|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Svi zajrzyj do klubu
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
i jakos az tak sie tym nie przejmuje bo ona od poczatku malo pila, poprostu nie chciala, ale uwazam ze jak bedzie naprawde upal to sama bedzie sie upominac
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko chodziło mi o to, że są też dzieciaczki, które mało wypijają
Moja Zuzia też do nich należy
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie jak mój małż - nigdy w życiu nie pił wody i teraz nawet leki popija colą albo innym paskudztwem... chce tego uniknąć moja teściowa wszystko słodzi (nawet surówki, pomidory) i skrzywiła małżowi smaki - tak uważam Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-01 o 11:13 |
||
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również daję jak tylko mi się przypomni |
|
|
|
|
#516 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gorgulek jak bede miala chwile to poszukam linkow
teraz lece dalej sprzatac poki dzieci nie ma
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#519 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nalotu nie było ![]() Dzisiaj trochę chłodniej się zrobiło nareszcie, wczoraj było 27 stopni w cieniu, masakra. Cytat:
Dziękujemy Dziękujemy Ale ja pisałam o reakcji na "bye bye" Cytat:
Cytat:
Tak rzuciłam ten żółty dla przykładu, ale kto wie, bo lubię go Na razie w ogóle nie mam pomysłu :-/ Tymczasem przeglądam allegro szukając inspiracji ![]() Cytat:
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-05-01 o 11:59 |
||||||
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak ja tylko wode pije wiec nie ma reguly no u nas sie mowi"papa" wiec reakcja u Antonia pewnie taka sama jest na "bye bye" Wercia pomimo faktora 50+ i buzki w pelnym sloncu nie miala czerwonych policzek, a balam sie ze beda widocznie ten filtr bardzo dobrze chroni
|
|
#521 |
|
Ola-Unhola
|
No i nie pojechaliśmy...
Teściowa zadzwoniła, że tak na działce leje, że możemy tylko w domu siedzieć. A w domu, to ja wolę w swoim Spoko, mamy tydzień. Zobaczymy jak będzie jutro, a jak też kiepsko to może w poniedziałek. Zobaczymy. Nie zamierzam się tam kisić w chacie. Jadę po to, żeby na dworze siedzieć i nawet jak będzie chłodniej, to wyjść na spacer kilka razy, a jak tak pada, to nici z ych planów. Także będę z Wami
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
dawalam Werci obiadek i zwymiotowala............a le teraz wiem ze to moja wina
teraz chce mi sie ryczec ze przeze mnie zwymiotowala ![]() ![]() ![]() wlasciwie to nie wiem po co dawalam jej jeszcze jak nigdy nie daje jak widze ze juz ma dosc
|
#523 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy szkoda, ze pogoda nie dopisala - no ale moze sie poprawi
![]() a narazie jestes skazana na nas
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
super ![]() a tak na serio - mam nadzieję, że pogoda się wyklaruje i odpoczniecie Czekoladko, nie myśl już o tym, Wercia na pewno zapomniała, trudno, następnym razem podwójnie będziesz pamiętać
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzis ewidentnie dawala mi znak i powinnam jej nie dawac tej"jeszcze jednej lyzeczki" ech humor mam zepsuty przez to........moja biedna teraz czkawke ma
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
czeko nie martw się niuni nic nie będzie. trudno zwymiotowała, nastepnym razem bedziesz pamiętała zeby jej nie dawac wiecej. Nie zamartwiaj się misiu.
unholy szkoda ze pogoda nie dopisuje, ale jeszcze moze sie poprawi Svi, jak juz tak wpadłas w wir porządków to wpadnij skarbie do mnie u nas tez sie zachmurzyło, troche popadało, ale przed południem byłysmy ze 2 godzinki na dworze. posprzątałam kuchnie, zostały jeszcze pokoje i łazienka mielismy gości posiedzieli kilka godzin, całkiem przyjemnie było, mimo ze w bałaganie
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas sie rozpogodzilo ale nadal jakies chmury wisza wiec pojde z Wercia tylko na plac na hustawke a czeka mnie samotny wieczor bo malz musi do pracy jakas impreze maja
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Niedawno wrocilam z pracy, Malutek spi, wiec sie nieco relaksuje. W temacie herbaty - mozna dzieciom robic np rooibos, jest smaczna, nie zawiera cukru, teiny, zdrowsza od soczkow i granulowanych herbatek itp i polecana jest dla niemowlat, przynajmniej u mnie . Antonio chetnie ja pije![]() Unholy, przykro mi, ze nie pojechaliscie ![]() Czeko, nie martw sie, teraz juz na pewno nie dasz jeszcze jednej lyzeczki
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, tyle pocytowałam i mi zzarło
Gorgulek, absolutnie nie narzucam Ci co ma pic Twoje dziecko. Chciałam tylko doradzic Bo jesli maluch nie chce pic samej wody to moze warto dac mu odrobinke herbatki zeby chociaz woda miała inny smak. Moze wtedy bedzie chetniej pił. Kubie wystarczy kilka granulek i juz chetnie pije taki napój. Widze, ze mamy na watku zwolenniczki i przeciwniczki herbatek ![]() Czeko, nie smutkaj sie Mariolu, nawet nie widziałam, ze ta herbatke mozna dawac dzieciom
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się przywitać
Chciałabym Wam podziękować za gratki dla Maciejki Jak to napisała Mariola - sie zaczęło Normalnie nie mam już sił witalnych ani żadnych innych Maciuś z szybkością światła "doraczkowuje" do czegokolwiek, żeby wstać. A ja za Nim ![]() Svinecko Nie pamiętam co jeszcze chciałam rzec, a muszę skończyć sprzątać, bo chłopaki zaraz ze spacerku wracają. To do zobaczyska
|
|
#531 | |||
|
Wtajemniczenie
|
He,he już ja tam swoje wiem
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
aby pogoda Wam dopisałaTeż będziemy tęsknić ![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-01 o 17:46 |
|||
|
|
|
#532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bartosz też ma delikatnie chycone policzki
![]() Cytat:
nie pożyczyłam udanego wyjazdu a Ty w domkuSzkoda,że pogoda popsuła Wam wyjazd Cytat:
Cześć,czołem U nas powtórka pięknej pogody,a miało padać Siedzimy cały czas na dworze .Przebrałam dzisiaj Bartoszowi pościel w łóżeczku i wrzuciłam jakoś odruchowo krem Sudocrem,wyszłam tylko na sekundkę po wodę do wiadra,żeby zmyć podłogi,wchodzę do pokoju i co...Bartosz cały wysmarowany kremem,rączki,bluza,spode nki,kołderka i szczeble,wszystko białe a on siedzi i się śmieje-pieron mój mały kochany Musiałam robić dodatkowe pranieJutro jedziemy do moich rodziców na obiadek .Miłego wieczoru |
||
|
|
|
#533 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie kształtowanie smaków jest dla mnie bardzo ważne Cytat:
już pisałam jak moja teściowa karmiła siebie i mojego TZ - a ja go bardzo chciałam naprostować i trochę mi się udało, ale nie do końca oczywiście - jak się poznaliśmy słodził herbatę 3 łyżeczkami cukru , a teraz 1; kiedyś nie przełknął wody, a teraz bez szału, ale wypije; stał się bardziej otwarty na smaki, a nie wszystko doprawia cukremo diecie mojej teściowej nic nie będę pisać, bo jest po prostu przerażająca i będę musiała bardzo dbać, żeby nie zaczęła dokarmiać Tomusia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-01 o 18:56 |
||
|
|
|
#535 |
|
Ola-Unhola
|
Miałam być z Wami, a tu puchy
![]() Tak miałam posprzątane, a wystarczyło, że Małż dzisiaj w domu i mam bajzel jak siemasz.... ![]() Stos szklaneczek, łyżeczek itp Masakra.. Zrobiłam dzisiaj żeberka z dzika i krupnik bez ziemniaków ![]() Nie miałam w domu, a sklepy pozamykane, więc nie miałam wyboru. W końcu mieliśmy być na działce, więc jedzenia nie kupowaliśmy Także dzisiaj żywiliśmy się totalnymi wynalazkami ![]() U nas przestało padać i wyszło słońce. Dzwoniłam do teściów, ale u nich bez poprawy. Zadzwonię jutro, to się okażę jaka pogoda będzie
|
#536 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my juz po grilku
![]() teraz TZ pojechal po familie bo naraz sie nie zabralismy a oni wszyscy pijacy ![]() Marcelkowi przeszlo zapalenie na drugie oczko to pierwsze juz jest ok a teraz drugie czerwone mam nadzieje, ze szybko sie wyleczyja juz raczej dzis nie wlece bo zaraz zgraja sie zbiera na jutro mam 2kg zeberek, upieke i bedzie wyzerka ![]() milego wieczorku
|
|
#537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosypalabym kilka granulek herbatki.Jesli nie chcesz z cukrem kup te pierwsze-koperkowa itp Cytat:
to odrobine czy cala butle? bo jak odrobine to normalna sprawa ze wypije ![]() Moja tez tak pije, a jesli nie na raz to co chwile popija i butle przenosi wszedzie za soba Dzis mąż wstawal, ale o 6 wstawilam chlebek i poszlam jeszcze na godzinke spac, a potem to juz wpadlam w wir przygotowan u siory. Cytat:
![]() Cytat:
Zmuszam sie do niej najczesciej na diecie. Kiedys pamietam ze wam pisalam jak to u mnie bylo z piciem... Tak mnie nakłaniali ze jakos wyeliminowalam sobie potrzebe picia, bo mi nie podchodzila.Obrzydlo mi wszelkie picie. Pamietam jak dzis...mame ktora odlewala pol herbaty ze sniadania,dolewala gorącej do kolacji i rano znów ja rozrabiala...az robiły sie z niej siki Woda nie moge sie napic od zawsze ![]() siostry syn mimo 50-totalnego blokera co roku jest spieczonym raczkiem.Ma bardzo jasna karnacje. popieram Cytat:
pisalam ze wybywam.Szkoda, wielka szkoda ![]() Dodam jeszcze w kwestii obiadkow ze dwu daniowych jej nie daje, ale jakos wiekszy ma apetyt.Moze od dlugiego pobytu na swierzym powietrzu Dzien cudowny, bardzo fajnie i milo spedzony.Corka absorbujaca, wiec piaskownica,hustawka,rowe rek itp bylo za malo jak na caly dzien.Puściłam ją na trawe i zasuwala, bo przeciez po co byc tam gdzie koc. Wypilam 2 piwka i zostawilam auto u mamy ![]() Byl 3 latek jedzacy obiadki słoikowe, no przeginka na maxa...ale nie chce mi sie nawet rozpisywac. Ide na kolacyjke jakas i na usta-usta do jutra ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- no i przeciez... L na 5 "krokow" 1 zaczyna robic prawidlowy, wiec może ja panikara. Wybaczcie ![]() Och Marci moje pozdrowienia chyba kiepskie sie okazaly mimo to jeszcze raz zycze zdrowka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-05-01 o 19:58 |
|||||
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuję właśnie jakiegoś innego smaku, chociaż odkąd zaczęłam się tym martwić i częściej mu podtykam to dziś nawet więcej wypił nie no herbata to herbata, a woda to woda - właśnie na rozróżnianiu smaków mi zależy
|
|
|
#539 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat siostro
![]() ja tez nie potrafie ugasic pragnienia woda, wrecz gryzie mnie w gardlo i jest mi po niej niedobrze
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
oglądam Usta Usta - do później
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

) Martynka kończy niedługo 9 miesięcy no i chciałabym jakoś jej menu zmienić, ile razy na dobę wasze dzieci dostają jeszcze tylko samo mleko? Nie wiem co zrobić, czytałam że dzieci od 10 mies powinny zjadać obiadki 2- daniowe dawać jej zupkę a zamiast następnego posiłku, którym było mleczko 2-gie danie? czy po prostu jedno mleczko zastąpić kaszką?
Tak rzuciłam ten żółty dla przykładu, ale kto wie, bo lubię go
Na razie w ogóle nie mam pomysłu :-/ Tymczasem przeglądam allegro szukając inspiracji

mielismy gości posiedzieli kilka godzin, całkiem przyjemnie było, mimo ze w bałaganie
Bo jesli maluch nie chce pic samej wody to moze warto dac mu odrobinke herbatki zeby chociaz woda miała inny smak. Moze wtedy bedzie chetniej pił. Kubie wystarczy kilka granulek i juz chetnie pije taki napój.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
dla bratowej
aby pogoda Wam dopisała
w sumie dobrze, ze rodzinka przyjezdza bo to mobilizuje do gruntownego sprzatania chaty 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)