|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Hej Dukanki!
Nie kojarzycie mnie, zaglądałam tu od czasu do czasu, ale nigdy nic nie napisałam. Byłam współtwórcą pierwszych 5. wątków głównych o Dukanie, ale od ok. 6 wątku zaglądam tam może raz na miesiąc. Aktywniej pisuję na wątku o III. fazie ![]() No, ale ja nie o tym...czytam, że Wam motywacja troszkę pada, no i temu postanowiłam się do Was odezwać ![]() Moje Kochane trzymajcie się w postanowieniach dietkowych! Ja jestem już na IV fazie od 11.04 i mogę Wam powiedzieć szczerze, że waga na prawdę nie wraca! Faktem jest też to, że wiele nawyków zebranych w trakcie diety (np. nie dodaję soli, jem tylko ryż/makaron brązowy, pełnoziarnisty, chlebek pełnoziarnisty etc etc) po prostu trzeba stosować i po diecie. Pewnie jakbym nagle zaczęła jeść kanapki z białego chleba/bułek z masłem, do tego na obiady smażone kotlety z ziemniakami i na deser np ciastka to waga by wróciła. Ale na tej diecie nauczyłam się różnicować produkty, wiedzieć co jest dla mnie zdrowsze i wybierać właśnie to ![]() Jeśli chodzi o samą przygodę z Dukanem to zaczęłam od 17.09.2009r, a na III. fazę przeszłam jakoś pod koniec grudnia. Od tamtej pory do 11.04. dzielnie walczyłam z III fazą (najgorszą, bo najbardziej kuszącą moim zdaniem). Spadło mi 14kg i nic nie wróciło ![]() Także moje drogie dukanki - walczymy!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3392 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
http://detal.vitamin-shop.pl/product...roducts_id=110
![]() |
![]() |
#3393 |
Raczkowanie
|
Cholery jedne!!!! A ja w KSD pisze i krzycze !!! jak was zlapie to takie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CWICZYC WSZYSTKIE ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
witajcie parvati i monia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3395 |
Rozeznanie
|
hej Parvati
![]() ![]() Musze wziac sie w garsc, bo bedzie krucho, nie moge sie poddac, nie teraz. Tak dlugo o to walczylam, ze glupio by bylo ![]() Brzuch mnie boli okropnie, pewnie okres niedlugo nadejdzie, do tego jest taki wielki, ze szooook buuu. Siedze i ogladam sobie YCD i zamiast ruszyc dupsko i tanczyc z nimi, to ja tylko narzekam, ze sie nie ruszam ![]() ![]()
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Karadka oczywiście, że służę poradą
![]() ![]() Jak nie odpowiem to nie ze złośliwości a z braku czasu. No i prawda, że tu u Was spokojniej ![]() Elskede oj tak III jest bardzo ciężka w porównaniu z II czy I. IV w sumie też ciężka, bo niby wszystko już można, ale tak na prawdę to trzeba trzymać się pewnych zasad żeby nie przytyć. Zapomnij o tym co nagrzeszyłaś i od teraz wracaj na grzeczną III ![]() ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-05-05 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
Rozeznanie
|
dzieki Parvati
![]() ![]() kolorowych snów Dziewczęta ![]()
![]() |
#3398 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio miałam ochotę na weckend majowy na kapustę młodą i co? i d....a, bo w piatek jak wracałam z pracy to prawie echo w sklepach było, a w czwartek nawet nie pomyślałam żeby sobie kupić ![]() chodź Kochanieńka niech cię przytulę i ucałuję ![]() A cyckonosz i strój to z pewnością znajdziesz jakiś, ja z tym nie mam problemów ale za to ze spodniami zawsze miałam, bo dupsko i uda to masakra, a z gołą dupą chodzić się nie da ![]() Kasiu Kochanieńka no to ostatnio coś podupadłaś nam troszkę, mam tylko nadzieję że nie będzie przeciwwskazań ze strony lekarza do stosowania diety. A wcześniej - znaczy przed dietą - miałaś jakieś problemy wątrobowe i z alatem i aspatem? Kochana trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Ja po niedzieli idę na kolejne wyniki, bo postanowiłam tak co 1,5 miesiąca się kontrolować. Aż jestem ciekawa jak moje wyjdą. Cytat:
Już chyba raz gratulowałam ale się powtórzę - za wytrwałość, zgubione kg i wielką cierpliwość ![]() ![]() A swoją drogą szkoda że ty i inne weteranki nie bywacie na głownym wątku bo tam teraz cuda się wyprawiają, już nawet ksylitol jest jako dozwolony, a każda zaczynająca Dukać to wszechwiedza totalna. Zaglądnij czasem i inne weteranki również do tego namów ![]() Monia ciebie również pamiętam z głównego ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Vandros Kochana jak twoja dzisiejsza rozmowa o pracę? Zdawaj tu relację ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- no no no widzę że dzisiaj dzień odwiedzin ![]() wątek główny nas odwiedza ![]() witamy witamy ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-05-05 o 21:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
hehe Parvati ja za to Ciebie kojarzę bodajże z przepisowni
![]() ![]() Aaa zapomniałabym Monia_35 dzięki za radę z tym specyfikiem. Jutro poszukam jakiś informacji o nim na necie i może się skuszę, ale będę musiała to przemyśleć, bo cena nie powiem troszku wysoka ![]()
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
ale dzisiaj ze mnie ranny ptaszek
![]() ![]() ![]() ![]() na wadze -0,1 wiec dobre i to ![]() poza tym siapi deszcz co jak najbardziej rozumiem bo zawsze tak jest jak mam wolne ![]() dzisiaj mam napiety grafik wiec tak do 9 to jeszcze was tu odwiedze a pozniej w droge(pomijajac ze musze zaczac od wulkanizatora bo kapcia mam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- aktualizuje 1 strone! wiec poprawki prosze mi tu na prywatne wiadomosci wysylac ![]()
![]() |
#3401 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Ja z wagą nareszcie wróciłam do stanu z ubiegłego tygodnia a nawet mniej ![]() Wiedziałam że jak skończą się imprezy to mi rozum wróci ![]() Karadko wysłałam Ci wiadomość o wadze mam nadzieję że doszła bo jak wiecie jestem miszczem internetu ![]() Sylwusia ja dobrze Cię rozumiem mam ten sam problem z cycami co Ty w porównaniu z Tobą jestem starą babą ale jak miałam tyle lat co ty to też miałam wielkie Mówisz że faceci się gapią-to prawda ale jak jeszcze byłam panną to kilka niewybrednych komentarzy wpędziło mnie w takie kompleksy że całymi latami chodziłam w bluzkach-workach dopiero dziś odważę się założyć dopasowaną bluzkę choć i teraz jak się nie pilnuję to się garbię żeby troche ukryć biust To że teraz trochę inaczej na siebie patrzę to zasługa i ciężka praca mojego męża ![]() A jeśli chodzi o biustonosze to nareszcie znalazłam sklep gdzie staniki są ładne, seksi i zawsze coś znajdę w swoim rozmiarze A tak odnośnie naszej diety to wczoraj w polo markecie kupiłam serek "serduch" z pomidorami i bazylią-tłuszcz 3.3, węgle 2.0, białko 3.5, kcal 103-w 100 gramach - posmarowałam dukanowe bułki -jak dla mnie pycha ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- A tak w ogóle to was wszystkie kocham bez was już dawno byłoby po diecie ![]() ![]() ![]() Chyba mam dziś wyrzut endorfin ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 |
Rozeznanie
|
puku
puku odnotowałam nowy spadeczek ![]() ![]() poczytam zaraz co u Was poranek jakoś zajęty u mnie aa co do biustonoszy ja też duży biust 90D i od wielu, wielu lat biustonosz triumpha doreen od niedawna nowy model doreen luxury http://www.intima.pl/biustonosz-dore...ury-p-740.html jest naprawdę super ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- co do wynikow nie pisałam wam robiłam w ubiegłym tygodniu dr dała mi tylko kreatyninę i morfologię kreatynina spadła, ale w normie jeszcze i jeden ze wskaźników morfologii też tak samo teraz mam przyjść pod koniec maja na cholesterol i wątrobowe
![]() |
#3403 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!!
Z ta moja praca to slabo, ale we wtroek nastepna tylko ze na pol etetu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze szybko dostane jakas prace i sie wyprowadze bo moja dieta upada coraz nizej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3404 |
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutkie
Gratuluję spadków dużych i małych. Musimy się trzymać diety, nie grzeszyć to będą tylko duże spadeczki ![]() Jak to się łatwo pisze, gorzej w praktyce wygląda ![]() No ale wierzę w was Kochanieńkie i w siebie też, że damy radę. U mnie dzisiaj waga bez zmian, w gębusi dalej "trampek", susi to mam takie jak na kacu, ogólnie samopoczucie do ![]() Ech ponarzekałam sobie trochę i już mi lżej ![]() Na śniadanie zjadłam jajecznicę z 3 jajek, kawa, herbata, a na obiad mam wczorajsze klopsiki ![]()
![]() |
#3405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz próbowałyśmy kilka razy tam trochę rozumu dziewczynom przywrócić i zostałyśmy hm "wyproszone", więc pchać się nie będziemy ![]() Tak jak Wy - mamy swój mały klubik i jest ok ![]() Co do ksylitolu...heh śmieszna sprawa. To te paskudztwo co to 1 łyżeczka psa zabija tak? Ok, wiem człowiek nie pies, ale jak pies zdycha po 1 łyżeczce znaczy, że za zdrowe to to nie jest ![]() Na pewno się ogarniesz kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak czy siak - miło mi. Jasne, że będzie dobrze - wspólna pozytywna motywacja! ![]() Gratuluję spadków dziewczyny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3406 |
Rozeznanie
|
Dzieki Ewamik i Megi za pocieszenie
![]() ![]() ![]() co do diety to dzis na sniadanko- jajecznica z jednego jaja ze szczypiorkiem, pozniej jog nat z oterbami, i teraz 2 plasterki syznki + jedno jajko na pol miekko i niebawem obiad palka z kurczaka z rekawa ![]() ![]() zapomnialam dodac ze kregoslub nawala na maxa, i do tego cale gardlo w ropie, + zatoki schodza wiec niestety chorobsko mnie dopadlo ;(
Bitcoin Lotto - aż 2 BTC do wygrania! Edytowane przez sylwusia085 Czas edycji: 2010-05-06 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3407 |
Rozeznanie
|
sylwusia a przymierz jeszcze ten model z tryupmha o którym pisałam rano
one są naprawde "pojemne" ![]()
![]() |
#3408 |
Wtajemniczenie
|
Kochane tasiemiec mi się włączył dzisiaj.....
Jedyny plus z tego wszystkiego, że jem tylko proteinowe rzeczy: jajecznica z 3 jaj, 4 klopsiki wołowe, 3 płotki smażone na teflonie, serek President naturalny a do wieczora jeszcze trochę zostało i aż się boję. Chyba zacznę się zamulać colą 0% bo nic tylko bym jadła.
![]() |
#3409 |
Rozeznanie
|
agamagda ale wlazlam na rozmiarowke w necie i nie bylo G ani H, a w sklepie pytalam i tez dupa... mierzylam F i sa za male.... mimo ze dwa F mam juz od dawna i nosze ale.... teraz juz wiem ze sa za male bo dolem wychodza
chorobsko coraz gorzej mnie meczy, kupilam przed chwila termofor, masc rozgrzewajaca, ferwex i wygrzewanie,..... moze wieczorem sie odezwe papa
![]() |
#3410 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny coś do dzisiejszej pogody
![]() A: Kocham deszcz - tylko on na mnie leci. B: Nieprawda!!!! On Cię olewa ![]()
![]() |
#3411 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane moje
![]() a ja dzisiaj caly dzien w bibliotece w Lodzi, pksami tluklam sie 3,5h w obie strony, koszmar......... ale mam chociaz troche literatury do rozdzialu, z czego bardzo sie ciesze ![]() zaraz zaczynam walke z ostatnim rozdzialem - musze go poprawic brrrrrr, kawka zaparzona i zaraz zaczynam ![]() Dzis udal mi sie dzien P - jestem z siebie dumna ![]() a w ogole widzialam lecacego bociana (moj pierwszy bocian w tym roku), to humor mam nieziemski ![]() ![]() ![]() Jutro zrobie sobie PW - ale oszczednie ![]() Parvati - mnie glowny watek przeraza, kiedys tam weszlam, nawet cos naskrobalam, ale wszyscy mieli mnie w d****e, po drugie wiekszosc uwaza sie za dr Dukana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3412 |
Raczkowanie
|
Cześć Dukanki! Dawno nie pisałam bo miałam doła ale czytałam co piszecie. Wszystkie wątpiące trzymajcie się
![]() U mnie waga wróciła z przed majówki i odebrałam wyniki z badania krwi i moczu. Przeanalizowałam i stwierdzam że są lepsze niż rok temu. Wszystko w normie spadł poziom cukru, cholesterol , duży wzrost hemoglobiny. Widocznie dieta mi służy ![]() Współczuję chorującym i życzę zdrowia. Ja tylko kicham na okrągło więc spodziewam się giganta (kataru). Dziewczyny baczność!! Nie poddawać się -dietka i ćwiczenia -to nasza mantra. Nie straszna nam II faza a III sie nie boimy!!!! ![]() ![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
gdybyś poczytała troche o tym to wiedziałabyś że psom nie wolno go dawać bo wywołuje u nich wydzielanie dużych ilości insuliny, prowadząc w konsekwencji do znacznego obniżenia poziomu cukru we krwi. Na ludzi to nie działa - stosowany oczywiście z umiarem jest 100 x lepszy niż ten wielce wychwalany słodzik. Poza tym z tego co ja kojarze sporo doświadczonych Dukanek z Twojego grona też go stosuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
Hej, czy przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną dukającą?
Na dużym wątku Dukanowym moje posty giną wśród ploteczek, a ja jako początkująca mam trochę pytań (chociaż 2 książki sumiennie przeczytałam). I od razu pytanie nr 1: Czy to normalne, że mi tak gorąco? Spodziewałam się raczej tego, że będę marzła podczas diety, a ja wylewam z siebie siódme poty podczas normalnych codziennych aktywności...
![]() |
#3415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne że cię przygarniemy ![]() Co do gorąca to dziwne trochę, bo raczej zimno nam dokucza, ale różnie może chyba być. A może masz jakieś problemy z ciśnieniem?
![]() |
![]() |
#3416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy reaguje trochę inaczej nie ma reguły ale się nie poddawaj i szybko zobaczysz efekty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ja również się pociłam na początku a teraz jest mi raczej zimno
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też spodziewałam się zimna, ale może na początku jest jakoś inaczej. A co do ciśnienia, to jeśli już, to mam za niskie, ale generalnie raczej w normie. Nic to. Ważne, że nie chodzę głodna. Tylko pić mi się strasznie chce. Napiszcie mi proszę jakie macie dośwaidczenia z II fazą? Waham się pomiędzy 1/1 a 5/5... Czy są różnice w efektach? Uwielbiam zieleninę i byłoby mi chyba łatwiej w systemie 1/1, ale mam też silną motywację, więc jeśli w cyklu 5/5 ma być skuteczniej, to może jednak warto?
![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do informacji o ksylitolu - czytałam, owszem-nie musisz mnie pouczać ![]() Ja nikomu nie zabraniam stosowania tego, po prostu wyraziłam swoją opinię, że skoro mój pies mógłby zdechnąć od 1 łyżeczki to ja się tym truć nie będę. A co do słodzika - ja go nie wychwalam, więc nie wiem skąd w ogóle Twoja "pyskówka" w moją stronę ![]() Psujesz wrażenie sympatyczności tego wątku ![]() edit: Leejam ja też się pociłam okropnie w fazie uderzeniowej - to później przechodzi ![]() Co do wyboru trybu - ja jechałam 5/5, bo jak zaczynałam dietę to był tryb "standardowy". W moim wypadku okazał się bardzo skuteczny, a i nie doskwierał aż tak mocno ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-05-06 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Efekty, to ja już widzę. Dziś rano po 1 dniu -1,5kg, a po dzisiejszym dniu, kiedy naprawdę się nie oszczędzałam z jedzeniem i wypiłam chyba z 5litrów napojów na plusie mam teraz 0,5kg w stosunku do porannego ważenia. Pewnie rano znowu będzie mniej. Nie sądziłam, że to może aż tak dobrze działać...
![]() |
![]() |
#3420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do systemu to różnie, na każdego działa inaczej i trzeba samemu wyczuć co będzie dla niego wygodne i skuteczne. Ja idę 4P/3PW - nie opisywał Doktorek takiego systemu, ale sporo dziewczyn nim idzie i jak dotąd nie narzekam na spadki, a jest wygodny bo nie muszę liczyć i pilnować dni i zawsze warzywka mam na weckend, więc jak będą jakieś grilowania to oprócz cycka z grilla to jeszcze jakąś surówkę można zjeść ![]() dokładnie ![]() dlatego lepiej zignorować takie wpisy i nie będzie dalszej dyskusji ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.