Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 09:17   #1681
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
no pewnie ze zdazymy bo my to zdolne pmki jestesmy
ale juz w tym tygodniu to npostaramy sie zamowic zaproszenia
no baaaa my jutro idziemy wybrać i zamówić, chociaż trochę mi się odechciało po sprzeczce wczorajszej...
witajcie po weekendzie
powiedzcie, co myślicie o tej turkusowej kiecce? koleżanka chce abym ją założyła na jej ślub jako druhna http://www.allegro.pl/item1007073903...y.html#gallery
sorki za linka...
Stary 2010-04-26, 09:27   #1682
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

sukienka ładna, nie wiem tylko czy taki kolor jest fajny

spadam do pracy
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:36   #1683
obca7
Wtajemniczenie

Cześć Remmi Guśka wsyztskiego najlepszego an nowej drodze zycia duzo miłości

U nas:
chlebem i sola wita obsługa sali.
Tłucze sie kieliszki od szampana-najpierw jest toast i młodzi rzucają
Koło pary młodej siedza rodzice.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:37   #1684
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
hej
ja od razu z pytaniami
powiedzcie mi pmki wszytkowiedzace
kto siedzi koło panny mlodek? swadek czy swiadkowa?
i czym sie rzuca jakimi kieliszkami ? od szampana czy wódki?
bo kurde nie wiem
jak to wygląda tro powitanie na sali?
szampana mamy miec tez, ale wiem ze wodke sie wypija tez.....
ale jaja ze nie wiem

a i co byscie wybrały sledzie w ziolach czy rybę po grecku na cieplo?
Na tych weselach na któych ja byłam: powitanie jest na progu sali (u nas jest przrz rodziców) chlebem solą i wódką .. rzucasz kieliszkami z wódki
POtem TZ Cie powinien wniesc na sale i powitanie przez zespół i toast szampanem .. któych nie rzucacie (niektorzy sobie specjalnie kupuja kieliszki szampnowe zeby potem meic pamiatke) i kolo PM siedzi jej swiadek wiec jezeli Twoim swiadkiem jest dziewczyna to ona siada a kolo niej jej partner
a po stronie TZ siada jego swiadek (z reguly facet) i jego partnerka

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-04-26 o 09:40
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:21   #1685
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Na tych weselach na któych ja byłam: powitanie jest na progu sali (u nas jest przrz rodziców) chlebem solą i wódką .. rzucasz kieliszkami z wódki
POtem TZ Cie powinien wniesc na sale i powitanie przez zespół i toast szampanem .. któych nie rzucacie (niektorzy sobie specjalnie kupuja kieliszki szampnowe zeby potem meic pamiatke) i kolo PM siedzi jej swiadek wiec jezeli Twoim swiadkiem jest dziewczyna to ona siada a kolo niej jej partner
dzięki tak tez mi się coś kojarzyło że tak jest
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:29   #1686
agator74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
u nas jest tak samo. Tylko oprócz młodej siada świadek a obok młodego świadkowa. Chociaż chyba lepiej jak świadkowa siedzi obok ciebie. Hmm przemyślę tą kwestię

my wczoraj bylismy na spacerku a potem na lodach i bylo

i moja mama nie informujac mnie zadzwonila do tz i zaprosila jego rodzicow na sobote. Czuje sie malo wazna

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:32   #1687
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
To dobrze,ż jutro ma być ładna pogoda.
A co gości,no jeśli nie mogą bo naprawde nie mogą bo tzw siła wyższa to rozumiem ich niebycie na jutrzejszej Waszej uroczystości i weselu.
to zrozumiałe i wtedy nikt nie ma pretensji o ile tacy goście poinformują Młodych nawet na godz przed ślubem
gorzej, jak przyjeżdża sie na salę a tam 15 pustych miejsc i nikt nic nie wiedział A byłam już na 2 takich weselach, gdzie kilku/kilkunastu gości po prostu nie przyszło, cześć się np rozmyśliła w ostatniej chwili, ale młodych, czy rodziców nikt nie poinformował i stały takie puste miejsca
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Cześć
[.....]
A i ja/my mamy dzisiaj równe 5 miesięcy do ślubu.
A jutro krok do przodu,4 z przodu.
gratki!
My mniej niż 4
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Wpadam do Was jeszcze jako panienka
Piękną pogodę mamy. Stresik mały jest, ale wesoło nam bardzo Niedługo zacznie się młyn
Dzięki za kciuki, to teraz możecie zajrzeć na suwaczek jak to zleciaałooo..

Miłego dzionka
szalona uzależniona PM
Haaaa pisałam, ze zamówiłam Wam pogodę
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
sjoanna gratuluje zalatwionych spraw

pokaze wam co zostalo z moich slubnych butow, tutaj mocza sie po weselu w misce,
no i jeszcze nasz chlebek i kwiaty juz w pokoju
łooo mamuśku buty wyglądają tragicznie
Cytat:
hej
ja od razu z pytaniami
powiedzcie mi pmki wszytkowiedzace
kto siedzi koło panny mlodek? swadek czy swiadkowa?
i czym sie rzuca jakimi kieliszkami ? od szampana czy wódki?
bo kurde nie wiem
jak to wygląda tro powitanie na sali?
szampana mamy miec tez, ale wiem ze wodke sie wypija tez.....
ale jaja ze nie wiem

a i co byscie wybrały sledzie w ziolach czy rybę po grecku na cieplo?
u nas:
- koło Młodej siedzieć będzie moja Świadkowa, za nią jej partner
- koło Młodego siedzieć będzie Świadek , za nim jego partnerka
- powitanie chlebem, solą i wódką będzie przez Rodziców przed wejściem do sali
- po powitaniu kieliszkami od wódki rzucamy na szczęście
- przeneisienie/przejście przez próg
- powitanie przez dj i toast z szampanem
- dalej obiad...
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
U nas się tłucze po szampanie Zdziwiło mnie to, że napisałaś też o kieliszkach po wódce, ale dziewczyny Ci odpisały, że je tłuką więc widac w niektórych regionach tak jest ja sie z tym nie spotkałam jeszcze
A co do powitania - u nas witają przed salą mamy chlebem i solą ale wiem że czasem robi to obsługa sali...

Nie wiem czy ktoś zauważył moje pyttanie więc ponawiam o co chodzi z tymi karnymi za linki? Na innych watkach są powklejane przecież
pytaj modów i złosia
widać są równi i równiejsi, bo ten sam link wklejało kilka osób i na innych wątkach dziewczyny nie dostały punktów
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Najlepiej zapytaj w swoim lokalu, jak zwykle to wygląda
[......]
Dziewczyny czy któraś z Was zna się na prawie pracy?
a co jest Ci z tej dziedziny potrzebne?
Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Witam, jak już dawnooo obieckałam, wkońcu wklejam zdj. moich butkówa w piatek przyszedł welon, fajny jest
fajne butki
Stary 2010-04-26, 11:01   #1688
madmuazelle
BAN stały

Cześć jeszcze panienki,noi ahoj młodym mężatkom.
Zaraz Was nadrobie. Tylko chciałam się najpierw przywitać.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:11   #1689
Aaś
Zakorzenienie

eeee... myślałam że remmi już coś napisała bo mi pisała na gg że zaraz coś skrobnie a tu posucha

zaraz sprawdzę kto jest następny w kolejce ze znanych twarzyczek do ołtarza
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:13   #1690
kaska87
Zakorzenienie

cześć

Metkaaa
, Gusia, Remi wszystkiego najlepszego mężatki Mecia Ty wiesz, że Ty jesteś mi szczególnie bliska

pozdrawiam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:15   #1691
mariiasia
Zadomowienie

witam!

najpierw oczywiście:
Guska, Remmi wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia życzę każdej z Was!! samych wspaniałych chwil spędzonych z ukochanym mężczyzną i spełnienia marzeń i duuuuużo szczęścia!!!!!!
a teraz biorę się za nadrabianie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:15   #1692
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
to zrozumiałe i wtedy nikt nie ma pretensji o ile tacy goście poinformują Młodych nawet na godz przed ślubem
No tak,masz racje.

Cytat:
gorzej, jak przyjeżdża sie na salę a tam 15 pustych miejsc i nikt nic nie wiedział A byłam już na 2 takich weselach, gdzie kilku/kilkunastu gości po prostu nie przyszło, cześć się np rozmyśliła w ostatniej chwili, ale młodych, czy rodziców nikt nie poinformował i stały takie puste miejsca
No cóż niektórzy nie licza się chyba z Parą Młodą,że im to może sprawić przykrość,choć też i złośc.A raczej,żadna PM nie chciałaby sie denerwowac w dniu slubu,chyba że to nerwy ale takie pozytywne.

Cytat:
gratki!
My mniej niż 4
Dziękuje za gratki/oklaski.
Noi również gratki za mniej niż 4 miesiące do ślubu.
Odwzajemniłam

Cytat:
Pytaj modów i złosia
widać są równi i równiejsi, bo ten sam link wklejało kilka osób i na innych wątkach dziewczyny nie dostały punktów
Najwidoczniej bo też widziałam ten link w innym wątku,noi ktoś nie dostał żadnego punkcika.
Napisze więcej,pisałam PW do Złosia,ale cisza.
Stary 2010-04-26, 11:18   #1693
Aaś
Zakorzenienie

następne są dziewczyny z 15 maja dopiero

a w ogóle to miałam tak fantastyczny weekend że bardziej niż zwykle nie chce mi się siedzieć w pracy najchętniej bym zdezerterowała bo i tak szefostwa nie ma
Stary 2010-04-26, 11:33   #1694
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
eeee... myślałam że remmi już coś napisała bo mi pisała na gg że zaraz coś skrobnie a tu posucha

zaraz sprawdzę kto jest następny w kolejce ze znanych twarzyczek do ołtarza
OOo,no to czekam/y,czekam/y Remmi.
No,nastepne są majówki.

Cytat:
następne są dziewczyny z 15 maja dopiero
EE dopiero??? Zleci szybko.

Cytat:
a w ogóle to miałam tak fantastyczny weekend że bardziej niż zwykle nie chce mi się siedzieć w pracy najchętniej bym zdezerterowała bo i tak szefostwa nie ma
To złe miejsce,zły czas uciekaj,raz raz. Też mam dzisiaj lenia.

A i jeszcze coś,co zapomniałam napisać.
Też to zauważyłam,że u nikeótrych się tłucze szampanówki,a gdzie indziej pije się kieliszki po wódeczcce.Wybieram opcje drugą,aleee zamiast wódki/wode,bo ja z tych co wódki niet. Co do tego,kto siedzi koło Pary Młodej.Pare lat temu było,że koło Młodych siedzieli rodzice.A teraz to nawet niewiem,bo bardzo dawno nie byłam na żadnym weselu.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-26 o 11:35
Stary 2010-04-26, 11:38   #1695
chilanes
Zakorzenienie

Mad co do wódki w kieliszkach, to wiesz.... wg tradycji w jednym powinna być wódka (kto trafi na nią ędzie rządził w domu) w drugim woda (dla strony uległej), ale przeważnie dla psikusa leją w oba wódkę
Stary 2010-04-26, 11:42   #1696
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Mad co do wódki w kieliszkach, to wiesz.... wg tradycji w jednym powinna być wódka (kto trafi na nią ędzie rządził w domu) w drugim woda (dla strony uległej), ale przeważnie dla psikusa leją w oba wódkę
No tak,tylko że nie jestem w stanie przełknąć wódki.
Stary 2010-04-26, 11:45   #1697
chilanes
Zakorzenienie

ja też nie i spróbuję namówić ich na wodę w oba, ale nie sądzę, by to przeszło u nas ;/
Stary 2010-04-26, 11:49   #1698
madmuazelle
BAN stały

Eh,ja bardziej chyba niż do slubu odliczam,wyjazd do domu.Nie moge się doczekac,a to jeszcze tylko? miesiac i 30 dni.

Mieliśmy wczoraj zabrać się za zaproszenie.I co??Nico,nie zabraliśmy się ,bo pojechaliśmy na zakupy,później z z zakupów do domu,zjedliśmy obiad.A potem poszliśmy na spacer,a po spacerze włączyliśmy sobie film-Avatar i oglądaliśmy. A tż dzisiaj stwierdził,że mam wybrać bo jemu to obojętne jakie zaproszenia,bylbe ładne były.Wierzy w móh gust
No,ale mamy jeszcze troche czasu,bo na początku lipca chcemy rozdawać.

Czas edycji: 2010-04-26 o 11:50
Stary 2010-04-26, 11:58   #1699
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
(...)
A bym Ci streściła, ale musiałam wyjść A poza tym Leniuchu nie będę Ci życia ułatwiać
(...)
dzięki na Ciebie zawsze można liczyć

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Wrzucam zdjątka "krawat + wstążka"

Aaa i jeszcze dostaliśmy telefon, że spodnie od garnituru już są podwinięte i zamówione buty też już są i koszula druga, więc jedziemy to wszystko odebrać jak TŻ wróci z pracy
wow, orygianlnie to będzie wyglądało ja chciałam namówić tża na różowe akcenty w stroju na poprawiny, wtedy ja założyłabym różową sukienkę, ale on różowego stanowczo NIET!! więc będą różowe-amarantowe kwiaty na stołach, ha!
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A do mojej mamy wlasnie zadzwonila ciocia z potwierdzeniem przybycia, 13 osob czyli wszyscy od nich przychodza. Bardzo sie ucieszylam, bo nie dosc, ze maja do nas okolo 300 kilometrow, to nawet ci starsi sie wybieraja. Wujo jest po powaznej operacji nogi i nawet sie nie spodziewalam, ze sie do mnie pofatyguja. Bardzo mi milo
super widać, że im zależy żeby być
Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
(...)
ja na solarium chodze sobie raz w tygodniu na 7 minut, w sumie byłam 3 razy.. w moim przypadku nie mogłabym robic sobie takich serii co 2-3 dni, bo wiem że by mi skóra od razu zeszła a tak sobie przyzwyczajam skórę, teraz w poniedziałek po zdjęciu szwów pójdę sobie na 10 minutek a potem dopiero w maju a że ja bledzioch jestem, to jak złapie delikatną opaleniznę to będzie ok najgorsze jak Panna młoda jest za mocno opalona, to wtedy niezbyt fajnie to wygląda, a niektóre dziewczyny często przesadza z opalaniem..
ja też w końcu muszę coś wykombinować z tą moją skórą, bo jak nie to się zleję kolorystycznie z suknią

Cytat:
co do przybycia, czy nie przybycia gosci to u nas czesc wogole sie nie odezwala, do brata ciotecznego dzwonilam 2 razy nie dal mi znac, na wesele nie przyszedł, w piatek wieczorem zadzwonila kuzynka ze przez pyl wulkaniczny nie przyleca (bylo mi przykro ale to akurat zrozumialam, bo sytuacja nie do przewidzenia) ale byly tez dwie osoby ktorych mialo nie byc na weselu(od razu powiedzialy ze nie dadza rady przyjsc) a jednak na weselu sie pojawily, problem byl z miejscami bo mielismy wizytowki i dla nich braklo miejsca, trzeba bylo dostawiac krzesla i nakrycia, nie fajnie
osz kurde co za.....??!!
chociaż u kuzynki tża, jak brała ślub, było podobnie. tzn, poprosiła mnie, żebym jej tam pomogła w kilku sprawach, jak zrobienie zaproszeń, itd, i pojechałyśmy dzień przed ślubem na salę, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i mi powiedziała, że jeden stół likwidują, bo dekoratorka ułożyła za dużo czy coś, a że ktoś tam odmówił, to będzie stół niepotrzebny. a ja jej powiedziałam żeby go zostawili i nakryli normalnie do obiadu jak wszystkie inne. i wiecie co? chyba miałam jakieś przeczucie, bo bez tego stołu goście by się nie zmieścili.... więc przypuszczam, ze może ktoś w ostatniej chwili zmienił zdanie i przyszedł
Cytat:
(...)tż:
fajnie tak sobie popisać
aczkolwiek czuję się w obowiązku wygłosić przemówienie. Uwaga: "Szanowne Panie, dowiedziawszy się przypadkiem o podwójnym życiu oraz moralności mojej przyszłej żony, pragnę oświadczyć iż jestem normalny. Dziękuję."

omg!!
"Szanowny Tż Aaś, przyszły jej mężu! Oficjalnie zatwierdzam odbiór wiadomości napisanej przez Pana i skierowanej do nas. Dziękuję!"

Cytat:
sjoanna gratuluje zalatwionych spraw

pokaze wam co zostalo z moich slubnych butow, tutaj mocza sie po weselu w misce,
no i jeszcze nasz chlebek i kwiaty juz w pokoju
rany boskie! te buty to normalnie
jedynie co Ci pozostaje do farbnąć je na czarno
Cytat:
Zwykle się sadza tak, żeby było mężczyzna-kobieta-mężczyzna-kobieta, ale ja posadziłam obok siebie świadkową, a obok Tż świadka, żebyśmy mieli "swoich" blisko

Przed wejściem do zajazdu rodzice nas witali chlebem i solą i oczywiście kieliszkami na wódkę, które tłukliśmy, a na sali stał kelner z kieliszkami z szampanem i gdy wszyscy goście już wzięli kieliszki był toast szampanem

Czasem jest tak, że kieliszki po szampanie młodzi tłuką
a u nas tłucze się kieliszki od szampana. a koło młodych czyli nas jeszcze nie wiem kto będzie siedział

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-04-26, 12:02   #1700
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
ja też nie i spróbuję namówić ich na wodę w oba, ale nie sądzę, by to przeszło u nas ;/
No pewnie spróbuj ich namówić. W drodze wyjątku,można się umówić ( u mnie np ) aby tż miał wódeczke a ja wode.Wiesz taka ustawka.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
powiedzcie, co myślicie o tej turkusowej kiecce? koleżanka chce abym ją założyła na jej ślub jako druhna http://www.allegro.pl/item1007073903...y.html#gallery
sorki za linka...
Ładna sukieneczka. Tylko zastanawiam się nad tą koronką u dołu sukienki,no ale tak czy siak ładna sukienka.
Stary 2010-04-26, 12:03   #1701
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas tez tak jest , ze w jednym woda w drugim wódka mam nadzieje ze trafie na wodke ( bede rzadzić ) zartuje oczywiscie, nie wierze w takie cos

Wczoraj nastepne zaproszenia rozdalismy , gdzies z 12 ich bylo... ale dzis piekna pogoda, az sie nie chce w domu siedziec

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
no baaaa my jutro idziemy wybrać i zamówić, chociaż trochę mi się odechciało po sprzeczce wczorajszej...
witajcie po weekendzie
sorki za linka...
mi sie podoba
Stary 2010-04-26, 12:06   #1702
mariiasia
Zadomowienie

dziewczyny, tak ostatnio kombinowałam zaproszenia. co sądzicie o tych?

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-04-26, 12:08   #1703
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hmmm nie w moim stylu

My w sobotę wręczyliśmy ostatnie zaproszenie Zostało kilka na sam ślub, ale je zostawiamy na lipiec, w razie jakby nam sporo osób odmówiło (trzeba się zabezpieczać w kazdej dziedzinie )
Stary 2010-04-26, 12:11   #1704
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mi się średnio podobają

a co do picia na weselu to ja kiedyś miałam silne postanowienie że nie będę piła na własnym ale ostatnio paru osobom obiecałam że z nimi się napiję no i plan wziął w łeb
Stary 2010-04-26, 12:25   #1705
madmuazelle
BAN stały

marii,hm ja jak chilanes napisze,nie w moim stylu.Chociaż,złe też nie są.

Eh,ja mam dylemat z tymi zaproszeniami.Czekam teraz na odpowiedz ze strony kogoś z allegro.Mieliśmy kuzynce tż posłać liste gości na maila,plus projekt ale jak mam czekać na jej odpowiedz,to niewiem czy faktycznie nam te zaproszenie w swojej drukarni zrobią.Gdybyśmy byli na miejscu to o innnego,inny byłby kontakt tzn realny.A tak fajne są zaproszenia na allegro i stwierdzilismy,że nie będziemy kuzynce pupy zawracać zaproszeniami.Tyko jest jeden problem,nie mieszkam w polsce i niewiem czy moja mama może odebrać za mnie paczke.Chyba może,co??Choć napisałam do usługi z allegro,ale chyba nie potrzebnie bo zapytałam czy moge upoważnić wysyłke na imie i nazwisko mamy,adres ten sam,który mam podany jako dane na allegro.

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
Wczoraj nastepne zaproszenia rozdalismy , gdzies z 12 ich bylo... ale dzis piekna pogoda, az sie nie chce w domu siedziec
Cytat:
My w sobotę wręczyliśmy ostatnie zaproszenie Zostało kilka na sam ślub, ale je zostawiamy na lipiec, w razie jakby nam sporo osób odmówiło (trzeba się zabezpieczać w kazdej dziedzinie )
za Wasze rozdane zaproszenia.
Jak to się mówi,przezeorny zawsze za/ubezpieczony.

Czas edycji: 2010-04-26 o 12:22
Stary 2010-04-26, 12:58   #1706
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Wiecie ja to jakoś pecha przyciągam
Od piątku mam mdłości i inne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowegoa to najgorszy z możliwych momentów na takie akcje

Cytat:
a co jest Ci z tej dziedziny potrzebne?
Jestem ciekawa jednej kwestii dot. urlopu wychowawczego
Żeby nie było, że coś póki co to tylko ciekawość
Żeby mieć prawo do urlopu wych. trzeba mieć 6 miesięcy stażu pracy-czy do tego stażu wlicza się czas zwolnienia lekarskiego w ciąży i/lub urlop macierzyński?

Cytat:
W naszym zajeździe obsługa przygotowując powitanie do obu kieliszków wlewa wodę
Żeby PM wódka nie zaszkodziła gdy np. mają puste żołądki bo z nerwów nie jedli
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:06   #1707
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:

a co do picia na weselu to ja kiedyś miałam silne postanowienie że nie będę piła na własnym ale ostatnio paru osobom obiecałam że z nimi się napiję no i plan wziął w łeb
my właściwie też tak postanowiliśmy, nawet mój tżcik-co nie zaskoczyło nieco ale kochany z niego chłopak

w ogóle nie moge was nadrobić po tym wekendzie
dzis rejwach w pracy, zaraz jade psa wyprowadzać i z powrotem do roboty

a dzis przeżyłam lekką konsternację: dzwonię do producenta koszul, gdzie zamówiliśmy koszule dla tzta na ślub a pani mówi, że nie ma takiego zamówienia... sprawdziła i okazało się, że pomyliły nazwisko przy zamawianiu i musiałam przeżyć chwile załamki- bo już myślałam, że z koszulami będzie kłopot

ale rozpętałam dysputę z tymi kielichami, ale nawet u mnie w otoczeniu to różne zdania

kurcze u nas 33 dni na suwaku
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:14   #1708
madmuazelle
BAN stały

Rozglądam się za zaporszeniami na innych stronach,może coś fajnego wpadnie mi w oko. Eh,niby czas ( mam na kupno zaproszeń ok.2 miesięcy ) ale mnie te zaproszenia męczą i chce/chcialabym mieć to z głowy.

Sprawdziłam suwaczek i mamy dzisiaj 4 miesiące i 4 tygodnie do ślubu.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wiecie ja to jakoś pecha przyciągam
Od piątku mam mdłości i inne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowegoa to najgorszy z możliwych momentów na takie akcje
Hmmm,może w ciąży jesteś.

Cytat:
I prawidłowo.

Ok zmykam.

Czas edycji: 2010-04-26 o 13:08
Stary 2010-04-26, 13:52   #1709
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
to jest bardzo dobry pomysł chyba też tak poprosze na sali

Cytat:
my właściwie też tak postanowiliśmy, nawet mój tżcik-co nie zaskoczyło nieco ale kochany z niego chłopak
ja obiecałam co prawda paru osobom ale chyba nastąpi to dopiero po oczepinach
Stary 2010-04-26, 15:09   #1710
ultraradiola
Wtajemniczenie

no to dziewczyny miłego dzionka

mi to się zaczyna teraz taki młyn ze szkoda gadać na moich skromnych 40 m (ogol mieszkania) tzn na jednym pokoju muszę umieścić 13 gości nie lada sztuka będzie także ja zmykam gdyż czas na także do zobaczenia jutro

ale dziś mamy piękna pogodę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości