Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 14:23   #1051
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
lazurowa też uważam, że powinnaś mu dać zatęsknić. Staraj się utrzymywać kontakt koleżeński, może kiedyś znowu zaiskrzy...
Tak właśnie zrobię.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a moze milosc przyjdzie z czasem? byli to źli ludzie?? znam historie ze dziewczyna wyszla za mąż z rozsądku i wcale na zle jej to nie wyszlo
Ja już raz zrobiłam coś w życiu bez miłości i przy okazji też bez rozsądku i teraz ponoszę konsekwencje. Poza tym nie chcę niczyjej litości a te propozycje właśnie tym mi zalatywały.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moj Tz pojechal na chwile do kolegi a ja ogladam film na POLSACIE, a pogoda co raz gorsza...a biodro nie przestaje dokuczac

Lazurowa - a sprobuj sie nie odzywac, moze sam za teskni za toba...
może zatęskni...

Ja już po obiedzie. Pojechałabym na jakieś zakupy żeby się rozruszać ale jak na złość wszystko pozamykane...
Stary 2010-05-03, 14:39   #1052
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ola Ty mnie nie drażnij tym grillem bo ja mam taka wielką ochotę. Zjadłabym filet z kurczaka, do tego bakłażany z sosem tzatzyki, sałatkę z pomidorów i cebulki.

Zrobie pomidorowa na szybko bo nawet nie mamy apetytu, a zupa dobra przy chorobie.
tzatzyki był ale bez bakłażanów

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Pięknie, słodko!!!... ale tego grilla to ja Ci nie podaruję ..sadystka
Mam taką samą bluzeczkę, tylko malinową
bluzeczkę kupiłam u chińców

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola ślicznie a jak taka podłoga paaaachnie i to latami
no i to jeszcze jak!

dziewczyny mogę Was tylko pocieszyć, że grill był pycha!!! a najadłam się jak słoń
Dziś na obiadek ziemniaczki, fasolka szparagowa (ale z mrożonki), sałata karbowana z pomidorkiem i udziki kurczaka z prodziża (bo same sie zrobią a mi się nie chce stać przy nich)...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 14:42   #1053
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
tzatzyki był ale bez bakłażanów

dziewczyny mogę Was tylko pocieszyć, że grill był pycha!!! a najadłam się jak słoń
Dziś na obiadek ziemniaczki, fasolka szparagowa (ale z mrożonki), sałata karbowana z pomidorkiem i udziki kurczaka z prodziża (bo same sie zrobią a mi się nie chce stać przy nich)...

Liczę, że zjem cos pysznego u mamy. Ona mnie nigdy kulinarnie nie zawodzi
Stary 2010-05-03, 15:05   #1054
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Oba brzuszki mi się podobają i z pierwszej i z drugiej ciąży,może dlatego jest większy bo dzidzia jest większa albo po prostu inaczej ułożona?
Dzidzia wlasnie nie jest wieksza, wychodzi ok tydzin 1,5 mniejsza niz wg OM. Umozenie tez glowka do tylu tylko teraz nozki ma z prawej str a mala miala z lewej jak dobrze pamietam
Wiec to chyba jednak zmagazynowany tłuszczyk sprzed ciazy i teraz ten co go tworze obiadając się..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:07   #1055
ola_k11
Zadomowienie

Mam fazę na wrzucanie zdjęć

Pokażę Wam naszą sypialnię jeszcze po odnowieniu. W mieszkaniu mamy wszystkie ściany na biało, bo mimo, że 4 pokoje, to tylko 64m2, więc pomieszczenia są małe i nie chciałam zmniejszać optycznie... Na działce, to kolorki robiliśmy, bo jak to w przedwojennych domach sufity bardzo wysoko i duże pokoje.
Tu gdzie stoi komódka i stoliczek będzie na razie łóżeczko maluszka. Po roku zrobimy mu pokoik. Komódkę przestawimy na drugą stronę (stoi tam teraz kwiat na podłodze) a stoliczek pewnie na działkę wywieziemy, bo nie będzie miejsca.

Ps. Szafa wygląda jakby byla krzywa
AA i jeszcze rolety musimy wymienić, chyba jakieś jasne kremowe, bo wcześniej mięliśmy zielone zasłonki, to pasowały a teraz nie bardzo

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-05-03 o 15:10
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:24   #1056
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co? Byłam z M i córeczką na festynie i jak wracaliśmy spotkaliśmy przy przejściu dla pieszych zapłakaną dziewczynkę( ok. 6-7 lat), zapytaliśmy dlaczego płacze a ona..." bo mi jest tak bardzo zimno a moja mama nie chce iść do domu.." więc pytamy: ..a gdzie Twoja mama, no to nam wskazała palcem na ławkę oddaloną naprawdę spoooooro od niej w takim parku, a mamuśka właziła ( dosłownie) z rozkrokiem na jakiegoś gacha i "lizała " się z nim.Kazaliśmy jej iść do mamy żeby jej nie szukała i się o nią nie martwiła, potem ją obserwowałam ale ona nie podeszła do mamy ( pewnie przeszkadzać jej nie chciała), tylko usiadła na ławce obok.Poszliśmy do auta i odjechaliśmy do domu.Pół drogi płakałam z powodu tej dziewczynki bo tak mi jej żal było, tym bardziej że ona tylko cieniutkie rybaczki(getry)do kolan miała a nóżki aż sine z zimna i cieniutką bluzeczke i naciągała te rękawki na dłonie.Na szczęście mój M widział że sie tym przejęłam i zaproponował żebyśmy sie tam wrócili.Pojechaliśmy ale w między czasie się porządnie rozpadało i ich już nie było....może nawet dobrze ...
Biedne takie dzieciątka..

Ja raz w lidlu stoje przy kasie z mamą siostrą i małą moją.. i patrze przy kasach chodzi maly chlopczyk. Duzo lat nie mial miedzy 3-4 ale bardziej ze 3. I widze ze chodzi chodzi tam i z powrotem a łez ma coraz wiecej w oczkach i placze. Podeszlam do niego i sie pytam czemu placze, czy zgubil sie i szuka mamy. Powiedzial ze tak. Wiec wzielam go za rączkę i mowię "to choc poszukamy jej razem". Oczywiscie nie przeszlam daleko, gdy napotkalismy jego tate. A ten ojciec co na to? spokojnie mowi, ze mowil mu ze ma sie nie oddalac i taka olewka totalna. Ze niech se placze. (a jakby go ktos zwinąl? albo maly by wyszedl ze sklepu?).
No ja poszlam z powrotem, jego ojciec (choc nie wiedzialam czy to nie dziadek bo tak fatalnie wygladal) ani me ani be.. Ale kurcze glupio mi bylo.
A jak wyszlismy ze sklepu to szli, ten ojciec grubas (nie chodzi mi o tusze, bo to tam jego) taki oprych ochydny.. A jego matka ...! O boziu.. tez taka gruba menela, wlosy w kucyk maly- a wygladala na faceta! oboje ze zgrzewkami piw. A maly ani to za rączke gdzies tam za nimi i tylko popedzany zeby sie ruszyl..
Naprawde bardzo zal mi takich dzieciątek. Taki malenki byl.. tak zle trafil.. .
Ja to bym takiego chyba przygarnela do siebie..
A rodzice i pomyslec ze tacy to dziecko mają niechciane rach ciach, a inni mogą sie starac i starac a czasem wogole nie mogą miec

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Kazda ciaza jest inna, ale brzusio fajny Nie mart sie napewno szybko zjedzie po ciazy
No ostatnio rok zanim schudlam (bez diet i cwiczen) ale miedzy czasie bylam chora, wyrywalam osemke i tak kg same lecialy bo nie bylam w stanie jesc. A i nie mialam napadow na slodkie przez ten rok.. To duzo dalo, ale teraz moze nie byc tak wspaniale. Na poczatku tej ciazy napady sie skonczyly (bo nie moglam patrzec na slodkie, i wogole na jedzenie) a teraz znow wrocili.. Takie zajadanie bezsensowne.
No a brzuch cudny nie byl nawet po straceniu tych kg. ale przed ciaza tez nie byl za ladny.
No a teraz przed to byl wogole fatalny ;/ bardzo obtłuszczony.. Mial 96 w najszerszym miejscu. Jak schudlam przez tego wirusa i te mdlosci to zmalal bodajze do 92 i potem znow rósł..

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Stwierdziłam, że mam okropnie uparte dziecko. Kopie, kopie, rusza się a jak tatuś chce popatrzyć to cisza. Uparciuch jeden! Śmiałam sie, że sie tyłkiem do matki obrócił bo miałam takie duże wybrzuszenie nad pępkiem.
Moj tez cfaniaczek jeden. Nie wiem jak to robi, ale nawet nie musze glosno powiedziec do kogos by zobaczyl bo sie rusza albo dotknąl to ten juz wie i cicho sza, a po chwili znow bryka a jak ktos przylozy reke(nawet tak leciutko ze tej reki nie czuc na brzuchu) to on znow milknie
Jak dzieciąteczka nasze to robią?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wczoraj nawet dopisywał mi humor- dzisiaj jest znacznie gorzej. Jakiś dół się przyplątał...
To chyba ta pogoda.. ja tez jakas taka nie do zycia..
w dodatku dzis krzyze i miednica mnie boli :/

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a to fotki z wczoraj, moze tym razem sie dodadza
idealny brzusio

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
jeszcze 83 dni do konca
U mnie 65.... dni...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
a ja 69 dni
ale to leci.....
kupiłam sobie przed chwilą ciuszki TU i TU u jednej osoby więc z przesyłką za całość zapłacę 33 zł.
Nie miałam typowo ciążowych bluzek więc te się może nadadzą czarna może być duża ale niekoniecznie bo w biuście już mam sete
Jeeeeee ale fajne! i tak tanio! kurcze ze tez ja nigdy nie umiem trafic na nic tak zajefajnego a potem by jeszcze udalo mi sie to wylicytowac przed innymi..
Stary 2010-05-03, 15:25   #1057
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Biedne takie dzieciątka..

Ja raz w lidlu stoje przy kasie z mamą siostrą i małą moją.. i patrze przy kasach chodzi maly chlopczyk. Duzo lat nie mial miedzy 3-4 ale bardziej ze 3. I widze ze chodzi chodzi tam i z powrotem a łez ma coraz wiecej w oczkach i placze. Podeszlam do niego i sie pytam czemu placze, czy zgubil sie i szuka mamy. Powiedzial ze tak. Wiec wzielam go za rączkę i mowię "to choc poszukamy jej razem". Oczywiscie nie przeszlam daleko, gdy napotkalismy jego tate. A ten ojciec co na to? spokojnie mowi, ze mowil mu ze ma sie nie oddalac i taka olewka totalna. Ze niech se placze. (a jakby go ktos zwinąl? albo maly by wyszedl ze sklepu?).
No ja poszlam z powrotem, jego ojciec (choc nie wiedzialam czy to nie dziadek bo tak fatalnie wygladal) ani me ani be.. Ale kurcze glupio mi bylo.
A jak wyszlismy ze sklepu to szli, ten ojciec grubas (nie chodzi mi o tusze, bo to tam jego) taki oprych ochydny.. A jego matka ...! O boziu.. tez taka gruba menela, wlosy w kucyk maly- a wygladala na faceta! oboje ze zgrzewkami piw. A maly ani to za rączke gdzies tam za nimi i tylko popedzany zeby sie ruszyl..
Naprawde bardzo zal mi takich dzieciątek. Taki malenki byl.. tak zle trafil.. .
Ja to bym takiego chyba przygarnela do siebie..
A rodzice i pomyslec ze tacy to dziecko mają niechciane rach ciach, a inni mogą sie starac i starac a czasem wogole nie mogą miec
Ano biedne dzieciątko.
Ja się troszkę naoglądałam z racji moich studiów i praktyk jakie musiałam zrealizować no i tego mojego stażu w rodzinnym domu dziecka.
Jak miałam praktyki na którymś semestrze licencjata w takim dużym państwowym domu dziecka to trafiłam akurat do najmłodszej grupy. Dzieci miały od 3 lat w górę. Każde z tych dzieci miało rodziców, nie było tam sierot naturalnych. Większość rodziców przychodziło dzieci odwiedzać, ci co mogli zabierali na spacery. Jednak widać było, że są to ludzie niewydolni życiowo, nieprzystosowani do życia w społeczeństwie a co dopiero do wychowywania dzieci. Takie spotkania miały na celu współpracę placówka-rodzina, która powinna zmierzać do powrotu dziecka do domu rodzinnego. Jednak z moich obserwacji wynikało, że to sprawiało tylko problemy. Rodzice często przychodzili pod wpływem alkoholu, dziecko się cieszyło, że pójdzie z mamą lub tatą na spacer a tu dupa bo wychowawca nie mógł takiemu rodzicowi wydać dziecka, dziecko w płacz i do końca dnia nie można było go niczym zająć bo myślał o tym spacerze, którego nie było. A nawet gdy takie spacery czy przepustki miały miejsce to często dzieci wracały jakieś "inne", odmienione- bardzo często na gorsze.
Rodzice bardzo często robią krzywdę swoim dzieciom. I my musimy się starać aby nasze dzieci były wychowywane w dobrzej atmosferze, w miłości. Nie wolno przesadzać, nie wolno dawać zbyt dużej swobody ani być nadmiernie opiekuńczym.
To się powymądrzałam, O!
Stary 2010-05-03, 15:30   #1058
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Moj TZ zrobil pyszny obiadek, zaraz wypijemy kawusie i bedziemy dalej lezec, bo co tu robic, zimno 8 stopni, pada...masakra
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:38   #1059
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wesele 18.09 tyle ze musze do Wrocławia jechac, no ale zobaczymy co i jak
Do Wrocka to przez Niemcy i raz dwa będziesz na miejscu

Cytat:
Uważaj z pampersami z Pampersa bo sporo dzieci ma na nie uczulenie. Ja bym najchętniej kupiła po 3-4 sztuki z każdej firmy i sprawdziła jak maluszek reaguje na nie.

Ja dostałam uczulenia po oliwce z Johnsona w żelu. A nie mam problematycznej skóry. Tak mnie wysypało na dekoldzie i brzuchu, że masakra.
Moja psiapsióła poodkładała nam z każdej paczki po 4 pieluszki i może uda nam się potestować zanim kupimy .

Wiecie co? Dostałam opryszczkę na ustach .
A miałam już rok przerwy. I żadnych moich specyfików z antybiotykiem mi nie wolno . Muszę iść do internisty.

I mało tego. Od dawna cierpię na nocne bezdechy, a dziś jak się zdrzemnęłam przez półtorej godzinki, to obudziłam się aż 4 razy.
Chyba też to muszę lekarzowi zgłosić.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 15:42   #1060
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiesz ja tez jestem cala w paseczki juz po pierwszej ciazy ale dzidzie najwazniejsze bo kazda z nas i tak bedzie najpiekszniejsza mamusia wiec główka do góry

no ja uzywalam 8 tyg i nie zaluje...a do pieluszki w okolicy pupci dwalam pociete przescieradlo to nie bylo tyle problemu z kupkami... (sposob mamy )

ja mialam taki nazjzwyklejszy i nie narzekalam...

ślicznie, mie tez w tej szybciej rosnie...A brzuchem po sie nie martw, damy rade, tez mam beben ale wiem ze sie wchlonie...troszke dobrej woli i wytrwalosci. Zalozymy potem wątek o odchudzaniu i razem damy rade

i klikam z znajomymi A co w koncu cos mi sie nalezy no nie??
A ze mna poklikać to co? :P

A masz juz nowe ciązowe rozstepy? na bruszku udach cycciach..?

Wątki o odchudzaniu ja przed ciaza ogladalam, czasem nawet pare razy sie udzielilam,ale nic mi nie pomoglo.. z 62(do ktorych po ciazy schudlam) doszlam do 72.... 0 silnej, woli 0 motywacji itp

Ja tetrowe to chyba roznie. Sama szczerze nie pamietam.Bo pierwsze dwa tyg bylam nie zycia.. wiekszosc rzeczy mama robila,ale owszem pamietam ze tetrowe wymyjałam z kupek, przepieralam, czy pralam,ale nie wiem ile.

A jak dziala podgrzewacz do butelek?

CO mnie rozsmieszylo ze w szpitalu nic nie mowili o zakladaniu drugiej z powodu bioderek.. Nawet jak dzidzi po kapieli przywozili, w pampersiaku itp to sami nic nie zakladali ani tez nie mowili by to zrobic, nawet jak pediatra rankami chodzila, bardzo mnie to zdziwilo.. A w dodatku sobie pomyslalam ze widac nie powinno sie skoro oni tego nie robia (myslalam ze moze cos sie juz zmienilo w tym temacie) wiec sama na wszelki wypadek nie dawalam-balam sie bardzo ich uwag itp.. :/ nie wiem czemu..
Ja nawet najpierw sie krylam z tym ze dalam malej smoka! (bo wisiala przy jednym cycku i mnie bardzo bolal, a ona chciala sobie pocycac zamiast pic.), a nawet przyniesli mi moi tez do odciagania mleka bo mala uparla sie z prawego pic (a dodatkowo bolal przez te jej ciagle wiszenie na nim) a lewy bolal z nadmiaru.. I tez czulam sie jak jakis bandzior ze go uzywam, i wolalam robic to gdy ich nie bylo w poblizu..
Wiem ze dziwnie sie zachowywalam,ale nie lubie chyba uwag obcych..

Oni krzywo na mnie patrzeli gdy przynosilam małą by dokramili butelką! Bo z jednego piła, ciągle płakała, przy cycku lezala. I dodatkowo wszystkie dzieciątka inne spokojne a moja sie po nocy darła (zal mi bylo tych babek tam wymeczonych). I poszlam z 2-3 razy.. ale jaka pretensja byla! Jaki wzrok! Ale za to mala przesypiala potem o wiele wiecej. Tzn widac byla jednak jeszcze glodna.

Raz zaliczylam od babki opieprz.
. Bo chyba dzien przed wyjsciem postanowilam zrobic porządek i co bylo mi nie potrzebne juz popakowac by zabrali. No a ze nie szlo na kucąco wiec dalam sobie torby na lozku.. I wtedy przyszla taka jedna.Ale zebralam opieprz, cala sie spocilam i nie wiedzialam czy moze mam ja na kolanach za to przepraszac czy jak.
Chodzilo jej o to ze te brudne torby z podlogi daje na te czyste lozko, a potem na tym leze i ze bakterie zarazki itp..
No wlasciwie ok, niech jej bedzie ale tak mnie zjechala ze nie wiedzialam gdzie sie skryc.

Heh i jeszcze jedna fajna.. Jedne polozne przychodzili i mowily "po karmieniu koniecznie dziecko na ramie i z nim pochodzic by im sie odbilo". A przychodzila inna i wszystkie opieprz znow zbieraly "ani sie wazyc z lozek wychodzisz!" bo jeszcze zemdlejemy, padniemy, sobie i dziecku krzywde zrobimy a jej problemow narobimy.. I tak na zmiane chodzily

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
a pogoda co raz gorsza...a biodro nie przestaje dokuczac.
Chyba wszystko wina tej pogody..
Stary 2010-05-03, 15:51   #1061
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

CO mnie rozsmieszylo ze w szpitalu nic nie mowili o zakladaniu drugiej z powodu bioderek.. ...........

Heh i jeszcze jedna fajna.. Jedne polozne przychodzili i mowily "po karmieniu koniecznie dziecko na ramie i z nim pochodzic by im sie odbilo". A przychodzila inna i wszystkie opieprz znow zbieraly "ani sie wazyc z lozek wychodzisz!" bo jeszcze zemdlejemy, padniemy, sobie i dziecku krzywde zrobimy a jej problemow narobimy.. I tak na zmiane chodzily
Co do bioderek- teraz to już się chyba pieluchuje tylko po wskazaniu ortopedy.
A jeśli chodzi o karmienie- czytałam ostatnio, że jeśli dziecko przystawiamy do piersi, to nie ma potrzeby, żeby mu się odbijało, bo nie łyka naturalnie powietrza.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-03, 16:02   #1062
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Dzieci miały od 3 lat w górę. Każde z tych dzieci miało rodziców, nie było tam sierot naturalnych. Większość rodziców przychodziło dzieci odwiedzać, ci co mogli zabierali na spacery. Jednak widać było, że są to ludzie niewydolni życiowo, nieprzystosowani do życia w społeczeństwie a co dopiero do wychowywania dzieci. Takie
..................
go niczym zająć bo myślał o tym spacerze, którego nie było. A nawet gdy takie spacery czy przepustki miały miejsce to często dzieci wracały jakieś "inne", odmienione- bardzo często na gorsze.
Oh oh bidactwa

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Co do bioderek- teraz to już się chyba pieluchuje tylko po wskazaniu ortopedy.
A jeśli chodzi o karmienie- czytałam ostatnio, że jeśli dziecko przystawiamy do piersi, to nie ma potrzeby, żeby mu się odbijało, bo nie łyka naturalnie powietrza.
Moja mała ile czasu byla karmiona tyle czasu bralam ją do odbicia,(no jak butelka to tez potem) i nie bylo ani 1 razu by jej sie nie odbilo. Wiec chyba troche kłamią. Moze zalezy jakie dziecko ,jak zlapie jak pije, czy lapczywie, czy przy tym placze itp?

No a do ortopedy idzie sie (u nas) ok 6 tyg po urodzeniu.. Wiec przez ten czas nie wiadomo czy dzidzia ma wszystko ok.
No a przy tym badaniu pierwszym mała miala wszystko ok,a lekarz powiedzial "ze nadal jeszcze dawac pieluche, az do nastepnego badania".
Czyli nie dojrze bez powodu przykazal to robic, to mowil to z przekonaniem ze bylo to robione przed tą wizytą..
Wiec sama nie wiem.
Stary 2010-05-03, 17:05   #1063
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała ile czasu byla karmiona tyle czasu bralam ją do odbicia,(no jak butelka to tez potem) i nie bylo ani 1 razu by jej sie nie odbilo. Wiec chyba troche kłamią. Moze zalezy jakie dziecko ,jak zlapie jak pije, czy lapczywie, czy przy tym placze itp?

No a do ortopedy idzie sie (u nas) ok 6 tyg po urodzeniu.. Wiec przez ten czas nie wiadomo czy dzidzia ma wszystko ok.
No a przy tym badaniu pierwszym mała miala wszystko ok,a lekarz powiedzial "ze nadal jeszcze dawac pieluche, az do nastepnego badania".
Czyli nie dojrze bez powodu przykazal to robic, to mowil to z przekonaniem ze bylo to robione przed tą wizytą..
Wiec sama nie wiem.
Co do karmienia- no przypuszczam, że to też zależy od tego, jak sobie będziemy w ogóle radzić z karmieniem piersią, bo może się okazać, że np. ja będę źle małą przystawiać i rzeczywiście nałyka się powietrza... No to wyjdzie w praniu.

Natomiast jeśli chodzi o bioderka- ja właśnie opieram się o córkę przyjaciółki- ma teraz 3 miesiące- jak poszła w 6 tygodniu, to dopiero jej ortopeda PORADZIŁ, żeby ją pieluchowała...
No i przy okazji mamuśki- jeśli będziecie dzieci pieluchować, to tym bardziej pamiętajcie, że ciuszki na 56cm na pewno będą za małe

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-03, 17:07   #1064
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Ehhh... chyba zaraz dostanę do głowy. Nawet nie mam się do kogo odezwać.
Spanie mi minęło.
Deszcz zaczął padać.
Załamka totalna.
Stary 2010-05-03, 17:17   #1065
karolcia228
Zakorzenienie

Ja musialam miec gips, bo pieluszkowanie nie pomoglo no i teraz wychodza efekty, oby moja corcia przez to nie przechodzila

Stary 2010-05-03, 17:18   #1066
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ehhh... chyba zaraz dostanę do głowy. Nawet nie mam się do kogo odezwać.
Spanie mi minęło.
Deszcz zaczął padać.
Załamka totalna.
Ja też mam wszystkiego dość...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:26   #1067
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Mama wstała i marudzi żebym jej paznokcie zrobiła a ja jestem taka przymulona, że nie wiem jak ja jej to zrobię... ale muszę, bo to ona zasponsorowała żel..
Stary 2010-05-03, 17:27   #1068
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie ta seria dla dzieci z rossmana Babydream ma dobre opinie
a pieluszki z Biedronki szwagier bardzo poleca
Ja sobie kupiłam chusteczki Babydream Rossmanowskie i jak dla mnie są super używam ich do odświeżenia się przed wizytą u gina, do demakijażu i takich tam pierdółek
http://znam.to/userfiles/R/082/R082-ce13846.jpg o takie
Ponoć zdarza się trafić na "suche" paczki ale moje są super, odrazu w takim pojemniku kupiłam z klapką coby po wyjęciu nie wysychały.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:29   #1069
bajka1807
Zakorzenienie

ja sie w koncu zebralam, wsiadam w auto i wracam do męża heh wieczorkiem idziemy do kina, dosyc mam siedzenia w domu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:35   #1070
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co? Dostałam opryszczkę na ustach .
A miałam już rok przerwy. I żadnych moich specyfików z antybiotykiem mi nie wolno . Muszę iść do internisty.
mi też wyskoczyła właśnie z 3 dni temu i się męcze bo mnie swędzi i piecze i drapać mi się chce ;/ i to już chyba 3 raz z tej ciąży wcześniej miałam w 1 trymestrze.
i teraz używam sonol a wcześniej miałam jakieś maści vratizolin czy coś w tym stylu. i można je w ciąży, nie można chyba tylko doustnych ( heviran czy jakoś tak antybiotyk)

idealneciało matko głupie babska i jak tu się ma połapać kobieta co pierwsze dziecko ma ;/
normalnie właśnie nie boje się porodu tylko tych niektórych "wrednych" położnych

a z brzuchem kurcze troszke to juz jest obsesja, nie możesz się tak martwić juz na zapas, że ci zostanie tym bardziej, że masz bardzo ładny i zgrabny brzuszek i każda tu ci to mówi a ty dalej swoje o tych kilogramach i sama się niestety nakręcasz ;/
może teraz uda ci się karmić piersią dłużej ( nie chce się wymądrzac ale podobno 99 % to nastawianie kobiety i mimo problemów da się nauczyć malucha tylko trzeba cierpliwości. zobaczymy jak to będzie u mnie hihi ) i ci same kg polecą no zobaczymy jak będzie, w każdym razie teraz nie powinnaś zaprzątać sobie tym głowy tylko cieszyć się, że nosisz dzidziula a potem stworzymy grupę wsparcia i będziemy razem zrzucać kilogramy

a co to jest pieluchowanie bo ja nie wiem
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 18:03   #1071
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ja sie w koncu zebralam, wsiadam w auto i wracam do męża heh wieczorkiem idziemy do kina, dosyc mam siedzenia w domu.
Zazdroszczę tego wypadu do kina. Ja nie mam z kim a chętnie bym poszła.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mi też wyskoczyła właśnie z 3 dni temu i się męcze bo mnie swędzi i piecze i drapać mi się chce ;/ i to już chyba 3 raz z tej ciąży wcześniej miałam w 1 trymestrze.
i teraz używam sonol a wcześniej miałam jakieś maści vratizolin czy coś w tym stylu. i można je w ciąży, nie można chyba tylko doustnych ( heviran czy jakoś tak antybiotyk)

idealneciało matko głupie babska i jak tu się ma połapać kobieta co pierwsze dziecko ma ;/
normalnie właśnie nie boje się porodu tylko tych niektórych "wrednych" położnych

a z brzuchem kurcze troszke to juz jest obsesja, nie możesz się tak martwić juz na zapas, że ci zostanie tym bardziej, że masz bardzo ładny i zgrabny brzuszek i każda tu ci to mówi a ty dalej swoje o tych kilogramach i sama się niestety nakręcasz ;/
może teraz uda ci się karmić piersią dłużej ( nie chce się wymądrzac ale podobno 99 % to nastawianie kobiety i mimo problemów da się nauczyć malucha tylko trzeba cierpliwości. zobaczymy jak to będzie u mnie hihi ) i ci same kg polecą no zobaczymy jak będzie, w każdym razie teraz nie powinnaś zaprzątać sobie tym głowy tylko cieszyć się, że nosisz dzidziula a potem stworzymy grupę wsparcia i będziemy razem zrzucać kilogramy

Wiem, że jakoś się wkłada drugą pieluszkę między nóżki ale jeszcze się tym konkretnie nie interesowałam.

Idę robić te pazury.
Stary 2010-05-03, 19:16   #1072
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

No jutro idę do lekarza, coby mi powiedziała co mogę, bo moje wszystkie maści są antybiotykowe. Mam taką po której wyleczyło mi się w 2 dni, ale jej chyba nie wolno .

A co do pieluchowania- to jak wkładasz pieluszkę między nogi( zwykle dodatkową tetrową) , żeby "ustawić" je odpowiednio względem bioder, żeby nie było skrzywień itd.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-03, 19:34   #1073
karolcia228
Zakorzenienie

Na kolacje zrobilam sobie ryzyk na mleczku, pycha

Stary 2010-05-03, 19:44   #1074
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam chusteczki Babydream Rossmanowskie i jak dla mnie są super używam ich do odświeżenia się przed wizytą u gina, do demakijażu i takich tam pierdółek
http://znam.to/userfiles/R/082/R082-ce13846.jpg o takie
Ponoć zdarza się trafić na "suche" paczki ale moje są super, odrazu w takim pojemniku kupiłam z klapką coby po wyjęciu nie wysychały.
też kupiłam takie dla dzidzi Bo nie wiem jakie będzie mogła używać, a zależało mi na pudełku Dokupiłam jeszcze z belli, nivea i pampersa... będę testować, ale mam nadzieję, że malenstwo nie będzie na nic uczulone...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A co do pieluch z biedrony tez słyszałam dobre opinie, będę je kupowac tym bardziej, ze są bardzo tanie, a wiadomo, że na początku masa tego bedzie szła.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 19:52   #1075
aniaa22
Zakorzenienie

a mi od wczoraj twardnieje jakos brzuch. wieczorem jak szlam spac sie zaczelo i tak do tej pory co jakis czas na kilkanascie sekund twardnieje. nie liczylam niestety ile tego bylo. nic mnie nie boli tylko brzuch sie napina. myslicie ze to te skorcze przepowiadajace?

tez slyszalam dobre opinie o pieluszkach z biedronki i zastanawiamy sie czy na poczatek sie na nie nie zdecydowac a potem jak juz bedzie mniej pieluszek szlo to wtedy pampersy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 20:01   #1076
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a mi od wczoraj twardnieje jakos brzuch. wieczorem jak szlam spac sie zaczelo i tak do tej pory co jakis czas na kilkanascie sekund twardnieje. nie liczylam niestety ile tego bylo. nic mnie nie boli tylko brzuch sie napina. myslicie ze to te skorcze przepowiadajace?

tez slyszalam dobre opinie o pieluszkach z biedronki i zastanawiamy sie czy na poczatek sie na nie nie zdecydowac a potem jak juz bedzie mniej pieluszek szlo to wtedy pampersy
BH mam tak od tygodnia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 20:01   #1077
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Aniu, bez obaw to skurcze Braxtona.
Też się bałam, ale mnie papeteria uspokoiła. Dzięki temu też z większą tolerancją do tego podchodzę.
I doczytałam, że niepokoić się wtedy, jeśli liczba skurczy przekracza 10 na godzinę lub są długie, regularne i pojawiają się coraz częściej.

Czytałam, że jak skurcz pojawia się na leżąco, to trzeba wstać, a jak na stojąco to usiąść.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-03, 20:07   #1078
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

ponoc lepsze od pampersow a po co placić za nazwe

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

ola ładnie też mam obrazek nad łożem ale z Zakopca taki co na NK rysuneczek

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
na jaki film ?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

siala, anuszka a fajnie pachna te chusteczki?

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

dzidzia, wiolek miałam w 1 trymestrze dwa razy opryszczke ...spadek odpornosci i tyle ale mimo ze dla mnie plastry compeed sa rewelacyjne w tym celu to w ciazy sobie odpuscilam i nie smarowalam ani nie kleiłam niczym

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
I doczytałam, że niepokoić się wtedy, jeśli liczba skurczy przekracza 10 na godzinę lub są długie, regularne i pojawiają się coraz częściej.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 20:09   #1079
bajka1807
Zakorzenienie

idziemy na dorwać byłą czy jakos tak wlasnie sie zbieramy wiec zycze wam milego wieczorka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 20:11   #1080
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

dzidzia, wiolek miałam w 1 trymestrze dwa razy opryszczke ...spadek odpornosci i tyle ale mimo ze dla mnie plastry compeed sa rewelacyjne w tym celu to w ciazy sobie odpuscilam i nie smarowalam ani nie kleiłam niczym
Mnie te plastry nie pomagają. Zoviraxy też nie . Jednego razu chodziłam z tym prawie 4 tygodnie próbując nimi zaleczyć. Potem poszłam do lekarza i dostałam taką maść Baneocin, po dwóch dniach zeszło, ale piszą na ulotce, że nie wolno w ciąży.

No i u mnie pojawia się zwykle wtedy, kiedy pogryzę skórkę na ustach i akurat trochę kicham :/.

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości