Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 20:30   #541
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to odrobine czy cala butle? bo jak odrobine to normalna sprawa ze wypije

Moja tez tak pije, a jesli nie na raz to co chwile popija i butle przenosi wszedzie za soba

napisałam że dodam odrobinę ( w domyśle- do wody) to wtedy cała butla takiej wody z odrobiną soku idzie na jedno posiedzenie

Laurka samodzielny człowieczek Cieszę się że z tym raczkowaniem załapuje- może nie będziesz się tak martwić

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:41   #542
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Kat, ciesze sie, za Laurka zalapala

Czeko, Morska IMO miala na mysli, ze wasze dzieci robia tylko papa po polsku, a moj Antonio robi papa po polsku i bye bye po angielsku(wiadomo, ze to jest to samo ), wiec niby bardziej do przodu jest. To taki zart byl

Ide do wanny z mezem, a potem zasiadziemy na sofie i moze cos obejrzymy, a moze nie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-05-01 o 20:45
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:46   #543
gorgulek
Zakorzenienie

Ja tylko przywitam się wieczornie

Unholy cieszę się, że jesteś z nami
Ale wyjazdu szkoda.

Więcej nie pamiętam

U nas też nici z planów. Dziś miał być grill ale padało. Małż doniósł jedzonko do domu. Jutro mieliśmy jechać z Zuzią do tego parku zwierząt i odpuścimy sobie bo pewnie i tak deszcz nas zastanie. A szkoda
Po południu zdrzemnęliśmy się wszyscy razem w jednym łóżku a później pojechałam na kawkę do mamy a małż poszedł z Zuzią do swoich rodziców.

Idę na all pobuszować
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:52   #544
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a jednak malz wrocil wiec sama nie bede
Weronika juz chrapie jak zwykle zasnela zaraz po mleku

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Czeko, nie martw sie, teraz juz na pewno nie dasz jeszcze jednej lyzeczki
no z pewnoscia nie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czeko, nie smutkaj sie Przeciez nie chciałas tego specjalnie. Teraz juz nie bedziesz bagatelizowała sygnałów Werci. Człowiek uczy sie na błędach. U nas było dzisiaj na sniadanku podobnie. Pod koniec jedzenia Kube zerwało ale juz mu wiecej nie dawałam kaszki.
teraz juz bede wiedziec

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wpadłam się przywitać

Chciałabym Wam podziękować za gratki dla Maciejki
Jak to napisała Mariola - sie zaczęło Normalnie nie mam już sił witalnych ani żadnych innych Maciuś z szybkością światła "doraczkowuje" do czegokolwiek, żeby wstać. A ja za Nim Codziennie ma kilka wypadków (bliskie spotkania z podłogą) i dostał przydomek Pan Wypadek
ciekawe co Wercia na to

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Przebrałam dzisiaj Bartoszowi pościel w łóżeczku i wrzuciłam jakoś odruchowo krem Sudocrem,wyszłam tylko na sekundkę po wodę do wiadra,żeby zmyć podłogi,wchodzę do pokoju i co...Bartosz cały wysmarowany kremem,rączki,bluza,spode nki,kołderka i szczeble,wszystko białe a on siedzi i się śmieje-pieron mój mały kochanyMusiałam robić dodatkowe pranie
no co musial skosztowac

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

myślę, ze jesteś w mniejszości - przyzwyczajenia (w tym picie i jedzenie) wynosimy z domu - przyzwyczajamy się do pewnych smaków, które potem nam smakują albo nie

fo fajnie byc w mniejszosci
ja pamietam duzo potraw ktore w dziecinstwie jadlam a teraz bym nie tknela.....nawet jak mama mi opowiada co mi dawala jesc to teraz mysle"fujjj"
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
hehe do usług ups ten usmieszek to dwuznaczny moze byc, to dam ten

ten 1 lepszy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

Marcelkowi przeszlo zapalenie na drugie oczko to pierwsze juz jest ok a teraz drugie czerwone mam nadzieje, ze szybko sie wyleczy
a moze od katarku?

Cytat:

Dzien cudowny, bardzo fajnie i milo spedzony.Corka absorbujaca, wiec piaskownica,hustawka,rowe rek itp bylo za malo jak na caly dzien.Puściłam ją na trawe i zasuwala, bo przeciez po co byc tam gdzie koc.
Wypilam 2 piwka i zostawilam auto u mamy

Byl 3 latek jedzacy obiadki słoikowe, no przeginka na maxa...ale nie chce mi sie nawet rozpisywac.

Ide na kolacyjke jakas i na usta-usta
do jutra

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

no i przeciez...

L na 5 "krokow" 1 zaczyna robic prawidlowy, wiec może ja panikara.
Wybaczcie

fajnie spedzilyscie dzionek
dla Laury -malego raczka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:54   #545
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czeko, Morska IMO miala na mysli, ze wasze dzieci robia tylko papa po polsku, a moj Antonio robi papa po polsku i bye bye po angielsku(wiadomo, ze to jest to samo ), wiec niby bardziej do przodu jest. To taki zart byl

Ide do wanny z mezem, a potem zasiadziemy na sofie i moze cos obejrzymy, a moze nie
aaa to Antonio bystrzak po mamusi pewnie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U nas też nici z planów. Dziś miał być grill ale padało. Małż doniósł jedzonko do domu. Jutro mieliśmy jechać z Zuzią do tego parku zwierząt i odpuścimy sobie bo pewnie i tak deszcz nas zastanie. A szkoda
Po południu zdrzemnęliśmy się wszyscy razem w jednym łóżku a później pojechałam na kawkę do mamy a małż poszedł z Zuzią do swoich rodziców.

Idę na all pobuszować
my tez chcemy jutro gdzies pojechac ale czuje ze pogoda zepsuje nam plany

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 20:57   #546
gorgulek
Zakorzenienie

Już teraz pamiętam co chciałam jeszcze

Czeko tak jak dziewczyny napisały. Nie zamartwiaj się

P4w ja ostatnie dwa dni dawałam Zuzi i sok i herbatki to jeszcze mniej piła tego więc myślę, że nie chodzi o to, że Ona wody nie lubi. Zobacz jak u Tomusia będzie.

Kasiu cieszę się, że Laurka zaczyna raczkować jak inne dzieciaczki bo wiem, że Ty będziesz spokojniejsza.

Svi biedny Marcelek. Trzymam żeby zapalenie minęło szybko.

Sylko uśmiałam się z Twojego łobuza Wyobrażam sobie jaki był zadowolony

Cass ja wiem, że chciałaś pomóc Ale ja dalej będę obstawać przy tym, że Zuzia ma pić wodę

Ale mam chęć na jakieś winko Może ktoś dołączy?

Miramej hop hop Gdzie jesteś?
Stary 2010-05-01, 21:03   #547
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

fo fajnie byc w mniejszosci
ja pamietam duzo potraw ktore w dziecinstwie jadlam a teraz bym nie tknela.....nawet jak mama mi opowiada co mi dawala jesc to teraz mysle"fujjj"

masz demony jedzeniowe z dzieciństwa
ja mam właśnie bardzo dobre wspomnienia z kuchni mojej mamy ...

Cytat:
P4w ja ostatnie dwa dni dawałam Zuzi i sok i herbatki to jeszcze mniej piła tego więc myślę, że nie chodzi o to, że Ona wody nie lubi. Zobacz jak u Tomusia będzie.
pisałam już, że dziś Tomuś sporo więcej wypił - na początku się odpychał, ale ja mu nadal podtykałam i w końcu wypił dość dużo wody

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 21:08   #548
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czeko tak jak dziewczyny napisały. Nie zamartwiaj się

Cytat:

masz demony jedzeniowe z dzieciństwa
ja mam właśnie bardzo dobre wspomnienia z kuchni mojej mamy ...

kochana ale ja mam tez dobre wspomnienia bo jak bylam mala to wszystko jadlam i mi smakowalo -nic mama na sile mi nie wciskala
a teraz jestem wybredna i duzo rzeczy jakie jadlam nie tkne

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 21:11   #549
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

kochana ale ja mam tez dobre wspomnienia bo jak bylam mala to wszystko jadlam i mi smakowalo -nic mama na sile mi nie wciskala
a teraz jestem wybredna i duzo rzeczy jakie jadlam nie tkne
wiem, żartowałam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-01, 21:18   #550
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam już, że dziś Tomuś sporo więcej wypił - na początku się odpychał, ale ja mu nadal podtykałam i w końcu wypił dość dużo wody
Cieszę się w takim razie
Ja mam nadzieję, że jak zaczną się upały to nasze pociechy będą więcej piły.
Stary 2010-05-01, 21:31   #551
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
wiem, żartowałam
:d

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-01, 21:40   #552
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hop hop jest tu ktos?

O 20 wrocilismy z grila, impreza udana - duzo dobrego jedzonka (nawet jadłam chlebek z masłem czosnkowym z grila- mniam pyszny byl ).
Kubus nadzwyczaj grzeczny. Ładnie sie bawił w wozku, zjadł deserek kilka chrupek a potem jezdził na rowerku
Synek kolezanki ma taki rowerek na pedały ale z tyłu mozna dziecko prowadzac, jest tez zabezpieczenie przed wypadnieciem i na blacie melodyjki. Kuba siedział jak zaczarowany Kupujemy mu taki rowerek, wiem, ze bedzie miał radoche

Dostałam tez dwie paki pieluchomajtek z Pampersa 5 bo ich mały ma uczulenie. Takze mamy juz spory zapas pieluszek.

Dzisiaj kazdy wychwalał cere Kubusia, ze jest taki brązowy. Mysleli, ze daje duzo soczku z marchewki ( a z marchwi to pije bardzo rzadko). Poprostu juz ma taka karnacje, chyba po TŻ-cie.

Cytat:
Ale mam chęć na jakieś winko Może ktoś dołączy?
Ja wypyłam jedno piwko i juz mi wystarczy

Cytat:
Cieszę się w takim razie
Napewno bedzie wiecej piła a woda szybko gasi pragnienie, po soku chce sie bardziej pic (wiem to z własnego doswiadczenia).

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 22:36   #553
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

Weekend mija mi pracowicie ... wczoraj pół dnia spędziłam przy kwiatkach, dzisiaj porządki w domu .

Pogodę mamy piękną, dzisiaj troszke się zachmurzyło, ale i tak było gorąco
Wczoraj byliśmy na wspólnym spacerze na lotnisku - miały latać balony, ale wyszliśmy za wcześnie ... małż chciał wziąść Bartka na karuzelę albo ciuchcię ale jeszcze jest za mały na takie atrakcje zresztą miał radoche z samego patrzenia

Dzisiaj siedzimy w domu ... nie mieliśmy z kim zostawić Bartosza i nici z wyjścia /a miał być koncert/ ... ale trudno

Bartosz znów maaało je tzn kaszke i deserki/czasem/ ładnie zjada, a zupka jest bleeeee i za Chiny nie otworzy buzi Dzisiaj od 9 do 15 zjadł 3 chrupki, 3 łyzeczki zupy i 1/3 deserku

Lecę na dół po herbatke i idę spać, bo moi chłopcy juz dawno chrapią ....
a co do pojenia dziecka to ja teżuwazam że woda jest najlepsza ... i Bartek ją nawet chetnie pije, czywiscie soczki i herbatki też mu czasem daje.

Svinecka - cieszę sie, ze znalazłaś pierścionek

UnholyOne - szkoda, ze wyjazd Wam nie wypalił, mam nadzieję, ze pogoda sie poprawi i jeszcze zdażycie odpocząć na świerzym powietrzu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 23:51   #554
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
kazdy dzieć jest reformowalny, ale ma w naturze gen manipulatora i jak widzi podatny grunt to wrzeszczy ile sił, bo chce dostać cyca
nie wiem czy zauważyłaś, ze dziecko krzyczy głośniej ja Cię zobaczy, a potem jak odchodzisz
powtórzę jeszcze raz - pół godziny to za krótko, zeby dziecko Ci pięknie usnęło, skoro przez tyle miesięcy zasypiał inaczej - on nie wie co się dzieje, chce spać, a cyca nie ma i nie wie jak ma to zrobić
Twoje dziecko nie umie zasypiać - musisz go nauczyć, a nie zrobi się to w 5 minut, bo do tej pory uczyłaś go przez tyle miesięcy, ze zasypia się przy cycu

Cytat:
Napisane przez Miramej;18903251Będziesz szła z tym do lekarza znowu?

[B
Aniu[/B], a w dzień też zasypia tylko przy cycu?

U nas były problemy z zasypianiem w dzień. Kompletnie nie sprawdziło się wyciąganie z łóżeczka, żeby uspokoić, Kuba aż się zanosił za każdym razem, jak tylko próbowałam Go odłożyć. Więc szybko dałam sobie spokój, przestałam Go wyjmować, tylko sama się nachylałam, przytulałam do Niego, mówiłam, że fajnie jest sobie pospać, odpocząć, że mama jest blisko i żeby się nie bał, bo nie jest sam, głaskałam po rączce, po główce. Działało lepiej. Z czasem udało mi się położyć Kubę i wyjść z pokoju, a On zasypia sam. Popłakuje jeszcze, kiedy Go wkładam do łóżeczka, ale jak dostanie smoczka, to jest OK. Teraz jest trochę gorzej znów, bo musi wstać kilka razy, zanim zaśnie
chyba tak, bo jakoś nie widzę poprawy ... teraz pójdziemy prosto do dermatologa.

Bartuś w dzień zasypia w wózku, w foteliku albo przy cycu inaczej nie ma szans...
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja oduczałam Bartusia jak miał prawi 2 latka i to zupełnie inna bajka. A musiałam z dnia na dzień, bo dostałam antybiotyk na zęba i nie było wyjścia. Ja nie odkładałam do łóżka, tylko przytulałam i nosiłam. Ja z tych co nie mają wymagań, żeby dziecko zasypiało samo w łóżku . Wiadomo wygodnie, ale co tam. Nosiłam bujałam i w końcu kiedyś to minęło i zasypiał sam w łóżku, jak ja się kładłam obok

A to różnie, może i reformowalny, ale dużo zależy od sytuacji. Ja bym nie dała dziecku płakać np godzinę aż się zachodząc, a taki jest teraz Antoś. Po takim płaczu uspokajam go 30 min i Bąbel cały się trzęsie.
Nie wyobrażam sobie też, żeby w tym czasie Bartek tego słuchał zamiast spać, bo przecież dzielą pokój i nie mogę pół nocy dostarczać mu takich wrażeń.
Ja długo będę karmiła, a co za tym idzie Antoś będzie zasypiał przy cycu. Jak przyjdzie do innego usypiania będzie już większy i zastosuję metodę "z czasów" Małego Bartusia. Będę bujała, kładła się z nim itp.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka też przy cycu zasypia, czasami to męczące ale nie mam nic przeciwko i jak Ola nie będę na razie jej inaczej usypiać - skoro tak jej dobrze to niech korzysta póki może - przyjdzie czas na zmiany a jak jesteśmy na wyjeździe np u rodziny to karmię i w największy hałas zaśnie nawet bez cyca jak jest zmęczona. na razie mi to nie przeszkadza i jest ok

Cytat:
Jesli chodzi o usypianie, to Antonio nie ma jednego tylko miejsca w ktorym usypia i bardzo mi to odpowiada . Spi zarowno u niani, jak i w spacerowce (chociaz tutaj krotko, bo przeciez nie ma czasu spac na spacerze), spi w swoim lozeczku i czasami w ciagu dnia klade go do naszego lozka i sama tez sie klade wtedy (w ramach przygotowan do wyjazdu do PL). Ma kilka przytulanek z ktorymi zasypia, jedna na stale jest u niani, dwie inne sa u nas w domu. Chcialam, aby sie nie przyzwyczail do jednej zabawki, bo pozniej tragedie sa, gdy sie zgubi, zniszczy itp. W ciagu dnia zasnie sma, czesto bez smoka itp, w nocy daje mu w lozeczku mleko - tak wiec tez mam jakies tam poslizgi wychowawcze. Nie sprawia mi to jednak problemu, a gdy bede miala troche wolnego, to go tego oducze, tylko nie wymyslilam kiedy mu dawac, jak i gdzie to mleko, bo on mi zasypia przy nim czasami tak czy siak, niekiedy jest tak zmeczony, ze nie chce pic wcale (wtedy budzi sie o 23-24 na mleko). Moze bede go karmic przed kapiela
Mysle, ze technika zasypiania powinna byc przede wszystkim dostosowana do potrzeb rodziny. Rozumiem Unholy, ze nie moze pozwolic na to, aby Antos wybudzal Bartusia, ktory musi byc wyyspany, bo chodzi do szkoly. Gdybym ja miala to szczescie, ze moglabym sobie pozwolic na zostanie w domu i zajmowanie sie Antonio 24/7, to pewnie tez wiele spraw wygladaloby u mnie inaczej.. a tak to chce, aby byl wykapany, najedzony i w lozku zanim wyjde do pracy, musi zasypiac zarowno gdy jestem lub mnie nie ma i nie ma to znaczenia, czy jest maz z nim, czy niania

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
To prawda , napisałam jak jest u nas, bo może Ania znajdzie coś dla siebie u każdej z nas
właśnie
Baaaardzo Wam dziewczyny dziekuję za wszystkie dpowiedzi Nie ukrywam, że najbardziej widzimi się metoda Oli /Unholy/ ... To prawda, ze Bartek płacze głośniej jak mnie zobaczy, albo jak ja wychodzę z pokoju, ale ja chyba za miękka jestem na taką naukę /1,5 godziny płaczu/ ...
Najchetniej to bym "wzięła" po trochu od każdej z Was

Od tygodnia Bartosz dostaje cycusia rano jak się obudzi /ok 6/ potem o 18 i ok 20,30 po kąpieli i po kaszce.
W czasie drzemek w ciągu dnia, pakuję go do wózka i zasypia w 2 minuty

Teraz sobie wymyśliłam, że rano będę mu dawała butlę ciekawe co On na to

dobra to uciekam juz spać ... taaak miałam iść godzine temu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 07:19   #555
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
kat siostro
ja tez nie potrafie ugasic pragnienia woda, wrecz gryzie mnie w gardlo i jest mi po niej niedobrze

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
napisałam że dodam odrobinę ( w domyśle- do wody) to wtedy cała butla takiej wody z odrobiną soku idzie na jedno posiedzenie

Laurka samodzielny człowieczek Cieszę się że z tym raczkowaniem załapuje- może nie będziesz się tak martwić
teraz rozumiem

bede ja obserwowac oby załapała

Cytat:

tez sie ucieszylam jak zaobserwowalam malenki postep

coś, hmmm, może siebie pooglądacie

Cytat:
fajnie spedzilyscie dzionek
dla Laury -malego raczka
naprawde bylo przesympatycznie

L obiad jadła ok 15 a po kapieli nie wypila ani kropli mleka.Ladnie spala, tylko glodek juz przed 5 ja obudzil.

Ciekawa jestem jaka bedzie dzis pogoda, bo wg prognoz brzydko mialo byc i mialo padac.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

nie no, wy spiochy
Sama czekam na was i nikogo nie ma
Pije juz 2 kawke, kąpiel wzielam, z psem bylam,odkurzylam chate a tu cisza
Corka bawi sie odkurzaczem.To taki jej pchacz.Najpierw po kolankach sunęła.O dziwo, na przemian prawa lewa a teraz staje na nogi i go posuwa nawet jej wychodzi, taki maly zgrabny i czerwony niczym zabawka heh
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 08:08   #556
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny tak sie zastanawiam dlaczego upieracie sie przy samej wodzie dla maluchów. Przeciez troche herbatki nie zaszkodzi a tego cukru jest tyle co kot napłakał.
Ania pije jedynie wode, czasem dodaje Jej skoncentrowanego soku z jablek, specjalnego dla dzieci, bez dodatku cukru. Wode daje , bo wydaje mi sie najzdrowsza. Mysle tez o tym, ze woda jest zawsze dostepna- gdy sie jest w podrozy czy u kogos. A jesli bym Anie przyzwyczaila do soczku, to moze bym go na wakacjach czy w Polsce nie dostala- i bylby problem.

Cytat:
No i nie pojechaliśmy...

Teściowa zadzwoniła, że tak na działce leje, że możemy tylko w domu siedzieć. A w domu, to ja wolę w swoim
Spoko, mamy tydzień. Zobaczymy jak będzie jutro, a jak też kiepsko to może w poniedziałek. Zobaczymy.

Nie zamierzam się tam kisić w chacie. Jadę po to, żeby na dworze siedzieć i nawet jak będzie chłodniej, to wyjść na spacer kilka razy, a jak tak pada, to nici z ych planów.

Także będę z Wami
I jak jest dzisiaj? Wyszlo slonko?

Cytat:
Przebrałam dzisiaj Bartoszowi pościel w łóżeczku i wrzuciłam jakoś odruchowo krem Sudocrem,wyszłam tylko na sekundkę po wodę do wiadra,żeby zmyć podłogi,wchodzę do pokoju i co...Bartosz cały wysmarowany kremem,rączki,bluza,spode nki,kołderka i szczeble,wszystko białe a on siedzi i się śmieje-pieron mój mały kochanyMusiałam robić dodatkowe pranie

Jutro jedziemy do moich rodziców na obiadek i posiedzieć troszkę,prawdopodobnie wrócimy na wieczór.
Piekne Przypomina mi sie podobna historia mojej siostry- Jej synek doslownie w 5 minut ubazgral Sudocremem firanki, okna, siebie, podloge. A jaki byl zadowolony

Milego wyjazdu!

Hello girls!
Ja tylko na moment, bo juz maz wola. Wczoraj wyszlam na 3 godziny, aby poczytac w bibliotece- wracam, a tu caly dom zawalony pieluszkami, butelkami, miseczkami, ciuszkami Ani. Zazartowalam, ze wyglada, jakby bomba rabnela w szczypiorek. Alez mi maz puscil focha Zauwazyliscie, ze Oni sa strasznie wrazliwi na nasze uwagi? Czy to tylko moj taki wyjatkowy?

Dobrego dnia mamusie!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 08:29   #557
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się w takim razie

Cytat:

tez sie ucieszylam jak zaobserwowalam malenki postep

nie no, wy spiochy
Corka bawi sie odkurzaczem.To taki jej pchacz.Najpierw po kolankach sunęła.O dziwo, na przemian prawa lewa a teraz staje na nogi i go posuwa nawet jej wychodzi, taki maly zgrabny i czerwony niczym zabawka heh
ja też się cieszę, że podciąganie było wstępem do raczkowania i Laurka coraz lepiej sobie radzi - ku spokojności mamusi

mój też ostatnio tak zasuwa za pchaczem, że trzeba zanim biec żeby go wyhamować (tego jeszcze nie umie )
a ostatnio pcha pudła z zabawkami - tak mu się spodobało

te nasze dzieci idą jak burza - strasznie to wzruszające dla mnie

my jedziemy dziś nad morze - Tomuś podrepcze sobie po piasku
zatem do wieczora

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-02, 09:14   #558
gorgulek
Zakorzenienie

Dzień dobry w pochmurny i deszczowy dzień

Znów pada Niewielki deszcz ale może przejdzie

Aniu trzymam za poprawę apetytu Bartoszka

Unholy
jak pogoda u Was? Pewnie to samo co i u mnie...

P4w ale Wam zazdroszczę. Miłego wypadu

A teraz zmykam. Małż robi śniadanko

Miłego
Stary 2010-05-02, 09:33   #559
UnholyOne
Ola-Unhola

Ale dzisiaj pogoda....

Hej

Dzisiaj też sobie darujemy wyjazd
Zadzwonię do teściów, ale wątpię, żeby było lepiej, szczególnie, że wczoraj u nas się rozpogodziło popołudniu, a u nich nie...
Widziałam prognozę i tylko w sodę będzie bezdeszczowo.
Małż stwierdził, że pojedziemy we wtorek i wrócimy w piątek. No zobaczymy, ale myślę, ze właśnie tak wyjdzie

Dzisiaj i w wczoraj Antoś daje pospać i wstaje o 8. Co nie znaczy, że się nie budzi...Od 6 do 8 jadł dwa razy, ale na szczęście jeszcze usypiał - pewnie ta pogoda ..

Idę na śniadanko i Małża muszę wysłać do reala, bo puchu w lodówce

Miłego dnia
Stary 2010-05-02, 09:46   #560
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

ale pogoda-szaro, buro i do dupyyy
malz ma dzisiaj wolne wiec musimy cos wymyslic bo nie chce mi sie siedziec w domu.......a moze sie rozpogodzi jeszcze?

Cytat:
Hop hop jest tu ktos?

O 20 wrocilismy z grila, impreza udana - duzo dobrego jedzonka (nawet jadłam chlebek z masłem czosnkowym z grila- mniam pyszny byl ).
Kubus nadzwyczaj grzeczny. Ładnie sie bawił w wozku, zjadł deserek kilka chrupek a potem jezdził na rowerku
Synek kolezanki ma taki rowerek na pedały ale z tyłu mozna dziecko prowadzac, jest tez zabezpieczenie przed wypadnieciem i na blacie melodyjki. Kuba siedział jak zaczarowany Kupujemy mu taki rowerek, wiem, ze bedzie miał radoche

a ty nadal na diecie jestes?? mmmm grzanka z maselkiem

a ten rowerek to jaki? mozesz dac linka?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Bartosz znów maaało je tzn kaszke i deserki/czasem/ ładnie zjada, a zupka jest bleeeee i za Chiny nie otworzy buzi Dzisiaj od 9 do 15 zjadł 3 chrupki, 3 łyzeczki zupy i 1/3 deserku
a widzisz ja tez ostatnio pisalam ze Wercia mniej je.....moze nie potrzebuja tyle
Cytat:

Ciekawa jestem jaka bedzie dzis pogoda, bo wg prognoz brzydko mialo byc i mialo padac.

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

nie no, wy spiochy
u nas brzydko

hehe niezla jest odkurzaczo-pchacz

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Hello girls!
Ja tylko na moment, bo juz maz wola. Wczoraj wyszlam na 3 godziny, aby poczytac w bibliotece- wracam, a tu caly dom zawalony pieluszkami, butelkami, miseczkami, ciuszkami Ani. Zazartowalam, ze wyglada, jakby bomba rabnela w szczypiorek. Alez mi maz puscil focha Zauwazyliscie, ze Oni sa strasznie wrazliwi na nasze uwagi? Czy to tylko moj taki wyjatkowy?

Dobrego dnia mamusie!
oj tak moj tez wrazliwy jak mu zwroce uwage
np. wczoraj Weronika siedziala mu na kolanach i zasnela a on mnie wola"przynies kocyk" , no tu mu mowie ze do lozeczka ja zaniose bo jej bedzie wygodniej a on mi " napewno dluzej pospi u tatusia"

Cytat:

my jedziemy dziś nad morze - Tomuś podrepcze sobie po piasku
zatem do wieczora
zazdroszcze wyjazdu nad morze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-02, 10:16   #561
UnholyOne
Ola-Unhola

Aniu, chyba Ty się zastanawiałaś czym różni się fotelik Maxi Cosi Priori (sps) od Priori XP (te pierwsze są w tej promocji za 469zł)

Priori:
1) pięciopunktowe szelki spinane centralnym zamkiem posiadają system szybkiej regulacji. Oznacza to, że jednocześnie dociągamy wszystkie ramiona pasów, co ułatwia w szybki i sprawny sposób prawidłowe zabezpieczenie dziecka w foteliku. Dwa boczne uchwyty przytrzymujace szelki pomogą w szybkim i prawidłowym wpięciu dziecka do fotelika

Gdy dziecko podrośnie , barkowe szelki przepinamy wyżej by zapewnić ich odpowiedni przebieg-bezpośrednio nad ramionami dziecka. Otulinki są na stałe połączone z tapicerką co daje gwarancje, że zawsze będą właściwie chronić ciało dziecka przed uciskiem pasów, a ich gumowy spód uniemożliwi zsunięcie się otulinek wraz z szelkami nawet ze śliskiej odzieży typu wiatrówka

2) siedzisko można ustawić w 4 różnych pozycjach (do siedzenia lub spania). Niebieski uchwyt między nóżkami dziecka, pozwala na wykonanie takiej zmiany "jednym ruchem ręki"

3) SPS - boczny system zabezpieczeń głowy chroni główkę dziecka oraz ramiona podczas bocznych uderzeń

Priori XP:
1) SPS - boczny system zabezpieczeń głowy chroni główkę dziecka oraz ramiona podczas bocznych uderzeń

2) dodatkowy naciąg pasa samochodowego gwarantujacy stabilność fotelika

3) możliwość ustawienia siedziska w 4 różnych pozycjach (do siedzenia lub spania). Niebieski uchwyt między nóżkami dziecka pozwala na wykonanie takiej zmiany "jednym ruchem ręki"

4) nieskomplikowany, prosty w obsłudze, 3-stopniowy system zmiany wysokości szelek. Pięciopunktowe szelki wpinane w centralny zamek, obsługiwane szybkim regulatorem ich długości

5) dwa boczne uchwyty przytrzymujące szelki pomogą w szybkim i prawidłowym wpięciu dziecka

Punkty zaznaczone na niebiesko - posiadają oba modele.
Reasumując
XP ma
- dodatkowy naciąg pasa samochodowego,
- 3-stopniowy system zmiany wysokości szelek - nieskomplikowany i prosty w obsłudze (W SPS też zmienia się wysokość szelek, ale widocznie teraz to unowocześnili, bo wcześniej było "trudne" w obsłudze )

XP ma siedzisko 1cm głębsze, ale jego szer. zewn jest 3 cm mniejsza (wewn. jest identyczna) niż w SPS. Reszta wymiarów taka sama.
Stary 2010-05-02, 10:58   #562
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wazylam wczoraj Wercia i waga pokazala 8300g

wybralam kilka modeli spacerowek ktore mnie interesuja-ktora wg was jest najlepsza? chodzi mi glownie o wygode dziecka i prowadzenie po nierownym terenie no i w miare lekka

1.maclaren
2.maxi cosi
3.x-lander
4.espiro
5.baby design

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-02, 11:07   #563
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja bym się zastanawiała pomiędzy 1 i 2.
Mclareny mają ogólnie bardzo dobre opinie, choć raczej nie nadają się na piaski i bardzo nierówne tereny (Mariola ma i szuka teraz terenowej spacerówki), a Quinny, wiadomo, duże koła, więc nierówności nie straszne . Choć moja przyjaciólka mówiła, że widziała nad morzem jak ludzie męczyli się właśnie z Quinny po plaży, szarpali, ciągali itp.
Dużo tych wózków u nas jeździ, ale też dużo jest szybko sprzedawanych na allegro - wnioskuję, że z jakiegoś powodu-niezadowolenia je sprzedają

X-lander fajny, ale Karola pisała, ze ludzie narzekają na kółka.
espiro, w ogóle mi się nie podoba
baby design, ma kiepskie to kółeczko pojedyncze z tyłu. takie małe

A na spacerki będziesz chodziła, czy raczej do bagażnika i do sklepu?
Piszesz o nierównym terenie, ale masz ten większy wózek, sprzedajesz go?
Stary 2010-05-02, 11:37   #564
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam na chwikę się zameldować . Wczoraj mieliśmy gości, dziś też zaraz będą

Cytat:
Dzisiaj i w wczoraj Antoś daje pospać i wstaje o 8. Co nie znaczy, że się nie budzi...Od 6 do 8 jadł dwa razy, ale na szczęście jeszcze usypiał - pewnie ta pogoda
Unholy, Kubuś też tak je , najpierw między 5-5.30, a potem zaraz między 6.30-7.00. I mowy nie ma, żeby nie dostał . Fajnie, że Antoś chociaż 2 dni śpi dłużej

Cytat:
oj tak moj tez wrazliwy jak mu zwroce uwage
np. wczoraj Weronika siedziala mu na kolanach i zasnela a on mnie wola"przynies kocyk" , no tu mu mowie ze do lozeczka ja zaniose bo jej bedzie wygodniej a on mi " napewno dluzej pospi u tatusia"
A mój po kilku akcjach Kuby (dawno) już się słucha

gorgulku

Zajrzę wieczorem

Miłej niedzieli

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:56   #565
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajnie, że Zuzia taka kontaktowa , do nas przychodzi koleżanka z 5,5-miesięczną Basią, na początku Kuba zachowywał się tak jakby był zazdrosny , czy czuł się zagrożony, że nie jest najważniejszy (a przecież jest). Z każdym kolejnym razem jest lepiej, tylko Kubuś nie umie jeszcze delikatnie dotykać i musimy Ich trochę z dala od siebie trzymać, bo Ona z kolei kopie, gdzie popadnie
U nas ostatnio była moje 4-ro letnia chrześnica... I Przemuś też jeszcze nie panuje nad swoim dotykiem więc Adrianka trzymała się na dytans... Miała spinki we włosach które niebywale moje dziecko interesowały
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
A i zapomniałam Wam napisać ważnej informacji - MÓJ SZKRAB OD WTORKU RACZKUJE
Gratuluję Przemek zaczyna pełzać dopiero

Cytat:
Wasze dzieci pewnie to juz robia daaawno, ale i tak sie pochwale (co sie mam nie chwalic) : Antonio robi ladnie "pa pa", wystarczy, ze sie powie "pa pa" lub "bye bye" i on juz macha slicznie lapka na pozegnanie
Mój synek jeszcze nie umie Owszem uśmiecha się jak się mówi "pa pa" ale reakcji jeszcze nie ma.

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę, bo pakuję się dalej - wczorj padłam zmęczona po przejażdżce super autem do polowań. (Nie wiem jak my tym dojedziemy i w ogóle się zapakujemy). Owszem dużo miejsca to on ma ale między kanapą a siedzeniami z przodu...Bagażnik płytki,m wiec nie wiem jak wózek wejdzie....a torby????Myślałam o rowerze dla B., ale gdzie tam...
Poza tym jest dwudrzwiowy, z tyłu nie ma okien tylko kawałek brezentu - tzn dach jest z takiego materiału z plastikowymi małymi szybkami...dzieci ciemno tam będą miały...Dobrze, że to nie aż tak daleko, bo bym nim nie pojechała...
O taki:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12399357
Widać na pierwszym zdjęciu czym jest tył przykryty...

No już ie narzekam...

Dzięki Kochane, mam nadzieję, ze uda nam się wyjazd i na pogodę trafimy
Bo już dzisiaj śladu po upale nie ma - szaro i buro

Życzę Wam też odpoczynku

Uuu będę za Wami tęskniła....
Będę pisała sms

Buziaczki, do miłego
oooo grubo powodzenia i cudownej pogody życzę

Hej mamusie

Mieszkanko po nocce wysprzątałam i humorek do dzisiaj miałam super...
Do dzisiaj bo TŻ znowu mnie zdenerwował Czasem mam go dość!!

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszą wiosenną burzę... A dzisiaj leje i pogoda jest do D

Zaraz bede cytować dalej bo nei chciałam żeby mi coś zjadło
Stary 2010-05-02, 12:19   #566
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Wpadłam tylko na chwilke sie przywitac i zaraz sie szykuje bo jedziemy do parku. TŻ pojechal teraz do koscioła, mały spi na dworku a ja mam chwile dla siebie. Ale musze doprowadzic sie do porzadku.
Wieczorkiem idziemy do mojego dziadka na imieniny

Pogoda ładna -nie pada, czasami wyjdzie słonce ale ogolnie jest bardzo ciepło.

Czeko, wczoraj rozmawiałam z kolezanka, ona ma 2 letniego synka i opowiadała, ze tez czesto wymiotował. Nawet teraz mu sie to zdarza, jak np. sporo popłacze to na koniec chyba ze złosi zwymiotuje jedzenie Byli z nim u lekarza i wszystko jest w porzadku. (jesli dziecko nie ma goraczki, nie jest blade, dobrze przybiera na wadze, nie ma biegunki). Podobno niektore dzieci tak maja, ich przewody pokarmowe są wrazliwe i wymioty moga sie zdarzac. Powiedziała, ze tez mały wymiotował jak go przekarmiła i o jedna łyzke za duzo dała
Takze ja sie uspokoiłam. Kubus narazie ładnie je i nie zrywa go juz. Ale pewnie jeszcze nie raz zwymiotuje. Taka widac jego natura, mam nadzieje ze z wiekiem mu przejdzie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:35   #567
mariolasl
Zakorzenienie

Witajcie!
Wpadam tylko na chwile
Mieszkanie ogarniete, obiad "konczy sie gotowac", maz z synkiem na spacerze, wiec mam chwile dla siebie
Dzis niedziela raczej domowa, przynajmniej dla mnie, musze naladowac nieco akumulatory przed praca.

Milego dnia
Stary 2010-05-02, 12:39   #568
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
jak ja bym to chciała zobaczyć oczywiście nie na moim dziecku

Cytat:
mi tez sie starali wpoić taki nawyk i dzis woda "drapie" mnie w gardlo
Zmuszam sie do niej najczesciej na diecie.
Kiedys pamietam ze wam pisalam jak to u mnie bylo z piciem...
Tak mnie nakłaniali ze jakos wyeliminowalam sobie potrzebe picia, bo mi nie podchodzila.Obrzydlo mi wszelkie picie.
Pamietam jak dzis...mame ktora odlewala pol herbaty ze sniadania,dolewala gorącej do kolacji i rano znów ja rozrabiala...az robiły sie z niej siki

Woda nie moge sie napic od zawsze
Ja miałam tak samo dopóki nie zaszłam w ciażę a dokłanie nie zaczęłam karmić piersią... Od tej pory nie smakuje mi nic innego oprócz wody, kawy i herbaty czasem.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Hello girls!

Dobrego dnia mamusie!
Mój też taki jest

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-05-02 o 12:57
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:50   #569
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
wazylam wczoraj Wercia i waga pokazala 8300g

wybralam kilka modeli spacerowek ktore mnie interesuja-ktora wg was jest najlepsza? chodzi mi glownie o wygode dziecka i prowadzenie po nierownym terenie no i w miare lekka

1.maclaren
2.maxi cosi
3.x-lander
4.espiro
5.baby design
ten Baby design ogladalam na zywo, podobal nam sie, ale ma jeden feler - male kolka. tak sobie wyobrazilam jezdzic nim po sniegu to chyba wyczyn ostatecznie wybralismy ten http://babynet.pl/coneco-wozek-juupi-p-1220.html i jestesmy bardzo zadowoleni. kumpela ma ten sam i tak samo, zadowolona.
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 13:43   #570
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

jak bedziecie miały czas i ochotę zapraszam do klubu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości