Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 12:25   #3841
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
Witajcie

Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
witaj pisz częściej...

ale nam się wątek rozrasta!!

a ja muszę się wziąć za sprzątanie... obiad mam gotowy - zupa pomidorowa z wczoraj i krokiety z mięsem (kupne).
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:27   #3842
kolandra
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

[QUOTE=lazurowa;18773614]Dzień dobry. Nie ma to jak obudzić się z bólem głowy. Wcale mi się to nie podoba.
Kolandra- fajnie, że więcej napisałaś o sobie.
Scoobs- witaj
Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego.
Bassienka- ja rozumiem, że z drugim dzieckiem jest inaczej, bez takiej ekscytacji zakupowej i nie wątpię, że Klara będzie tak samo kochana jak Łucja.

Właśnie zauważyłam, że naokoło pępka mam taką dziwną skórę, nie mam tam takiego czucia jak w innych miejscach brzucha no i ta okolica jest zimna, ciekawe...

No i trzymam kciuki za Zuziunię.[/QUOT

Ja też wokół pępka mam "mniej czułą" skórę i mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy pępul bo już prawie go nie widać, jest taki malutki już.

Siala_Bala wczoraj rozmawiałam z koleżanką - jest ok dwa tygodnie ciąży za nami i była u lekarza z takim bólem łonowym i stwierdził, że rozchodzi jej się spojenie łonowe i to bardzo niedobrze i oczywiście ma bezwzględnie leżeć - tylko kibelek. Pewnie nie każdy taki ból to to, ale koniecznie trzeba o nim powiedzieć lekarzowi!!!.

Ja próbuję was od rana nadrobić - zwariowałyście pisarki!!!.
Dziś nie mam większych spraw do załatwiania bo na naszej budowie stoją już ściany parteru więc w poniedziałek będą lać strop i będzie rosło poddasze.... Boże kiedy my się tam wprowadzimy... Chociaż tempo jest niesamowite bo to się dzieje dopiero miesiąc. Biorąc pod uwagę, że wcześniej na tej działce stał domek drewniany, który trzeba było wcześniej wyburzyć.

Ja zjadłam muesli z jogurtem tropikalnym (wspomnienie lata) i chyba zrobię sobie cappuccinko i dalej Was poczytam.

Fotki - mam już sporo naprawdę fajniutkich ciuszków dla córuni - większość dostaliśmy od kuzyna męża, a troszkę już powoli ja zaczęłam kupować. Wczoraj na allegro zamówiłam z TT zestaw butelek, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki, szczoteczka do włosków, aspiratorek itp.) i jeszcze wkładki laktacyjne. Wszystko z TT i czekam aż przyjdzie.
Tak jak Wy strach mnie ogarnął i stwierdziłam, że czas już się powoli przygotowywać do narodzin.

HD - nie pochwaliłam Cię za talent!!!!! Cudeńka czynią Twoje rączki
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:29   #3843
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cześć Laseczki
(mała sie obudziła i mnie po szyjce naparza...)

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Poza tym przymierzam sie do zrobienia listy w której porównam koszty zakupów wyprawki u danego sprzedawcy.Chciałabym kupić jak najwięcej rzeczy jak najtanszym kosztem.Wczoraj tak na szybko porównałam dwóch sprzedajacych i na takiech pierdółkach było 30 zł różnicy.U jednego 214 a u drugiego 243.Produkty te same.Po co przepłacac ....a wysyłka niezależnie od ilości 13,- kurierem.
Ja zrobiłam listę tak, że spisałam średnie ceny z allegro, a w przyszłym tygodniu jadę do hurtowni i też pospisuję. I jak coś będzie podobnie cenowo, to od razu będę kupować.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
właśnie, proszek dla maluchów - to jest jedna z rzeczy, której jeszcze nie mam. Muszę kupić, wyprać ubranka, pościel itd.
Ja postanowiłam, że na samym początku będę prała w proszku dla maluchów, a potem co jakiś czas będę dosypywać zwykły, żeby sprawdzić, czy nie ma alergii i w końcu przejdę na zwykły .

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
pewnie ma przedłużoną noc poślubną oj ale będzie szeroko chodzić

aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
Ty zbereźniku!!!
I widzisz, teraz musimy kciuki trzymać, żeby mocno nogi zaciskała!!!

Trzymam kciuki!!

[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
Spokojnie, poleci Ci jeszcze tyle, że się zdziwisz.
Ja miałam wczoraj kolejny wyciek.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

Trzymajcie kciuki za Zuzię
Jejku... Trzymamy koniecznie.
No i macie odpowiedź na pytanie, kiedy u nas się zacznie ;(

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja nie mam siary, ale takie zolte suche na piersiach
To też jest siara, tylko nie leci płynnie, a kropelki zatrzymują się na sutkach.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
I znów mój post wyszedł na końcu tamtej strony i pewnie nikt nie przeczyta ;( ja to mam pecha.
Ja czytałam, ale nie wiem co poradzić. Ja mam odłożone pieniążki, a jakoś ciężko mi się zabrać. Ciągle nie wierzę, że to się może udać..

Cytat:
no kupie mniejsza ale ja mam prysznic z płaskim brodzikiem no ale to sie potem bede martwić .....
A myślałaś o tym jak przyzwyczajać malucha do prysznica? Bo ja na samą myśl mam drgawki

Mnie coś boli dzisiaj jakbym miała zakwas przy jajniku. Ale jak chodzę, bo jak siedzę to nic nie czuję. No i jak ogólnie przestawiam nogę. Wieczorem było to samo. Chyba nospę zaaplikuję.

Olu? Bo to ty miałaś problem z psiakiem prawda? Jak tam?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:32
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:30   #3844
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
HD - nie pochwaliłam Cię za talent!!!!! Cudeńka czynią Twoje rączki
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:31   #3845
zwierciadelko
BAN stały

GG do zwierciadelko

dziekuje za Mile przywitanie...

wiec jestem Marta mam 23 lata mieszkam teraz w Jordanowie niedaleko Krakow prznioslam sie tam w wakacje wraz z moim narzeczonym....Slub mielsimy brac w czerwcu a ze bedziemy mieli dzidzie w Lipcu...to przesunelismy go na wrzesien raz ze chcinami..malej lub malego...

Terminek mam na 10 lipca 2010-bedzie Kotosia(niespodzianka) moze po dlugim weekendzie dowiem sie co tam siedzi jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie

ogolnie czuje sie dobrze...chodz niestety krzyz dokucza..mi od jakiego miesiaca.....
zwierciadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:34   #3846
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
pociesze cie bo ja mam tp na 11 lipca i dla dziecka praktycznie nic nie mam
łóżeczko które kupiłam jak za darmo i ciuszki mam dostac od szwagierek a tak to nul
najpierw chce torbe do szpitala spakowac a kupujac akcesoria do szpitala u jednego uzytkownika kupie od razu pare rzeczy dla malego
Z tym łóżeczkiem to naprawdę Ci się udało. Mi się właśnie podobają takie zwykłe proste łóżeczka ale ze względy na mały metraż jakim dysponuję (8m kwadratowych dla mnie i dla dziecka) chciałabym takie z szufladą żeby chociaż cokolwiek schować do środka... nie wiem przynajmniej zapas pampersów żeby nie stały gdzieś na wierzchu.

Cytat:
Ja też wokół pępka mam "mniej czułą" skórę i mam wrażenie że zaraz mi wyskoczy pępul bo już prawie go nie widać, jest taki malutki już.
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Mój pępek jeszcze jest dość głęboki ale tak się śmiesznie rozciągnął i wygląda jakby się uśmiechał
Stary 2010-04-23, 12:35   #3847
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
dziekuje za Mile przywitanie...

wiec jestem Marta mam 23 lata mieszkam teraz w Jordanowie niedaleko Krakow prznioslam sie tam w wakacje wraz z moim narzeczonym....Slub mielsimy brac w czerwcu a ze bedziemy mieli dzidzie w Lipcu...to przesunelismy go na wrzesien raz ze chcinami..malej lub malego...

Terminek mam na 10 lipca 2010-bedzie Kotosia(niespodzianka) moze po dlugim weekendzie dowiem sie co tam siedzi jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie

ogolnie czuje sie dobrze...chodz niestety krzyz dokucza..mi od jakiego miesiaca.....
Witam, a ja mam nie tylko z krzyzem ale i biodrem...dzis dokucza
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:38   #3848
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
C.
A myślałaś o tym jak przyzwyczajać malucha do prysznica? Bo ja na samą myśl mam drgawki
co ty jeszcze nie wybiegam tak daleko w przyszłość.
Na razie myśle by dzidzia była cała i zdrowa...
Potem bede myśleć o kapielach , ale myśle, że damy rade

kolandra masz tp dzień przede mna

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Mój pępek jeszcze jest dość głęboki ale tak się śmiesznie rozciągnął i wygląda jakby się uśmiechał
a mój pępek puszcza oko hehe
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:41   #3849
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
To Ci pępek

Moja kotka ma atak miłości. Wepchała się na kolana i łasi się do brzucha, do cycolów Nie wiem co będzie jak się dziecko urodzi... na jednej ręce będę trzymać dziecko a na drugiej kota
Stary 2010-04-23, 12:43   #3850
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
co ty jeszcze nie wybiegam tak daleko w przyszłość.
Na razie myśle by dzidzia była cała i zdrowa...
Potem bede myśleć o kapielach , ale myśle, że damy rade

Ja miałam przykład u kumpeli, taka histeria, że masakra . Mam nadzieję, że uda nam się jakoś te maluchy przyzwyczajać...

Mój pępek jest płytszy. Zwykle był mocno zagłębiony, ale jakoś się spłycił i sflaczał. Ale nie sądzę ,by zaczął wystawać. Apropos siary- wczoraj lewa pierś, teraz leci z prawej...

A ja się zmierzyłam ( w trakcie śniadania, bo zapomniałam).
Ostatnich kilku mierzeń przybrałam w dolnej części brzucha 3cm, reszta bez zmian

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-23 o 12:45
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:43   #3851
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Dzis tez je podgladalam! juz 5 dziewczyn urodzilo niezle, niezle ciekawe ile z nas urodzi w czerwcu i ktora pierwsza, Alguien i Farminka pewnie, ale zobaczymy...

Cytat:
basienka no i dzięki tobie chyba kupie te mniejsza wanienkę
Też zamówiłam tą mniejszą na 84cm za coś koło 18zł na allegro

[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
Mnie zaczęła lecieć właśnie w 27 tygodniu.Niektórym w ogóle nie leci całą ciążę,a potem problemu z karmieniem nie ma,a jak nie to właśnie laktatorem można to pobudzić
Cytat:
hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

Trzymajcie kciuki za Zuzię
Cytat:
oczywiście napiszę do niej za chwilkę
wczoraj miała jeszcze dobre nastawienie, tylko nudziło jej sie tam, ale dziś już się martwi
mam nadzieję, że te sterydy to tak w razie czego, że w rezultacie nie będą potrzebne
najważniejsze, że jest pod dobrą opieką
i wybaczcie, że tak sie wcięłam Wam w wątek

pozdrawiam Mamuśki i Wasze brzuszki
No to widzę,że powtarza moją historię... No dziewczyny nie wygłupiać się proszę Oczywiście trzymam kciuki żeby było ok.Ja sterydy dostałam od razu pierwszego dnia w szpitalu.To tylko 2 zastrzyki,a mogą wiele pomóc.Koleżanka z sali mówiła,że dziewczyna,która leżała tam przede mną też je dostała i dzięki temu jak urodziła w 34tc to maleństwo już samodzielnie oddychało

A mnie też przed chwilą złapał skurcz Teraz po ktg przynajmniej nauczyłam się je rozpoznawać,bo ponieważ były bezbolesne to bez zapisu nawet nie wiedziałam,że to skurcze...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:44   #3852
kashha
Zadomowienie

A mnie dziś chandra dopadła płakać mi się chce w sumie bez powodu... i sama nie wiem co ze sobą zrobić

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:50   #3853
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
A mnie dziś chandra dopadła płakać mi się chce w sumie bez powodu... i sama nie wiem co ze sobą zrobić
Stary 2010-04-23, 12:53   #3854
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
To Ci pępek

Moja kotka ma atak miłości. Wepchała się na kolana i łasi się do brzucha, do cycolów Nie wiem co będzie jak się dziecko urodzi... na jednej ręce będę trzymać dziecko a na drugiej kota

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja miałam przykład u kumpeli, taka histeria, że masakra . Mam nadzieję, że uda nam się jakoś te maluchy przyzwyczajać...
wiesz jeszcze jak robilismy remonty zastanawialam sie jak to kiedys bedzie ...wtedy z kolei moja kumpela mówiła ze ona nie miała problemu z dwójka dzieciaczków przejsc na prysznic wiec to raczej nie ma reguły....

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

Też zamówiłam tą mniejszą na 84cm za coś koło 18zł na allegro

A mnie też przed chwilą złapał skurcz Teraz po ktg przynajmniej nauczyłam się je rozpoznawać,bo ponieważ były bezbolesne to bez zapisu nawet nie wiedziałam,że to skurcze...
No własnie kupujac u jednego akcesoria do szpitala chce kupic m.in wanienke

co do rozpoznawania to teraz faktycznie fajnie masz, że wiesz o co kaman ja na razie dwa razy poczułam ale te dwa bolały wiec nie mam pojecia jak wygladaja inne....

kasha
Stary 2010-04-23, 12:59   #3855
kolandra
Raczkowanie

Papeteria - Wiem, że terminowo rodzisz przede mną - przecież znam Was już dość dobrze i często czekałam na Twoje wizyty u lekarza, bo nasze dzieci są w podobnym wieku.

Ola Kola - ja siedzę tak długo po nocach bo nie mam kiedy Was nadrobić. Takich dni jak dzisiejszy jest niewiele, zazwyczaj od rana mam coś do załatwienia. Ja żyję teraz tym naszym domkiem i moja głowa jest w połowie na budowie a druga połowa myli "czas już zająć się wyprawką"!
Stary 2010-04-23, 12:59   #3856
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

wiesz jeszcze jak robilismy remonty zastanawialam sie jak to kiedys bedzie ...wtedy z kolei moja kumpela mówiła ze ona nie miała problemu z dwójka dzieciaczków przejsc na prysznic wiec to raczej nie ma reguły....
Bo dziecko trzeba jakoś zachęcić, zrobić w łazience odpowiedni klimat, nie wiem upozorować akwarium, przykleić na szyby prysznica jakieś rybki, może jakieś zabaweczki właśnie w kształcie rybek... żeby ta kąpiel nie była taką zwykłą czynnością higieniczną ale też dobrą zabawą. Wystarczy kilka razy i dziecko powinno polubić kąpiele w prysznicu
Stary 2010-04-23, 12:59   #3857
itakasia
Zakorzenienie

kashha
moze batonik poprawi humor?
Stary 2010-04-23, 13:05   #3858
farminka
Wtajemniczenie

papeteria może Ty jesteś z tych co mają bolesne,bo zauważyłam,że to różnie bywa.Leżałyśmy we 3 z tego samego powodu na sali i ja i jeszcze jedna dziewczyna w 34tc miałyśmy takie bezbolesne,a trzecia dziewczyna w 24tc miała tak bolesne,że się zwijała z bólu i czasem trzeba było w środku nocy wołać lekarza Ona zresztą ma nieciekawą sytuację-anemia,odwodnienie,mocna infekcja dróg moczowych,skurcze,skrócon a szyjka,małe dziecko jak na ten tydzień,a jak wychodziłam to podejrzewali jeszcze cukrzycę... Także my to naprawdę zdrowo przechodzimy tą ciążę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:06   #3859
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

No własnie kupujac u jednego akcesoria do szpitala chce kupic m.in wanienke
A jak już wybierzesz sprzedawcę to podrzucisz jakiś link?
Ja lubię allegro ale jak mam obejrzeć przedmioty np. 20 czy 30 sprzedawców to jestem chora.
Tak właśnie wczoraj oglądałam butelki z TT... takie różnice w cenach, że połapać się nie mogłam.
Stary 2010-04-23, 13:07   #3860
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Papeteria - Wiem, że terminowo rodzisz przede mną - przecież znam Was już dość dobrze i często czekałam na Twoje wizyty u lekarza, bo nasze dzieci są w podobnym wieku.

za to ja wiem ile +- powinien ważyć teraz mój maluszek ....bo pisałaś że twoja dzidzia 16.04 ważyła już 1100
ja mam wizyte 28.04 może już z 1300 będzie
3.04 ważył 770
Stary 2010-04-23, 13:08   #3861
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
kashha
moze batonik poprawi humor?
pączek i rożki z różą nie pomogły
najlepiej to skończę sprzątać i się gdzieś z domku wypuszczę na spacer

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:11   #3862
kolandra
Raczkowanie

Lazurowa- u nas też sytuacja finansowa jest niby stabilna ale bardzo ograniczona i w dużej mierze liczymy na rodziców moich - wózek łóżeczko i kilka innych, ale moja mam też cały powtarza, że mam jeszcze czas!!! Wkurza mnie to, bo ja mam cały czas coś na głowie i chciałabym być gotowa wcześniej. Dobrze że dostaliśmy sporo rzeczy od tego kuzyna i po kryjomu kupiłam kilka innych bo jak bym miałam czekać na znak od niej to chyba w lipcu zaczęłabym kompletowanie wyprawki
A co gdyby AKCJA rozpoczęła się wcześniej...???

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Papeteria - bardzo możliwe, że tyle będzie ważyło. Ja też właśnie tak podejrzewam.
Ja mam wizytę dopiero 11.05, więc więcej informacji dopiero po. Ale czekam na Twoją z niecierpliwością...
Stary 2010-04-23, 13:11   #3863
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A jak już wybierzesz sprzedawcę to podrzucisz jakiś link?
Ja lubię allegro ale jak mam obejrzeć przedmioty np. 20 czy 30 sprzedawców to jestem chora.
Tak właśnie wczoraj oglądałam butelki z TT... takie różnice w cenach, że połapać się nie mogłam.
mam upatrzonych dwóch TEGO i TEGO , jeszcze ich ze soba musze porównac ale tu miedzy nimi juz raczej nie ma duzej roznicy w cenach ogólnie bo reszta sprzedajacych to u mnie wypadła z eliminacji bo albo wychodzilo kilkadziesiat złotych drozej albo nie mieli duzo rzeczy etc.... Tylko ja podliczałam cenowo wszystko co chce pieluchy, wanienka, reczniczek, rzeczy do szpitala etc.... tak by było najtaniej i na przesyłkę patrzałam by była w miare tanio kurierem i nie rosła od ilości zakupionych rzeczy

edit: a wogóle zastanawiam się czy to nie ten sam bo ta sama miejscowość

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-23 o 13:13
Stary 2010-04-23, 13:13   #3864
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Lazurowa- u nas też sytuacja finansowa jest niby stabilna ale bardzo ograniczona i w dużej mierze liczymy na rodziców moich - wózek łóżeczko i kilka innych, ale moja mam też cały powtarza, że mam jeszcze czas!!! Wkurza mnie to, bo ja mam cały czas coś na głowie i chciałabym być gotowa wcześniej. Dobrze że dostaliśmy sporo rzeczy od tego kuzyna i po kryjomu kupiłam kilka innych bo jak bym miałam czekać na znak od niej to chyba w lipcu zaczęłabym kompletowanie wyprawki
A co gdyby AKCJA rozpoczęła się wcześniej...???
No to znając filozofię mojej mamy będę kupować wózek i łóżeczko w lipcu...
I jeszcze ta obrona 30.06. Ma-sa-kra.
Stary 2010-04-23, 13:14   #3865
Carmena_
Raczkowanie

Też trzymam kciuki, nogi i co się tam tylko da za naszą Zuzkę

lazurowa szkoda że jesteś skazana na matkę bo ja bym pewnie też tak miała, że by mi pomogła dopiero 3dni przed terminem, bo jak teraz nawet mówię że chcę sobie coś już pozałatwiac to "a po co ci już teraz?" i tak w kółko.

witam nowe dziewczęta

dziękuję za kciuki i magię ja właśnie wróciłam z poszukiwań-WIELKA LIPA! no może jedne ale to w opłakanym stanie, koleś ma jeszcze do mnie zadzwonić ile chce kaucji za to itp. A ogólnie ludzie są tak niemili że szok (ci starzy) aż miałam im ochotę trzasnąć

Zaraz idę na wizytę a w ogóle coś mi tu przed oczami przeleciało o bólu łonowym i ej, mnie też boli od 2 tygodnia ale to nie pomyślałam żeby się Was zapytać, zapytam się zatem gina.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:15   #3866
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
mam upatrzonych dwóch TEGO i TEGO , jeszcze ich ze soba musze porównac ale tu miedzy nimi juz raczej nie ma duzej roznicy w cenach ogólnie bo reszta sprzedajacych to u mnie wypadła z eliminacji bo albo wychodzilo kilkadziesiat złotych drozej albo nie mieli duzo rzeczy etc.... Tylko ja podliczałam cenowo wszystko co chce pieluchy, wanienka, reczniczek, rzeczy do szpitala etc.... tak by było najtaniej i na przesyłkę patrzałam by była w miare tanio kurierem i nie rosła od ilości zakupionych rzeczy

edit: a wogóle zastanawiam się czy to nie ten sam bo ta sama miejscowość
Dziękuję, dziękuję, dziękuję
Stary 2010-04-23, 13:16   #3867
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
papeteria może Ty jesteś z tych co mają bolesne,bo zauważyłam,że to różnie bywa.Leżałyśmy we 3 z tego samego powodu na sali i ja i jeszcze jedna dziewczyna w 34tc miałyśmy takie bezbolesne,a trzecia dziewczyna w 24tc miała tak bolesne,że się zwijała z bólu i czasem trzeba było w środku nocy wołać lekarza Ona zresztą ma nieciekawą sytuację-anemia,odwodnienie,mocna infekcja dróg moczowych,skurcze,skrócon a szyjka,małe dziecko jak na ten tydzień,a jak wychodziłam to podejrzewali jeszcze cukrzycę... Także my to naprawdę zdrowo przechodzimy tą ciążę
może... z bólu wprawdzie się nie zwijałam ale za pierwszym razem się przestraszyłam bo to był taki typowy skurcz jak łydki np tylko słabszy no i na brzuchu no i wziełam wtedy nospe a ten drugi miałam wczoraj i tylko chwilke i troche słabszy od tego pierwszego jakby....
Stary 2010-04-23, 13:20   #3868
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Jezu ale sie narobiłam! A sprzątałam tak raczej pobieżnie, bo mama przyjdzie w poniedziałek mi pomóc. A jeszcze sie nie spakowałam, nie wyprasowałam koszul i nie pomalowałam paznokci. Z tych 3 rzeczy nienawidzę prasowania a koszule to już w ogóle dramat.
Stary 2010-04-23, 13:20   #3869
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, dziękuję, dziękuję
nie ma za co
kolandra no ja właśnie z tych co mają czas a obudziłam się kilka dni temu....nawet moja mama mi mówi , że już powinnam się pakować
ona z moją siostrą wylądowała w 7 miesiacu z plamieniem wiec może dlatego.....ale i tak nas wszystkich (całą czwórkę)przenosiła
Stary 2010-04-23, 13:23   #3870
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
nie ma za co
kolandra no ja właśnie z tych co mają czas a obudziłam się kilka dni temu....nawet moja mama mi mówi , że już powinnam się pakować
ona z moją siostrą wylądowała w 7 miesiacu z plamieniem wiec może dlatego.....ale i tak nas wszystkich (całą czwórkę)przenosiła
no a ja podobno chciałam wyjsc w 5 miesiącu i moja mama jakoś nie jest przewrażliwiona z szykowaniem wszystkiego

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości