|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może zatęskni...Ja już po obiedzie. Pojechałabym na jakieś zakupy żeby się rozruszać ale jak na złość wszystko pozamykane...
|
|
#1052 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i to jeszcze jak! dziewczyny mogę Was tylko pocieszyć, że grill był pycha!!! a najadłam się jak słoń ![]() Dziś na obiadek ziemniaczki, fasolka szparagowa (ale z mrożonki), sałata karbowana z pomidorkiem i udziki kurczaka z prodziża (bo same sie zrobią a mi się nie chce stać przy nich)... |
||
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Liczę, że zjem cos pysznego u mamy. Ona mnie nigdy kulinarnie nie zawodzi
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiec to chyba jednak zmagazynowany tłuszczyk sprzed ciazy i teraz ten co go tworze obiadając się.. |
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Mam fazę na wrzucanie zdjęć
Pokażę Wam naszą sypialnię jeszcze po odnowieniu. W mieszkaniu mamy wszystkie ściany na biało, bo mimo, że 4 pokoje, to tylko 64m2, więc pomieszczenia są małe i nie chciałam zmniejszać optycznie... Na działce, to kolorki robiliśmy, bo jak to w przedwojennych domach sufity bardzo wysoko i duże pokoje. Tu gdzie stoi komódka i stoliczek będzie na razie łóżeczko maluszka. Po roku zrobimy mu pokoik. Komódkę przestawimy na drugą stronę (stoi tam teraz kwiat na podłodze) a stoliczek pewnie na działkę wywieziemy, bo nie będzie miejsca. Ps. Szafa wygląda jakby byla krzywa ![]() AA i jeszcze rolety musimy wymienić, chyba jakieś jasne kremowe, bo wcześniej mięliśmy zielone zasłonki, to pasowały a teraz nie bardzo
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-05-03 o 15:10 |
|
|
|
#1056 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja raz w lidlu stoje przy kasie z mamą siostrą i małą moją.. i patrze przy kasach chodzi maly chlopczyk. Duzo lat nie mial miedzy 3-4 ale bardziej ze 3. I widze ze chodzi chodzi tam i z powrotem a łez ma coraz wiecej w oczkach i placze. Podeszlam do niego i sie pytam czemu placze, czy zgubil sie i szuka mamy. Powiedzial ze tak. Wiec wzielam go za rączkę i mowię "to choc poszukamy jej razem". Oczywiscie nie przeszlam daleko, gdy napotkalismy jego tate. A ten ojciec co na to? spokojnie mowi, ze mowil mu ze ma sie nie oddalac i taka olewka totalna. Ze niech se placze. (a jakby go ktos zwinąl? albo maly by wyszedl ze sklepu?). No ja poszlam z powrotem, jego ojciec (choc nie wiedzialam czy to nie dziadek bo tak fatalnie wygladal) ani me ani be.. Ale kurcze glupio mi bylo. A jak wyszlismy ze sklepu to szli, ten ojciec grubas (nie chodzi mi o tusze, bo to tam jego) taki oprych ochydny.. A jego matka ...! O boziu.. tez taka gruba menela, wlosy w kucyk maly- a wygladala na faceta! oboje ze zgrzewkami piw. A maly ani to za rączke gdzies tam za nimi i tylko popedzany zeby sie ruszyl.. Naprawde bardzo zal mi takich dzieciątek. Taki malenki byl.. tak zle trafil.. . Ja to bym takiego chyba przygarnela do siebie.. A rodzice ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
No a brzuch cudny nie byl nawet po straceniu tych kg. ale przed ciaza tez nie byl za ladny. No a teraz przed to byl wogole fatalny ;/ bardzo obtłuszczony.. Mial 96 w najszerszym miejscu. Jak schudlam przez tego wirusa i te mdlosci to zmalal bodajze do 92 i potem znow rósł.. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Jak dzieciąteczka nasze to robią? ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
w dodatku dzis krzyze i miednica mnie boli :/ ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- idealny brzusio ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- U mnie 65.... dni... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Jeeeeee ale fajne! i tak tanio! kurcze ze tez ja nigdy nie umiem trafic na nic tak zajefajnego a potem by jeszcze udalo mi sie to wylicytowac przed innymi.. |
||||
|
|
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się troszkę naoglądałam z racji moich studiów i praktyk jakie musiałam zrealizować no i tego mojego stażu w rodzinnym domu dziecka. Jak miałam praktyki na którymś semestrze licencjata w takim dużym państwowym domu dziecka to trafiłam akurat do najmłodszej grupy. Dzieci miały od 3 lat w górę. Każde z tych dzieci miało rodziców, nie było tam sierot naturalnych. Większość rodziców przychodziło dzieci odwiedzać, ci co mogli zabierali na spacery. Jednak widać było, że są to ludzie niewydolni życiowo, nieprzystosowani do życia w społeczeństwie a co dopiero do wychowywania dzieci. Takie spotkania miały na celu współpracę placówka-rodzina, która powinna zmierzać do powrotu dziecka do domu rodzinnego. Jednak z moich obserwacji wynikało, że to sprawiało tylko problemy. Rodzice często przychodzili pod wpływem alkoholu, dziecko się cieszyło, że pójdzie z mamą lub tatą na spacer a tu dupa bo wychowawca nie mógł takiemu rodzicowi wydać dziecka, dziecko w płacz i do końca dnia nie można było go niczym zająć bo myślał o tym spacerze, którego nie było. A nawet gdy takie spacery czy przepustki miały miejsce to często dzieci wracały jakieś "inne", odmienione- bardzo często na gorsze. Rodzice bardzo często robią krzywdę swoim dzieciom. I my musimy się starać aby nasze dzieci były wychowywane w dobrzej atmosferze, w miłości. Nie wolno przesadzać, nie wolno dawać zbyt dużej swobody ani być nadmiernie opiekuńczym. To się powymądrzałam, O!
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ zrobil pyszny obiadek, zaraz wypijemy kawusie i bedziemy dalej lezec, bo co tu robic, zimno 8 stopni, pada...masakra
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Wiecie co? Dostałam opryszczkę na ustach .A miałam już rok przerwy. I żadnych moich specyfików z antybiotykiem mi nie wolno . Muszę iść do internisty.I mało tego. Od dawna cierpię na nocne bezdechy, a dziś jak się zdrzemnęłam przez półtorej godzinki, to obudziłam się aż 4 razy. Chyba też to muszę lekarzowi zgłosić.
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz juz nowe ciązowe rozstepy? na bruszku udach cycciach..? Wątki o odchudzaniu ja przed ciaza ogladalam, czasem nawet pare razy sie udzielilam,ale nic mi nie pomoglo.. z 62(do ktorych po ciazy schudlam) doszlam do 72.... 0 silnej, woli 0 motywacji itp Ja tetrowe to chyba roznie. Sama szczerze nie pamietam.Bo pierwsze dwa tyg bylam nie zycia.. wiekszosc rzeczy mama robila,ale owszem pamietam ze tetrowe wymyjałam z kupek, przepieralam, czy pralam,ale nie wiem ile. A jak dziala podgrzewacz do butelek? CO mnie rozsmieszylo ze w szpitalu nic nie mowili o zakladaniu drugiej z powodu bioderek.. Nawet jak dzidzi po kapieli przywozili, w pampersiaku itp to sami nic nie zakladali ani tez nie mowili by to zrobic, nawet jak pediatra rankami chodzila, bardzo mnie to zdziwilo.. A w dodatku sobie pomyslalam ze widac nie powinno sie skoro oni tego nie robia (myslalam ze moze cos sie juz zmienilo w tym temacie) wiec sama na wszelki wypadek nie dawalam-balam sie bardzo ich uwag itp.. :/ nie wiem czemu.. Ja nawet najpierw sie krylam z tym ze dalam malej smoka! (bo wisiala przy jednym cycku i mnie bardzo bolal, a ona chciala sobie pocycac zamiast pic.), a nawet przyniesli mi moi tez do odciagania mleka bo mala uparla sie z prawego pic (a dodatkowo bolal przez te jej ciagle wiszenie na nim) a lewy bolal z nadmiaru.. I tez czulam sie jak jakis bandzior ze go uzywam, i wolalam robic to gdy ich nie bylo w poblizu.. Wiem ze dziwnie sie zachowywalam,ale nie lubie chyba uwag obcych.. Oni krzywo na mnie patrzeli gdy przynosilam małą by dokramili butelką! Bo z jednego piła, ciągle płakała, przy cycku lezala. I dodatkowo wszystkie dzieciątka inne spokojne a moja sie po nocy darła (zal mi bylo tych babek tam wymeczonych). I poszlam z 2-3 razy.. ale jaka pretensja byla! Jaki wzrok! Ale za to mala przesypiala potem o wiele wiecej. Tzn widac byla jednak jeszcze glodna. Raz zaliczylam od babki opieprz.. Bo chyba dzien przed wyjsciem postanowilam zrobic porządek i co bylo mi nie potrzebne juz popakowac by zabrali. No a ze nie szlo na kucąco wiec dalam sobie torby na lozku.. I wtedy przyszla taka jedna.Ale zebralam opieprz, cala sie spocilam i nie wiedzialam czy moze mam ja na kolanach za to przepraszac czy jak. Chodzilo jej o to ze te brudne torby z podlogi daje na te czyste lozko, a potem na tym leze i ze bakterie zarazki itp.. No wlasciwie ok, niech jej bedzie ale tak mnie zjechala ze nie wiedzialam gdzie sie skryc. Heh i jeszcze jedna fajna.. Jedne polozne przychodzili i mowily "po karmieniu koniecznie dziecko na ramie i z nim pochodzic by im sie odbilo". A przychodzila inna i wszystkie opieprz znow zbieraly "ani sie wazyc z lozek wychodzisz!" bo jeszcze zemdlejemy, padniemy, sobie i dziecku krzywde zrobimy a jej problemow narobimy.. I tak na zmiane chodzily ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Chyba wszystko wina tej pogody.. |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o karmienie- czytałam ostatnio, że jeśli dziecko przystawiamy do piersi, to nie ma potrzeby, żeby mu się odbijało, bo nie łyka naturalnie powietrza.
|
|
#1062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
. Moze zalezy jakie dziecko ,jak zlapie jak pije, czy lapczywie, czy przy tym placze itp?No a do ortopedy idzie sie (u nas) ok 6 tyg po urodzeniu.. Wiec przez ten czas nie wiadomo czy dzidzia ma wszystko ok. No a przy tym badaniu pierwszym mała miala wszystko ok,a lekarz powiedzial "ze nadal jeszcze dawac pieluche, az do nastepnego badania". Czyli nie dojrze bez powodu przykazal to robic, to mowil to z przekonaniem ze bylo to robione przed tą wizytą.. Wiec sama nie wiem. |
||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o bioderka- ja właśnie opieram się o córkę przyjaciółki- ma teraz 3 miesiące- jak poszła w 6 tygodniu, to dopiero jej ortopeda PORADZIŁ, żeby ją pieluchowała... No i przy okazji mamuśki- jeśli będziecie dzieci pieluchować, to tym bardziej pamiętajcie, że ciuszki na 56cm na pewno będą za małe
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh... chyba zaraz dostanę do głowy. Nawet nie mam się do kogo odezwać.
Spanie mi minęło. Deszcz zaczął padać. Załamka totalna.
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musialam miec gips, bo pieluszkowanie nie pomoglo
no i teraz wychodza efekty, oby moja corcia przez to nie przechodzila
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam wszystkiego dość...
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama wstała i marudzi żebym jej paznokcie zrobiła a ja jestem taka przymulona, że nie wiem jak ja jej to zrobię... ale muszę, bo to ona zasponsorowała żel..
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używam ich do odświeżenia się przed wizytą u gina, do demakijażu i takich tam pierdółek ![]() http://znam.to/userfiles/R/082/R082-ce13846.jpg o takie ![]() Ponoć zdarza się trafić na "suche" paczki ale moje są super, odrazu w takim pojemniku kupiłam z klapką coby po wyjęciu nie wysychały.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie w koncu zebralam, wsiadam w auto i wracam do męża heh
wieczorkiem idziemy do kina, dosyc mam siedzenia w domu.
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i teraz używam sonol a wcześniej miałam jakieś maści vratizolin czy coś w tym stylu. i można je w ciąży, nie można chyba tylko doustnych ( heviran czy jakoś tak antybiotyk) idealneciało matko głupie babska i jak tu się ma połapać kobieta co pierwsze dziecko ma ;/ normalnie właśnie nie boje się porodu tylko tych niektórych "wrednych" położnych ![]() a z brzuchem kurcze troszke to juz jest obsesja, nie możesz się tak martwić juz na zapas, że ci zostanie tym bardziej, że masz bardzo ładny i zgrabny brzuszek i każda tu ci to mówi a ty dalej swoje o tych kilogramach i sama się niestety nakręcasz ;/ może teraz uda ci się karmić piersią dłużej ( nie chce się wymądrzac ale podobno 99 % to nastawianie kobiety i mimo problemów da się nauczyć malucha tylko trzeba cierpliwości. zobaczymy jak to będzie u mnie hihi ) i ci same kg polecą no zobaczymy jak będzie, w każdym razie teraz nie powinnaś zaprzątać sobie tym głowy tylko cieszyć się, że nosisz dzidziula a potem stworzymy grupę wsparcia i będziemy razem zrzucać kilogramy a co to jest pieluchowanie bo ja nie wiem
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Idę robić te pazury.
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A co do pieluchowania- to jak wkładasz pieluszkę między nogi( zwykle dodatkową tetrową) , żeby "ustawić" je odpowiednio względem bioder, żeby nie było skrzywień itd.
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Na kolacje zrobilam sobie ryzyk na mleczku, pycha
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie wiem jakie będzie mogła używać, a zależało mi na pudełku Dokupiłam jeszcze z belli, nivea i pampersa... będę testować, ale mam nadzieję, że malenstwo nie będzie na nic uczulone...---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- A co do pieluch z biedrony tez słyszałam dobre opinie, będę je kupowac tym bardziej, ze są bardzo tanie, a wiadomo, że na początku masa tego bedzie szła. |
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
a mi od wczoraj twardnieje jakos brzuch. wieczorem jak szlam spac sie zaczelo i tak do tej pory co jakis czas na kilkanascie sekund twardnieje. nie liczylam niestety ile tego bylo. nic mnie nie boli tylko brzuch sie napina. myslicie ze to te skorcze przepowiadajace?
tez slyszalam dobre opinie o pieluszkach z biedronki i zastanawiamy sie czy na poczatek sie na nie nie zdecydowac a potem jak juz bedzie mniej pieluszek szlo to wtedy pampersy |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się bałam, ale mnie papeteria uspokoiła. Dzięki temu też z większą tolerancją do tego podchodzę. I doczytałam, że niepokoić się wtedy, jeśli liczba skurczy przekracza 10 na godzinę lub są długie, regularne i pojawiają się coraz częściej. Czytałam, że jak skurcz pojawia się na leżąco, to trzeba wstać, a jak na stojąco to usiąść.
|
|
#1078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- ola ładnie ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- siala, anuszka a fajnie pachna te chusteczki? ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- dzidzia, wiolek miałam w 1 trymestrze dwa razy opryszczke ...spadek odpornosci i tyle ale mimo ze dla mnie plastry compeed sa rewelacyjne w tym celu to w ciazy sobie odpuscilam i nie smarowalam ani nie kleiłam niczym ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy na dorwać byłą czy jakos tak
wlasnie sie zbieramy wiec zycze wam milego wieczorka
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jednego razu chodziłam z tym prawie 4 tygodnie próbując nimi zaleczyć. Potem poszłam do lekarza i dostałam taką maść Baneocin, po dwóch dniach zeszło, ale piszą na ulotce, że nie wolno w ciąży. ![]() No i u mnie pojawia się zwykle wtedy, kiedy pogryzę skórkę na ustach i akurat trochę kicham :/.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

może zatęskni...
..sadystka

.