|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
dziewczyny a myślicie,że w sobote czyli 1 maja mogę dzwonic do ginki i się umówic dokładnie w sprawie poniedziałku?bo nie wiem czy wypada w świeto...czy lepiej w piątek?
a i czy orientujecie się czy 3 maja będą jakieś sklepy typu real,lidl otwarte?
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonilam i Pani powiedziala ze to normalne ze ona robi po 3 kupy po jedzeniu bo mogla zaduzo zjesc a z tym sluzem to lepiej do lekarza pojechac no ale nas dopiero jutro przyjmie jak zrobi jeszcze jedna taka kupe ze sluzem to wieczorem pojedziemy do szpitala z kupa w reku
|
|
#4863 | ||
|
Raczkowanie
|
Mnie położna mówiła, że normalne. Że kupa ma być żółta i to jest najważniejsze.
Cytat:
![]() Dziękuję za komplementy w imieniu córki ![]() Cytat:
Moja mała prawie nie płacze ale np jak jest głodna i jednocześnie trzeba zmienić pieluchę to wystarczy, że to włączę i zapomina na chwile o jedzeniu i mogę spokojnie ją przewinąć.
|
|
|
#4864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i odchodzi mi czop z krwią, najbardziej wystraszyłam sie tej krwi bo było jej sporo, ale dzwoniłam juz do połoznej uspokoiła mnie bardzo, powiedziała ze juz tuz tuz i ze dzis pełnia, a na pełnię zawsze rodzi sie wiecej dzieci, wiec ankazar poinformuj swoja malutka o pełni ![]() nie wiem jak Twoja ginka pracuje, ja do swojego gdyby co to bym dzwoniła w sobote bo on pracuje napewno, ale jak zadzwonisz w piatek to szybciej bedziesz wiedziała co i jak
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sprawdź sobie na stronach int kiedy jakie sklepy gdzie otwarte bo to różnie bywa. U mnie może być otwarte a u Ciebie zamknięte. Np u mnie Tesco 1 i 3 zamknięte. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- gusinek - To już nie ma odwrotu. Zaczyna się ![]()
|
|
|
#4866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko poproś babe żeby od razu jedną za drugą robiła i niech pneumo robi na końcu bo najbardziej boli . ja tak zawsze prosze żeby nie trzeba było na maksa rozwrzeszczanemu dziecku robić . Kup smoka z nuka lub TT one mają zupełnie inny kształt niż avent Cytat:
Cytat:
Cytat:
i całe szczęscie
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o pełni wiem,bo wczoraj przez księżyc spac nie mogłam i o rodzących też wiem,ale jak widac ta pełnia to działa na Ciebie tylko nie zapomnij o wysłaniu smska do nas!no właśnie sprawdzę sobie na stronach inter,bo ja sobie przed wyjazdem do szpitala zaplanowałam duże zakupy,a dopiero potem skumałam,że to 3 maja
|
|
#4869 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj w nocy udalo mi sie go na brzuszek polozyc i usnął,spał 1,5h i ani razu nie steknął ani nic,dzisiaj tez spróbuje. A z ta kupką to mnie wystraszylas bo moj wogole nie ma grudek,rzadka żółta kupa jest caly czas,dzisiaj sie pediatry wypytam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drcron z tymi krostkami to nie wiem ale skoro tylko wkolo ustek to moze jakas wysypka albo potóweczki od ssania piersi ![]() a kupki tez u mnie caly czas sa rzadkie ale zołte kilka razy dziennie. |
||||||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
aniap a może takie cudo ci się przyda http://nowoczesneprasowanie.pl/
tylkooliwka będzie dobrze
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-04-28 o 10:48 |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co?pytałam ,bo u mnie dwie swieże matki dawały SS właśnie profilaktycznie-dzieci ani kolek ani nic i do tej pory twierdzą,że to dzięki temu,że zapobiegały tym SS A do prasowania:NIENAWIDZĘ,ale na szczęscie mój Tż prasuje,bo on lubi miec wyprasowane i wie,że ja żelazko ruszę tylko wtedy,kiedy coś jest naprawdę pogniecione.Więc wyboru nie ma albo sobie sam wyprasuje albo pognieciony będzie chodził. Kurka no szkoda z tymi sklepami
|
|
#4872 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mojego robaczka w poniedziałek po południu zaczął się katar - na początku delikatny, wyciągałam co mogłam Fridą i było ok, w nocy się powiększył, więc wczoraj rano zadzwoniłam do mamy, co oprócz wyciągania glutków mogę na katar poradzić, no i mamusia kochana kazała mi zwracać uwagę, czy mała nie kaszle, bo u mnie jak byłam mała tak zaczynało się zapalenie oskrzeli. No i za jakąś godzinę od telefonu mała zakaszlała, dosłownie dwa razy. Od razu ją wyciągnęłam do lekarza, już od progu mamrocząc formułkę, że dziecko ma wielotorbielowatą nerkę i SA. Pani doktor podręcznikowo się przejęła, osłuchała małą i powiedziała, że mała ma już zmiany w oskrzelach i jakbym przyszła później, to ze względu na jej wadę serca by się skończyło na szpitalu ![]() Gardło ma bardzo czerwone i już jakiś antybiotyk przepisała ![]() Więc moje przesłanie: katar + kaszel (bez gorączki) = natychmiastowa wizyta u lekarza. (mądrze się, bo naprawdę jakby mi mama tego nie powiedziała, to te 2 kaszlnięcia bym przypisała np. zachłyśnięciu śliną, albo że jej coś wpadło i uwiera) PS> tak patrzę na ten mój esej - dlaczego ja nie umiem pisać krócej ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4873 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dzisiaj pędzę po smoczek Nuka, choć dzisiaj od rana syn wyjątkowo grzeczny (odpukać!!)
catro nie stresuj mnie... Marcelowi zdarza się pokasływać jak je ale wtedy ewidentnie leci Mu moje mleko do gardła "pod ciśnieniem" bo od razu wypluwa sutka, więc mam nadzieję że nie przegapię niczego ![]() Aniap AŻ 3 razy O mój Boże a do kiedy można rota zaszczepić??Przypomniało mi się kolejne pytanie Kiedy trzeba obniżyć poziom łóżeczka?? Obiło mi się o uszy że po skończeniu 3 miecha ale czy to prawda??I kolejna bardziej prośba: macie pomysł co mogłabym sprezentować Mamie, bo tak dzielnie i cudownie się nami opiekowała przez pierwsze tygodnie ... kiedyś pisałyście o jakiś ramkach glinianych chyba macie linka?? drcron może Ty masz jakiś pomysł?? Nasza specjalistko od netu Proszę o pomoc
|
#4874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest inny kaszel niż ten od zachłyśnięcia - taki suchy i najczęściej mała kaszle jak się dopiero co obudzi. A ja łóżeczko zamierzam obniżyć jak mała zacznie siadać |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
grymelka ja zamawiałam te ramki i mi się nie spodobały-jak dla mnie takie jakieś byle jakie,któraś z dziewczyn pamietam też je brała.
Może jakiś fajny kosmetyk dla mamy?ja swojej zawsze kupuje to na co wiem,że szkoda byłoby jej bylo kaski,a wiem że by to chciała miec-ale moja to taki sknerusek jeśli chodzi o wydatki na siebie-wszystkim tylko nie sobie. Dziewczyny a zapytam jeszcze:ja swojej małej do pępka kupilam te gaziki nasączone spirytusem i czy to wystarczy do przemywania czy muszę miec jeszcze jakis specyfik?
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to się boje że wypadnie jak już się na boki przekręcać zacznie więc chyba zniżę o jeden poziom właśnie w granicach 3 miecha ... anakazar to te: http://www.allegro.pl/item1005414020...ce_chwile.html ??? Kosmetyk odpada bo mama ma mnóstwo ![]() A co do pępuszka to ja przemywałam spirytusem 70%, ale nie jakoś super często i odpadł o czasie i jest super zagojony
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-04-28 o 11:29 |
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pomyslu na prezent ja dla mojaj mamy zrobilam Julki zdjecie obrobilam w photoshopie < jest tam jak babcia trzyma ja na rekach jest jak lezy sama i jak dziadek z babcia ja trzymaja > dodalam troche kwiatkow i misiow na dole napisalam DLA KOCHANEJ BABCI OD JULECZKI wyslalam do foto real na jutro powinno juz byc doteko kupie antyrame i babcia dostanie taki oto obrazek
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też właśnie o jakiś zdjęciach myślałam ale chciałabym coś jeszcze innego a pomysłu brak Szkoda że te ramki z gliny to niewypał bo fajne takie stópki i rączki odbite ... chyb że coś takiego .... http://www.motoallegro.pl/item101931...c.html#gallery
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-04-28 o 11:58 |
|
|
|
|
#4880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Łóżeczko jak zacznie się łapać za szczebelki podiągac , siadać itp Cytat:
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
grymelka no to już fajnie wygląda
aniap dzięki-czyli nic nie dokupuje i jeszcze mam pytanie do Ciebie:polecałaś jakąs fajna koperkową herbatkę,ale nie pamiętam nazwy,możesz? ![]() gusinek a co Ty tu jeszcze robisz??na porodówke siooo
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-04-28 o 12:38 |
|
|
|
#4882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie lubię prasowania ani innych domowych prac.Cytat:
Cytat:
![]() .Grymelka - na rota powinno się wszystkie dawki zaaplikować do 24 tz. I są dwa rodzaje szczepionek jedna gdzie są dwie dawki i druga gdzie są 3 dawki. aneczka - jak to dobrze że u Twojego słońca już lepiej. Darusia - i u Ciebie też lepiej. No same dobre wiadomoci. Catro, Aneczka - opisałyście te choroby i teraz się zastanawiam czy moja czasem nie kaszle czy się krztusi. Kurdę jak to odróżnić. Moze powinna jednak udac sie profilaktycznie do lekarza? W tym tygodniu nie mamy wizyty.
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robilismy odcisk jeszcze w szpitalu w pierwsza dobe po urodzeniu Ankazar dla mnie gaziki Leko sie nie przydaly Octenisept kupilam w aptece i sprawdzil sie rewelacyjnie malej pepek odpadl po 12 dniach ma tylko strupek na pepuszku ale nadal psikam puki nie zejdzie ![]() a ja jestem w trakcie robienia zaproszen na chrzest powiedzice jak wam sie pierwsza strona podoba ?? a i znalazlam jeszcze zdjecie Julki z kolega ze szpitalnego pokoju urodzili sie tego samego dnia z roznica 9 godzin w szpitalu zgadali sie tak ze i Jula i jej kolega mieli ta sama bakterie i zoltaczke jak jedno bylo w dzien grzeczne drugie ryczalo za to w nocy bylo na odwrot < dziekowalam Bogu ze nie mam blizniakow bo bym nie dala rady > podziwiam nasze mamusie ktore maja blizniaki
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
POP a co wtedy jak ma ta skaze ?? czy cyc odpada ??
kurcze ja sie obawiam ze moze miec alergie po mamusi no ale ja stosuje dosc mocna diete
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Drcrone - zaproszenie śliczne. a to drugir zdjęcie to Julka na nim wygląda jak ... no ogromnie
![]() .Ja na ten śluz robiłam badania. Najpierw na krew utajoną a potem robiłam posiew aby wykuczyć czy nie ma jakiś bakterii. Nie było więc pozostała tylko skaza. Jeżeli będzie miała taką skazę to chyba będziesz musiała jaszcze bardziej ograniczyć swoją dietę ale to najlepiej sprawdzić u lekarza. Ale najpierw sprawdź czy nie ma jakiś bakterii
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
ankazar podczytuje i sprawdzam czy Ty jestes
![]() brzuch cały czas boli ale tak znośnie wiec czekam ![]() drcron śliczna pierwsza strona
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i od razu też po jej zachowaniu wczoraj mogłam się domyślać, że coś nie tak - spała od rana, na jedzenie nie budziła się w swoich zwyczajowych porach, co jej się nigdy na zdarzało. Jak masz jakieś podejrzenia, może ktoś w Twoim otoczeniu coś złapał, to nie czekaj do przyszłego tygodnia |
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() juz zapakowalam jej kupcie i meza zas wyslalam do laboratorium zeby zrobili zwykle badanie na krew utajona i na posiew dziewczyny a powiedzcie mi czy przyszlo juz cos do was z testow przesiewowego czy jakos tak ?? bo mi mowili ze do 2 tygodni cos przyjdzie i jeszcze nic nie dotarlo
|
#4889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cyc nie odpada, dieta i tyle
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wygląda ten śluz w kupie? Cała kupa jest śluzowata?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

jak zrobi jeszcze jedna taka kupe ze sluzem to wieczorem pojedziemy do szpitala z kupa w reku
.

Toż to jakaś masakra (bo jeszcze żółtaczka)