|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
zuziunia trzymam mocno kciuki
![]() papeteria ja idę na wizytę 25 czyli w niedzielę i też się już stresuję bo dzisiaj polatałam sobie po urzędzie miasta i znowu mnie ta kolka po prawej stronie na dole brzucha dopadła.
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dziewczyny sms od zuziuni
"ja leze moge tylko na siku wstawac. mam od dzisiaj zwiekszona dawke lekow bo brzuch twardawy. doraznie tez kroplowka a po niedzieli leki ze sterydami. na sr. usg wyszla ze 22mm szyjka. mam nadzieje ze bedzie dobrze ale tak bardzo sie boje Zuzia"
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-04-23 o 11:29 |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
szoruję łóżeczko
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam obczaic mamusie majowo-czerwcowe i zauwazylam, ze 2 dziewczyny urodzily w 38 tyg a roznica miedzy dzidziami prawie 1kg wagi, wzost podobny, ciekawe co jaki ma wplyw na wage melenst naszych.
|
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
I znów mój post wyszedł na końcu tamtej strony i pewnie nikt nie przeczyta ;( ja to mam pecha.
|
#3816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
roztrzepaniec ale jesteś szczuplutka!!! zazdroszczę!! kolandra już Cię lepiej znam witamya tak apropos Siala i kolandra a Wy spać nie możecie??? o ktorej to się pisze!! ![]() Ja zjadłam kanapeczkę z wędzonym, żółtym serem i pomidorkiem, bananka i szklankę soku marchwiowo - bananowego. Cytat:
![]() pilotka super rady! o tej wodzie z glukozą tez słyszałam i o tym, że niektóre mamy juz do pierwszych zupek dają maslo albo do utartego jabłka cukier a pootem dzieciaczki są za grube... podobno przez 1szy msc podaje sie tylko mleko a dopiero po ukończonym miesiącu można zacząć dawać koperek na wzdęcia i tyle...scoobs witaj ![]() kciuki za Zuziunię
|
||
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko coz ja Ci moge doradzic, ja na mamie zawsze wszystko wymuszalam i juz meczylam ja calymi dniami az mi czeggos nie kupila no i w koncu ulegala
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Ja zamiast brać się za rutynowe, piątkowe sprzątanie a mnie się poprostu nie chce... odpaliłam kompa, oglądam "Na Wspólnej" i próbuje się zmotywować... No to pierwsze podejście... zaczynam od łazienki.
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama będąc ze mną w ciąży paliła papierosy, przenosiła mnie o 2 tygodnie, a ja się urodziłam z wagą 2700g i mierzyłam 52cm.
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki wszystkim Dziewczynom za gratulacje
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj jak wychodzimy z dom u to wydaniamy go z salonu bo on by sie chetnie zagniezdzil na narozniku a ja niecierpie siersci nalozku wiec mamy luz ![]() Cytat:
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
laski nie ma żartów trzeba sukcesywnie torbe do szpitala zapełniać
|
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wprawdzie jakąś niewielką sumę na koncie (niestety nie przekracza ona 500zł) ale mam też do zapłacenia ratę kredytu za samochód i rachunek za telefon w tym miesiącu.
|
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
misiulka no ja tez bym teraz mogła góry przenosić ale musimy uważać.
Musze zatrudnić Tż do wyrzucenia wszystkiego co mam w szafie w dużym i zrobic przesiew bo troche bałagnu juz tam jest.On mi powymywa w środku( ja nawet na drabinie nie sięgne do końca bo szafa do sufitu na 2,5 metra gdzieś i szeroka na 5 metrów a i głeboka na metr chyba a ja mu bede podawac gdzie co ma układać ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
no ale to sie potem bede martwić .....---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() no pakować torbe już by wypadało powolutku ...ja sie obudziłam niedawno
|
||
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane moje
Wy to juz jak nałogowcy jacyś, nie daję rady za Wami nadążyć Od godziny nadrabiam zaległości ale jak tylko przeczytam stronkę to Wy w tym czasie zapisujecie 3 nowe....litości ![]() U mnie dziś pogoda śliczna i cieplutko. Zastanawiam sie czy nie pojechać do teściów bo u nich na strychu ( maja swój dom) trzymam wszystkie ubranka po małej z 5- ciu lat ![]() Jak tak oglądam te Wasze zakupione ciuszki to mi żal i też juz mi się chce pooglądać co tam po małej mi zostało, co prawda ona z listopada była ale myślę że co nie co wybiorę a dopiero później ewentualnie zobaczę co musze dokupić.Planowałam że zabiorę się za to w czerwcu ale chyba nie wytrzymam Przywiozę, upiorę i poprasuję a jest tego sporo, kiedyś mała dostawała mnóstwo ciuszków od teściowej bo pracowała na rynku w Gubinie i handlowała dziecięcymi ubrankami, zresztą od roku juz nie pracuje a ciuszków zostało jej mnóstwo więc w pierwszej kolejności będę szukała w tych jej.Teraz nieco żałuje bo dużo rzeczy jak zakończyła działalność wystawiłam na Allegro a teraz pewnie by się przydały, no ale ...Myślałam żeby przywozić po jednym worku tych ciuchów po małej żeby się tym nie zawalić za bardzo a pogoda zapowiada się ładna więc można suszyć pranie ![]() kolandra witaj!!!! Mam termin dzień przed Tobą ![]() scoobs Fajnie że do nas dołączyłaś Co do trudnego wieku u córeczki to sie nie martw, tych "trudnych" okresów będzie kilka???? ...no może kilkanaście Moja ma prawie 6 lat i dalej ma "trudny okres", czasami nic tylko się załamać ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-23 o 11:57 |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi już nawet nie chodzi o te rzeczy dla mnie, chociaż też warto mieć wcześniej, ale chodzi mi o to żeby dziecko miało wszystko. Nie wiem chyba w ten sposób chcę zaspokoić ten mój strach przed macierzyństwem, strach przed tym, że nie dam sobie rady.
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, pomyśl ile jest taki młodziusieńkich dziewczyn, które nie mają żadnego wsparcia bliskich osób i sobie radzą, zobaczysz jakiego powera i ile siły ci przybędzie jak zobaczysz swoje maleństwo
|
|
|
|
|
#3831 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz więcej o sobie, bo my tu wszystkie już dosyć dużo o sobie wiemy
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Szalone wariatki z tym pisaniem
My z mikołajem zrobiliśmy placuszki, lubi pomagac ![]() Zjadl 2 ![]() Zaraz pewnie pojdzie spac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łóżeczko które kupiłam jak za darmo i ciuszki mam dostac od szwagierek a tak to nul najpierw chce torbe do szpitala spakowac a kupujac akcesoria do szpitala u jednego uzytkownika kupie od razu pare rzeczy dla malego ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- zwierciadelko witaj to pisz wiecej
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
o rety co ja czytam, Zuziunia trzymaj sie kochana
basienka, hd no wlasnie tak to jest, i to nie chodzi o ekscytacje, bo ja sie ekscytuje jak glupia sporym ogranicznikiem sa finanse , nasza sytuacja jest dobra, ale chcemy teraz odlozyc pieniadze na czas od lutego do sierpnia 2011 bo chce zostac tyle w domu a z jednej pensji bedzie ciezko. jak oboje pracujemy to nie ma takiego problemu. wiec teraz zaciskamy pasa zebym mogla po macierzynskim posiedziec w domu kilka miesiecy. no i wiadomo ze na biezaco zakupy dla starszych pociech wiec jest tego sporojustyna na fitness od zawsze chodze do mojego ulubionego klubu "gra fitness city" dziewczyny dzieki wam - albo przez was- łaże po allegro
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i że ma się nie denerwować, skoro jest pod dobrą opieką nic złego jej ani maleństwu nie grozi!!!Moja koleżanka miała pessar od 23 tyg ciąży i dotrwała do końca a mały urodził się zdrowiutki
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie o laktacji, ja nie mialam nigdy siary w ciazy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

"Brzuchuuuu wydymaj się!" 

, nasza sytuacja jest dobra, ale chcemy teraz odlozyc pieniadze na czas od lutego do sierpnia 2011 bo chce zostac tyle w domu a z jednej pensji bedzie ciezko. jak oboje pracujemy to nie ma takiego problemu. wiec teraz zaciskamy pasa zebym mogla po macierzynskim posiedziec w domu kilka miesiecy. no i wiadomo ze na biezaco zakupy dla starszych pociech wiec jest tego sporo