|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() za to jak się kładę mam pod skórą trening jakichś tańców połamańców, więc już wolę w pionie spędzać czas. ostatnio przez to w ogóle spać nie mogę... ![]() Cytat:
to zakładam że materiał lepszy... przekichane dla tego mojego narybku... lubić to co mamusia, bo ja zakładam że ja nie lubię... dopóki się protestować nie nauczy .
|
||
|
|
|
#1742 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Śliczna dziewuszka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18779575]Podaję mój przepis na leniwą pomidorową [/QUOTE]Zapisałam, a co! ![]() Cytat:
![]() Świetnie wyglądasz!!! I gdzie te Twoje 18 kg?? ![]() Cytat:
i 13 kg na plusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak robię i nie narzekam Nogi jeszcze sama daję radę, ale gabryśkę pozostawiam mężowi ![]() A ja dzisiaj okno umyłam, na obiadek usmażyłam rybkę, zrobiłam ciasto z kremem, wycisnęłam sokowirówką (którą mąż kupił dwa dni temu - super sprawa) soczek z pomarańczy , zamiotłam mieszkanko a teraz odpoczywam sobie Muszę przyznać (żeby za fajnie nie było ), że już nie biorę ani fenoterolu ani magnezu i brzuch mi coraz częściej twardnieje i w tym czasie strasznie trudno złapać mi oddech i chyba serce szybciej mi bije... też tak macie??
|
||||||
|
|
|
#1743 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak się okaże do niczego to do śmieci bez sentymentów i tyle. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() przyspieszona akcja serca, dusi w przeponę, oddechu złapać nie mogę. |
|||
|
|
|
#1744 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878245 5]pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków?
![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... [/QUOTE]Ja słyszę czasem jakieś pstryknięcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
hahah nieee..
![]() spotkałam go w sklepie chociaz lekka regulacja i jemu by się przydała
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878285 2]
przy twardniejącym brzuszku coś jakby "atak paniki"... ![]() przyspieszona akcja serca, dusi w przeponę, oddechu złapać nie mogę.[/QUOTE] Ale to chyba mój organizm panikuje, bo na pewno nie ja - znaczy moja psychika ... właściwie w ogóle mnie nie wzruszają te skurcze, ale sprawiają właśnie taki dyskomfort Ja bym mogła już rodzić...czasem jestem zawiedziona, że się jeszcze nic nie chce rozkręcić....
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie kupuje nic , bo moja wanienka ma juz w srodku takie gumowe zabezpieczenia aby dzidzia sie nie wysliznela... (moja wanienka jest biala)
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-23 o 17:40 |
|
|
|
#1748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dlatego napisałam w cudzysłowie... ![]() to mi przypomina takie uczucie, te wyżej wymienione objawy. |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878303 4]
dlatego napisałam w cudzysłowie... ![]() to mi przypomina takie uczucie, te wyżej wymienione objawy.[/QUOTE] wiem wiem...tylko faktycznie dało mi to myślenia.... ale po zastanowieniu się doszłam do wniosku, że to raczej nie panika u mnie, chociaż objawy faktycznie mogłyby pasować
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to też już bym chciała. Mój M się śmieje że wcześniej to tak uważałam żeby się brzuch nie stawiał i w ogóle- do jego brata kiedyś nie pojechaliśmy bo na 3 piętrze mieszka i wolałam nie ryzykować- a dziś sama zaproponowałam że może pojedziemy go odwiedzić. Już po prostu żywcem chcę urodzić
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
a ja bym chciała i nie chciała
![]() jutro jedziemy na kilka dni na łono natury, to znaczy do dziury zabitej dechami, ale strasznie fajnej i urokliwej . mam jeszcze czas do czerwca, ale się dygam... jak na przykład spadnie deszcz, to nie ma gwarancji, że stamtąd wyjedziemy na szybciora jakby co odpukać... chyba żeby drałować dwadzieścia minut pieszo do najbliższej żywej duszy co ma jeepa albo traktor . a potem godzina jazdy do szpitala albo ewentualnie trochę mniej do pobliskiej wsi gdzie jest pogotowie... brrr...ale to nasz chyba ostatni taki wyjazd, więc mimo wszystko zaryzykuję. w maju już sobie nie pozwolę na coś takiego. odpukać, jak na razie poród to względnie odległe wydarzenie... także trzymajcie kciuki, żeby małej się miesiące w kalendarzu nie pomerdały, bo inaczej usłyszycie o facecie, co odebrał poród swej żony w szczerym polu wśród zdziwionych zajęcy. a sądząc po prędkości jaką narzuciły majowe mamuśki to się robi prawdopodobne |
|
|
|
#1753 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, dobrze mieć takie oparcie a zdjęcia śliczne i mamusia taka promienna Cytat:
Cytat:
już doczytałam ![]() Cytat:
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Daf - a na czym będziecie ją stawiać? nie wiesz czy mieści się na tym przewijaku singlar?
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż mi wczoraj powiedział że miał nadzieje że ja jednak wyjdę juz z mała ze szpitala..
Ja wole jeszcze poczekac.. Chociaż do rozpoczęcia 38 tygodnia, co bym miała takie uczucie że jest urodzona w donoszonej ciązy Ale ja Wam mówie.. Moja ciąza i tak bedzie wywoływana, tak jak twiedze od poczatku ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- to w takim razie ja tez nic nie kupuje do wanienki.. Myślałam nad tą gumową mata.. Ale tak do końca nie byłam przekonana.. Tez własnie bede pieluszkę kładła na dno
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co widziałam to ten przewijak ma wymiary 72x53 a wanienka 71x43 więc powinna bez problemu wejść
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://dladzieci.net/sklep/katalog/i...065.30_big.jpg Laktator ręczny Chicco ![]() Ma dokręcaną butelkę i smoczek a do kompletu jest dołożona taka wkładka dla mamusiek co mają mniejszy cyc coby dobrze dopasować go do piersi. Był przeceniony z 70zł na 35 więc jakby się nie sprawdził to strata niewielka ![]() Cytat:
Ostatnio przed wizytą u lekarza tak sie pocharatałam że myślałam że sobie tą maszynką macicę wykroiłam xD[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878245 5]pytanie mam... czy wy czasem słyszycie "odgłosy" z waszych brzuszków? ![]() wiem, to goopie... ![]() ale ja czasem słyszę takie jakby... cichutkie pyk, jakby malutki balonik pękał, albo jak musująca oranżadka... ale to pojedyncze pstryknięcie... już sama nie wiem, to na pewno nie jelita, ani żołądek, kości też nie... prędzej omamy słuchowe... [/QUOTE]Ja tam nie słyszę żadnych narazie ale moja koleżanka mówiła, ze słyszała "pstryknięcia" cokolwiek to oznacza
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#1758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już wogóle do lustra nie zamierzam podchodzić :PCytat:
![]() A tak wogóle..to fuuuu....mój mąż dzisiaj przywiózł do domu..pełno świeżego mięcha kozy...dostał od kolegi, który prowadzi gospodarstwo...bleaah...j ak to okrutnie śmierdzi ...brrrr... Jadłyście wogóle kiedyś takie mięso? bo ja nigdy i chyba wolę nie próbować ![]() hehe
|
||
|
|
|
#1759 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. za to mleczka koziego bym się napiła. ![]() a ja zmykam. życzę miłego weekendu, dla mnie takiego przedłużonego, bo gdzieś do środy . pewnie jak już wrócę, to będę tydzień nadrabiać. no i ciekawe która teraz się wypakuje?
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
djerba dzięki ale serio taka pyzia się zrobiłam
Ja jadłam raz- tyle że była cała kózka zrobiona i upieczona w piekarni u znajomego wujka- smakowało wybornie- dalikatne mięsko mniam Tyle że np moja mama po tym na żołądek strasznie narzekała, może akurat jej nie podeszło nie wiem, ale może jak nie jadłaś to lepiej nie próbować w ciąży![]() Ja właśnie skończyłam prasowanie sterty ręczników i pościeli. Zostal mi jeszcze nieduży kosz prasowania ciuchów i będę na bieżąco A i jedyne co po tej akcji to brzusio mam twardy, ale na razie nic mnie nie ruszaJutro akcja układanie pod przewijakiem w szafkach, dopakowanie mężusiowi co tam mi ma dowieźć w razie czego no i chyba przygotuję rezerwowo większe ciuszki dla małej jakkby się okazało że to co spakowałam maławe- to jak coś M dowiezie. Looknęłam na wstępny projekt naszego domku i czeka nas jutro siedzenie nad nim, bo widzę dużo zmian jakie musimy wprowadzić. Gościu zaprojektował niektóre rozwiązania tak że wyjdzie baaardzo drogo, a bez sensu. Ale to już jutro na świerzy umysł
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878513 9]
a ja zmykam. życzę miłego weekendu, dla mnie takiego przedłużonego, bo gdzieś do środy . pewnie jak już wrócę, to będę tydzień nadrabiać. no i ciekawe która teraz się wypakuje? [/QUOTE]to miłego weekendu życzymy, odpoczywaj sobie Cytat:
może coś się z tego księgowania wykluje
|
|
#1762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do wizyty: nie wziął mi gin wymazu ponieważ znów mam duża infekcje tak jak przypuszczałam znów mnóstwo leków..w aptece zostawiłam 70złbyłam w szoku jeśli chodzi o cenę jednego leku..1 saszetkA DO ROZROBIENIA I WYPICIA-40ZŁ NO ALE KUPIŁAM BO NAJWAŻNIEJSZE ZDROWIE PRZECIEŻ...lek nazywa sie Monural -któraś z was miała??poza tym wyniki ok hemoglobina 13,7 ![]() jutro szkoła więc znów będe was nadrabiać długo mamy też odebrać xa volcano,dzwonili dziś że jest do odebrania- rodzice i teście chcą nam sfinansować-jestem zaskoczona bardzo miło a ja nie chce wózka dopóki nie urodze..jakoś pierwszy raz w ciąży dopadł mnie przesąd..tŻ mówi że jakoś to załatwi żebym sie nie denerwowała
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-04-23 o 20:31 |
||
|
|
|
#1763 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
na dno bedę kładła pieluszkę. Cytat:
Do dziś nawet krem do rąk z kozim mlekiem jest dla mnie nie do przyjecia.
|
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam laktator ręczny, Canpol Premium z masującą osłonką na pierś i płynną regulacją siły ssania. Do tego jest butelka, łyżeczki i adapter na większe butelki. Jestem z niego zadowolona, bardzo ładnie opróżnia pierś. http://forum.e-kwidzyn.pl/files/lakt...es_45z_151.jpg Luizka dziękuje za miłe komentarze Powiedziałam jej, że ma pozdrowienia od ciotek wizażowych
|
|
#1765 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby dzidzia jak najdłużej siedziała w brzusiuCytat:
Dobrze, że minęły te bóle.Bydgoszczanko córcia przesłodka Super się czyta Twoje optymistyczne posty Cytat:
Dziewczyny a ja już miałam dziś wizję zostania na porodówce ![]() Od 2 dni mam silne bóle w dole brzucha, ale raczej nie takie jak na @, takie bardziej ostre, parte, kłujące. Zadzwoniłam dziś do swojej ginki co mam robić. Poradziła wziąć No-Spę i w razie, gdyby nie przeszło to jechać na izbę przyjęć do szpitala, bo to prawdopodobnie skurcze macicy. No i nie przeszło. Spakowałam torbę i pojechałam... Leżałam godzinę pod ktg, wyszły nieregularne skurcze o niedużym natężeniu. Potem zbadał mnie jeszcze ginekologicznie lekarz - boszsze, co za ból , masakra! Ginek uprzedził, że mogę krwawić po tym badaniu. Powiedział, że to skurcze przepowiadające i że ponieważ jestem po 36 tc nie będą mnie hospitalizować. Gdyby skurcze się nasiliły i były regularne mam przyjechać, póki co jeszcze nie rodzę...Za tydzień ma wizytę u ginki. Także i ja mogę nie dotrwać do maja.....
|
|||
|
|
|
#1766 |
|
Konto usunięte
|
Hej, wróciliśmy z SR, padnięta jestem, nawet was nie cytuję, mam takie mnóstwo informacji, że szok
![]() To, co zapamiętałam po przeczytaniu 3 stron waszej pisaninki Monural brałam, drogi, ale pomógł rewelacyjnie i dobry w smaku Laktator mam elektryczny, dostałąm od koleżanki, BabyOno. Do wanienki kłaść będę pieluchę, bakterii nie będzie szalonych ilości, bo można prać. Ostatnio z brzucha jakieś pstrykanie słyszałam, nie mam pojęcia co to Ostatnio jak się goliłam to krew poleciała i luby mnie opieprzył, że sama to robiłąm zamiast niego Do porodu więc on mnie ogoli, ale na leżąco, bo na stojąco ani nogi podnieść dobrze nie umiem. Kardashi, wywołać ci poród? A teraz fragmenty SR, ale naprawde ogólnie mnóstwo, jutro wam opiszę, dzisiaj padam. Coś, co najbardizej mnie ucieszyło - nie ma już werandowania, któe i tak idiotyzmem było. Ubierać dziecko tylko po to, by postało na balkonie lub pod otwartym oknem - toż to tak samo, jak spacer. Na spacer można wyjść od razu ze szpitala (jeśli wiadomo maluszek zdrowy), pierwszy spacer pół godziny. Pępuszka nie trzeba przemywać spirolem, takie zarządzenia weszły od końca marca, tylko suchym gazikiem się go osusza, ewentualnie raz dziennie można psiknąć takim lekiem, któego nazwe mam spianą, ale nie pod ręką a nie chce mi się wstawać Gazik NIE MUSI BYĆ JAŁOWY, równie dobrze może być lepszej jakości ręcznik jednorazowy. W czasie kąpieli można spokojnie pępuszek zamoczyć, po kąpieli = delikatnie osuszyć. Reszta jutr0
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18778539]Kropuszko, aktualnie leży wyciągnięty jak przecinek
[/QUOTE]To zgrabnie. Mój baranek zwykle leży w przedziwnej pozie warmińsko - mazurskiej. Np. takiej:
|
|
|
|
#1768 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uf, nie jestem sama na tym swiecie, nieco niżasza waga wyjsciowa i na plusie 10 kg. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1878361 5]a ja bym chciała i nie chciała ![]() [/QUOTE] Ja tez chciałbym miec juz malutka ale nie jestem wyprawkowo gotowa...Cytat:
![]() Cytat:
Czy to oznacza że my czerwcowe staniemy sie majowe w takim tempie?
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodki okruszek.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie strasznie bolą plecy
Ani siedzieć, ani stać, ani leżeć... oj, chyba skończą się moje w miarę dobrze przesypiane noce...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

to zakładam że materiał lepszy... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ogolic sie juz nie potrafie to co sobie zrobiłam poprostu masakra piła mechaniczna 8
, zamiotłam mieszkanko a teraz odpoczywam sobie

, dobrze mieć takie oparcie
znów mnóstwo leków..w aptece zostawiłam 70zł
żeby dzidzia jak najdłużej siedziała w brzusiu
Dobrze, że minęły te bóle.