Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 12:47   #4561
sismuerte
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

czy mozemy jesc kalafiora?a wogole to mam straszna ochote na młoda kapustkę gotowaną az mi slinka leci-chyba głodna jestem....
Mi położna mówiła, żeby kalafiora unikać

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
NO CHYBA ŻART!!!!Co za kretyn!!!!
my skladalismy papierki w poniedzialek i nie wiem kiedy kaska przeszla, ale dzisiaj srawdzalam konto i juz jest.
Wy mówicie o becikowym czy czymś innym?
Stary 2010-04-23, 12:56   #4562
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Justys76 - Gratuluję ślicznego Michałka
Młoda, IZumi - Gratulacje za sprowadzenie naświat chłopców.

A czy było coś o Madcat??

Coś pod koniec to sami chłopcy, ale to dobrze bo dziewczynki będą miały w czym wybierać.

Mrowak -co to za rezerwowanie. Ja sie nie zgadzam.

A mozę spróbuj jednak tego BOBOTIC-a on ma więcej tej substancji która rozbija gazy w brzuszku. No i jeszcze częsta leżenie na brzuchu pomaga. Są też takie rurki do pupki które pomagają w uwolnieniu gazów.
sismuerte moja miala dokladnie tak samo jak twoj antos!!! cale noce i dnie przeplakane, ja plakalam razem z nia!
zmiana mleka i piekna sprawa, wszystko ustalo, jeszcze czasami widac ze sie zapręzy ale organizm musi sie dokladnie oczyscic.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

sismuerte sprobuj esputicon, u nas nie pomogl, ale tez nam pediatra zapisala na poczatek espumisan jesli nie pomoze esputicon i jesli to nie pomoze infacol

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Mi położna mówiła, żeby kalafiora unikać

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Wy mówicie o becikowym czy czymś innym?
o pieniazkach z ubezieczalni.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

dzisiaj tez kupilam oliwke johnsona i zobaczymy, przetestujemy.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

sismuerte poczekaj na efekty,u nas sie zaczelo we wtorek wszystko 2 tyg temu a jeszcze sie mala nieraz spina i placze...

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

uspokaja sie w tej pozycji bo jest mu lepiej i mauje brzuszek, to samo bylo u mnie!! dokladnie to samo!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:01   #4563
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka mój Marcel śpi do tej pory

sismuerte nie wiem co Ci poradzić Biedny Antek... A może to nie problem z kupą?? Gdzieś czytałam że dziecko karmione piersią może się załatwiać nawet raz na tydzień/10dni ... (oczywiście nie noworodek) Kurcze... biedactwo ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:07   #4564
sismuerte
Rozeznanie

Darusia a ty zmieniłaś na jakie mleko?? Bo już nie pamiętam a coś o tym pisałaś kiedyś i zdaje się, że bebilon też u ciebie źle się przyjął?? Znaczy się u Oliwki

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

sismuerte nie wiem co Ci poradzić Biedny Antek... A może to nie problem z kupą?? Gdzieś czytałam że dziecko karmione piersią może się załatwiać nawet raz na tydzień/10dni ... (oczywiście nie noworodek) Kurcze... biedactwo ...
Ale mój Antoś teraz przesedł właśnie na sztuczne i się zaczęło. A jak go kamiłam piersią to kupka była po kilka razy dziennie choć też się prężył troszkę.
Stary 2010-04-23, 13:21   #4565
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz jesteśmy na sztucznym, ale na cycu też miał kolki z tym, że mniej intensywne. A te modyfikowane mleko to się zastanawiam, czy jakby lekarka wypisała recepte na inne to może by było lepiej.
A masaż to ja już robie od wczoraj co chwilkę i nóżki do brzuszka też
A wiecie może jak się robi lewatywę takiemu maluchowi, bo może ja wczoraj źle zrobiłam i dlatego nie pomogło
zapytaj czy nie moze na probe jednego nutramigenu lub bebilonu pepti ci przepisac, moze pomoze, u nas tak wlasnie bylo, a dokladnie jak piszesz u nas bylo to samo, mala nie plakala tylko krzyczala jakby chciala powiedziec pomocy.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

tak, ja na poczatku karmilam Nanem i byl spokoj, ale po 3 dniach zaczela sie jazda, wiec szybko do lekrza, przepisala esumisan, i wlasnie esputicon i infacol jak cos kazala kupic i zmiana mleka na bebilon, bo widocznie ma zaparcia po nanie, kupilismy bebilon ale bylo to samo albo jeszcze mocniej krzyczala, od razu po karmieniu sie zaczynalo a jadla bo byla glodna. Wiec znow telefon do poloznej, do lekarza, zmiana mleka na nutramigen i jest super, czasami miedzy posilkami jeszcze jej daje na prykanie herbatke koperkową i super sie załatwia, nie ma problemow zadnych juz teraz z kupą ani z gazami, natomiast czasami sie jeszcze prezy, ja bym poprosila lekarza wlasnie o zmiane mleczka na bebilon pepti lub ten nutramigen, moze ma uczulenie na to co je, tak samo jak moje Oliwka miala i ma albo skaze albo nietolerancje na laktoze, lekarz mowi ze w 4 miesiacu sprobujemy wrocic znow do bebilonu i zobaczymy.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Sismuerte wspolczuje ci, my plakalismy cale noce z Oliwią, meczyla sie tak 3 dni i 3 noce, a po nutramigenie wiadomo od razu plakac nie przestala, ale poprawa 80%, spala spokojnie miedzy posilkami i z dnia na dzien i z nocki na nocke bylo super
A.Camus
Stary 2010-04-23, 13:27   #4566
minka26
Wtajemniczenie

kurna kiedy wy to wszystko piszecie, ja wstaję o 11 i zanim usiądę do kompa to normalnie 3-4 stony do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
Witam znowu!
Pewnie nikt mnie tu nie pamieta, czytam Was caly czas, tylko z pisaniem nam jakos tak gorzej idzie. ;-) Chcialabym sie pochwalic moim synkiem. Urodzilam 9 kwietnia, porod sn, cztery dni po terminie, porod wywolywany. Na imie ma Michal, wazyl 3969 g i 55 cm.
Pozdrawiam Was i wasze malenstwa bardzo serdecznie!!!

W zalaczeniu zdjecie mojego skarbka!
jaki piękny a jakie ma włoski

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Wszystkich świeżynek!

Minka, nie strasz... o co chodzi z tymi strasznymi rzeczami związanymi ze skazą?? Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam zanadto, ale brzmi nieciekawie.

Chyba mi się przytkał kanalik mlekowy bo mam taką białą bolącą grudkę na sutku. Ma któraś taki wykwit?
Claire ja już sama nie wiem, bo kurna to może być skaza białkowa, alergia na mleko krowie lub po prostu trądzik. Z trądzikiem się nic nie robi, sam zejdzie po kilku tygodniach, ale jak nie jest się pewnym, a często lekarze nawet nie są, to zaleca się wprowadzenie diety eliminacyjnej, żeby sprawdzić. Nie wprowadzenie jej przy uczulonym dziecku może nieść za sobą jakieś dalsze dolegliwości, może prowadzić do atopowego zapalenia skóry, nawet do astmy ja się naczytałam wczoraj i w nocy mi się to śniło. Oczywiście piszę tu tylko to co przeczytałam w necie, lekarz pewnie będzie miał dokładniejszą wiedzę na ten temat.

Moja siostra tez miała taką grudkę i ją przebiła i przeszło.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Izumi o 1.35 urodziła Michasia, trochę ponad 3500 g, 57 cm : jupi:

ale z tego co mi mówiła, nie było lekko :/
Izumi GRATULACJE!!!!!!!!!!!
witamy MICHASIA

Cytat:
IZUMI I MLODA REWELACJA!GRATULACJE OGROMNIASTE!!
Wreszcie sie doczekalyscie Dawidka i Michasia

Gmyrelko ja mam tak samo,ze w dzien non stop z alymi przerwami,jak go calkiem wybudze to da sie go zagadac i troszke sie posmieje,a jak jest taki na wpol wybudzony to co sie ocknie ze snu to chce jesc i jest placz a przybiera na wadze bardzo szybko.pewnie cie nie pociesze bo moj jest starszy prawie o miesiac i jeszcze mu sie to nie zmienilo.

tak,mi sie wlasnie zrobily na czubku jakby takie pęcherzyki przezroczyste,zauwazylam, ze to mi sie robi jak laktator idzie w ruch,bo ostatnio w nocy mi cieklo i odciagnelam w ciagu kilku minut 75 ml z 1 piersi pózniej mnie piekly sutki a na 2 dzien te pecherzyki sie pojawily.

ja mam chyba taki laktator jak Asiulek,elektryczny baby ono,strasznie boli czy na recznym mniej boli?

Justys gratuluje

Danielek tez juz ma te krostki na buzi,mam nadzieje,ze to ten tradzik i samo zniknie.one nie sa ani czerwone ani z biala koncowka,u was tez?

no to jeszcze Gusinek i Anakazar i bedziemy chyba w komplecie-dziewczyny trzymam kciuki za Was
oliwka najlepiej jak będziesz u lekarza to zapytaj o te krostki, bo z tego co wczoraj wyczytałam to może być wszystko... jakoś trudno znaleźć informacje to to wszystko od siebie rozróżniać. Póki co nie martw się na zapas
Stary 2010-04-23, 13:28   #4567
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
A my dzisiaj znowu byliśmy u lekarza. I na już ostatnim (4-tym) szczepieniu SYNAGIS-em. I moja "mała" Oliwka waży juz 4,6 kg. A my w maju zaczniemy wprowadzać już pokarmy stałe. Bo pod względem jedzenia to wiek dziecka liczy się od momentu przejścia na karmienie żołądkowe, a moje była już żywiona w 2 tyg. życia.
No więc dziewczyny będę potrzebowała przepisów na jakieś zupki dla dmalucha.
Pop właśnie dziś myślałam o diecie Oliwki, czy jej się wprowadza pokarmy jak naszym dzieciaczkom czy szybciej i proszę wchodze na forum, a ty akurat o tym piszesz. Jak chcesz to kiedyś koleżanka wysłała mi mailem coś w stylu książki kucharskiej dla dzieci, niestety nie mogę aktualnie sprawdzić co tam jest, bo nie mam Worda, ale jak chcesz to ci podeślę to sobie zobaczysz

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No właśnie, dziewczyny odciągają aż miło a ja mam traumę Już wolę się pomęczyć ręcznie na szczęście nie mam jakiegoś nawału i nie muszę odciągać. Odciągam tylko z jednego bo jest w nim mniej mleka i chce nadrobić laktację.

No...kluska usnęła. Idę robic obiad.

Dziewczyny, jak Wy karmicie cycem? Tzn. jaka metoda? Na leżąco? Czy raczej klasycznie?
ja jak tylko mogę karmię na leżąco, a jak się nie da to klasycznie, ale nogi mam złożone po turecku

Cytat:
IZUMI, Mloda, Justyś GRATULACJE!!!!!
No to mamy dwóch Michałów i Dawidka Czekamy na zdjęcia od Izumi i mlodej Bo Michał Justysiowy przecudny - świetne zdjęcie i jaki z Niego włochacz

minka
bije pokłony w Twoją stronę i mega dziękuje za link do stronki !!! Oliwka spróbuj i Ty u siebie!! Mój Marcel co chwile chce cyca, ruszy dwa razy, zasypia - ja Go do łóżeczka i po minucie jest ryk, a teraz ściągnęłam 15 minut dźwięku odkurzacza i był cicho i zasnął SAM u siebie w łóżeczku Minka ozłocę Cię

sismuerte
a może spróbuj Esputicon?? Moja pediatra (a zarazem matka chrzestna) jak zapytałam czy mogę małemu podać Infacol powiedziała "wolałabym żeby to był esputicon" więc może Antkowi to bardzie przypasuje

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja w 90% na leżąco bo sama przy tym odpoczywam a jak ktoś u mnie jest to sobie siedzę choć czasem też leżę
cieszę się, że pomogło u mnie początkowo suszarka była najlepsza, teraz małej prysznic najlepiej podchodzi

Cytat:
a podnosisz ją później do odbicia z tej pozycji leżącej? Bo moja zawsze w tej pozycji tak ladnie uśnie ze zal mi jej podnosić :/

Ja w nocy tez na siedząco bo na leżąco za szybko usypia. Dopiero na koniec jak już jest usypiajaca i wola cyca to daje ją na leżąco i usypia mi ładnie
ja też nie podnoszę, ale kładę na brzuszku, mała śpi ze mną, więc czuwanie mam włączone z boku jakoś skubana obraca się na plecy

Cytat:

czy mozemy jesc kalafiora?a wogole to mam straszna ochote na młoda kapustkę gotowaną az mi slinka leci-chyba głodna jestem....
spróbuj, ja jadłam, ale mała nie czuła się potem dobrze. Teraz unikam.

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie dzielne kobiety!

Zacznę od podziękowań za komplementy pod adresem moim i mojego synka. Kochane jesteście.
Dziękuję też za to, że mogliśmy się dzielić z Wami naszą radością i szczęściem.

Gratuluję wszystkim mamusiom, które przywitały na świecie swoje wyczekiwane maleństwa!!!

Mam ciągle problem ze zorganizowaniem się w domku, żeby mieć czas spokojnie Was poczytać ale pomalutku do Was dołączę.

Czytając opisy Waszych porodów, dziękuję opatrzności za swój, który trwał 4 godz i 10 min. Jestem z Was bardzo dumna i podziwiam Was za siłę i wytrwałość!

Wszystkie dzieci są śliczne, uwielbiam oglądać zdjęcia, które zamieszczacie. Postaram się wkrótce dodać jakieś foto mojego Ignasia.

W całym tym niezykłym momencie mojego życia jest tylko jedna rzecz, która spędza mi sen z powiek. Mój synek w czasie pobytu w szpitalu, tuż po urodzeniu miał zrobiony taki skan całego ciałka (usg wszystkich organów). Stwierdzono asymetrię zewnętrznych komór mozgowych i konieczność wykonania ponownego badania za miesiąc. Pani doktor, która mi o tym mówiła zapewniała, że nie mam się tym martwić bo może być, że taka jest po prostu uroda dziecka i może to być zupełnie normalne. A powtórzenie badań za miesiąc ma tylko potwierdzić, że wszystko jest w porządku. Ale ja od tego momentu nie umiem się nie martwić. Ciągle o tym myślę i płakać mi się chce. Jak ja przeżyję do czasu tego badania-nie wiem...
la_wenda jeszcze raz gratulacje! mały jest śliczny i te jego pekaesy głowa do góry, na pewno wszystko będzie dobrze a ten skan to wszystkim dzieciaczkom u was w szpitalu robią czy u was były jakieś wskazania?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 13:54   #4568
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

ale masz fajnie,caly czas to chodzi?

moj juz ze trzy razy sie budzil i usypial

tak,raczej daruje sobie tego kalafiora

a jeszcze mam pytanie ten slynny trądzik to sie robi tylko na twarzy?czy na dekolcie tez?

bo moj ma kilka krostek tez na dekolcie i nie mam pojecia czy to ten tradzik czy znowu jakies uczulenie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-23 o 13:56
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:59   #4569
Darusiaaaa
Zakorzenienie

o ja fajtłapa!!!!
DZIEWCZYNKI GRATULUJE !!!!
A.Camus
Stary 2010-04-23, 14:11   #4570
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

czy od fridy moga peknac naczynka w oczku?bo teraz patrze ze ma taka czerwona kropeczke na bialku w oczku
Moja ma od początku taka kropkę ale może też wyjśc póxniej. Pani doktor mówi, że to wychodzi wysiłek porodowy i to częste u dzieci. To samo ma zejść podobno.

Minka- wielkie dzięki!!
Po prostu rewelacja. Mała nie chciała usnąć,włączyłam jej odkurzacz i po 5 minutach śpi jak suseł aż boję się teraz wyłączyć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:13   #4571
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ale masz fajnie,caly czas to chodzi?

moj juz ze trzy razy sie budzil i usypial

tak,raczej daruje sobie tego kalafiora

a jeszcze mam pytanie ten slynny trądzik to sie robi tylko na twarzy?czy na dekolcie tez?

bo moj ma kilka krostek tez na dekolcie i nie mam pojecia czy to ten tradzik czy znowu jakies uczulenie

tez moze byc na dekolcie moja ma tez szyje i kark do tego troche na rekach...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

tradzik niby jak jest zimno to robi sie mniej widoczny, a jak dzicko sie zagrzeje to bardziej widac (u nas tak jest), ale czytałam, że dzieci ze skazą też czasem tak mają i bądź tu człowieku mądry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 14:13   #4572
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
no dokładnie takie dwie sierotkiale cieszę się,że nie jestem jeszcze samamój tż powiedział,że w weekend "czuję"że się rozkręciehe akurat-pewnie tak czuje jak czuł Twój,że Ty się rozpakujesz 18-stego
Kochane sierotki więc czekam az sie rozpakujecie i UCIEKAMY NA ODCHOWALNIĘ!!!!
Jest sporo mam na liscie któe nie dały znac o rozpakowaniu wiec watku zamykać nie bedziemy no chyba że 5000 postów przekroczy i miedzy czasie bede aktualizowała jakby jakas mamusia sie odezwała i oczywiscie nowa liste wkleję na odchowalni, cobyśmy wiedziały kiedy który Szkrabus roczek będzie obchodził
Cytat:
A zadzwoniłam do przychodni to mi powiedzieli, że to niemożliwe, że takie małe dziecko się tyle nie załatwia Kretyni, to co ja przepraszam przeoczyłam kupe??
Masaże robiłam, wkładałam w pupę termometr żeby gazy odeszły i dupa. Na brzuszku też kłade choć tego nie lubi i nic. Normalnie zwariować idzie, bo nie wiem jak mu pomóc
Zaczęłam się zastanawiać czy to nie rodzinne, bo mój tż jak był taki mały to miał takie kolki, że jeszcze w szpitalu wygramolił się z bólu ze swoich ubranek i jak przyszła do niego położna to ze zdziwieniem stwierdziła, że dziecko nagie leży obok pajacyka
Dzis była u mnie połozna i powiedziała że dziecko może nawet kilka dni nie zrobic kupki ale karmione piersia wiec sztucznie pewnie tez jakies normy sa.
Cytat:
AAA i jeszcze mi w przychodni powiedzieli, że takie małe dziecko to nie ma kolek tylko takie kilku miesięczne dopiero??? Helo, gdzie się ta baba edukowała
czizysssss kto tam pracuje!!!

Moja Michasia wazy 4 kg!!! Czyli w 3 tyg przytyła 760 g i połozna powiedziała że dobrze, ze nie za mało.

Dziewczyny mam zdjęcie Michasia IZUMI ale wkleje jak mąz wróci z parcy bo nie wiem gdzie dał kabel.
ale kawaler jest normalnie jasny.. jasniuchne włoski i oczka tez!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:19   #4573
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja ma od początku taka kropkę ale może też wyjśc póxniej. Pani doktor mówi, że to wychodzi wysiłek porodowy i to częste u dzieci. To samo ma zejść podobno.

Minka- wielkie dzięki!!
Po prostu rewelacja. Mała nie chciała usnąć,włączyłam jej odkurzacz i po 5 minutach śpi jak suseł aż boję się teraz wyłączyć
ja zanim wyłącze to stopniowo ściszam, ale czasem i tak sie budzi i włączam od nowa
Stary 2010-04-23, 14:21   #4574
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Minka- wielkie dzięki!!
mozesz wylaczyc, my opcja odkurzacz uzywamy od poniedzialku- rewelka
A.Camus
Stary 2010-04-23, 14:24   #4575
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
tez moze byc na dekolcie moja ma tez szyje i kark do tego troche na rekach...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

tradzik niby jak jest zimno to robi sie mniej widoczny, a jak dzicko sie zagrzeje to bardziej widac (u nas tak jest), ale czytałam, że dzieci ze skazą też czasem tak mają i bądź tu człowieku mądry
no wlasnie albo jak sie denerwuje to tez bardiej te krostki widac i one sie zaczerwieniaja a tak to sa bladziutkie,ale wydaje mi sie ze gdyby to uczulenie to moze by go calego mi wysypalo tak jak wtedy moze na wszelki wypadek nie pic nic z mlekiem

Mrowak to miejsce po szczepieniu to juz ponad tydzien bo on mial 13.04 i ma takie zgrubienie pod skora,moze sie malpa zle wkula
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:32   #4576
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu i masz pomysł jak temu zaradzić?? Mój syna jak nie śpi i nie je to WYJE Chyba że jest na rękach Dzisiaj była u mnie koleżanka i żebym mogła choć trochę z Nią pogadać to musiałam Go do cycka dostawić żeby zamknął buzię Próbowałam (tak jak kiedyś pisałaś) położyć Go koło mojej nogi ale tak jak wszystkie sposoby pomogło tylko na chwilunię Dzisiaj kupiłam laktator to zobacze ile tego mleka tam mam bo może Mu mało ... choć na wadze przybiera, mi z cycków kapie piękne białe mleczko, ulewa więc jakby nic na to nie wskazuje ... ale ...
Narazie jedyny pomysł to chusta i nie siedzenie w domu . Bo ona śpi rewelacyjnie w wózku , w foteliku w aucie robi się ciepło wiec ogród i bedziemy tam siedzieć . Chuste będę miała od kolezanki to dam Ci znać czy coś działa . Bo modyfikowanym napewno będzie lepiej spał ale przeciez nie o to chodzi żeby rezygnować z cyca bo to nie ma sensu .

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Izumi o 1.35 urodziła Michasia, trochę ponad 3500 g, 57 cm : jupi:

ale z tego co mi mówiła, nie było lekko :/
Gratulacje dla Ciebie no i dla Młodej super nareszcie się doczekałyście

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja już zaocznie, w ciemno zaklepuję Michasia dla Gabryśki żeby mi potem nikt nie podebrał kawalera Nasz Ci on
O ty .. w zaborczą teściowa już się zaczynasz bawić ledwo się dzieci urodziły .. No no .. sama sobie chłopa wybierze

Cytat:
Teraz jesteśmy na sztucznym, ale na cycu też miał kolki z tym, że mniej intensywne. A te modyfikowane mleko to się zastanawiam, czy jakby lekarka wypisała recepte na inne to może by było lepiej.
A masaż to ja już robie od wczoraj co chwilkę i nóżki do brzuszka też
A wiecie może jak się robi lewatywę takiemu maluchowi, bo może ja wczoraj źle zrobiłam i dlatego nie pomogło
Coś Darusiaa kiedyś pisała o jakims bebilonie comfort

Cytat:
No więc dziewczyny będę potrzebowała przepisów na jakieś zupki dla dmalucha.
Jak zaczniesz dawać służe pomocą .
ja większość robiłam rzeczy na parze i miksowałam . mam parowar taki z trzema poziomami . Robiła wiecej mieszałam różne rzeczy miksowałam i mroziłam A na poczatku jechałam tylko na słoikach .
bo tak codziennie gotować takie małe porcje to nie dla mnie
Stary 2010-04-23, 14:35   #4577
anakazar
Zakorzenienie

gorzej madziwnia jak wątek przekroczy 5000 postów,a któraś z nas nadal będzie w dwupaku;D

Właśnie tak się zastanwiałam czy odkurzaczo-suszarki działają na dzidziulki jak widac po waszych bobasach działają i fajnie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:41   #4578
vadi
*sportaddict*

Michaś Izumi
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:44   #4579
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Jaki bieluszek a jakie ma łapki pulchniutkie Słodziaśny

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 14:47   #4580
vadi
*sportaddict*

mam wrażenie, że on jest bardzo duży jak na takiego malucha, jego dłonie itp., bo mam też zdjęcie od razu po narodzinach, ale nie wiem, czy mogę wrzucić i tam widać jego łapkę koło dłoni Izumi i dopiero widać, jaki to kawał chłopa

edit: no powiedzcie same

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:51
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:51   #4581
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie albo jak sie denerwuje to tez bardiej te krostki widac i one sie zaczerwieniaja a tak to sa bladziutkie,ale wydaje mi sie ze gdyby to uczulenie to moze by go calego mi wysypalo tak jak wtedy moze na wszelki wypadek nie pic nic z mlekiem

Mrowak to miejsce po szczepieniu to juz ponad tydzien bo on mial 13.04 i ma takie zgrubienie pod skora,moze sie malpa zle wkula
tylkooliwka najlepiej pogadaj z pediatrą, bo kurna to nie tylko mleko w postaci mleka to wszystkie produkty mlekopochodne, mojej siostrze pediatra kazała sprawdzać wszystkie etykiety, nawet wędlin nie może bo też mleko dodają, no chyba, ze takie z pewnego źródła, np. wiejskie czy coś. Ja też już dziś jakieś mięso kup i pieczeń zrobię, ale kurna nie wyobrażam sobie tego mam jednak nadzieje, że sie okaze ze to tradzik. tak czy inaczej z karmienia piersia nie zrezygnuje, jakoś sie przemęcze, chciaż te 6 miesięcy

Michaś jaki słodki
Stary 2010-04-23, 14:58   #4582
anakazar
Zakorzenienie

Michaś przystojniaczek

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-23, 15:02   #4583
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Faktycznie duży nasz Michaś

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-23, 16:01   #4584
drcron
Zakorzenienie

Plmadzia wspolczuje szef poprostu swinia - inaczej nazwac go nei mozna my dostalismy z meza polisty tego samego dnia a z mojej dopiero bedziemy skladali bo trzeba osobiscie

Asiulek ja karmie w nocy na siedzaco i lezaco w ciagu dnia czesem na stojaco jak cos robie Julka w chuscie jest wsadzona i jak sie wierci to daje jej cyca i dalej robie < przewaznie tak prasuje albo myje naczynia >

MLODA PRZESLALA ZDJECIE SWOJEGO SLICZNEGO SYNKA

IZUMI GRATULUJE

pozostale mamuski do dziela trzymam kciuki by rozwiazanie nastapilo szybko i malobolesnie

dziewczyny napiszcie mi prosze jakie jest prawdopodobienstwo ze pokarm mogl mi sie spalic jak to wyglada ?? bo ja daje mojej niuni cyca co 30 minut a teraz dalam jej cyca ciagla 30 minut i jeszcze 50 mleka wciagnela czy jest to mozliwe ze moj pokarm moze nie miec zadnych wartosci sycacych ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:11   #4585
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Plmadzia wspolczuje szef poprostu swinia - inaczej nazwac go nei mozna my dostalismy z meza polisty tego samego dnia a z mojej dopiero bedziemy skladali bo trzeba osobiscie

Asiulek ja karmie w nocy na siedzaco i lezaco w ciagu dnia czesem na stojaco jak cos robie Julka w chuscie jest wsadzona i jak sie wierci to daje jej cyca i dalej robie < przewaznie tak prasuje albo myje naczynia >

MLODA PRZESLALA ZDJECIE SWOJEGO SLICZNEGO SYNKA

IZUMI GRATULUJE

pozostale mamuski do dziela trzymam kciuki by rozwiazanie nastapilo szybko i malobolesnie

dziewczyny napiszcie mi prosze jakie jest prawdopodobienstwo ze pokarm mogl mi sie spalic jak to wyglada ?? bo ja daje mojej niuni cyca co 30 minut a teraz dalam jej cyca ciagla 30 minut i jeszcze 50 mleka wciagnela czy jest to mozliwe ze moj pokarm moze nie miec zadnych wartosci sycacych ??

jaki włochacz śliczny

co do pokarmu, to dziewczyny już pisały, że mleko matki nie może być za chude, jest najlepsze dla dzieciaczka. a jesteś pewna, że ona za każdym razem je, czy tylko ciumka. Może czasem używa cyca jak smoczka. Jak ją dostawiasz to słuchaj czy za każdym razem przełyka. Może lubi sie cycem pobawić
Stary 2010-04-23, 16:16   #4586
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Drcron - nie żebym była jakimś specjalistą. Ot, wykarmiłam pierwszego syna cycem (7 m-cy sam cyc, potem po troszku inne jedzonko, ale cyc w sumie do 3 roku).
Nigdy nie słyszałam, żeby mleko mamusi mogło się "spalić". Chyba, że od mojej teściowej - "a może masz za chude mleko?..."
Gdyby Twoja niunia ssała 5 minut, to powiedziałabym, że zjadła tylko to rzadsze mleczko, które służy do zaspokojenia pragnienia. Ale piszesz, że ssała 30 minut. Na pewno więc dostała mleczko tzw. drugiej fazy, czyli to bardziej treściwe
Drcron - Twoja Mała właśnie zaczyna 3.tydzień. To jest taki czas, kiedy dzieciom gwałtownie zwiększa się zapotrzebowanie na jedzonko. Kolejny taki skok czeka nas w 6. tyg. życia, potem 3 i 6 m-c.

Moja Ola kilka dni temu wyła na okrągło. Dawałam cyca, ale po nim nadal chciała jeść. Więc dopajałam swoim odciągniętym w nocy, właśnie tak po 40-50 ml. I było ok. Nie ma na to innej rady, niż jeszcze częstsze przystawianie dziecia do piersi. Ponieważ moja mała nieraz słabo ssie, ja podtrzymuję laktację właśnie laktatorem. Mam już go dość, ale czego się nie robi dla takiej kruszyny
Trzymaj się i się nie poddawaj

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-04-23 o 16:17
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:26   #4587
la_wenda
Raczkowanie

Minka26 pytałaś o ten skan. Więc u nas tzn w Polanicy Zdrój bo tam urodził się Ignacy, robią to badanie wszystkim dzieciaczkom więc i nasz się 'załapał'.

Izumijestem pod wrażeniem Twojego blond przystojniaczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 16:49   #4588
anakazar
Zakorzenienie

mloda ale śliczny włochacz,nasza córa ponoc też włochata-zobaczymy

gusinek coś Cię nie ma-kobieto nie rób mi tego i samej mnie nie zostawiaj;D

Stary 2010-04-23, 16:56   #4589
fasolka73
Rozeznanie

Izumi, jaki fajny blondasek!!!!!!! Taki kurczaczek mały, no nie taki mały!!!

A Drcon, jaka Twoja mała ma włos bujny! Super, już widzę te spineczki i kokardki

A ja karmię na leżąco i bardzo często spod pachy. Biorę taką wielką poduchę z sofy, kładę na niej małą i do cyca. Nie muszę się wtedy schylać, na ranę po cc też mi nic nie uciska i z tej pozycji świetnie mi ściąga pokarm z boków cyców, tam spod pachy, bo mam tam często twarde. I w tej pozycji mi najlepiej kontrolować jak ssie i łapie brodawkę, bo trzymam jedną ręką jej główkę, a drugą brodawkę. Tak nam jakoś podpasowała ta pozycja

Moja zasypia rewelacyjnie przy okapie kuchennym Jak robię obiad, to jest ze mną i jak tylko włączam okap to ona odpływa

Lawenda, wiem, że trudno jest Ci się nie martwić, ale mam nadzieję, że wszystko jest ok, że ta lekarka wie co mówi, żebyś się nie martwiła. Będzie dobrze, zobaczysz, musi być

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-04-23 o 16:59
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:59   #4590
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Pop właśnie dziś myślałam o diecie Oliwki, czy jej się wprowadza pokarmy jak naszym dzieciaczkom czy szybciej i proszę wchodze na forum, a ty akurat o tym piszesz. Jak chcesz to kiedyś koleżanka wysłała mi mailem coś w stylu książki kucharskiej dla dzieci, niestety nie mogę aktualnie sprawdzić co tam jest, bo nie mam Worda, ale jak chcesz to ci podeślę to sobie zobaczysz
Oczywiście że chcę. Prześlę Ci na PW mój adres mailowy. I w góry DZIĘKUJĘ.

Izumi - Ten Twój mały to faktycznie wydaje sie duży. Fajny chłopak.

Młoda - no Ty to musiałaś cierpieć na zgagę. Taki fajny włochacz.

Ponawiam pytanie: Czy ktoś ma informacje na temat MadCat?

sismuerte - ja jeżeli chodzi o kupki to już przeszłam wszystkie fazy. Na wywołanie kupki pomagało jeszcze masowanie odbytu. na mały palec trochę linomagu i robimy takie kółeczka w koło odbytu. to pobudza. oczywiście ne zawsze od razu jest kupka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości