Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 12:30   #4801
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

my rowniez 5 w 1 i rota i pneumo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:33   #4802
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my rowniez 5 w 1 i rota i pneumo
Liczyłaś ile w sumie to wyniesie? chodzi o wszystkie dawki (bez przypominajacych czy jakoś tak )

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:42   #4803
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
TROLLA2405 urodziła!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
Wiktoria przyszła na śźwiat 23 kwietnia poród Sn
aż 4200g i 54 cm.

Pisze że poród cięzki ale dały radę gorzej potem bo dostała krwotoku i krew jej przetaczali.
Gratulacje dla Trolli
Krwotok... ojej...

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A mnie dziewczyny łapią jakieś dziwne bóle-jeszcze takich nie miałam-takie krzyżowo-dupne(że tak powiem)i w brzuchu też coś się dzieję...eh pewnie to nic konkretnego,a ja się tu głupia cieszę z bóli jak masochistka;D
Miałam nadzieję, że już będziesz po, a to znowu zabawa w chowanego

MadCat - śliczna Matylda

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o dzięki! sprawdzają Ci się dobrze?? bo ja na paklankach jadę właśnie
Wcześniej miałam paklanki i nie zauważam różnicy

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
a juz myslałam ze rodzisz, zerkam od rana i Cie nie było, ale widze ze jednak po staremu, ja czekam na 18 jak na zbawienie mam nadzieje ze zapadnie konkretna decyzja bo zwariuje
moj syn w sobote 3800 rosnie jak na drozdzach juz go chce!!!
u mnie bóli zero ale sączy mi sie woda... rano gacie mokre miałam i wczoraj tez, nie jakos strasznie ale to napewno taka przejrzysta woda dzis mu wszystko powiem
Ejjj - to już to!! Mój poród też się zaczął od odejścia wód
PS ja bym do 18 nie czekała...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziekuje mam nadzieje ze dam rade bo to wyzsza technika jazdy no ale sprobujemy mam andzieje ze sie uda bo jak nie to beda ja cewnikowac

My już parę razy pobieraliśmy mocz w ten śmieszny woreczek - najważniejsze to zaopatrz się w więcej woreczków, bo u nas to albo za nisko montowaliśmy i kupka lądowała w środku, albo za wysoko i siusiu wylatywało dołem
Z rad praktycznych to pl_madzia już ładnie opisała, a ja mogę podpowiedzieć, żebyś tak lekko pod pupcię tę część w którą mocz ma wlecieć włożyła (w sensie tylko końcówkę, żeby się trzymało w jednym miejscu), bo moja wierzga nogami tak, że woreczek odklejała
A i u nas pediatra sugerowała "mocz poranny" - ok 4, 5 rano zacząć łapać

Edytowane przez catro
Czas edycji: 2010-04-27 o 12:44
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:45   #4804
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
gusinek coś mam przeczucie,że ja to będę majową mamusią;/
Mamy grudniową to możemy mieć i majową
Ale coś mi się widzi, że nie dotrwacie w dwupaku.
A to ja miałam być ostatnia

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:47   #4805
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie , nie liczylam , 330 rota jedna dawka, 240 neumo, 5 w 1 110
A.Camus
Stary 2010-04-27, 12:49   #4806
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Liczyłaś ile w sumie to wyniesie? chodzi o wszystkie dawki (bez przypominajacych czy jakoś tak )
Pneumokoki podrożały troszkę bo jest 6 nowych szczepów więc pewno z jakieś 2000- 2200. zależy gdzie się kupi szczepionki bo są różnice w cenach. ja przy Szymku płaciłam 2razy po 800 z hakiem i raz 400 z hakiem . teraz troszkę drożej pewno
Stary 2010-04-27, 12:51   #4807
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pneumokoki podrożały troszkę bo jest 6 nowych szczepów więc pewno z jakieś 2000- 2200. zależy gdzie się kupi szczepionki bo są różnice w cenach. ja przy Szymku płaciłam 2razy po 800 z hakiem i raz 400 z hakiem . teraz troszkę drożej pewno
Tak mniej więcej liczyłam...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:59   #4808
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie pneumo 220

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

teraz w 6 tyg bedzie miala 5 w 1-110zl i rota 340
A.Camus
Stary 2010-04-27, 13:27   #4809
drcron
Zakorzenienie

my tez szczepimy przeciwko pneumo i ropta i dodatkowo 6 w 1 albo 5 w 1 ale to dopiero jutro na wizycie u naszej Pani doktor zdecydujemy

a mojemu dziecku pomylil sie dzien z noca kurcze teraz smacznie spi a w nocy zas bedzie plakala jak moge to zmienic ?? moze ja tez powinnam sie przestawic w dzien bym spala a w nocy bysmy na spacery chodzily

MadCat sliczna ta Twoja Matylda
Machaj jak slicznie wygladalyscie
a powiedz mi czy ona tylko w tej sukieneczce byla w kosciele czy miala cos jeszcze na wierzchu ?? bo my w maju chrzscimy i nie wiem czy kupowac jakis plaszczyk albo pelerynke czy sama sukieneczka nie bedzie zachlodna my mamy stary gotycki kosciol i dosc w nim chlodno jest a niechcialabym zeby mi dziecie zmarzlo no a moze przykryc ja kocem ?? dwa to czy cala msze trzymac dziecie na rekach czy moze wziasc wozek do kosciola i trzymac ja w wozku ??
i samej co zalozyc ?? czy sukienka bedzie odpowiednia ?? czy moze wygodniej spodnie i jakas koszula ?? co proponujecie ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:34   #4810
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ma 12czerwca chrzcimy i ja ide w sukience ale my tez koscielny mamy, a co do pelerynki jesli wiesz ze chlodno ja bym kupila zwlaszcza ze mala dopiero ponad miesiac bedzie miala
A.Camus
Stary 2010-04-27, 13:52   #4811
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Mamy grudniową to możemy mieć i majową
Ale coś mi się widzi, że nie dotrwacie w dwupaku.
A to ja miałam być ostatnia
Oby madcat oby

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:01   #4812
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
To masz jakąś dziwną przychodnie. U nas jest osobne wejście i osobna poczekalnia dla dzieci zdrowych. Pani dr. też dzieci zdrowe przyjmuje w osobnym gabinecie itd.

Ja póki co jem normalnie, tylko piję więcej wody, soku i jogurtu.
No i odpuszczam potrawy typu bigos, fasolka itd ale to wiadomo.
niby jest osobny pokój dla zdrowych ale trzeba przejsc przez korytarz z chorymi,tak wlasnie bez sensu.

cos mi sie mały jakis cieply wydaje,mierze do czola wychodzi 37,3 to duzo?
przewaznie ma 37,2

Gusinek trzymaj sie cieplutko i oby szybko poszlo a wszystko wskazuje ze sie zaczelo
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:06   #4813
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Machaj jak slicznie wygladalyscie
a powiedz mi czy ona tylko w tej sukieneczce byla w kosciele czy miala cos jeszcze na wierzchu ?? bo my w maju chrzscimy i nie wiem czy kupowac jakis plaszczyk albo pelerynke czy sama sukieneczka nie bedzie zachlodna my mamy stary gotycki kosciol i dosc w nim chlodno jest a niechcialabym zeby mi dziecie zmarzlo no a moze przykryc ja kocem ?? dwa to czy cala msze trzymac dziecie na rekach czy moze wziasc wozek do kosciola i trzymac ja w wozku ??
i samej co zalozyc ?? czy sukienka bedzie odpowiednia ?? czy moze wygodniej spodnie i jakas koszula ?? co proponujecie ??
dziękujemy
my mieliśmy fotelik w kościele.. zamontowany na kółkach.. mała już prawie 5kg waży więc byłoby ciężko trzymać ja całą msze... była tylko w tej sukience przykryta kocykiem... nie wyglądała na wyjątkowo zmarzniętą... to tez zależy od pogody jaka będzie.. teraz w niedziele było ciepło... a kościół u nas mały i zawsze pełen ludzi wiec jak wszyscy nachuchają to trochę w nim cieplej
ja jak widać miałam sukienkę... z rozpinaną górą żeby mi było wygodnie karmić.. co prawda mogła się trochę bardziej rozpinać ale nie było tak źle jakoś te moje cyce 'powykrzywiałam' i małą nakarmiłam

a co do jedzenia... to ja jem wszystko... łącznie z pomidorami, czekoladą, orzechami, a przed chwila zjadłam pół mandarynki (bo średnio dobra była, dlatego pół) i zobaczymy co po tym będzie...
ja mam zamiar karmić małą pół roku... i przez ten czas nie mam zamiaru ograniczać się do buraczków i gotowanego kurczaka... wszędzie piszą że dieta ma być różnorodna.. a mi się wydaje że w rozsądnych ilościach nic nie zaszkodzi
no i ja nie wiem czemu się mówi że jak kobieta karmi piersią to szybciej chudnie.. ;/ ja nie chudnę w ogóle:[ może dlatego że jem więcej niż kiedyś... (chociaż nie ma co porównywać bo kiedyś to ja prawie w ogóle nie jadłam..) a teraz nawet po porządnym śniadaniu które zjem ok 8.. o 11 już umieram z głodu..;/
u mnie też jest tak że jak ja zaczynam jeść to mała płacze... ale akurat jestem taką złą matką że ja jem pierwsza a mała później.. jak przez 5 minut popłacze to jej sie nic nie stanie a mleczko w końcu z czegoś musi się zrobić
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:06   #4814
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

uffff bioderka superdarusia daj sobie lepiej spokój z tym proszkiem...wg mnie to nie jest za bezpieczne dla takiego malucha... ja bym sie bała dawać to.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:11   #4815
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Co do diety karmiącej, to przy pierwszym dziecku wszystko jadłam, bez kapusty i fasoli. A teraz też tak chciałam, ale już się okazało że nockę nieprzespaną miałam po zupie pomidorowej, jak myślałam że to przypadkiem to parę dni później zjadłam spaghetti w sosie pomidorowym, i była powtórka z rozrywki, więc już nie ruszę niczego z koncentratem pomidorowym. Podobno reakcja była po schabowych w panierce, ale za to paluszki rybne mogę.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:12   #4816
olasia
Zadomowienie

moja ciocia byla ze swoim synkiem w centrum zdrowia dziecka, i mowila, ze bylo tam bardzo duzo dzieci z powiklaniami po tych skojarzonych szczepionkach, ale nie wiem dokladnie po ktorych, i tak sie zastanawiam czy warto...

a mi teraz gotuje moja mama... smieje sie, ze moglaby gotwac dla szpitala, takie wszystko to jalowe hhehe.. ale jak mnie zostawi to ja nie wiem co bede jadla. mam kilka ulubionych dan ktore serwuje na zmiane ale wydaje mi sie, ze zadno nie pasuje do diety karmiacej mamy...

dziewczyny karmiace mozna jesc awokado?

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2010-04-27 o 14:18
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:12   #4817
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziękujemy

a co do jedzenia... to ja jem wszystko... łącznie z pomidorami, czekoladą, orzechami, a przed chwila zjadłam pół mandarynki (bo średnio dobra była, dlatego pół) i zobaczymy co po tym będzie...
ja mam zamiar karmić małą pół roku... i przez ten czas nie mam zamiaru ograniczać się do buraczków i gotowanego kurczaka... wszędzie piszą że dieta ma być różnorodna.. a mi się wydaje że w rozsądnych ilościach nic nie zaszkodzi
no i ja nie wiem czemu się mówi że jak kobieta karmi piersią to szybciej chudnie.. ;/ ja nie chudnę w ogóle:[ może dlatego że jem więcej niż kiedyś... (chociaż nie ma co porównywać bo kiedyś to ja prawie w ogóle nie jadłam..) a teraz nawet po porządnym śniadaniu które zjem ok 8.. o 11 już umieram z głodu..;/
u mnie też jest tak że jak ja zaczynam jeść to mała płacze... ale akurat jestem taką złą matką że ja jem pierwsza a mała później.. jak przez 5 minut popłacze to jej sie nic nie stanie a mleczko w końcu z czegoś musi się zrobić
no wlasnie tez bylam tego zdania zeby powoli wszystko jesc i smazone tez juz jadlam tylko sie zastanawiam czy te prezenia i stekania nie sa wynikiem tego ze ja jem cos nie tak i troche zdrefiłam dzisiaj zjadlam w sumie tylko 3 kanapki z sama wedlina i pije wode,chcialam zobaczyc czy mu bedzie lepiej tylko nie wiem czy do wieczora tak pociagne..
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
uffff bioderka superdarusia daj sobie lepiej spokój z tym proszkiem...wg mnie to nie jest za bezpieczne dla takiego malucha... ja bym sie bała dawać to.
super ja tez sie wybieram
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:17   #4818
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

U mnie dzisiaj pediatra była małego zbadać. I właśnie 11 maja mamy szczepienie, tydzień wcześniej morfologia i badanie moczu. Podpytałam sie jej co by radziła, to ona mówi że ona jest starej szkoły i nie poleca skojarzonych. Jak dziecko zareaguje na jakąś szczepionkę to przynajmiej wiadomo na jaką. Pneumo to radzi przed pójściem do przedszkola lub żłobka. Za to poleca rota

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:38   #4819
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja znow poleca skojarzone i badz tu czlowieku madry;/
A.Camus
Stary 2010-04-27, 14:39   #4820
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

aniu nawet nie wiesz jakbym juz chciała na porodówke
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Trolli

Ejjj - to już to!! Mój poród też się zaczął od odejścia wód
PS ja bym do 18 nie czekała...

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------
nad ranem było ostatnie sączenie ze te gatki były mokre, gdyby to sie powtórzyło to miałam do niego dzwonic wczesniej ale teraz sucho, zero oznak wiec juz doczekam do 18

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Gusinek trzymaj sie cieplutko i oby szybko poszlo a wszystko wskazuje ze sie zaczelo
oby, oby
jeszcze 3,5godz

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 14:47   #4821
Darusiaaaa
Zakorzenienie

uff uspokoilam mala odglosem odkurzacza...wiecie co?przy tych jej krzykach ciesze sie ze mieszkamy z moimi rodzicami, do niczego sie nie wtrącają, a jak teraz jestem z mloda sama i tak krzyczy to w miedzy czasie poprosze tate i wypazy mi butelki albo chociaz wstawi wode dla malej... niby nic a przy tych krzykach taka pomoc.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a w ogole mala dostala od przyszlej chrzetnej taki sliczny kocyk i jest na nim wyszyte Oliwia,
ur 05.04.2010
61 cm
waga:4050

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

jezuuu moje dziecko w ciagu 5 min ze 3 razy mialy odruch moro( nie znosze tego)a mala spi przy dzwieku odkurzacza
A.Camus
Stary 2010-04-27, 15:04   #4822
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

drcron masz zrobić badanie ogólne moczu czy posiew?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 15:20   #4823
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
niby jest osobny pokój dla zdrowych ale trzeba przejsc przez korytarz z chorymi,tak wlasnie bez sensu.

cos mi sie mały jakis cieply wydaje,mierze do czola wychodzi 37,3 to duzo?
przewaznie ma 37,2

to dosc wysoka albo mi sie zdaje moja Jula ma codziennie wieczorem i rano 35,7 choc dzisiaj rano miala 35,9 i sie zaczelam martwic ze to duzo mierzone pod paszka a Ty gdzie mierzysz ??

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziękujemy
my mieliśmy fotelik w kościele.. zamontowany na kółkach.. mała już prawie 5kg waży więc byłoby ciężko trzymać ja całą msze... była tylko w tej sukience przykryta kocykiem... nie wyglądała na wyjątkowo zmarzniętą... to tez zależy od pogody jaka będzie.. teraz w niedziele było ciepło... a kościół u nas mały i zawsze pełen ludzi wiec jak wszyscy nachuchają to trochę w nim cieplej
ja jak widać miałam sukienkę... z rozpinaną górą żeby mi było wygodnie karmić.. co prawda mogła się trochę bardziej rozpinać ale nie było tak źle jakoś te moje cyce 'powykrzywiałam' i małą nakarmiłam

ja strasznie lece na wadze jak tak dalej pojdzie to bede wygladala jak przecinak i za kijem od miotly bede mogla sie schowac spodnie z przed ciazy odstaja mi w pasie mimo mojego waleczka pociazowego i tak sa zaduze
co do diety to ja nie moge jesc smazonego bo mala placze strasznie tak samo po pomidorach i ogorkach
zastanawiam sie nad cytryna ale boje sie sprobowac zeby mala nie plakala

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
super wiesci
a zeby zbadac bioderka to trzeba miec skierowanie czy mozna pojsc samemu i to zbadac ?? i kiedy powinno sie to zbadac ??

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pediatra była małego zbadać. I właśnie 11 maja mamy szczepienie, tydzień wcześniej morfologia i badanie moczu. Podpytałam sie jej co by radziła, to ona mówi że ona jest starej szkoły i nie poleca skojarzonych. Jak dziecko zareaguje na jakąś szczepionkę to przynajmiej wiadomo na jaką. Pneumo to radzi przed pójściem do przedszkola lub żłobka. Za to poleca rota
ja bede szczepila przeciwko pneumo bo czesto przyjezdza do nas szwagier z corcia 4 latka ona chodzi do przeczkola i moze cos przyniesc do domu wiec lepiej sie zabezpieczyc

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

drcron masz zrobić badanie ogólne moczu czy posiew?
mam zrobic najpierw badanie ogolne na cito a jak cos wyjdzie to odrazu posiew ale to juz jutro jak bedziemy w szpitalu u naszej Pani doktor ale ja mam nadzieje ze nic nie wyjdzie

Stary 2010-04-27, 15:26   #4824
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mam zrobic najpierw badanie ogolne na cito a jak cos wyjdzie to odrazu posiew ale to juz jutro jak bedziemy w szpitalu u naszej Pani doktor ale ja mam nadzieje ze nic nie wyjdzie
Jako, że jestem w temacie (niestety , mój synek miał zakażenie układu moczowego bakterią e. Coli ) mogę podpowiedzieć, co wiem. Do badania ogólnego woreczek jak najbardziej się nadaje, dobrze po umyciu odkazić okolice ujścia cewki np. rywanolem. Ale absolutnie nie można trzymać woreczka godzinami, bo mocz trzeba w ciągu ok. godziny do laba oddać , na posiew tylko pojemniki jałowe, bo inaczej wychodzą cuda-wianki i dziecko potem niepotrzebnie może być faszerowane antybiotykami.

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-27, 15:29   #4825
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam isc na usg bioderek4-5 tydzien
A.Camus
Stary 2010-04-27, 15:50   #4826
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

jezuuu moje dziecko w ciagu 5 min ze 3 razy mialy odruch moro( nie znosze tego)a mala spi przy dzwieku odkurzacza
Mnie to nie przeszkadza skoro to normalne i nie oznacza niczego złego ale raz już w pysk wyrwałam od niej bo tak się gwałtownie ruszyła Raz z Tżem to prawie krzyknęliśmy tak nas wystraszyła bo też tak gwałtownie rączki wzięła do góry (a leżała między nami akurat).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 15:55   #4827
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Dziewczyny "cyckowe "bardzo proszę o pomoc!! Powiedzcie co robicie sobie na obiady? Bo ja już straciłam pomysły co jeść Nie chcę przesadzać z jakimiś frykasami bo boje sie panicznie tej cholernej kolki...
Co jadacie?? Przykładowe posiłki poproszę
Tak jak pisały dziewczyny, ja TEŻ jem wszytsko prawie.... poza pomidorami świezymi, bo pomodorowa zupke i spagethi jem., orzechy unikam potrawy wzdymające.

Darusia wytrwałości zyczę,

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 16:26   #4828
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
My np kupiliśmy podgrzewacz i się okazuje że sposób ze szklanką i wrzątkiem szybciej grzeje, a czajnik elektryczny szybko nam wrzątek dostarcza - no i 100 zł poszło...
Sprzedaj na allegro! Mi się dostał dodatkowy w prezencie i też zamierzam się pozbyć w ten sposób.

Cytat:
Dziewczyny "cyckowe "bardzo proszę o pomoc!! Powiedzcie co robicie sobie na obiady? Bo ja już straciłam pomysły co jeść Nie chcę przesadzać z jakimiś frykasami bo boje sie panicznie tej cholernej kolki...
Co jadacie?? Przykładowe posiłki poproszę
Dolączam do pytania Asi, szczególnie co jecie jako "dodatek" : bo jest np.mięso, ziemniak i ?????????????

Madcat, ale ładniusia Matylda! Taka BOBASKOWA przypomina mi mojego Gabulca

Baobabek, masz dziecko-ideał!!!

Asiulek, jesli mala sie wyproznia to wszystko jest OK nawet jak musi sie przy tym napracowac troche. Uprzedam Cię od razu zebys potem nie panikowala- okolo 6-7 tygodnia dzieci karmione piersią moga (ale nie musza) miec "przerwe" w robieniu kupki- moja Gabi nie robi juz 5-ta dobe. Bylam z nia dzis u pediatry w tej kwesti. Dziecko karmione piersia MOZE nie robic kupki ok.tydzien i jesli ma miekki brzuszek, nie ma goraczki itd to wszystko jest OK. Nie schizuj sie wiec jak przyjdzie ten czas.

a na meningokoki szczepicie??
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 16:49   #4829
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jako, że jestem w temacie (niestety , mój synek miał zakażenie układu moczowego bakterią e. Coli ) mogę podpowiedzieć, co wiem. Do badania ogólnego woreczek jak najbardziej się nadaje, dobrze po umyciu odkazić okolice ujścia cewki np. rywanolem. Ale absolutnie nie można trzymać woreczka godzinami, bo mocz trzeba w ciągu ok. godziny do laba oddać , na posiew tylko pojemniki jałowe, bo inaczej wychodzą cuda-wianki i dziecko potem niepotrzebnie może być faszerowane antybiotykami.
dziekuje
ale jak trezba bedzie zrobic posiew to w szpitalu na tym oddziale co lerzelismy nas zacewnikukja i zwioza mocz do badania
a jak nie mam rywanolu to czym moge ja jeszcze przemyc ?? a czy podmywajac rywanolem to nie bedzie ja pieklo ??

Stary 2010-04-27, 16:54   #4830
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
ale jak trezba bedzie zrobic posiew to w szpitalu na tym oddziale co lerzelismy nas zacewnikukja i zwioza mocz do badania
a jak nie mam rywanolu to czym moge ja jeszcze przemyc ?? a czy podmywajac rywanolem to nie bedzie ja pieklo ??
Rozumiem, pewnie będzie bolało, ale przynajmniej wynik będzie pewny
Nie powinno piec, rywanol jest do odkażania ran, innym dobrym, polecanym preparatem jest Octenisept. Nie wiem, co innego o działaniu odkażającym można zastosować w tych rejonach , znam tylko te 2 preparaty.

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości