|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z przesadami zgadzam sie w 100%, ja nie wierze w zadne A trafic zawsze mozna zgadujac, bo szanse takie same na odgadniecie ![]() Cytat:
![]() ![]() A usg sie nie martw, jak wszystko jest w porzadku, to nie potrzeba tak czesto. Na pewno Twoj synus ma sie dobrze ![]() bedzie dobrze, na pewno! Nie nakrecajcie sie tak dziewczyny ![]() Cytat:
Dasz sobie rade ze wszystkim, jak M nie bedzie? Bo do pomocy pewnie nikogo tam nie masz...Cytat:
Musze powiedziec, ze moje rozczarowanie poczatkowe, ze bedzie dziewczynka, a nie chlopiec przeszlo juz dawno calkowicie. Dla dziewuszek sa taaaaaaakie sliczne ubranka ![]() ![]() Cytat:
![]() A co tam u Ciebie ostatnio?? piekny ![]() ![]() i mama tez
|
||||||
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
ja mam zamiar używać grubego polarowego koca, jest równie ciepły co kołderka
![]() EDIT : Alguien czy mogłabyś do początkowej listy wpisać mi tam chłopczyka i imię Oskar? imię może się jeszcze zmienic, ale na razie możesz zapisać
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-05-05 o 15:18 |
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
ja nie kupuję - będzie lato i zakładam, że Kubuś będzie leżał w pustym wózku jedynie na pieluszce, a jeśli wiatr zawieje, to mam 2 kocyki - cieniutki i grubszy, no i jeszcze mam śpiworek, więc w razie czego będzie w tym śpiworku,
a na jesień i tak trzeba ciepły koc i okrycie wózka |
|
|
|
#1564 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki powiedzcie mi czy duzo kupujecie ubranek w rozmiarze 56? Moze lepiej kupic na 62 i troszke podwijac?
Cytat:
Cytat:
Cudnie wygladasz. MAsz bardzo oryginalna urode. Cytat:
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze ze wszytko oki, a dieta to taka przyjemna Mi tez by sie nie chcialo lezec w szpitalu
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zatem anoxa proszę o wpisanie mi chłopca
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
musze wszystkie potrzebne mi jeszcze rzeczy zamowic na allegro a najzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Cytat:
nawet nie pytalam
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
No to już po zakupach... Wydałam 200 zł na różne pierdułki które zmieściły się na jednej półce w komodzie... ja nie wiem jak to będzie, a jeszcze tyle do kupienia...
Obecność M. ograniczyła się do przyglądania się co kupuję i pytania czy to jest potrzebne i dlaczego takie drogie i do niesienia siatek... bo oczywiście do zakupów się nie dołożył... ale kasę, żeby iść na wesele ma... ;/ no cóż... zostawiam bez komentarza chwilowo... spać mi się chce nie wiem czy to taki dzień??
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się chciało spać, położyłam się z pieskiem, ale nie zasnęłam, chyba walnę kawkę to może wrócę do życia
|
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa
karolcia nawzajem ![]() olakola hd chyba przesadzasz ale dzięki ![]() serduszkoiz nie myślałam o tym jeszcze ...pewnie polarek jak dziewczyny pisały anoxa jestem blada jak ściana oczywiście biała ale zapraszam do mojego dużego pokoju ściany mam w TYM kolorze i w nim każdy wygląda jak opalony dodatkowo dziś pochmurno, wiec i ciemniej w pokoju dzięki co do wymazu zapewne chodzi m. in o paciorkowca.....ja tez to bede miała i większość z nas chyba robiłam posiew na początku prywatnie i płaciłam 37 zł czy jakoś tak także nie majątek.... alguien alutka daj znać po wizycieco do ciuszków ja dostałam pudło 56 mimo że synek siostry TŻ ma dopiero miesiac i juz 62 niektóre też są małe (miał 54 jak się urodził) anuszka Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
kashha mam nadzieje ze chociaz po porodzie zacznie sie poczuwac do placenia ci alimentow a wiesz ze mozesz sie starac o rozne dodatki typu samotnie wychowujaca matka??
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz do pokoju kupiłam taki kolor, bo chciałam jasny
![]() http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/y...DadGRgFrMX.jpg |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam od szwagierki ciuszki poprane i prasowane ale ja jakoś czuje w nich zapach z kominu chyba wypiore po swojemu za jakiś czas
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktorego sprzedawce na allegro polecacie co ma spory wybor jesli chodzi o produkty dla dzieci?
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu, ale rozśmieszyło mnie to ja tam tez piorę po swojemu ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Alguien M. wyjechal tylko na 2 tyg. wiec nie jest tak zle,w koncu musi przywiesc moje wszystkie zakupy
. A w razie czego mam pomoc taty na (nie)szczescie. Wkurza mnie strasznie bo marudzi i narzeka . Jak M. wyjezdzal to pol godziny przed wyjazdem plakalam bo sie boje o niego ,ma do przejechala 1700km (No) plus prom plus 500km (Pl) i jedzie sam takze kiedys bym sie pewnie nie martwila ,dzis jak w drodze jest dziecko to przezywam strasznie Oby tylko bezpiecznie do nas wrocil.papeteria z tego co wyczytalam w necie to opinie na temat tego pasa poporodowego sa bardzo sprzeczne. Nie wiem czy mi sie przyda ,ale to tak na wszelki wypadek. Nie wiem po jakim czasie mozna go stosowac ,mysle ,ze gdzies po kilku tygodniach od porodu. A i sliczny brzuszek ,chyba wiele sie nie powiekszyl ![]() anoxa to co bedziesz miala to posiew ,zeby sprawdzic np. obecnosc paciorkowca .Wynik tego badania powinnas zabarac ze soba jak bedziesz jechala do szpitala ![]() itakasia ta pierwsza z sexi koszulek przesliczna ,chyba tez sobie taka jakas fajna sprawie po porodzie ![]() kashha ja odnosze wrazenie jakbym na te duperelki wydala wlasnie najwiecej Ale sliczne te zestawy do lozeczek pokazujecie az zaluje ,ze nie mamy miejsca na takie drewniane lozeczko dla malucha.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-05-05 o 16:05 |
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
przyjechał nasz wózek
![]() ufffff... Załącznik 3082871Załącznik 3082872Załącznik 3082873Załącznik 3082874Załącznik 3082875 Namęczyłam się ale sama złożyłam. Nie mogłam czekać do powrotu M ![]() Dobrze, że już jest. Wczoraj przyszła też paczka z podkładami porodowymi, ceratkami, fridą itp. Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć- mamy wszystko Potem dokupię łóżeczko turystyczne i matę edukacyjną. To już po porodzie. No i pampersy... |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TEN i TEN ale to chyba jedna i ta sama firma bo ceny podobne i artykuły też i lokalizacja z wszystkich rzeczy co chciałam w zestawieniu wychodziło najtaniej mieściłam się w kwocie około 200 zł a przy innych m.in użytkownik rodzyneczki wychodziło około 230 zł TEN z kolei przy zakupie powyżej 200,- ma darmową wysyłkę---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- |
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio to tylko brakuje ci malenstwa po tej stronie brzucha
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
hd super, ze juz wszystko masz...przypomnij ile dałaś za wózek ? fajnie sie prowadzi ? fajnie wygląda
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie ten, co podałaś ma trochę taniej, ale teraz to już dupa blada
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-05-05 o 16:08 |
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
ja mówie ze przy wiekszej ilosci to obliczalam takze napewno dobrze wyszlas tym bardziej ze podawalas tu ceny i pamietam korzystne były
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
hd fajny
a tamten udalo sie sprzedac??papateria dziekuje ![]() wlasnie chodzi mi o takie drobiazgi typu pieluszki tetrowe reczniki z kapturkiem ewentualnie jakies kosmetyki
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Dasz sobie rade ze wszystkim, jak M nie bedzie? Bo do pomocy pewnie nikogo tam nie masz...

a szparagi biale uwielbiam je a jak je obierasz? bo je trzeba obrac troszke jak marchewke zaczynajac jakies 2cm od glowki ja obieram taka skrobaczka jak do innych warzyw do gotowania daje troszke soli i cukru i sa pycha wlasnie niedawno jadlam
mowila ze wtedy bedzie trzeba zrobic jakis wymaz z pochwy zeby sprawdzic czy nie ma zadnych bakteri groznych dla maluszka w czasie porodu i ze jest to odplatne chyba ze chce nie placic to polozy mnie na jeden dzien do szpitala i wtedy bede miala to zrobione za darmo ale jakos nie napawa mnie optymizmem lezenie w szpitalu

chyba przesadzasz ale dzięki 

chyba wypiore po swojemu za jakiś czas