Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 22:39   #1411
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
I jeśli masz beczeć w łóżku, to ewentualnie zgadzam się..Pod warunkiem, że będziesz beczeć ze szczęścia, że jednak są na tym świecie ludzie, którzy Cię wspierają i na których MOŻESZ LICZYĆ!!!
A tak wogole to czasem naprawde jest dobrze sobie popłakać! Nawet w ciązy. Bo i przy placzu wiadomo stres, i dzidzia sie denerwuje, ale bez placzu tez sie jest smutnym przygnebionym, w zlym humorze, czy wscieklym albo bezsilnym i tez dzidzia to czuje. Ale tak sobie poplakac, ulzyc. Czasem działa. Więc Lazurowa jezeli mialo by ci ulzyc, dać upust emocjom i smutkom to sądze ze i popłakać sobie powinnaś..
Jak mi bylo tak strasznie zle, np po wyjezdzie meza, chodzilam strasznie struta, wkurzona, zła, smutna wsciekla i bardzo cierpialam, a nie chcialam sie poplakac, chcialam wytrzymac. Ale jak w koncu nie wytrzymalam i łzy polecialy, a wlasciwie nie krople tylko potoki łez duzo żalu i smutku i uczucia beznadziei.. to mimo ze nic wlasciwie to nie zmienilo,ale bylo mi lżej. I sadze ze mojej dzidzi tez...

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-05-04 o 22:43
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:39   #1412
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

alguien śliczny duży brzuś a ty wciąż trzymasz forme
ania bardzo ładny też go oglądałam
lazurowa
idealne super wszystkie ciuszki i ty fajnie wyglądasz

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:40   #1413
idealnecialo
Zadomowienie

Ale zarazy!!!!!!!!!!!!!!
czarny material ciagnie sie mniej i innego nie mamy
prosze odeslac bluzke zwrocimy za nia pieniadze
pozdrawiam

Jeszcze zapytam z ktorych kolorow się rozciąga tak jak ten bialy top to moze sobie wybiore inny w zamian-pod warunkiem ze naprawde sie rozciąga.
Stary 2010-05-04, 22:53   #1414
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze aaaaaa kocham cukinie ja chceeee cukinieeeeeee najlepiej z grila
a takie jak ty zrobiłabym ale u mnie w miasteczku zadu...piu pewnie nie dostane takiego sera ;/

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziękuję Dzidzia. Chciałabym żeby było tak jak piszesz, żeby ta miłość matczyna przyszła sama, żeby to było uczucie, które samo się we mnie pojawi.
Czasami mam wrażenie, że moje posty mogą być odbierane jako ciągłe biadolenie, użalanie się i często mam ochotę za to przepraszać...
nie masz za co przepraszać bo to, że otworzyłaś się przed nami mam nadzieje, że pomaga ci cokolwiek mimo, że nie raz nie umiem skomentowac jakiejś sytuacji bo sama tego nie przeżyłam ale myśle, że to co dziewczyny pisza jest bardzo mądre i wesprze cie

idealnecialo ale jaja z ta koszulką no naprawde heheheh no i bądz tu mądrym ciekawe czy inne osoby jeśli kupowały 2 sztuki też zauważą różnice ( chyba, że to tylko ta czarna jakas inna jest )

a mnie mały kopie teraz po prawej stronie w żebra jeszcze nie jakoś strasznie mocno ale do przyjemności to nie należy

przez te wasze remonty też sobie wymyśliłam, że pomaluje sobie pokój
tzn chce tylko 1 ścianę bo wszytsko było malowane w grudniu ale sobie wymyśliłam 1 na taki mocny fiolet - zobaczyłam u kolegi bo na karcie kolorów w życiu bym go nie wybrała.
i niestety jest to farba ze śnieżki ale może jakoś będzie trzymać tym bardziej, że to nie jest duża ściana
jeszcze jutro ide się przejść do tego kolegi zobaczyć jak ten kolor w dzień wygląda

dooobranoc
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:12   #1415
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Nie mogę się już schylać a zakładanie skarpetek przypomina działania bojowe emerytki
Znam to jak usiłuję naciągnąć skarpetki to chyba na leżąco będę to robić bo już nijak nie potrafię się tak zgiąć xD
A ostatnio przy obcinaniu pazurków to się tak zasapałam, że tż mnie pytał po wyjściu z łazienki czy ja tam maraton kończyłam jakiś xD

Alguien - ślicznie ci ta piłeczka rośnie

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:27   #1416
agravka
Wtajemniczenie

widze, ze cisza na watku, wiec ide do lozeczka, poczytac troszke i zaraz wroci moj tz, bo jest w kinie na iron manie 2 z kolega
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:30   #1417
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ufff... przejrzałam ... bo o dokładnym przeczytaniu nie ma mowy

jeszcze raz DZIEŃ DOBRY

Muszę się położyć bo po dzisiejszej podróży + rozpakowaniu rzeczy+ małym sprzątaniu NIE MAM SIŁY

Brzuch coraz częsciej mam twardy ja skała. Mały wypina się tak, że z jednej strony brzucha mam górkę

Czasem biorę nospę bo mam już jej dość po 6 miesiącach brania non stop (decyzja lekarza). Wizytę mam w przyszłym tygodniu i potem już co dwa tygodnie. Dobrze, będę miała poczucie bezpieczeństwa.

Brzuch mam WIELKI - serio, nie duży, nie bardzo duży ale WIELKI. Może jutro zrobię zdjęcie to same ocenicie...
Ciężko mi jak diabli...

Nie mogę się już schylać a zakładanie skarpetek przypomina działania bojowe emerytki
Oj mi tez ciezko ze wszystkim A tu jeszcze 2 miesiace ja nie wiem jak to bedzie, chodze jak kaczka paralityk i w dodatku zgieta bo mnie brzuch ciagnie, buty juz ledwo zakladam, sapie caly czas tragedia.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Przegapilam niestety robienie zdjecia w pelnym 34 tyg, bo nie bylo nas w domku, za to mam z dzisiaj Takze dzis mam 34t 2d, wiec jak Wy liczycie, to juz 35 tydzien chyba
A! No i na porownaniach jest 2x wiekszy niz miesiac temu!!! Nie przesadzam
Super brzusio, taki maly teraz zazdroszcze.
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No to fotencje..
W rybaczkach i samym bialym topie i +czerwona z krotkim i rozowa. (30t 6dz.)
Bardo ladnie

Cytat:
Dziękuję Dzidzia. Chciałabym żeby było tak jak piszesz, żeby ta miłość matczyna przyszła sama, żeby to było uczucie, które samo się we mnie pojawi.
Czasami mam wrażenie, że moje posty mogą być odbierane jako ciągłe biadolenie, użalanie się i często mam ochotę za to przepraszać...
eee tam dobrze, ze sobie tu mozesz ponazekac, wcale nie odbieram tego negatywnie.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
bylam dzis na szkole rodzenia-pierwszy raz i najpierw byla pogadanka psychologa a pozniej zajecia z rehabilitantem. Powiem Wam, ze chyba nie bedziemy dalej chodzic, bo przejrzalam plan i nie ma zadnego tematu zwiazanego z opieka dzidzi takich jak kapanie, przewijanie itp. same durnoty (jak dla mnie) czyli cwiczenia oddechowe czy fazy pordu-tego nie chce sie uczyc, bo jak nie bede miala cesarki, to wole isc na zywiol. Przykro mi, bo Wy pisalyscie, ze mialyscie jakies fajne zajecia, a ja trafilam na jakies beznadziejne. Do tego cwiczenia, ktore jeszcze moglabym zniesc chociaz czulam sie jak slonik
Gdzie chodzisz do tej szkoly?

Ja ide spaciu tv jeszcze poogladam.
Teraz od kiedy mi jest tak ciezko boje sie, ze dzidzia wczesniej przyjdzie a ja tak bardzo chce ciaze przenosic z 6 dni conajmniej aby urodzic 22 lipca nie wczesniej :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:32   #1418
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Gdzie chodzisz do tej szkoly?
w warszawie na powstancow slaskich

a i jeszcze te cwiczenia wyobrazalam sobie, ze bede cwiczyc jakos razem z TZ, a faceci tylko siedzieli na krzeselkach i sie patrzyli jak dziewczyny na matach robia cwiczenia... u Was tez to tak wyglada?

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2010-05-04 o 23:35
Stary 2010-05-04, 23:33   #1419
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest przyszpitalna? Tylko taka prywatna?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 23:38   #1420
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie jest przyszpitalna? Tylko taka prywatna?
w przychodni na powstancow slaskich 19
Stary 2010-05-05, 00:05   #1421
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
idealnecialo ale jaja z ta koszulką no naprawde heheheh no i bądz tu mądrym ciekawe czy inne osoby jeśli kupowały 2 sztuki też zauważą różnice ( chyba, że to tylko ta czarna jakas inna jest )
Taaa napisala ze czarne sie nie rozciagaja tak:/. Trelefele, a co ma do tego kolor? Zgłupiałam.. A wogole mogli to zaznaczyc na aukcji albo mnie chociaz poinformowac, jeszcze wysylalam im maila z pytaniem czy sie jeszcze rozciagaja i do ile. I odpisali. A tu nagle czarna sie nie rozciaga, dziwna rzecz.
Napisalam z pytaniem ktore kolory oporcz czarnego rozciagaja sie tak jak biala. Ciekawe co odpisze. pewnie jak nie bedzie chcialo im sie placic za przesylke innej bluzki+pokryc mojej wysylki tej malej co im odeslac mam to zapewne wymysli ze tylko biala sie rozciaga a kolorowe nie. Ale wtedy niech sie nie zdziwi... bo wezme drugą białą! heh

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

A i dobrej nocki bo juz (a raczej dopiero) sie poloze... spijcie i snijscie soczyście
Stary 2010-05-05, 00:24   #1422
Siala_Bala
Zakorzenienie

niezawsze - dlaczego chcesz ciąże przenosić 6 dni??

Stary 2010-05-05, 00:34   #1423
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Augulentin--ja też uważam, że nie ma co wymyślać i za dużo kombinować z kosmetykami.........osobi ście jeszcze się na nic nie zdecydowałąm, myślalam o oilatum lub emoilum do kąpieli iiiiiii jeszcze myślę, bo ja to mam czas nie to co Ty eheheh lekko zazdroszczę.....tego terminu!!
zanim sie obejrzysz, to zleci Ci czas, nawet nie bedziesz wiedziala, kiedy
Poczatek ciazy wydawal mi sie najdluzszy, a potem to jak z procy strzelilo

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
przeżyłam szok jak zobaczyłam Twój brzuś!!! jest idealny!!! a Twoja figura... tylko pozazdrościć!
dziekowac

Cytat:
Avene to dobra firma. Moze sprobuj na poczatek zwyklymi specyfikami, a najwyzej jak mala xawmelcia bedzie uczulona, to wtedy kupisz cos drozszego

Cytat:
Anuszka ja nie oczekuję, że każda z Was mnie będzie pocieszała.
Dla mnie wiele znaczy, że mnie nie odrzuciłyście, nie osądziłyście przez pryzmat popełnionych błędów, a zaakceptowałyście mnie i mogę się Wam wyżalić i wielu rzeczy się od Was nauczyć.
Dziękuję.
lazurowa...przeciez nikt nie ma prawa Cie osadzac, prawic kazan itp. Pewnie, ze forum nie polega tez na tym, zeby tylko glaskac innych po glowkach. Natomiast glowny cel jego istnienia to wzajemne wsparcie. To jest Twoje zycie i robilas/bedziesz z nim robic, co uwazasz.
A dziewczyny mowia prawde - dziecko odmieni Twoj swiat, mimo iz narazie tego nie widzisz...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Alguien - ślicznie ci ta piłeczka rośnie
ostatnio jednego dnia dwie osoby mnie zaczepily na ulicy i powiedzialy 'to chlopiec, tak?' A ja odpowiadalam, ze nie, dziewczynka. Ale byly zdziwione, bo sugerowaly sie wlasnie ksztaltem, ze taka typowa pileczka

Cytat:
Ja ide spaciu tv jeszcze poogladam.
Teraz od kiedy mi jest tak ciezko boje sie, ze dzidzia wczesniej przyjdzie a ja tak bardzo chce ciaze przenosic z 6 dni conajmniej aby urodzic 22 lipca nie wczesniej :/
A czemu chcesz wtedy urodzic?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 00:39   #1424
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
zanim sie obejrzysz, to zleci Ci czas, nawet nie bedziesz wiedziala, kiedy
Poczatek ciazy wydawal mi sie najdluzszy, a potem to jak z procy strzelilo

dziekowac

Avene to dobra firma. Moze sprobuj na poczatek zwyklymi specyfikami, a najwyzej jak mala xawmelcia bedzie uczulona, to wtedy kupisz cos drozszego

lazurowa...przeciez nikt nie ma prawa Cie osadzac, prawic kazan itp. Pewnie, ze forum nie polega tez na tym, zeby tylko glaskac innych po glowkach. Natomiast glowny cel jego istnienia to wzajemne wsparcie. To jest Twoje zycie i robilas/bedziesz z nim robic, co uwazasz.
A dziewczyny mowia prawde - dziecko odmieni Twoj swiat, mimo iz narazie tego nie widzisz...

ostatnio jednego dnia dwie osoby mnie zaczepily na ulicy i powiedzialy 'to chlopiec, tak?' A ja odpowiadalam, ze nie, dziewczynka. Ale byly zdziwione, bo sugerowaly sie wlasnie ksztaltem, ze taka typowa pileczka

A czemu chcesz wtedy urodzic?
Ja tam znam przesąd, ze jak piłeczka to dziewczynka
ale mój brzuch też bym diagnozowała na dziewczynkę a siedzi chłopak
W pracy trzem dziewczynom trafnie wywróżyłam płeć

Stary 2010-05-05, 04:19   #1425
Basia84
Rozeznanie

tak sie zastanawiam jak u was wygladaja te skurcze przepowiadajace? bo ja juz sama nie wiem co mi sie dzieje maly tak strasznie sie wierci i nagle mocno zakluje mnie brzuch na doslownie 1-2 sekundy i tyle. nie wiem czy mi dziecko uciska na jakis nerw czy to moze te skurcze.... ehhhh jutro ide do lekarza wiec moze sie cos dowiem...
jeszcze 65 dni do konca

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-05-05 o 04:21
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 06:21   #1426
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
Wstałam i nie umiem zasnac...czuje ze bedzie drzemka popoludniu......
Cytat:

a i jeszcze te cwiczenia wyobrazalam sobie, ze bede cwiczyc jakos razem z TZ, a faceci tylko siedzieli na krzeselkach i sie patrzyli jak dziewczyny na matach robia cwiczenia... u Was tez to tak wyglada?
u nas faceci wyszli ale na nastepnych zajeciach(jutro -cwiczymy razem).
U Nas sa płatne 25 zł za zajęcia zapisałam się na Poród 2 czesci i kapiel noworodka(coś dla Tżta)ale chyba jeszcze wezme Połóg .Jedne zajecia 25 zł.
Cytat:
ja znam przesad ze jak piłka to chłopak...ale nigdy w to nie wierzyłam
Cytat:
Z tym płakaniem ze szczęścia może być problem, ale na pewno pomyślę o Was i o tym, że mogę na Was liczyć.

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
tak sie zastanawiam jak u was wygladaja te skurcze przepowiadajace? bo ja juz sama nie wiem co mi sie dzieje maly tak strasznie sie wierci i nagle mocno zakluje mnie brzuch na doslownie 1-2 sekundy i tyle. nie wiem czy mi dziecko uciska na jakis nerw czy to moze te skurcze.... ehhhh jutro ide do lekarza wiec moze sie cos dowiem...
jeszcze 65 dni do konca
chyba skurcze ...wiadomo, że każdy ma indywidualne odczucia ale to jest właśnie takie spięcie od kilku do kilkudziesięciu sekund a małego przy tym czasem swoją drogą czuje

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ----------

Cytat:
Ale zarazy!!!!!!!!!!!!!!
czarny material ciagnie sie mniej i innego nie mamy
prosze odeslac bluzke zwrocimy za nia pieniadze
pozdrawiam

Jeszcze zapytam z ktorych kolorow się rozciąga tak jak ten bialy top to moze sobie wybiore inny w zamian-pod warunkiem ze naprawde sie rozciąga.
oni tam juz pewnie dobrze wiedzieli o co kaman....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:10   #1427
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, TZ poszedl do pracy i znow caly dzionek sama, naszczescie tylko do 16
Wstawiam wam dzisiejsze foto 28tc 1 dzien....
Kto chce kawusie??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:16   #1428
vette
Zadomowienie

jak milo znowu Was podczytywac

Weekend nad jeziorkiem sie udal, bylo duzo slonca, zeglowania, nawet sie opalilam troche

Wczoraj bylam na zaleglym polowkowym usg , wszystko ok. Ginka spytala czy chce znac plec no i sie dowiedzialam, bylo idealnie widac wiec nie bylo watpliwosci Bedzie DZIEWCZYNKA
Slow brak by opisac jak baaaardzo sie cieszymy. Moja intuicja raz w zyciu mnie nie zawiodla.

Juz zaczela sie burza mozgow w kwestii imienia, ale mysle ze zostawimy sobie ta decyzje na czas po porodzie.
W czolowce imion: Jana, Pola i Lucja mielismy ogromny rodzinny sentyment do imienia Lena, ale ostatnio bije rekordy popularnosci no i chyba jednak sobie podarujemy.

itakasia za pamiec
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:38   #1429
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
jak milo znowu Was podczytywac

Weekend nad jeziorkiem sie udal, bylo duzo slonca, zeglowania, nawet sie opalilam troche

Wczoraj bylam na zaleglym polowkowym usg , wszystko ok. Ginka spytala czy chce znac plec no i sie dowiedzialam, bylo idealnie widac wiec nie bylo watpliwosci Bedzie DZIEWCZYNKA
Slow brak by opisac jak baaaardzo sie cieszymy. Moja intuicja raz w zyciu mnie nie zawiodla.

Juz zaczela sie burza mozgow w kwestii imienia, ale mysle ze zostawimy sobie ta decyzje na czas po porodzie.
W czolowce imion: Jana, Pola i Lucja mielismy ogromny rodzinny sentyment do imienia Lena, ale ostatnio bije rekordy popularnosci no i chyba jednak sobie podarujemy.

itakasia za pamiec
Gratulacje

Stary 2010-05-05, 08:11   #1430
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
bylam dzis na szkole rodzenia-pierwszy raz i najpierw byla pogadanka psychologa a pozniej zajecia z rehabilitantem. Powiem Wam, ze chyba nie bedziemy dalej chodzic, bo przejrzalam plan i nie ma zadnego tematu zwiazanego z opieka dzidzi takich jak kapanie, przewijanie itp. same durnoty (jak dla mnie) czyli cwiczenia oddechowe czy fazy pordu-tego nie chce sie uczyc, bo jak nie bede miala cesarki, to wole isc na zywiol. Przykro mi, bo Wy pisalyscie, ze mialyscie jakies fajne zajecia, a ja trafilam na jakies beznadziejne. Do tego cwiczenia, ktore jeszcze moglabym zniesc chociaz czulam sie jak slonik
qurcze moze poszukaj innej szkoly? az dziwne, że w Warszawie nie ma zadnej normalnej....

Cytat:
A tak wogole to czasem naprawde jest dobrze sobie popłakać! Nawet w ciązy. Bo i przy placzu wiadomo stres, i dzidzia sie denerwuje, ale bez placzu tez sie jest smutnym przygnebionym, w zlym humorze, czy wscieklym albo bezsilnym i tez dzidzia to czuje. Ale tak sobie poplakac, ulzyc. Czasem działa. Więc Lazurowa jezeli mialo by ci ulzyc, dać upust emocjom i smutkom to sądze ze i popłakać sobie powinnaś..
Jak mi bylo tak strasznie zle, np po wyjezdzie meza, chodzilam strasznie struta, wkurzona, zła, smutna wsciekla i bardzo cierpialam, a nie chcialam sie poplakac, chcialam wytrzymac. Ale jak w koncu nie wytrzymalam i łzy polecialy, a wlasciwie nie krople tylko potoki łez duzo żalu i smutku i uczucia beznadziei.. to mimo ze nic wlasciwie to nie zmienilo,ale bylo mi lżej. I sadze ze mojej dzidzi tez...
echhh

Cytat:
eee bzdurki z przesadami
ja mam brzuch jak piłeczka, od poczatku ciazy nie moge patrzec na slodycze a miecho bym jadla na kazdy posilek i jeszcze między, wyładniałam, mam piekną cerę.. a będzie dziewczynka
i najlepsze jest to, że gdzie nie pojde kazdy od razu prognozuje chłopaka hehehe

vette GRATULACJE!!! mi tez ogromnie podoba się Lena, ale ze względu na popularność odrzucilismy..

aaa i napisze Wam szybko, że byłam wczoraj u lekarza...
no i jestem na zwolnieniu juz do końca ciązy... w prawdzie dziś jeszcze w pracy, bo musze parę tematów zakończyć, ale od jutra śpię do oporu!! (czytaj: do 7,30 max bo potem siku :P)
ale 7,30 to nie codzienna pobudka koło 5,30..duuuuuzo więcej snu
moja córeczka waży równo 1 kg, ja wyniki wszystkie mam super a hemoglobina nawet mi wzrosła (miałam około 11 a teraz 12,4!!) wiec jestem bardzo, bardzo zadowolona
zmykam do roboty kochane! trzymajcie kciuki, żebym jakos przezyla mowienie szefostwu o zwolnieniu... :|

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-05-05 o 08:15
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:20   #1431
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
qurcze moze poszukaj innej szkoly? az dziwne, że w Warszawie nie ma zadnej normalnej....

echhh

eee bzdurki z przesadami
ja mam brzuch jak piłeczka, od poczatku ciazy nie moge patrzec na slodycze a miecho bym jadla na kazdy posilek i jeszcze między, wyładniałam, mam piekną cerę.. a będzie dziewczynka
i najlepsze jest to, że gdzie nie pojde kazdy od razu prognozuje chłopaka hehehe

vette GRATULACJE!!! mi tez ogromnie podoba się Lena, ale ze względu na popularność odrzucilismy..

aaa i napisze Wam szybko, że byłam wczoraj u lekarza...
no i jestem na zwolnieniu juz do końca ciązy... w prawdzie dziś jeszcze w pracy, bo musze parę tematów zakończyć, ale od jutra śpię do oporu!! (czytaj: do 7,30 max bo potem siku :P)
ale 7,30 to nie codzienna pobudka koło 5,30..duuuuuzo więcej snu
moja córeczka waży równo 1 kg, ja wyniki wszystkie mam super a hemoglobina nawet mi wzrosła (miałam około 11 a teraz 12,4!!) wiec jestem bardzo, bardzo zadowolona
zmykam do roboty kochane! trzymajcie kciuki, żebym jakos przezyla mowienie szefostwu o zwolnieniu... :|
Ja juz tez nie wroce do pracy przed porodem, ale spac nie moge...

Stary 2010-05-05, 08:22   #1432
kashha
Zadomowienie

Dzień dobry!
U mnie szaro, ponuro i mokro.
Rodzinka wychodząc z domu wybiła mnie ze spania, więc jem śniadanko i zastanawiam się jak tu spożytkować długi dzień...
Co prawda miały być zakupy z Maćkiem, ale nie oddzywa się więc nie wiem czy coś z tego będzie? Może poprostu pójdę sama?
Wyników z glukozy dalej nie mam

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:46   #1433
hd2005
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
spokojnej nocy....myślałam o Tobie w week
oj napewno wcale nie aż taka emerytka.... dobranoc
dziękuję za pamięć kochana

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
agravka - jak wiesz mnie również czeka CC. Chodzę do szkoły rodzenia i przyznaję się bez bicia (niezawsze świadkiem), że często dopytuję, przy każdym prawie temacie "jak to wygląda w przypadku CC".

Np. pani mówi o tym, że ze szpitala wychodzi sie po 2 dniach a ja juz pytam o CC. pani mówi o tym, że zaraz po porodzie daje sie dziecko do karmienia a jak pytam kiedy po CC itd.

My na pierwszych zajęciach mieliśmy ogólna pogadankę i film, który niestety nic (dla mnie i mojego M) nie wniósł. Widziałam takich kilka ...

Na kolejnych mieliśmy o żywieniu i była całkiem miło. Szczególnie gdy mówiono o żywieniu w trakcie karmienia.

Dzisiaj będą zajęcia, które właściwie nas nie dotyczą...
- fazy porodu
- znaczenie osoby tow. w porodzie
Pytałam M czy chce pójść, powiedział, że tak Ewentualnie się urwiemy z II części.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
u mnie w szkole też była kiszka,a za ćwiczenia to bym polowie ćwiczącym jedynke postawiła ..... booo źle wykonywały hehehe.......zboczenie zawodowe
no właśnie ... ćwiczenia
Hmmmm chyba pójdziemy ale nie wiem czy będę ćwiczyć. Może tylko popatrzę. Gin zalecał ostrożność

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Znam to jak usiłuję naciągnąć skarpetki to chyba na leżąco będę to robić bo już nijak nie potrafię się tak zgiąć xD
A ostatnio przy obcinaniu pazurków to się tak zasapałam, że tż mnie pytał po wyjściu z łazienki czy ja tam maraton kończyłam jakiś xD

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:

wczoraj bylam na zaleglym polowkowym usg , wszystko ok. Ginka spytala czy chce znac plec No i sie dowiedzialam, bylo idealnie widac wiec nie bylo watpliwosci bedzie dziewczynka
gratuluję

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-05 o 08:47
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:55   #1434
alutka78
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszle mamuski po weekendzie. Nie dam rady Was nadrobic, nie me takiej opcji. Napisalyscie tyle, ze hej.
Zaczely mi sie skurcze w lydkach, o mamusiu, az krzyknelam w nocy.
Dzis rano zauwazylam zielone uplawy. Jestem po poludniu umowiona z gin. Szczerze mowiac jestem troche zaniepokojona. Miesiac temu mialam problemy z grzybica bralam globulki. Myslalam, ze to juz koniec. Zawsze bylam podatna na infekcje drog rodnych. Teraz jestem ponoc bardziej na nie podatna, bo zmienia sie pf w pochwie.
Moze ktoras z Was miala tez taki problem.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, TZ poszedl do pracy i znow caly dzionek sama, naszczescie tylko do 16
Wstawiam wam dzisiejsze foto 28tc 1 dzien....
Kto chce kawusie??
Jaki duzy. Fajny. Ja jestem chetna na kawke.
Stary 2010-05-05, 08:57   #1435
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamuski po weekendzie. Nie dam rady Was nadrobic, nie me takiej opcji. Napisalyscie tyle, ze hej.
Zaczely mi sie skurcze w lydkach, o mamusiu, az krzyknelam w nocy.
Dzis rano zauwazylam zielone uplawy. Jestem po poludniu umowiona z gin. Szczerze mowiac jestem troche zaniepokojona. Miesiac temu mialam problemy z grzybica bralam globulki. Myslalam, ze to juz koniec. Zawsze bylam podatna na infekcje drog rodnych. Teraz jestem ponoc bardziej na nie podatna, bo zmienia sie pf w pochwie.
Moze ktoras z Was miala tez taki problem.

Jaki duzy. Fajny. Ja jestem chetna na kawke.
To zapraszam na kawusie

Stary 2010-05-05, 09:03   #1436
hd2005
Zakorzenienie

kawka lecę do kuchni

Alutka,współczuję. Zobaczymy co powie gin.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:12   #1437
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć dziewczynki! Byłam wczoraj u gina i wszystko ok. Szyjka trzyma itp. Ale nie robiła mi USG i nie znam wagi maluszka. Wkurza mnie to, że ona nie robi USG. Chyba pójdę zrobić gdzie indziej dla własnego spokoju.
Widziałam sie wczoraj z koleżanką, która mieszka w Anglii i przywiozła mi całą siatkę ciuszków. Ja ją o to prosiłam, ale oczywiście chciałam zapłacić. To powiedziała, że się obrazi jak jej dam kasę. Koniecznie muszę Wam zdjęcia zrobić, bo są słodkie
U nas zimno i leje i strasznie mi sie nie chce iść do pracy. Ale jak mus to mus

Cytat:
j

itakasia za pamiec
Właśnie mi Ciebie kochana brakowało, a nie zakodowałam, że jedziesz na weekend.
Serdeczne GRATULACJE!!!
Stary 2010-05-05, 09:13   #1438
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

idealnecialo ja też nie wiem co ma kolor do rozciągania bluzki jeżeli materiał jest taki sam
Alguien jaki śliczny mały brzusio, aż trudno uwierzyć, że to 35tcteż słyszłam o tych kształtach i się nie zgodzę bo w takim razie u mnie też powinien być chłopczyk.
karolcia228 śliczny brzunio
vette różowe gratulacje
pilotka f16 myślę, że szef to zrozumie, wkońcu jakby na to nie patrzeć to wsumie już końcówka ciąży więc najwyższa pora sobie odpocząć, super, że twoje wyniki są dobre, zazdroszczę hemoglobiny
alutka78 ja zawsze po zbliżeniu z moim M mam pieczenie, brałam na to jakieś globulki ale problem wraca, niby gin mówił, że to właśnie przez zmianę ph w pochwie i mówił, że nie ma żadnej infekcji ale jak teraz będę na wizycie to poproszę, żeby zrobił mi wymaz bo sobie wkręciłam, że to może być paciorkowiec daj znać jak po wizycie.

Wogóle to dzeń dobry już po sniadanku miałam jechać na jogę, ale wczoraj po długiej suchocie wkońcu z M sobie ulżyliśmy (jak wyżej pisałam nie zdaża się to często bo potem mnie piecze i to nie jest przyjemne uczucie) i rano wstałam z kłuciem w brawym boku na dole brzucha i troszkę mnie to martwi, więc nici z jogi bo wole nie ryzykować jeszcze rozciągania tego brzucholka.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:23   #1439
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny

Ale dziś sobie pospałam, wstałam przed 9

Piekne słoneczko dziś u mnie
vette gratuluję córeczki Może ja jutro w końcu na 100% dowiem się, co tam moja dzidzia ma miedzy nóżkami bo wychodzi na to, że tylko ja nie wiem
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:24   #1440
karolcia228
Zakorzenienie

Alutka- ja tez ostanio bralam jakis krem na bakterie, ale powiedziala ze to normalne, z TZ zadko mi sie zdazaly sie jakies infekcje, no ale to nie tylko od zblizen ale i innych czynnikow srodowiskowych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości