Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 09:29   #1921
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witaj

UWAGA
bede sie chwalic
maz mnie obfotografowal z kazdej strony sobie mnie poogladacie.. 24 tydzien i 4 dzien czyli 25 3 kg na plusie

a to my Klusia i Kopytko
(oczywiscie ja to Klusia a brzuszkowy Patryk to kopytko ) tak maz nas nazywa

P.S. nie przejmujcie sie tlem przygotowujemy sie do remontu a nie chcialo mi sie bawic i go zmieniac

masz się czym chwalić śliczny brzusio

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no dobra odważę się wstawić jedno tutaj
zdjęcie z dzisiaj, 22 tydzień

malutki brzusio jak na 22 tydzien ale bardzo ładny taki zgrabniutki

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:29   #1922
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Jutro wizyta i usg mam nadzieje, ze bedzie ok. Fasolka sie kreci i rozpycha, wiec wiem, ze tam sie niezle bawi i mam nadzieje, ze rozwija sie dobrze. A wczoraj pierwszy raz mnie kopnela Lezalam w nocy w lozku i malo sie nie poplakalam z radosci. (wczesniej sie troche z fasolka podraznilam tzn. ponaciskalam tu i tam, zeby mi sie troche poruszala przed snem, a tu mala stupka, kolanko czy co tam jak mnie kuksnelo!)
daj znac co i jak po badaniu trzymam kciuki i gratuluje wiercenia sie w brzuchu

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Martucha- nie moge się napatrzeć, Kopytko- extra !!!
I ta twoja rudość... Mi dzisiaj znowu wyszła "okołowiśnia", zamiast rudego rydzka ... Ale to są konsekwencje domowych sposobów
dziekuje a moja rudosc.. to hahah dluga historia bo jak dawno temu tz polecial do irlandi na urodziny do przyjaciela to chcialam mu zrobic niespodzianke i zrobic sie na rudo bo kilka lat wczesniej jak sie poznalismy bylam ruda (ogolnie jestem blad rudo mysi zalezy od slonca) no i dawno temu bralam udzial w takim malym pokazie ciuchow i mnie na rudo zrobili i poznalam wtedy tz tylko sie "kumplowalismy" no i potem wrocilam do naturalnego a po 2 latach juz bylismy razem.. i on mi mowil ze tak mi ladnie bylo i ze jak kiedys bede miala ochote to mam sie niekrepowac no i jak pojechal to chcialam mu zrobic niespodzianke ale robilam domowym sposobem i od gory glowy wyszly mi rude marchewkowe potem pasek naturalny i znowy rażówa ruda hahaha i poszlam do fryzjera przyjaciolki i zrobil mnie na taka piekny rudy i juz zostalo nie potrafie sie oodzwyczaic od tego koloru

Cytat:
slicznie bardzo zgrabna jestes

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Hej ..
witam po niedzieli..
My wczoraj bylismy za zakupkach i troszke sie ochodziłam, chciałm coś sobie na komunie kupić...
Kupiłam taka tuniczko-sukienkę..bombkę z paskiem pod biustem i do tego bolerko... mysle ze będzie oki....
Brzuszek nie będzie tak rzucał się w oczy w tym stroju, a nie chce żeby mnie tam wszyscy wypytywali co i jak....
gabisun. martucha ....brzuszki śliczne, ja jeszce nie mam ani jednego zdiecia brzuszka, za to z poprzedniej ciązy mam mnustwo zdięć

To pochwale sie 9-miesięcznym brzuszkiem i świezo urodzonym Dominikiem
ja tez uwielbiam takie sukienki niepozorne a dodaja kobiecosci i uroku
dziekuje za komplement,
musze powiedziec ze slicznie wygladalas i dominis taki slodki

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Martucha jaka ty jesteś zgrabna
A jaki masz tyłek! Szok! Laska!

No nie! I kolejna zgrabna mama! Ja przy Was dziewczyny osiwieję. Czy Wy coś tyjecie? To nie sprawiedliwe
hahaha dziekuje znajomi sie ze mn ie smieje ze ani przodem ani tylem nie widac ze jestem w ciazy dopiero bokiem wiec musialam sprawdzic i kazalam tz fotografowac aaaa ja tyje tyje 3 na plusie (nie liczac tego co sie schudlo i odrobillo )
Stary 2010-04-26, 09:29   #1923
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Hej ..
witam po niedzieli..
My wczoraj bylismy za zakupkach i troszke sie ochodziłam, chciałm coś sobie na komunie kupić...
Kupiłam taka tuniczko-sukienkę..bombkę z paskiem pod biustem i do tego bolerko... mysle ze będzie oki....
Brzuszek nie będzie tak rzucał się w oczy w tym stroju, a nie chce żeby mnie tam wszyscy wypytywali co i jak....
Po tym wczorajszym chodzeniu po sklepach tak mnie brzuch bolał że myślałam że padnę...jesscze musieliśmy do teściów wstąpić, bo dzwonili 3 razy za nami ledwo tam usiedziałm bo wiłąm się z bólu....
Teściówka jescze wpychała we mnie kiełbaske z grila, na którą zupełnie ochoty nie miałam.....
Śmiać mi się chce z tej rodzinki..tam nie ma tajemnic (oprócz mojej)..
taka kuzynka tża z Hiszpani zadzwoniła do swojej mamy, że pewno jest w ciąży, ale zeby nikomu nie mówić bo to nie potwierdzone, z resztą miałą problemy i nie chche krakać...
Zajeżdzam do tesciów a ci wypadają z sensacją że anka w ciąży jest
Ale ciiiii.... bo to tajemnica.... he...niezłą mi tajemnica skoro juz cała rodzina wie....

AAa. wstąpiliśmy wczoraj do znajomych którzy maja 9-miesięczna Emilkę...wypadało coś małej kupić.... i jak zobaczyąłm te wszystkie sukieneczki to juz zaczełąm planować następna dzidzie........
Jak synus skończy 2latka staramy się o dziewczynkę i to juz postanowione...... heh...jeszcze drógie sie nie urodziło a juz trzecie planuje

Zrobiłam jeszce wczoraj suuper zakup..kupiłam Dominisiowi taki komplecik do piaskownicy...
Mały juz teraz siedzi i bawi się łopatką i grabkami

gabisun. martucha ....brzuszki śliczne, ja jeszce nie mam ani jednego zdiecia brzuszka, za to z poprzedniej ciązy mam mnustwo zdięć

To pochwale sie 9-miesięcznym brzuszkiem i świezo urodzonym Dominikiem

śliczny chłopiec gratulacje!!!k laski:

witajcie dziewczynki ja dzisiaj ide do mojego gina troche sie boje ostatnio mam złe mysli zobaczylam w gazecie o poronieniach i sie bardzo boje chodz objawow nie mam jestem taka nadwrazliwiona na tym punkcie ehhhh;/ ostatnio apetytu nie mam,jem ale na siłe żeby dzieciatko miało.Schudłam waga mi spada zamiast się poprawiac zaczyna mi sie 14 tc

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-04-26 o 09:32
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:31   #1924
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
masz się czym chwalić śliczny brzusio
dziekuje
Stary 2010-04-26, 09:37   #1925
angelikaw
Zakorzenienie

cześć
po wczorajszych całodziennych zakupach maluch się uaktywnił... gdy poszłam popołudniu do mamy i usiadłam wygodnie w fotelu coś zaczęło mnie stukać pod pępkiem... Moja mama od razu - to dziecko! Fajne uczucie i powtarza się, czyli to na pewno moja Kruszynka

Jeśli chodzi o imiona - to sprawa tylko i wyłącznie rodziców. My już wybraliśmy i może błąd zrobilismy, ale powiedzieliśmy rodzicom i jednym znajomym, którym też rodzi się dziecko (w sierpniu), a mają to samo nazwisko, co my i nie chcielibyśmy, by imiona były zdublowane - dlatego ich uprzedziliśmy o swoich typach. Oni na szczęście mają zupełnie inny gust i wybierają imiona, które nam się kompletnie nie podobają

Włosy i paznokcie - zauważyłam znaczną poprawę. Szczególnie paznokci. Wcześniej były łamliwe, rozdwajały się, a jedynym ratunkiem był żel (którego unikałam i robiłam tylko 2 razy, bo jeszcze bardziej niszczy pazurki). Włosy przestały troszkę wypadać, a co najważniejsze - zrobiły się łatwiejsze w układaniu. Tylko cera miewa "humorki" i raz jest śliczna, a innym razem wysypie mnie, jak przed ciążą.

Mój teść jest przeciwny kupowaniu wszelkich ubranek. Bo niby za wcześnie. A ja mam to gdzieś i powiedziałam im, że zamierzam zacząć kupować po kilka rzeczy w miesiącu, by potem nie oszaleć od wysokości rachunku
Wczoraj kupiłam ten malutki zestaw ubranek i nikomu nie pokazywałam, bo i po co. Ale TŻ powiedział swojej mamie no i ona chce zobaczyć Sama też ma ochotę kupować, bo - jak twierdzi - ciężko jej się oprzeć takim słodkim ubrankom

Wczoraj oglądałam spodnie ciążowe w H&M mama, ale ceny (99zł za materiałowe i 149zł jeansy) mnie przeraziły. Ale znalazłam takie, jak chciałam na Allegro i właśnie je wygrałam, o czym zawiadomiło mnie GG Za 41zł + przesyłka
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:49   #1926
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
d
hahaha dziekuje znajomi sie ze mn ie smieje ze ani przodem ani tylem nie widac ze jestem w ciazy dopiero bokiem wiec musialam sprawdzic i kazalam tz fotografowac aaaa ja tyje tyje 3 na plusie (nie liczac tego co sie schudlo i odrobillo )
3 kilo???? Dopiero???? No to się nie dziwię, że masz taką figurę
Ja już mam 2 kg na plusie! A na koniec spodziewam się mieć 21, bo tyle przytyłam w obu ciążach

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Wczoraj oglądałam spodnie ciążowe w H&M mama, ale ceny (99zł za materiałowe i 149zł jeansy) mnie przeraziły. Ale znalazłam takie, jak chciałam na Allegro i właśnie je wygrałam, o czym zawiadomiło mnie GG Za 41zł + przesyłka
No to ceny podobne jak u nas, z tym że dżinsy przecenione są o połowę
Ja jednak kupiłam na ebay używane. Leżą idealnie, a w stanie są idealnym, jakby poprzedniczka ich wcale nie nosiła. Miałam szczęście kupując je
Wszystkie ciuchy kupiłam na Ebay, bo ceny w sklepach mnie przeraziły. A pomyśleć, że pochodzę w tym max 6 m-cy.
Niektóre ciuchy kupiłam za duże, więc też muszę je opchnąć, ale z większości jestem bardzo zadowolona, a kupiłam je za grosze
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:50   #1927
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
ja bym poszła z chęcia na 3D odrazu ale ten mój lekarz jest lewy bo on chce usg z TOP Medicalu w lublinie i to jeszcze od konkretnego lekarza.. :// chyba go zna. a w TOP zwykle jest niewiele tansze od 3D w Lux Medzie. i chciałam w tym luxmedzie 3 D zrobic. ale jak on musi miec z TOP :/ a TOP za 3D zaplace jak za zboże :/ i nie wiem
Przecież to twoje pieniądze i twoja ciąża. To ty decydujesz gdzie i kiedy oraz jakie badania wykonasz ponieważ za nie płacisz. A twój lekarz jak chce mieć usg z top medicalu to niech sobie idzie i zrobi
Stary 2010-04-26, 09:57   #1928
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
No to ceny podobne jak u nas, z tym że dżinsy przecenione są o połowę
Ja jednak kupiłam na ebay używane. Leżą idealnie, a w stanie są idealnym, jakby poprzedniczka ich wcale nie nosiła. Miałam szczęście kupując je
Wszystkie ciuchy kupiłam na Ebay, bo ceny w sklepach mnie przeraziły. A pomyśleć, że pochodzę w tym max 6 m-cy.
Niektóre ciuchy kupiłam za duże, więc też muszę je opchnąć, ale z większości jestem bardzo zadowolona, a kupiłam je za grosze
dlatego ja robię zakupy na Allegro A bluzeczki w małych sklepikach czy na targowicy, gdzie są naprawdę niskie ceny.
Stary 2010-04-26, 10:03   #1929
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
3 kilo???? Dopiero???? No to się nie dziwię, że masz taką figurę
Ja już mam 2 kg na plusie! A na koniec spodziewam się mieć 21, bo tyle przytyłam w obu ciążach
bo najpierw schudlam 4 potem odrobilam, i teraz jestem 3 ponad to z czym zaczynalam, i teoretycznie 7 na plus, ale polozna mi powiedziala ze mam liczyc od wagi ciazowej wiec to co odrobilam sie zeruje i jestem 3 na plusie

Cytat:
dlatego ja robię zakupy na Allegro A bluzeczki w małych sklepikach czy na targowicy, gdzie są naprawdę niskie ceny.
ja tez wole w malych sklepikach czy na allegro, niz w typowo ciazowych albo innych takich bo tam jak za zboze kasuja...
Stary 2010-04-26, 10:06   #1930
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie,słyszałam że w ciąży poprawia się stan włosów i paznokci. jak jest u Was?
U mnie włosy się poprawiły,tzn mniej się przetłuszczają,są błyszczące i nie wypadają,a no i lepiej się układają.Natomiast jeśli chodzi o paznokcie to rosną szybciej,ale za to są bardziej łamliwe.

Matrucha brzuchol bomba.Sterczy jak prawdziwe kopytko Jak na chłopaka

Gabisun Ty chudzielcu!!!Brzusio malutki,ale kształt taki na dziewczynkę już widać

aaneczka bardzo ładnie wygladałaś w 9 m-cu.A Dominik słodki jak laleczka

A nas wczoraj "kopnął" zaszczyt i kuzunka zaprosiła nas na Komunię córki. Nie jesteśmy z tego szczególnie zadowoleni,bo słaby kontakt mam z tą kuzynką,więc będzie sztywno jak cholera,poza tym to wydatek,który w aktualnej sytuacji jest nam trochę nie na rękę.Kolejną kwestią jest to,że pewnie teraz kuzynka będzie liczyć na to,że ja zaproszę ją na chrzest naszego dziecka,a to też mi się nie uśmiecha...Ech

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:14   #1931
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Niby prawda
Wyobraźcie sobie, że moja szwagierka urodziła drugą córeczkę i nazwała ją Lidia. Bardzo się jej podobało, a zmiękczała Lidka.
Jej mama, a moja teściowa tak jej robiła pranie mózgu, że to co za imię itp. że najładniejsze jest Ania, że po niecałym miesiącu od urodzenia poszli do urzędu i zmienili na Anna Wkurza mnie coś takiego.
Też jestem zdania, że nikt nie powinien kwestionować wyboru imienia.
No nie do pomyślenia. Lidia, Lidka, Lidzia - przecież tonie jest złe imie. Cos mało stanowcza szwagierka była!

Cytat:
A tu przepis na te drożdżówy o które Nikuś i Szczęśliwa prosiły:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe12158.html

Abz śliczny brzusio taki równiutki
Też chyba skorzystam z tego przepisu, często szukam właśnie na wielkim żarciu
I dziekuje za komplement brzuszka

martucha twój brzunio fajny już, typowo ciążowy

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,słyszałam że w ciąży poprawia się stan włosów i paznokci. Jeśli chodzi o paznokcie to zauważyłam że są mocniejsze i błyszczące a jeśli chodzi o włosy to niestety bez zmian: są łamliwe,zniszczone,ciężko je rozczesać... a jak jest u Was?
U mnie na początku włosy przetłuszczały sie dużo szybciej, ale to trwało tylko kilka tygodni, teraz wróciły do normy. A paznokcie chyba rosną lepiej, ale ja zawsze w cos palec włoże i złamię pazurka i jakos krótkie są ciągle

Cytat:
Jak na ponad połowe to nieduży, podobny do mojego

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:21   #1932
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A nas wczoraj "kopnął" zaszczyt i kuzunka zaprosiła nas na Komunię córki. Nie jesteśmy z tego szczególnie zadowoleni,bo słaby kontakt mam z tą kuzynką,więc będzie sztywno jak cholera,poza tym to wydatek,który w aktualnej sytuacji jest nam trochę nie na rękę.Kolejną kwestią jest to,że pewnie teraz kuzynka będzie liczyć na to,że ja zaproszę ją na chrzest naszego dziecka,a to też mi się nie uśmiecha...Ech
Nio to kochana poprostu odmówcie.. Kiedy ta komunia? Zawsze możecie powiedzieć, ze zapomnieliście ale macie inne plany i tyle. Ja gdybym nie miala ochoty iśc, to bym odmówiła
Stary 2010-04-26, 10:28   #1933
Ray
Zakorzenienie

hej hej

ale napisane

Mrtucha ale masz figure !!! jak ja bym tak mogla miec to bym co roku w ciazy mogla chodzic hehehe

Gabusin brzuszek fajny taki typowo dziewczecy jak dla mnie

aannneczkaa hehe maly brzuszek mialas w 9 mc ja to mialam beben.. czasem sobie ogladam fotki jak wygladalam wtedy

mam pytanie czy odczuwacie czasem klucia w szyjce??? czy ktos moze o to pytal gina? ja mam wizyte w piatek to powiem... generalnie wszystko jest ok ale wczoraj mnie rano klulo tak echh

kupialm wczoraj tez buty na malej szpileczce nie moglam calkowicie na plasko hehe bo chcialam do sukienki ale mala szpileczka 2 cm wiec prawie jak na plasko, lepsze to niz 12 jak wczeniej nosilam

czy ktoras z was ma moze pergole i pnace sie rosliny??? chce sobie balkon fajnie zrobic i w weekend kupimy takie kratki dwie na balkon i wlasnie posadze w doniczce cos pnace na to ale nie wiem co i kiedy to sie w ogole sadzi czy juz czy pozniej??? a moze juz wczesniej powinnam?? ogrodnik ze mnie zaden...

dobra ide rosol wstawic i jakos sie ogranac pogada sliczna to na dwor skoczymy
Stary 2010-04-26, 10:30   #1934
Astorianka
Raczkowanie

Ojej, nie było mnie wczoraj i tyle do czytania

No i znowu wpadam w kompleksy. Mam już zdjęcie brzucha, ale patrząc na te wszystkie zgrabne brzuszki i patrząc na swój wolę go zakryć. Ech...

Oglądałam wczoraj ciuszki dla dzieci. Wciągnęłam męża do sklepu, rozwaliły go body rozmiar 56 i czapka hehe. Szkoda tylko, że nigdzie nie trafiliśmy na sklep gdzie byłyby meble dla dzieci czy wózki...Ech...
Ale za to mam krok na przód jeżeli chodzi o remont mieszkania Znalazłam kabinę do łazienki, kompakt i kafle. Cieszę się, bo jak na razie to spędza mi skutecznie sen z powiek.

No i właśnie - znowu mam okres bezsenności. Wczoraj po całym dniu łażenia i jazdy samochodem padłam wieczorem nieprzytomna...o 2.30 pobudka, do 5 oglądałam tv a potem znowu spanko. Dziwne i wkurzające. Macie problemy tego typu czy znowu tylko ja problemowa jestem?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:34   #1935
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
No i właśnie - znowu mam okres bezsenności. Wczoraj po całym dniu łażenia i jazdy samochodem padłam wieczorem nieprzytomna...o 2.30 pobudka, do 5 oglądałam tv a potem znowu spanko. Dziwne i wkurzające. Macie problemy tego typu czy znowu tylko ja problemowa jestem?
ja też tak czasami mam. I o dziwo po zaledwie kilku godzinach przerywanego snu, budzę się wyspana
Stary 2010-04-26, 11:10   #1936
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
ja tu aby na szybko bo w pracy
dzis ide z moim na wizyte do lekarza, mam nadzieje ze zobacze tym razem malenstwo i poznam plec;trzymajcie kciuki kochane
moj chce pytac o bezpieczne pozycje przy kochaniu, chyba sie schowam pod stol. masakra
oki musze mykac buziaczki
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:17   #1937
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej hej

czy ktoras z was ma moze pergole i pnace sie rosliny??? chce sobie balkon fajnie zrobic i w weekend kupimy takie kratki dwie na balkon i wlasnie posadze w doniczce cos pnace na to ale nie wiem co i kiedy to sie w ogole sadzi czy juz czy pozniej??? a moze juz wczesniej powinnam?? ogrodnik ze mnie zaden...

dobra ide rosol wstawic i jakos sie ogranac pogada sliczna to na dwor skoczymy
To proponuje Ci taki bluszcz...
mamuśka w tym roku posadziłą i jest jeszcze malutki ale przynacie że warto poczekać na efekt końcowy?
http://www.allegro.pl/item1014133693...nia_rosea.html

Cytat:
Ja też bardzo wczesnie sie budze....dzis właśnie o 5 rao...
mysle że przesilenie wiosenne daje o sobie znać bo duzo osób skarzy sie na bezsenność.

Dziewczyny dziękuje za komplementy w imieniu mojego brzuszke i Dominisia
Postaram sie wkleic niedługo jakąś aktualna fote....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:48   #1938
Pomidora
Zakorzenienie

Witam poweekendowo

Ray, nie wiem, czy czytasz moje wypowiedzi, ale brzuszek masz śliczny i bardzo ładnie wyglądasz (na nk widziałam). A co do kłucia - ja tez to mam, nawet kilka razy dziennie potrafiło mi się pojawić i bardzo się martwiłam. Jakby ktoś mi szpikulec w waginę wsadzał, za przeproszeniem. I spytałam o to w czwartek mojego gina i to normalne. Po prostu czasem wiązadła tak się rozciągają gwałtownie i czasem coś kłuje. Lekarz mi powiedział, ze jeżeli nie towarzyszy temu krwawienie to nie ma najmnijeszych podstaw, zeby się niepokoić.

Waniliaania, zakupy słodkie - szczególnie ten szary kombinezonik
Majka, śliczny brzuszek! Wózek też niczego sobie

Abz, chyba od naszego spotkania urósł ci brzucheszek Bardzo ładnie wygląda, taki okrąglutki!

Mszu, a mi się podobają wasze imiona. Igor też kojarzy mi się z imieniem rosyjskim Ale ja własnie takie imiona lubię, np. Borys bardzo mi się podobało zawsze (ale miałam chłopaka Borysa i P. zabronił tak dawać na imię - siła wyższa ).

Martucha No ja się napatrzeć zawsze nie mogę I na brzuszek i na mamusię, boś giętka jak trzcinka normalnie

Nicole, witaj i zaraz dopisuję cię do listy

Gabisun, wyglądasz ślicznie! Bardzo mi się podoba zdjęcie ze spaceru!

Ninaasd, do maluch na pewno szczęśliwy, ze masz już spodnie nieciśnące

Dra kochana, ja cię widzę, ale wiem, co czujesz, bo czasem człowiek w tym tłumie to nawet jednej odpowiedzi nie dostanie Nie przemęczaj się na tym stażu, nic nie napisałaś, jak zareagowało szefostwo na brzuszek, normalnie focha zaraz strzelę

Lenko, Emilka to piękne imię, od razu ci wpisuję (jakby co to możesz zmienić). Ale nie pozwól kochana, żeby ktoś nazywał twoje dziecko

Isenia, witaj i proszę o imię i wiek, zebym mogła wpisać cię na listę

Pisałyście o imionach - my od razu powiedzieliśmy, ze będzie Tymek. Nikomu się nie podobało, a już moja babcia to prawie padła Ale mieliśmy to w nosie. A teraz tak się przyzwyczaili, że nie wyobrażają sobie innego imienia.
My weekend spędziliśmy na słonecznych spacerach, w środę na basen śmigam, tylko musze jakiś strój dorwać
Dziewczyny, prszę o kciuki, dziś może będzie coś wiadomo w sprawie pracy mojego męża.

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 42

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
_

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:12   #1939
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Matrucha brzuchol bomba.Sterczy jak prawdziwe kopytko Jak na chłopaka
dziekuje
a co do komunii, odmow.. szczegolnie ze nie macie z nia zbytniego kontaktu.. a co do chrzcin to ja wychodze z zalozenia ze sa na nim oprcz dziecka i nas, nasi rodzice (ew. dziakowie jesli zyja) rodzenstwo i chrzestni.. tyle... to nie wesele zeby spraszac kuzynostwo...
no chyba ze ma sie z nimi taki superrrr kontakt

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
martucha twój brzunio fajny już, typowo ciążowy
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Mrtucha ale masz figure !!! jak ja bym tak mogla miec to bym co roku w ciazy mogla chodzic hehehe
hahaha dziekuje...
nie mam kwiatkow.. jednego storczyka.. ktory usechl.. nie mam reki do kwiatow
a ja dzis na obiad zrobilam nalesniki

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha No ja się napatrzeć zawsze nie mogę I na brzuszek i na mamusię, boś giętka jak trzcinka normalnie
mogła wpisać cię na listę

Pisałyście o imionach - my od razu powiedzieliśmy, ze będzie Tymek. Nikomu się nie podobało, a już moja babcia to prawie padła Ale mieliśmy to w nosie. A teraz tak się przyzwyczaili, że nie wyobrażają sobie innego imienia.
My weekend spędziliśmy na słonecznych spacerach, w środę na basen śmigam, tylko musze jakiś strój dorwać
Dziewczyny, prszę o kciuki, dziś może będzie coś wiadomo w sprawie pracy mojego męża.
hahahahahha trzcinka dobre
aaaa ja mam takie samo zdanie.. pogadaja pogadaja i sie przyzwyczaja... szczegolnie gdy zobacza ze nie odpuszczasz...
Stary 2010-04-26, 13:22   #1940
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

martucha84, super wyglądasz!!
madzia_g, jestem z Lublina
gabisun, szczupluśki masz brzuszek, ale uroczy

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,słyszałam że w ciąży poprawia się stan włosów i paznokci. Jeśli chodzi o paznokcie to zauważyłam że są mocniejsze i błyszczące a jeśli chodzi o włosy to niestety bez zmian: są łamliwe,zniszczone,ciężko je rozczesać... a jak jest u Was?
ewa, ja nie zauważyłam żadnej zmiany, może tylko cera troszkę lepsza, a paznokcie i włosy tak samo.

aaneczka1984, przepięknie wyglądałaś! A synuś słodki

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Nio to kochana poprostu odmówcie.. Kiedy ta komunia? Zawsze możecie powiedzieć, ze zapomnieliście ale macie inne plany i tyle. Ja gdybym nie miala ochoty iśc, to bym odmówiła
Ja też bym odmówiła i już, na chrzciny też bym nie zapraszała, jak nie masz ochoty.

Cytat:
Ja na razie nie cierpię na bezsenność, wręcz przeciwnie, zasypiam prawie na stojąco jak dochodzi 16-17.00 i muszę sobie uciąć dwugodzinną drzemkę... Wczoraj tego nie zrobiłam i o 22.00 już poszłam spać, a nigdy się nie kładę przed północą

Cytat:
Lenko, Emilka to piękne imię, od razu ci wpisuję (jakby co to możesz zmienić). Ale nie pozwól kochana, żeby ktoś nazywał twoje dziecko
Mam nadzieję, że nie będą do niej mówić "Emilciu", jakoś mi się to zdrobnienie nie podoba A teściowa już się chyba z tym przespała, bo jak wczoraj dzwoniła to pytała jak Emilcia.......

Ale moja Niunia dzisiaj kopie TŻ już bajki kupuje i czyta brzuszkowi dla wprawy I mała wtedy fika

Dziewczyny, wrzucam też swój brzuszek w mojej ukochanej tuniczce 22 tc

PS. znalazlam fajne proste koszule na allegro, kupuję dwa kolory chyba: http://moda.allegro.pl/item998495052..._stojce_m.html
Stary 2010-04-26, 13:27   #1941
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:

Ninaasd, do maluch na pewno szczęśliwy, ze masz już spodnie nieciśnące
oj chyba tak, bo strasznie się wierci
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:39   #1942
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Lenka ale masz piekną piłeczkę Też chcę już taką!

monana pisałaś niedawno o cialach ketonowych w moczu..
Ja przez kilka tygodni miałam ich naprawdę sporo w wynikach, choc o glodzeniu się nie ma mowy..
Ich obecność może być spowodowana też zbyt małą iloscią spożywanych węglowodanów lub niewystarczającą ilością wypitych płynów..
Niby też mnie to nie dotyczyło, ale lekarka zaproponowala jedzenie zwykłej małej kanapki tuz przed snem ( lub czegoś z węglami)- podobno to kilka godzin kiedy śpimy i nie jemy może u niektórych wywołać wlaśnie obecność ketonów- po prosu dzidzia ostro ciągne cukry
Ja tak zrobiłam plus piłam baardzo dużo, na pewno ponad dwa litry płynów i ketonów już brak
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:50   #1943
gabisun
Zakorzenienie

dziękuję kochane za miłe słowa
Mówicie kształ na dziewczynkę? super, mam nadzieję, ze pierwsza diagnoza potwierdzi się w czwartek
Lenka śliczny ten twój brzusio, okrąglaczek

Na moim zdjęciu ze spacerku chyba lepiej widać brzuszek, ratuję się zwiewnymi bluzkami w stylu bombka, wtedy widać zawsze jak na niego patrze z góry to wydaje mi się duży

To tego przepisu co podałam to jak ktos lubi bardziej słodkie to można dodać troszkę więcej cukru, chociaż dla mnie były akurat i można jeszcze zrobić z połowy porcji bo sporo ich wychodzi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:51   #1944
fem
Raczkowanie

kurcze 2-3 dni nie ma czasu żeby zajrzeć a potem cięzko jest nadrobić, oj dziewczyny uwielbiam was

Cytat:
pośmiałam się aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu

ja jestem obecnie w 17 tc i 2 dzień wyczekuje na kopniaki, ale będe musiała chyba troche cierpliwości nabrać...

w sobotę mamę zawiozłam do spa (prezent na 50) i 3 godziny spacerowałam po mieście, a w niedzielę poszliśmy na odpust i zajadałam się się watą cukrową i tak się wieczorem źle czułam, że cały wieczór przeleżałam...
słoneczko było bardzo ładne i teraz mam problem z buzią, bo mam taką czerwoną jakby oparzona i szczypie... znacie jakiś dobry krem przeciwsłoneczny z duzym faktorem, bo chyba u mnie się nie obędzie bez takiego kremu przed wyjściem na dwór w słoneczny dzień

Astorianko też mam apetyt niesamowity i burza hormonów szaleje
Cytat:
miewam nieraz takie momentyczasem są wkurzające

angelikaw najczęściej na kwaśne i ostre mam ochotę typu czosnek, który mogłabym całymi ząbkami jeść czyli u mnie chłopak miałby być?? co do opinii innych co czuje się w ciąży to wolałabym zostawić bez komentarza, bo się zdenerwuję... najwięcej do powiedzenia co i jak mają osoby, który nigdy jeszcze w ciąży nie były...

waniliaania z mężem nie planujemy chodzić do szkoły rodzenia, generalnie nie znam nikogo z moich znajomych, którzy by byli na takowych zajęciach

xxSHINeexx narobiłaś mi ochoty na mleko w tubce jejku aż mi ślinka pociekła

Weronisia mnie lekarz powiedział max 6 tabletek Apapu na dobę... a Apap zawiera Paracetamol... ale generalnie najlepiej spytać lekarza prowadzącego dobrze, że przeszło...

Lenka trzymaj przy swoim, imię bardzo ładne

Ray super że wszystko dobrze, szkoda,że odwróciła się dzidzia pupą do mamy extra brzuszek i wcale nie gruby
tez tak mam, że czuję się dobrze i się nachodzę i narobię a potem leżenie i koniec wojowania

Cytat:
Napisane przez gabisun
Straszne są te zachcianki, choćby się waliło, paliło to musisz zjeść to co sobie wymyśliłaś i koniec
mam tak samo

Cytat:
Napisane przez 1985ewa
paznokcie super, nigdy nie miałam długich ze względu na pracę i łamliwość, a włosy lśniące i krecioły jak cie mogę i nie wypadają garściami jak wcześniej ale niestety łamliwe, tylko mam największy problem z buzią (pisałam na początku)

Isenia,nicole007 witajcie

martucha84 superale miałaś sesję

Ewcia811211 trzymam mocno kciuki

Pomidora tez mocno kciuki zaciskam

dziewczyny przesliczne brzucholkiśliczni e rosną -mój też
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:56   #1945
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
angelikaw najczęściej na kwaśne i ostre mam ochotę typu czosnek, który mogłabym całymi ząbkami jeść czyli u mnie chłopak miałby być??
nie wiem, ile w tym prawdy... to raczej "mądrości ludowe"
Stary 2010-04-26, 14:05   #1946
fem
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem, ile w tym prawdy... to raczej "mądrości ludowe"
wiem, wiem...
ja raczej nie biorę co siebie przesądów... różnie z nimi bywa
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 14:21   #1947
gabisun
Zakorzenienie

U mnie jest tak, że mam straszne zachcianki na słodycze, których wcześniej w ogóle nie lubiłam i lody tylko nie wiem ile w tym jest typowych ciążowych zachcianek a ile na dziewczynkę, bo może nawet jakby miał być chłopak to bym słodkie wsuwała
Na razie mi się przesądy sprawdzają, chociaż teściowa dalej uparta, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę

Stary 2010-04-26, 14:53   #1948
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest tak, że mam straszne zachcianki na słodycze, których wcześniej w ogóle nie lubiłam i lody tylko nie wiem ile w tym jest typowych ciążowych zachcianek a ile na dziewczynkę, bo może nawet jakby miał być chłopak to bym słodkie wsuwała
Na razie mi się przesądy sprawdzają, chociaż teściowa dalej uparta, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę
Powiem tak, z Dominisiem większość znajomych twierdziła że będzie chłopiec..jadłam wszystko ostre i kwaśne, miałam śliczną cere, błyszczące włosy, zgrabniutki brzuszek., zero mdłości...za słodkim nie przepadałm, no i mam Dominika
W tej ciąży, zajadam się słodkim, tylko drożdzówki, serniki, karpatki z duuużą iliścią mas, lody... bratowa twierdzi że popsuła mi sie cera i brzuszek mam nisko i taki właśnie rozlany jak na dziewczynke, włosy wypadają, miałam mdłości...niby wszystko na dziewuszke zskazywała a będzie Adrianek

Tak że wedłóg mnie to zwykły przypadek jak kto wygląda i dzieło hormonów ciążowych...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:05   #1949
gabisun
Zakorzenienie

no ja też mam brzuch nisko mimo że jest niewielki to od dawna juz łaże tylko w ciażowych spodniach i leginsach, bo w normalnych mnie ciśnie jak siedzę

Stary 2010-04-26, 15:18   #1950
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
no ja też mam brzuch nisko mimo że jest niewielki to od dawna juz łaże tylko w ciażowych spodniach i leginsach, bo w normalnych mnie ciśnie jak siedzę
U mnie dokładnie tak samo Gabi- mam nadzieje, że u CIebie potwierdzi się NIUNIA a u mnie w końcu ujawni hehe ale u mnie dopiero 6maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości