|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Svi, mimo wszystko zycze spokojnej nocy
Cytat:
Normalnie straszysz mnie ta woda i niespaniem w nocy;> ![]() Jak odzwyczai sie tego picia w nocy to pogratuluje sobie sama ![]() W sumie to nie wiem jak ot robia magielskie mamy, ze ich dzieci jakos nie wstaja . Chociaz... one troche inaczej karmia, wiec pewnie to dlatego![]() Antos zawsze pil slabe herbatki, a teraz odkad ma zeby, to w dzien wsypuje mu 1/4- 1/2 lyzeczki na ok 125 - 150 ml wody, mam nadzieje, ze z czasem nie bedzie potrzebowal tego dodatku. Soczkow nie podaje, bo i tak ich nie lubi, a poza tym zawieraja cukier i za bardzo syca, a ja wolalbym, aby cos zjadl konkretniejszego. Czasami kupuje wode mineralna z hippa z dodatkiem soku, ale drogo wychodza, wiec nieczesto to sie zdarza. W n ocy sama woda jakos mu wchodzina polspiocha ;> niezle pije twoj synek
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-29 o 23:10 |
|
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Witam wieczornie
. Juz mi powoli wena wraca .Cass gratuluje pierwszych kroczkow az szesc , no ladnie Kubusiowi idzie. ![]() : oklaski:Czeko Daniel tez czesto nie chce pic mleka na noc tzn wypije np 50 ml i to wszystko , a czasami potrafi 210 wciagnac wiec nie wiem . Mysle , ze to jak z nami ( czytaj doroslymi ) raz ma sie wiekszy apetyt a raz nie.Svi zycze zdrowka Twoim dzieciaczkom . Pisalyscie tez o spaniu . Ja tak jak Cass to ujela rowniez mam aniolka jesli chodzi o zasypianie. Tylko od kiedy wstaje w lozeczku znajduje go w dziwnych pozycjach. Daniel od jakiegos czasu jak czegos nie chce , to mi to po swojemu pokarze . A mianowicie kiwa glowka na nie , chyba zaczail , ze ten ruch oznacza nie i jak np nie chce juz jesc, tak robi.
Moj skarb - 07.07.09 Edytowane przez Texasik Czas edycji: 2010-04-29 o 23:25 |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krecenie glowka na "nie" jest ostatnio ulubionym sygnalem/znakiem komunikacyjnym Antosia , chociaz nie stosuje go akurat podczas jedzenia![]() Szczegolnie, gdy mu chce powiedziec, ze nie moze tam isc/tego dotykac/tam przysciskac itp itd, to juz mnie uprzedza i kreci ze zrozumieniem glowa, ze nie wolno ![]() ![]() , czasami tez jak sie sam bawi i cos mu nie pasuje to kreci sobie sam do siebie glowa, ze "nie". "tak" tez potrafi pokazac i wie co to oznacza, ale robi to rzadko , podobnie jak slowo "mama" mowi, gdy sie np uderzy i placze lub wlacza mu sie ogolnie marudek
|
|
#424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubus ma sreberko. Kto zgarnie brąz ? Cass, dlaczego podejrzewasz siebie o przekarmianie dziecka? Jak Kuba sygnalizuje ze jest glodny? Ja nie zabawialabym dziecka zeby jadło.Jesli odwraca glowe, to daje sygnal.Inaczej nie powie.Moja zaczyna płakac albo pluje. Dorota Zawadzka mowila ze karmiac dziecko "jeszcze 1 lyzeczke, jeszcze za mamusie" wmuszamy dziecku jedzenie, ma zle skojarzenia, nabiera zlych nawykow i nigdy nie ma szansy zgłodniec, a gdy bedzie wieksze prawdopodobnie tez bedzie jadlo wiecej niz potrzebuje. Cytat:
nie zawsze udaje sie tak jak bysmy chcialy Moje dziecko wody niecierpi i rowniez nie pije Cytat:
Cytat:
Znajoma karmi swoje dziecko na spiocha przez cala noc co 4h, a potem sieje panike ze maly nie je...(nieco mlodszy od L) Jakos nie moze pojac ze nie moze w nocy tego przetrawic i starcza mu to jeszczena caly dzien,a potem cuduje i wciska mu choc lyzeczke eh Cytat:
Mi wczoraj kobietka powiedziala ze taka asymetrie specjalista zobaczylby juz u noworodka, tylko trzeba wiedziec gdzie i jak patrzec i na co zwrocic uwage, bo juz w nizszych pozycjach mozna bylo to zaobserwowac Otóz to ![]() Cytat:
Co cie tak wyciszylo?Ciekawa jestem jak noc wam minela, jak Marci sie czuje, czy wiecej histerii bylo,wyspalas sie? Cytat:
tobie sie wydaje, a moze on tak ma? a moze cos innego chetniej by zjadl? Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeń Dobry
![]() Ale się pogoda zapowiada I do tego sobie pospałam w pracy... co prawda nie tyle ile bym chciała ale przynajmniej nie jestem aż tyle godzin snu w plecy. Poza tym cieszę się, że w ogóle mogę spać... bo niektórzy w innych hotelach musza być na baczność przez całą nocną zmianę ![]() Normalnie udało mi się z tą pracą... nie ma co... U nas jest jak w rodzinie ![]() Dobra kochane moje. Życzę Wam abyście nabrały dzisiaj pierwszej opalenizny, żebyście naspacerowały się z dzieciakami za wszystkie czasy i żeby przez cały dzień humorek i dobre samopoczucie wam w 100 % dopisywało. Ja sie zbieram do domku i biorę sie za WIELKIE sprzątanie ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
np ja nie moge zmrużyć oka ani na sekunde
![]() tzn gdybym pracowala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wyspałam się. Zuzka zrobiła pobudkę o 6 ![]() Małż zabrał ją na jakieś 4o min a ja zdrzemnęłam się. Musiał wychodzić do pracy i nie było zlituj się. Piję już kawkę. Kto chętny? ![]() Pogoda zapowiada się piękna więc pewnie znów długi spacerek. Może pójdziemy na dwa. Wieczorkiem chyba z małżem gdzieś wybędziemy a do Zuzi przyjdzie moja mama. Mamy dziś 5 rocznicę ślubu. Ale ten czas goni... Miłego dnia |
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku wszystkiego dobrego i mnostwa wspolnych rocznic
U mnie tez sie zapowiada piękny dzien. Dołączam z kawka, juz zimna.Mala dosypia ja ogarniam,bo tez chce wyjsc i to na dlugo. Mam nadzieje ze nie bede miala zadnych gosci dzisiaj.Tesc ma urodziny. Jakby co to po ciasto skocze, a niezamowionych gosci nie przyjmuje. Jak mnie to irytuje jak ktos przyjezdza bez zapowiedzi bo mysli ze jak z dzieckiem w domu jestem to zawsze chetnie przyjme i tylko czekam na jakas wizyte Odbiją sie od bramy heh Z reszta takich gosci to wole przyjmowac jak mąż jest w domu
|
|
|
#429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje rocznicy Gorgulku! ![]() Alez jestescie tworcze! Nie nadrobie, nie ma szans. Czy Wojtusia dostala wyniki juz? Wczoraj caly dzien w pracy, doslownie ul. Jedna dziewczyna sie pochorowala, wiec latalam jak opetana. Wieczorem wracalismy do domu- zajelo nam to prawie 2 godziny!!! Czas wyniesc sie z centrum... Aneczka byla znowu w zlobku- tym razem dluzej spala, ladnie jadla, panie Ja bardzo chwala, ze taka grzeczna, spokojna, usmiechnieta. Jestem dumna z mojego fistaszka Spokojnego dnia dziewczynki!
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() ![]() Cytat:
![]() gorgulku wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
|
|
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię niezapowiedzianych wizyt... Cytat:
![]() My też jesteśmy dumne z Aneczki ![]() Cytat:
![]() Moja kawka już zimna ale jeszcze dopijam
|
|||
|
|
|
#432 |
|
Ola-Unhola
|
Witam się z inką Za oknem piękne słonko i już o 7 było całkiem ciepło. Piękny dzień się zapowiada (tak też było w prognozie, szkoda, że wg niej jutro i niedziela w deszczu i pochmurno...) Iwonko wszystkiego Naj z okazji Drewnianej Rocznicy Ślubu
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często zimną dopijam, odkąd jest Kubuś
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Zapominam coś napisać.
Zuzia ma małą styczność z innymi dziećmi. Ostatnio jakoś częściej spotykam się ze znajomą i jej synkiem. Dziewczyny ale Zuzia jest nim zachwycona (żeby nie było Kubusiem bardziej ). Ja widzi tego małego to aż pieje z radości, nacieszyć się nim nie może. Podchodzi do niego, dotyka, całować chce ![]() Wczoraj byłyśmy razem na wspólnym spacerze to mało z wózka nie wyskoczyła jak go zobaczyła ![]() Muszę coś Wam napisać jeszcze. Ten mały jest niedobry w porównaniu z Zuzią. Ja idąc na spacer to mogę się odstresować a u niej to prawie cały czas stres i przygody. Poszłyśmy coś zjeść z dziećmi i płacąc dostałam dwa lizaki. I ona swojemu synowi dała tego lizaka Mały ma 6,5 msca. I mówi do mnie tak: "Dam jemu wszystko, żeby tylko cicho siedział bo mam już dziś dość". Dodam, że pół drogi niosła go na rękach bo w wózku wariował. Ale się rozpisałam
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Zuzia taka kontaktowa , czy czuł się zagrożony, że nie jest najważniejszy (a przecież jest). Z każdym kolejnym razem jest lepiej, tylko Kubuś nie umie jeszcze delikatnie dotykać i musimy Ich trochę z dala od siebie trzymać, bo Ona z kolei kopie, gdzie popadnie ![]() Nie dałaś Zuzi lizaka?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-30 o 08:33 |
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Znow wpadam na chwilę i lecę Brwi wyszły super-zmieszała henne grafitową z brazową Jedziemy dzis na mazury, wracamy w niedziele-Życzę wszystkiem super spędzonego długiego weekendu
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już 10 msc ![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiła się bardziej kontaktowa. Nie płacze już na obcych a jak widzi mojego brata to też strasznie się cieszy i czeka aż Ją weźmie na ręce. A jak zapominam to do tej pory za nim chodzi aż osiągnie cel ![]() No nie dałam. Jak ja mogłam?
|
||
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, Kuba rzadko płacze, jak ktoś, kogo nie zna, chce Go wziąć na ręce. Tylko na dzieci taki wrażliwy. A najlepsze jest, jak Basia zacznie płakać - On zaraz też ![]() ![]() Moja kochana Synowo
|
|
|
#439 |
|
Ola-Unhola
|
Fajnie, że tak Zuzia radośnie reaguje
Antoś też się cieszy jak zobaczy Bartusia, a jak byliśmy u Teściów na Święta to była 4 letnia siostrzenica Małża i Antoś ganiał na czworaka za nią piszcząc ![]() Ona się go bała i nie chciała, żeby ją dotykał, a taką miał chęć ![]() Lubi dzieci bardzo. Jak słyszy w radiu reklamę Skok Stefczyka (małe dziecko mówi: na wakacje można pożyczyć itp) to zaczyna najpierw się wsłuchiwać, a potem piszczy i trzęsie dupką ![]() Dzisiaj się śmiałam, że mamy małego pieska w domu, bo jak wróciłam po odprowadzeniu Bartusia, to trząsł doopką jak piesek ogonkiem ![]() Poza tym przy nodze chodzi - na czworaka zasuwa obok Aaa i się nie pochwaliłam - idą nam kolejne ząbki. 2 dwójki na dole Jednej już "szkiełko" widać a w miejscu drugiej taaakie napuchnięte, ze hej
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-04-30 o 08:51 |
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
|
#441 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja swoją mam na co dzień to jakoś nie tęsknię ![]() Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Będziemy razem wizytować,ja mam wtedy ortopedę(z tą ręką) Terminy rzeczywiście powalające-nic tylko chorować |
|||||||
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje U nas cisza ![]() Cześć ![]() Cytat:
|
|
|
#443 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć
![]() Co jest? Brak weny? ![]() Ja jeszcze Bartusiowi aparatu nie dawałam (5 lat)
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak jakoś niemrawo u mnie, chyba muszę dopiero wejść na obroty, tylko jak
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja mam jedna godzine przerwy w dzien i w nocy, jest na posilki lub na co chce, oczywiscie jak jest szansa, aby w ogole miec przerwe. Nie placa mi za ta godzine przerwy Mezowi tez nie placa za przerwe na lunch. Wredna Afrodyto, udanego weekendu i fajnie, ze henna wyszla ladnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesze sie, ze Aneczka tak sobie swietnie radzi ---- u nas nocka typowa , pobudka przed 6 rano, a wczesniej na picie o 4 (niestety smokiem nie da sie oszukac ).Dziewczyny, wiem, ze to zadne pocieszenie, ale ja rowniez czekam na wizyte u specjalisty po kilka tygodni. Oczywiscie, gdyby bylo cos baaaardzo pilnego, to potrafia pamietac i wpisac, gdy termin sie zwolni (tak np bylo, gdy Antonio mial miec robiony szybko rezonans magnetyczny). Tu oczywiscie nie ma czegos takiego, ze po znajomosci i ze sluzba zdrowia ![]() . Mozna czasami poprosic o wizyte prywatna, jest wczesniej, np za kilka dni, ale kosztuje grubo ponad 100 funtow:[. Nie mielismy jeszcze takiej potrzeby. Do lekarza rodzinnego nie ma takiego problemu w ogole, zazwyczaj wizyta jest w ten sam dzien lub zaraz na nastepny (bo sie placi mimo ubezpieczenia). Zawsze tez mozna isc na pogotowie i zaplacic mnie j lub wiecej w zaleznosci od pory dnia. Wezwanie karetki do domu rowniez jest platne , ale np gdy sie ma wypadek na ulicy czy cos, to juz sie nie placi... dla mnie jednak hitem jest to, ze jak sie zadzwoni do lekarza, ktory ma dyzur o porade, to rowniez przysla rachunek. Wow! Dlatego mam milion telefonow co dyzur, czy to jest zwiazane z ciaza, czy tez nie, bo maja nadzieje, ze nie odesle ich do lekarza ogolnego i nie beda musialy placic![]() Pobyt w szpitalu nie jest platny , badania nie sa platne, a leki na recepte sa baaaardzo tanie, placi sie naprawde symbolicznie ![]() Dodam, ze to u mnie, a nie w calym UK, bo u mnie jest prywatna sluzba zdrowia i nie ma nic wspolnego z NHS, chociaz na niektorych rzeczach od nich bazuje.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-30 o 09:29 |
||
|
|
|
#446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) no i szpilki.Myślę,że nie musisz kostiumowoCytat:
dla Kubusia za pierwsze kroczki.Cytat:
,no więc żaeby szybko Marcelkowi przeszło |
|||
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że tak zmieniła się ![]() Na początku czerwca przyjeżdża siostry córeczka, będzie tu przez dwa msce. Zuzia będzie miała koleżankę do zabaw ![]() U nas też dwa kolejne idą ale coś przebić się dziąsełko nie może... Cześć ![]() Oj, raczej nie dane będzie mi tyle ważyć, nawet nie chcę ![]() A to masz jeszcze jakiegoś innego Bartusia? ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Miramejku dziękujemy z Zuzią za życzenia (nie zacytowało mi Twojej wypowiedzi) ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Zbieramy się na pierwszy spacer. Do później |
||
|
|
|
#448 |
|
Ola-Unhola
|
Chodziło mi o to, że jak był wtedy na wycieczce w Bałtowie z przedszkolem to miał 5 lat, więc nie dawałam aparatu. Teraz tez bym nie dała jeszcze
![]() Taka mała zguba z niego, to lepiej nie ryzykować
|
#449 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dużo zdróweczka dla dzisiejszych solenizantek:Zuzi
Cytat:
dla Danielka za nową umiejętność.Cytat:
Cytat:
dla Aneczki-każda mama byłaby dumnaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
następne ząbki do kolekcji.Przyjdzie pora na aparat Cześć dziewuszki Ostatnio nie nadążam za Wami .Wczora j przyjechała szwagierka z takim prawie dwuletnim synkiem,prawie cały dzień spedziłyśmy na dworzeWychodzi nam 6 ząbek .No i kolejna dobra wiadomość moja bratowa urodziła wczoraj córeczkę 3,400 dag,widziałam zdjęcia,śliczna jest no i taka malutka.Wczoraj dostała drugą kroplówkę i dopiero ruszyło ![]() Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Slodkie caluski dla malych dam ktore maja swoje swieto dzis
![]() ![]() ![]() ![]() czesc ale u nas slonko pieknie swieciide wstawic obiadek i na spacerek a po poludniu znowu tylko musze japonki ubrac bo mam piete zdarta od wczorajszego spaceru dzisiaj Wercia zjadla sniadanie z apetytem cala porcje i popila herbtka tyle co wczoraj za caly dzien wiec moze dzis ma wiekszy apetyt ![]() Cytat:
Cytat:
a Laura tez mniej je wlasnie od wtedy?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

tak czytam ile Wasze dzieci piją w ciagu doby...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
najgrzeczniejsza na watku teraz jestem 

Będzie dobrze