|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Cytat:
![]() A te wkłady są niepraktycznie, nie wygnie się w tym dziecka, nie umyje z tyłu, nie przetrze wszelkich zagięć i fałdek. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Od dwóch godzin szukam po sieci jakichś objawów zbliżającego się porodu i innych wrażeń następujących na kilka dni czy tygodni przed. I niczego nie mam. ![]() Twardnieniem brzucha się nie sugeruję, bo mam od 4go miesiąca. ![]() ![]() Żaden czop czy krew się nie pojawiają. Itd. itd. Czy można nie mieć żadnych objawów przed, z brzuchem na starej pozycji włącznie i rodzić? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do objawów to jest nadzieja, ze chociaż wody się nad Tobą zlitują i odejdą wcześniej ![]() ![]() jedynie bóli porodowych nie da się z niczym pomylić,poznasz że to TO na pewno ![]() idziemy się rozłożyć na płasko.kolorowych snów mamusie ![]()
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze Wam głowę potruję
![]() Pewnie większość z Was ma już wózeczki dla swoich pociech a jeśli nie to na pewno wytestowałyście w sklepach wszystkie dostępne modele i wiecie na co powinno się zwrócić uwagę przy zakupie. Mam 3 typy wózka i nijak nie wiem na który model się zdecydować ![]() Pierwszy to : Jedo Fyn 4 DS http://www.allegro.pl/item1000280517...kosc_w_wa.html http://www.allegro.pl/item1013798098...s_classic.html Drugi to : Retrus Fire http://www.allegro.pl/item1004143699...1_kolorow.html Trzeci to : Implast Bolder SD http://www.allegro.pl/item1000717041...ga_gratis.html Linki są do przykładowych modeli byście mogły je obejrzeć pod względem technicznym ![]() Najbardziej mi się chyba podoba Retrus Fire ale kurrrrcze nigdzie na necie nie ma o nim opinii ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
No to koniec braku jakichkolwiek objawów...
![]() ![]() Właśnie wstałam po lekturę, bo już nie mogłam wyleżeć. Od północy mam bóle. Jak na okres. Czasem lekkie, czasem mocne, w dole brzucha głównie, chwilami promieniujące do nóg i na boki. Ale nie nasilające się non stop, łagodnieją i rosną na zmianę. W efekcie zasypiałam i budziłam się co godzinę mniej więcej... Teraz obudziłam się z kolejną fazą bólu i wstałam poczytać. I czytam, że jak mija przy zmianie poz. albo chodzeniu to nie to jeszcze. Nie minęło, ale znacznie złagodniało, gdy pochodziłam po mieszkaniu... ![]() ![]() Znaczy czas torbę pakować? Z opisów w necie nic nie wiem. Z art. sieciowych wynika, że skurcze przepowiadające nie są bolesne i trwają krótko. A mnie boli ciągiem od 6 godzin... tylko z mniejszym lub większym natężeniem, żadnych skurczy chwilowych i puszczających nie odczuwam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Konto usunięte
|
Kropka, i JAK??? Już porodówka, czy jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------------- Ja dzisiaj obudzilam sie z piekna opryszczka na ustach, juz tak dawnooooo nie mialam, tak sie cieszylam i masz babo placek ![]() A spalam jak mops do 9.00 - oby tak jak najdluzej. Sciskam kobitki przy sobocie. ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Jesli mozesz zobaczyc na zywca to tak jest najlepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- -------------------------------------------------------------- Kobity i mam jedno pytanie, w jakiej pozycji spicie normalnie, ja od dluzszego czasu na lewym boku, wtedy budze sie wypoczeta, ale czasem obracam sie na prawy bok i tak sie budze. Slyszalam gdzies, ze to nie najzdrowsza pozycja dla dzidusia. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a małż chociaż jest, czy w pracy? Cytat:
pozdrawiam z Wrocka ![]() czekała tu na mnie gondolka do xa, mata edukacyjna i bajerancki leżaczek FP. małż nie mógł się nabawić ![]() całą drogę do Wro Ewcia szalała - chyba nie będzie jednym z tych dzieci, któe zasypiają w aucie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my wróciliśmy właśnie z laboratorium. Krew i mocz oddany do badań. Ciekawe jakie będą wyniki dziś?? A nachodziłam się troszkę i teraz padłam z bólem pleców. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-24 o 09:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
Witam.Ja dziś obudziłam się z bólem brzucha w dole tak jakbym miała dostać @.Do tego strasznie bola mnie nogi.Już drugi raz mi sie to zdarza po nocy.Brzuch mam twardy jak kamień.Wzięłam nospę,mam nadzieję,że pomoze.
Chyba nie zaczynam rodzić!?:/ Śniło mi się nad ranem,ze rodzę.Ogólnie poród był masakrą!I nie chodzi tu o ból,tylko obojętność z jaką podchodził do mnie personel!
#1780 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że tylko się przeciążyłaś i stąd te bóle, lepiej żeby Danielek posiedział sobie jeszcze u Ciebie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1781 | ||
Zakorzenienie
|
Szaja
![]() Nadal to samo, czyli wrażeń mniej. ![]() Margo - mąż w pracy oczywiście. ![]() Cytat:
We więcej raźniej. ![]() Cytat:
![]() U mnie bez zmian. Tzn. ból lżejszy niż nocą, ale tak jak u Izy, promieniuje na nogi, jakbym wlazła do lodowatego morza. Poza tym tylko lekko ciągnie w dole, nie dokucza jakoś specjalnie. W nocy było zdecydowanie gorzej. I odkryłam, że płuca mam wolne... oddychać dziś lżej. To chyba nie świadczy, że doczekam połowy maja? ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- A co do pozycji to przegwizdane... Niewygodnie mi na lewym boku. Owszem, kładę się tak, ale zwykle po pół godz. max godz. się budzę i muszę odwrócić. Wolę jednak prawy bok. Z tym że ja w nocy to tak z dziesięć razy. ![]() Ale przepływy dobre mam, więc się nie przejmuję ukrwieniem za bardzo. U mnie chyba w tym problem, że ja ogólnie wolę ten bok przy brzegu łóżka, zadem do pana męża. ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
matko kochana, przestańcie straszyć tym rozpakowywaniem
![]() posiedziałam trochę ponad pół godziny w słonku na tarasie i mam dość. tak grzało, że zrobiło mi się słabo i duszno i uciekłam stamtąd do chłodnego pokoju. jakbym padła, to oczywiście nikt mi nie pomoże, bo sama w domu chwilowo jestem. małż na uczelni a teściowie jakieś sprawy pojechali załatwiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
A ja bym chętnie posiedziała na słonku, ale nie mam gdzie... W domu mam tylko dwie plamy słońca, na łóżku i na fotelu, gdzie właśnie grzeje dupsko kot.
![]() Czytałyście to http://www.figa.pl/Jak-dlugo-nalezy-karmic-piersia-a236 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18788274] A teraz fragmenty SR, ale naprawde ogólnie mnóstwo, jutro wam opiszę, dzisiaj padam. Coś, co najbardizej mnie ucieszyło - nie ma już werandowania, któe i tak idiotyzmem było. Ubierać dziecko tylko po to, by postało na balkonie lub pod otwartym oknem - toż to tak samo, jak spacer. Na spacer można wyjść od razu ze szpitala (jeśli wiadomo maluszek zdrowy), pierwszy spacer pół godziny. [/QUOTE] A to ciekawe... u nas w sr dalej są zdania, że najlepiej z 10 dni z dzieckiem w domu siedzieć (nie wiem czemu aż tak długo), a odwiedzin najlepiej nie mieć jak najdłużej... nie zamierzam się do tego dostosowywać, bo to przesada ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18788274]Pępuszka nie trzeba przemywać spirolem, takie zarządzenia weszły od końca marca, tylko suchym gazikiem się go osusza, ewentualnie raz dziennie można psiknąć takim lekiem, któego nazwe mam spianą, ale nie pod ręką a nie chce mi się wstawać ![]() No a tu tak samo...widocznie u nas też już wprowadzili te nowe przepisy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18788274]Ostatnio jak się goliłam to krew poleciała i luby mnie opieprzył, że sama to robiłąm zamiast niego
![]() ![]() Ja ostatnio stwierdziłam, że tak by najwygodniej było, ale nie bardzo wiem, gdzie się uwalić, żeby było dobrze... no bo te kudły... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18788274] Coś, co najbardizej mnie ucieszyło - nie ma już werandowania, któe i tak idiotyzmem było. Ubierać dziecko tylko po to, by postało na balkonie lub pod otwartym oknem - toż to tak samo, jak spacer. Na spacer można wyjść od razu ze szpitala (jeśli wiadomo maluszek zdrowy), pierwszy spacer pół godziny. [/QUOTE] Ja też nie wiem co to za pomysł... Dziecko pod oknem, ubrane jak na dwór... Toż to samo mamy jak w osłoniętej gondoli z nim wyjdziemy w taki dzień jak dziś. A ja i tak obstawiam, że jemu lepiej na tym dworze przez 5 godz. niż w dusznym domu. A w maju może być różnie. U mnie na 7 piętrze to czasem nie ma czym dychać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |||
Konto usunięte
|
znaczy: na wszelki wypadek nie zaszkodzi torby spakować.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękny słoneczny weekend się zapowiada, a Wy się rozpakowywać chcecie? nie lepiej spędzić ten weekend na świezym powietrzu? ![]() My jutro planujemy obiad w restauracji, a potem jedziemy do pobliskiego mini zoo. ![]() a teraz spadam chałupę ogarnąć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle że dalej jej nie mam. ![]() ![]() Wyszłam kupić sobie kilka truskawek z elektrowni. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Eeee laski - mam zmywać pazury? Czy w szpitalu mi to zrobią jak coś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
od kilku dni wróciłam do płukania dziąseł szałwią, bo się pogorszyły. i właśnie przed chwilą dobiłam je sobie jedząc jabłko...
![]() chwalę się leżaczkiem ![]() http://aukcja.onet.pl/item1011341443...her_price.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
No ja też nie zamierzam dziecka werandować, tylko uciekać stąd, bo już dziś mam próbkę. Od dwóch godzin jakiś palant puścił coś co słychać jak walenie w bęben, a ja niestety meloman jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Marta1122;18786885]piękniutka i słodka
![]() ja dziś przed wizytą sobie nawet poradziłam..ale trwało to ok 2 minut ![]() co do wizyty: nie wziął mi gin wymazu ponieważ znów mam duża infekcje tak jak przypuszczałam ![]() ![]() byłam w szoku jeśli chodzi o cenę jednego leku..1 saszetkA DO ROZROBIENIA I WYPICIA-40ZŁ ![]() poza tym wyniki ok hemoglobina 13,7 ![]() ![]() na szczescie do tej pory nie musiałam przez cała ciąze jesc zadnych leków i nie miałam kłopotow z moczem co do Monura-u tu masz troche o nim http://www.*******/leki/p2955-Monural_3_g najwazniejsze ze u niuni wszystko ok ![]() kurka i spunktowało mi link wrrrrr
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-24 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle krwawiące dziąsła to nieszczelne naczynia, a wina to brak witaminy C... szamkasz owoce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka kazda ktora gin bada w szpitalu mowi ze to badanie jest strasznie bolesne kurcze moj mnie bada co wizyte i nie boli co jest grane ?? dobrze ze skonczyło sie na strachu musimy sie trzymac dzielnie do Maja ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18797305]
ja zasypim na lewym boku, a budzę się bardzo różnie. ![]() [/QUOTE] To dobra jesteś. Ja się już we śnie od dawna nie obracam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Tak samo jak biedronka...
![]() Mam discovery wild. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
To muszę podejrzeć w TV. To musi być ciekawe.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dokladnie ja od pewnych dni mam dokladnie to samo normalnie jakbym siebie widziała wtedy i cała nocka z głowy tylko ze mi koło 5 przechodziło i wtedy sie kimie ze 2 godz ale to wsio ze snu u ciebie moze jednak być to juz to ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
ja od poczatku spie na lewym boku bo tak normalnie zawsze zasypiałam na brzuchu na prawej stronie nie bardzo bo mała strasznie to denerwowało i okładała mnie kopniakami tu jest link do tego jak spać http://naszedziecko.net.pl/w-ciazy/5...ewym-boku.html ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tu regularnie zaglądam ze względu na kropkę, araczki i daf ![]() ![]() kropko, ja nie czułam przez całą ciążę nawet jednego skurczu przepowiadającego, od razu regularne, tylko rozwarcie nie szło w parze ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia dla wszystkich majowo-czerwcowych Mam ![]()
![]() |
#1800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w kamienicy chłodno w lecie wiec ja uciekam na podwórko do ciepełka wiec napewno nie bede z dzieciem siedziała w domu co do odwiedzin tu bym wolała zeby przyjechali po miesiacu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.