|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Cytat:
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Ty wiesz, jak krowy potrafią głośno ryczeć z szuflady?!
(przynajmniej moje). Ja wiem, ja wiem, lincz mi się należy, ale ja nie potrafię tak ostro się przestawić. Proszę nie bijcie. Będę się starać przechodzić jak najdalej od tej szuflady, w której mieszkają krowy . Jak widzę ile Wy zrzuciłyście kilo... Zazdrość mnie bierze i moja motywacja się poprawia, od razu dostaję kopa ![]() Paradoks Dukanowski: im nas mniej tym nas więcej. To życzę nam, żeby nas było coraz mniej (w kilogramach oczywiście)
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam test. Wyszło, że dobra waga dla mnie to 55kg, ale wtedy nadal mam nogi grube, chcę do 50 schudnąć. Kiedyś miałam 53 kg to miałam nogi a'la Beyonce, czyli niby fajne, ale mogłyby jeszcze zejść z tłuszczu. Chciałabym w końcu chodzić w spódnicy.
Po tym pływaniu na basenie to mi trochę zeszło przy kolanach a w tyłku nadal dużo na szerokość.
|
#1264 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie.
Niestety fotki nie wyszły, bo głupi ja zapomnieć naładować bateria Do tego fatalnie się dziś czuję. Mdli mnie przez pół dnia... Zastanawiam się, czy przebywając wśród was nie zmieniła mi się płeć i nie zaszedłem w ciążę... bo @ jeszcze nie miałem Nałaziłem się dziś, jak głupi. Ale szkoda byłoby nie skorzystać z tak pięknego urlopowego dzionka.
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz w domku
dzis mimo wzrostu postanowilam zjesc tyle ile sie tylko da proteinek bo mam proto dzien wiec zjadlam juz kanapeczki therci z szynka, piers kurczaka z piekarnika, 2 serki wiejskie, duzy jogurt, omlet z szynki i 3 jaj 1 nalesnik z serkiem homo, bo reszte zjadl tz i moze jeszcze tunczyka wciagne. Nie wiem czy to dobra taktyka?
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego aparatu nie bede komentowac
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie laseczki
Niestety przed swietami byl falstart ... dopiero teraz robie (mozna powiedziec ze powtarzam) uderzeniowke - 4 dzien. Jakos idzie (nie chce przechwalic mojej "silnej woli").Co do gotowanych warzyw ... Moja znajoma dietetyczka kiedys zwrocila mi uwage na indeks glikemiczny. Gotowane warzywa maja wyzszy przewaznie - moze to dlatego te zastoje u Was. Mam pytanko - jak sobie organizujecie posilki? Mi juz sie nudzi wiesniak na zmiane z kurczakiem i jajkami. Marzy mi sie jakas przegryzka typu jabluszko albo inne takie... Moze zaproponujecie cos co mozna podjadac przed telewizorem a co jest dozwolone?
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Języczek cięty jak brzytwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i silną wolę![]() gotując dla rodzinki i doprawiając na oko potrawy i nie wyjadać z garnka - to jest dopiero wyczyn ![]() dobre dobre
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Emilia3000.
Podsunelas mi mysl zeby sprawdzic sklad chipsow z pasternaku jakie ostatnio mignely mi w sklepie. Moze akurat beda suszone a nie otluszczone
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, ja już nie mogę się doczekać, aż wszystkie, ups sorry, wszyscy będziemy cieniutcy jak niteczki, tylko co ja wtedy zrobię bez naszego forum
. Jesteście wszyscy superzaści!!! Na razie, idę robić kotleciki z biustu kurzęcego a i nieślubny zaraz wróci, dziecię ściągnie z podwórka i koniec laby. Do jutra, albo późnego wieczoru (czyt nocy), jak już wszyscy usną wreszcie.
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie tylko! Zobacz tabele z indeksem glikemicznym - im wiekszy tym gorzej. To dotyczy tylko cukrow zawartych w produktach. Im wiekszy indeks tym wiecej cukru jest we krwi po 3 godzinach od zjedzenia i tym szybciej z tej krwi znika (np w boczki
). Jak indeks jest niski to glukoza jest wolniej uwalniana do krwi i uczucie glodu pojawia sie pozniej. Ja przynajmniej tak to rozumiem. |
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystraczy garnek i siltko(druszlak) i mozesz gotowac na parze
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To powinien być dzień na samiuteńkich proteinach, jaja, chudziuteńkie mięso, chudziuteńkie ryby, owoce morza i ewentualnie twaróg. Więc może dlatego waga Ci rośnie ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A nie, przepraszam, pomyliłam dni proteinowe z fazy 3 i 4
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-04-29 o 19:45 |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcxze sprostuje - z tym indeksem glikemicznym nie chodzi o to czy gotowane na parze czy w wodzie. \ogilnie o gotowane\smazone. NIE DAJMY SIE ZWARIOWAC Zapraszam do lektury http://pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_glikemiczny i tutaj tabela zeby sobie przejrzec http://www.montignac.com/pl/ig_tableau.php |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór....
ja na chwilke tylko bo mam dość dnia dzisiejszego.... z plusów: odnotowałam spadek i na dzień dzisiejszy mam -6,6kg więc chyba nie jest tak źle.... natomiast cos mi sie stało w ręke (pewnie sobie ją naciągnęłam) i ciężko cokolwiek robić.... no i cały dzień dzisiaj na dworze bo szkoda pogody na siedzenie w domu... w efekcie nogi mi chcą wejść nie powiem gdzie ale to chyba pozytywne zmęczenie więc się ciesze ![]() póki co jestem padnięta więc.... padam do łóżka ![]() spokojnego wieczoru i dobrej nocy PAPA
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Wpadłam poczytać co tam u Was w ciągu dnia się ciekawego wydarzyło i wyczytałam o sukcesie Emili3000- gratuluję pozbycia się cellulitu! Zazdroszczę bardzo, bo ode mnie pan C nie chce odejść, ale ja mu nie popuszczę ![]() A co do warzyw- tak jak napisała kataluna nie wariujmy. Jak mamy ochotę na gotowane to jedzmy gotowane, jak surowe to surowe itd. Takie moje zdanie
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Właśnie odkryłam, że wyjadłam cały zapas ogórków konserwowych ze spiżarki
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,2dzień uderzeniówki(ma być ich 2)jestem w trakcie czytania książki i doczytałam się ,że tuńczyk nie może być w oleju.Wczoraj opędzlowałam całą puszkę i na kolację wieśniaka jeszcze , mam wydłużyć o 1 dzień uderzeniówkę?
|
|
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niesmialo napisze co ja uzywam zeby sie tego pozbyc , szczegolnie z pociazowego brzucha, ktory sobie chyba utrwalilam przez obrzeranie sie tym i owym. Od jakiegos czasu stosuje masaze i "foliowanie" zwyklym balsamem do ciala z kilkoma kroplami olejow cynamonowego, geraniowego i grejfrutowego. Poprawia ukrwienie skory i na moje oko wyglada ona lepiej.
Edytowane przez kataluna Czas edycji: 2010-05-09 o 01:23 |
|
|
|
|
#1283 |
|
wizażowy robalek
|
A ja dzisiaj tak: na śniadanie dżogurt naturalny z otrębami, drugie śniadanko to mała sałatka z McDonald's ("A jaki sos pani dać?" - "Ja proszę bez sosu!"
) z sosem jogurtowo-ziołowym (kupiłam jogurt i dodałam trochę ziół do sałatki Kamis - fajna mieszanka), obiad to cieniutka zupka, jak to moja mama powiedziała - na rosołku z piersi i udek kurczaka, z warzywami, a potem zjadłam gotowaną nóżkę z ziołami. A teraz idę na kolacjon - zrobię twarożek ze słodzikiem ![]() W międzyczasie podjadałam resztę mojej wczorajszej pasty z tuńczyka (żeby mi nie burczało w brzuchu przed psorką od rosyjskiego ). I chcę zrobić zebrę, ale zamiast kawy dać kakao ![]() Emilia3000 a propos gotowania na parze... to ja mogę zrobić taką prowizorkę typu garnek z gorącą wodą, durszlak i pokrywka? Bo ja też nie mam takowego garnka do gotowania...I też Was wszystkich (pamiętam o Rodzynie ) kocham! Dzięki Wam mam motywację żeby nie grzeszyć A poza tym... już mam kilka diet za sobą. I teraz jestem na pierwszej diecie, na której mogę jeść do woli i nie chodzę głodna czy ze ściśniętym żołądkiem Wieeelka wygoda No i mam lepszy humor i energię! ![]() Muah!
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tata mi dzisiaj zrobił niespodziankę mówiłam mu na początku diety, że mam pożyczoną od TŻa starą wagę, bo moja poległa. Zapomniałam wspomnieć, że w międzyczasie dostałam wagę, której pozbywała się LyraBea ( fajna całkiem, szklana, okrągła, niby przelicza zawartość tłuszczu, wody i mięśni, ma zegarek i budzik
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z grzeszną uderzeniówką, to przyznam się, nie wiem co w takich sytuacjach. Dukan chyba zakładał, że ludzie są na tyle zdeterminowani, że chociaż tą fazę przejdą bezgrzesznie. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Omlet z oregano pachnie jak pizza I nawet podobnie smakuje
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jest zle ,dam radę jeszcze jeden dzień.Tak bardzo chce mi się warzyw...narazie wącham
|
|
|
|
#1287 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------
[/COLOR]Omlet z oregano pachnie jak pizza I nawet podobnie smakuje [/QUOTE]Dałabyś przepis na ten omlecik? |
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Boshhh, ile ja dzisiaj zjadłam
) jednakże mam wyrzuty sumienia bo brzuchol mam tak wypchany, jak bym na żadnej diecie nie była... może mi to minie zanim pójdę spać, a pójdę...późno oj późno, bo jutro farma ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- a w ogóle zapomniałam dodać, że waga to spada mi teraz w takim tempie, że niech ją drzwi scisną... masakra... wiedziałam, że na końcu idzie najwolniej, ale żeby aż tak...
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy garnek z sitkiem i pokrywka ja takie sitko specjalne mialam w zestawie garkow, i do szybkowaru tez dali - ale wystarczy jakie kolwiek sitko, tylko dosc plaskie,zeby warzywa nie byly zanurzone w wodzie, warzywka (mieso) cienko pokroic to sie szybko ugotuje a smakuje nie ziemsko
|
|
#1290 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko co na to Twój mąż ??Hehehe chyba każdy ma w sobie coś z chomika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A cóż to za tajemniczy klub, romantycznie zwany przez Emilię "śmietnikiem"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Może to jest powód mojego permanentnego zastoju

Nałaziłem się dziś, jak głupi. Ale szkoda byłoby nie skorzystać z tak pięknego urlopowego dzionka.