|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Dzień dobery;*
Yyy jak to co? Tego chyba nie ma w kanonie ?![]() Powiedzcie że nie ma ![]() Własnie mój stres poszedł chyba z Twoim na piwo ![]() Ja jestem lepsza mi się to zaczyna podobac, to zamieszanie i wszędobylska panika, ale narazie jestem równie spokojna co przed prawkiem a to dobrze wróży W ogóle mam takie przeczucie, że wszystko będzie dobrze ![]() Ja wczoraj przebimbałam cały dzień, więc dzisiaj już chce miec czyste sumienie i przeczytam wszystkie te lektury walone, a że jestem dopiero na Dziadach to mi trochę zostało ( Boziu dzięki że szybko czytam Moja babcia znowu wczoraj mnie 'dowartościowała': Dałam jej wczoraj swoje zdjęcie to które robiłam ostatnio, bo mnie prosiła. Tak sobie je ogląda i ogląda, patrzy na mnie i mówi: B: Marta, ślicznie tu wyszłaś, w ogóle niepodobna tu do siebie jesteś Ja: Jópi idę czytac streszczenia, ale podejrzewam że będę się tu często dzisiaj pojawiac, bo ja nie potrafię się długo na jednym skupic
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Niania odradza alkohol przed maturą i naukę.
Smutna informacja dla kolegów z mat-fiza. Ale poza tym nic ciekawego nie mówi. 'Pani Doroto, moja córka mówi, że jeśli nie dostanie satysfakcjonującego wyniku z matury to się zabije. Próbowałam z nią rozmawiać ale ona zamyka się w swoim pokoju i w ogóle nie odpowiada. Czy ona rzeczywiście może coś sobie zrobić, a jeśli tak to jak temu zapobiec? "
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam radę, niech nie idzie wcale, co prawda wyniku nie dostanie żadnego ale przynajmniej na pewno nie będzie niesatysfakcjonujący.
|
|
|
#3904 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
to nieźle. Cytat:
. rozumiem oceny nie są czasem wyznacznikiem naszej wiedzy no ale ja mając 4 jestem spokojna . idź na spacer cokolwiek zrób żeby nie myśleć o tym .Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma tego w spisie lektur Dzień dobryyyyyyyyyyyyyy ;*** kurde. nie stresowałam się w ogóle. ale teraz jak czytam nasz spam to czuję lekki stresik . będzie dobrzeee. czuję że nie zrobiłam wszystkiego, nie przyłożyłam się do końca. ale to nic. damy radę . jedynie boję się ustnych,ale na razie staram się nie myśleć o tym.dzisiaj przeczytam sobie o tych środkach stylistycznych i pójdę na spacer miłego dnia;** |
||||||
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ;**
Jutro matura ![]() Kończę streszczenia, przypomnę sobie środki stylistyczne i przejrzę czasy z angielskiego ![]() No i w sumie musiałabym skończyć prezentację z polaka ![]() Miłego dnia ;**
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy to taki przerost ambicji, czy po prostu dziewczyna AŻ tak się stresuje tą maturą. A tam opisują jak to matki się stresują, ojcowie latają za nimi i każą się uczyć. Ja to w sumie chyba mam normalnych rodziców. ![]() Chyba poczytam przykładowe wypracowania z kluczem na PR.
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jop, nie ma to jak wsparcie w mamusi
|
|
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też muszę dzisiaj poczytać wypracowania z kluczem na PR
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Przyszłam wam życzyć powodzenia
![]() I jako zeszłoroczna maturzystka radzę się tak nie stresować, bo w porównaniu z sesją matura to pikuś
|
|
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdaje sobie z tego sprawę, tylko wiesz.. najpierw na te studia trzeba się dostać ![]() Ej, a mi rodzice już zabronili się uczyć. Wczoraj tato do mnie, że mam iść spać. A ja mu, że przecież się nie uczę a on : a no to ok.
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo się nad nim mocno zastanawiam
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję ślicznie parodi za wyslanie mi tych zwrotów z angielskiego
|
|
#3913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() dziękuje slicznie za życzenia powodzenia a co, ja zawsze na przekór i dziękuję ![]() Cytat:
ale już mi przeszło, jakieś to było nieokreślone. ![]() ja mam to samo ![]() Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18979752] nie ma tego w spisie lektur Dzień dobryyyyyyyyyyyyyy ;*** kurde. nie stresowałam się w ogóle. ale teraz jak czytam nasz spam to czuję lekki stresik . będzie dobrzeee. czuję że nie zrobiłam wszystkiego, nie przyłożyłam się do końca. ale to nic. damy radę . jedynie boję się ustnych,ale na razie staram się nie myśleć o tym.dzisiaj przeczytam sobie o tych środkach stylistycznych i pójdę na spacer miłego dnia;**[/QUOTE] na cke jest. ![]() właśnie, myślmy o tym co jutro ja juz niestety wybiegam myslami do biologii i chemii, ale musze przestac ![]() Cytat:
ANI RAZU nic nie powiedzieli na temat nauki.Cytat:
miłego! ;* |
||||
|
|
|
#3914 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że go siostra mi mówiła,że w trakcie matury jakaś dziewczyna co chwilę smarkała, no ale widać było, że to niezależnie od niej, a kobieta z komisji, podeszła do niej i kazała jej przestać, bo przeszkadza innym. Ja to rozumiem, ma racę, że pewnie innych wkurzała tym, ale tego nie da się zapanować, co miała zatkać sobie nos. ![]() Cytat:
ja też szczerze nienawidzę polskiego. Cytat:
żenada. Cytat:
Cytat:
ja z niej czasem nie ''mogię'' [jak to Martyna pisze, w ogóle WHERE ARE YOU????!] widzę, że powróciły córki marnotrawne do łona matki. ![]() ach jutro matura
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-05-03 o 11:47 |
|||||
|
|
|
#3915 |
|
Konto usunięte
|
ja na szczęście nie czuję żadnej presji ze strony rodziców. chociaż nie chciałabym ich zawieźć , bo wiem że we mnie wierzą. tata to nawet się mnie dzisiaj wypytywał czy się czuję dobrze żeby napisać jutro maturę. bo ogolnie to chol.erny katar mam.
Marta a czytałam gdzieś że Quo vadis nie jest obowiązkowy. chole.rcia.
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18982695]ja na szczęście nie czuję żadnej presji ze strony rodziców. chociaż nie chciałabym ich zawieźć , bo wiem że we mnie wierzą. tata to nawet się mnie dzisiaj wypytywał czy się czuję dobrze żeby napisać jutro maturę. bo ogolnie to chol.erny katar mam.
Marta a czytałam gdzieś że Quo vadis nie jest obowiązkowy. chole.rcia.[/QUOTE]ja to samo (i co do rodziców i kataru )w ogóle ta lista lektur jest dziwaczna, nie wiem po co sa jakieś książki we fragmentach od razu wiadomo, że na maturite nie będzie jak odwołać się do całości utworu ![]() poza tym nie wiem czemu nie ma tam Giaura np. Konrada Wallenroda ![]() no nic, trzeba się dziś chilloutować, a nie zamartwiać. |
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18982695]
Marta a czytałam gdzieś że Quo vadis nie jest obowiązkowy. chole.rcia.[/QUOTE]Nie jest, a szkoda bo to normalna książka, no i mam ją w prezentacji ![]() Cytat:
np. Nad Niemnem przeczytałam tylko opracowanie tych 2 rozmów, które są obowiązkowe.A Giaura i Wallenroda szkoda że nie ma, bo akurat czytałam. Mogliby ich wsadzić i wywalić Potop i Pana Tadeusza
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
ej jakie to byłe dokładnie fragmenty z Nad Niemnem,bo usunęłam spis lektur. ? ja chyba tego nie czytałam, albo w ogóle tego nie pamiętam. Bo ogólnie wszystkie lektury czytałam.
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest rozmowa Andrzejowej Korczyńskiej z synem i rozmowa Benedykta Korczyńskiego z synem. Ogólnie chodzi o to, że Andrzejowa chciała wychować syna na patriotę (jego ojciec zginął w powstaniu), ale rozpieściła go i dla niego ojczyzna, ziemia to były 'mrzonki' a Benedykt był patriotą tylko interesował się własną ziemią i bronił jej przed ruskimi, a jego syn chciał jeszcze bratać się z chłopami i pomagał im
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-05-03 o 12:33 |
|
|
|
|
#3920 |
|
BAN stały
|
to co z tym Qvo Vadisem..??
jejku czytam Tadka i jeszcze z 3 i koniec lektor potem srodki powtiorze a ktos podal stronke ze srpdkami wszytskimi i jest ich od groma a polowy w zyciu nie slyszalam
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
nie zacytowało mi plesuni.
dynamicznie się ta wasza znajomość rozwija wie on chociaż, że jesteś 4 lata starsza? ![]() Cytat:
prosimy o więcej ja już sama nie wiem co się dzieje zadzwonię do Cię na dniach ;* i to po 4 latach ![]() cham, prostak, frajer, du.pek.
|
|
#3922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
środki stylistyczne z retoryki i tropy razem z opisem i przykładami ![]() ale z tych tabelek co podałaś może też coś popatrzę ![]() Justyna, appendix zapamiętałaś? zaraz będzie lekcja słówek z Martyną Ala wyprę Cię z interesu ![]() oto moje przydatne, bądź mniej przydatne słówka i zwroty, mądrze brzmiące ![]() As far as I know.. - o ile mi wiadomo... pity on sb/sth- szkoda kogoś/czegoś catchphrase - zwrot charakterystyczny dla danej osoby, kojarzący się z nią (do recenzji filmu/książki fajne, do opisu osoby też )in the abstract - teoretycznie to make (an) allowance fot sth - brać coś pod uwagę/uwzględniać coś to tell two things apart - odróżnić od siebie dwie rzeczy (sex and love - you must tell these things apart )despise - gardzić (/ look down on)aforeside - wcześniej wspomniany fib - bujda, kłamstwo o czymś mało ważnym / fibber - kłamczuch, bajkopisarz hilarious - zabawny homesick - tęskniący za domem resourceful - zaradny,pomysłowy suave- uprzejmy supervise - nadejść niespodziewanie swank - pozer, szpanowanie, szpanować takie może mało wyszukane, ale przydatne nawet na R ![]() bonus ode mnie : AKIMBO - podeparłszy się pod boki ja mam na płycie teatr telewizji. "Trans-Atlantyk" Gombrowicza i "Proces" Kafki, zaraz będę chyba oglądać. Cytat:
u mnie stres umiarkowany. Cytat:
![]() żeby same A zaznaczać? ![]() Cytat:
to dopiero komplement.Cytat:
dzień dobry, przepraszam, że nie mnie było przez te dwa dni (nie tęskniłyście nawet ), ale luzowałam się ![]() lowe was ;*
|
|
#3923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przetrzepałam większość lektur (te, które miałam opracowanie ) przypomniałam sobie ugrupowania literackie, jeszcze tylko przypomnę sobie te środki stylistyczne i jestem zwarta i gotowa. W ogóle mam nadzieję, że nie zapomnę zabrać dowodu Nie biorę torebki, bo nie będę miała gdzie ją później polożyć, więc wszystko będę musiała upchać do kieszeni
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
zanim odpisałam to już zdążyłyście całą stronę zapisać
co za dziewuchy..muszę nadrobić teraz znowu
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezdem ! ;*ktoś tęsknił ;*
|
|
#3927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
resourceful miałam w swoim super-zeszycie-ze-słówkami ![]() Cytat:
nie ma sensu się na nic nastawiać, bo mogą dać wszystko.Ja jeszcze muszę zrobić Pana Tadeusza, Szewców, fragmenty Boskiej Komedii... i nie wiem co jeszcze. Proszę dziś seria słówek z rodziny 'heart' oraz inne ![]() heartland- centrum heartwarming - krzepiący heartless- nieczuły heartened- podniesiony na duchu heirloom - pamiątka rodzinna to be fussy about sth. - być wybrednym fixedly - uporczywie factual - oparte na faktach shallow - powierzchowny (tak samo jak superficial) immacutely - perfekcyjnie to entrust sb with sth - powierzać coś ecstatic - rozentuzjazmowany good-humoured - dobroduszny distinguished - znakomity
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-05-03 o 12:53 |
||
|
|
|
#3928 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chciałam przeczytać opracowanie Glorii Victis, ale klp mi nie chodzi |
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
sprawdź na ostatnim dzwonku
|
||
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj się z nim spotkałam na chwilę i mnie przepraszał itd. Mówił, że ma problemy i w ogóle. Ale ja już nie mam siły, bo wrócę do niego i po miesiącu będzie to samo.
![]() Poczytałam kilka wypracowań na PR. Mam nadzieję, że na podstawie będzie coś z literatury współczesnej, ewentualnie Zbrodnia i Kara. Na rozszerzeniu jakiś fajny wiersz mógłby być ![]() Ile można mieć długopisów ? U mnie mówią, że dwa , ale jak to ich własny wymysł to biorę więcej..Ja ściągnełam streszczenia w mp3
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-05-03 o 13:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Tego chyba nie ma w kanonie ?

W ogóle mam takie przeczucie, że wszystko będzie dobrze 

ale Pani ją wygnała, nawet tego nie czytała.
.
. idź na spacer cokolwiek zrób żeby nie myśleć o tym
ale teraz sobie przypomnialam - udało mi się kupić strój na maturitę 

nie ma sensu się na nic nastawiać, bo mogą dać wszystko.