|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
pisz częściej...ale nam się wątek rozrasta!! a ja muszę się wziąć za sprzątanie... obiad mam gotowy - zupa pomidorowa z wczoraj i krokiety z mięsem (kupne). |
|
|
|
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
[QUOTE=lazurowa;18773614]Dzień dobry. Nie ma to jak obudzić się z bólem głowy. Wcale mi się to nie podoba.
Kolandra- fajnie, że więcej napisałaś o sobie. Scoobs- witaj ![]() Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego. Bassienka- ja rozumiem, że z drugim dzieckiem jest inaczej, bez takiej ekscytacji zakupowej i nie wątpię, że Klara będzie tak samo kochana jak Łucja. Właśnie zauważyłam, że naokoło pępka mam taką dziwną skórę, nie mam tam takiego czucia jak w innych miejscach brzucha no i ta okolica jest zimna, ciekawe... No i trzymam kciuki za Zuziunię.[/QUOT Ja też wokół pępka mam "mniej czułą" skórę i mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy pępul bo już prawie go nie widać, jest taki malutki już. Siala_Bala wczoraj rozmawiałam z koleżanką - jest ok dwa tygodnie ciąży za nami i była u lekarza z takim bólem łonowym i stwierdził, że rozchodzi jej się spojenie łonowe i to bardzo niedobrze i oczywiście ma bezwzględnie leżeć - tylko kibelek. Pewnie nie każdy taki ból to to, ale koniecznie trzeba o nim powiedzieć lekarzowi!!!. Ja próbuję was od rana nadrobić - zwariowałyście pisarki!!!. Dziś nie mam większych spraw do załatwiania bo na naszej budowie stoją już ściany parteru więc w poniedziałek będą lać strop i będzie rosło poddasze.... Boże kiedy my się tam wprowadzimy... Chociaż tempo jest niesamowite bo to się dzieje dopiero miesiąc. Biorąc pod uwagę, że wcześniej na tej działce stał domek drewniany, który trzeba było wcześniej wyburzyć. Ja zjadłam muesli z jogurtem tropikalnym (wspomnienie lata) i chyba zrobię sobie cappuccinko i dalej Was poczytam. Fotki - mam już sporo naprawdę fajniutkich ciuszków dla córuni - większość dostaliśmy od kuzyna męża, a troszkę już powoli ja zaczęłam kupować. Wczoraj na allegro zamówiłam z TT zestaw butelek, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki, szczoteczka do włosków, aspiratorek itp.) i jeszcze wkładki laktacyjne. Wszystko z TT i czekam aż przyjdzie. Tak jak Wy strach mnie ogarnął i stwierdziłam, że czas już się powoli przygotowywać do narodzin. HD - nie pochwaliłam Cię za talent!!!!! Cudeńka czynią Twoje rączki |
|
|
|
#3843 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki
(mała sie obudziła i mnie po szyjce naparza...) Cytat:
Cytat:
.Cytat:
I widzisz, teraz musimy kciuki trzymać, żeby mocno nogi zaciskała!!! Trzymam kciuki!! [QUOTE=agravka;18772649] Cytat:
Ja miałam wczoraj kolejny wyciek. Cytat:
No i macie odpowiedź na pytanie, kiedy u nas się zacznie ;( To też jest siara, tylko nie leci płynnie, a kropelki zatrzymują się na sutkach. Cytat:
Cytat:
![]() Mnie coś boli dzisiaj jakbym miała zakwas przy jajniku. Ale jak chodzę, bo jak siedzę to nic nie czuję. No i jak ogólnie przestawiam nogę. Wieczorem było to samo. Chyba nospę zaaplikuję. Olu? Bo to ty miałaś problem z psiakiem prawda? Jak tam?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-23 o 12:32 |
|||||||
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
|
|
#3845 |
|
BAN stały
|
dziekuje za Mile przywitanie...
wiec jestem Marta mam 23 lata mieszkam teraz w Jordanowie niedaleko Krakow prznioslam sie tam w wakacje wraz z moim narzeczonym....Slub mielsimy brac w czerwcu a ze bedziemy mieli dzidzie w Lipcu...to przesunelismy go na wrzesien raz ze chcinami..malej lub malego... ![]() Terminek mam na 10 lipca 2010-bedzie Kotosia(niespodzianka) moze po dlugim weekendzie dowiem sie co tam siedzi jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie![]() ogolnie czuje sie dobrze...chodz niestety krzyz dokucza..mi od jakiego miesiaca..... |
|
|
|
#3846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie myśle by dzidzia była cała i zdrowa... Potem bede myśleć o kapielach , ale myśle, że damy rade ![]() kolandra masz tp dzień przede mna ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
hehe
|
||
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
To Ci pępek
![]() Moja kotka ma atak miłości. Wepchała się na kolana i łasi się do brzucha, do cycolów Nie wiem co będzie jak się dziecko urodzi... na jednej ręce będę trzymać dziecko a na drugiej kota
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że uda nam się jakoś te maluchy przyzwyczajać...Mój pępek jest płytszy. Zwykle był mocno zagłębiony, ale jakoś się spłycił i sflaczał. Ale nie sądzę ,by zaczął wystawać. Apropos siary- wczoraj lewa pierś, teraz leci z prawej... A ja się zmierzyłam ( w trakcie śniadania, bo zapomniałam). Ostatnich kilku mierzeń przybrałam w dolnej części brzucha 3cm, reszta bez zmian
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-23 o 12:45 |
|
|
|
|
#3851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też zamówiłam tą mniejszą na 84cm za coś koło 18zł na allegro [QUOTE=agravka;18772649] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No dziewczyny nie wygłupiać się proszę Oczywiście trzymam kciuki żeby było ok.Ja sterydy dostałam od razu pierwszego dnia w szpitalu.To tylko 2 zastrzyki,a mogą wiele pomóc.Koleżanka z sali mówiła,że dziewczyna,która leżała tam przede mną też je dostała i dzięki temu jak urodziła w 34tc to maleństwo już samodzielnie oddychało ![]() A mnie też przed chwilą złapał skurcz Teraz po ktg przynajmniej nauczyłam się je rozpoznawać,bo ponieważ były bezbolesne to bez zapisu nawet nie wiedziałam,że to skurcze...
|
||||
|
|
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziś chandra dopadła
płakać mi się chce w sumie bez powodu... i sama nie wiem co ze sobą zrobić
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() co do rozpoznawania to teraz faktycznie fajnie masz, że wiesz o co kaman ja na razie dwa razy poczułam ale te dwa bolały wiec nie mam pojecia jak wygladaja inne....kasha |
|||
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
Papeteria - Wiem, że terminowo rodzisz przede mną - przecież znam Was już dość dobrze i często czekałam na Twoje wizyty u lekarza, bo nasze dzieci są w podobnym wieku.
Ola Kola - ja siedzę tak długo po nocach bo nie mam kiedy Was nadrobić. Takich dni jak dzisiejszy jest niewiele, zazwyczaj od rana mam coś do załatwienia. Ja żyję teraz tym naszym domkiem i moja głowa jest w połowie na budowie a druga połowa myli "czas już zająć się wyprawką"! |
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
kashha
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
papeteria może Ty jesteś z tych co mają bolesne,bo zauważyłam,że to różnie bywa.Leżałyśmy we 3 z tego samego powodu na sali i ja i jeszcze jedna dziewczyna w 34tc miałyśmy takie bezbolesne,a trzecia dziewczyna w 24tc miała tak bolesne,że się zwijała z bólu i czasem trzeba było w środku nocy wołać lekarza
Ona zresztą ma nieciekawą sytuację-anemia,odwodnienie,mocna infekcja dróg moczowych,skurcze,skrócon a szyjka,małe dziecko jak na ten tydzień,a jak wychodziłam to podejrzewali jeszcze cukrzycę... Także my to naprawdę zdrowo przechodzimy tą ciążę
|
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lubię allegro ale jak mam obejrzeć przedmioty np. 20 czy 30 sprzedawców to jestem chora. Tak właśnie wczoraj oglądałam butelki z TT... takie różnice w cenach, że połapać się nie mogłam.
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to ja wiem ile +- powinien ważyć teraz mój maluszek ....bo pisałaś że twoja dzidzia 16.04 ważyła już 1100 ja mam wizyte 28.04 może już z 1300 będzie ![]() 3.04 ważył 770 |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
pączek i rożki z różą nie pomogły
![]() najlepiej to skończę sprzątać i się gdzieś z domku wypuszczę na spacer
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
Lazurowa- u nas też sytuacja finansowa jest niby stabilna ale bardzo ograniczona i w dużej mierze liczymy na rodziców moich - wózek łóżeczko i kilka innych, ale moja mam też cały powtarza, że mam jeszcze czas!!! Wkurza mnie to, bo ja mam cały czas coś na głowie i chciałabym być gotowa wcześniej. Dobrze że dostaliśmy sporo rzeczy od tego kuzyna i po kryjomu kupiłam kilka innych bo jak bym miałam czekać na znak od niej to chyba w lipcu zaczęłabym kompletowanie wyprawki
A co gdyby AKCJA rozpoczęła się wcześniej...??? ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Papeteria - bardzo możliwe, że tyle będzie ważyło. Ja też właśnie tak podejrzewam. Ja mam wizytę dopiero 11.05, więc więcej informacji dopiero po. Ale czekam na Twoją z niecierpliwością... |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja podliczałam cenowo wszystko co chce pieluchy, wanienka, reczniczek, rzeczy do szpitala etc.... tak by było najtaniej i na przesyłkę patrzałam by była w miare tanio kurierem i nie rosła od ilości zakupionych rzeczyedit: a wogóle zastanawiam się czy to nie ten sam bo ta sama miejscowość
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 13:13 |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze ta obrona 30.06. Ma-sa-kra.
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
Też trzymam kciuki, nogi i co się tam tylko da za naszą Zuzkę
![]() lazurowa szkoda że jesteś skazana na matkę bo ja bym pewnie też tak miała, że by mi pomogła dopiero 3dni przed terminem, bo jak teraz nawet mówię że chcę sobie coś już pozałatwiac to "a po co ci już teraz?" i tak w kółko. witam nowe dziewczęta ![]() ![]() ![]() dziękuję za kciuki i magię ja właśnie wróciłam z poszukiwań-WIELKA LIPA! no może jedne ale to w opłakanym stanie, koleś ma jeszcze do mnie zadzwonić ile chce kaucji za to itp. A ogólnie ludzie są tak niemili że szok (ci starzy) aż miałam im ochotę trzasnąć Zaraz idę na wizytę
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale sie narobiłam! A sprzątałam tak raczej pobieżnie, bo mama przyjdzie w poniedziałek mi pomóc. A jeszcze sie nie spakowałam, nie wyprasowałam koszul
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() kolandra no ja właśnie z tych co mają czas a obudziłam się kilka dni temu....nawet moja mama mi mówi , że już powinnam się pakować ![]() ona z moją siostrą wylądowała w 7 miesiacu z plamieniem wiec może dlatego.....ale i tak nas wszystkich (całą czwórkę)przenosiła |
|
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie

Oczywiście trzymam kciuki żeby było ok.Ja sterydy dostałam od razu pierwszego dnia w szpitalu.To tylko 2 zastrzyki,a mogą wiele pomóc.Koleżanka z sali mówiła,że dziewczyna,która leżała tam przede mną też je dostała i dzięki temu jak urodziła w 34tc to maleństwo już samodzielnie oddychało 

no może jedne ale to w opłakanym stanie, koleś ma jeszcze do mnie zadzwonić ile chce kaucji za to itp. A ogólnie ludzie są tak niemili że szok (ci starzy) aż miałam im ochotę trzasnąć