![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Jasne, też sobie tak to tłumacze.
ale mimo wszystko kieszeń mnie zabolała. teraz pęka mi serce, że mam tylko jeden taki stanik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
to i ja poproszę Was o pomoc w doborze odpowiedniego rozmiaru.
Zmierzyłam się i wyszło: pod biustem ściśle 74 zm w biuście luźno 81 cm Na codzień noszę rozmiar 75A, biustonosze z H&M. Niestety czuję, że jest dla mnie nieodpowiedni, poprawiam go kilka razy dziennie, raczej spłaszcza piersi. Chciałabym biustonosz, który jakoś zbierze i wyeksponuje moje piersi i sprawi, że będą wyglądały na większe. Według miernika wyszło, że powinnam celować w rozmiar 65B?? |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Myślę, że w Twoim przypadku 9cm to zbyt duże zaniżenie i wystarczy 70-tka. Tabelka mówi, że przypada Ci 70a, ale jeśli teraz nosisz 75a, to może powinnaś spróbować również 70b. I proszę, nie z H&M! Tam są głównie paskudne gąbczaki! Moze spróbuj coś z Esotiqa? Albo innego typowo bieliźnianego...
#724 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
dla mnie komfortem jest bezstresowe przymierzanie, a takie w stacjonarce nie ma miejsca (ja jestem grzebieluch i jak pani wola zza zaslonki czy juz mozna zajrzec, z reguly dopiero jestem w polowie operacji "zalozenie stanika"). i wole, zeby wisialo nade mna ewentualne odeslanie, nizli fakt, ze jak juz kupie, to mnie z tym stanikiem zywcem pogrzebiono ![]() no i powtorze, ze mi jest wygodniej pojsc na poczte po awizo (zawsze i tak cos tam na mnie czeka), jestem uzalezniona od zakupow w sieci^^) niz czlapac sie do sklepu stacjonarnego (zeby sie na przyklad dowiedziec, ze nie ma nic seksi fleksi w moim rozmiarze ![]() ale oczywiscie, obowiazku zdadzania sie ze mna nie ma ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
To teraz ja ładnie poproszę o radę
w biuście 94 pod biustem 74 ![]()
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
A ja się wycwaniłam i przed odwiedzinami stacjonarnymi sprawdzam w interecie, co w sklepie mogę znaleźć i idę obczajona
![]() What's more, mój biust jest ekstremalnie nieprzewidywalny, więc to też wypada na plus stacjonarnych ![]() Ale jest jeszcze jeden punkt, gdzie się Siarko zgadzamy! ![]() Candace1 spróbuj 65ff (brytyjskie), ewentualnie, jak Ci będzie bardzo ciasno, 70f
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2010-04-25 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
Z firm dla małobiuściastych, dostępnych internetowo, możesz próbować Discover Mademoiselle, Gossard, Pour Moi, Jezebel, Mimi Holiday, Audelle, - to takie typowo dla małobiuściastych.
Oczywiście przez roztrzepanie zapomniałam dodać, że to 70a/70b to w brytyjskiej określane, jakoś automatycznie przeliczyłam obwody na polskie, przepraszam - to będzie 32a-32b W brytyjskich firmach obwody rosną co 2 cale, czyli jest to 28(nasza 60tka), 30(65), 32(70), 34(nasze 75) itd.
#729 |
Zakorzenienie
|
greenaurie, dziękuję Ci za tak szybkie odpowiedzi i wskazówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Do usług
![]()
#731 |
Zadomowienie
|
greenaurie a mi mogłabyś pomóc w doborze rozmiaru?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Trudno uwierzyć, ale myślę, że 75a
![]() Chyba, że nie mierzyłaś się pod biustem ciasno na wydechu, to spróbuj 70b
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak właśnie się zastanawiam bo mam z LaSenzy 34FF i wydaje się być dobre w 32 mi było za ciasno ![]() Z Lepela 34FF jest za duże ![]() Zastanawiam się nad jakimś Gossardem (w dobrych cenach teraz są na brastopie) ale nie wiem w jaki rozmiar celować, bo one chyba małomiseczkowe i ściśliwe są? 34G zaryzykować?
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesli 75FF to bylby Twoj standardowy rozmiar, wowczas bralabym faktycznie 75G. ale czy ta LaSenza tez nie jest aby malomiskowa? bo z wymiarow to mi az na taki rozmiar u Ciebie nie wyglada, choc oczywiscie, nie wykluczam, ze jednak taki nosisz, wszak liczby liczbami, a cyc swoje ![]() Cytat:
![]() ale ciasno w biuscie sie mierzylas czy luzno? i dokonalas pomiaru w tzw. zwisie?
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o straplessa to dziewczyny na balkonetce chwaliły straplessa z h&m ( ![]() ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...-strapless-bra http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/hm-strapless-2 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...za-strapless-2 http://www.balkonetka.pl/katalog/bra...zramiaczkowiec Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-04-25 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() La Senza też raczej małomiseczkowa jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
Załącznik 3060867 Ponoć można w nim skakać a on siedzi tam gdzie powinien ![]() Oby ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a gdzie go zamowilas? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie myślę, ze 75FF będzie oki
![]() Zamówiłam tu: http://www.dorothyperkins.com/webapp..._WONDERBRASEXY ale jest też tu: http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=771741 ![]()
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#741 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() A poza tym ten Wonderbra wygląda ślicznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za informację ![]() To ja tam w weekend zawitam ![]() Ten wonderbra potrzebny mi pod sukienkę i stwierdziłam, ze zaryzykuję - dodatkowo było -20% więc nic straconego jakby coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
kupilam freye przez allegro 70G i niestety za duzy , biust mi utonal w nim
mój wymiar 100/77 ale biust mam stozkowaty raczej nie taki pelny , obwod stanika jest dobry tylko miski za luzne , biust dobrze ich nie wypelnia - teraz nie wiem w jaki celowac rozmiar ? czy 70 FF lyb 70 F? http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1941 zamowilam z tego 32 FF ale teraz nie wiem czy dobrze zrobilam ?
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2010-04-26 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi.
Ja mam pod biustem 79, w biuście 90. Od wielu lat kupując w sklepach stacjonarnych wybieram 75c, bo po prostu najlepiej na mnie leży. Czy dobrze robię, BO MOJA SIOSTRA TWIERDZI, ŻE POWINNAM NOSIĆ B? I mam jeszcze takie pyanie. moja mama zamówiła w internecie dwa staniki 80E i 85D, bo sama nie wie, który rozmiar będzie dla neij lepszy. Cóż, ostatnio pewna "specjalistka" namieszała jej w głowie jaki powinna nosić stanik, ale okazało się, że dobrała jej za ciasny pod biustem, bo cały czas ją uwiera. Więc mam pytanie jaka jest zasadnicza różnica między 80E A 85 D? ![]() Edytowane przez jennifer2006 Czas edycji: 2010-04-26 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
losek78- a co to za Freya? Jaki model? Bo może trafiłaś na dużomiseczkowca i 32G w innych biustonoszach jednak byłby dobry?
A może źle wygarniałaś do misek i biust Ci się cały nie ułożył? Albo jesteś podtabelkowa i Twój rzeczywisty rozmiar może być mniejszy. Lub jesteś niekompatybilna z tym modelem. Jak widzisz odpowiedzi jest dużo. Napisz co to za model i czy na pewno dobrze założyłaś ( w pochyle wygarniając biust do misek) i wtedy coś się doradzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mam pytanie - przeczytałam gdzieś (a jestem fanką bielizny i czytam o niej dużo), że dobry stanik nie zniekształcający biustu powinien zasłaniać większość piersi. Ja wolę nieco bardziej wycięte staniki, a takich całkowicie zasłaniających nie noszę wogóle. Czy powinnam to zmienić? Chcę się cieszyć jędrnym biustem jak najdłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Freya Lola 32 G , dobrze zakladalam wedlug podanego tu opisu i wydaje mi sie ze mi biust utonąŁ nie mówiąc ze jest strasznie wysoki - z tego kupilam chinski stanik Anfen za 11 zl w rozmiarze 80 D i jest dobry , musialam cos kupic bo 75 D ( z Cubusa i C&A) byly juz tak maŁe że mnie biust bolaŁ dziewczyny zaraz wstawie fotke w biustonoszu freya - na zdjeciu nie wydaje sie taki luźny i przymierzylam jeszcze raz i dochodze do wniosku ze mam biust na plecach - widac to po bokach wiec moze ten stanik nie bedzie taki zŁy ?
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2010-04-26 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Bielizniarka, w tym co mówisz jest trochę racji, ale tylko okruszek
![]() Za małe staniki, jakie nosi większość kobiet, zwykle wydają się dużo bardziej wycięte niż te w dobrym rozmiarze - po prostu nosząc na małą miseczkę masz wiecej odsłoniętego, co w tym przypadku dobre nie jest. Natomiast to nie jest tak, że dobry stanik=zabudowany stanik. Istnieją różne kroje, plunge - z baardzo niskim mostkiem, half-cup -z niskimi miseczkami itd. (dokładniejszy opis krojów znajdziesz na wikipedii po wpisaniu biustonosz ![]()
#749 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może Twoja mama trafiła na jakąś nadgorliwą brafitterkę ![]() ![]() 80E i 85D mają miseczki podobnej wielkości, ale różnią się szerokością obwodu. Cytat:
![]() ![]() kroje zobacz tu: http://images27.fotosik.pl/213/48834bcb1a2bbad3.jpg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Georgiana zielona rozm. 28D - w spoczynku 58 cm, naciągnięta 76 cm. Georgiana ceglasta - rozm. 30D - 62 cm - 80 cm ![]() Cytat:
![]() Sklepy stacjonarne nie mogą zmienić swojego zachowania, bo nie dostają niestety staników za darmo ![]() Jeśli sklep zrobi przecenę to na staniku zazwyczaj nie zarabia już wcale, albo zarabia bardzo nie wiele (to są kwoty rzędu KILKU złotych). Sprzedając załóżmy taką maskaradkę za mniej niż 100 zł - sklep dokłada do tego stanika. Tak postępując - bardzo szybko sklepu nie będzie. Rozumiem kupowanie taniej w necie - sprzedawcy z allegro czy ebaya kupują towar na wyprzedażach, za grosze, dlatego mogą go sprzedać taniej. Paradoksalnie - oni zarabiają więcej na staniku niż sklep stacjonarny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.