|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Cytat:
A kawy wcale nie pijam. Jednak tydzień temu ktoś na forum polecił na ból głowy czarną gorzką kawę z cytryną i wtedy mi przeszło. Dlatego dziś się skusiłam na kawę, ale bez cytryny, bo bym chyba zwymiotowała... Cytat:
Na szczęście jest ciut lepiej. Nie wiem teraz czy to zasługa paracetamolu, który nigdy na mnie nie działał? Czy zasługa kawy? Czy jednego i drugiego ![]() Najważniejsze, że mi już nie pulsuje i nie wypycha mózgu przez oko Ten ból, który jeszcze został jestem w stanie znieść Na drugi raz wezmę tylko paracetamol, bez kawy. Dzięki dziewczyny za tak szybkie odpowiedzi i pomocne rady |
|||
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dobrze, tylko na drugi raz poczekaj z tą kawą. Tabs też musi mieć odrobinkę czasu żeby zacząć się rozpuszczać, a jak przyatakujesz go kawą to efekt jest taki jakbyś go popiła
ale cieszę się,że jest CI lepiej.
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie też kiedyś paracetamol nie działał. Ale w ciąży o dziwo zadziałała - już 2 razy Wcześniej na moją migrenę skutkował tylko najsilniejszy Nurofen w kapsułkach ;/
|
|
|
#1834 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosimy o przepis Cytat:
Cytat:
Wózek fajny. Cytat:
Cytat:
wiec będzie Oleńka. Cytat:
Biedna, współczuje bardzo takich bóli. Ja miewam raczej lekkie bóle, chociaż czasami 3-5 dni z rzędu ale tylko pierwszego dnia biorę tabletkę później ból jest lżejszy.
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
jestem niewidzialna dobra zdaża się
![]() życzę wam miłej sobotki
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brałam też Sumatriptan 100, typowy na migrenę, ale po nim nie mogę prowadzić auta, bo kręci mi się po nim w głowie, więc biorę tylko jak planuję być w domu. Dodatkowo brałam nasercowe betablokery obniżające ciśnienie - niby mają obniżyć ciśnienie w czaszce, mimo, że ogólnie ciśnienie mam niskie 90/60. Ale niestety tego wszystkiego nie wolno brać w ciąży Ale może przez to, że już kilka tygodni nie bolała mnie głowa i nie brałam więc żadnych leków - to może dlatego paracetamol jednak zadziałał?... Nie do końca oczywiście, ale jest o wiele lepiej, da się wytrzymać. No ja już drugi raz wzięłam paracetamol. I tylko jednorazowo wzięłam poprzednio i nie musiałam więcej. Mam nadzieję, że dziś już też nie będę musiała brać. |
|
|
|
|
#1837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co sałatek.. my często robimt brokułową z jajkiem, tzn. brokuły (jakieś 3/4 opakowania mrożonych), 3-4 jajka, niecała puszka kukurydzy i pęczek szczypiorku. Do tego majonez, sól, pieprz. Mój TŻ uwielbia tę sałatkę, sam ją czasem robi ![]() Już po wczorajszej "wizytacji" teściów, było bardzo miło, pewnie nas znowu odwiedzą za rok Powiem wam jeszcze, że jest mi trochę smutno, bo nikomu nie podoba się imię, które dla córci wybraliśmy, Emilia, (zwłaszcza rodzinie TŻta). Oczywiście nie zamierzam zmieniać zdania, ale jakoś tak przykro mi się zrobiło, bo każdy się krzywi, i mówi "może się jeszcze zastanowicie..". Mamy jeszcze opcję Natalia, ale bardziej TŻtowi się podoba niż mnie, jakoś sobie nie mogę wyobrazić żeby moja córcia miała tak na imię, więc raczej zostanie Emilka. Usłyszałam nawet dość głupi komentarz na to imię i w ogóle nie wiem jak reagować na takie teksty, bo to rodzina TŻta.. nie chcę się okazać wredna, ale muszę mieć w zanadrzu taki tekst, żeby następnym razem w pięty poszło...
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-04-24 o 12:09 |
|||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam mnie dziewczyna na innym forum
Wg niej niemożliwe, żebym czuła już ruchy, a tym bardziej kopnięcie... Ona wie lepiej, co ja czuję ;/
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-04-24 o 12:16 |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
ech już nieważne... nie będę się stresować i przejmować głupim gadaniem...
Idę na spacer i jakieś zakupy.. Miłego dnia dziewczyny ;***
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj szaleję po necie - strony dla mam, ciuszki, wózki. Nie wiem czy cokolwiek kupię, ale rozrywka genialna ![]() Szkoła rodzenia? Tak. Jeżeli chcę żeby mój mąż był ze mną to musimy oboje iść do szkoły rodzenia (taki jest wymóg ordynator w moim szpitalu). Słyszałam sporo dobrych opinii o tej szkole więc się cieszę, gdyby były one kiepskie - zastanawiałabym się czy warto. Myślę sobie jednak że warto. |
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wynika z faktu, że w ciąży jest przekrwiona śluzówka. Nie ma się czym martwić.Lenka mi się strasznie imię Ekilka podoba Sami chcieliśmy tak dać na imię Malutkiej, ale koleżanka niedawno urodziła i tak nazwała creczkę, więc zrezygnowaliśmy.
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-24 o 13:30 |
|
|
|
|
#1843 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i z apatytem też :/:/ i to od jakiegoś czasu Cytat:
to fajnie, że chcesz dziennik kupić, super jest tylko jak ja byłam to w jednym empiku był ostatni zniszczony(ludzie sa beznadziejni ;/) a w drugim byl ostatni i go dorwalam, ale jakby nie bylo bo roznie moze byc to oni moga go sprowadzic w ciagu 5 dni. ale mam nadzieje ze bedzie i nie ebdziesz musiala czekac ![]() ja do szkoly nie ide... Cytat:
tylko ja nie moge dojsc do ladu.. w karcie w ciazu zawsze mam wpisane dni tak ze wychodzi ze w ndz zaczynam 22 i kazdy kolejny tydzien wiec w ndz czy sb? powiem Ci jak mam w karcie wpisane. tydzien temu bylam w sb u ginekologa i wpisal 20wk, jak bylam 15 tc w pon to mam wpisane 15 2/7 i jak ejszcze bylam na koniec 17tc tez w sb to mam 17wk. i nie wiem czy kolejny tydzien liczyc od sb czy ndz? ![]() z karty wunika=- z tych wizyt co pamietam dni tygodnia ze w pon mam 2 dzien kazdego tygodnia. a sb to chyba ostatni co oznacza to 20wk?a imienia nie zmieniaj, to wasza sprawa i dziwi mnie w ogole takie zachowanie, nieladnie ;/ a poza tym imie jst ładne nie przejmuj sie!Cytat:
roznie kobiety czuja, nawet w 14 15 tc sie zdarza ja cos czylam juz w 14 tc ale do tej pory nie jestem pewna. ale ta kobieta jakas dziwna bo to mozliwe i zdarzaja sie ruchy wczesniej niz w 18tc nawet 14 czy 13 ![]() Cytat:
Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-04-24 o 14:51 |
||||||
|
|
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis na zakupach, kupilam biala koszule, palnuje jeszcze kupic ta fioletowa
![]() A wy gdzie najczesciej kupujecie ciuszki? Bo w tym sklepie wlasnie dzis bylam http://www.happymum.pl/sklep3/?grupa=bluzki ale troszke tam drogo, chociaz fajne sa ciuszki |
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ale tak tylko ona powiedzila, nigdzie nie czytalam ile go mozna wziasc) Nie chce nawet myslic jak mnie zlapie, bo ja wczesniej na bole glowy to Ibuprom max bralam i to czasem dwie tabletki. A co teraz..... brrr. My palnujemy isc do szkoly rodzenia, poniewaz chcecmy miec porod rodzinny i chce aby maz wiedzial co sie bedzie dzialo, moze bedzie umial pomoc ![]() Mnie raz tylko zlapalo w ciazy i przeczytalam gdzies na internecie aby lezec na lozku z nogami do gory i o dziwo troszke pomoglo, tzn bol dalo sie wytrzymac. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-04-24 o 15:31 |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja juz po usg ufffff... dzidzi zdrowa wszystko dobrze, lozysko tez ale nie wiem na ktorej sciane je mam w 13 tyg lekarka uznala ze na przednim teraz ze na tylnim dzidziol fajoski ale moj maz mowi ze dziecko od poczecia ma problemy jak tatus bo jak bylam w 13 tyg tez macal sie po glowie i teraz to samo za glowe sie biedaczek lapie plec bysmy poznali bez problemu ale oczywiscie przekorne dziecko odkrecilo sie pleckami w rozkroku i co se moglam zobaczyc pupe o za to moja corka 2 letnia przezywala bardzo.... myslala ze lekarz mi krzywde robi i ciagle wolala ze ona sie boi o mame ![]() jestem w szoku jak duzy mam brzuch juz sie nie dziwie ze nie czuje dziecka bo ma tyle miejsca ze hej.... nie sadzilam ze tak duzy brzuch mam ale zrobilam fotki i tz mowi ze tak wyglada podobnie w realu tez wy tez wielkosci brzucha nie zauwazacie?
|
#1848 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Cytat:
taki robi sie wystajacy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() krem Fissan - nie drogi a dużo osób go polecało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do mnie to od wczoraj tak jakos brzuszek pobolewa ![]() jak tak dalej pojdzie to wybiore sie do gin wczesniej niz na kolejna wyznaczona wizyte. a maluch chyba zmienia co chwile swoje polozenie a czasem nie ma wybulwienia tylko pod pempkiem poprostu tak twardo sie robi jakby dziecko ulozone bylo na rowni ![]() co do zachcianek to raczej odeszly, zdarzaja sie rzadziej i nie sa tak silne ja jeszcze nie dostalam skierowania na usg w ktorym poznam plec ale mysle ze przy kolejnej wizycie dostane i dowiem sie co tam w brzuszku siedzi ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() co do brzuchala to wiecej w nim tluszczu niz miejsca dla Maleństwa ![]() nie wiem czego ale ciagle jestem glodna i ciagle jem wiec nie ma sie co dziwic oby tylko zrzucic po ciazy zbedne kilogramy bo teraz nie obejdzie sie bez slodyczy
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
dla porownania jedno z przed drugie teraz
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-04-24 o 16:19 |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - mój lekarz wytłumaczył mi w prosty sposób. Skoro ost. @ miałam we wtorek, to każdy kolejny tc zaczynam we wtorek (a tym samym kończę w poniedziałek). Proste i łatwo zapamiętać.
Ray, ciesze się,że z dzidzią wszystko ok ![]() Ja mam wrażenie, jakby mój brzuch stanął w miejscu... W 4 mc wydawał się duży, a teraz taki malutki... tylko tłusty ;/
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-04-24 o 16:22 |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
no teraz w kondu sie zaladowalo
![]() czuje sie masakrycznie gruba cholerka.... koniec z jakimi kolwiek slodyczami
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gruba? no co Ty! Masz śliczny brzuszek.
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() no gruba mi sie wydaje juz tak jakos... a to dopiero skonczone 16 tyg boje sie co bedzie w 9 mc ![]() wlasnie zurek wcinam i chyba musze na jakies zakupy jechac bo lodowka swieci pustkami
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Ray
brzuszek ładnie się zaokrąglił. ja jestem w 15 tc i wydaje się mi, że mam sam tłuszcz i tez czasem mam krzywy brzuch, tam gdzie wypukły to dzidzia się chowa
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myśle że juz to imię zostanie dla mojego synka...Adrianek.. choć spotkałm dziś znajomą która właśnie urodziła i okazało się ze i ona Adrianka chce... no ale to baaarddzo daleka znajoma ![]() Emilka to śliczne imie ...sama chciałam Emilkę, albo Milenkę...ale juz dwie Emilki w rodzinie mam... Dominik miał byc Ksawierkiem i do dzis żałuje że tak Go nie nazwałam...bo rodzina krzywo patrzyła... głupia byłam i tyle synek siostry do dzis na Dominika nie powie inaczej niz Ksawierek... Rey.... gdzie Ty gruba jesteś?? chyba za uchem bo nie zauważyłam ![]() brzuszek śliczny, mój jest troszke mniejszy w 18tc... ale to zależy kiedy..rano jets malutki a wieczorem balonik U nas też dziś żurek ![]() dra...nie jesteś niewidzidzilna..nie ma tak dobrze? ![]() Ja też zadko czuje ruchy maluszke i tez bym chciał częsciej, ale nie dlatego, bo mnie to wzrusza (choć to też), ale dlatego zeby wiedzieć że wszystko z synkiem wszystko oki, że jest caly i zdrowy
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-24 o 17:17 |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde ![]() wowwww
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja stwierdzam, że na dietkę ciążową muszę przejść, bo za dużo tyje ![]() dziś sobie na papierze fotograficznym w media wydrukoałam skany usg ładnie wyszły ps. jak któraś z was mieszka w Lublinie to dziś i jutro można sobie zdjęcia podrukować na promocji drukarek w media markt ja sobie skorzystałam a co tam
Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-04-24 o 18:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

Najlepsza jest zwykła woda.

Ten ból, który jeszcze został jestem w stanie znieść 

Wyczytałam,że czasem tak jest,że w ciąży mogą zacząć rosnąć włoski na brzuchu i ...klatce piersiowej