Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 11:07   #511
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Svi zajrzyj do klubu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:09   #512
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Czeko Weroniczka tez nie wypija za wiele.
i jakos az tak sie tym nie przejmuje bo ona od poczatku malo pila, poprostu nie chciala, ale uwazam ze jak bedzie naprawde upal to sama bedzie sie upominac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:10   #513
gorgulek
Zakorzenienie

Czeko chodziło mi o to, że są też dzieciaczki, które mało wypijają
Moja Zuzia też do nich należy
Stary 2010-05-01, 11:11   #514
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak sie zastanawiam dlaczego upieracie sie przy samej wodzie dla maluchów. Przeciez troche herbatki nie zaszkodzi a tego cukru jest tyle co kot napłakał. Moze wasze dzieci bede chetniej piły wode z odrobina herbatki.

Lece wstawic pranie Kubusia
Do pozniej (postaram sie jeszcze dzisiaj zajrzec)
uważam, ze najlepszym napojem jest czysta woda, herbatki soczki owszem, ale chce go nauczyć, ze pragnienie gasi się wodą

a nie jak mój małż - nigdy w życiu nie pił wody i teraz nawet leki popija colą albo innym paskudztwem... chce tego uniknąć
moja teściowa wszystko słodzi (nawet surówki, pomidory) i skrzywiła małżowi smaki - tak uważam

Cytat:
P4w moja Zuzia wg mnie też mało pije. Doczytałam sobie, że mleko też gasi pragnienie i może dlatego nie chce tyle pić?
Może spróbuj najpierw z takimi herbatkami parzonymi bez cukru? Np. jakiś rumianek słabiutki.
Ja zauważyłam, że nawet jeśli dam Zuzi sok lub herbatkę to wypije go tyle samo co wody. Widocznie tak ma. Czeko Weroniczka tez nie wypija za wiele.

Cass ja upieram się przy wodzie bo nie chcę ładować w nią cukrów. A dlaczego Ty upierasz się przy danonkach, parówkach czy innych rzeczach? I ja Tobie nie piszę, że po co się upierasz skoro to niezdrowe...

Mieliśmy iść na grilla ale kropi coś. Małż poszedł sam. Jak się wypogodzi to dojdziemy a jeśli nie to przyniesie mi jedzonko gotowe do domu
no właśnie myślę,z e jak by chciał to by wypił - staram się mu dawać jak tylko mi się przypomni...

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-01 o 11:13
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:14   #515
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
uważam, ze najlepszym napojem jest czysta woda, herbatki soczki owszem, ale chce go nauczyć, ze pragnienie gasi się wodą

a nie jak mój małż - nigdy w życiu nie pił wody i teraz nawet leki popija colą albo innym paskudztwem... chce tego uniknąć

no właśnie myślę,z e jak by chciał to by wypił - staram się mu dawać jak tylko mi się przypomni...
Ja też tak uważam i dlatego się upieram
Ja również daję jak tylko mi się przypomni
Stary 2010-05-01, 11:16   #516
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gorgulek jak bede miala chwile to poszukam linkow
teraz lece dalej sprzatac poki dzieci nie ma
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:17   #517
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gorgulek jak bede miala chwile to poszukam linkow
teraz lece dalej sprzatac poki dzieci nie ma
Ok
Stary 2010-05-01, 11:54   #518
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny tak sie zastanawiam dlaczego upieracie sie przy samej wodzie dla maluchów. Przeciez troche herbatki nie zaszkodzi a tego cukru jest tyle co kot napłakał. Moze wasze dzieci bede chetniej piły wode z odrobina herbatki.
zgadzam się z dzieczynami, po piersze czydta woda jest po prostu najzdrowsza i najlepsza do pocia, po drugie juz na starcie kształtujemy pewne nawyki i upodobania Ja też byłam nauczona pić zawsze coś słodkiego, miałam min z tego powodu duże problemy z wagą, zmiana nawyków nie była taka łatwa jak się wydaje, chcę żeby dla Martynki było naturalne, że do picia jest woda a sok czy coś słodkiego to dodatek

Cytat:
no właśnie zalezy mi, zeby pił wodę, ale moze spróbuję jakiejś słabej herbatki - ciekawe czy wypije
u nas pomagała już taka super słabiutka, dosłownie parę granulek, no albo rzeczywiscie zrób jakąś delikatną parzoną bez cukru

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:56   #519
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Nalotu nie było
Dzisiaj trochę chłodniej się zrobiło nareszcie, wczoraj było 27 stopni w cieniu, masakra.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mamcie, mam pytanie (tak, znowu..wybaczcie ) Martynka kończy niedługo 9 miesięcy no i chciałabym jakoś jej menu zmienić, ile razy na dobę wasze dzieci dostają jeszcze tylko samo mleko? Nie wiem co zrobić, czytałam że dzieci od 10 mies powinny zjadać obiadki 2- daniowe dawać jej zupkę a zamiast następnego posiłku, którym było mleczko 2-gie danie? czy po prostu jedno mleczko zastąpić kaszką?
Ja, jeśli daję dwudaniowe, to biorę każdego dania mniej, tak, żeby razem wyszło ok. 220-250 g - tyle gramów, ile zjadałby jednego dania. Czyli np. 125 g zupki, popicie wodą i za parę minut 125 g obiadku. Wiadomo, że nie odmierzam dokładnie, ale nie wyobrażam sobie, by Tymek zjadł duży słoik zupy i duży słoik obiadku Ale szczerze mówiąc, to te dwa dania zdarzyły się u nas kilka razy, najczęściej normalnie daję albo zupę albo obiadek.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia urodzinowe dla Męża
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Morska, wszystkiego Naj dla Małża
Dziękujemy Mam nadzieję, że wyjazd będzie udany

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wercia umie "papa"
Ale ja pisałam o reakcji na "bye bye"

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Pani w aptece mowila mi ze dzieci do 3 r.z nie powinno sie opalac, ale sumienie mam czyste.Smaruje ją kremikiem
Tymek też się troszeczkę opalił mimo filtru 50

Cytat:
morska, myślę że możesz iść w żółtej sukience byle tylko dodatki nadały jej eleganckiego wygladu
Tak rzuciłam ten żółty dla przykładu, ale kto wie, bo lubię go Na razie w ogóle nie mam pomysłu :-/ Tymczasem przeglądam allegro szukając inspiracji

Cytat:
Cass ja upieram się przy wodzie bo nie chcę ładować w nią cukrów. A dlaczego Ty upierasz się przy danonkach, parówkach czy innych rzeczach? I ja Tobie nie piszę, że po co się upierasz skoro to niezdrowe...
Tymek (ja z resztą też) też pije tylko wodę Zwłaszcza teraz, kiedy kształtują się jego kubki smakowe.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-05-01 o 11:59
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 12:29   #520
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czeko chodziło mi o to, że są też dzieciaczki, które mało wypijają
Moja Zuzia też do nich należy
i tak tez zrozumialam

Cytat:

moja teściowa wszystko słodzi (nawet surówki, pomidory) i skrzywiła małżowi smaki - tak uważam

a widzisz a mnie mama poila sokiem, slodkim kompotem i co ?
jak ja tylko wode pije sokow nie lubie i kompotow tez
wiec nie ma reguly

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Ale ja pisałam o reakcji na "bye bye"

no u nas sie mowi"papa" wiec reakcja u Antonia pewnie taka sama jest na "bye bye"

Wercia pomimo faktora 50+ i buzki w pelnym sloncu nie miala czerwonych policzek, a balam sie ze beda
widocznie ten filtr bardzo dobrze chroni

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 13:22   #521
UnholyOne
Ola-Unhola

No i nie pojechaliśmy...

Teściowa zadzwoniła, że tak na działce leje, że możemy tylko w domu siedzieć. A w domu, to ja wolę w swoim
Spoko, mamy tydzień. Zobaczymy jak będzie jutro, a jak też kiepsko to może w poniedziałek. Zobaczymy.

Nie zamierzam się tam kisić w chacie. Jadę po to, żeby na dworze siedzieć i nawet jak będzie chłodniej, to wyjść na spacer kilka razy, a jak tak pada, to nici z ych planów.

Także będę z Wami
Stary 2010-05-01, 13:43   #522
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dawalam Werci obiadek i zwymiotowala............a le teraz wiem ze to moja wina bo miala odruch wymiotny a dalam jej jeszcze jedna lyzeczke i oczywiscie wszystko poszlo a ze jadla szpinak to wszystko usmolone

teraz chce mi sie ryczec ze przeze mnie zwymiotowala
wlasciwie to nie wiem po co dawalam jej jeszcze jak nigdy nie daje jak widze ze juz ma dosc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 13:43   #523
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy szkoda, ze pogoda nie dopisala - no ale moze sie poprawi
a narazie jestes skazana na nas
Stary 2010-05-01, 13:55   #524
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Także będę z Wami

super

a tak na serio - mam nadzieję, że pogoda się wyklaruje i odpoczniecie

Czekoladko, nie myśl już o tym, Wercia na pewno zapomniała, trudno, następnym razem podwójnie będziesz pamiętać Wszystkie popełniamy czasem głupie błędy, nie można się zadręczać

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 14:29   #525
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko, nie myśl już o tym, Wercia na pewno zapomniała, trudno, następnym razem podwójnie będziesz pamiętać Wszystkie popełniamy czasem głupie błędy, nie można się zadręczać
wtedy jak zwymiotowala to nie dawala zadnego sygnalu ze zwroci wszystko.....wiec moze to zeby bylo
a dzis ewidentnie dawala mi znak i powinnam jej nie dawac tej"jeszcze jednej lyzeczki" ale myslalam ze nie zwroci a tu gich......ale szpinak jest zapychajacy i jak sie za duzo zje to "rosnie w buzi" wiec nie dziwie ze zwrocila
ech humor mam zepsuty przez to........moja biedna teraz czkawke ma

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 14:54   #526
Wojtusia
Zakorzenienie

czeko nie martw się niuni nic nie będzie. trudno zwymiotowała, nastepnym razem bedziesz pamiętała zeby jej nie dawac wiecej. Nie zamartwiaj się misiu.

unholy szkoda ze pogoda nie dopisuje, ale jeszcze moze sie poprawi

Svi, jak juz tak wpadłas w wir porządków to wpadnij skarbie do mnie

u nas tez sie zachmurzyło, troche popadało, ale przed południem byłysmy ze 2 godzinki na dworze. posprzątałam kuchnie, zostały jeszcze pokoje i łazienka mielismy gości posiedzieli kilka godzin, całkiem przyjemnie było, mimo ze w bałaganie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:11   #527
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
czeko nie martw się niuni nic nie będzie. trudno zwymiotowała, nastepnym razem bedziesz pamiętała zeby jej nie dawac wiecej. Nie zamartwiaj się misiu.

unholy szkoda ze pogoda nie dopisuje, ale jeszcze moze sie poprawi

Svi, jak juz tak wpadłas w wir porządków to wpadnij skarbie do mnie

u nas tez sie zachmurzyło, troche popadało, ale przed południem byłysmy ze 2 godzinki na dworze. posprzątałam kuchnie, zostały jeszcze pokoje i łazienka mielismy gości posiedzieli kilka godzin, całkiem przyjemnie było, mimo ze w bałaganie
dzieki za pocieszenie żono moja
u nas sie rozpogodzilo ale nadal jakies chmury wisza wiec pojde z Wercia tylko na plac na hustawke

a czeka mnie samotny wieczor bo malz musi do pracy jakas impreze maja

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 16:17   #528
mariolasl
Zakorzenienie

witajcie

Niedawno wrocilam z pracy, Malutek spi, wiec sie nieco relaksuje.

W temacie herbaty - mozna dzieciom robic np rooibos, jest smaczna, nie zawiera cukru, teiny, zdrowsza od soczkow i granulowanych herbatek itp i polecana jest dla niemowlat, przynajmniej u mnie. Antonio chetnie ja pije

Unholy, przykro mi, ze nie pojechaliscie

Czeko, nie martw sie, teraz juz na pewno nie dasz jeszcze jednej lyzeczki
Stary 2010-05-01, 16:39   #529
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kurna, tyle pocytowałam i mi zzarło

Gorgulek, absolutnie nie narzucam Ci co ma pic Twoje dziecko. Chciałam tylko doradzic Bo jesli maluch nie chce pic samej wody to moze warto dac mu odrobinke herbatki zeby chociaz woda miała inny smak. Moze wtedy bedzie chetniej pił. Kubie wystarczy kilka granulek i juz chetnie pije taki napój.

Widze, ze mamy na watku zwolenniczki i przeciwniczki herbatek

Czeko, nie smutkaj sie Przeciez nie chciałas tego specjalnie. Teraz juz nie bedziesz bagatelizowała sygnałów Werci. Człowiek uczy sie na błędach. U nas było dzisiaj na sniadanku podobnie. Pod koniec jedzenia Kube zerwało ale juz mu wiecej nie dawałam kaszki.

Mariolu, nawet nie widziałam, ze ta herbatke mozna dawac dzieciom

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:58   #530
magi77
Wtajemniczenie

Wpadłam się przywitać

Chciałabym Wam podziękować za gratki dla Maciejki
Jak to napisała Mariola - sie zaczęło Normalnie nie mam już sił witalnych ani żadnych innych Maciuś z szybkością światła "doraczkowuje" do czegokolwiek, żeby wstać. A ja za Nim Codziennie ma kilka wypadków (bliskie spotkania z podłogą) i dostał przydomek Pan Wypadek

Svinecko super extra, że pierścionek znowu jest na Twoim palcu

Nie pamiętam co jeszcze chciałam rzec, a muszę skończyć sprzątać, bo chłopaki zaraz ze spacerku wracają. To do zobaczyska

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:45   #531
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróżka Sylka
He,he już ja tam swoje wiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gratuluję kolejnych ząbków , idziecie jak burza
No i dla bratowej

Cytat:
ogolnie to ja wpladlam tylko na chwile powiedziec, ze....................... .ZNALAZLAM PIERSCIONEK
normalnie az skakalam z radosci byl w szafce z bluzami Eryka szukalam tam ale nie znalazlam wczesniej - a teraz wkladam jego wyprana bluze a tam sobie lezy ON

lece papa
O super

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę, bo pakuję się dalej - wczorj padłam zmęczona po przejażdżce super autem do polowań. (Nie wiem jak my tym dojedziemy i w ogóle się zapakujemy). Owszem dużo miejsca to on ma ale między kanapą a siedzeniami z przodu...Bagażnik płytki,m wiec nie wiem jak wózek wejdzie....a torby????Myślałam o rowerze dla B., ale gdzie tam...
Poza tym jest dwudrzwiowy, z tyłu nie ma okien tylko kawałek brezentu - tzn dach jest z takiego materiału z plastikowymi małymi szybkami...dzieci ciemno tam będą miały...Dobrze, że to nie aż tak daleko, bo bym nim nie pojechała...
O taki:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12399357
Widać na pierwszym zdjęciu czym jest tył przykryty...

No już ie narzekam...

Dzięki Kochane, mam nadzieję, ze uda nam się wyjazd i na pogodę trafimy
Bo już dzisiaj śladu po upale nie ma - szaro i buro

Życzę Wam też odpoczynku

Uuu będę za Wami tęskniła....
Będę pisała sms

Buziaczki, do miłego
Kochana odpoczywaj aby pogoda Wam dopisała.
Też będziemy tęsknić

Cytat:
witajcie
u mnie porzadkow czesc dalsza w sumie dobrze, ze rodzinka przyjezdza bo to mobilizuje do gruntownego sprzatania chaty a tak to zabieralam sie za to i zabieralam

koniecznie nawet go nie zakladam

eee no fajna fura jakos sie zmiescicie
szerokiej drogi
i prosze pisac!

moze spotkasz mojego TZ bo wybyl z dziecmi
Nie ma to jak dobra motywacja

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-05-01 o 17:46
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 18:09   #532
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Bartosz też ma delikatnie chycone policzki a filtr też 50

Cytat:
No i nie pojechaliśmy...

Teściowa zadzwoniła, że tak na działce leje, że możemy tylko w domu siedzieć. A w domu, to ja wolę w swoim
Spoko, mamy tydzień. Zobaczymy jak będzie jutro, a jak też kiepsko to może w poniedziałek. Zobaczymy.

Nie zamierzam się tam kisić w chacie. Jadę po to, żeby na dworze siedzieć i nawet jak będzie chłodniej, to wyjść na spacer kilka razy, a jak tak pada, to nici z ych planów.

Także będę z Wami
Ja się zamartwiam,że nie zdążyłam zrobić pa,pa nie pożyczyłam udanego wyjazdu a Ty w domku
Szkoda,że pogoda popsuła Wam wyjazd

Cytat:
dawalam Werci obiadek i zwymiotowala............a le teraz wiem ze to moja wina bo miala odruch wymiotny a dalam jej jeszcze jedna lyzeczke i oczywiscie wszystko poszlo a ze jadla szpinak to wszystko usmolone

teraz chce mi sie ryczec ze przeze mnie zwymiotowala
wlasciwie to nie wiem po co dawalam jej jeszcze jak nigdy nie daje jak widze ze juz ma dosc

Cześć,czołem
U nas powtórka pięknej pogody,a miało padaćSiedzimy cały czas na dworze albo spacerujemy,Bartosz na kota dzisiaj wołał;cici,cici-nie kici tylko cici.

Przebrałam dzisiaj Bartoszowi pościel w łóżeczku i wrzuciłam jakoś odruchowo krem Sudocrem,wyszłam tylko na sekundkę po wodę do wiadra,żeby zmyć podłogi,wchodzę do pokoju i co...Bartosz cały wysmarowany kremem,rączki,bluza,spode nki,kołderka i szczeble,wszystko białe a on siedzi i się śmieje-pieron mój mały kochanyMusiałam robić dodatkowe pranie

Jutro jedziemy do moich rodziców na obiadek i posiedzieć troszkę,prawdopodobnie wrócimy na wieczór.

Miłego wieczoru

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 18:52   #533
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się z dzieczynami, po piersze czydta woda jest po prostu najzdrowsza i najlepsza do pocia, po drugie juz na starcie kształtujemy pewne nawyki i upodobania Ja też byłam nauczona pić zawsze coś słodkiego, miałam min z tego powodu duże problemy z wagą, zmiana nawyków nie była taka łatwa jak się wydaje, chcę żeby dla Martynki było naturalne, że do picia jest woda a sok czy coś słodkiego to dodatek

u nas pomagała już taka super słabiutka, dosłownie parę granulek, no albo rzeczywiscie zrób jakąś delikatną parzoną bez cukru
chyba muszę spróbować, zeby sprawdzić czy jemu się nie chce po prostu pić czy nie lubi wody

Cytat:

Tak rzuciłam ten żółty dla przykładu, ale kto wie, bo lubię go Na razie w ogóle nie mam pomysłu :-/ Tymczasem przeglądam allegro szukając inspiracji

Tymek (ja z resztą też) też pije tylko wodę Zwłaszcza teraz, kiedy kształtują się jego kubki smakowe.
aaa, myslałam, że masz już żółtą upatrzoną

no właśnie kształtowanie smaków jest dla mnie bardzo ważne

Cytat:

a widzisz a mnie mama poila sokiem, slodkim kompotem i co ?
jak ja tylko wode pije sokow nie lubie i kompotow tez
wiec nie ma reguly
myślę, ze jesteś w mniejszości - przyzwyczajenia (w tym picie i jedzenie) wynosimy z domu - przyzwyczajamy się do pewnych smaków, które potem nam smakują albo nie

już pisałam jak moja teściowa karmiła siebie i mojego TZ - a ja go bardzo chciałam naprostować i trochę mi się udało, ale nie do końca oczywiście - jak się poznaliśmy słodził herbatę 3 łyżeczkami cukru , a teraz 1; kiedyś nie przełknął wody, a teraz bez szału, ale wypije; stał się bardziej otwarty na smaki, a nie wszystko doprawia cukrem

o diecie mojej teściowej nic nie będę pisać, bo jest po prostu przerażająca i będę musiała bardzo dbać, żeby nie zaczęła dokarmiać Tomusia

Cytat:
No i nie pojechaliśmy...

Także będę z Wami
szkoda, fajnie by było na powietrzu, ale nie ma tego złego... będziesz z nami

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
witajcie

W temacie herbaty - mozna dzieciom robic np rooibos, jest smaczna, nie zawiera cukru, teiny, zdrowsza od soczkow i granulowanych herbatek itp i polecana jest dla niemowlat, przynajmniej u mnie. Antonio chetnie ja pije

Unholy, przykro mi, ze nie pojechaliscie

Czeko, nie martw sie, teraz juz na pewno nie dasz jeszcze jednej lyzeczki
muszę się rozejrzeć za jakąś parzoną herbatką

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-01, 18:55   #534
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za pocieszenie żono moja
u nas sie rozpogodzilo ale nadal jakies chmury wisza wiec pojde z Wercia tylko na plac na hustawke

a czeka mnie samotny wieczor bo malz musi do pracy jakas impreze maja
hehe do usług ups ten usmieszek to dwuznaczny moze byc, to dam ten

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
witajcie

o ja tez nie wiedziałam, ze tą herbatkę mozna dawac dzieciom poczytam więcej o niej

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-01 o 18:56
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:06   #535
UnholyOne
Ola-Unhola

Miałam być z Wami, a tu puchy

Tak miałam posprzątane, a wystarczyło, że Małż dzisiaj w domu i mam bajzel jak siemasz....
Stos szklaneczek, łyżeczek itp
Masakra..

Zrobiłam dzisiaj żeberka z dzika i krupnik bez ziemniaków
Nie miałam w domu, a sklepy pozamykane, więc nie miałam wyboru. W końcu mieliśmy być na działce, więc jedzenia nie kupowaliśmy
Także dzisiaj żywiliśmy się totalnymi wynalazkami

U nas przestało padać i wyszło słońce. Dzwoniłam do teściów, ale u nich bez poprawy. Zadzwonię jutro, to się okażę jaka pogoda będzie
Stary 2010-05-01, 19:53   #536
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

my juz po grilku
teraz TZ pojechal po familie bo naraz sie nie zabralismy a oni wszyscy pijacy

Marcelkowi przeszlo zapalenie na drugie oczko to pierwsze juz jest ok a teraz drugie czerwone mam nadzieje, ze szybko sie wyleczy

ja juz raczej dzis nie wlece bo zaraz zgraja sie zbiera

na jutro mam 2kg zeberek, upieke i bedzie wyzerka

milego wieczorku
Stary 2010-05-01, 19:57   #537
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kat, zima południowa ma śniadą cerę, zima-śnieżka jest blada
chyba zdecyduję się na beżo brązy, bo jak ona się nie maluje zupełnie to moze źle się czuć w czymś bardziej odjazdowym
dzięki

...mój oprócz mleka i kaszki wypija na dobę kilka łyków wody, podtykam mu wodę przy każdej okazji, ale on odpycha i nie chce
co robić
więc wlasnie dlatego sie zastanawialam, po co ciemne podklady/pudry

dosypalabym kilka granulek herbatki.Jesli nie chcesz z cukrem kup te pierwsze-koperkowa itp

Cytat:
ale podejrzewam że kiedy zrobi się cieplej to dzieciaczki same będą się upominały o więcej

Martynka wodę pije pięknie- już pisałam- i ok 200 ml na dzień ale to tak co jakiś czas po parę łyków, wystarczy że soczku jej dodam odrobinę dosłownie to cała butla idzie za jednym zamachem

Katarzynko jesteś czy śpisz?
My już od 5.10 na nogach pozostawię to bez komentarza
ja juz to odczuwam heh

to odrobine czy cala butle? bo jak odrobine to normalna sprawa ze wypije

Moja tez tak pije, a jesli nie na raz to co chwile popija i butle przenosi wszedzie za soba

Dzis mąż wstawal, ale o 6 wstawilam chlebek i poszlam jeszcze na godzinke spac, a potem to juz wpadlam w wir przygotowan u siory.
Cytat:
no właśnie
Cytat:
mi tez sie starali wpoić taki nawyk i dzis woda "drapie" mnie w gardlo
Zmuszam sie do niej najczesciej na diecie.
Kiedys pamietam ze wam pisalam jak to u mnie bylo z piciem...
Tak mnie nakłaniali ze jakos wyeliminowalam sobie potrzebe picia, bo mi nie podchodzila.Obrzydlo mi wszelkie picie.
Pamietam jak dzis...mame ktora odlewala pol herbaty ze sniadania,dolewala gorącej do kolacji i rano znów ja rozrabiala...az robiły sie z niej siki

Woda nie moge sie napic od zawsze
Cytat:
siostry syn mimo 50-totalnego blokera co roku jest spieczonym raczkiem.Ma bardzo jasna karnacje.

Cytat:
wiec nie ma reguly
popieram
Cytat:
Miałam być z Wami, a tu puchy

U nas przestało padać i wyszło słońce. Dzwoniłam do teściów, ale u nich bez poprawy. Zadzwonię jutro, to się okażę jaka pogoda będzie
ja jestem usprawiedliwiona pisalam ze wybywam.

Szkoda, wielka szkoda

Dodam jeszcze w kwestii obiadkow ze dwu daniowych jej nie daje, ale jakos wiekszy ma apetyt.Moze od dlugiego pobytu na swierzym powietrzu

Dzien cudowny, bardzo fajnie i milo spedzony.Corka absorbujaca, wiec piaskownica,hustawka,rowe rek itp bylo za malo jak na caly dzien.Puściłam ją na trawe i zasuwala, bo przeciez po co byc tam gdzie koc.
Wypilam 2 piwka i zostawilam auto u mamy

Byl 3 latek jedzacy obiadki słoikowe, no przeginka na maxa...ale nie chce mi sie nawet rozpisywac.

Ide na kolacyjke jakas i na usta-usta
do jutra

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

no i przeciez...

L na 5 "krokow" 1 zaczyna robic prawidlowy, wiec może ja panikara.
Wybaczcie

Och Marci moje pozdrowienia chyba kiepskie sie okazaly mimo to jeszcze raz zycze zdrowka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-05-01 o 19:58
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:05   #538
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
więc wlasnie dlatego sie zastanawialam, po co ciemne podklady/pudry

dosypalabym kilka granulek herbatki.Jesli nie chcesz z cukrem kup te pierwsze-koperkowa itp

ja juz to odczuwam heh

to odrobine czy cala butle? bo jak odrobine to normalna sprawa ze wypije

Moja tez tak pije, a jesli nie na raz to co chwile popija i butle przenosi wszedzie za soba

Dzis mąż wstawal, ale o 6 wstawilam chlebek i poszlam jeszcze na godzinke spac, a potem to juz wpadlam w wir przygotowan u siory.

no właśnie

mi tez sie starali wpoić taki nawyk i dzis woda "drapie" mnie w gardlo
Zmuszam sie do niej najczesciej na diecie.
Kiedys pamietam ze wam pisalam jak to u mnie bylo z piciem...
Tak mnie nakłaniali ze jakos wyeliminowalam sobie potrzebe picia, bo mi nie podchodzila.Obrzydlo mi wszelkie picie.
Pamietam jak dzis...mame ktora odlewala pol herbaty ze sniadania,dolewala gorącej do kolacji i rano znów ja rozrabiala...az robiły sie z niej siki

Woda nie moge sie napic od zawsze

siostry syn mimo 50-totalnego blokera co roku jest spieczonym raczkiem.Ma bardzo jasna karnacje.

popieram

ja jestem usprawiedliwiona pisalam ze wybywam.

Szkoda, wielka szkoda

Dodam jeszcze w kwestii obiadkow ze dwu daniowych jej nie daje, ale jakos wiekszy ma apetyt.Moze od dlugiego pobytu na swierzym powietrzu

Dzien cudowny, bardzo fajnie i milo spedzony.Corka absorbujaca, wiec piaskownica,hustawka,rowe rek itp bylo za malo jak na caly dzien.Puściłam ją na trawe i zasuwala, bo przeciez po co byc tam gdzie koc.
Wypilam 2 piwka i zostawilam auto u mamy

Byl 3 latek jedzacy obiadki słoikowe, no przeginka na maxa...ale nie chce mi sie nawet rozpisywac.

Ide na kolacyjke jakas i na usta-usta
do jutra

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

no i przeciez...

L na 5 "krokow" 1 zaczyna robic prawidlowy, wiec może ja panikara.
Wybaczcie

Och Marci moje pozdrowienia chyba kiepskie sie okazaly mimo to jeszcze raz zycze zdrowka
no właśnie dlatego, że kuzynka to zima południowa, a nie śnieżka

spróbuję właśnie jakiegoś innego smaku, chociaż odkąd zaczęłam się tym martwić i częściej mu podtykam to dziś nawet więcej wypił

nie no herbata to herbata, a woda to woda - właśnie na rozróżnianiu smaków mi zależy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-01, 20:06   #539
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat siostro
ja tez nie potrafie ugasic pragnienia woda, wrecz gryzie mnie w gardlo i jest mi po niej niedobrze
Stary 2010-05-01, 20:08   #540
p4w
Zakorzenienie

oglądam Usta Usta - do później

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
kat siostro
ja tez nie potrafie ugasic pragnienia woda, wrecz gryzie mnie w gardlo i jest mi po niej niedobrze
a ja jak tylko wypije coś innego niż wodę to muszę potem i tak popić to wodą - inaczej nadal jestem spragniona

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości