Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 20:06   #3781
ewelinap5
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Dziewczynki wreszcie mogę się pochwalić moją skromniutką sukienką. Jeszcze jest trochę szpilek i koronki do doszycia, ale prawie gotowa
Ten adres to chyba jednak nie taki tego klasztoru

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-04-23 o 20:20
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:16   #3782
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Hello! Już Tż pojechał

Maxima, kleome-dziękuję, długo szukałam tej jedynej sukni, a właściwie szukałam całkiem innej, ale jak tą przymierzyłam to wiedziałam, że to ta
Nie jest to typowa księżniczka, natomiast jest tiulowa i dlatego jest trochę szersza, no ale kiedy taką założę jak nie na ślub
margaret-pomysł z ramką suuuper.
Kajcia-ja też biorę ślub w Wojciechu i nie obchodzi mnie zakaz sypania pieniędzmi, a z jakiej to racji skoro to wyzbieramy(na bank ktoś rzuci), co do ryżu to jak najbardziej rozumiem-jest to jedzenie...Uważam, że nie powinno się rpzybierac tego kościoła, bo jest to piękny kościół, który sam w sobie jest wyjątkowy. Co sobota są świeże kwiaty na ołtarzach i to wystarczy. Tam za bardzo nie ma jak ustawić krzesełek dla dodatkowych par świadków. Ja bym tylko tych głównych posadziła a reszta albo niech stoi za Wami, albo niech siądzie normalnie w krzesełkach...

A teraz obiecane fotki zaproszeń. Oczywiście wezwania też są z personalizacją, ale to akurat jest puste
Zaproszonka superaśnie . Też zastanawiałam się nad opcją z wezwaniem. A co do Wojciecha to tak mi ten ksiadz w kancelarii powiedział, żeby nie rzucać. Moja mamcia już 2 lata drobne zbiera i co ona teraz bidulka z nimi zrobi . Co do przybrania masz rację - kościółek mamy piękny ale mnie tylko o krzesła same chodzi, wiesz takie pokrowce tiulowe albo satynowe i tyle. A ze świadkami to sobie wymyśliłam tak, że będą za nami siedzieć a gości posadzi się w ławkach, wiesz jak tam jest Chociaż tak naprawdę wyjdzie to w praniu dopiero

ewelinap5 - śliczna suknia!!!! (iślub mamy w ten sam dzień!)

A propos majtuś to te które poleca czarna_kawa80 są superaśne. Sama mam takie 2 pary, pupcia wyglada fajnie a przy obcisłych sukienkach sprawdzaja się doskonale. Ja planuje kupić sobie takie do których podpina się pończochy, bo nie chce robić dodatkowego kłopotu z pasem do pończoch (nigdy nie nosiłam i się boję )

Edytowane przez kajcia82
Czas edycji: 2010-04-23 o 20:28
kajcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:16   #3783
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wreszcie mogę się pochwalić moją skromniutką sukienką. Jeszcze jest trochę szpilek i koronki do doszycia, ale prawie gotowa
Adres Klasztoru na Karczówce:

KIELCE, par. Św. Wincentego Pallottiego 25-757 Kielce, ul. Fosforytowa 6,
Śliczna Bardzo oryginalna
Stary 2010-04-23, 20:17   #3784
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Piękna

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:18   #3785
mysiaedysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie pomysł z pisaniem o kasę jest nie na miejscu - podkreślam JAK DLA MNIE! dziwnie bym się poczuła dostając zaproszenie z wymaganiem co mam w zamian przynieść, ale to tylko moje skromne zdanie.
Zamowilismy zaproszenia i czesc (dla mojej rodziny) bedzie miala tylko wierszyk o totolotku a druga czesc (rodzina Tż-a) bedzie miala rowniez wierszyk o braku prezentow Jakos u niego ani on, ani rodzina najblizsza nie widzi problemu, wiec skoro im to nie przeszkadza, to mi tym bardziej, bo w koncu to z jego dalsza rodzina i tak bede miala maly kontakt.
Mi by jakos nie przeszkadzalo, gdybym dostala takie zaproszenie, ale samej dziwnie byloby mi cos takiego napisac...
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:27   #3786
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Piękna suknia

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:40   #3787
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo bardzo ładna - -elegancka i skromna zarazem
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 20:42   #3788
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Meana a czy ten biustonosik jest cały bawełniany? Ogladałam dzisiaj taki ale nie chciało mi się przymierzać. Cena chyba 119 tak?
Tak, ten biustonosz kosztuje 119 zł i wygląda może jak z bawełny bo jest gładki. Skład ma taki - 80% polyamid i 20% elastan.

ewelinap - suknia może i skromna ale elegancka
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:45   #3789
ewelinap5
Raczkowanie

Dziękuję dziewczynki
Stary 2010-04-23, 20:45   #3790
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Boska sukienka Gdzie szyjesz? Ja w swojej bede chciala miec jakies koronkowe ramiaczka albo cos podobnego (by czuc sie pewniej ze nic mi nie wypadnie )

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:48   #3791
ewelinap5
Raczkowanie

Suknię szyję w salonie Anna. Dziś wybrałam do niej również bolerko. Ramiączka mam odpinane i założę je gdyby coś się w trakcie wesela zsuwało tfu, tfu...
Panie w salonie są świetne, polecam każdemu.

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-04-23 o 20:49
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 21:06   #3792
aga_09
Raczkowanie

Nie wiem dokładnie jaka to jest ulica, ale może znajdzie jak wpisze się Karczówka.
Ja tez się wybieram na ten kurs,tak w ostatniej chwili się zdecydowaliśmy, więc potrzebuje pomocy : gdzie się tam parkuje za brama czy przed?? i o której to się zaczyna?no i ile się płaci od pary??
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 21:15   #3793
kajcia82
Raczkowanie

A podoba Wam się coś takiego? To taki "przypierd" do włosów zamiast welonu bo do mojej sukni zaden nie pasował
Stary 2010-04-23, 21:19   #3794
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Suknię szyję w salonie Anna. Dziś wybrałam do niej również bolerko. Ramiączka mam odpinane i założę je gdyby coś się w trakcie wesela zsuwało tfu, tfu...
Ja też polecam

Chyba sobie wyciągnę jutro moją sukienkę i poprzymierzam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 21:24   #3795
ewelinap5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajcia82 Pokaż wiadomość
A podoba Wam się coś takiego? To taki "przypierd" do włosów zamiast welonu bo do mojej sukni zaden nie pasował
A jak to się zakłada? czy to taka czapeczka z fifroczkiem?
Stary 2010-04-23, 21:27   #3796
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten adres to chyba jednak nie taki tego klasztoru
Skromna ale śliczna bardzo mi się podoba

Cytat:
Zgadzam się. Panie w salonie super, można poradzic się i doagadać o wszystko. Je jestem bardzo zadowolona że szyje tam suknienke. Mam nadzieję Ewelina że efekt końcowy powali nas z nóg

Dziewczyny już mam inną koncepcje dotyczącą koloru butów do sukienki. Tym razem pomarańczowy fioletowy bym chciała ale przypomniało mi sie że to po pierwsze kolor pogrzebowy w kościele (jeżeli dobrze pamiętam), po drugie mam ciemne włosy a chciałabym mieć też pod kolor butów i bukietu kwiatek we włosach bo welonu nie przewiduje więc boję się że fiolet byłby niewidoczny a pomarańcz co innego, a po trzecie to już będzie początek jesieni więc pomarańcz jak najbardziej na czasie. ,,Sprzedałam" mój pomysł dzisiaj TŻtowi i jest jak najbardziej za co mnie bardzo cieszy.
Aha i jeszcze jedno. Pamiętacie jak pisałam Wam o zaproszeniach które niby były za małe? TŻ przyjechał z delegacji, zobaczył je ,,na żywo" i stwierdził że są super i nie będziemy ich zamieniać nawet jak teściowej nie przypadną do gustu bo to w końcu nasze wesele dziewczyny jeszcze raz dziękuje za opinie
Tak więc dzisiaj sukces na całej linii. No i jeszcze buteleczka winka wypita także jest uroczo
Miłego wieczorku
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 21:28   #3797
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
A jak to się zakłada? czy to taka czapeczka z fifroczkiem?
Nie to jest mniejsze niż czapeczka. A mozna to róznie upiąć: na boku, na czubku, na koku jak się chce. Ja bedę mieć na boku bo tak z fryzury wychodzi. w sumie to to Ci kolorystycznie do sukni pasuje

A właśnie bo jeszcze mi się przypomniało!! Dziewczyny powiedzcie mi jaki prezent dajecie na podziękowania rodzicom? Ja myślałam o czymś innym niż kwiaty, np. o koszu z fajnymi kosmetykami (jakieś płyny do kapciania, sole, balsamy itd...).

Edytowane przez kajcia82
Czas edycji: 2010-04-23 o 21:36
Stary 2010-04-23, 21:34   #3798
ewelinap5
Raczkowanie

Cytat:
Nie to jest mniejsze niż czapeczka. A mozna to róznie upiąć: na boku, na czubku, na koku jak się chce. Ja bedę mieć na boku bo tak z fryzury wychodzi. w sumie to to Ci kolorystycznie do sukni pasuje
Fajne i takie strojne
Stary 2010-04-23, 21:36   #3799
m_majaa
Raczkowanie

ewelinap5--skromna,ale ladna
i idealnie się na Tobie układa

Edytowane przez m_majaa
Czas edycji: 2010-04-23 o 21:40
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 21:42   #3800
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Fajne i takie strojne
dziękuję Ci bardzo
Stary 2010-04-23, 21:46   #3801
srubka87
Zadomowienie

beaciunia- to jest po prostu klasztor na Karczówce, szukałam w internecie, ale nie mogę znaleźć ulicy Niby wyskakuje mi, że to Fosforytowa ale nie daję sobie uciąć głowy.
kaja-my tez chcemy żeby goście siedzieli dopiero w ławkach, a rodzice i rodzeństwo na krzesełkach, ale wydaje mi się, że jak dodasz krzesełka dla reszty świadków to zwęzisz przejście i to nie będzie ładnie wyglądało. My chcemy oczywiście pokrowce na krzesła dla nas i dla świadków, bo one faktycznie nie są zbyt ładne. Nie podoba mi się takie cosik zamiast welonu, ale to kwestia gustu i..grunt żeby Tobie się podobało.
mysiaedysia-ja też nie widzę nic złego w takim wierszyku, to podobnie jak z wierszykiem odnośnie wina czy totka zamiast kwiatów..to tylko sugestia..co bardziej ucieszy MP, a goście niech robią co chcą( a tak na marginesie..my chcemy książki i ostatnio robiąc listę sprawdzałam z ciekawości ile kosztują..i większość-90% ok. 7 zł, najdroższa 18 zł-także nie można zakwalifikować tego pod naciąganie) . My niestety nie dajemy takiego wierszyka, bo moja rodzina jest nieco zacofana, a i tak będę na językach, bo będą winietki..straszne co? Ale fakt jest taki, ze jak dostanę standardową pościel to mnie ona nie ucieszy, bo planujemy w przyszłości sypialnię i będę potrzebowała dużej pościeli i na bank za pieniążki wydane na porządną pościel spokojnie kupiłabym sobie zwykłą bawełnianą(nie znoszę satyny) dużą pościel, mikrofalówka biała tez odpada, bo jak kiedyś będziemy mieć własne M to będziemy raczej inwestować w stal...Wiadomo nie licza się prezenty, ale wiem, że ktoś wydaje pieniążki i szkoda trochę jeśli nie trafi...
ewelinap-suknia śliczna

Ja planuję na ślub założyć stringi( nie mam zamiaru się poddać, albo ja albo @), ale nie lubię z takim cienkim paskiem a z grubszym, a Tż- kocha koronkowe stringi. Ja w takich chodzę zwłaszcza latem, w zimę prawie nigdy.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-04-23 o 21:51
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 21:54   #3802
kajcia82
Raczkowanie

[QUOTE=srubka87;18790277]
kaja-my tez chcemy żeby goście siedzieli dopiero w ławkach, a rodzice i rodzeństwo na krzesełkach, ale wydaje mi się, że jak dodasz krzesełka dla reszty świadków to zwęzisz przejście i to nie będzie ładnie wyglądało. My chcemy oczywiście pokrowce na krzesła dla nas i dla świadków, bo one faktycznie nie są zbyt ładne. Nie podoba mi się takie cosik zamiast welonu, ale to kwestia gustu i..grunt żeby Tobie się podobało.[QUOTE]
Kurcze chyba masz rację muszę się jeszcze raz wybrać do koscioła i obejrzeć jak to będzie...No to się podłamałam trochę (TŻ dostanie ode mnie bo to jego pomysł ) A to coś to mnie pasuje bo poważnie wszystkie welony z kiary załozyłam i żaden nie grał mi z kiecuchą.

srubka87 a o tych pokrowcach gadałas już z siostrami?? Zgodzą się? Bo ktoś mi mówił że marudzą okropnie. I ciekawe ile sobie za to zażyczą

Edytowane przez kajcia82
Czas edycji: 2010-04-23 o 21:57
Stary 2010-04-23, 21:57   #3803
m_majaa
Raczkowanie

[QUOTE=srubka87;18790277]

Ja planuję na ślub założyć stringi( nie mam zamiaru się poddać, albo ja albo @),
walcz kochana walcz
co do gości to nie przejmuj się... ja u siebie też będe na językach wszystkich eh ale mam to gdzieś złośliwie mam zamiar założyć welon ku 'radości' rodziny T choć nie za bardzo przepadam za tego typu ozdobami,ale cóż niech będzie....szkoda tylko,że w bieli mi nie do twarzy bo dopiero byłoby gadanie hehehe

u nas też będą winietki--myśle,że to naprawdę dobry sposób aby nie wylądować np; między nieznanymi osobami
m_majaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 22:06   #3804
margaret82
Zadomowienie

To nie jest ten adres Klasztoru na Karczówce?? http://www.kkf.pl/na_mapie.php?id_firma=11472
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-04-23 o 22:13
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 22:06   #3805
Daysy85
Zakorzenienie

Ewelina super suknia uwielbiam takie , ja miałam też bardzo skromną i każdemu się podobała...
Też szyta w Annie

Scio ja się w moją już nie zmieszczę ... no chyba że wcale jej nie zasunę :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 22:14   #3806
milam
Raczkowanie

srubka tak sobie oglądałam te zdjęcia które zamieściłaś i czy Ty przypadkiem nie chodziłaś do gimnazjum nr 6?? bo tak mi jakoś znajomo wyglądasz

co do kursu na karczówce to ksiądz prosi żeby wjeżdżać na teren klasztoru zresztą później jak się zacznie kurs to i tak poprosi o przestawienie ewentualnych pozostawionych przed bramą samochodów

co do kolorowych butów to ja też jestem na tak!!!! mam zamiar mieć złote,
magolina też będę mieć pomarańczowy bukiet planuję z kalii

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-04-23 o 22:17
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 07:45   #3807
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Dziewczeta orientujecie sie moze gdzie dostane tort "na juz". Az zastanawiam sie czy nie zacząć robić bo tata ma jutro urodziny, a moja mama dopiero pomyślała o tym dziś wieczorem.
W sołtykach można kupić takie od razu do 3 kg, ale przyznaje ostatnio tacie na imieniny w Święta kupowałam, i tak jak mówi Czarna Kawa zepsuły się trochę w smaku, W cukierni Bravo na Sienkiewicza od ręki tez można dostać tort.

Ewelinap5 ślicznie na Tobie leży sukieneczka, skromna ale elegancka.

Czarna Kawa, widziałam ostatnio ze na stronie Twojego TŻ są zdjęcia ze ślubu mojego TŻ siostry, fajne
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 08:14   #3808
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
W sołtykach można kupić takie od razu do 3 kg, ale przyznaje ostatnio tacie na imieniny w Święta kupowałam, i tak jak mówi Czarna Kawa zepsuły się trochę w smaku, W cukierni Bravo na Sienkiewicza od ręki tez można dostać tort.

Ewelinap5 ślicznie na Tobie leży sukieneczka, skromna ale elegancka.

Czarna Kawa, widziałam ostatnio ze na stronie Twojego TŻ są zdjęcia ze ślubu mojego TŻ siostry, fajne
tak ?? a kiedy ten ślub był ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 08:33   #3809
Cudaczek88
Raczkowanie

Cytat:

A właśnie bo jeszcze mi się przypomniało!! Dziewczyny powiedzcie mi jaki prezent dajecie na podziękowania rodzicom? Ja myślałam o czymś innym niż kwiaty, np. o koszu z fajnymi kosmetykami (jakieś płyny do kapciania, sole, balsamy itd...).

Jeśli mogę się wtrącić to u nas jest taki zwyczaj, że rodzicom daje się wspólne foto mlodej pary z dedykacją Oczywiście w jakiejś ladnej rameczce a dedykacje mozna samemu nanieść na zdjęcie albo w salonie fotograficznym tez takie robia
Cudaczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 09:46   #3810
I_K
Zakorzenienie

[QUOTE=Meana1;18788620]Tak, ten biustonosz kosztuje 119 zł i wygląda może jak z bawełny bo jest gładki. Skład ma taki - 80% polyamid i 20% elastan.

No i dziewczyny jest bardzo wygodny, ma takie sylikonowe paski żeby się nie zsuwał.

Cytat:
Napisane przez Cudaczek88 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę się wtrącić to u nas jest taki zwyczaj, że rodzicom daje się wspólne foto mlodej pary z dedykacją Oczywiście w jakiejś ladnej rameczce a dedykacje mozna samemu nanieść na zdjęcie albo w salonie fotograficznym tez takie robia
Też myślę ze zdjęcie ewentualnie album to fajne prezenty dla rodziców, żeby na przykład nie dawać pustego to można jedno zdjęcie wkleić na pierwszej stronie a po weselu wkleić ślubne.
http://www.allegro.pl/item1010872379...lny_napis.html

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości