Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 14:30   #691
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Hej lasunie.
Noc ok. Ząb na szczescie nie bolał. Oby tak dalej...

A mąż zrobil mi niespodzianke. O 21 wchodzi nagle do pokoju... Taki szooook! Heh. A mial byc gdzis ok 3 nad ranem.. Ale oczywiscie pokoj balagan, mala jeszcze nie spała, ja nie okąpana, wlosy nie umyte, ale za to przynajmniej bylam w miare przytomna na rozne fajne rzeczy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
idealneciało ciekawe jak mąż zareaguje wszystkie cię pochwaliły więc niech coś tylko burknie
Nic nie powiedzial.. :/
Bedę musiala chyba sama zapytać... Ale to jak je umyje

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
A najwiekszy problemik to mama TZ..jest chora dosc powaznie
I nawet nie wiem jak pomoc TZ....Smutno mi:

Kocham a nie moge pomoc....
Wiem co to znaczy.. Ja bylam z mezem, jego mamą w czasie choroby (choc bardzo szybkiej bo bylam operacja a po niej juz tylko sie czekalo na nieuniknione). I bylam wlasciwie jedyną pocieszycielką. Było to bardzo cięzkie przyzycie dla nich, i dla mnie tez, bo pierwszy raz mialam takie odpowiedzialne zadanie. A wiadomo ze nie mozna nic wiecej zrobic jak pocieszac, przytulac, i mowic ze bedzie dobrze (nawet jak wcale nie bylo).
Bądź dzielna!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
mamuśki tak wogóle to kupuiłam wózek!!!! Pojechałam tylko obejrzec pościel a wyszłam z pościelą i zapłaconą zaliczką za wózek o taki http://www.allegro.pl/item1016276488...lory_2010.html nr 5 lub 6
NIby noowość. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Komentujcie!!!! A pościel zieloniutką z owieczkami
Fajne kolorki mają naprawde

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ja wczoraj widzialam na miescie wozek (z dziewczynką, niedawno narodzoną-wiedzieli ze bedzie dziewczynka) czarno szary! (ten szary tez ciemny), i chyba mi sie nie podobal.. Moze gdyby mial chociaz jakies akcenty, kwiatki jasne czy cos..

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A ja własnie wypatrzyłam świeżutkie i nowe rozstępy! Pierwsze jakie wyszły podczas ciąży.. na dupcu mam teraz piękne tygrysie prążki i wydaje mi się, że na boczku mi się jeden zrobił ale to mogło być złudzenie bo ciężko już mi się samej obejrzeć z każdej strony.
Ale tą "łatą" na tyłku jestem załamana po prostu bo już mam ich wiele z okresu dojrzewania i jakby mnie natrzeć marchewką to istny tygrysek!
No i się popłakusiałam, że ja taka spasiona i że to od tego, i smarowanie nic nie daje (a od kiedy kupiłam tę oliwkę z Rossmana to już połowy nie mam, walę az grubo), tak się nad sobą rozczuliłam i użalałam, ze aż mąż nie wiedział co ma mi powiedzieć.
I już widzę jak zaczynam pękac w mgnieniu oka.. bo jak tylko pojawiły się pierwsze to i kolejne polecą.
Nie stać mnie na Mustelle czy inne drogie kremy.. Smarowałam się Ziajką, Perfecta Mama i oliwką z Rossmana. Tak usiłuję sobie wmówić jeszcze, że tamto miejsce było sporadycznie smarowane i może dlatego ale już sama nie wiem jak się usprawiedliwić
Ja mam po pierwszej ciazy pupek i uda cale pocięte, i boki.. A teraz wlasnie tak robilam ze smarowalam sam brzuch i czasem cycki (1raz dziennie lub rzadziej) a pupe uda i reszte sporadycznie bo uznalam na poczatku a ze skoro jeszcze nie rosnie to nic sie nie zrobi.. A teraz juz mam 6 cm wiecej np w biodrach i kurcze co nie bede zalowac ze nie probowalam chociaz kremem cos robic..
A ja sama nie wiem gdzie mam nowe bo czasem zdawaja mi sie ze to stare widze, czasem ze nowe.. Najwiecej na cyckach i wokol pepka .. ale nie jestem pewna:/ dowiem sie po urodzniu -wtedy bedzie wszystko widac ile tak naprawde tego powstalo.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 14:32   #692
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
dzień dobry, dzień dobry

Chciałabym poinformować iż będę mieć zdrowego synusia jednak Wasze magie nie poskutkowały mój oczywiście dumny i blady bo w końcu syn być musi jako pierwszy zdecydowaliśmy że będzie Oskarek. A mały waży 450g
super!

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dziś grill- mam nadzieję, że się nie rozpada, ale jedziemy do ciotki i ona ma wielką werandę więc i tak bedziemy siedziec Tylko wiadomo, ze na słoneczku lepiej
tez marzyl mi sie grill ale jak zobaczylam pogode na te dni to nawet mieska nie kupilam :/
Stary 2010-05-01, 14:53   #693
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

12 rozpakowanych mamusiek.....dziewczyny co raz blizej naszego szczescia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 14:55   #694
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
12 rozpakowanych mamusiek.....dziewczyny co raz blizej naszego szczescia
Jak to piszecie to ogarnia mnie lęk.
Stary 2010-05-01, 15:03   #695
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
j
papeteria pisałaś, że wylicytowałaś tanio laktator aventu a to używany czy nowy ?
o TEN
pisało że używany przez tydzień i w idealnym stanie, długo się zastanawiałam co zrobić czy nowy czy używany ale wyparze go porządnie i będzie. Niektóre używane obrzydliwie wygladają dlatego szukaj czegoś albo krótko używanego albo nowego.Idzie wyhaczyć za przystępną cenę

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Ja dostałam miesiączkę od razu, karmiłam pół roku prawie, zanikło mi mleko po zapaleniu piersi, nie wiem może cos ze mna nie tak bo żadna z moich znajomych ak szybko miesiączki po porodzie nie dostała
to raczej indywidualna sprawa napewno wszystko z tobą ok

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
j
ja miałam na ślubie upały 35 stopni ale jak wychodziliśmy z urzędu to nam kropneło dosłownie 5 minut heh
ale bogactwa to narazie nie ma ani troszke
ja tak samo już po sesji miałam deszcz ....no ale tak się mówi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
My wlasnie po obiadku, ja zjadlam znow spaghetty z brokulami, choc wiecej brokulow niz makaronu, TZ nwet sprobowal, on nie lubi makaronu, ale cos tam zjadl, a pozniej ziemniaki wciagnol z kotletem
Zaraz zrobie sobie kawke i zjem kawalek ciasta drozdzowego
ja też i TŻ został zmuszony

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
ok dziewczynki, czas sie zabrać za malowanie, szykowanie i ubieranie. Najgorzej, że już jestem głodna, a sąsiadka akurat cos pysznego smaży. Obiad pewnie ok 18 dopiero, bo slub jest na 16.
miłej zabawy

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

eleonoremio slicznie
entertete dobrze wiedzieć
lazurowa skarbie o niego się nie martw tylko zajmij się sobą i maleństwem ...jezeli ty jesteś powodem "sad "i nie będzie umiał bez Ciebie żyć to napewno się o tym dowiesz bo sam przyjdzie z podkulonym ogonem a narazie nie rozmyślaj za dużo i skorzystaj z jego rady czyli to co napisałam wytłuszczonym drukiem bo o gliździe (czyt. ojcu dziecka)nawet nie myśl

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:09   #696
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Niech ten weekend już się skończy...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
lazurowa skarbie o niego się nie martw tylko zajmij się sobą i maleństwem ...jezeli ty jesteś powodem "sad "i nie będzie umiał bez Ciebie żyć to napewno się o tym dowiesz bo sam przyjdzie z podkulonym ogonem a narazie nie rozmyślaj za dużo i skorzystaj z jego rady czyli to co napisałam wytłuszczonym drukiem bo o gliździe (czyt. ojcu dziecka)nawet nie myśl
Kochana Ty to potrafisz mnie pocieszyć- dziękuję.
"Sad" to pewnie dlatego, że któraś koleżanka odmówiła mu pójścia z nim na wesele jego brata- tak się tylko domyślam. To na pewno nie z mojego powodu.
O gliździe nie myślę. Choć on 3 maja ma urodziny i zastanawiam się czy napisać mu życzenia chociaż smsem czy nie. Nie mam pojęcia. Zadzwonić, na pewno nie zadzwonię.
Stary 2010-05-01, 15:13   #697
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A mąż zrobil mi niespodzianke. O 21 wchodzi nagle do pokoju... Taki szooook! Heh. A mial byc gdzis ok 3 nad ranem.. Ale oczywiscie pokoj balagan, mala jeszcze nie spała, ja nie okąpana, wlosy nie umyte, ale za to przynajmniej bylam w miare przytomna na rozne fajne rzeczy

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------
Nic nie powiedzial.. :/
Bedę musiala chyba sama zapytać... Ale to jak je umyje
Skoro były fajne rzeczy i nic nie powiedział to znaczy że git

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:

Ja wczoraj widzialam na miescie wozek (z dziewczynką, niedawno narodzoną-wiedzieli ze bedzie dziewczynka) czarno szary! (ten szary tez ciemny), i chyba mi sie nie podobal.. Moze gdyby mial chociaz jakies akcenty, kwiatki jasne czy cos..
a mnie się ciemne podobają

Stary 2010-05-01, 15:15   #698
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Tak w ogóle to ja też bym chciała takie "fajne rzeczy"... ale mogę sobie tylko pomarzyć.
Stary 2010-05-01, 15:20   #699
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to ja też bym chciała takie "fajne rzeczy"... ale mogę sobie tylko pomarzyć.
ja też ale wiem wiem co masz na myśli
zobaczysz że jeszcze będziesz szczęśliwa

kochana wiem, że ta moja wypowiedź wcześniejsza to tylko słowa ale ja naprawde tak myślę
co do życzeń ...skoro składałaś życzenia co roku nie widze powodu aby nie napisać zwykłego smsa z życzeniami, ot tak z czystej grzeczności

Stary 2010-05-01, 15:23   #700
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
no właśnie, dlatego warto pomyśleć o zabezpieczeniu zewnętrznym teoretycznie ten okres niepłodości trwa dopóki karmimy tylko piersią (muszę dopytać, czemu ustaje jak się dodaje inny pokarm), ale to tylko teoretycznie. Co do Twojej szybkiej miesiączki to moja koleżanka powiedziałaby "każdy organizm jest indywidualny", bo zawsze mi tak powtarza jak coś doradza.

Moja inna koleżanka nie dostała jeszcze miesiączki po porodzie (ok pół roku, nie pamiętam ile dokładnie i okazało się, że jest w ciąży (więc na bank miała owulację) i był płacz i zgryztanie zębów, choć teraz jest szczęśliwa, że ma drugie dziecko. Ja nie chcę ryzykować, więc jak dojdę do siebie to pomyślę o bardziej pewnej metodzie
Mi lekarz po porodzie ( oczywiście nie od razu) przepisał jako anty.tylko globulki , wszystko by było ok tylko cholernie sie po tym pieniłam jak suczka ze wścieklizną, dziwne uczucie ale powiedział że tylko to mogę

Linka te chusteczki w Kauflandzie mają być od 30.04 do 7 maja lub do wyczerpania zapasów!!!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-05-01 o 15:25
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:24   #701
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
my nadal się nie przytulamy cały okres ciąży posuchy..... mnie gin mówił że po 20tc z gumką bo nasienie zawiera oksytocyne czy jakoś tak i to może wywołać przedwczesny poród
A jak nam sie zdarza to caly czas bez gumki. W koncu chociaz raz "mozna" bez i sie trzeba sie martwic czy sie nie zdarzy. Moj gin nic nie mowi, a ja nie pytam o to.
W poprzedniej ciazy caly czas bez bylo, a urodzilam 1,5 tyg po terminie, nawet jak chcialam to nic to nie dalo..
Stary 2010-05-01, 15:30   #702
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ja też ale wiem wiem co masz na myśli
zobaczysz że jeszcze będziesz szczęśliwa

kochana wiem, że ta moja wypowiedź wcześniejsza to tylko słowa ale ja naprawde tak myślę
co do życzeń ...skoro składałaś życzenia co roku nie widze powodu aby nie napisać zwykłego smsa z życzeniami, ot tak z czystej grzeczności
Wiesz co rok temu nie znałam ojca dziecka. Tylko raz w jakiejś rozmowie napomknął, że ma urodziny 3 maja a ja takie rzeczy chcąc nie chcąc pamiętam. No i nie wiem. Z grzeczności by wypadało. Z drugiej strony on nie wie kiedy ja mam urodziny, bo mu nie mówiłam. No i nie wiem co robić..
Stary 2010-05-01, 15:32   #703
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Mi lekarz po porodzie ( oczywiście nie od razu) przepisał jako anty.tylko globulki , wszystko by było ok tylko cholernie sie po tym pieniłam jak suczka ze wścieklizną, dziwne uczucie ale powiedział że tylko to mogę
Linka te chusteczki w Kauflandzie mają być od 30.04 do 7 maja lub do wyczerpania zapasów!!!
co do chuteczek to dobrze wiedzieć

Cytat:
W poprzedniej ciazy caly czas bez bylo, a urodzilam 1,5 tyg po terminie, nawet jak chcialam to nic to nie dalo..
no widzisz tak to już jest ....

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Wiesz co rok temu nie znałam ojca dziecka. Tylko raz w jakiejś rozmowie napomknął, że ma urodziny 3 maja a ja takie rzeczy chcąc nie chcąc pamiętam. No i nie wiem. Z grzeczności by wypadało. Z drugiej strony on nie wie kiedy ja mam urodziny, bo mu nie mówiłam. No i nie wiem co robić..
myślałam, że o M chodzi to w takim razie równie dobrze mogłaś zapomnieć jeszcze pomyśli że rozmyślasz o nim

Stary 2010-05-01, 15:40   #704
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Skoro były fajne rzeczy i nic nie powiedział to znaczy że git

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

a mnie się ciemne podobają
cale czarne tez ci sie podobaja?
Mi sie podobaja ciemne z jasnymi dodatkami wlasnie jakies kwiatuszki, motylki czy cos.
Ale i tak mam czerwony z odrobiną kremowego.

A fajne rzeczy byly oj byly... Sadze ze bez słów ale "czynami" chciał mi pokazac jak bardzo mu sie nadal podobam..
Juz dawno nie bylo tak namiętnych i gorących pocałunków.. juz zapomniałam jak miękkie i kuszące ma usta...

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:

marzyć trzeba! zeby marzenia mogły się ziścić
Stary 2010-05-01, 15:41   #705
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
myślałam, że o M chodzi to w takim razie równie dobrze mogłaś zapomnieć jeszcze pomyśli że rozmyślasz o nim
Niee. Ja też tak myślę, że mógłby pomyśleć, że o nim myślę.
M. ma urodziny 6 lipca. 7 lipca byłaby nasza 8 rocznica... nie wiem jak ja ten dzień przeżyję.
Stary 2010-05-01, 15:42   #706
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

kurrnna no bylam wczoraj w kauflandzie ale nawet nie zwróciłam uwagi, tylko przeleciałam, bo było tyllle ludzi i zmiatali towar z półek jakby wojna szła! No masakra jacy ci ludzie są!! Co do tych globulek... to nie bałaś się zaskoczenia używając tylko ich? ja bym sie chyba bała
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:44   #707
idealnecialo
Zadomowienie

Poprawka co do moich rozstępów!!!!!!!!!!!!!!
Przed chwilą aż gały wybałuszyłam... Teraz to moge powiedziec ze napewno mam rozstepy nowe.. Nie wiem czy gdzies indziej tez, ale w okol pepka mam bardzo duzo czerwonych, w dodatku chyba sie porobily wewnątrz starych!!!!!! chyba tam skora musiala byc dopiero malo elastyczna .
No to teraz i ja wiem ze bede jak zebra po urodzeniu ... Wtedy to bedzie dopiero widac.. bo skora nie bedzie napieta, tylko pomarszczona-zanim sie wciągnie (oby się wciągła!) to i rozstepy będą takie pomarszczone... ehhhhhh

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ide na moją góre... myć szafki kuchenne, stół, drzwi pomyć... Juz to widze jak mi szybko pojdzie, a i pewnie kolezanka zgaga mnie odwiedzi przy schylaniu, naciskaniu na zołądek
Stary 2010-05-01, 15:54   #708
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No ba, Tako Jumper X rulez
Cytowanie mi coś nie działa i nie wiem co miałam Wam napisać No to się chociaż pochwalę sweterkiem z allegro wylicytowanym za cała złotówke http://www.allegro.pl/item1008896572...ek_okazja.html
przepiekny jest i naprawde warto

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie męczyć ta temperatura albo poprostu za mało odpoczywam... puchną mi nogi... nie wiem jak mam sobie z tym poradzić... czy krem dla kobiet w ciąży na opuchnięte nogi działa?? A może macie jakieś swoje sposoby?

Jeśli chodzi o wózek to ja zdecydowałam się też na JUMPERA z tym że model GT
Idę zaraz chyba spać bo strasznie padnięta jestem
kochana mi tez puchna nogi ale zauwazylam ze puchna wiecej gdy duzo chodze lub stoje
tez mialam kupic jakis krem na spuchniete nogi dla kobiet w ciazy ale co jestem w miescie to zapominam ogolnie przy tej opuchliznie to one bola tak jak bym biegala cala noc po boisku staraj sie wiecej lezec i trzymac je wyzej tzn np na poduszce

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
A zapomniałam wam napisać, że dziś do teściowej przyjechała siostra z synową i wnuczkami i normalnie jak zobaczyłam te dzieci to mi się ich żal zrobiło bo tak wnuczka ma ma 5 lat i jak ją zobaczyła to wiem, że głupio pomyslałam ale pierwsza rzecz, która mi przyszła na myśli to że jest podobna do świnki pigi bo waży 30kg sprawdzałam na neci i waga jej powinna być ok. 18-20 kg, wnuczek ma 1,5 roku i nie wygląda gorzej od swojej siostry ale już nie pytałam ile waży. A najgorsze było to, że te dzieci jadły wszystko naraz słodycze, kanapki i jeszcze zagryzały to słodyczami a mama i babcia się cieszyły, że mają apetyt i śmiały, że małej to już na ręce się nie da brać bo zaciężak, niewiem może ja jestem jakaś nienormalna ale chyba tak nie powinny się dzieci odżywiać.
jej koszmar jakis moja starsza siostrzenica tez ma tendencje do tycia ale moja siostra ja ogranicza nie wolno jej w tyg jest slodyczy tylko na weekendy itp

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
A własnie słyszałyście coś na temat smarowania się po porodzie, że jak brzuch po porodzie chudnie to też mogą się zrobić rozstępy i należy się dalej smarować????
tak podobno nie raz potrafia dopiero po porodzie wyjsc jak skora sie kurczy

Cytat:
My skonczylismy malowac pokoj, jestem padnieta, ale zadowolona, a mala caly czasm kopala i kopie Moja szwyrgotka
sliczne kolory my mamy taki zielony w kuchni

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja Was podziwiam za Waszą energię i dobre samopoczucie... U mnie dzisiaj masakra... Plecy bolą, żebra i pod piersiami też. Zauważyłam, że jak się najem to ból staje się nie do wytrzymania. Sama siebie już nie mogę słuchać. Ciągle tylko stękam jak stara babcia i narzekam. Gdzie ten błogostan ciąży, się pytam?!
tej juz zaczynam stekac i marudzic co raz gorzej sie robi

Cytat:
A ja własnie wypatrzyłam świeżutkie i nowe rozstępy! Pierwsze jakie wyszły podczas ciąży.. na dupcu mam teraz piękne tygrysie prążki i wydaje mi się, że na boczku mi się jeden zrobił ale to mogło być złudzenie bo ciężko już mi się samej obejrzeć z każdej strony.
Ale tą "łatą" na tyłku jestem załamana po prostu bo już mam ich wiele z okresu dojrzewania i jakby mnie natrzeć marchewką to istny tygrysek!
No i się popłakusiałam, że ja taka spasiona i że to od tego, i smarowanie nic nie daje (a od kiedy kupiłam tę oliwkę z Rossmana to już połowy nie mam, walę az grubo), tak się nad sobą rozczuliłam i użalałam, ze aż mąż nie wiedział co ma mi powiedzieć.
I już widzę jak zaczynam pękac w mgnieniu oka.. bo jak tylko pojawiły się pierwsze to i kolejne polecą.
Nie stać mnie na Mustelle czy inne drogie kremy.. Smarowałam się Ziajką, Perfecta Mama i oliwką z Rossmana. Tak usiłuję sobie wmówić jeszcze, że tamto miejsce było sporadycznie smarowane i może dlatego ale już sama nie wiem jak się usprawiedliwić
Może jakbym zaczęła smarować się Cepanem (maścią na blizny - okrutnie śierdzącą cebulą czy czosnkiem ale skuteczną i tanią) to może by zeszło albo by nowe nie wyszły :/ Tylko czy można ją stosować w ciąży - nie wiem.
kochana nie przejmuj sie... moze cie pociesze tym ze ja mimo uzywania krtemu z vichy i tak nabawilam sie rozstepow na brzuchu wiec nie ma raguly a tez mam predyspozycje bo jako nastolatka nabawilam sie rozstepow na piersiach

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
dzień dobry, dzień dobry

Chciałabym poinformować iż będę mieć zdrowego synusia jednak Wasze magie nie poskutkowały mój oczywiście dumny i blady bo w końcu syn być musi jako pierwszy zdecydowaliśmy że będzie Oskarek. A mały waży 450g

uciekam do Tż-ta go trochę po molestować
no to gratulujemy OSKARKA wkoncu sie maluszek ujawnil

a ja odpoczywam siostra z rodzinka pojechali posprzatalam ale bylo zamieszanie poszlismy spac grubo po 1.00 w nocy ale milo bylo i smiesznie fajnie miec swoje podworko maz pojechal na ryby wiec mam luz moge poodpoczywac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:03   #709
Linka24
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-05-01 o 16:04
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:09   #710
kashha
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki! U mnie chmury też gdzieś znikają, w każdym razie przestało padać. U mnie dziś dzień gospodarczy się sprząta, piecze, gotuje, pierze... zostało jeszcze prasowanie ale to już po obiedzie...
M. się odezwał, bo nie odpisałam mu na tego sms ostatniego w którym mnie pouczał... nie wiedziałam jak to ugryźć więc przemilczałam... znowu dziś suszył mi głowę o mieszkanie... nie wiem co on planuje... zobaczymy...
Wczoraj na moje bolące nogi pomógł mi krem do stóp który znalazłam w domu, ma jakieś działanie chłodzące, łagodzące obrzęk itp. ale nie znalazłam na opakowaniu żadnej info apropo stosowania w czasie ciąży. W składzie ma triclosan, alantoinę, prawoślaz, z drugiej strony nie będę chyba popadać w paranoję, nie stosuję jakiś mega inwazyjnych kremów które mogą szkodzić w czasie ciąży

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:29   #711
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

A ja normalnie zaraz jajo zniosę...
Coś mi się chce ale sama nie wiem co...
Idę poszukać jakiegoś loda w zamrażalniku
Stary 2010-05-01, 16:44   #712
anoxa
Zakorzenienie

ja jadlam big milka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:45   #713
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja zapytam tak z innej beczki
Piła któraś z Was siemię lniane? Bo na moje zatwardzenia jakos nie pomaga albo żądam zbyt wiele
Piję raz dziennie - 3 łyżeczki mielonego zalewam wrzątkiem(350ml), słodzę, czekam az się zrobi glut i dolewam zimnego mleka
Piję tak już chyba 4ty dzień i nic poza wiatrami
No i zdaje mi się, że problem sie nie rozwiązał a wręcz bardziej nasilił ;]
Próbowałam suszonych śliwek, niby pomagały ale już nie mogę na nie patrzeć

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 16:48   #714
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ja jadlam big milka
A ja najbardziej lubię cekuladowe

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja zapytam tak z innej beczki
Piła któraś z Was siemię lniane? Bo na moje zatwardzenia jakos nie pomaga albo żądam zbyt wiele
Piję raz dziennie - 3 łyżeczki mielonego zalewam wrzątkiem(350ml), słodzę, czekam az się zrobi glut i dolewam zimnego mleka
Piję tak już chyba 4ty dzień i nic poza wiatrami
No i zdaje mi się, że problem sie nie rozwiązał a wręcz bardziej nasilił ;]
Próbowałam suszonych śliwek, niby pomagały ale już nie mogę na nie patrzeć
MA-ŚLA-NKA. Wypij cały duży kartonik- chyba litr albo 0,75 litra.
Mi pomaga. Dwie godziny od wypicia wszystko jeździ mi w brzuchu i w jelitach a potem, tak jak w reklamie Heyah, no to sruuuu
Stary 2010-05-01, 17:02   #715
farminka
Wtajemniczenie

Siala ja ostatnio też zauważyłam,że mam lekki problem,ale mnie pomogło mleko z płatkami i jabłka.Trzeba się starać jak najwięcej błonnika. A siemie lniane też polecane,nie wiem czemu nie działa...

Co do antykoncepcji w trakcie karmienia to faktycznie tych popularnych tabletek anty ani plastrów nie można,tylko te jednoskładnikowe gestagenne,czyli tzw.minipigułki.W Polsce dostępne jest chyba tylko Cerazette.Niestety uczyłam się już o działaniach niepożądanych i będę musiała przemyśleć czy opłaca się ich używać...

A i cieszę się,że sweterek się podoba Właśnie na taki polowałam od dłuższego czasu,ale w sklepie to bym dała pewnie z 50zł za niego.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:07   #716
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! bylam dzisiaj na usg 3D/4D i niech ktoras jeszcze raz powie ze w 30 tygodniu nie wychodza ladne zdjecia!!!!!!!! maly jeszcze sie nie obrocil lezy sobie na pleckach zamiast glowa w dol i przytula sie do swojej stopy
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 17:09   #717
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Siala ja ostatnio też zauważyłam,że mam lekki problem,ale mnie pomogło mleko z płatkami i jabłka.Trzeba się starać jak najwięcej błonnika. A siemie lniane też polecane,nie wiem czemu nie działa...

Co do antykoncepcji w trakcie karmienia to faktycznie tych popularnych tabletek anty ani plastrów nie można,tylko te jednoskładnikowe gestagenne,czyli tzw.minipigułki.W Polsce dostępne jest chyba tylko Cerazette.Niestety uczyłam się już o działaniach niepożądanych i będę musiała przemyśleć czy opłaca się ich używać...

A i cieszę się,że sweterek się podoba Właśnie na taki polowałam od dłuższego czasu,ale w sklepie to bym dała pewnie z 50zł za niego.
Chyba sięgnę po czopki glicerynowe w razie krytycznej sytuacji a len będę dalej popijać, może za krótko stosuję by był efekt

Stary 2010-05-01, 17:10   #718
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Nie wiem dlaczego ale jakoś nie umiem patrzeć na te zdjęcia z usg 3/4d...
Stary 2010-05-01, 17:11   #719
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! bylam dzisiaj na usg 3D/4D i niech ktoras jeszcze raz powie ze w 30 tygodniu nie wychodza ladne zdjecia!!!!!!!! maly jeszcze sie nie obrocil lezy sobie na pleckach zamiast glowa w dol i przytula sie do swojej stopy
Super zdjęcia
Ja się nadziwić nie mogę, że tak dzieciaczki potrafią się w brzuchach gimnastykować

Stary 2010-05-01, 17:13   #720
wiolek1
Zadomowienie

Basia o matko faktycznie !!!!! PIĘKNE ja też takie chceeeeeeee no to musicie byc bardzo zadowoleni super pamiątka będzie i widać, że śliczny synek będzie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości