|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cześć dziewczynki! My jesteśmy po glukozie... myślałam że będzie gorzej, wyniki po długim weekendzie.. W pierwszym momencie strasznie zachciało mi się spać, ale za chwilę przeszło... Jem jakiś obiadek... makaron z serem, chociaż wcale mi się nie chce... ale coś trzeba ;/
ola_k11 mnie też narobiłaś ochoty na te szyszki... nie wiem czy się nie skuszę... pilotka ja podchodzę do M i jego pomysłów sceptycznie, on już dosyć szeroki wachlarz swoich zachowań pokazał. Jak mu wysłałam listę co jeszcze musimy dziecku kupić, to mi odpisał, żebym mu takich list nie przysyłała bo on się na tym nie zna, że do sklepu ze mną pójdzie, że w sumie teraz najważniejsze jest mieszkanie i czy się za nim rozglądałam ;/
|
|
#513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam jeszcze łóżeczko ale była okazja to kupiłam ![]() kasha dobrze ze przezyłaś badania a co do listy wiekszosc facetów nie wie o co biega .... jusdan myslałam, ze moze przypadkiem wiesz
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-30 o 15:20 |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety, ja ledwo żyję... upał jak nie wiem co, słońce mocne, 27 stopni w cieniu u mnie... aaaa
poza tym byłam w Katowicach w bibliotece, i jechałam przewozem a nie autem... potem kawałek miałam do przejścia, w bibliotece też chwile, pokserowałam sobie wszystko co potrzebuje do pracy... i tramwajem do dworca i autobusem do domu... zmęczona jestem mimo wszystko. Teraz przyszłam, zjadłam naleśniczki z dżemem truskawowym i robię sernik po królewsku
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Hd sliczne rzeczy, ale klimat bedzie w domku. Mi to sie marzy domek na mazurach kolo Pasymia najlepiej.
Bajka widze, ze juz zakupy pelna para ruszyly i niedrogo dalas. Muminek o losie nas tez pewnie to czeka, male dzieci tak maja ![]() Ja po spacerku juz 4 kleszcze z siersci zdjelam, obrozka sie sprawdzila Bayera(zawsze byl preventic, ale wycofali) wszystkie byly na wpol zdechle i sie zaden nie wbil Zaraz jedziemy na zakpu bo jutro na grilla do znajomych na noc z piesem juz sie doczekac nie moge. |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odebralam syna kolezanki z przedszkoala, teraz oglada bajke i wcina banana
![]() A wieje u nas...chyba bedzie padac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze sie wziąść do nauki bo za tydzień aż 3 zaliczenia z anatomii ![]() za za to jedzenie ide robić te szyszki ola trzymaj kciuki
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Szyszki robisz z ryzu dmuchanego? Ja właśnie wstawiłam sernik królewski do piekarnika i szukam przepisu na jakiś fajny sernik... bo zostało mi sera dość sporo, więc zrobię drugi... może coś z owocami
Normalnie bym sobie podzieliła porcje sera, ale teściowa przywiozła mi ze wsi od swojej swatowej już zamrożony, więc nie kombinowałam No ja też mam zaliczenia jakieś za tydzień, a najgorsze za dwa tygodnie, głupi egzamin, z głupim facetem Za to zaraz przyjedzie moja koleżanka, ktorej chyba ze 3 miesiące nie widziałam i się cieszę jak dziecko a wieczorem mam zamiar coś pracy napisać
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
tak ola podawała przepis ale ja mam tylko czekolade i ryż
![]() a te zaliczenia to dopiero poczatek
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na szczęście w szkole mam już prawie koniec, coraz to bliżej pożegnania się z uczelnią i studiowaniem, co mnie cieszy
Co do drugiego ciasta to będę robiła na kruchym spodzie, z owocami, najlepiej by było jagodami, ale niestety nie mam... muszę popatrzeć co tam w sklepie, może mrożone jakieś kupię, pianą i posypką Ciekawe co to wyjdzie, bo to kombinowane będzie
|
|
|
|
#522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
sliczne te dziewuszkowe ubranka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my tez takie kupujemy a chyba rodzice sie namyslili i zebys bratu nie zabierala stwierdzili ze kupia wnuczce nowe ![]() ola mam nadzieje ze psiak bedzie zdrowy!!!!!! a my dzisiaj mamy aktywny dzien tz malowal schody wiec siedzialam z nim pozniej na dworze kosil trawe a ja grabilam przyjedzie do nas chyba moja siostra z dziecmi i mezem dzis lub jutro wiec bedzie zamieszanie co zrobil moj pies...
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
marta to mam nadzieje, ze prezent juz kupiony, a wesele bedzie udane
![]() papeteria niezla historia z tz! Pamietam jak juz kilka z Was tutaj opisywalo, co tz wyprawiali po alkoholu, historie niesamowite. Jak dobrze, ze moj maz jest niepijacy ![]() Lilka z tym termometrem do ucha to jest tak, ze najbardziej prawidlowe odczyty temperatury sa oralne i rektalne, z ucha niezawsze tak super mierzy, stad te roznice vette widze, ze jestes co tam u Ciebie?Wczoraj w mojej szkole rodzenia byla koncowka o cc (wiedzialyscie, ze pod koniec po wyjeciu lozyska, wyjmuja tez macice na zewnatrz, zeby ja wylyzeczkowac i zszyc??) Brrrr A wiekszosc zajec byla o tym, czego sie mamy (my kobiety) spodziewac po porodzie. Za tydzien ostatnie zajecia o zajmowaniu sie noworodkiem. Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-04-30 o 16:11 |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxa biedny piesek
Cytat:
rzadko pije dlatego też takie rewelacje później ![]() a z tą macicą to masakra dzięki za ciekawostkę ![]()
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
alguien chyba czuje sie lepiej jak nie znam takich szczegółów
![]() aaa odnosnie spania na plecach! wczoraj sie mnie ginka zapytalam czy moge spac odpowiedzialam ze generalnie tak bo jeszcze dwa tyg temu jak lezalam na wznak to nie moglam oddychac tylko ze plecy mnie dosc szybko bola gdy tak spie a ona mowila zebym naprawde unikala spania i nadmiernego lezenia na plecach bo mowi ze wydaje sie to nie szkodliwe ale naprawde jest niekorzystne dla dzidzi i najlepszy jest lewy ewentualnie prawy bok
|
#526 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę rodziców aniołów.
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
papateria to maz dzisiaj chyba ciezko chory co??
a ja sie z mojego wczoraj nasmialam maly mial wieczorej jak juz lezelismy czkawke i przylozylam meza reke a on taki podekscytowany pyta "to serduszko?" musialam mu tlumaczyc ze to czkawka
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
ja w sumie niewiele wiedzialam o cc, bo jestem mocno nastawiona na zwykly porod, ale po tym wszystkim, co nas wyszkolili, to tym bardziej uwazam, ze naturalna droga jest najlepsza...Wiadomo, ze niektorzy nie maja innego wyjscia albo sa sytuacje juz na miejscu, ze musza robic cc, ale w kazdym innym przypadku jednak nie ma to jak natura...
|
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyciagiem prozniowym? Smiesza mnie tacy znawcy ze szkoly rodzenia, najchetniej bym ich bo tylko strasza przyszle mamy i mieszaja im w glowach.Jak przebiega cesarskie ciecie: Najpierw przecina się skórę, następnie powłoki brzuszne i dolny odcinek macicy. Potem przebija się pęcherz płodowy i wyciąga dziecko. Wszystko trwa tylko kilka minut. Zdarza się wręcz, że dziecko nie zdaje sobie sprawy z całego zamieszania i... śpi. Po przecięciu pępowiny maluch trafia w ręce neonatologa lub pediatry. Jeśli warunki na sali operacyjnej i stan malca na to pozwalają, po wstępnych oględzinach można go pokazać mamie. Później lekarz musi wyjąć łożysko i zszyć wszystkie warstwy: macicę, otrzewną, mięśnie, powięź, tkankę podskórną i skórę. Cała operacja trwa przeważnie 30–40 minut, w razie potrzeby dłużej.
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() wlasnie wrocilam z pracy i probuje Was nadrobic ![]() dzis wyjezdzamy nad jeziorko, mam nadzieje, ze uda sie zlapac troche slonca ![]() alguien We wtorek zalegle usg z nfz-tu, no bo przeciez nie dalo sie zarezerwowac terminu na polowkowe mimo, ze dzwonilam miesiac wczesniej. Poszlam prywatnie. Jedna mysl:nasza kochana sluzba zdrowia idealne jakis czas temu mialam podobnie wykonane pasemka, nie szlam poprawiac/inna rzecz, ze nie zaplacilam...bo tez mialy byc refleksy/Poczekalam tylko 2 miesiace i zmienialam fryzjera, efekt taki, ze jestem juz prawie blondynka + pasemka sie wyrownaly i wygladaja b.ladnie. alguien rewelacyjne ciuszki ania22 sliczna figura ciazowa Zycze Wszystkim udanego weekendu i duuuuzo zdrowka! lece sie pakowac aha! dzis moja kuzynka urodzila synka, cc, 2,9 kg, 52 cm, 2 tygodnie przed terminem. Miala zwezenie miednicy stad cc, mamusia i synus czuja sie fantastycznie ![]() Juz nie moge sie doczekac kiedy go poznam
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-30 o 16:38 |
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
anoxa to biedactwo ,niech sie wylize z tego jak najszybciej
papeteria ja caly pobyt w Polsce pomykalam w koszulce na krotki rekaw i tylko czasami sie zastanawialam dlaczego ludzie sie na mnie dziwnie patrza.. Niektorzy o dziwo byli w zimowych kurtkach ![]() dzidziadziumdzia powodzenia w szukaniu wozka! My juz praktycznie wszystko mamy ,a ciuszki dla malego to nawet do 2 latek . Jak M. wyjedzie to sfotografuje wam wszystko i zobaczycie moja kolekcje ,bo teraz dziwnie sie na mnie patrzy jak co chwile segreguje i przekladam wszystko. Dzis tez dokupilam kilka rzeczy ![]() A co do tych skurczy.. to masz racje ,te moje poranne bole to rzeczywiscie zakwasy ![]() itakasia jak ja marze zeby juz z moim malenstwem chodzic na plac zabaw ![]() Alguien kupilam w Polsce ta Mustele ,ktora polecalas ,jest swietna ,super cialo jest po niej ,Vichy sie nie umywa do tego kremu! Jak M. pojedzie do Polski to kupi mi jeszcze z 2.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-04-30 o 16:43 |
|
|
|
#533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ech...ja dziś mam mało czasu, musze mieszkanie ogarnąć, obiad, zakupy, szykowanie mięska na grilla (będe miała karkówke, boczek, żeberka, białą kiełbaskę cienką), robię tatziki i masło z ziolami prowansalskimi... jeszcze latam z psem i jestem wykończona |
||
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 miesiac smarowania sie zbliza. |
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
vette Ja to jakas dziwna jestem bo mi cala poszla w 2 tygodnie ,mam widocznie duzo wiecej cialka :p
|
|
#536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz tylko miejmy wszystkie nadzieje, ze bedziemy tak chwalic az do porodu ![]() vette to super, ze wszystko dobrze u Ciebie Cytat:
tu tez mowia, ze wyciagaja na zewnatrz |
||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wystraszylam dziewczyny przed chwila.... myslalam ze mam kleszcza w nodze ale to naszczescie tylko wagier byl cos mnie zaswedzialo podrapalam i czuje ze cos mam ale maz orzyjechal obejrzal i okazalo sie ze to tylko wagier
![]() psiakowi ucho przemylam i teraz grzecznie lezy musi go to bolec
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
No usg to inna sprawa, ja też mam na każdej
Ale krew i mocz, to tak jak dziewczyny mówiły- pierwszy wynik był bardzo dobry więc może nie muszę robić. Zobaczymy teraz jak to wyjdzie.---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-30 o 17:18 |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do tej macicy na zewnątrz
To moja siostra miała ostatnio zakładaną spiralę i też jej macicę gin wyciągał A ona sobie oglądała, bo to na żywca było Mówiła, że ból był wielki.---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

.

ja musze sie wziąść do nauki bo za tydzień aż 3 zaliczenia z anatomii 
ide robić te szyszki
ola
trzymaj kciuki 
bo tylko strasza przyszle mamy i mieszaja im w glowach.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)