|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
hehehe
![]() no w szpitalu sie śmiali bo brali ja raz z chlopcem malutkim 2300 i 46cm, to ta jak zawodnik sumo wygadala przy nim;D my na szczepienia 19 -stego idziemy, szczepimy rota 2 dawkami. Mnie polozna wtlumaczyla dlaczego czasami jak idziemy do pediatry na mierzenie maluszka to sie okazuje ze nie urosl ani cm, otoz chodzi o to ze po porodzie przykladaja miarke dokladnie do calego ciala czyli glowa szyjka ramie i tak dalej a w przychodnii mierza juz normalnie "na prosto" mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi:P
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
a wasze brzdące przechodziły żółtaczke fizjologiczna>?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Rozeznanie
|
witam ja w domu, rano ktg i badanie, w nocy skurczy ciąg dalszy zreszta cały czas
![]() no ale jutro juz do szpitala rano na oddział, potem dostane kroplówke na wywołanie skurczy(nie wiem jak to przetrwam skoro to juz tak boli bez kroplówki) i jesli ona nic nie da to cc takze jutro a najpózniej w sobote mam nadzieje bede miała swoje malenstwo ![]() Cytat:
![]() izumi opis mrożący krew w żyłach, a mnie jutro czeka kroplówka ![]() ![]() Michaś słodziutki, a zdjecie alfons rewelka ![]() megi ale Twój synuś juz duzy, przystojniaczek rosnie
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
OFICJALNIE ZAPRASZAM................ .....
![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-04-29 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Moja przechodzi nadal, niestety...
![]()
#4956 |
Zakorzenienie
|
moja to ominelo jakims cudem chociaz 2-go dnia po porodzie miala lekka zoltaczke i jej jakos przeszlo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki któe sie rozpakowały a jeszcze nie podały informacji i wisza na liscie zafasolkowanych zamiast na rozpakowanych prosz eo kontakt.. Mamusie któe maja jakies zmany w liscie albo chcą dodac fotki bo nie dały do galerii maluszków równiez prosze o kontakt.![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke wieczorem jak bede Jule usypiala to was nadrobie
![]() my po wizycie u lekarza i co i nic zas sie nie dowiedzialam od Pani doktor z moczu wyszlo ze malla ma bakterie i lukocyty 3-8 ale doktor powiedziala ze to norma dobrze ze mnie cos tknelo i zadzwonilam do sasiadki jej corcia tez miala colli i zakazenie juz od tego ze zapozno wykryli i u nij juz podawali antybiotyk przy 2-4 a my mamy 3-8 i niby norma no jasne zadzwonilam do nefrologa kazala zrobic posiew i zas do szpitala trza jechac by zacewnikowac ![]() ![]() ![]() ![]() bosheeeeeeeeeeeeeeee gdzie ja chodze ![]() ![]() ![]() ![]()
#4959 |
Zakorzenienie
|
mój miał żółtaczke(18 bilurubiny) zeszła mu przez 2 dni do 4 bil. ale wtedy 1 doba bez cyca na sztucznym i lampy
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
kurcze nie zagladałam do was przez jeden dzień a teraz czytam i stresa złapałam. Bo Antek to ma katar od początku i wogóle nie mogę się go pozbyć. Do tego coś pokasłuje i już sama nie wiem??? A powiedzcie temperatura u takiego malucha to jaka jest w normie? On ma zawsze powyżej 37 - tak 37,1-3
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
A SIO NA NOWY WATEK NA ODCHOWALNI!!!!
Dzuiewczyny któe nie dały znac i wisza tu na liście prosze o kontakt FASOLOWE POLE Mamusie MARCOWE 2010 ![]() zwariowanna(Gosia 19lat)tp. 11.03.Marcel dogisia( ??) tp. 12.03. ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.MAJA lub FILIP Impersona ( ? ) tp. 26.03.Hania lub Leon gooffi (Iza,lat 29,) tp 27.03. Joanna Łucja Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() natka294(Natalia lat ?? )tp.8.04.Lenka lub Mateusz Beatka1984(Beata 26 lat)tp. 9.04.Sebastian czarymary (maria 30 lat)tp 10.04. Malina Kasina87(Kasia 22 lata)tp. 14.04.Amelia lub Leon
gosieg1 (Małgorzta )tp. 18.04.??? lub ??? koglus (Agnieszka 29 lat)tp. 22.04. ??? lucy007(Ewa, lat 30) tp. 22.04.??? lub ??? Eppona(Aga lat 27)tp. 27.04.Gustaw gusinek (Agata 24 lata ) tp. 23.04 Bartuś dytuś77( Edyta 31 lat ) tp. 24.04.Kornelia lub ??? anakazar (Ania 23 lata) tp.28.04 Ninka Maddie(Marlena ) tp. 29.04.???
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
Witam!
wszystkie już prawie po więc opisze poród..... kilka dni przed porodem tak mi było ciężko że już tylko leżałam O godz.21 w czwartek odeszły mi wody, szybki prysznic i do szpitala. Rejestracja, badanie: 1 cm rozwarcia i na porodówkę. Położne każą mi odesłać męża do domku bo nie mam skurczów. Salon piękności w łazzience wyglądającej jak z lat 50 i próby wkucia w moje super pochowane żyły. Cała noc w łóżku z przerwami na KTG. O godz. 8 zarządzają oxy bo dalej nic ze skurczami. I się w końcu zaczynają, TŻ przyjeżdza zagaduje mnie. Przy 2 cm błagam o znieczulenie, dają przy 3,5-4cm. Boli ale mniej-podobno tak mam być. Przy 6cm przestaje działać, dają drugą dawkę. I robi się dupa: tak, mnie znieczulają żę nic nie czuję. Położna chodzi wkur.... na anastozjologa. Przy rozwarciu 9cm znieczulenie przestaje działać. I nie dostane więcej ![]() Trafiam na jakby salę operacyjną,dostaje parawanik, nogi w strzemionach.Znieczulenie , ludzie łażą mi koło głowy z 15 osób, dostaje maskę z tlenem. "Czy ma pani mieśniaki? Macica się nie obkurcza" nic na ten temat nie wiem. Raz na jakiś czas odlatuję, słyszę jak im pikam. Leże tam z godzinę, nóg nie czuję, trochę panikuję ale mnie próbują uspokoić. Niestety pod koniec tzw. kontroli lekarz mówi że zatrzymali narazie krwotok, dostane leki ale jeśli to nie pomoże usuną mi macicę......... Trafia do seperatki połozna siedzi ze mną 24h/dobę. Jest piątek godz.18;30. Do 2 w nocy leżę na wznak z założonymi nogami i nie mogę się praktycznie ruszyć. Kroplówki, krew, osocze,leki, pulsometr, ciśnieniomierz. Po drugiej pozwalają się przekręcić lekko na bok. Mam dostać nad ranem znowu krew ale bank nie chce wydać bo już nie ratują życia. Dostaje popołudniu. W niedziele rano przewożą mnie na oddział patologi a w pon wypuszczają do domku. Mała ląduję na intesywnej terapii ale świetnie sobie radzi. Mąż zawozi mnie do niej w niedziele, wcześniej mi nie było wolno. We wtorek ląduję w Prokocimiu Szpitalu dziecięcym. A tam dramat. Ciężko sie coś dowiedzieć, każdy mówi co innego. Mała jest w dobrym stanie ogólnym więc może ją wypuszczą w następnym tygodniu. Ale wada jest tak skomplikowana że chyba boją się jej ruszyć. "Bedą obserwować jak się rozwija" to słowa ordynatora. Szpital okropny: dupka odparzona z jakimiś krostkami(chyba grzybek)po paru dniach, pielegniarki sie nie przemeczają. Przynajmniej większość. Chce ją zabrać jak najszybciej. Dietetyczka narzeka że pokarm taki sredni, mam się nie denerwować, niby jak. Kilka dni po porodzie przy małej siedze na taborecie - jak mam się goić? Męzowi chyba nagadały i zmusza mnie włąsnie do leżenia. Boli mnie krocze, odbyt od hemoroidów, i pośladki od zastrzyków. Szlag mnie trafia jak przychodze i mała ma pełną pieluchę i ryczy a tu nikogo wokół. Serce mi sie kraja. Ale goję się i nie moge siedziec tam cały dzień ![]() Mąż mi daję siłę. Wybieramy sie do innych lekarzy na konsultację. Będziemy walczyć. Bo na co mamy czekac? Gratuluję wszystkim już rozpakowanym i tym nielicznym w dwupaku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Mamusie MARCOWE 2010 ![]() zwariowanna(Gosia 19lat)tp. 11.03.Marcel dogisia( ??) tp. 12.03. ??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.MAJA lub FILIP Impersona ( ? ) tp. 26.03.Hania lub Leon gooffi (Iza,lat 29,) tp 27.03. Joanna Łucja Mamusie KWIETNIOWE 2010 ![]() Beatka1984(Beata 26 lat)tp. 9.04.Sebastian czarymary (maria 30 lat)tp 10.04. Malina Kasina87(Kasia 22 lata)tp. 14.04.Amelia lub Leon gosieg1 (Małgorzta )tp. 18.04.??? lub ??? koglus (Agnieszka 29 lat)tp. 22.04. ??? lucy007(Ewa, lat 30) tp. 22.04.??? lub ??? dytuś77( Edyta 31 lat ) tp. 24.04.Kornelia lub ??? Maddie(Marlena ) tp. 29.04.??? PROSZE O AKTUALIZACJĘ A tu link to watku na odchowalini.. ZAPRASZAM http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9#post18906179
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.