|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
czekam na relacje po czy warto bo moze tez bym meza wyciagnela |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Moja mama tak zawsze dla mnie pachniała więc mnie się podoba
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
lepsze sa ponoc na poczatku bo potem jak juz babel may dluzej jest w pieluszce i wiecej sie rusza to pampersy lepsze. tak mowila ta moja kolezanka.
aaa no i wlasnie zapomnialam wam napisac ze ona urodzila w piatek
|
|
|
|
#1084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super z ta kumpela to ta co miała problemy nie ?---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluszek na poczatek kupie pampers, do szpitala, a po tem tansze, a pampers na spacerki czy dluzsze wypady
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ze jestesmy na podobnym etapie wszystkie wiec jest nam łatwiej porównac dolegliwości
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
a po 5 maly juz byl na swiecie. fajnie tak szybko. moze dlatego ze to 2 dzidzia. jej corka (2,5 roku) zakochala sie w malym. wszystkich ucisza bo sloneczko spi
|
|
|
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Tak piszecie o rossmanach i biedronkach, a ja tu nie mam takich cosiów dla mnie to normalnie czarna magia jest...aniaa22 - super, że dzidziuś już na świecie zazdroszczę troszkę, nie mogę się doczekać jak zobaczę i przytulę mojego maluszka.. co do opryszczki to dla mnie najlepszym na świecie lekarstwem jest czosnek i tyle przekrawam mały ząbek (takiej średnicy żeby był troszkę większy niż paskuda) tak żeby puścił sok i przyciskam do paskuda, trzymam aż piecze i szczypie i potem jeszcze chwilkę, potem robię sobie chwilę przerwy, odkrawam następny plasterek ząbka żeby znowu poszedł sok i znowu przykładam szybciutko robi się tylko strupek, nie ma mowy o powstaniu nowych bąbli i po kilku takich kuracjach (odpukać) już od paru lat mi paskuda nie wróciła w końcu czosnek to naturalny antybiotyk
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez o tym myslalam
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje tylko, ze mala nie bedzie miec uczulenia
![]() Jutro zaczynam 29tc, a za tydzien mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko oki i jestem ciekawa co mi powie nowego
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff... skończyłam robić mamie paznokcie.
A wcześniej rozmawiałam z M. Napisałam mu smsa, że jutro zaczynam remont i czy mógłby mi udzielić kilku rad. Przez ostatnie 7 lat to On robił wszystkie remonty u mnie w domu, to znaczy robiliśmy je razem i wiem, że On się na tym najlepiej zna. Zaczął mi mówić, że najlepiej to takie a takie farby, już w odpowiednim kolorze, bo nie opłaca się mieszać białej z pigmentem i że On ostatnio tak zrobił i na jego pokój starczyło więc i na mój starczy. Potem, że potrzebuję wałek z jakimś tam włosiem do tej właśnie farby i kuwetę żeby mi się dobrze malowało... No i chcąc nie chcąc powiedziałam "szkoda, że nie możesz ze mną pojechać do tej castoramy"... Powiedział, że zobaczy czy da jutro radę, że jeszcze się zgadamy. No i pożyczy mi taki kij z regulowaną długością do malowania. Wie, że sama samiuteńka będę malowała ale nie zaproponował, że mógłby mi pomóc... no zobaczymy jutro. A teraz zjawił się na gg z opisem "bierz życie jakie jest..."
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
puk puk...
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale nie było mnie ok tydzień, bo byłam u rodziców. W międzyczasie porobiłam małe zakupki dla małej i byłam na wizycie i miałam usg. Ze mną wszystko w porządeczku- szyjka minimalnie się skraca, ale nie ma powodów do obaw. Z dzidzią też wszystko ok- usg robił mi tato i wszystko pomierzył i powiedział dokładnie jak dziecko leży w brzuszku i dzięki temu wiem już, że ona mnie kopie nogą a nie boksuje dzidzia waży 1200g a jej stópka mierzy 3 cm co u Was kochane, napiszcie mi w skrócie, bo nie dam rady Was nadrobić- mam nadzieję, że wszystkie są w domku (nie w szpitalu) aaa:byłam u koleżanki, której siostra pasjonuje się fotografią i porobiła mi troszkę zdjęć brzuszkowych- wrzucę parę jutro, bo dziś już nie dam rady miłej nocki!!!buziaczki |
|
|
|
#1094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i czekamy na zdjęcia
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej![]() Lazurowa - dobrze ze chociaż dał ci wskazówki, zawsze dobry poczatek
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak to miłe z Jego strony. Zawsze mógł powiedzieć, że nie ma czasu.. że nie chce Mu się ze mną gadać... albo coś takiego.
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Widzę, że był pochmurny dzień na forum... u mnie nie było tak najgorzej. Byłam u babci więc nie miałam czasu na myślenie i smutki... może to i lepiej, a resztę tygodnia pewnie też będę mieć aktywną... jutro jadę z bratem na zdjęcie gipsu, później zaczynamy piec torty na komunię mojej kuzynki więc będę pomagać i podjadać pewnie w środę i czwartek mam się zobaczyć z M. w sobotę mamy w Krakowie targi artykułów dla mamy i noworodka więc jak pogoda będzie w miarę to się wybiorę... a w niedzielę komunia także mam nadzieję, że na smutki nie znajdę czasu i powodu... jutro wyniki z glukozy...
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Hallo!! Widzę Was tam na dole drogie koleżanki!
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż sie właśnie mnie pytał jak się czujecie. Odpowiedziałam, że dobrze, chyba nie skłamałam co?
Jutro jade do gina, ale nie licze na USG, bo ona jakoś nie robi za często. Jade z koleżanka tym razem. Chociaż nie wiem czy mąz nie pójdzie na L4. Ale jesli nawet to lepiej niech siedzi w domu i sie porządnie wyleczy. Cytat:
Cieszę sie, że wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nic nie swędzi i nie piecze i nie boli (ani przed pojawieniem się, ani w trakcie). Wychodzi mi tylko zgrubienie wargi, które jest jakby bardzo naciągniętą skórą, więc nawet trudno ocenić kiedy to się pojawi. Wczoraj nic nie było, rano już był bąbel. No i ten bąbel sobie jest tak długo, jak długo go nie wyleczę. I gdyby nie to, że wyglądam jakby mi kto przyłożył, to miałabym to gdzieś .Lazurowa, to chyba dobre wieści... Może coś do Niego dociera?
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia co i ile mi potrzebne z kosmetyki a tym bardziej gdzie kupować i jakie ![]() Póki co mam ciuszki dla bobasa, bobsaową pościel i łóżeczko, piżamy szpitalne, szlafrok, kapcie i torbę ![]() Nawet jak czytam podesłaną listę wyprawkową to ciężko mi coś zacząć kompletować.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Ciiiii nadrabiam po weekendzie! Z drugiej strony to probuje bo padam i niedobrze sie czuje, ale jak dobrze byc w domu.
Widzialam tam tematy "jelitowe" wiec chyba spokojnie bylo na forum, mam nadzieje, ze nic waznego nie przeoczylam. Mi mala tak szaleje w brzuchu od kilku dni i czasami mam wrazenie, ze bym mogla ja za noge zlapac tak mi wbija w bok ;P |
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Wpadlam na momento.. i teraz ide chrapac..
Jeszcze drzwi przekręcic, bo tesciowa nie łaska wstac a tesc i tak pol nocy łazi i nawet jak zamkne to on wychodzac na dwor otwiera:/ błędne koło. ALe zasypiajac wole myslec ze zamknelam(nawet jak on otworzy).. Buziaki |
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio skarżyłam się na zaparcia... jak mnie dziś dorwała bieguna to normalnie...padaka
I nie mam pojęcia po czym.. ostatnio, zanim zaczęła się rewolucja zjadłam nieco chałwy.. ale żeby ona miała takie działanie, normalnie ogień ![]() Musiałam się tym z Wami podzielić Może ktoś spróbuje mojego "na słodko" przypadkowo odkrytego sposobu na zaparcia
|
|
|
#1105 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ponoc u mnie to od zoladka - mam problem z refluksem i lekka przepukline przelyku zbadaj się koniecznie, bo bardzo różne moga być powody takiego bezdechu a nie leczony moze byc powazny w skutkach... Cytat:
a co do odbijania się dziecku, to coś moze źle zrozumialas - na 100% trzeba wziąć dziecko do odbicia i po naturalnym karmieniu i po karmieniu butlą polozna mowila, ze po karmieniu cycem mozna zrobic taka 'kolyske' - znaczy nie bujac ale tak specjalnie ująć dziecko (ciężko mi to opisać) i się odbije - a jesli nie, to na ramię i wtedy na 100% kazdemu maluszkowi się odbije ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na fotki! tez mi sie marzy brzuszkowa sesja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siala obawiam sie, ze to nie ta chalwa.. bardziej wydaje mi sie, ze kumulacja innych rzeczy, ktore jadlas ![]() ale spoko, że cos dziala! ![]() a ja dzis mam lekarza i mialam plan, zeby wziac juz zwolnienie do konca ciązy... ale zaczynam miec watpliwosci... w pracy roboty tyyyyle, ze masakra, nie bardzo ma mnie kto zastapic... uprzedzalam ich w prawdzie, ze pod koniec ciazy bede chciala isc na zwolnienie ale widze, ze licza, że conajmniej jeszcze miesiac pochodze i wkurza mnie maksymalnie, ze wogole nie myślą o zastępstwie.. moj szefo optymista liczy, ze na zwolnieniu bede w domku pracowac (niby ma mi za to dodatkowo zaplacic..)a z drugiej strony mam juz troche dosc, marze zeby poprostu zaczac sie wysypiac, bo wstaje przed 6 rano zeby do pracy dojechac a w nocy budze sie co jakis czas a to na siku a to, zeby na drugi bok sie przewrocic i potem chodze caly dzien nieprzytomna ![]() i w sumie efekt tego taki, ze ani pozytku ze mnie w domu popoludniu nie ma ani w pracy, bo jakos wszystko mnie rozprasza i bardziej mysle, zeby na wizaz i allegro zajrzec niz do moich tabelek... takie oto mam dylematy od rana hehe poza tym weekend mielismy bardzo przyjemny ![]() bylismy na grilu w górach a wczoraj po poludniu na koncercie! byla Coma, Kazik i Myslowitz - moj Mężuś śmiał się, że córę na pierwszy rockowy koncert zabrał, żeby mała dobrych gustów muzycznych nabierała hehe trochę się bałam, że za głośno będzie i ciasno itp. ale było bardzo fajnie wzielismy karimatkę i troche posiedziałam, troche postałam no i wreszcie do ludzi wyszlismy wiec zadowolona jestem bardzo ![]() i co najlepsze Młoda cały koncert przespała i dopiero w domku jak wrocilismy kopac mnie zaczela hehe Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-05-04 o 08:42 |
||||||
|
|
|
#1106 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Obudził mnie deszcz stukający w balkon. Ale nie poddam się tej pogodzie i będę twarda- zrobię to co mam na dziś zaplanowane Tylko muszę się porządnie obudzić więc piję herbatkę i wcinam pierniczki. A potem do dzieła Wynoszenie, przenoszenie, porządkowanie. Tak żeby jutro można było zacząć malowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Ktoś powinien nam zasponsorować kurs szybkiego czytania żeby się szybciej nadrabiało ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Gdyby nie ten remont i chęć pożyczenia "kija do malowania" to bym się nie odezwała.
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
ja odkąd ma nogi w dole nie mam zaparć |
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze bedzie bardziej smieszny ale mozna obejrzec w sam raz na wyluzowanie sie. teraz czekam na ten film http://www.filmweb.pl/f496156/Plan+B,2010 - na zwiastunie wydawal sie smieszny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
bajka1807 śliczny brzusio
papeteria co do chusteczek to słyszałam od tylu mam różnych opini, że sama muszę wybrubować i się przekonać bo co rusz to każdy poleca co innego, to samo jest z pieluszkami - człowiek już głupieje karolcia228 też słyszłałam, że pampersy z lidla są bardzo dobre ola_k11 bardzo ładne mieszkanko aniaa22 mnie brzuch twardnieje już od dłuższego czasu a wczoraj to już cały dzień mi się macica stawiała ale nie towarzyszyły temu zadne naszczęście bóle. bajka1807 też bym z chęcią obejrzała ten film - daj znać jaki jest i czy warto iśc do kina na niego lazurowa o jakieś postępy z tż-em i zaintrygował mnie ten opis na gg, koniecznie zdaj relację po casto. agravka super, że dzidzi zdrowa i jaka duża , waga taka jak u mojej.Dzień dobry mamusie i po weekendzie, wczoraj poskłądaliśmy komodę jest naprawdę fajna, jak ja nie lubi ejak jest tyle wolnego i jeszcze taka pogoda ani gdzie iść ani nic normalnie tylko się w domu kiśnie. A jeszcze na domiar jak prasowałam wczoraj M koszulę do pracy to żelazko się spaliło - właśviwie nowe 3 lata ma a gwarancja się skończyła rok temu Ale dziś pogoda do kitu a mnie od wczoraj na dworze pranie moknie na ogródku czyba je zdejmę, wypłukam i powieszę w domu tylko muszę trochę w piecu podpalić co by wyschło.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-04 o 09:24 |
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- jaszczka jak kiedyś mnie dopadnie to spróbuje z czosnkiem ... lazurowa może znajdzie czas ... agravka super ze wszystko w porzadku , nasze maluchy waza podobnie ,spojrzałam, że termin masz 5 dni po mnie , mój mały w środe ważył 1150g, ale stope miał 5,6cm facet w końcu nie wiadomo to kwestia indywidualna .....czekamy na te foty ![]() kasha to jak sie tam wybierzesz ,koniecznie daj znac marta jaki twój mąż troskliwy a jak on się czuję ? za wizyte...pilotka a jaki charakter ma twoja praca ? Coma świetny zespół. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

wlasnie sie zbieramy wiec zycze wam milego wieczorka 
Moja mama tak zawsze dla mnie pachniała więc mnie się podoba
. Jednego razu chodziłam z tym prawie 4 tygodnie próbując nimi zaleczyć. Potem poszłam do lekarza i dostałam taką maść Baneocin, po dwóch dniach zeszło, ale piszą na ulotce, że nie wolno w ciąży. 
a po 5 maly juz byl na swiecie. fajnie tak szybko. moze dlatego ze to 2 dzidzia. jej corka (2,5 roku) zakochala sie w malym. wszystkich ucisza bo sloneczko spi 

(niby ma mi za to dodatkowo zaplacic..)
za wizyte...