|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
halo dziewczyny, tak patrze na pierwsza stronke i chcialabym dolaczyc do spisu
w koncu majowa jestem jak wy kto dokona wpisu?
|
|
|
|
#2762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez mam z tym problem ale jak mi dziewczyny mówia to ty bedac dzis w 34i 5 dniu to konczysz 35 a bedziesz zaczynała 36 ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
dobrze ze po remoncie juz i ze mozna odpoczywać mam nadzieje ze za duzo nie latałas ze sciera bo bo baty beda :P ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
nie chce nic sugerować ale mozliwe ze masz zapalenie piersi jesli masz którys z tych objawów : Objawy: * gorączka * dreszcze * bóle głowy * ból i zaczerwienienie piersi * stwardnienie i opuchlizna piersi Leczenie zachowawcze: * gdy dziecko słabo ssie opróżniaj pierś odciągając pokarm laktatorem * często przystawiaj niemowlę do chorej piersi * dziecko przystawiaj do piersi w pozycji 'spod pachy' lub 'brzuch do brzucha' * między karmieniami stosuj zimne okłady * stosuj okłady z liści białej kapusty, po schłodzeniu zrób dziurki, aby puściły sok * masuj piersi ruchami kolistymi w stronę sutka * noś luźniejszą, przepuszczającą powietrze bieliznę ale moze tez cie chwytac jakies grypsko zycze ci zeby szybko sobie poszło a kysz ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
nasza lea tylko podaj jej potrzebne info zeby mogła cie wpisac
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Edzia
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Witam
bydgoszczanka brawa dla Luizy,bardzo ładnie przybiera ![]() daf nie wolno Ci nawet tak mysleć,że jesteś złą matka!A synek prześliczny Szaja ja też ciekawa jestem co to za nowa książka,bo nie słyszałam,a uwielbiam Szwaje! Ja jestem po nieprzespanej nocy,obudził mnie ból brzucha,pleców,było mi zimno i niedobrze.Skurczy na szczęście nie było.Teraz jest już ok,ale pewnie w końcu i mnie dopadły "staszne"nocki. Życzę miłego popoludnia |
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Według tego kalkulatora to ja jestem w 34 tc.
Jestem w szoku i nie wiem co zrobić. Mianowicie moja córka przychodzi dziś ze szkoły i mówi, że to jest jej szcześliwy dzień.To ja w żartach pytam "co chłopak cie na randkę zaprosił?" a ona "nie powiem".To ja ją za jezyk pociągnęłam i w zartach pytam o co chodzi.Ona mi opowiada, że w sobote umówiła się z kolegą z klasy w parku ale, że idzie tam też jej koleżanka.Wcześniej pytała mi sie czy może iść do tego parku z tą kolezanką i się zgodziłam.No idzie również spac do tej kolezanki.Nie panikowałabym gdyby chodziło tylko o spotkanie w parku.Pobawią sie na chustawkach i tyle ale na facebooku patrze a moja 11letnia córka jest w zwiazku z tym chłopakiem od dziś.No ja nie wim co myśleć i zrobić ![]()
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam mega-giga-hiper doła.
![]() jedyne, co mi się chce, to siarczyście przeklinać. okazuje się, że Ikea wycofała ze sprzedaży jeden typ regału, który zamierzałam kupić Ewci do pokoju (sztuk dwie) i runęła mi cała koncepcja... inne mebelki mi się nie podobają, zaczynam czuć presję czasu, mam wrażenie, że sytuacja jest beznadziejna... chyba Was nie zdziwi, jeśli powiem, ze się w sklepie poryczałam... i nie cieszy nawet fakt, że kupiliśmy wanienkę i stolik do przewijania, na którym będziemy ją stawiać w łazience. pozostałych mebli z serii nie wycofują, ale nie wzięliśmy nic, żeby móc spokojnie koncepcję zmienić. tylko jak tu być spokojną... |
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() czy można jeszcze dołączyć do klubu mamuś majowo-czerwcowych? ![]() Czytam Was od jakiegoś czasu ale dopiero dziś postanowiłam się "ujawnić". Termin mam na 23 maja (wynikający z OM, ponieważ wg USG miał być na 30 maja) ale ponoć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią iż nastąpi to wcześniej. Po ostatniej wizycie u ginekologa, lekarz stwierdził że szyjka się skróciła, macica jest już dojrzała, łożysko też i w każdej chwili może nastąpić "wiekopomna chwila". Ponadto po pobraniu wymazu z szyjki macicy miałam krwawienie i lekarz zasugerował że to mógł być czop śluzowy. Ale póki co (wizytę miałam 28 kwietnia) nic się nie wydarzyło, brzuch mi czasem twardnieje ale to mam tak od miesiąca i biorę nospę. W sumie to jestem już w 38 tygodniu ciąży więc mogę legalnie rodzić, choć nie powiem im bliżej tym bardziej się boję, to moja pierwsza ciąża. Poza tym mam coraz więcej obaw czy sobie poradzę z karmieniem jak tak czytam forumowiczki jest z tym problem. Ale trzeba pozytywnie myśleć. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. W ogóle to czytając Was to często się uspokajam że nie tylko ja mam takie obawy i nie tylko ja boję się porodu. Oki narazie to tyle .Moje dane: Szalony Buziaczek (15.06.1981) termin porodu 23 maj Wiktoria |
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Margo-a nie można z innej Ikea ściągnąć tych regałów? strasznie nie lubię takich sytuacji
Darianna-matko nie strasz,że to tak wcześnie teraz się zaczyna! ![]() nie mam pojęcia co ja bym zrobiła w takiej sytuacji... Daf-prześliczny ten Twój Bruniak
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Margo sprawdż na stronie Ikei.Może w innym mieście jeszcze beda i sobie zamówisz.
AnnLee jak moja kuzynka opowiadala o mojej chrześnicy to ja sobie myślałam, że to mnie nie dotyczy.Gdzieś w przyszłości na pewno.Wogóle nie jestem na takie sytuacje przygotowana. |
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, melduje sie dalej 2 w 1
![]() od 1 maja uzeduje juz w domku w polsce - dzis podlaczylam sie do netu i widze ze mi troche zejdzie zeby was nadrobic ![]() moze dam rade w wolnych chwilach ktorychch mam teraz pod dostakiem , Jak juz przerobie w kompie niemiecki system na polski , zaczne wreszcie pisac bez bykow - na razie musicie to wytrzymac ![]() gratulacje daf-widze ze najbardziej oczekiwane dziecko naszego watku jest juz z nami - super
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest inny - szerszy ale bardziej płytki, przez co cały układ może trochę dziwnie wyglądać. no i jak zabiorę z szerokości ściany, to łóżeczko będzie stało krótszym bokiem do ściany, a nie tak to planowałam. małż mnie próbuje pocieszać, ale nie wychodzi mu to wcale. |
||
|
|
|
#2772 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oj oj, czyzby to byl ten dzien?? trzymam ![]() matko, jakie cudo!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam
|
|||||
|
|
|
#2773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nie chce przenosić i po nocy mi się sni ![]() Cytat:
Nie wiem czy to co mam teraz to są jakieś przygotowujące czy to juz teee skurcze.. Mam nadzieje że wcześniej mi wody odejdą.. Noo ale jak maja odchodzić to mogłyby tak chlustnąć bo pozniej też bede się zastanawiała czy się zsikalam czy to wody A ja nie mam ich za wiele więc nie wiem ![]() Cytat:
??Ja zastanawiam sie nad szafką na wieszaki dla malej.. z serii Singlar czy jakos tak.. bo jest koniec serii i jest za 80zl.. a w sumie by sie przydala taka szafeczka a jest akurat mniejsza taka to by zawsze sie gdzieś wcisnęlo.. ale tak ciągle myślę i myśle.. i zanim się zdecyduje to już ich nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Juz któraś osoba mi mówi że sie sypnę dzis w nocy lub jutro.. Nawet Tż mówi że ma takie przeczucie... ![]() Ale skurczyki mi minęły.. ![]() Teraz mała wypina mi te swoje stópki jak zwykle..
|
||||
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom
. Jak oglądam zdjęcia Waszych dzieciaczków to sama bym chciała mieć swoją niunię przy sobie ....---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- witaj! masz ten sam termin co ja i ewciak!!! no to jestem ciekawa, ktora z nas bedzie pierwsza ![]() no właśnie ciekawe która pierwsza ja mam nadzieje że rozpoznam prawdziwe skurcze porodowe i że jak pisze Kardashi też odejdą mi wody płodowe w dużej ilości bo jak będą się sączyć to też nie będę wiedziała czy to na pewno już "to"
|
|
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
1. Fryzurka mi się podoba, ale fotki nie mam, brak mocy na robienie
Jutro machnę ![]() 2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień. 3. Margoś, na pewno znajdziecie inne mebelki jeszcze ładniejsze 4. Książka Szwai - Zupa z ryby fugu, nowość 5. Fotki ciuszków będą, jak wyschną, bo wyprane ![]() 6. Znów Kropki nie ma 7. Z pracy miłe info dzisiaj dostałam - ponieważ jestem powyżej 35 dni na l4, należy mi się socjalna zapomoga i kazali mi wydać stówę na żarcie i kosmetyki i mi zwrócą Fajnie. 8. Kupiłam dzisiaj jeszcze opakowanie na smoczek, klips do smoczka i gruszkę. |
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
No i was doczytalam, nie bylo tak zle
![]() Napatrzylam sie na sliczne dzieciaczki ![]() Chyba tez juz chce do ludzi wyjsc - wogole teraz w domu jak juz nie latam tyle to jest jakas bardziej aktywna - dobija sie na calego ![]() Ja dalej cierpie z moim bolem rwy kulszowej. masakra ![]() nic nie przestaje ,ledwo chodze, i tak mi pewnie zostanie do porodu,zastanawiam sie jak ja bede rodzic jak dojda bole krzyzowe ![]() czy moze byc jeszcze wiekszy bol krzyza niz mam teraz?? w czwartek mam gina to se pogadam, margo-czy te meble z ikei to z serii HENSVIK?? bo ja takie wlasnie kupilam Gabrysi i tez oprocz duzego regalu ktorego juz nie produkuja- swoja droga nie rozumiee dla czego go nie ma jesli mamy dopiero maj a to jest kolekcja na ten rok???? ja kupilam w monachium jeszcze i tez tego regalu nie bylo i nie bedzie w sprzedazy , ale kupilam reszte zestawu i slicznie sie tez komponuje ![]() a regal widzialam do sprzedazy na niemieckim ebey-u tylko ze z wlasnym przywozem - gdzies z drugiego konca niemiec - zwazywszy na niska cene mebla nie opyla sie przywoz wlasny nie wiadomo z kad.
|
#2777 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eh biedne jestesmy , biedne z tymi hustawkami nastrojow glowa do gory![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymczasem wlasnie wrocilam z dlugiego spaceru i maly teraz szaleje tak ze wydaje mi sie ze chyba gra na moim pecherzu niczym na gitarze bo strasznie mnie boli Dziewczyny, wy tez juz sie boicie porodu? bo ja chyba powoli zaczynam wpadac w panike
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-04 o 21:40 |
|||
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
LEKSVIK - wysoki ale wąski. miało być jak w katalogu na str. 249. i dooopa.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień. 3. Margoś, na pewno znajdziecie inne mebelki jeszcze ładniejsze [/QUOTE] wieści od gina superowe. mebli innych nie zamierzam szukać, bo mi się zwyczajnie nie podobają te wszystkie dziecinne, pastelowe, białe, kolorowe i we wzorki... Cytat:
ehhh... zawsze pod górkę... |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym jakoś dajemy radę. Jest u nas moja mama i baaaardzo nam pomaga. Samej z dwójką na raz byłoby mi naprawdę ciężko. TŻ wraca z pracy po 16 i też nie mam sumienia budzić go w nocy, bo o 6 wstaje do pracy. Dziewczyny właśnie przechodzą swój pierwszy skok rozwojowy - są marudne, nie chcą spać, upominają się o jedzenie co 2-3 godziny (a już były czterogodzinne przerwy). Nocki są najcięższe, bo z jedną trzeba spędzić ok. godziny na jedzenie, odbijanie itp. Już staram się ich nie przewijać, żeby widziały różnicę midzy nocą a dniem. Ogólnie nie jest źle, całe szczęście nie mamy kłopotów z kolkami. Były małe problemy z brzuszkiem, ale przypuszczam, że to przez próbę zmiany mleka. Wróciliśmy do poprzedniego i brzuszkowe problemy się skończyły. W czwartek dziewczyny były ważone - Nadia 2300, Iga 2200. Czyli rosną ![]() Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie i trzymam kciuki, za szybkie i bezbolesne porody tych, które jeszcze w dwupakach. Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-05-04 o 22:08 |
|
|
|
|
#2780 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Daff, Bruno jest
co się tyczy przenoszenia ciąży- też wolałabym tego uniknąć... paskudna sprawa, takie wyczekiwanie... A sam poród wywoływany oksy...- rzeczyiście był cholernie ciężki... ale nie ma porównania do porodu zupełnie naturalnego porodu, więc czort wie... Najgorsza jest konieczność dłuższego bycia w szpitalu- pon- przyjecie, wtorek- wywołanie, a potem jeszcze trzy dni- o ile wywołanie będzie skuteczne... ... Jak byłam w ciąży z Maksiem to było mi to wszystko jedno, choć sam pobyt w szpitalu był beznadziejnie straszliwy , ale teraz w ogóle nie widzi mi się pobyt szpitalu, bo musiałabym na tak długo zostawić Maksia w domu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kuruj się kochana, nim coś więcej sie rozwinie. Cytat:
i wszyscy lajtowo do tego podchodzili, bo to taka tylko sobie dziecinada. Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661] 2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień.[/QUOTE]no to masz super wieści, brawo!!! ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju. Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie. No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki... a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. ![]() Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam... Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?" no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- sparkly, |
|||||||
|
|
|
#2781 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm trochę to skomplikowane ale podaje linka do tej strony:http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html A porodu boję się i to coraz bardziej ale pocieszam się że dam radę i staram się zbierać tylko pozytywne myśli. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2010-05-04 o 22:13 |
||
|
|
|
#2782 |
|
Konto usunięte
|
sparkly,
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
mam chwilkę czasu więc piszę cały poród przeszedł dość szybko - po 3 godzinach mały był już przy mnie ![]() po 4 dobach Jasiek ma się świetnie - co prawda śpi z nami w łóżku, ale próbuję go cały czas przyuczyć do łóżeczka.. w tym celu ma zakupiony smoczek i będziemy próbować. już dzisiaj spory czas przespał w łóżeczku. a tak poza tym to standardowo - je, robi kupkę, śpi i tak w koło ja nadal obolała, ale jakoś dajemy radę.. szwy ciągną, chwilami aż usiaść nie mogę.. no i mam straszny nawał mleka, piersi popuchnięte, aż zostałam zmuszona odciągnąć sobie dziś trochę bo nie dawałam rady.. a to nasz Jaś
|
|
#2784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem Cię doskonale. Mnie też Ikea już parę razy wykiwała. Dlatego teraz albo na stronce sprawdzam czy regał jest dostępny czy nie, albo też dzwonię się upewnić. A najgorsze jest to że właśnie drewniane chciałaś, a nie jakieś z pilśni Może jednak warto poszukać jakiegoś stolarza co by Ci regał sklecił, bejcę w podobnym kolorze dokupisz a reszta w Ikea... Albo kupić ten szeroki i poprosić stolarza o zwężenie...Cytat:
I tego się będę trzymać ![]() Komp już działa na szczęście. Ja dziś też fryzjerka zaliczyłam, zakupiłam materiał na ochraniacz do łóżeczka i będę jutro szyła, a książka Szwaji już stoi na regale od tygodnia (razem z kilkoma innymi) i czeka na czas karmienia co by mi go wtedy umilić. Swoją drogą dawno Szwaji nie widziałam, a przydałoby się mieć kolejny autograf w książce
|
||
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]
czy ten druk RMUA ma być aktualny? tzn. z tego miesiąca? ![]() ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju. Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie. No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki... a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. ![]() Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam... Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?" no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" [/QUOTE] Druk RMUA jest wazny tylko miesiac , wiec musi byc z danego miesiaca, ale tak jak pisalam spokojnie mozna go doslac faksem jak juz bedziesz w szpitalu. U mnie przynajmniej mozna doslac. NO to dzidek rzeczywiscie spory Moj w 36 wazyl okolo 2800
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-04 o 22:31 |
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
A zdjęcia dzieciaczków śliczne. Każde bez wyjątku
|
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oki kładę się spać, życzę wszystkim dobrej nocki, choć u mnie pewnie jak zwykle będzie nieprzespana, czyli wycieczki na siusiu i bolące nogi, ale to ponoć normalne |
|
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki ...no i zobaczymy ktora pierwsza.Bratka...22 to prawie jak 23 no to bedziemy sie rozpakowywac )))))) jakos lzej jak wiem ze bedziemy to przechodzic razem...oby wyszlo w terminach....
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-04 o 23:06 |
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]
czy ten druk RMUA ma być aktualny? tzn. z tego miesiąca? ![]() [/QUOTE] Dokładnie, ważny jest tylko 1 miesiąc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

w koncu majowa jestem jak wy

Jak to liczyć ? 

.

- dzis podlaczylam sie do netu i widze ze mi troche zejdzie zeby was nadrobic 

rozumiem Cię doskonale. Mnie też Ikea już parę razy wykiwała. Dlatego teraz albo na stronce sprawdzam czy regał jest dostępny czy nie, albo też dzwonię się upewnić. A najgorsze jest to że właśnie drewniane chciałaś, a nie jakieś z pilśni