Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki - Strona 184 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 18:35   #5491
martusia1122
Raczkowanie

Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki

glam to badanie to u nas byla porazka.... Nikola chyba ze 3 razy sie nie obrocila i polozna stwierdzila ze Nikola ma problem ze sluchem, i bedzie miala kolejne badanie za .... 9 mies dobrze ze zrobilam jej w polsce badanie przesiewowe bo teraz to bym pewnie od zmyslow odchodzila... a Nikola chyba tydzien po tym badaniu zaczela gadac najpierw powiedziala mama i tak przez dwa dni a teraz gada tylko po swojemu wiec juz sie nie przejmuje ma dni ze nic nie powie a czasami nie chce sie "zamknac" pewnie mowic zacznie tez troszke pozniej ale juz sie tym nie martwie, wazne ze zaczela i ze ze sluchem jest ok
Stary 2010-04-28, 18:43   #5492
glamourous
Zakorzenienie

no wlasnie...ja tez nie jestem z tych co by przesadzali i sie wytrzasali nad dieta dziecka, w koncu nasze pokolenie to w wieku kilku mies dostawalo budyn i takie tam no i zyjemy zdrowo i calo...ale tyle sie slyszy o roznych alergiach, nietolerancjach wsrod dzieci a za naszych czasow tego chyba az w takim natezeniu nie bylo...

no i te irlandzkie broszurki zalecaja np dla dzieci w wieku 9-12 mies porcje sera typu cheddar jako przekaske. a w polsce mowia zeby sera do ilus tam lat unikac bo zbyt ciezkostrawny. no i komu tu wierzyc????

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia1122 Pokaż wiadomość
glam to badanie to u nas byla porazka.... Nikola chyba ze 3 razy sie nie obrocila i polozna stwierdzila ze Nikola ma problem ze sluchem, i bedzie miala kolejne badanie za .... 9 mies dobrze ze zrobilam jej w polsce badanie przesiewowe bo teraz to bym pewnie od zmyslow odchodzila... a Nikola chyba tydzien po tym badaniu zaczela gadac najpierw powiedziala mama i tak przez dwa dni a teraz gada tylko po swojemu wiec juz sie nie przejmuje ma dni ze nic nie powie a czasami nie chce sie "zamknac" pewnie mowic zacznie tez troszke pozniej ale juz sie tym nie martwie, wazne ze zaczela i ze ze sluchem jest ok
Martusia jak ta polozna cos tam mamrotala to sonia tez za bardzo sie nie chciala odwracac- widac uznala te dzwieki za niewarte uwagi, bo widac bylo ze slyszy ale bardziej ja te zabaweczki interesowaly

no ale super ze Nikolka sie rozgadala
Stary 2010-04-28, 18:48   #5493
malou2008
Raczkowanie

Glam tak,ja tez Kasia Juz troche Kasiek na forum jest.
Cytat:
taka blondynka ladna z grzywka i zdjeciami w ogrodzie japonskim???
- teraz to bardziej hipopotama przypominam,na wlosach 10cmetrowe odrosty,grzywka zapuszczona....
malou2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:51   #5494
VictoriaK
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Tak Was czytam i wyjść z podziwu nie mogę, że Wy tak dużo wiecie i tak sobie super radzicie. Sypiecie poradami jak z rękawa, a to katar, a to wysypka, nic Was nie zaskoczy. Też bym tak chciała. Ja jestem całą historią mocno przerażona i wciąż nie wierzę, że mały alien siedzi we mnie. Podziwiam Was też, że jesteście takie czułe i kochane. Że oglądacie brzuchy ciężarnych i mówicie o nich "ładny". Dla mnie są obrzydliwe. Muszę być mocno stuknięta w dekiel widocznie. 2 tyg temu moja menadżerka urodziła. Wszyscy w pracy głaskali jej ten brzuszek i się nim zachwycali. Tylko ja dziwak patrzyłam z obrzydzeniem i na pewno nie życzyłabym sobie żeby ktoś dotykał mój własny. Owszem małe, średnie i większe dzieci.. w każdym wieku i płci wywołują u mnie zachwyt. Ale cały proces ciąży, porodu już nie. Nie wiem czy taki stan jest normalny, pewnie nie. Pewnie jak się chciało mieć bachorka to teraz trzeba się zachwycać nad swoim brzuchem ale ja się naprawdę zmusić nie umiem, i nie mam szczerze zamiaru. Mam tylko nadzieję, że z czasem mi to przejdzie. Póki co to zamiast myśleć:" och jak pięknie, że dzidziuś sobie we mnie rośnie" to ja mam myśli: "czemu muszę przechodzić przez taki proces wyniszczający". Jestem straszną egoistką - ale nie chce być słoniem
Elcia troszkę mnie pocieszyłaś, skoro Twój bejbik ma 11tyg a Tobie udało się wrócić do wagi sprzed ciąży.
VictoriaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:05   #5495
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia1122 Pokaż wiadomość
Eve powiedzieli ze trzeba czekac spodziewalam sie ze to uslysze... pytalam czy to beda tygodnie czy miesiace to mowila ze raczej miesiace bo maj duzo zaleglych wnioskow... tylko zastanawiam sie czy zanim mi to przyznadza to czy bede musiala dalej ta liste podpisywac bo jade na 1,5 miesiaca do pl... a i pytalam jaki jest limit zarobkow na 3 osobowa rodzine to powiedziala ze ona nie wie, i bede miala spotkanie z inspektorem ktory zrobi means test i na podstawie tego zdecyduje czy nam sie nalezy czy nie...
Pomecze Cie jeszcze chwilke - a Tobie sie juz skonczyl zasilek? Czy trzeba czekac az sie skonczy, czy mozna zlozyc wniosek wczesniej? Szkoda, ze nie wiesz ile max moze byc na osobe, pewnie jak zawsze u nas bedzie za duzo... Na wszystko jestesmy za bogaci... No wlasnie, ciekawe co z podpisywaniem listy...
Jak bedziesz miala jakies newsy, to podziel sie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
laski ogladalyscie uwage w poniedzialek? jak nie to obejzyjcie podam wam link masakra i wez kup nosidelko albo fotelik szok
http://uwaga.onet.pl/171898,reportaz...deo_detal.html
Nie pamietam co to bylo, ale cos ogladalam o fotelikach i mowili, ze w Pl jest ok 400 modeli fotelikow, z czego tylko 200 jest bezpiecznych - dlatego tez warto zaplacic wiecej za konkretna firme, a nie za "wynalazek" - to tak jak z samochodami...

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Eve- Nie pisz tyle bo nie nadazymy czytac ( lubisz na siebie uwage zwracac co???)

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Eve nie pisałam do Ursull bo tak mi głupio po prośbie biorąc pod uwagę że na majówkach nie było mnie sto lat
A ten inhalator pokojowy gdzie kupiłaś? I potwierdzam - przy katarku wlewam w Igulka wodę litrami
Nie zazdroszczę przeprowadzki, tego całego pakowania, a potem rozpakowywania. Chociaż wiem, że Ty to uwielbiasz (zawsze wiedziałam, że jesteś spaczona )

Spaczona powiadasz...

Kellysss Ci wysle, a Ty jej pomoz, bo ona nie moze tego otworzyc
Kiedys w tesco przez przypadek Tz znalazl Olbas inhalator, wiglada troche jak maly odswiezacz powietrza, w srodku jest sosnowy wklad i wiatraczek. Wlaczasz i po kilku minutach jestes w lesie

Uwielbiam przeprowadzki

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ewe jakiego programu uzywasz....??? mi niby otwiera w adobe ale za chwile pisze ze error i
nie otwiera do konca... kurde..............

czyli moze to nie ja taka tepa, a z Twoim kompem cos nie tak No nie wiem dlaczego... ja uzywam adobe, moze sciagnij sobie nowa wersje.

Witaj Glam nie wiem czy pamietasz, ze mamy romans, moglabys czasem nawiazac do tego
Co do mleka... Ja zamierzam przez kolejny rok podawac formule i nie dlatego, ze uwazam, ze krowie jest ble, ale dlatego, ze tak na prawde, to nie wiem co za mleko kupuje i ile w tym mleku jest mleka. Ja od dziecka bylam na mleku krowim, ale to mleko bylo prosto od krowy i na 100 bylo ok - dziadek byl weterynarzem i przywozil mleko "od chlopa" Mleko z tesco nie daje mi 100% pewnosci, a poza tym formula jest dostosowana do potrzeb dziecka - mam na mysli dodatki witaminowe itp.

Musze isc bo Olek sie obudzil i sie drze

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:21   #5496
martusia1122
Raczkowanie

eve a mecz ile chcesz mi zasilek konczy sie jakos w maju, ale znajomej skonczyl sie w kwietniu i ja od niej wyciagam wszelkie info no -i wlasnie ona kiedys trafila na jakas mila pania w socialu (rzadkosc ) i ta jej powiedziala zeby zlozyla juz o allowance nawet jesli tamto sie nie skonczylo. Jak bylam w srode podpisac wzielam forme, a wczoraj dostalam jeszcze do wypelnienia forme na rezydenta nie wiem po co skoro mi przyznali juz jobseekera... no ale wypelnilam na miejscu, oddalam i kazali czekac

Zmykam przebierac mala bo mi cos tu zalatuje
Stary 2010-04-28, 19:25   #5497
mama Oliwki
Raczkowanie

Glam witaj
widzę że do nas wróciłaś odrazu weselej ,zdjątko Sonii kapitalne ,super wygląda i skubie tego kwiatuszka,a z facetami to już tak jest że im to to nie przeszkadza żeby białe z czarnym prać.
Moja Oliwka też dalej chudzielec ma chyba 8,200 ale przecież nie utuczę ją tak jak gęś

Martusia
moja Oliwka też jak Twoja Nikola dużo raczkuje i staje trzymając się ale też nie chce chodzić za rączkę ,przyjdzie i na nie czas

Moja Oliwka jest bardzo ostrożna i nie chce próbować takiego normalnego jedzenia jak my jemy z tż ,niby patrzy i mlaska ale jak jej daję spróbować to się krzywi i odwraca głowę a jak jest u Was ?
bo wiem że to już jest czas żeby zaczęła jeść takie bardziej dorosłe jedzenie a nie tylko kaszki i zupki ze słoiczka .

Jestem zła jak cholera bo ostatnio to siedzę z Oliwką sama 6 dni w tyg od rana do wieczora ,ostatnio mój tżź wraca ok,.god20 ,dziś myślałam że wróci może między 18 a 19 to tyle co dzwoniłam i będzie jak zwykle około 20 wiem że musi pracować ale ciężko mi tak samej tylko opiekować się Oliwką ,wczoraj też pokłóciłam się z nim bo on ciągle mówi o powrocie do Polski że tu przy jednej pensji nie da się dużo odłożyć i że może lepiej zjechać ,a ja nie chcę bo nasz dom jest jeszcze w stanie surowym i kupę pieniędzy trzeba w niego włożyć a`wiecie jak jest z pracą i cenami w Polsce i co najgorsze napewno przez pierwszy rok może 2 ,3 lata mieszkanie z teściową i to mnie przeraża najbardziej bo mój tż nie widzi nic w tym złego ,tylko że on będzie pewno pracował z e swoim bratem i tak jak tu od rana do wieczora poza domem w pracy a ja przez cały dzień będę wysłuchiwać komentarzy teściowej ,aż mi się nie dobrze robi jak sobie o tym pomyślę ,mam nadzieję że jednak nie zjedziemy narazie jeszcze
mama Oliwki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:44   #5498
glamourous
Zakorzenienie

Victoria- jakbym slyszala moja przyjaciolke...nawet to sformulowanie z alienem to samo- a moze to ty Bea sie podszywasz??????????????? ???????????????
ona jest absolutnie antydzieciowa i tez nadziwic sie nie mogla ze mozna sie tym rosnacym brzuchem i noworodkami zachwycac a juz taka kupa czy pielucha to u niej temat tabu. no a jak mialam duzy brzuszek i mala kopala to tak samo to w niej przerazenie ogromne wzbudzalo i wrecz sie bala dotykac i patrzec...a temat porodu, lozysko to juz obrzydzenie na maks. no i caly czas mnie meczyla po co czlowiek wlasciwie chce miec dzieciwidzisz nie jestes jedna dziwna na tym swiecie...z tgym ze moja przyjaciolka jawnie mowi ze najchetniej to by sobie jajowody zawiazala i w ogole caly fakt kobiecosci wlasnej neguje...a wrecz od 31 lat, no moze troszke mniej sie dziwi ze ma piersi, palce u nog i w ogole niekiedy sie zachowuje jak z innej planety

a jesli cie to pocieszy to ja waze jakies 5 kilo mniej niz przed ciaza i nie zrobilmi sie ani jeden rozstep

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Eve no jasne ze pamietam o naszym romansie ale ty taka chudziutka sie juz zrobilas ze cie w ogole nie widze co mi utrudnia percepcje no a mleko od chlopa????????????? ja bym jednak wolala od krowy

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Aga- mieszkanie z tesciowa- nie idz na to bo krew sie moze polac...

widzisz tu trudnow wyzyc z jednej pensji ale w polsce jeszcze trudniej i w ogole polska tak koszmarnie droga jest ze ja nie wiem jak ludzie sobie radza.... stad mimo wszystko macie szanse powolutku wykonczyc domek, moze to potrwa 2-3 lata ale sie doczekacie...a w polsce po pierwsze o prace dobrze platna tez nie jest latwo po drugie same cceny utrzymania przerazajace
Stary 2010-04-28, 19:45   #5499
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a jesli cie to pocieszy to ja waze jakies 5 kilo mniej niz przed ciaza i nie zrobilmi sie ani jeden rozstep
pociesza i to znacznie. Jak to osiągnęłaś? Bo mnie sporą część czasu zajmuje studiowanie ćwiczeń dozwolonych w ciąży.
Ja swojej kobiecości, sexualności nie neguje. Właśnie dlatego, że mam piękne ciało nie chcę go stracić. Tylko zastanawiam się na ile moje postępowanie - dieta, ćwiczenia będą pomocne skoro mam skłonności do tycia. I tylko dzięki ciężkiej pracy do tej pory udawało mi się zachować kształt, z jakiego byłam dumna. Oczywiście nie mówię, że teraz w ciąży nie będę jadła racjonalnie do mojego stanu i ćwiczyła na zabój bo nie chce Fasoli zaszkodzić broń Boże.
Dziś oglądałam w książce zarodek w Fasoli wieku - toż to jest czysty alien i zaprzeczyć się temu nie da. Nawet TZ jak "to" zobaczył to się śmiał, że mi flaki zjada od środka i wyjdzie mi przez mózg jak w horrorach.
VictoriaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 19:55   #5500
glamourous
Zakorzenienie

Victoria to moja przyjaciolka chyba te same filmy co twoj tzt oglada tez mi bez przerwy takimi tekstami zapodawala o jakis alienach co sie zalegaja u ludzi pod skora

no ja w ciazy bylam bardzo aktywna- plywanie prawie do konca, aqua aerobic, joga, duzo spacerow. no a po ciazy to karmienie piersia i waga leci ani sie obejrzysz
a co do rozstepow to glownie oliwki- Burts Bees, Avent- specjalne dla brzuzkow, poza tym taki krem z bootsa Camillosan- smieszna rzecz bo widzialam go w kilku bootsach i duza tuba kosztuje cos 1.70 rypniete maja w systemie bo na stronach angielskich ten krem kosztuje 12 funtow czy jakos tam...w kazdym razie zaopatrywalam sie w niego hurtowo, ostatnio tez go widzialam i nadal w takiej cenie

a w ktorym jestes tygodniu? ja mysle ze z czasem ci sie moze nastawienie do brzuszka zmienic, zwlaszcza jak zaczmiesz czuc ruchy i fasolka nabierze realniejszych kssztaltow. wiekszosc z nas po porodzie odczuwa wrecz tesknote za brzuszkiem a juz zwlaszcza tymi kopniakami pozniej napisze poki co sonia wybebesza szafe, lepiej pojde ja kapac

jesli chodzi o sklonnosci do tycia to wiesz- przyrost wagi w ciazy to waga dziecka, wod, lozyska, dodatkowej krwi- to jest nieuniknione, no ale to nie znaczy ze zostaniesz wielorybem, jak przytyjesz te zalecane 12-15 kilo to nie powinnas miec problemow z powrotem do figury...
jesli wiesz ze masz sklonnosci to po prostu nie ulegaj WSZYSTKIM zachciankom- tylko ich 90 procentom

a nasza wiedza tajemna- coz wszystko przychodzi z doswiadczeniem, zapewniam cie ze jak bylysmy w ciazy to tez mialysmy o wysypkach i katarkach dosc mgliste pojecie...no ale zawsze na forum sie znajdzie ktos kto poradzi

FORUM RZADZI FORUM RADZI FORUM NIGDY CIE NIE ZDRADZI to nasze motto

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2010-04-28 o 20:02
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:12   #5501
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

VICTORIA ja w ciazy przytylam 13 kg i mi 8 po 2 dniach jak sie warzyla to mialam i nie musialam sie odchudzac czy cos w tym stylu po prostu karmie piersia no i chodze na spacery a u nas sa same gorki i musze sie niezle nameczyc zeby malego pod gore wepchac

laski ktoeas z was chodzi na basen z waszymi dziecmi?bo my bysmy chcieli z malym zaczac chodzc ale nie wiem gdzie co i jak
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:31   #5502
Heksa
Wtajemniczenie

Elciu my (mam nadzieję) zaczniemy w maju. Piszę "mam nadzieję", bo nie jest wcale tak łatwo, od ponad miesiąca jesteśmy na liście oczekujących i najprawdopodobniej załapiemy się na majowy kurs (ale nie mam 100% pewności ;( ) Tutaj masz linka i wszystkie informacje: http://waterbabies.ie/ najlepiej zadzwonić i zapisać się jak najszybciej bo miejsca rozchodzą się jak ciepłe bułeczki

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:33   #5503
Eve1603
Zakorzenienie

Martusia
obiecuje Cie czesciej zameczac

Mamo Oliwki
moj tz pracuje jeszcze wiecej i tez nie zawsze mi z tym wesolo... Mam nadzieje, ze nie bedziesz zmuszona mieszkac z tesciowa...

Victoria
my wszystko wiemy i jestesmy specjalistki w dodatku najfajniejsze na swiecie - tzn ONE sa najfajniejsze, a ja tu jestem najwieksza wiedzma, ktora stara sie wszystkich sprowadzac do parteru ale dlatego jestem jeszcze fajniejsza wielbiam polemike i ostra wymiane zdan, wiec jak masz ochote, to zapraszam
Ja lubie brzuszki, ale... bez sterczacych pepkow Na szcescie moj pepek nie wystawal. Stan ciazy bardzo mi odpowiadal i byc moze Tobie sie jeszcze zmieni - hormony dzialaja cuda
Niestety ja przytylam 26kg, a po porodzie jeszcze 4 :conf used: Dzisiaj mam jeszcze ok 6 do zrzucenia - dluuuugo waga n ie chciala drgnac...
Niestety ja rowniez naleze do tych, ktore jesli chca miec figure modelki, to musza bardzo sie starac, przed ciaza osiagnelam stan idealny... a za miesiac bylam w ciazy i mimo, ze sie nie obzeralam i ciezko pracowalam, przytylam ile przytylam... a po porodzie nawet kopenhaska mnie nie ruszyla - moj metabolizm po prostu spal...
Na szcescie nie mam nawet pol rozstepu(a)

Glam
taaaa, jestem 60kilowa chudzinka nie wiem o co chodzi, wchodze w rozmiar 10, czasem 8, a tluszczu nadal mam sporo... niby chudzinka, ale tlusciutka

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 20:46   #5504
martusia1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
taaaa, jestem 60kilowa chudzinka nie wiem o co chodzi, wchodze w rozmiar 10, czasem 8, a tluszczu nadal mam sporo... niby chudzinka, ale tlusciutka

hihi... to bylo dobre... chudzinka ale tlusciutka:hahaha : chcialabym to zobaczyc... a ja mam juz 55 kg no ale jakbym doszla do 52 to bym sie wcale nie pogniewala... jak przyjechalam do ie to wazylam 48, no ale wiem ze o takiej wadze to tylko moge pomazyc... No ale jak na razie sie nie odchudzam bo moj organizm musi dojsc do siebie, no i przyjezdza w pt tesciowa wiec licze na jakies pierozki itp
Stary 2010-04-28, 20:47   #5505
glamourous
Zakorzenienie

Eve ale jeszcze troszke i zobaczysz 5 z przodu wagi...moje marzenie...a o co chodzi z tym Duncanem calym? moze i ja bym sprobowala bo sie jakas taka ociezala czuje
Stary 2010-04-28, 20:57   #5506
martusia1122
Raczkowanie

mamo oliwki jesli chodzi o jedzenie to Nikola chce jesc wszystko co my, ale ja znowu nie moge jej dac, bo musi byc na diecie bezglutenowej.... jedynie co to dostaje od nas jakies ziemniaczki i inne warzywka i zawsze sie nimi zajada jakby nie wiadomo jaki przysmak jadla... a i jak mi nic nie chce jesc- np obiadow a wiem ze dlugo nie jadla to mam na nia sposob- dostaje jedzenie z... widelca i wtedy wcina jak szalona
mam nadzieje ze nie bedziesz musiala wracac do pl... a przynajmniej nie dopoki nie skonczycie domku... ja bym nie chciala mieszkac ani z mama ani z tesciowa... my dopiero kupilismy dzialke i cala budowa przed nami... ja jestem troszke przerazona, bo moj tz jest lewy do takich rzeczy i wszystko jest na mojej glowie wlasnie jestem na etapie wybierania projektu i sprawdzania co potrzebuje na pozwolenie... masakra nie wiedzialam ze tyle tego jest... a wlasnie jesli mozesz zdradzic to jaki macie projekt domku? i gdzie budujecie?
Stary 2010-04-28, 21:19   #5507
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

HEKSIU dziekuje za linka a orientujesz sie od ilu miesiecy moze dziecko chodzic na basen?bo raz czytalam ze 4 miesiace raz ze pol roczku dopiero i sama nie wiem
Stary 2010-04-28, 21:45   #5508
sylwiatkoo1
Zadomowienie

hej Krejzolki!!

widze, ze Glam nam forum rozruszala

Syla, Elcia wasze Szymki sa cudowne

Pcynesia normalnie szok to juz 3 miesiace ma Adasko!!! niedawno rodzilas no, ale tak czas leci my niedlugo konczymy 6.

Victoria ja uwielbialam swoj brzuszek, zawsze go eksponowalam, chociaz na koncowce juz mnie wkurzal....moze ci sie jeszcze odmieni, a jak nie to trudno, widac nie wszyscy kreca sie brzuchami.

Heksa jak tam wysypka u Ignasia?? zeszlo troszke??

Mamo Oliwki rowniez zycze abys nie musiala mieszkac z tesciowka.

Ząbki
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 21:58   #5509
glamourous
Zakorzenienie

ja widzialam jak wyglada lekcja tych water babies jeszcze jak na basen chodzilam w clarion hotel, duzo takiej zabawy i wiekszosc dzieci wygladala na takie 6+ mies.
podobno mozna i wczesniej ale lekarze zalecaja poczekac az dziecko nabedzie troszke wlasnej odpornosci bo ta pochodzaca jeszcze z okresu plodowego sei konczy chyba gdzies po 2-3 mies i przez jakis czas dziecko jest "bezbronne", dobrze jesli nadal karmisz piersia to sie szybciej odbuduje ale i tak chyba warto poczekac...bo np w tym clarionie woda byla tak cholernie chlorowana ze przez okres jakis 7 miesiecy mi 2 stroje totalnie zniszczyla- tak ze gumki sie wykruszaly. nie chcialabym zeby moje dziecko w czyms takim sie taplalo...

wlasnie gadalam z ta moja kolezanka ktora poronila na kilka dni przed moim wyjazdem do polski- pisalam wam, nie wiedzialam czy wtedy do niej dzwonic czy lepiej ja zostawic w spokoju... jakos sobie poradzila i widze ze odzyskala humor i moze za kilka miesiecy bedzie znow probowala

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Sylwia a ty kiedy do nas wracasz co???nie za dobrze ci w tej polsce? (pisze tak dlatego ze mi samej sie okrutnie wracac nie chialo)

wierzyc mi sie nie chce ze Nikos juz bedzie mial 6 miesiecy, normalnie czas plynie a po cudzych dzieciach to najlepiej widac...
Stary 2010-04-28, 22:07   #5510
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Sylwia a ty kiedy do nas wracasz co???nie za dobrze ci w tej polsce? (pisze tak dlatego ze mi samej sie okrutnie wracac nie chialo)

...

ja Juz nie wracam!!!! zostaje tutaj!!!................n iestety, ale to narazie tylko marzenia tez mi cholernie dobrze, ale wszystko co dobre szybko sie konczy. przeraza mnie sama mysl bycia samej w domu, normalnie nie wiem jak ja to wytrzymam, tutaj caly czas sie ktos kreci, a tam znowu bedziemy zyc jak pustelnicy z Nikosiem, tylko tyle co na spacer, do jakies kolezanki na ploty.....

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dziewczyny we wtorek wracam do pracy! juz trzese porami!!!
a niedawno co na macierzynski szlam.

Ząbki
Stary 2010-04-28, 22:18   #5511
glamourous
Zakorzenienie

wez mi nic nie mow Sylwia... bo ja wlasnie do pustelni wrocilam, w domu caly czas mama, popoludniami tata i siostra, wkolo kilka kolezanek w odleglosci spacerku a wrocilam i wczoraj znow caly dzien sama bo rano tzt mial meeting, potem praca...dzis to samo, wstal, ugotowal, zjadl i do pracy a wieczor moj samotny

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

jak to we wtorek????za mniej niz tydzien?????????? i co z Nikosiem, wracasz na full time?
Stary 2010-04-28, 22:19   #5512
martusia1122
Raczkowanie

kurcze tak mi szkoda tej mojej malej niuniu... Niby to tylko katar ale ciezko patrzec jak maluszek sie meczy... no i do tego spac nie moze spokojnie- co 15 min budzi sie z placzem... mam nadzieje ze w nocy nie bedzie az tak zle...

sylwiatko a z ta praca to troszke zazdroszcze... z jednej strony nie chcialabym zostawiac Nikoli z kims innym, a z drugiej brakuje mi pracy, kontaktu z ludzmi, tego ze ciagle cos sie dzialo....
Stary 2010-04-28, 22:20   #5513
glamourous
Zakorzenienie

Eve przeczytalam na majowkach ze ci sie marzy plaski meski tylek nie wierze jak komus sie moze plaski meski tylek marzyc co?????przeciez nie ma nic okropniejszego wiem co mowie bo sama taki posiadam...zadne dzinsy na mnie fajnie nie leza a juz z milion fasonow wyprobowalam
Stary 2010-04-28, 22:21   #5514
sylwiatkoo1
Zadomowienie

tak dokladnie za 6 dni! do ie wracamy w niedziele. tz przeniosl sie na druga zmiane wiec bedziemy sie zmieniac, a do sasiadow przychodzi taka dzieczyna i bedziemy Nikosia podrzucac jej na jakies 20min.

wspolczuje ci, mnie tez to czeka, zal mi tez Nikosia, ale co zrobic??!!

Ząbki
Stary 2010-04-28, 22:22   #5515
pcynesia
Rozeznanie

Ehh... od rana mnie tu nie było a naskrobałyście jak szalone, no ale w sumie wszystkie "najstarsze stazem forumowym" były aktywne wiec nic dziwnego, że ledwo Was nadrobiłam.

Dostałam wiadomość od Sajurio, że już są w domku i że jak ona tylko się ogarnie to wejdzie na wizaz. I że mala już tez jest w domu i ze jest wszystko juz ok.

Elcia, gratuluje dojścia do wagi sprzed ciąży a Szymek widze rośnie jak na drożdzach

Mamo Oliwki, też nie radzę mieszkania z teściami. Chocby nie wiem jacy najlepsi byli to i tak będą zgrzyty.

Glam, witaj ponownie a Sonitka jak zawsze cudna

My dziś byliśmy w Health Centre. Moje dziecko ma już 64 cm i waży sporo bo 7,8 kg i w ogóle jest duży jak na 3-miesięczne niemowle.
Pani pielęgniarka wypisała nam jakiś list do szpitala z prosbą o fizjoterapie dla Adasia z powodu tej główki, bo cały czas skręca główeczkę na prawo. Tzn. na lewo już też kręci główką, ale prawa to jego "ulubiona" i trochę mu się przez to główka asymetryczna zrobiła, więc chyba lepiej skorygować to wcześniej.
Oczywiście mam mu cały czas przekręcać głowę (co robię) i jak najczęściej układać na brzuchu (Bogu dzięki, że on w miarę lubi brzuszkowanie, i spać na brzuszku w ciągu dnia też lubi). Mam nadzieję, że może przez te ćwiczenia jakoś skorygujemy ten jego łebek. Na pierwszy rzut oka to nie bardzo to widać, no ale jak się tak dobrze przyjrzeć to widać lekką asymetrię.

Później po wizycie u pielęgniary pojechałam do mnie do pracy. Moje dziecko było tam bardzo spokojne no i oczywiście wszystkim się podobał.
No a ja się podbudowałam psychicznie, bo widzę, że moje stanowisko na mnie czeka i że chyba trochę za mną tęsknią i w ogóle fajnie bylo się tam pojawić. Wiem, że mój powrót w lipcu do pracy nie będzie łatwy dla mnie i dla Adasia przede wszystkim, ale jak wiem, że ktoś lubi ze mną pracować to nawet chce mi się wracać, mimo, że ciężko mi pewnie będzie rozstać się z dzieckiem.
A na koniec pojechałam po tz-ta i on się u siebie w pracy pochwalił Adasiem , więc dziś dzień chwalenia

aaaaa..... zapomniałabym się pochwalić dziś Adaś dostał irlandzki paszport

Matrusiu, współczuję tego katarku i że się tak Nikolka męczy. Moze juz rano bedzie lepiej.

Edytowane przez pcynesia
Czas edycji: 2010-04-28 o 22:26
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:23   #5516
glamourous
Zakorzenienie

Martusia Sonka tez mi sie budzi z placzem co chwila...a kataru nie ma. spokojnej nocki dla was, a co stosujesz na katar? nam masc majerankowa bardzo pomaga
Stary 2010-04-28, 22:23   #5517
sylwiatkoo1
Zadomowienie

martusia jesli chodzi o prace to ja sie tylko ciesze ze wzgledow finansowych, bo macierzynski to tyle co kot naplakal...
tez mi zal Nikolki, pokrop kolderke albo pizamke czyms mietowym moze bedzie sie jej latwiej oddychac.

Ząbki
Stary 2010-04-28, 22:29   #5518
martusia1122
Raczkowanie

galm ja tam eve rozumiem.... jakbys miala cale zycie odstajacy tylek- mowie o swoim bo Eve jeszcze nie widzialam to tez bys chciala plaski...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

stosujemy masc, fride, no i mamy karvol- do kropienia na poduszke, ale nie duzo to daje, ciagle bidulka charczy ale chyba ja ten jej katarek gorzej psychicznie przechodze niz ona... tak to juz jest z matkami polkami

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

pcynesia no to kawal chlopa z Twojego Adasia widac ze mamusia dobrze karmi no to jeszcze chyba nam sie musisz pochwalic- wiadomo ze nie na zywo, ale chociaz zdjeciem...
no to mamy kolejnego Irolka
Stary 2010-04-28, 22:30   #5519
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Pcynesia my mielismy tez problem z glowka, ale taki ze malemu sie splaszczyla bardziej z jednej strony i jak mial 3 miesiace bylo to dosc widoczne, dopiero od 4 miesiaca jak zaczal sie robic bardziej ruchliwy to zaczelo mu sie wyrownywac, a na dzien dzisiejszy jest juz ok.
moze Adasiowi ta asymetria tez zniknie jak zacznie sie bardziej obracac czy przekrecac i napewno ta fizjoterapia mu pomoze.
7,6 kg...niezly pulpecik

Ząbki
Stary 2010-04-28, 22:32   #5520
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

jak wy piszecie laski moj maly tez sie budzi czasem z placzem i TZ stwierdzil ze sie musial wystraszyc i mu sie to przysni i dlatego gdzies na necie to wyczytal
PCYNESIAno no ladnie Adas wazy i jaki duzy juz

Edytowane przez elcia0787
Czas edycji: 2010-04-28 o 22:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości