|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
ja pepek tez spirytusem przemywalam i super
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- mala zjadla o 10:30 i wyszlysmy na spacerek, wrocilysmy o 13:30 i juz sobie lezy po jedzonku, nie placze, steka troszke i sie prezy ale nie placze a to najwazniejsze. !!Przeszly nam juz pieniazki z ubezpieczenia i maz powiedzial ze mam isc do jubilera wybrac sobie jakas bransoletke bo to pieniazki za urodzenie dzidzi i zebym miala pamiatke wiec poszlam i mam sliczna bransoletke a od spodu grawer Oliwia,ur 05.04.2010 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Minka dzieki
![]() ![]() ![]() Asiulek u nas to wyglada tak jakby takie dlugie grube nitki byly takie paseczki sa tego sluzu choc teraz byla malusia kupcia bez sluzu ![]() ja chyba zaczynam schizowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie przespałam,bo inaczej nie daje rady funkcjonowac-bez snu z dzień,pogoda cudowna i się zastanawiam nad spacerem,ale nie wiem czy isc sama czy czekac na męża ![]()
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
ja z mala pospacerowalam, a teraz bede jechac do mechanika i sobie kupic buty
![]()
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
a ja po tej nocy jakos niepewnie sie czuje byłam tylko na chwilke z moja psinka i siedze w domu, jak ja mam dosc tej ciąży! ciekawe czy dzis w nocy znowu bedzie jazda, a jak nie to na 8 rano do gina
#4896 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaka wasze dziecinki mają kupkę? Chodzi mi o te które są "na cycku". Moja robi bardzo rzadkie, takie co prawie wsiąkają w pieluszkę. Są tylko takie malutkie grudki. Boję się, że to może być biegunka? Kurcze, najchętniej zobaczyłabym wasze niespodzianki pieluszkowe
![]() ![]() Moja jak robi kupkę to jest takie bulgotanie w pieluszce jakby coś się pieniło. I kupka jest bardzo rzadka i mam wrazenie, ze właśnie ciagną sie takie cienkie nitki jak opisywała drcron ![]()
#4897 | |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj nie bylismy na spacerze bo u nas mimo ze cieplto to jeszcze strasznie wieje wiec wolalam nie ryzykowac ale za to Julka przespala pol dnia przy otwartym oknie < tak na oscierz otwartym > a ja wyleguje sie na lozku obok niej i mecze zaproszenie
![]() ![]() a i jeszcze mam dwa ogloszenia jedno to ze mam do oddania poltorej paczki pampkow huggisow paczka newborn i pol paczki 2 < kolo 30 sztuk> bo Julcia juz z nich wyrosla a komus sie moze przydadza to poprosze o adres na priv chetnie wysle bo po co maja sie zmarnowac a dwa to mam do oddania psa rasy amstaf z rodowodem bo albo go ktos wezmie albo go wlasnymi rekami udusze < zartuje oczywiscie > jak nie przestanie wyc doslownie szlak mnie trafi jak sie zaraz nie zamknie tak wyje od rana do nocy jak tylko wyjdzie na dwor pierwsze co to wyje jak wraca do domu to piszczy ze chce na dwor wykonczy mnie ten pies a i mam ciuszki do oddania < uzywane > ale w dobrym stanie po mojej Julci kilka pajacow niebieskich rozmiar newborn i 0-3 miesiace te tescowe newborn ni ebyly ani razu ubrane bo moja Jula to duza dziewczynka i juz zakladamy ciuszki 3-6 miesiecy <68 rozmiar > a i jeszcze koszty przesylki pokryje tylko zabierzcie to odemnie bo tak to bede miala pretekst by pojechac na zakupy bo szafa bedzie prawie pusta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4898 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z testu przychodzi tylko jak coś nie tak jest a tak nic nie przychodzi
![]() |
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mojej to samo. Jak zaczynam karmić to słychać jak pierwsze porcje mleka wpadają do pustego brzuszka i bulgocze ![]()
![]() |
#4900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej królewnie też bulgoce, do tego często pryka (najczęściej jak się zaczyna prężyć przy cycu...), a potem srut... Aha- kiedyś na forum któraś z dziewczyn podała linka do atlasu kupek ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,6830.html Aha -zauważyłam jeszcze jedno - po jedzeniu, po odbiciu (nieraz musimy czekać i 15 minut na BEK) mamy czkawkę. Czekam na zamówiony Sab Simplex. Mam marzenie graniczące z pewnością - musi pomóc na wszelkie dolegliwości brzuszkowe mojej Oli ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-04-28 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ile wasze maluszki przesypiaja? Nie wiem czy mam się martwic czy cieszyc... Wiki wczesniej jadała co 2 max 2.5 h a teraz nawet je co 3-5 czasami nawet 5,5 h (w nocy robi sobie czasami taka przerwe) w dzien zazwyczaj 4-5 h i je wtedy od 90-120 ml. Wazy juz napewno ponad 5 kg... Nawet jak się wczesniej wybudzi niz te 3 h i chce jej dac jesc to wypluwa smoka i zaczyna ze złosci krzyczec jak ja podnosze to się uspokaja, czyli wychodzi na to ze nie jest wtedy głodna... ??!! A i karmie butlą... proszę o rade...
![]() ASIULEK MOJA JAK ZACZYNA JESC TO TEZ SŁYSZE JAK POKARM ''WPŁYWA'' DO BRZUSIA... MYSLE ZE TO CHYBA NORMALNE ![]() DUSIAKA JA TEZ UZYWAM SAB SIMPLEX. WIKUSIA MIAŁA TAKIE KOLKI ŻE PO 5 H MINIMUM JĄ MĘCZYŁY, RĘCE MI ODPADAŁY ![]() ![]() ![]() ![]()
Wiktoria 21.03.2010 4190g, 57cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mysia1234 Czas edycji: 2010-04-28 o 15:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
kupcia Julki
z przed kilku minut
#4903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli wszystko dobrez!!! moja tez takie robi ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- trochę jej duzo rozlała sie po całym pampersie .. moja tak robiła jak żle papmka zapiełam albo jak jeszcze te newborny zakładałam bo był chyba za mały
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-04-28 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
my dzisiaj po tej kupie przeszlysmy na pampki 3 bo to 2 byla i juz zamala sie zrobila i zobaczylam jeszcze ze ma na nozkach gumki odcisniete i troszke sine tam kolo tego odcisnietego i juz zakladamy 3 dobrze ze mamy zapas
![]() ![]() a czy wasze dzieci tez uwielbiaja sie kapac ?? moja na poczatku jak ja wkladalam pierwszy raz do wody miala odruch moro ale teraz wkladam ja razem z pieluszka i juz nie ma tego odruchu w sumie to coraz rzadziej idrzuca raczki na boki przewaznie jak jej cos sie sni tak raz gora dwa w ciagu dnia no i jak ktos jeszcze drzwiami na dole trzasnie to tez ma ale na drzwiach wisi kartka NIE TRZASKAC NIE DZWONIC DZIECKO SPI ![]() w koncu skonczylam druga czesc zaproszenia ![]()
#4906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moja ma takie same, a powiedz mi czy jak ściśniesz tego pampka i rozwierasz to widać jakby się ta kupa ciągnęła? tak na ok. 5mm?? kurde nie umiem tego wytłumaczyć ![]() ![]() Dusiaka dzięki ![]() ![]() chyba w końcu zwariuję ![]() a mi się udało dziś kupić dwa staniki w DOBRYM rozmiarze ![]() ![]() ![]()
Amelka ![]() ![]() Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-04-28 o 17:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Drcron - No tu czujemy się ZAPROSZONE
![]() ![]()
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszło super ![]() ![]()
![]() |
#4909 |
Wtajemniczenie
|
wrocilismy od lekarza i Danielek jest zdrowiutki
![]() powiedziala ze kichanie-normalne takie pojedyncze kaszlniecia tez sie moga zdarzac kilka razy dziennie(ale ja jej nie ufam wogole,wszystko co mowi biore z przymrozeniem oka,powiedziala tez o tym bobotic i infacol ze to nie dziala,jak dobrze wiem od was ze dziala itp.)te krosteczki to napewno nie skaza no i mam nie dokarmiac dala jasno do zrozumienia ze Danielek jest duzy jak na 2 m-ce w 2 tyg przybral 800g waazy juz 5800 rzeczywiscie troche szybko czuje go na ręku,mam nie dawac tak czesto jest najwyzej przepajac glukoza ale przeciez tam tez sa kalorie moze nie takie jak w mleku ale sa.Nie daj dziecku jesc jak sie drze w niebogłosy az purpur na twarzy. Jak moge wydluzyc czas do karmienia???? A po za tym on mi nie chce wogole spac w dzien,juz nawet raz dziennie nie chce usnac na dłuzej.Ma tylko drzemki po 10-15 minutek czy Wy tez tak macie mowie o podobnym wieku 9tyg?mysle ze tak male dziecko powinno spac.... ![]() Anakazar te waciki leko sa sztywne i malo nasączone niewygodnie sie nimi robi,lepiej spirytus albo oscenisept. Asiulek i Drcron moj robi takie same kupki,caly czas sa takie rzadkie bez grudek,pytalam sie i to normalne wydaje mi sie ze na piersi chyba wszystko jest normalne... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Rozeznanie
|
ankazar, gusinek wy tu już nie siedźcie na frum, tylko torby w dłoń i na porodówkę
![]() ![]() Ja tak odpiszę hurtowo, bo mała na chwilę zasnęła (już od odgłosu suszarki głowa mnie boli..). Piszecie o kupkach (nareszcie, mogę się podpiąć pod temat ![]() ![]() A propos smoka. To moja ma nuka (żółta guma, rozmiar s), ale też nim pluje, jeśli już zassie to ciumka sobie i się uspokaja, ale muszę jej pomagać, bo wypluwa go. I tak, obciągnie 2-wie piersi, najedzona strasznie, że aż ulewa, a ona dalej chce ssać.Wsysa wszystko co jej się napatoczy-kocyk, rączkę swoją, pieluszkę, męża tors ![]() ![]() I też ma czkawkę codziennie, albo parę razy dziennie, po jedzeniu zwłaszcza. I strasznie ją "czka", aż ciałkiem zarzuca, ale to ponoć normalne u dzieci ![]() Dracon, masz babo talent! trzeba to (już nie pierwszy raz zresztą) przyznać ![]() ![]() Dobra, na razie tyle, mała już się budzi, suszarka się skończyła, może teraz prysznic, albo odkurzacz? Zobaczymy co dziś jest na top liście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
fasolka chcę,ale nie mogę
![]() a co do boboticu to chyba darusia sie pytała czy może dac jak je mała miała 21 dni i dziewczyny napisały,że tak tylko,że chyba w mniejszej dawce,ale niech odpisze ktos kto wie na pewno. zapisałam sobie ten oscenisept w razie czego będę wiedziała co kupic,jak mi nie będą odpowiadały te waciki. Kurcze ja też chcę już o kupkach,cyckach...eh tylkooliwka duży facet z tego Twojego synusia ![]()
#4912 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my dzisiaj pojechaliśmy z Tżem do USC uznać dziecko. Faktycznie niezłe jaja ![]() Byłam też w szpitalu po wypis i na zdjęcie szwów, mówiłam, że na mnie się goi jak na psie ![]() Aaa dziewczyny macie gdzieś wzory tych świstków o becikowe? Jakie poza tym się składa papiery dokładnie? Bo ja już zgłupiałam. Aaaa i co się zanosi do pracodawcy? Tylko ten świstek ze szpitala czy akt urodzenia też?
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Drcron super zaproszenie... juz sobie zapisałam u siebie ten wzórBosko
![]() Nierozpakowane mamuski to czekamy na Was szybko sie uwijac .. I PYTANIE WO WSZYSTKICH.... czy zakładac jeszcze watek tu czy juz na odchowalni??? bo chyba nie ma sesnu tutaj tylko na odchowalnie ruszamy jak dam radę to dzis może to zrobie bo nie wiem jak dam RADĘ rano z michasią i pewnie 5000 sZybko przekroczycie
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-04-28 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że możesz podawać tylko mało. Może zacznij tak od 2 kropel 2 x dziennie. My tak zaczynaliśmy.
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
anakazar, POP dzięki, jak dzisiaj dalej będzie ją tak to męczyć to podam jej te kropelki, tylko tak mało, jak POP pisze, Coś Darusia też tak mało chyba dawała...
A ja coś ostatnio śmiesznego usłyszałam (tylko nie pamiętam gdzie): " jak masz dziecko , to pierwsze 2 lata uczysz je mówić i chodzić i to tylko po to, żeby przez następne 16 lat błagać je , żeby już siadło spokojnie i zamilkło." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno-moje dziecię się spóznia to posiedzimy w odchowalni z brzuszkiem ![]()
![]() |
#4917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tez kupilam te ramki z glinka, ale bardzo ciezko jest zrobic odcisk,poniewaz warstwa gliny jest dosyc cienka, a takiej dzieciecej raczki nie mozna zbyt mocno cisnac zeby sie odbila na glinie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | ||
Zakorzenienie
|
To ja też jade
![]() ![]() Zaraz się zacznie gorąco więc możesz go dopajać lekko wodą . Zawsze to nie kaloryczne a może zatka mu brzuszek na chwilkę ![]() ![]() Cytat:
Z papierów ten świstek , ksero dowodów Twój i chłopa , akt urodzenia dziecka . U mnie chcieli papier że nie staram się o becikowe w swoim OPS bo my mamy inne meldunki ale powiedziałam babie że chyba zgłupiała i że 60km jechac nie bede to kazała mi napisać papier u nich że się nie staram i oni miedzy ośrodami załatwią . Do pracy tylko papier ze szpitala narazie ale akt też mozesz dać to sobie skserują bo w dokumentach być powinien do późniejszych zwolnień itp. Cytat:
![]() Dzieci kimają .. cisza w domu męza nie ma ![]() ![]()
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
AniaP - "upić" Ty to chyba wodą mineralną!! Ale ja jako dobra znajoma z forum to zawsze mogę w Twoim imieniu jakiegoś drineczka wypić
![]() Dziewczyny ja też kupiłam te ramki z glinką i taki newypał. Nie dość że to dość drogie a patrząc na jakoś wykonania to chyba nie dałabym nawet 10PLN a dałam prawie 60 PLN. Ni i ta cała glinka. Prawie złamałam Oliwce rękę i nogę aby jakieś odciski porobić.
#4920 |
Zakorzenienie
|
Mamy karmiące która jadła pomidiory??? wogóle mozna? b ja dziś nie wytrzymała.. a ponoć sa ilnym alergenem ale nie wiem jak to rozumiec.. że co od razu sie pojawi np. wysypka???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.