|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
napisałam że dodam odrobinę ( w domyśle- do wody) to wtedy cała butla takiej wody z odrobiną soku idzie na jedno posiedzenie ![]() Laurka samodzielny człowieczek Cieszę się że z tym raczkowaniem załapuje- może nie będziesz się tak martwić
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Kat, ciesze sie, za Laurka zalapala
Czeko, Morska IMO miala na mysli, ze wasze dzieci robia tylko papa po polsku, a moj Antonio robi papa po polsku i bye bye po angielsku(wiadomo, ze to jest to samo ), wiec niby bardziej do przodu jest![]() . To taki zart byl ![]() Ide do wanny z mezem, a potem zasiadziemy na sofie i moze cos obejrzymy, a moze nie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-05-01 o 20:45 |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko przywitam się wieczornie
Unholy cieszę się, że jesteś z nami ![]() Ale wyjazdu szkoda. Więcej nie pamiętam ![]() U nas też nici z planów. Dziś miał być grill ale padało. Małż doniósł jedzonko do domu. Jutro mieliśmy jechać z Zuzią do tego parku zwierząt i odpuścimy sobie bo pewnie i tak deszcz nas zastanie. A szkoda ![]() Po południu zdrzemnęliśmy się wszyscy razem w jednym łóżku a później pojechałam na kawkę do mamy a małż poszedł z Zuzią do swoich rodziców. Idę na all pobuszować
|
|
|
|
#544 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a jednak malz wrocil wiec sama nie bede
![]() Weronika juz chrapie jak zwykle zasnela zaraz po mleku Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja pamietam duzo potraw ktore w dziecinstwie jadlam a teraz bym nie tknela.....nawet jak mama mi opowiada co mi dawala jesc to teraz mysle"fujjj" ![]() ten 1 lepszy Cytat:
Cytat:
dla Laury -malego raczka
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Już teraz pamiętam co chciałam jeszcze
![]() Czeko tak jak dziewczyny napisały. Nie zamartwiaj się P4w ja ostatnie dwa dni dawałam Zuzi i sok i herbatki to jeszcze mniej piła tego więc myślę, że nie chodzi o to, że Ona wody nie lubi. Zobacz jak u Tomusia będzie. Kasiu cieszę się, że Laurka zaczyna raczkować jak inne dzieciaczki bo wiem, że Ty będziesz spokojniejsza. Svi biedny Marcelek. Trzymam żeby zapalenie minęło szybko.Sylko uśmiałam się z Twojego łobuza Wyobrażam sobie jaki był zadowolony ![]() Cass ja wiem, że chciałaś pomóc ![]() Ale mam chęć na jakieś winko Może ktoś dołączy? ![]() Miramej hop hop Gdzie jesteś?
|
|
|
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz demony jedzeniowe z dzieciństwa ![]() ja mam właśnie bardzo dobre wspomnienia z kuchni mojej mamy ... Cytat:
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jestem wybredna i duzo rzeczy jakie jadlam nie tkne
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop jest tu ktos?
![]() O 20 wrocilismy z grila, impreza udana - duzo dobrego jedzonka (nawet jadłam chlebek z masłem czosnkowym z grila- mniam pyszny byl Kubus nadzwyczaj grzeczny. Ładnie sie bawił w wozku, zjadł deserek kilka chrupek a potem jezdził na rowerku ![]() Synek kolezanki ma taki rowerek na pedały ale z tyłu mozna dziecko prowadzac, jest tez zabezpieczenie przed wypadnieciem i na blacie melodyjki. Kuba siedział jak zaczarowany Kupujemy mu taki rowerek, wiem, ze bedzie miał radoche ![]() Dostałam tez dwie paki pieluchomajtek z Pampersa 5 bo ich mały ma uczulenie. Dzisiaj kazdy wychwalał cere Kubusia, ze jest taki brązowy. Mysleli, ze daje duzo soczku z marchewki ( a z marchwi to pije bardzo rzadko). Poprostu juz ma taka karnacje, chyba po TŻ-cie. ![]() Ja wypyłam jedno piwko i juz mi wystarczy ![]() Cytat:
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Weekend mija mi pracowicie ... wczoraj pół dnia spędziłam przy kwiatkach, dzisiaj porządki w domu .Pogodę mamy piękną, dzisiaj troszke się zachmurzyło, ale i tak było gorąco Wczoraj byliśmy na wspólnym spacerze na lotnisku - miały latać balony, ale wyszliśmy za wcześnie ... małż chciał wziąść Bartka na karuzelę albo ciuchcię ale jeszcze jest za mały na takie atrakcje zresztą miał radoche z samego patrzenia ![]() Dzisiaj siedzimy w domu ... nie mieliśmy z kim zostawić Bartosza i nici z wyjścia /a miał być koncert/ ... ale trudno ![]() Bartosz znów maaało je tzn kaszke i deserki/czasem/ ładnie zjada, a zupka jest bleeeee i za Chiny nie otworzy buzi Dzisiaj od 9 do 15 zjadł 3 chrupki, 3 łyzeczki zupy i 1/3 deserku Lecę na dół po herbatke i idę spać, bo moi chłopcy juz dawno chrapią ....a co do pojenia dziecka to ja teżuwazam że woda jest najlepsza Svinecka - cieszę sie, ze znalazłaś pierścionek UnholyOne - szkoda, ze wyjazd Wam nie wypalił, mam nadzieję, ze pogoda sie poprawi i jeszcze zdażycie odpocząć na świerzym powietrzu |
|
|
|
#554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bartuś w dzień zasypia w wózku, w foteliku albo przy cycu inaczej nie ma szans... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Baaaardzo Wam dziewczyny dziekuję za wszystkie dpowiedzi ... To prawda, ze Bartek płacze głośniej jak mnie zobaczy, albo jak ja wychodzę z pokoju, ale ja chyba za miękka jestem na taką naukę /1,5 godziny płaczu / ... Najchetniej to bym "wzięła" po trochu od każdej z Was Od tygodnia Bartosz dostaje cycusia rano jak się obudzi /ok 6/ potem o 18 i ok 20,30 po kąpieli i po kaszce. W czasie drzemek w ciągu dnia, pakuję go do wózka i zasypia w 2 minuty Teraz sobie wymyśliłam, że rano będę mu dawała butlę ciekawe co On na to ![]() dobra to uciekam juz spać ... taaak miałam iść godzine temu
|
||||||
|
|
|
#555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bede ja obserwowac oby załapałaCytat:
coś, hmmm, może siebie pooglądacie ![]() naprawde bylo przesympatycznie L obiad jadła ok 15 a po kapieli nie wypila ani kropli mleka.Ladnie spala, tylko glodek juz przed 5 ja obudzil. Ciekawa jestem jaka bedzie dzis pogoda, bo wg prognoz brzydko mialo byc i mialo padac. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- nie no, wy spiochy ![]() Sama czekam na was i nikogo nie ma ![]() Pije juz 2 kawke, kąpiel wzielam, z psem bylam,odkurzylam chate a tu cisza Corka bawi sie odkurzaczem.To taki jej pchacz.Najpierw po kolankach sunęła.O dziwo, na przemian prawa lewa a teraz staje na nogi i go posuwa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#556 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomina mi sie podobna historia mojej siostry- Jej synek doslownie w 5 minut ubazgral Sudocremem firanki, okna, siebie, podloge. A jaki byl zadowolony ![]() Milego wyjazdu! Hello girls! Ja tylko na moment, bo juz maz wola. Wczoraj wyszlam na 3 godziny, aby poczytac w bibliotece- wracam, a tu caly dom zawalony pieluszkami, butelkami, miseczkami, ciuszkami Ani. Zazartowalam, ze wyglada, jakby bomba rabnela w szczypiorek. Alez mi maz puscil focha Zauwazyliscie, ze Oni sa strasznie wrazliwi na nasze uwagi? Czy to tylko moj taki wyjatkowy? ![]() Dobrego dnia mamusie!
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój też ostatnio tak zasuwa za pchaczem, że trzeba zanim biec żeby go wyhamować (tego jeszcze nie umie )a ostatnio pcha pudła z zabawkami - tak mu się spodobało ![]() te nasze dzieci idą jak burza - strasznie to wzruszające dla mnie ![]() my jedziemy dziś nad morze - Tomuś podrepcze sobie po piasku ![]() zatem do wieczora
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w pochmurny i deszczowy dzień
Znów pada Niewielki deszcz ale może przejdzie ![]() Aniu trzymam za poprawę apetytu Bartoszka Unholy jak pogoda u Was? Pewnie to samo co i u mnie... P4w ale Wam zazdroszczę. Miłego wypadu ![]() A teraz zmykam. Małż robi śniadanko ![]() Miłego |
|
|
|
#559 |
|
Ola-Unhola
|
Ale dzisiaj pogoda....
Hej Dzisiaj też sobie darujemy wyjazd ![]() Zadzwonię do teściów, ale wątpię, żeby było lepiej, szczególnie, że wczoraj u nas się rozpogodziło popołudniu, a u nich nie... Widziałam prognozę i tylko w sodę będzie bezdeszczowo. Małż stwierdził, że pojedziemy we wtorek i wrócimy w piątek. No zobaczymy, ale myślę, ze właśnie tak wyjdzie ![]() Dzisiaj i w wczoraj Antoś daje pospać i wstaje o 8. Co nie znaczy, że się nie budzi...Od 6 do 8 jadł dwa razy, ale na szczęście jeszcze usypiał - pewnie ta pogoda .. Idę na śniadanko i Małża muszę wysłać do reala, bo puchu w lodówce ![]() Miłego dnia
|
#560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale pogoda-szaro, buro i do dupyyy ![]() malz ma dzisiaj wolne wiec musimy cos wymyslic bo nie chce mi sie siedziec w domu.......a moze sie rozpogodzi jeszcze? Cytat:
![]() a ten rowerek to jaki? mozesz dac linka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe niezla jest odkurzaczo-pchacz Cytat:
np. wczoraj Weronika siedziala mu na kolanach i zasnela a on mnie wola"przynies kocyk" , no tu mu mowie ze do lozeczka ja zaniose bo jej bedzie wygodniej a on mi " napewno dluzej pospi u tatusia" Cytat:
|
|
#561 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, chyba Ty się zastanawiałaś czym różni się fotelik Maxi Cosi Priori (sps) od Priori XP (te pierwsze są w tej promocji za 469zł)
Priori: 1) pięciopunktowe szelki spinane centralnym zamkiem posiadają system szybkiej regulacji. Oznacza to, że jednocześnie dociągamy wszystkie ramiona pasów, co ułatwia w szybki i sprawny sposób prawidłowe zabezpieczenie dziecka w foteliku. Dwa boczne uchwyty przytrzymujace szelki pomogą w szybkim i prawidłowym wpięciu dziecka do fotelika Gdy dziecko podrośnie , barkowe szelki przepinamy wyżej by zapewnić ich odpowiedni przebieg-bezpośrednio nad ramionami dziecka. Otulinki są na stałe połączone z tapicerką co daje gwarancje, że zawsze będą właściwie chronić ciało dziecka przed uciskiem pasów, a ich gumowy spód uniemożliwi zsunięcie się otulinek wraz z szelkami nawet ze śliskiej odzieży typu wiatrówka 2) siedzisko można ustawić w 4 różnych pozycjach (do siedzenia lub spania). Niebieski uchwyt między nóżkami dziecka, pozwala na wykonanie takiej zmiany "jednym ruchem ręki" 3) SPS - boczny system zabezpieczeń głowy chroni główkę dziecka oraz ramiona podczas bocznych uderzeń Priori XP: 1) SPS - boczny system zabezpieczeń głowy chroni główkę dziecka oraz ramiona podczas bocznych uderzeń 2) dodatkowy naciąg pasa samochodowego gwarantujacy stabilność fotelika 3) możliwość ustawienia siedziska w 4 różnych pozycjach (do siedzenia lub spania). Niebieski uchwyt między nóżkami dziecka pozwala na wykonanie takiej zmiany "jednym ruchem ręki" 4) nieskomplikowany, prosty w obsłudze, 3-stopniowy system zmiany wysokości szelek. Pięciopunktowe szelki wpinane w centralny zamek, obsługiwane szybkim regulatorem ich długości 5) dwa boczne uchwyty przytrzymujące szelki pomogą w szybkim i prawidłowym wpięciu dziecka Punkty zaznaczone na niebiesko - posiadają oba modele. Reasumując ![]() XP ma - dodatkowy naciąg pasa samochodowego, - 3-stopniowy system zmiany wysokości szelek - nieskomplikowany i prosty w obsłudze (W SPS też zmienia się wysokość szelek, ale widocznie teraz to unowocześnili, bo wcześniej było "trudne" w obsłudze )XP ma siedzisko 1cm głębsze, ale jego szer. zewn jest 3 cm mniejsza (wewn. jest identyczna) niż w SPS. Reszta wymiarów taka sama.
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
wazylam wczoraj Wercia i waga pokazala 8300g
![]() wybralam kilka modeli spacerowek ktore mnie interesuja-ktora wg was jest najlepsza? chodzi mi glownie o wygode dziecka i prowadzenie po nierownym terenie no i w miare lekka 1.maclaren 2.maxi cosi 3.x-lander 4.espiro 5.baby design
|
#563 |
|
Ola-Unhola
|
Ja bym się zastanawiała pomiędzy 1 i 2.
Mclareny mają ogólnie bardzo dobre opinie, choć raczej nie nadają się na piaski i bardzo nierówne tereny (Mariola ma i szuka teraz terenowej spacerówki), a Quinny, wiadomo, duże koła, więc nierówności nie straszne . Choć moja przyjaciólka mówiła, że widziała nad morzem jak ludzie męczyli się właśnie z Quinny po plaży, szarpali, ciągali itp.Dużo tych wózków u nas jeździ, ale też dużo jest szybko sprzedawanych na allegro - wnioskuję, że z jakiegoś powodu-niezadowolenia je sprzedają ![]() X-lander fajny, ale Karola pisała, ze ludzie narzekają na kółka. espiro, w ogóle mi się nie podoba baby design, ma kiepskie to kółeczko pojedyncze z tyłu. takie małe A na spacerki będziesz chodziła, czy raczej do bagażnika i do sklepu? Piszesz o nierównym terenie, ale masz ten większy wózek, sprzedajesz go?
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wpadłam na chwikę się zameldować . Wczoraj mieliśmy gości, dziś też zaraz będą ![]() Cytat:
, najpierw między 5-5.30, a potem zaraz między 6.30-7.00. I mowy nie ma, żeby nie dostał . Fajnie, że Antoś chociaż 2 dni śpi dłużej Cytat:
![]() gorgulku Zajrzę wieczorem Miłej niedzieli
|
|
|
#565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przemek zaczyna pełzać dopiero ![]() Cytat:
Owszem uśmiecha się jak się mówi "pa pa" ale reakcji jeszcze nie ma.Cytat:
powodzenia i cudownej pogody życzę ![]() Hej mamusie ![]() Mieszkanko po nocce wysprzątałam i humorek do dzisiaj miałam super... Do dzisiaj bo TŻ znowu mnie zdenerwował Czasem mam go dość!!Wczoraj zaliczyliśmy pierwszą wiosenną burzę... A dzisiaj leje i pogoda jest do D Zaraz bede cytować dalej bo nei chciałam żeby mi coś zjadło
|
||||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wpadłam tylko na chwilke sie przywitac i zaraz sie szykuje bo jedziemy do parku. TŻ pojechal teraz do koscioła, mały spi na dworku a ja mam chwile dla siebie. Ale musze doprowadzic sie do porzadku. ![]() Wieczorkiem idziemy do mojego dziadka na imieniny Pogoda ładna -nie pada, czasami wyjdzie słonce ale ogolnie jest bardzo ciepło. Czeko, wczoraj rozmawiałam z kolezanka, ona ma 2 letniego synka i opowiadała, ze tez czesto wymiotował. Nawet teraz mu sie to zdarza, jak np. sporo popłacze to na koniec chyba ze złosi zwymiotuje jedzenie Byli z nim u lekarza i wszystko jest w porzadku. (jesli dziecko nie ma goraczki, nie jest blade, dobrze przybiera na wadze, nie ma biegunki). Podobno niektore dzieci tak maja, ich przewody pokarmowe są wrazliwe i wymioty moga sie zdarzac. Powiedziała, ze tez mały wymiotował jak go przekarmiła i o jedna łyzke za duzo dała Takze ja sie uspokoiłam. Kubus narazie ładnie je i nie zrywa go juz. Ale pewnie jeszcze nie raz zwymiotuje. Taka widac jego natura, mam nadzieje ze z wiekiem mu przejdzie.
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Wpadam tylko na chwile ![]() Mieszkanie ogarniete, obiad "konczy sie gotowac", maz z synkiem na spacerze, wiec mam chwile dla siebie ![]() Dzis niedziela raczej domowa, przynajmniej dla mnie, musze naladowac nieco akumulatory przed praca. Milego dnia
|
#568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym to chciała zobaczyć oczywiście nie na moim dziecku Cytat:
Cytat:
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-05-02 o 12:57 |
|||
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatecznie wybralismy ten http://babynet.pl/coneco-wozek-juupi-p-1220.html i jestesmy bardzo zadowoleni. kumpela ma ten sam i tak samo, zadowolona.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Cieszę się że z tym raczkowaniem załapuje- może nie będziesz się tak martwić

. To taki zart byl 

Normalnie nie mam już sił witalnych ani żadnych innych 

dla Laury -malego raczka
żeby zapalenie minęło szybko.

... nie mieliśmy z kim zostawić Bartosza i nici z wyjścia /a miał być koncert/ ... ale trudno
tzn kaszke i deserki/czasem/ ładnie zjada, a zupka jest bleeeee 
oby załapała

Zauwazyliscie, ze Oni sa strasznie wrazliwi na nasze uwagi? 

Czasem mam go dość!!
jak ja bym to chciała zobaczyć