Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 12:08   #331
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
chyba go nie boli bo wydaje sie byc normalny, jesli juz to bardziej dokuczaja mu zeby - gorna jedynka juz wyszla i teraz zgrzyta ta jedynka razem z tymi dolnymi i wychodzi mu druga gorna jedynka i widze, ze go meczy

wstawilam caly gar bigosu musialam cos zrobic bo Eryk "juz nie lubi" kaczki a bigos uwielbia, ja zreszta tez wiec bedziem jesc
Mmm, też bym bigos zjadła. Mój tata robi najlepszy na świecie (choć ja też niczego sobie )

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dosyć daleko, to fakt. Mam nadzieję

No właśnie

Na wentylki szybko znajdziesz chętną . Ja bym wzięła ale potrzebuję teraz butów na wesele a kasy brak...
Bartuś z przedszkolem kiedyś był tutaj i tak właśnie planowaliśmy się w któryś weekend przejechać. Może na dzień dziecka
http://www.juraparkbaltow.pl/index.php

Mam nadzieję, bo te parę złotych zawsze się przyda (np. pół rach za tel )
Stary 2010-04-29, 12:23   #332
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Bartuś z przedszkolem kiedyś był tutaj i tak właśnie planowaliśmy się w któryś weekend przejechać. Może na dzień dziecka
http://www.juraparkbaltow.pl/index.php

Mam nadzieję, bo te parę złotych zawsze się przyda (np. pół rach za tel )
Tez bardzo fajne Ale tym razem dla nas za daleko. Może jak Zuzia będzie starsza troszkę.

Wiem o czym piszesz, też kombinuję co by tu sprzedać

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A moje dziecko śpi już od 10.35 Gdybym wiedziała to tez bym pospała
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 12:29   #333
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy zapraszam ja tez robie niczego sobie a gotuje sie wieeeeelki gar wiec starczy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 12:49   #334
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Tez bardzo fajne Ale tym razem dla nas za daleko. Może jak Zuzia będzie starsza troszkę.

Wiem o czym piszesz, też kombinuję co by tu sprzedać

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A moje dziecko śpi już od 10.35 Gdybym wiedziała to tez bym pospała
No właśnie, to kombinowanie

Skąd ja to znam

Cytat:
Unholy zapraszam ja tez robie niczego sobie a gotuje sie wieeeeelki gar wiec starczy

Może po drodze buty zgarnę od jakiegoś ociągającego się paczkonosza i wpadam

zapraszam na szybką kawkę przed spacerem
Zaraz lecę po B. i na plac bujać się
Antoś już po obiadku i chyba właśnie koopkę produkuje
Stary 2010-04-29, 12:58   #335
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, to kombinowanie

Skąd ja to znam

Może po drodze buty zgarnę od jakiegoś ociągającego się paczkonosza i wpadam

zapraszam na szybką kawkę przed spacerem
Zaraz lecę po B. i na plac bujać się
Antoś już po obiadku i chyba właśnie koopkę produkuje
No złośliwe te nasze brzdące
Dalej śpi...

Ja też chętnie bym już wyszła ale dam Zuzi wyspać się, to może już na druga drzemkę Jej nie położę to szybciej wieczorkiem padnie

To ja dołączę z zieloną herbatką

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Anula widzę Cię
Stary 2010-04-29, 13:03   #336
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam jeszcze napisać.

Dostałam ostatnią wypłatę Od 1 maja bezrobotna
A wczoraj wpłynęła odprawa. Dobrze, że jeszcze to dostałam.
Przykro mi a dla pocieszenia napisze, ze ja juz od roku jestem bezrobotna I bardzo nad tym ubolewam...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Aha, zapomniałam podziekowac za odpowiedzi odnosnie tych pulpetów dla dzieci

A ja sie przyłączam z pokrzywą - pije od dzisiaj jeden kubek moze włosy beda bardziej lsniące bo narazie to mam jakies takie sianowate i matowe (chyba przez te rozjasniane pasemka)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:03   #337
gorgulek
Zakorzenienie

Ale humor sobie poprawiłam
Stanęłam na wagę bo ostatnio podjadałam trochę a to batona a to lody a to coś a waga wskazała 42,7 Wkurzają mnie te elektroniczne, wystarczy że je się ruszy i źle ważą
Także zapraszam na ważenie do mnie, wszystkim humory się poprawią
Stary 2010-04-29, 13:05   #338
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No złośliwe te nasze brzdące
Dalej śpi...

Ja też chętnie bym już wyszła ale dam Zuzi wyspać się, to może już na druga drzemkę Jej nie położę to szybciej wieczorkiem padnie

To ja dołączę z zieloną herbatką

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Anula widzę Cię

Idę zmienić śmierdzielka...

Anula, mało Cię ostatnio...
Stary 2010-04-29, 13:05   #339
gorgulek
Zakorzenienie

Cass a ja zapominam ostatnio o pokrzywce. Wieczorkiem wypiję. Ja piłam 2 razy dziennie i widziałam efekty
A włosy na pewno od pasemek sianowate. Ja muszę wybrać się na dniach do fryzjera. Moje już tak odrosły, że śmiało mogę ściąć te suche jasne włosy i zostaną tylko moje naturalne
Stary 2010-04-29, 13:08   #340
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Stanęłam na wagę bo ostatnio podjadałam trochę a to batona a to lody a to coś a waga wskazała 42,7 Wkurzają mnie te elektroniczne, wystarczy że je się ruszy i źle ważą

Kurdę taką wagę to bym chciała mieć
A nie mam żadnej, wiec sobie przynajmniej humoru nie psuję

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Cass a ja zapominam ostatnio o pokrzywce. Wieczorkiem wypiję. Ja piłam 2 razy dziennie i widziałam efekty
A włosy na pewno od pasemek sianowate. Ja muszę wybrać się na dniach do fryzjera. Moje już tak odrosły, że śmiało mogę ściąć te suche jasne włosy i zostaną tylko moje naturalne
A ja mam śliczne i błyszczące
Ale to dlatego, że ostatnio farbowałam 100 lat temu (za panienki) i mam natural colour

I w końcu mi odrastają zakola , mam sterczącego jeża w tych miejscach na wys. 5 cm. (potem wkleję fotki )

Lecę, papa
Stary 2010-04-29, 13:18   #341
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę taką wagę to bym chciała mieć
A nie mam żadnej, wiec sobie przynajmniej humoru nie psuję

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

A ja mam śliczne i błyszczące
Ale to dlatego, że ostatnio farbowałam 100 lat temu (za panienki) i mam natural colour

I w końcu mi odrastają zakola , mam sterczącego jeża w tych miejscach na wys. 5 cm. (potem wkleję fotki )

Lecę, papa
A ja chyba bym nie chciała ważyć niecałe 43

No ja też nie zamierzam narazie farbować i liczę, że będą lśniące . Ale ile musiałam chodzić z odrostami... Teraz ich nie widać bo tak splatam.

Ja też mam sterczące odrosty

Chciałam jeszcze napisać odnośnie Zuzi spania. Dla niej nie ma znaczenia czy jest to kojec, łóżeczko, wózek, samochód czy łóżko u babci. Zaśnie wszędzie i sama Cieszy mnie to. Czasem pomarudzi, czasem od razu padnie.

Ale mi nudno
Zawsze jak mam dużo roboty to mała śpi po pół godz a dziś mogę się poobijać to ona prawie 3 godz przesypia...
Chociaż wczoraj na popołudniowej drzemce razem padłyśmy i mała spała jakieś 1,5 godz
Stary 2010-04-29, 13:22   #342
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wywołuj @ z brzucha

Ja już nie mogę doczekać się wyjazdu, ale z drugiej strony boję się, ze będzie brzydka pogoda i będziemy zmuszeni siedzieć w domu, a na dworek tylko na spacer...
I w ogóle nie wiem jak to z takim ruchliwcem moim małym będzie. Tam go po podłodze nie puszczę, na dworku tez przecież nie będzie raczkował po trawce. Weźmiemy łóżeczko tur., ale to marne pocieszenie dla takiego wiercidupcia
Zostają ręce i dyżury.
No zobaczymy.
Może namówię teściów, żeby w końcu tą piaskownice kupili/zrobili, bo tyle tam miejsca, a tylko huśtawka/ławka stoi
No nic, jakoś musi być, więc będzie.
Dobra

Będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Miaramej no w miare sie czuje na siłach
zdam wam relacje po telefonie ale to dopiero na wieczor jak zajrze

wczoraj zapomnialam wam napisac ze Laura w lozeczku stanela na girki
Kilka dni na kolanka a wczoraj siup na nozki.Juz raz w brode sie uderzyła ale to nie pierwszy i nie ostatni raz
Będziemy czekać

dla Laurki - zaczęło się

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
każde dziecko trzeba po prostu poznać, wyczuć i znaleźć najlepsze dla niego rozwiązanie, każdy bąbel jest przecież inny

Wrócił wczoraj biedny w nocy dopiero bo jakąś naprawę dodatkową załapał, żal mi go było bo o 5.30 Martynia mówiła już "dzień dobry" W końcu nas utrzymuje teraz to niech ma

no ja cie proszę, 6.30, toż to luksus
To prawda , napisałam jak jest u nas, bo może Ania znajdzie coś dla siebie u każdej z nas

Ależ masz dobre serce

to ja przepraszam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:22   #343
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
witajcie
spalam w domu
(...)
Nocka srednia, bo Antonio budzil sie co 2-3 godziny i buczal
Niestety po przebojach jedzeniowych, kiedy to musialam mu dawac dodatkowa porcje jedzenia w nocy, Antonio domaga sie teraz co noc i musi byc mleko, nie da sie oszukac woda, bo za pol godziny-godzine buczy znowu. Musze poczekac do urlopu i wstawac do niego co godzine podajac wode, bede konsekwentna i mam nadzieje, ze to zaprocentuje tym, ze Antonio stwierdzi, ze nie warto wstawac w nocy. W dzien je ladnie i myslalam, ze to wystarczy, aby przespal noc, ale widac nie . Moze male zmiany naszej okolospaniowej rutyny cos pomoga, ale na to musze miec kilka dni wolnego

Jesli chodzi o usypianie, to Antonio nie ma jednego tylko miejsca w ktorym usypia i bardzo mi to odpowiada . Spi zarowno u niani, jak i w spacerowce (chociaz tutaj krotko, bo przeciez nie ma czasu spac na spacerze), spi w swoim lozeczku i czasami w ciagu dnia klade go do naszego lozka i sama tez sie klade wtedy (w ramach przygotowan do wyjazdu do PL). Ma kilka przytulanek z ktorymi zasypia, jedna na stale jest u niani, dwie inne sa u nas w domu. Chcialam, aby sie nie przyzwyczail do jednej zabawki, bo pozniej tragedie sa, gdy sie zgubi, zniszczy itp. W ciagu dnia zasnie sma, czesto bez smoka itp, w nocy daje mu w lozeczku mleko - tak wiec tez mam jakies tam poslizgi wychowawcze. Nie sprawia mi to jednak problemu, a gdy bede miala troche wolnego, to go tego oducze, tylko nie wymyslilam kiedy mu dawac, jak i gdzie to mleko, bo on mi zasypia przy nim czasami tak czy siak, niekiedy jest tak zmeczony, ze nie chce pic wcale (wtedy budzi sie o 23-24 na mleko). Moze bede go karmic przed kapiela
Mysle, ze technika zasypiania powinna byc przede wszystkim dostosowana do potrzeb rodziny. Rozumiem Unholy, ze nie moze pozwolic na to, aby Antos wybudzal Bartusia, ktory musi byc wyyspany, bo chodzi do szkoly. Gdybym ja miala to szczescie, ze moglabym sobie pozwolic na zostanie w domu i zajmowanie sie Antonio 24/7, to pewnie tez wiele spraw wygladaloby u mnie inaczej.. a tak to chce, aby byl wykapany, najedzony i w lozku zanim wyjde do pracy, musi zasypiac zarowno gdy jestem lub mnie nie ma i nie ma to znaczenia, czy jest maz z nim, czy niania

"Spałam" to chyba za dużo powiedziane , ale cieszę się, że Cię nie wzywali

Mądrze piszesz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
oczywiście, ze zasypianie w jednym miejscu nie jest dobre, ale dla rodziców, dla dziecka dobre
po prostu jak jesteśmy u kogoś to musze zabierać tam dziecko wyspane, a jak planujemy byc tam cały dzień bierzemy wózek i jakby co to na spacerze zasypia

ale oczywiście nie miałam na myśli tylko i wyłącznie swojego łóżeczka - chodzi bardziej o taki sam scenariusz - byliśmy kilka dni u znajomych z łóżeczkiem turystycznym - Tomuś spal jeszcze lepiej niż w domu

jak widziałabym, ze przysypia zabierałabym cyca i do łóżeczka - pewnie kilka razy będziesz musiała to zrobić (skąd ja to znam ), ale mi chodziło o to, zeby stopniowo przestał kojarzyć spanie z cycem i zeby zasypiał bez cyca w buzi

oczywiście, ze jakaś mietoda nigdy nie będzie uniwersalna - przecież ja nie jestem z kamienia i wychodziłam sobie na herbatkę podczas gdy moje dziecko siniało od płaczu

po prostu trzeba wyczuć, kiedy jest płacz, a kiedy histeria i jakie jest jej nasilenie
pisząc 1,5 godziny płaczu to były moje ciągłe wędrówki do łóżeczka - w odstępach kilkudziesięciu sekund moze do minuty i stopniowo wydluzałam ten czas w zależności od stopnia maudzenia
jak histeria zamieniała się w płacz to na rączki, pogadałam trochę i siup do łóżeczka i tak do skutku

jest to bardzo ciężkie i trudne dla rodzica i dla dziecka, chociaż moze tak nie zabrzmiało na początku
(...)
ja się tylko podzieliłam swoją metodą, która działa i moje dziecko bez problemu zasypia samo w swoim łożeczku - myślę, ze nie zryłam mu psychy, bo dbałam bardzo o to, zeby w tym wszystkim nie czuł się zostawiony i zeby nie odbierał nauki zasypiania jako karę

chyba zdziałało, bo jak sen traktowałby jak karę to nadal by zasypiał po wielkich bojach, a ja go zostawiam całuję w czółko, wychodzę i zawsze jak zamykam drzwi przesyłam całusa - Tomuś na to czeka i jak jużprześlę mu buziaka to od razu się odwraca na boczek i śpi
Mnie też właśnie o to chodzi, a zrozumiałam wcześniej, że np. tylko łóżeczko i koniec.

Słodko , a już się unormowało, bo ostatnio pisałaś, że Tomuś znów miał kłopoty z zaśnięciem?

Ale Kuba nie zasypia z cycem w buzi , naje się (już pod koniec je z zamkniętymi oczami), wypuszcza cyca, odwraca głowę w drugą stronę i śpi

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 13:24   #344
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tylko wiesz nie bylo zawsze tak rozowo- tak jak teraz zasypia bez problemu to od niedawna jest dopiero
wiec to sie wszystko tal zmienia
To prawda, że wszystko się zmienia i część rozwiązań jest "na chwilę"

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja
Dzisiaj na szczęście bez bólu głowyBartosz trochę marudzi chyba na ząbki,bo znowu łapki w buzi trzyma.
Spróbuję trochę poczytać o ile to będzie możliwe.
Zapomniałam,moje dziecko pierwszy raz przespało dzisiaj noc do 8.15 rano,cycuś na spiocha i tyle spała zwykle 5-6 rano to u nas norma

Miłego dnia
Cieszę się, że głowa już Cię nie boli
I wielkie gratulacje za pięknie przespaną nockę

Cytat:
witam
za oknem piekna pogoda, upal wrecz a moj nastroj dalej podly
jeszcze poklocilam sie z TZ i Eryk rano byl niegrzeczny i na niego nakrzyczalam, teraz mam wyrzuty ehh glupia jestem
(...)
ja nie pisalam o zasypianiu TYLKO w jednym miejcu - tylko o budzeniu sie w tym samym miejscu, w ktorym dziecko zasnelo
przeczytaj sobie ta ksiazke, tam ladnie wytlumaczyli

a ja musze z Marcim do lekarza isc - cos mu sie stalo w oczko ma cale czerwone i zaczyna ropiec, nie wiem czy sie uderzyl, zatarl sobie, czy cos mu wpadlo

Ja zrozumiałam, co napisałaś , swoją odpowiedź kierowałam do p4w

Biedny Marci

Cytat:
i jeszcze chyba bede miec wizytacjebo tesciowa do fryzjera dzisiaj idzie a fryzjer kolo mnie i zawsze potem do mnie przychodzi......wszystko pieknie tylko czemu tak czesto
bo ona zawsze z corka jezdzi i jak ta panzokcie robi to tesciowa u mnie , potem przychodzi szwagierka i siedza 2 godziny tak jakbym nie miala nic do roboty
troche wkurzajace to......dlatego zamierzam wybyc z domu a nie czekac az sie zjawi
Kocha Cię?

Cytat:
Marci robi mi remanent w szafkach w kuchni
hitem dzisiejszego dnia jest fasolka w puszce - lata po calej kuchni

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

o 19 ma byc dzisiaj u nas lekarz
ale mowi, ze moze miec zapalenie spojowki.....w sumie to tak wlasnie wyglada
, mama nie sprzątnęła, to dziecko się zabrało za porządki

za wizytę i czekamy na info

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
W takim razie jestem złodziejką

Miramej a Tobie nigdy nie zdarzyło sie sciagnac cos z neta? Film, muzyke?
Zważywszy, że jest na to paragraf, emotka "" mnie dziwi.

Nie ściągam z netu rzeczy, za które powinnam płacić. Nie mam Windowsa na kompie, tylko Linuxa, bo jest darmowy. Nawet książkę od Karoli wykasowałam, bo przejrzałam, wydała mi się ciekawa i chciałam kupić, ale nie ma.

Dla Ciebie to nie jest kradzież? A jak to nazwiesz?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 13:27   #345
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Miramej ale nie trzeba bylo nic sciagac ksiazke dostalam na maila w formie ebooka

ja juz nie wpadne raczej bo koncze bigos i lece z malym po Eryka, potem na plac i wracamy na wizyte doktorka

milego dzionka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:36   #346
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Anula, mało Cię ostatnio...

Cytat:

Anula widzę Cię
No jakoś mniej ostatnio przed kompem siedzę..takie mam postanowienie na wiosnę ale coś czuję że nie wytrwam za długo

zamówiłam te rajstopki białe i te ze spódniczką - super są

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 13:41   #347
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko gratulacje dla Laurki
Miramej ma racje- teraz sie zacznie
Moj tylko kleczy, a przewraca i uderza sie co chwile . Chyba uczy sie upadac, bo jal leci do tylu, to asekuruje glowe, aby nia nie uderzyc o podloge
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dużo buziaków posyłamy z Bartoszkiem dzisiejszym solenizantom:Antosiowi,Tomusiowi AdasiowiGabry siowi,Bartusiowi i córeczce groszkolino.Rośnijcie zdrowo kochane maluszki
(...)
Zapomniałam,moje dziecko pierwszy raz przespało dzisiaj noc do 8.15 rano,cycuś na spiocha i tyle spała zwykle 5-6 rano to u nas norma
Dziekujemy

Gratuluje nocki
Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Antosia Tomusia Adasia Gabrysia Bartusia i córeczki Groszkolino

Cytat:
troche wkurzajace to......dlatego zamierzam wybyc z domu a nie czekac az sie zjawi

pozwole sobie dolaczyc sie do pieknych i kolorowych zyczen
Dziekujemy za zyczenia
Mam nadzieje, ze wuzytacja nie doszla do skutku
Cytat:

Cieszę się, że mogłaś zostać w domu. Nocki współczuję

Cytat:

Ale mamy dzisiaj solenizantow

Przyłączam sie do zyczeń.
Rośnijcie zdrowo maluchy

Dziekujemy

A te sianowate wlosy, to pewnie od pasemek. Nie pozwol sobie robic rozjasniaczem, tylko farba blond jak juz.
Cytat:

Przytulam
Mam nadzieje, ze wszystko sie u ciebie ulozy
Stary 2010-04-29, 14:09   #348
muszka66
Rozeznanie

hej dziewczyny. pogoda piekna, zaliczylam 2 godzinny spacer a teraz mala spi. potem w planach zakupy w markecie.
odnosnie usypiania powiem wam jak to u nas wyglada. od samego poczatku mala byla na piersi. ale postawilam sobie za cel, ze naucze ja zasypiac w lozeczku, swoim lozeczku i tak robilismy. nie powiem, niekiedy latwo nie bylo, bralismy krzeslo i siedzielismy kolo niej, glaszczac, spiewajac. byly dni kiedy nie chciala usnac. ale przezwyciezylismy i dzis nie ma problemu wogole. wieczorem wyglada to tak, ze jest kapiel, potem jedzonko fru do lozeczka. to jest staly rytual. wiec ona wie, ze teraz idziemy spac. gasze swiatlo i nie ma nas. a natalka zasypia sama. w dzien ostatnio tez. widze, ze jest zmeczona, wkladam ja do lozeczka i po chwili spi kochane dziecko moje.
wydaje mi sie to proste, bo jak byla na piersi to w nocy jadla tylko raz. ale gdyby chciala jesc co chwile, musialabym ja wyciagac, wstawac to kto wie jakby bylo...
a z piersi zrezygnowala bezbolesnie hehe

Czeko pokaz nowa fryzurke
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:38   #349
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zaliczylam prawie 2 godziny spacerku -mala sie wyspala, zaraz znowu wychodze na dwor ale nie na spacer tylko na plac na hustawke

wieczoram chce pojechac jeszcze do galerii jakies buty kupic, klapki, sanadaly, baleriny bo wszystkie zniszczone mam a w zeszlym roku nie kupowalm nic bo na sloniowata stope nie chcialo nic wejsc

byla u mnie bratowa i jej siostrzeniec (pamietacie pislalam wam juz o Filipku) ma angine ropna biedak mial prawie 40 stopni goraczki i wymiotywal cala noc
mam nadzieje ze nie przyniosla tego wirusa do nas

Cytat:
Marci robi mi remanent w szafkach w kuchni
hitem dzisiejszego dnia jest fasolka w puszce - lata po calej kuchni

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

o 19 ma byc dzisiaj u nas lekarz
ale mowi, ze moze miec zapalenie spojowki.....w sumie to tak wlasnie wyglada
ja czekam az Wercia zacznie porzadki robic

a od czego to zapalenie?nie byl gdzies w przeciągu?

Cytat:

Mnie teściowa praktycznie w ogóle nie odwiedza
fajnie masz

Cytat:

To moje dziecko pod względem usypiania jest aniołkiem.
Kłade go do łozeczka, gasze swiatło, siadam na łozku i czekam az usnie. Nie biore go na rece, nie spiewam, nie kołysze, nawet nic do niego nie mowie. Wstanie kilka razy na nogi, az po kilku minutach znajdzie sobie wygodnie miejsce i usypia.

dla aniolka
Cytat:

ale zasilek bedzies miec potem nie
wiem co to znaczy bo sama jestem na bezrobotnym

Cytat:
jezu gdybym tyle wazyla to wygladalabym jak smierc

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kocha Cię?

w to nie watpie

Cytat:

Dziekujemy za zyczenia
Mam nadzieje, ze wuzytacja nie doszla do skutku
niestety doszla......wrocilam ze spaceru i chwile potem tesciowa wpadla ale na szczescie sama i na chwile

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:43   #350
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tylko kleczy, a przewraca i uderza sie co chwile . Chyba uczy sie upadac, bo jal leci do tylu, to asekuruje glowe, aby nia nie uderzyc o podloge
Tylko patrzeć, jak wstanie na nóżki

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. pogoda piekna, zaliczylam 2 godzinny spacer a teraz mala spi. potem w planach zakupy w markecie.
odnosnie usypiania powiem wam jak to u nas wyglada. od samego poczatku mala byla na piersi. ale postawilam sobie za cel, ze naucze ja zasypiac w lozeczku, swoim lozeczku i tak robilismy. nie powiem, niekiedy latwo nie bylo, bralismy krzeslo i siedzielismy kolo niej, glaszczac, spiewajac. byly dni kiedy nie chciala usnac. ale przezwyciezylismy i dzis nie ma problemu wogole. wieczorem wyglada to tak, ze jest kapiel, potem jedzonko fru do lozeczka. to jest staly rytual. wiec ona wie, ze teraz idziemy spac. gasze swiatlo i nie ma nas. a natalka zasypia sama. w dzien ostatnio tez. widze, ze jest zmeczona, wkladam ja do lozeczka i po chwili spi kochane dziecko moje.
wydaje mi sie to proste, bo jak byla na piersi to w nocy jadla tylko raz. ale gdyby chciala jesc co chwile, musialabym ja wyciagac, wstawac to kto wie jakby bylo...
a z piersi zrezygnowala bezbolesnie hehe

Czeko pokaz nowa fryzurke
za samodzielne piękne zasypianie Natalki, kiedy przestałaś karmić piersią?

Cytat:
byla u mnie bratowa i jej siostrzeniec (pamietacie pislalam wam juz o Filipku) ma angine ropna biedak mial prawie 40 stopni goraczki i wymiotywal cala noc
mam nadzieje ze nie przyniosla tego wirusa do nas

ja czekam az Wercia zacznie porzadki robic
Trochę bez sensu, że z chorym dzieckiem do innego dziecka przyszła

A Kuba wczoraj dorwał szufladę w drugim pokoju, gdzie nie mam blokady, wyjął moje 2 swetry, przykrył się nimi i tak leżał

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 15:00   #351
UnholyOne
Ola-Unhola

Wróciłam ze spaceru. Całkiem ciepło, nawet duszno bym powiedziała, mimo mleka na niebie i braku słońca.

Chciałam jeszcze posiedzieć, ale przyszła hołota i tak zaczęli kląć, że nie było sensu siedzieć dłużej
Chyba muszę pomyśleć o innym miejscu, bo teraz cieplej będzie i więcej tego tałatajstwa na podwórka wylezie

Kładę Antosia, Bartkowi daję obiad i zaraz do Was wracam

Czeko, chyba trochę niepoważna ta bratowa. Z anginą ropną do dziecka małego
Stary 2010-04-29, 15:13   #352
Miramej
Zakorzenienie

Dostałam tę paczkę z Nestle, o której pisała sylka

Zapisałam dzisiaj Kubę do neurologa prywatnie. Na 18 maja

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 15:19   #353
UnholyOne
Ola-Unhola

A ja się tyle ankiet nawypełniałam i nie dostałam NIC!!!
Stary 2010-04-29, 15:23   #354
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się tyle ankiet nawypełniałam i nie dostałam NIC!!!
Ciekawe czemu?
Przesłać Ci coś?

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 15:39   #355
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ciekawe czemu?
Przesłać Ci coś?
No właśnie, ciekawe

Dzięki, jakoś sobie poradzę. Jeszcze się trzymam
Stary 2010-04-29, 15:42   #356
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ciekawe

Dzięki, jakoś sobie poradzę. Jeszcze się trzymam
Może niewyraźnie pisałaś?

Ale w razie jakby co, to wiesz ...

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 15:44   #357
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Może niewyraźnie pisałaś?

Ale w razie jakby co, to wiesz ...
Albo moze ktoś nie umie czytać

Jasne, jakby co, to...będę waliła drzwiami i oknami

Tak jak myślałam - to nasza pora na pogaduszki
Stary 2010-04-29, 15:59   #358
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Albo moze ktoś nie umie czytać

Jasne, jakby co, to...będę waliła drzwiami i oknami

Tak jak myślałam - to nasza pora na pogaduszki
I pewnie to już prędzej

Oki

Moja już niedługo się skończy - Kubuś śpi już 1,5 godziny

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Zamówiłam w końcu listonoszkę

Ola, co Antek pije? I z czego?

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-29, 16:30   #359
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
I pewnie to już prędzej

Oki

Moja już niedługo się skończy - Kubuś śpi już 1,5 godziny

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Zamówiłam w końcu listonoszkę

Ola, co Antek pije? I z czego?
Antoś się przebudził, ale daję wtedy cycusia i śpi dalej. Pewnie jeszcze do godzinki max.

Poka, którą?

No właśnie, co pije...
Do tej pory cycuś i tyle. Niekapka gryzie, butle traktuje również jako gryzak (zresztą w sumie dobrze, bo nie chcę do niej przyzwyczajać, więc leży w szafce).
Teraz zrobi się cieplej więc chcę podawać coś jeszcze - szczególnie na spacerze. Kupimy bidonik ze słomką, kubek 360 lovi, kubek medeli i będziemy próbowali. Jak nic nie załapie, będę dawała łyżeczką. Tak uczył się Bartuś.
A najlepiej Antoś to by chciał z normalnej szklanki. Wyrywa mi ciągle i kilka razy już chlupną sobie wodę do dziubka

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

ooo, chyba Kubuś wstał
Stary 2010-04-29, 16:43   #360
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie wrocilam do domku
wzielam karimaty i polozylam kocyk , nanioslam zabawek i Wercia sie bawila a ja sie troche opalalam

Cytat:

Trochę bez sensu, że z chorym dzieckiem do innego dziecka przyszła
znaczy chyba zle napisalam
bratowa przyszla sama i mialam na mysli zeby ona wirusa nie przyniosla ze soba z domu

Cytat:

Czeko, chyba trochę niepoważna ta bratowa. Z anginą ropną do dziecka małego
jak wyzej

Cytat:
Teraz zrobi się cieplej więc chcę podawać coś jeszcze - szczególnie na spacerze. Kupimy bidonik ze słomką, kubek 360 lovi, kubek medeli i będziemy próbowali. Jak nic nie załapie, będę dawała łyżeczką. Tak uczył się Bartuś.
A najlepiej Antoś to by chciał z normalnej szklanki. Wyrywa mi ciągle i kilka razy już chlupną sobie wodę do dziubka
a co chlopaczek sie bawil z kubkiem bawil, ze szklanki jak dorosly a co

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości