Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 14:25   #1951
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie tak samo Gabi- mam nadzieje, że u CIebie potwierdzi się NIUNIA a u mnie w końcu ujawni hehe ale u mnie dopiero 6maja
wtedy masz połówkowe? zleci szybciej niż ci sie wydaję i wasza niuńka ujawni się w całej okazałości ciekawe czy u mnie bez zmian

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 14:28   #1952
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
wtedy masz połówkowe? zleci szybciej niż ci sie wydaję i wasza niuńka ujawni się w całej okazałości ciekawe czy u mnie bez zmian
nio wtedy bedzie dokładnie 22tc obecnie 20tc5dzien, jestes cały tydzień przede mną
Stary 2010-04-26, 14:31   #1953
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
no to coś nie tak wyliczyłaś... bo ja miałam @ 2 dni po Tobie i mój TP22.09
tak wg om TP mam na 20.09 jak to jest na liscie wypisane. z tym ze jak wiadomo nie zaszlam w typowym okresie dni plodnych w jakim powinnam zajsc wiec trzymam sie swoich obliczen. a na 09.10 wyszedl mi na podst. tego jak liczyl lekarz na usg. on jednak wyznaczyl date potencjalnego zaplodnienia na 24 grudnia co jest niemozliwe i odliczyl od tego 40 tygodni i wyznaczyl kolejny termin porodu. ja odliczylam od 2 stycznia 40 tygodni i wyszedl mi 09 pazdziernik . w kazdym razie urodze na przelomie wrzesnia i pazdziernika ; )

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi.Czy wy też macie czasem takie krótkie,dość bolesne 1-3 sekundowe skurcze w macicy? Ja je mam i to dość często i nie wiem czy powinnam się martwić czy to coś normalnego.To,że czasem coś pobolewa czy ciągnie to wiem,ale te skurcze mnie zastanawiają...
ja mam cos takiego jak wykonam jakis gwaltowny ruch np. szybko zerwe sie z fotela albo gdy napne mięśnie brzucha

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witaj

UWAGA
bede sie chwalic
maz mnie obfotografowal z kazdej strony sobie mnie poogladacie.. 24 tydzien i 4 dzien czyli 25 3 kg na plusie

a to my Klusia i Kopytko
(oczywiscie ja to Klusia a brzuszkowy Patryk to kopytko ) tak maz nas nazywa

P.S. nie przejmujcie sie tlem przygotowujemy sie do remontu a nie chcialo mi sie bawic i go zmieniac
booski brzusio ja tez juz mam spory chociaz jestem w 17 tc i 5 kg na plusie
chyba trzeba ograniczyc slodycze

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
No i właśnie - znowu mam okres bezsenności. Wczoraj po całym dniu łażenia i jazdy samochodem padłam wieczorem nieprzytomna...o 2.30 pobudka, do 5 oglądałam tv a potem znowu spanko. Dziwne i wkurzające. Macie problemy tego typu czy znowu tylko ja problemowa jestem?
ja za to moglabym spac dzien i noc

Widze że brzuszki rosną ja czekam wciaz na kopniaczki
ostatnio jakas smutna wciaz chodze a co za tym idzie wkurzona wczoraj to kazdy sie poprostu bał do mnie podejsc bo naprawde nad soba nie panowalam a myslalam ze te humorki juz odeszly wraz z nudnosciami

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
no ja też mam brzuch nisko mimo że jest niewielki to od dawna juz łaże tylko w ciażowych spodniach i leginsach, bo w normalnych mnie ciśnie jak siedzę
a ja mimo ze brzucholek wystaje to mieszcze sie w moje spodnie z przed ciazy nadal

oj ale sie najadlam

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:07   #1954
angelikaw
Zakorzenienie

aaneczka1984 - ja też miałam być Adriankiem

Czekooladowaa -ciąża trwa 40 tc, ale licząc od dnia ostatniej miesiączki. Przyjmuje się, że średnio jest to 38 tyg. od dnia zapłodnienia.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:35   #1955
kasienka1701
Zadomowienie

lenka ślicznie Ci w tym brzuszku A do tego chyba guziczek się robi,czy tylko mi się wydaje?

Ja dziś spotkałam się z koleżanką i zjadłam przy okazji porcję lodów.Dzidziuś tak zaczął po nich szaleć,że myślałam,że dziura w brzuchu będzie i zaraz jakąś nogę zobaczę

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:56   #1956
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
martucha84, super wyglądasz!!
dziekuje ale Ty tez pieknie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
k
martucha84 superale miałaś sesję
dziekuje

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
to zwykły przypadek jak kto wygląda i dzieło hormonów ciążowych...
zgadzam sie w stu procentach

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
booski brzusio ja tez juz mam spory chociaz jestem w 17 tc i 5 kg na plusie
chyba trzeba ograniczyc slodycze
dziekuje
Stary 2010-04-26, 16:14   #1957
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Macie przesliczne brzuszki
Martucha - koor włosów masz mega piękny!!!! i jaki szczupaczek z Ciebie z małym, krągłym brzusiem
Zawsze chciałąm mieć taki kszatł, jak Gabisun ale mam nisko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 16:54   #1958
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej hej
czy ktoras z was ma moze pergole i pnace sie rosliny??? chce sobie balkon fajnie zrobic i w weekend kupimy takie kratki dwie na balkon i wlasnie posadze w doniczce cos pnace na to ale nie wiem co i kiedy to sie w ogole sadzi czy juz czy pozniej??? a moze juz wczesniej powinnam?? ogrodnik ze mnie zaden...
Hej Kiedy miałam więcej czasu, to miałam latem na balkonie prawdziwą dżunglę z kwiatów. Na pergoli piął się powojnik Clematis. Nie mogę znaleźć fotek na dysku. Akurat ten, który miałam lubił stanowisko słoneczne-mam południowy balkon, więc latem Sahara
Obecnie choruję na powojnik Clematis Blue Light. Dorasta do 2 m, więc na balkon raczej się nada. Tak wygląda na ''alle drogo" http://allegro.pl/item1014295058_pna...esamowity.html
Stary 2010-04-26, 17:45   #1959
Ray
Zakorzenienie

hej hej

ja w koncu usiadlam hehe od rana bylam na placu zabaw, a ze moje dziecko nie da mi na lawce usiasc to musialam ciagle bujac albo pomagac wejsc na duza zjezdzalnie

dzieki za info spraie balkonu... dzis tak o tym myslalam caly dzien i chyba u mnie nic nie wyrosnie zbytnio bo ja mam slonce tylko do 10 potem juz nie i w tamtym roku mialam peralgonie to kiepsko rosly. Ja potrzebuje pergole by odgrodzic sie bo mam na przeciwko blok prawie balkony w balkon ...
i tak stwierdzilam ze pol balkonu sobie kupie pergloe zabudowane z elementami kratki i na to powiesze ze dwie doniczki z jakimis wiszacymi kwiatmi na tam gdzie odslowniete dwa male drzewka w doniczce i bede mogla sobie krzeselko i maly stolik dac i lato jak znalazl usiasc sobie i sasiedzi nie widza

fajnie ze dzidzie wam sie tak ruszaja ja jeszcze nic nie czuje w 17 tyg ale ja ciagle w ruchu jestem wiec mi by bylo nawet ciezko wyczuc jakis ruch dziecka zapewne poczuje juz te takie typowe kopniecie

dobra lece kolacje robic i ogarnac mieszkanie
Stary 2010-04-26, 17:48   #1960
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Lenka! Jaka sympatyczna z Ciebie dziewczyna! A tuniczka nie dziwie sie że ulubiona
Gabisun, chudzizna z Ciebie taka, ze pewnie jeszcze sporo bedziesz musiala poczekac, zanim brzuszek bedzie naprawde okazaly!
Mpik, ja musze poczekac jeszcze prawie 3 tyg....moze zalozymy jakies kołko wzjamengo wsparcia matek oczekujacych?

Zgadzam sie z aaneczka1984, apetyty ciazowe nie maja nic zwiazanego z plcią naszych malusich lokatorów... to jakies mity wymyslone przez kobiety w czasach jak jeszcze nie bylo USG, to sobie chcialy tlumaczyc jakimis dziwnymi wymyslami.

A mam pytanie, do mam_dzieci_juz_kopiacych, czy Wasze pociechy od kiedy zaczely kopac to robią to codziennie? Bo moje obudzilo mnie z sobote seria 5 kopniakow, ale od soboty znowu poza "mrówkami" nie czuje nic wiecej... i nie działa na Nie żadne pukanie w brzuch ani picie zimnej wody (normalnie zaraz zostane pogromcą mitów! )

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-26 o 17:51
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:10   #1961
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Martucha - koor włosów masz mega piękny!!!! i jaki szczupaczek z Ciebie z małym, krągłym brzusiem
dziekuje

Cytat:
dobra lece kolacje robic i ogarnac mieszkanie
a Ty ciagle w biegu

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
A mam pytanie, do mam_dzieci_juz_kopiacych, czy Wasze pociechy od kiedy zaczely kopac to robią to codziennie? Bo moje obudzilo mnie z sobote seria 5 kopniakow, ale od soboty znowu poza "mrówkami" nie czuje nic wiecej... i nie działa na Nie żadne pukanie w brzuch ani picie zimnej wody (normalnie zaraz zostane pogromcą mitów! )
jak kopnelo pierwszzy raz to potem tylko takie motylki mrowki i potem co 2-3 dni az zaczelo mocno codziennie
Stary 2010-04-26, 18:20   #1962
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dziękuję za miłe słowa, dziewczyny

Cytat:
U mnie jest tak, że mam straszne zachcianki na słodycze, których wcześniej w ogóle nie lubiłam i lody tylko nie wiem ile w tym jest typowych ciążowych zachcianek a ile na dziewczynkę, bo może nawet jakby miał być chłopak to bym słodkie wsuwała
Na razie mi się przesądy sprawdzają, chociaż teściowa dalej uparta, że za ładnie wyglądam na dziewczynkę
Gabisun, ja wreszcie zaczynam mieć zachcianki Wreszcie
Wcinam ogórki konserwowe i jeszcze mi się marzą grzybki marynowane Moja babcia też mi wmawiała że na pewno będzie chłopak, bo ładnie wyglądam.. Mam nadzieję, że moja dziewczynka jednak zostanie dziewczynką

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
lenka ślicznie Ci w tym brzuszku A do tego chyba guziczek się robi,czy tylko mi się wydaje?

Ja dziś spotkałam się z koleżanką i zjadłam przy okazji porcję lodów.Dzidziuś tak zaczął po nich szaleć,że myślałam,że dziura w brzuchu będzie i zaraz jakąś nogę zobaczę
Kasienka, mam już niestety wystający pępek i to już bardzo długo

Cytat:
U mnie na początku były przerwy, tak ok. 2 dni, ale teraz już kopie codziennie, najmocniej po obiedzie i koło północy. Strasznie śmieszne uczucie, jak się leży, a maluszek kopie z boku

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-04-26 o 18:21
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:21   #1963
elenka1
Rozeznanie

Cześć babeczki!!!! ja zaczynam 18 tydzien dzisiaj i w moim brzuchu nadal cisza, nikt mnie nie kopie
dobrze ze juz wiosna, mi hormony chyba szaleją Tz mnie denerwuje ostatnio strasznie i z tego wszystkiego idzie zaraz na mecz a ja samiutka zostanę w czwartek ma spotkanie z kolegami i tez sobie idzie. Dawniej czasem wychodził i nie mialam pretensji a teraz kazde jego wyjście mnie wkurza!!!
Wasi też wychodza bez Was czasem??? czy tylko mi sie taki niedobry TZ trafił??? musze to zmienić... tylko jak???

a tak pozatym to ja tez mam wszystkie objawy na dziewuszke, brzuch rozlany, chec tylko na slodycze, kilka pryszczy sie pojawiło, przytylam wszedzie i pepek nie wystaje i mdlosci z wymiotami wystąpiły
zobaczymy w czwartek czy sie sprawdzi...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:28   #1964
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Isenia, witaj i proszę o imię i wiek, zebym mogła wpisać cię na listę
Iza 32l, ojej ile tu się dzieję , nie wiem czy nadążę z czytaniem

Edytowane przez Isenia
Czas edycji: 2010-04-26 o 18:29
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:28   #1965
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Lenka! Jaka sympatyczna z Ciebie dziewczyna! A tuniczka nie dziwie sie że ulubiona
Gabisun, chudzizna z Ciebie taka, ze pewnie jeszcze sporo bedziesz musiala poczekac, zanim brzuszek bedzie naprawde okazaly!
Mpik, ja musze poczekac jeszcze prawie 3 tyg....moze zalozymy jakies kołko wzjamengo wsparcia matek oczekujacych?

Zgadzam sie z aaneczka1984, apetyty ciazowe nie maja nic zwiazanego z plcią naszych malusich lokatorów... to jakies mity wymyslone przez kobiety w czasach jak jeszcze nie bylo USG, to sobie chcialy tlumaczyc jakimis dziwnymi wymyslami.

no już nie taka chudzizna dziwnie mi teraz z takimi ksztaltami

ja na początku miałam przerwy w kopniakach a potem to już codziennie ( no kilka razy dziennie) teraz to już całkiem szaleje i coraz mocniejsze, czasami takie dziwne jakby fikołki robiło
Słyszałam też taką opinię że jak dziecko daje popalić w brzuchu to będzie bardzo ruchliwe i odwrotnie znajoma niedawno urodziła, rzadko kiedy czuła mocniejsze ruchy a jej dziecko teraz cały czas tylko śpi i je ciekawe ile w tym prawdy

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 18:30   #1966
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na początku były przerwy, tak ok. 2 dni, ale teraz już kopie codziennie, najmocniej po obiedzie i koło północy. Strasznie śmieszne uczucie, jak się leży, a maluszek kopie z boku
u mnie najmocniej jak jem cos slodkiego

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Wasi też wychodza bez Was czasem??? czy tylko mi sie taki niedobry TZ trafił??? musze to zmienić... tylko jak???
my mamy roznie, przewaznie razem ale raz na jakis czas osobno, albo o mnie rzychodza dziewczyny (tz sie ulatnia) albo ja gdzies z nimi ide... albo tz wychodzi na meskie piwo czy mecz
dla mnie to swiadczy o normalnosci zwiazku ze potraficie spedzac czas razem ale i macie chwile gdzie idziecie gdzies osobno nie wyobrazam sobie miec zakazu na wyjscia z dziewczynami, czy tam tz z chlopakami
Stary 2010-04-26, 18:38   #1967
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Moje szaleje z rańca najbardziej jak leże jeszcze w łożeczku,,już codziennie... bo na początku to co kilka dni tylko.
Niestety tatuś nie czuje jeszcze ruchów.. raz mu się zdawało jak przyłożył ręke.. ale on ma więlka ręke i brak wyczucia ehhewięc pewnie dlatego
Stary 2010-04-26, 18:43   #1968
Ray
Zakorzenienie

elenka nie martw sie ja tez nic jeszcze nie czuje a druga ciaza niby ale dzidzia jest ok bo na usg bylam wiec zapewne za jakis czas sie pojawia i kopniaki
ale mowie ja ciagle w biegu jestem to nawet bym nie poczula bo sama sie ruszam non stop w nocy spie to nie czuje tez

ja czekam bo maz robi jajecznice z cebula

przegladam katalogi moze jakos sobie urzadze balkon . marzy mi sie moc w lato w weekend usiasc sobie i wypic kawe czy posiedziec chodz, tym bardziej ze mam las zaraz i taki fajny zapach jest, cisza, ptaszki cwierkaja i widoki tz fajne
Stary 2010-04-26, 18:59   #1969
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

fotelik za prawie 400zl

http://moto.onet.pl/1609414,1,niebez...ul.html?node=3

jakos nigdy nie lubilam produktów CHICCO...

teraz mam kolejny powód zeby ich nie lubic, bo nie dosc, ze drodzy to jeszcze beznadziejni!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:04   #1970
tifio
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie wrześniowo-październikowe mamusie!!

Też będę mamusią najprawdopodobniej 6.10, aczkolwiek wydaje mi się, że mój Groszek przyjdzie na świat wcześniej i że to będzie wrzesień

Dużo czasu przed zajściem w ciąże śmiałam się ze szwagierką, że będę miała Franka (ona ma córkę) i tak też się najprawdopodobniej stanie
A TŻ jaki dumny, że widział siosiora :P

Moje maleństwo jeszcze nie kopie, ale za to wierci się niemiłosiernie - widziałam na USG

Już nie mogę się doczekać kiedy znów Go ujrzę...

Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:42   #1971
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Dziewczyny można się przyłączyć planowany termin porodu 30.10.2010

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Mam na imie Marta(23). Termin porodu mam na 9.10.2010r.
Witamy

Cytat:
witaj
UWAGA
bede sie chwalic
maz mnie obfotografowal
No Klusiu super wyglądasz Brzuszek fajny, taki spiczasty, charakterystyczny. Wogóle wyglądasz bardzo radośnie.

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie,słyszałam że w ciąży poprawia się stan włosów i paznokci. Jeśli chodzi o paznokcie to zauważyłam że są mocniejsze i błyszczące a jeśli chodzi o włosy to niestety bez zmian: są łamliwe,zniszczone,ciężko je rozczesać... a jak jest u Was?
Moje włosy mniej się przetłuszczają, (już nie muszę myć co drugi dzień) i chyba trochę mniej wypadają. Paznokcie bez zmian.

Cytat:
To ja też wstawiłam do albumu zdjątko brzusia w 22 tygodniu i z dzisiejszego spacerku, myslę że już trochę podrósł
Brzuszek już ładnie widać, Tobie też zaczyna się od samej góry (poniżej piesi) jak mi. Nie jest taki spiczasty jak u Martuchy dlatego mniej rzuca się w oczy, ale też go widać.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
To pochwale sie 9-miesięcznym brzuszkiem i świezo urodzonym Dominikiem
Ale dziś wysyp brzuszków Dominiś słodziutki

Cytat:
hej hej

mam pytanie czy odczuwacie czasem klucia w szyjce??? czy ktos moze o to pytal gina? ja mam wizyte w piatek to powiem... generalnie wszystko jest ok ale wczoraj mnie rano klulo tak echh

czy ktoras z was ma moze pergole i pnace sie rosliny??? chce sobie balkon fajnie zrobic i w weekend kupimy takie kratki dwie na balkon i wlasnie posadze w doniczce cos pnace na to ale nie wiem co i kiedy to sie w ogole sadzi czy juz czy pozniej???
Takie kłucia miałam jakiś czas temu, ale przeszło. Nic to przyjemnego

Rośliny balkonowe próbowałam sadzić ale kiepski ze mnie ogrodnik, nic z tego nie wychodziło. Sadziłam z nasion i zawsze je utopiłam- tzn.. zapomniałam zdjąć wiszące skrzynki na czas deszczu

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prszę o kciuki, dziś może będzie coś wiadomo w sprawie pracy mojego męża.
Kciuki zaciśnięte.

Cytat:
a co do chrzcin to ja wychodze z zalozenia ze sa na nim oprcz dziecka i nas, nasi rodzice (ew. dziakowie jesli zyja) rodzenstwo i chrzestni.. tyle... to nie wesele zeby spraszac kuzynostwo...
no chyba ze ma sie z nimi taki superrrr kontakt
MAm w głowie identyczną listę gości, u nas nie robi się hucznych i licznych chrzcin, tylko najbliżsi.

Cytat:
Dziewczyny, wrzucam też swój brzuszek w mojej ukochanej tuniczce 22 tc
Lenko śliczny brzuszek. Nie wiem czemu byłam przekonana że jesteś blondynką Chyba przez ten poprzedni avatarek.

MSZU mi wybrane przez Ciebie imiona bardzo się podobają.

Cytat:
Cześć babeczki!!!! ja zaczynam 18 tydzien dzisiaj i w moim brzuchu nadal cisza, nikt mnie nie kopie

U mnie też początek 18-go tygodnia i też cisza CZekam cierpliwie.

Jeśli chodzi o wychodzenie, to systematycznie wychodzimy osobno, dla mnie to normalne. Nie wyobrażam sobie braku babskich wypadów na piwko (teraz soczek) lub spotkań "domowych". Trzeba umieć spędzać czas osobno.

Cytat:
fotelik za prawie 400zl

Dziś na tvn "Uwaga" była poświęcona testom fotelików, też mówili o tym CHICCO.

Tu też można poczytać więcej o testach.

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie wrześniowo-październikowe mamusie!!
Witamy!

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-04-26 o 19:53
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:49   #1972
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
fotelik za prawie 400zl

teraz mam kolejny powód zeby ich nie lubic, bo nie dosc, ze drodzy to jeszcze beznadziejni!

Kurcze a jakich firm i jakie modele fotelików są bezpieczne, my pewnie z naszym maleństwem będziemy sporo jeździć, więc chciałabym kupić dobry bezpieczny fotelik, oglądałam Uwagę i to przerażające jak zachowują się te foteliki przy 64km/h, a co dopiero po za miastem jak się jedzie 80,90... km/h...
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 19:56   #1973
Butterfly83
Raczkowanie

Dziewczyny oriętujecie się ile kosztuje usg 3d/4d w Poznaniu np. na polnej ?
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-26, 20:02   #1974
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
fotelik za prawie 400zl

Tu też artykuł

http://uwaga.onet.pl/32657,news,,nie...,reportaz.html

i widziałam Uwagę w TVN...
o zgrozo!

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

chciałam Wam pokazac stronę, gdzie są opublikowane wyniki (wiarygodne) testów fotelików, ale strona została zawieszona!!
http://fotelik.info
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 21:36   #1975
Pomidora
Zakorzenienie

Lenko, ślicznie wyglądasz No i ta tunika bardzo mi się podoba!

Kasienko, mój młody też po lodach lubi poszaleć

Mszu, ty nie strasz, że zostaniesz pogromczynią przesądów, bo to o pukaniu i wodzie to nie przesądy, tylko podawane w szkole rodzenia. Tylko to za jednym razem nie nauczysz - moja kuzynka uczyła swojego synka przez 3 tygodnie. Ja już od kilku dni stukam, a ciągle mi nie odpowiada sam. Ale nie zniechęcam się a co do ruchów - ja potrafiłam mieć przerwę nawet do 4 dni i wtedy od zmysłów odchodziłam.

Elenko, to czekam z tobą, co też pokaże usg w czwartek

Cytat:
Słyszałam też taką opinię że jak dziecko daje popalić w brzuchu to będzie bardzo ruchliwe i odwrotnie znajoma niedawno urodziła, rzadko kiedy czuła mocniejsze ruchy a jej dziecko teraz cały czas tylko śpi i je ciekawe ile w tym prawdy
Mój jest bardzo leniwy - czuję mocniejsze kopniaki tak z 3 razy dziennie, najmocniej rano. Mam nadzieję, że taki grzeczny będzie po urodzeniu

Tifio, witam i gratuluję Podaj proszę swoje dane - imię i wiek - a dopiszę cię do listy.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wychodzenie, to systematycznie wychodzimy osobno, dla mnie to normalne. Nie wyobrażam sobie braku babskich wypadów na piwko (teraz soczek) lub spotkań "domowych". Trzeba umieć spędzać czas osobno.
Mamy identyczne podejście Mój mąż dodatkowo gra w zespole, więc jak wychodzi na próby i siedzi z chłopakami nad jakimiś kawałkami, to ja spotykam się często z żonami jego kolegów z zespołu - a co będziemy same siedziały, jak chłopy grają

Z jednej pracy mój mąż dziś dostał odpowiedź i niestety, nie udało się Z drugiej dostanie jutro, ale coś nie mam dobrych przeczuć. No nic, walczymy dalej. Oby nie za długo, bo kredyt sam się nie spłaci, niestety Miłego wieczoru życzę

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Basia
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 43

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Isenia (Iza, 32l.).................... ........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
_

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-04-27 o 09:50
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 22:06   #1976
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczynki śliczne brzuchale no i Dominiś fajniutki

Kasia 3mam kciukasy za dobra pracę dla mężula, żeby sie szybko udało znależźć

gabisun dzięki za przepisa

mszu Pabluś kopie codziennie i to z reguły wtedy, gdy Jego mama chce spać...Ale my mamy już 24 tc, także spoko, wszystko przed Tobą.

Co do imienia Igor- bardzo je lubię nie gniewaj się, miałam żółwia Igora (który był ukochanym naszym żółwikiem) i baaardzo to imię lubię. Ale spoko, miałam tez chomika- Wasyla- także jest zamilowanie do imion pochodzenia rosyjskiego u nas w domku. Teodora za to mam gawrona także tez to imię dobrze kojarzę. Ja myślę, że o to głównie z imionami chodzi, że się jakoś nam kojarzą.
Nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek miał się wtrącać co do imienia naszego dziecka i bardzo mnie wkurzyła babcia jak skomentowała, że dobrze że urodzimy chłopca, bo przynajmniej nie będzie Jagody!!!! Chodziło o imię, bo z wyjątkiem naszej ukochanej drugiej babci- wszyscy to imię komentują. Ale ja mam to w pompie bo to nie ich sprawa. Ja nie lubię osobiście imion zagranicznie brzmiących, takich do przesady, bo uważam, że to tylko utrudnia dzieciom funkcjonowanie w naszej rzeczywistości. Wszystko zależy od tego, gdzie się mieszka. Ale to sprawa indywidualna rodziców.
Nasz synuś ma będzie miał imię po tatusiu- Pawełek i jestem z tego dumna. Mam nadzieję, że wyrośnie na takiego dobrego człowieka, jakim jest jego tatuś
A Jagoda będzie druga

Mpiczku chodzą za mną znowu ruskie pierogi z Twojego przepisu, muszę się doszukać recepturki w poprzedniej części wątku

Dzisiaj moja kochana Babunia skończyła 80 latek, była imprezka i wszyscy oglądaliśmy znowu płytkę z juniorem. Co najzabawniejsze, to mój mąż wie lepiej co, gdzie i jak na tym nagraniu, a już najbardziej kojarzy kiedy młody pokazuje peniska. Ja czasem mam wrażenie, że to nie mój brzuch, nie mogę w to nadal uwierzyć, mimo iż młodzieniaszek kopie i boksuje ;D

Pabluś mówi ostatnio na niego : nieletni... haha jakby jakimś gliną był

Ja juz się zrobiłam taka wygodna, że za nic nie dałabym się wcisnąć w szpilki balerinas time u mnie non stop, a już niebawem japonki

No i weekendu się doczekać nie mogę i mojego ukochanego morza

Witam też wszystkie nowe mamuśki

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oriętujecie się ile kosztuje usg 3d/4d w Poznaniu np. na polnej ?

Nie mam pojęcia ile kosztuje, my płaciliśmy 100zl za zwykłe z nagraniem całego badania na płytkę i opisem, ale jest tak wyraźne, że dzisiaj wszyscy oglądający byli w szoku, że to nie 3d
Z tego, co sie orientuję w Poznaniu 3d/4d kosztuje ok 350zl, więc pewnie na Polnej też coś koło tego.
Robiliśmy u doktora Szubera, polecam

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-04-26 o 22:03
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 05:07   #1977
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dzień dobry kobietki. Ja juz nie spie od 5". Masakra... Oczy mi sie otworzyły i koniec spania. Ehh...
I tak mi sie zachciało kopytek jak nigdy i zaraz ide gotowac ziemniaki hihihi
Biedny mój mężus co musi ze mną przeżywać, ale doceniam jego cierpliwość hihi
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 06:23   #1978
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
dobrze ze juz wiosna, mi hormony chyba szaleją Tz mnie denerwuje ostatnio strasznie i z tego wszystkiego idzie zaraz na mecz a ja samiutka zostanę w czwartek ma spotkanie z kolegami i tez sobie idzie. Dawniej czasem wychodził i nie mialam pretensji a teraz kazde jego wyjście mnie wkurza!!!

a tak pozatym to ja tez mam wszystkie objawy na dziewuszke, brzuch rozlany, chec tylko na slodycze, kilka pryszczy sie pojawiło, przytylam wszedzie i pepek nie wystaje i mdlosci z wymiotami wystąpiły
zobaczymy w czwartek czy sie sprawdzi...
Mój wychodził po slubie...tzn zostawał na noc u mamusi żeby mógł spotkać się z kumplami ze swojej miejscowości... Po urodzeniu Dominika jak ręka odjoł

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Kurcze a jakich firm i jakie modele fotelików są bezpieczne, my pewnie z naszym maleństwem będziemy sporo jeździć, więc chciałabym kupić dobry bezpieczny fotelik, oglądałam Uwagę i to przerażające jak zachowują się te foteliki przy 64km/h, a co dopiero po za miastem jak się jedzie 80,90... km/h...
Ten do 9 kg miałm z maxi cosi.... ponoś dobry, jednak strasznie drogi...ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda
Przyznam jednak że sama bym nie kupiła w takiej cenie...zwłaszcza że Dominik był grubaskiem i fotelik nam króciutko słyżył bo jakieś 7-8 mc bo jest on dość wąski...

Ja dziśmiaąłm nieprzespana noc, bo Domis wczoraj usnoł o 19 i w nocy sobie zrobił przerwe w śnie...biedaczek tłukł się w łózku i usnąć nie mógł... ale za to teraz jeszcze spi, choc ju zdawno powinien wstać

Co do ruchów dziecka to ja jeszcze kopniaków nie czuje, ale takie delikatne uciski w brzuszku..najczęsciej rano ...nawet teraz...ale to pewno dlatego, bo w dzień nie mam czasu się wsłuchiwać w swój brzuszek....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 06:36   #1979
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
ja tam do d jestem
wczorja bylam i usg nie bylo, eh
mam tego wszystkiego dosc.
niby ze za 3 tyg.
byl blad w ksiazeczce moj powiedzial by poprawil a chodzilo o tydz ciazy bo byl blad to ten ze to nie jest takie wazne.
etam, nerwowo wczoraj jakos i ta wizyta to chyba jedna wielka pomylka byla
mam kryzys.
papa

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

etam
wogole moj ze latem to wystarczy przewietrzyc auto i moge jezdzic, 25km do pracy z pracy? super, wkurzyl mnie na maksa.
etam jestem wogole rozwalona, chce mi sie ryczec
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 07:10   #1980
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej
Nie zaglądałąm od piątku bo miałam gości wczoraj byłam w Warszawie a zanim Was adrobię to troszke minie.

Chciałam Wam tylko napisać że dziś zaczynam16tc a od wczoraj jestem pewna że czuję mojego maluszka Takie łaskotanie drżenie niesamowite uczucie Kilka dni temu poczułam coś pierwszy raz ale myślałam że to za wcześnie ale wczoraj było silniejsze i jestem pewna że to mały szkrab
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości