Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 21:17   #2731
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

Nie spotkałam się/nie słyszałam jeszcze o takim rozpoczęciu wesela polonezem
http://www.youtube.com/watch?v=4-eYS...eature=related
Nasze wesele zaczęło się od Poloneza. Potem goście zostali już na parkiecie i był pierwszy taniec. Mieliśmy wodzireje i raczej nietypowe wesele dzięki temu, jak mówiliśmy to ludzie sceptycznie podchodzili a potem byli zachwycenia, że na takim fajnym to jeszcze się nie bawili.

[QUOTE=dziewczyneczka89;19 050227]
bylam w Hiszpanii na Costa del Sol ładne widoczki , W Turcji tez slyszalam ze jest fajnie
QUOTE]

Jak dla mnie Egipt przebił wszystko chociaz była bardzo sceptyczna i nie chciała na początki za nic do Egiptu, a byłam też w Hiszpani, Turcji i Tunezji... rafy koralowe mnie zauroczyły... tylko w Australi piekniejsze, ale to jak na razie marzenie....ale kiedyś kto wie..

Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:22   #2732
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
ja właśnie zaczynam zbierać materiały do pracy. Musze do końca semestru oddać przynajmniej pierwszy rozdział. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać! nie widziałam żadnej magisterki na oczy nigdy. Nawet nie wiem od czego zacząć. Na razie mam temat, mam grupę badana polską załatwioną, mam kilka książek które do tej pory uzbierałam przez studia o tym temacie i zero pomysłu. Najgorzej chyba zacząć. A jak wy się za to zabierałyście? Skąd wiadomo jak najlepiej napisać ten pierwszy teoretyczny rozdział?
Ja juz na pierwszym roku mialam zajecia z jednym doktorantem, ktory stwierdzil, ze przyda nam sie wiedza o tym jak sie pisze magisterke, a ze na te zajecia chodzil tez jeden koles z MISH-u, ktory byl w trakcie pisania, to od razu nam pieknie wyjasnil, ze: Zakonczenie, jak nazwa sama wskazuje pisze sie na poczatku. No to juz wiesz od czego zaczacPowodzenia
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:23   #2733
Ellin_ak
Rozeznanie

kurrr...
zapominałam służbowego telefonu z pracy, a od 22:00 zaczynam dyżur...muszę po niego iść...a tak mi się nie chce. Nie bardzo daleko, ale i tak
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:27   #2734
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tytuł to: "Uwarunkowania wypalenia zawodowego ratowników medycznych w kontekście międzykulturowym.", ale myślę że jest niepełny. Będę pisała o tym jak forma pracy wpływa na psychikę ratownika w Polsce i Stanach i o tym jak widzą pomoc psychologa: czy ją dostają, czy są zadowoleni, czy chcą innej, jak sobie ja wyobrażają. Będzie do tego kwestionariusz Maslach i moja ankieta. Promotorka kazała mi dodać jeszcze poza warunkami pracy jeszcze jeden czynnik- osobowościowy, ale jeszcze nie zdecydowałam jaki. Powiedziała, że to co chcę zrobić to za mało na magisterkę- pewnie ma racje, tylko wydaje mi się to takie zbędne...
To ja bym to rozpisała (po dodaniu pomocy psychologa) tak:
1 rozdział:
ratownicy: charakterystyka zawodu, warunki pracy, różnice w danych krajach
+ można tu wspomnieć o psychologu pomagającym ratownikom - jaki wymiar godzin w danym kraju obowiązuje
2 rozdział:
wypalenie zawodowe: co to jest, etapy powstawania (czyli najpierw cały podrozdział o stresie), przyczyny, skutki
później konkretnie o wypaleniu zawodowym u ratowników
i na koniec rola psychologa w zapobieganiu wypaleniu zawodowemu

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19060323]
Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja juz na pierwszym roku mialam zajecia z jednym doktorantem, ktory stwierdzil, ze przyda nam sie wiedza o tym jak sie pisze magisterke, a ze na te zajecia chodzil tez jeden koles z MISH-u, ktory byl w trakcie pisania, to od razu nam pieknie wyjasnil, ze: Zakonczenie, jak nazwa sama wskazuje pisze sie na poczatku. No to juz wiesz od czego zaczacPowodzenia
Tego jeszcze nie słyszałam
Ale na pewno wstęp się pisze na końcu
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:40   #2735
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam- na kieliszki. Na nóżki od kieliszków do wina. Widziałam filmik na youtube, gdzie proponowali fajne dekoracje ślubne- normalnie taka ozdoba jest bardzo droga, ale ja za grosze zrobię swoje. W pełni sama odpowiadam za dekoracje i nie będzie ich wiele, ale będą oryginalne Cała zastawa i obrus będzie biały. Ja na serwetkach zawiążę bordowe kokardy, będzie na środku stał czerwony wazon i wokoło niego świece czerwone i w innych jego odcieniach. I czerwono- srebrne koraliki na kieliszku. Wydaje mi się, że to ładne tanim kosztem. Mam tez 7 parapetów- obstawię je miskami z wodą, kulkami szklanymi (czerwonymi i przeźroczystymi) i umieszczę pływające świeczki a po obu stronach świece. Parapety są duże, a okna półokrągłe- będzie ładnie
Poniżej foty z netu jak to wygląda.
Załącznik 3084058 Załącznik 3084059

Załącznik 3084060 Załącznik 3084061

Załącznik 3084062
Dziękuję Właśnie przeczytałam, że na kieliszki ale nie wiedziałam o co chodzi. Teraz już rozumiem Ciekawa ta Twoja dekoracja, na pewno super będzie to wszystko razem wyglądało A te obraczki będziesz zawiązywała na nóżkach czy będą jakoś nakładane?
Stary 2010-05-05, 21:53   #2736
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Dziękuję Właśnie przeczytałam, że na kieliszki ale nie wiedziałam o co chodzi. Teraz już rozumiem Ciekawa ta Twoja dekoracja, na pewno super będzie to wszystko razem wyglądało A te obraczki będziesz zawiązywała na nóżkach czy będą jakoś nakładane?
na gumce takiej specjalnej do biżu. Więc się nałoży- a po wszystkim przydadzą się jako pierścienie do serwetek np.
Stary 2010-05-05, 21:55   #2737
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Taaa... śmiej się śmiej... kurczę mogłam pójść na jakieś studia z zarządzania, albo logistyki, a nie się pakować w jakieś humanistyczne sranie w banie Albo mogłam w ogóle na te studia nie iść... Nie wiem po co mi ten tytuł mgr, skoro jak to powiedział pewien mądry człowiek, Ferdynand Kiepski "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy" Bleeeh.... Doła mam jak sobie pomyślę, że tyle lat życia na takie bzdury zmarnowałam... sorry... już nie będę smęcić...

No i jeszcze mnie ten koleś w podpisie pałą straszy Mogę mu pokazać tak i niech se tą pałę w tyłek wsadzi i nich sobie nie myśli, że się go boję
Dobre

A co do mgr to tez u mnie blada dupcia. Jedne studia skończyłam, ale jeszcze bez dyplomu i nie wiadomo po co je robiłam, chociaż fajowe bardzo tylko że i tak pracy nie mogę znaleźć i się w ogóle zastanawiam czy skończyć mgr - a już prawie rok przekładam ale inż mam więc spoko. Natomiast studiuję teraz logistykę super kierunek, i ten kierunek chętnie pociągnę do mgr, chociaż zobaczymy czy za 1,5 roku będzie mi się chciało iść na mgr

Edytowane przez Remmi
Czas edycji: 2010-05-05 o 21:57
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:59   #2738
madmuazelle
BAN stały

Nasze wesele zaczęło się od Poloneza. Potem goście zostali już na parkiecie i był pierwszy taniec. Mieliśmy wodzireje i raczej nietypowe wesele dzięki temu, jak mówiliśmy to ludzie sceptycznie podchodzili a potem byli zachwycenia, że na takim fajnym to jeszcze się nie bawili.[/QUOTE]
Aha.No powiem/napisze ci że ciekawie tak rozpocząc wesele-polonezem

Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem [/QUOTE]
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:03   #2739
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
Woda a nie tu jakieś przerażenia
U mnie to tak wlasciwie radosci i przerazenia tak po polowie

Cytat:

Tego jeszcze nie słyszałam
Ale na pewno wstęp się pisze na końcu
Bo to MISH-owiec byl, oni z natury inni sa(przepraszam jesli kogos urazilam).
Stary 2010-05-05, 22:13   #2740
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
U mnie to tak wlasciwie radosci i przerazenia tak po polowie
A do mnie stres jeszcze nie dociera... Chyba, że podświadomie i przez to ostatnio mam strasznie słabe pazurki i włosy...

Jutro od rana mam koło z ochrony środowiska - oj, to będzie rzeźna... A poprawka będzie w czwartek po ślubie, więc również będzie wesoło... A potem mykam do okulisty i proszę o żebym dostała pozwolenie na założenie soczewek na ślub (i nie tylko na ślub...)

Jeszcze mnie zaczynają drażnić niektóre osoby u mnie w grupie od projektów, bo się doprosić nie mogę, żebyśmy się podzielili pracą... Na szczęście mam jednego kolegę, z którym robię dwa projekty i uzgodniliśmy, że on robi jeden, a ja w drugim jego część, żeby się nie rozdrabniać I żałuję, że niektóre grupy nie mogą być mniejsze, bo tak to pewnie tylko z nim bym tam była, a nie użerała się z innymi... Mam najwięcej na głowie z tych ludzi (ślub, drugie studia), a na razie tylko ja wykazuję wolę pracy...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:16   #2741
Martoolka87
Zakorzenienie

Idę spać, bo jutro o 6.30 pobudka
Dzieciaki ze szkoły, w której mam praktyki robią przedstawienie dla gości z zagranicy A mój wielbiciel będzie tańczył (zapomniałam Wam ostatnio napisać, że go na lekcji pochwaliłam, że jest grzeczny, a on na to "Ja zawsze jak pani u nas jest to jestem grzeczny" ). TŻ jest zazdrosny, bo ja też się zakochałam w tym dzieciaku, taki zdolny jest Chciałabym mieć takiego synka
Stary 2010-05-05, 23:41   #2742
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
osobiście uważma, po czytaniu was i rozmów ze znajomymi, że teściowe w więksozści to laski ( w sensie matrony, które nie moga pogodzić się z tym, że one nie są najwazniejsze, że nagla ktoś inny podejmuje decyzje, zieją jadem na prawo i lewo, pragna władzy, której nigdy nie zdobędą.
a moja tesciowa nie pisnie mi ani slowka jak ma na cos narzekac to do TZa biedny moj TZcik... szczegolnie, ze ostatnio chyba zaczela wchodzic w okres menopauzy... strasznie czepliwa sie zrobila. TZ juz zaciera raczki na wyprowadzke z domu

Cytat:
To tak jak my We wtore będziemy wszystko od rana załatwiać i juz jesteśmy umówieni na 18.30 na spisanie protokołu Organistę przy okazji też może się uda odhaczyć, bo zespół już mamy dogadany do kościoła
a my chyba USC jednak w ten piatek zalatwimy, bo TZ jutro wieczorem (fajnie miec dlugo otwartego dentyste) ma wyrywanie osemki i w piatek bedzie mial z tej okazji L4, wiec akurat bysmy sobie na spokojnie podjechali
ale do spisywania protokolu to mi sie w ogole nie spieszy bo sie to laczy z pierwsza spowiedzia przedslubna... brrrr

dziewczyny, a jak bierzemy slub w obcej parafii (ani nie mojej ani nie TZa) to trzeba w trzech parafiach na zapowiedzi dawac

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie - zapraszacie kogoś z pracy an wesele
moj TZ (pracuje w banku) zaprasza 4 osoby ze swojego oddzialu (w tym dyrektorke) i 2 osoby z innych oddzialow wszystkich ich dobrze znam i ogolnie sa fajnymi ludzmi, nie tylko jako wspolpracownicy, ale tez jako znajomi, wiec nie mogloby ich u nas zabraknac
nawet beda u nas osoby, ktore TZ poznal w swoich poprzednich pracach, a ktore zostaly poprostu dobrymi znajomymi juz bez powiazan zawodowych

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
zdzieram tapetę ze ścianzdarłam 4 paski i mam dosyć...
mnie tez to niedlugo czeka i cos czuje, ze to bedzie upierdliwa w zrywaniu tapeta

Cytat:
Ja słyszałam, że chcąc mieć ślub w Mariackim albo na Wawelu tyle własnie sie czeka. Trzeba zamówić ślub a potem ma się dużo czasu na szukanie męża
ja ide na slub znajomych w Mariackim w czerwcu i nawet tam wystarczylo zaledwie 2 lata wczesniej zaklepac date

Jak dla mnie Egipt przebił wszystko chociaz była bardzo sceptyczna i nie chciała na początki za nic do Egiptu, a byłam też w Hiszpani, Turcji i Tunezji... rafy koralowe mnie zauroczyły... tylko w Australi piekniejsze, ale to jak na razie marzenie....ale kiedyś kto wie..
[/QUOTE]

ooo wrocilas i widze, ze sie podobalo
tez bylam zauroczona ta rafa na Ras Um Sid a w sierpniu jedziemy na jeszcze lepsze rafy, bo w Marsa Alam sa bardziej dziewicze i mniej zniszczone przez turystow no i wiecej zwierzatek wiekszego kalibru jest typu delfiny, rekiny czy diugonie. juz sie nie moge doczekac
wciaga snurkowani/nurkowanie, prawda? nas z TZem strasznie wciagnelo
wlasnie niedlugo trzeba sie bedzie skontaktowac z jakas baza nurkowa tam na miejscu i zapowiedziec sie na kurs

a my wlasnie wrocilismy z naszego przyszlego mieszkanka jutro jest wywozka gratow wiekszych gabarytow, wiec dzis trzeba bylo conieco zniesc pod smietnik mamy juz powieszone nowe zyrandole, zlozony stolik i takie tam drobnostki teraz musimy sie porozgladac za jakas fajna pralka i zaprosic hydraulika zeby nam wszystko pieknie popodpinal, bo tam wczesniej nie bylo zmywarki, a do kuchni wstawiamy tez pralke, wiec troche sprzetu trzeba podlaczyc...
padam z nog

jeszcze dzis odebralismy zawieszki no wodke strasznie mi sie podobaja - beda idealnie pasowac do kolorystyki na sali zamowilismy 30 zawieszek z 10 roznymi wierszykami (jeden wierszyk na 3 zawieszkach)
tak wygladaja:
Załącznik 3084460 Załącznik 3084461 Załącznik 3084462

a jutro mielismy isc na juwenaliowy koncert Kultu (plenerowy), ale chyba ze wzgledu na pogode sobie darujemy. w sumie juz nie raz bylismy na Kulcie, wiec jakos przezyjemy
szkoda, ze ten maj taki kaprawy, bo fajne Juwenalia sa... tyle ze same koncerty plenerowe... a tu przyszlo nam zyc w krainie deszczowcow

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:46
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:48   #2743
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
?
Kupiłam dziś koraliki- będę robić obrączki na kieliszki. Koleżanki z pracy obiecały się włączyć do pracy- mam nadzieję, że szybko sie uporamy i 70 będzie gotowych

ile taki żel na paznokcie kosztuje?
40zł wraz z wykonaiem frencha i naklejką 1 warstwa żelu
Cytat:
Kurde, wlasnie mi mama oznajmila, ze ona zamawia winietki bo gdzies tam niedaleko jest drukarnia i normalnie od razu mam stresa, bo na cos nie mam wplywu i boje sie ze jakies wiejskie mi kupi, bo ona potrafi tak ni w piec ni w dziesiec cos wybrac. Nic to, najwyzej pojade w poniedzialek i nowe zamowie. Okropna jestem, no nie?
okropna jestes a ty tak normalnie czy tylko w sprawach ślubnych tak sie zachowujesz?:P
Cytat:
TŻcik w pracy, wiec seksik mogłabym jedynie z tym kolesiem co na mnie w podpisie pałą macha, ale mam na niego focha, więc z seksu nici
Martoolka nie mogę umieram

Lain tylko do 2 kościołów- parafii panstwa młodych
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:51
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:52   #2744
madmuazelle
BAN stały

Marta,uroczy ten dzieciaczek. Napatrz się,napatrz na niego,to może wam taki fajny synek wyjdzie.Tzn bez patrzenia tez fajny synek,czy tez córa Wam fajna wyjdzie.
Stary 2010-05-06, 00:04   #2745
Ellin_ak
Rozeznanie

ja idę spać bo po 5 trzeba wstać normalnie do pracy...oby nikt nie dzwonił znowu w nocy. Pacjenci czasem nie mają poczucia czasu. Dobranoc dziewczynki.
Stary 2010-05-06, 00:08   #2746
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
okropna jestes a ty tak normalnie czy tylko w sprawach ślubnych tak sie zachowujesz?:P
Wlasnie nie wiemTeraz mi sie wydaje, ze ja tak mam zawsze, ale np lubie jak TZ decyduje co bedziemy jedli
Stary 2010-05-06, 00:22   #2747
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Jutro od rana mam koło z ochrony środowiska - oj, to będzie rzeźna... A poprawka będzie w czwartek po ślubie, więc również będzie wesoło... A potem mykam do okulisty i proszę o żebym dostała pozwolenie na założenie soczewek na ślub (i nie tylko na ślub...)

zrobiłam 5 stron albumu i razem z TŻ 2/3 ściany oberwaliśmy z tapety.
TŻ kupił taki płyn co to niby tapeta lepiej schodzi i chyba rzeczywiście trochę działa, choć rewelacji nie ma

Jutro powtórka z rozrywki czyli pół dnia zdzieram tapetę, pół robię albumy a wieczorem ciąg dalszy zrywania tapety ( TŻ musi przestawić meble z drugiej strony ) .

W sumie to nawet mi się chce to wszystko robić, w albumy się wprawiłam i nawet wena przychodzi, a jak myślę sobie że już niedługo będziemy sobie mieszkać z TŻ w tym pokoju co remontujemy to aż mi się chce zciągać tą tapetę

Idę spać bo jutro kolejny trudny dzień... oby obudzić się bez zakwasów po dzisiejszym

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 00:46   #2748
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
współczuję choroby a zaproszenia ładne

u mnie też niemiła sytuacja była jak pojechaliśmy w sobotę do TŻ chrzestnego zapraszać na ślub to ona oczywiście też chciała jechać bo to jej rodzina i jak wyjechaliśmy z domu o 16 tak wróciliśmy o 1 w nocy w ogromnym deszczu i burzy. Nie dało się jej wyciągnąć wcześniej, choć już od 19 próbowaliśmy. TŻ nie pił bo prowadził a teściowa piła bimber a ja nalewki, no i jak się już upiła to mówi coś w tym stylu : "że ja myślę że bym Cię przepiła", a ja na to że wprawdzie nie często pijam, ale mogę wypić dużo- nie chciałam od razu zakładać że ją przepiję, co ona załozyła i już mnie wku***ła, a potem jeszcze ciągle TŻ towi mówiła że on musi mieć do niej szacunek, że to największe przykazanie, najważniejsze- czcij ojca swego i matkę swoją, TŻ już siedział wkurzony, no to ja mówię do niej że ciągłym powtarzaniem nie da się nauczyć szacunku, albo się to wynosi z domu albo nie, to aż zdębiała, a potem znowu mówiła że ona to się czepiać nas nie będzie, ale jeśli będą dzieci to będzie bo ona nie pozwoli ich bić no masakra, ja to nawet muchy nie zabiję, nie uderzę zwierzęcia a co dopiero dziecko, mój TŻ tak samo, no więc ja jej na to mówię: A u mnie w domu to sie i dzieci nie będzie biło i zwierząt ( a ona czasem uderzy psa jak ją wkurzy ) więc znowu się jej głupio zrobiło. No i chyba już ostatnia rzecz, coś była mowa odnośnie kościoła i TŻ mówi że on ma wiele księżom do zarzucenia, a ona aż wstała tak się w niej zagotowało i mówi do niego że co on wygaduje, niech jej nie wkurza itp. a ja na to że myśle że nalezy szanować cudze poglądy No i wróciłyśmy do domu prawie w ciszy, oprócz burzy za oknami nie było nic innego słychać. Myślałam że jest inna a tu jak się napije to pieprzy trzy po trzy No i jeszcze wymysliła że jej marzeniem to od zawsze było żeby tam jakiś ksiądz z rodziny dalekiej udzielał nam ślubu - no spoko tylko czego nigdy o tym nie mówiła, tylko na 2,5 m-ca przed ślubem. No i nic jej nie obchodzi to że my nie chcemy gościa z orkiestry grającego u Młodego i Młodej na błogosławieństwie, bo ona chce i jej się to podoba. Normalnie miałam ochotę coś jej zrobić w sobotę...
dzięki
Wspólczuję teściowej... Już teraz nieźle sobie z Tobą pogrywa, ale widzę, że się nie dajesz!
Moi teściowie mówią, ze muszą ze mną porozmawiać nt zapowiedzi, bo z TŻ się nie da. a ja już mówilam, ze nie ma pośpiechu, że pójdziemy już z wszystkimi dokumentami, może w przyszłym tygodniu. dziś jest 3 m-ce i 2 dni to nie mogę wcześniej brać dokumentów, bo są ważne 3 m-ce. Przecież nie muszą zapowiedzi byś równo 3 m-ce przed prawda?
Cytat:
osobiście uważma, po czytaniu was i rozmów ze znajomymi, że teściowe w więksozści to laski ( w sensie matrony, które nie moga pogodzić się z tym, że one nie są najwazniejsze, że nagla ktoś inny podejmuje decyzje, zieją jadem na prawo i lewo, pragna władzy, której nigdy nie zdobędą.
niestety jak się pojawia wnusio ataki nasilają się w pewnym sensie rozumiem je, ale moim zdnaiem to one powinny się dostosować a nie trakotwać nasze śluby jako własne i wymyślać co one by chciałyitp, miały swój ślub i tyle a teraz nasza kolej
jendego sie obawiam, ze bedę też taka okropna
Zgadzam się z Tobą w 100% i też się tego obawiam!
Cytat:
Weszłam na pewien wątek,a tam pewna PM-ka napisała,że tam gdzie ona będzie mieć wesele ( w 2011 ) są już zapisy na 2014
OMG masakra! My zamawialiśmy salę i zespół na 2 lata wcześniej i to mi się wydawało grubą przesadą, a co dopiero 4 lata! Można mieć wtedy kilku partnerów/narzeczonych

A my dziś sie strasznie pokłóciliśmy z TŻtem, naprawdę, dawno tak miedzy nami nie było.. poszło o winietki, on jest absolutnie na nie i powiedział, kto mi pranie mózgu zrobił, że je chcę, jak gadaliśmy o tym z pół roku temu, że nie bierzemy ale szybko się pogodziliśmy bo uznaliśmy, że bez sensu się o coś takiego kłócić. Ale właściwie mi nie chodziło o winietki, tylko o to, ze zarzucił mi, że to moja rodzina mnie namówiła do winietek To już nie mogę mieć własnego zdania?

dziś też proszę Was o kliki w banerek

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-05-06 o 00:50
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 01:17   #2749
woda sodowa
Wtajemniczenie

Aas, a czy to nie twoja sukienka http://www.youtube.com/watch?v=Pe2ubCeWpvM wydaje mi sie, ze twoja na dole nie miala tego wyciecia z tiulem, ale badyl podobny.

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-05-06 o 01:45
Stary 2010-05-06, 02:10   #2750
madmuazelle
BAN stały

luska,no załatwianie sali na 2 lata przed to jest max,ale 4 jak dla mnie to nie pojete. A co do kłotni,eh te winietki. Będzie dobrze,dogadacie się.
Kliknełam
Stary 2010-05-06, 07:15   #2751
ultraradiola
Wtajemniczenie

witka z rana

ale mi się che spać no masakra Tz ma dzisiaj wolne i tak strasznie nie chciało mi się wychodzić z łózka jak on sobie smacznie spal ale i tak o 10 min przeciąglam swoje leżenie

U
W
A
G
A

dziś mam studniówkę poczułam ze coś mi brzuszek ścisło

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-05-06 o 07:16
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:05   #2752
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Ciebie Bardzo mądrze podeszłaś do sprawy. Krytykując teściową przy TŻ można doprowadzić do sprzeczki. Może być wtedy tak, że on uzna, że to Ty jestes stroną atakującą i będzie bronić mamy.
Jak to się mówi, uczymy się całe życie
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
ja lubię ten cytat K.W.
"Nowi ludzie....
dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno,
odtąd jedno, chociaż nadal dwoje." nie wiem, ale tak mi się te słowa podobają
Mnie się też bardzo podoba ten cytat I mamy go na naszych zaproszeniach, już daaawno sobie umyśliłam, żeby go umieścić

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

U
W
A
G
A

juz tylko 100 dni
A ja miałam fajny dzień wczoraj, byłam u swojego fryzjera, podciął mi grzywkę i twierdzi, że już wie jak mnie uczesze 15 maja na ślub koleżanki Stwierdził że ma wizje Powiedziałam mu, że na pewno zapomni, ale ostro obstaje że będzie pamiętał. Zadzwoniła kobieta z drukarni i mamy już nasze zaproszenia Właśnie tak się cieszyłam. W ogóle to jak już miałam je w dłoniach, to jakoś tak w sercu ciepło mi się zrobiło Kobieta mówiła, że jakiejś parze też te zaproszenia się spodobały i ona sama stwierdza, że coraz bardziej jej się podobają, bo nie miała swoich faworytów A wieczorem byliśmy na pierwszej lekcji tańca. Bardzo nam się podobało, szło nam całkiem nieźle, TŻ taki kozak a jak przyszło co do czego to nie było już tak kolorowo Ale słoń mu na ucho nie nadepnął i instruktorka jest dobrej myśli, twierdzi, że to tylko kwestia wyćwiczenia. Ja załapałam szybko więc będziemy sobie w domu ćwiczyć też Myślę, że spokojnie damy radę z walcem. A i przyznam że mnie wczoraj mięsnie nóg jednak bolały.
nie chcą mi się załączniki ładować, więc później wkleję fotki zaproszeń
Stary 2010-05-06, 08:05   #2753
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a tu przyszlo nam zyc w krainie deszczowcow
No włacha... wczoraj u mnie tak ładnie było, a dziś znów szarówka

Cytat:
Martoolka nie mogę umieram
Fajnie, że Was rozbawiłam. Chociaż ja przyznam szczerze miałam wczoraj doła wielkości rowu mariańskiego (ale ja nawet jak mam doła to głupieje ;-p) i jeszcze mnie trochę trzyma.

Cytat:
Marta,uroczy ten dzieciaczek. Napatrz się,napatrz na niego,to może wam taki fajny synek wyjdzie.Tzn bez patrzenia tez fajny synek,czy tez córa Wam fajna wyjdzie.
Jak się postaramy to pewnie nam wyjdzie Ale na razie się nie staramy

Cytat:
ale mi się che spać no masakra Tz ma dzisiaj wolne i tak strasznie nie chciało mi się wychodzić z łózka jak on sobie smacznie spal ale i tak o 10 min przeciąglam swoje leżenie

za studniówkę
Mi się też nie chciało wstać, więc celowo zaspałam na pierwszą lekcję No ale na drugą muszę się jakoś wygramolić.
Będę popołudniu. Miłego dnia
Stary 2010-05-06, 08:49   #2754
Ellin_ak
Rozeznanie

ja dziś zaspałam do pracy
ale wyszykowałam się ekspresowo i byłam o 7:40. Musze zostać przez to 40 min dłużej...
straszna dziś pogoda, ale Tż wraca jutro raniutko!! o 5:00 chyba, jak zdąży z lotniska się szybko na pkp przedostać. Muszę mu na rano przygotować coś do przebrania, kanapki: żeby tylko wpadł, umył się, zjadł i na 8:00 do pracy- a jak wróci będzie odsypiał.
A w niedzielę może pojedziemy do Ikea po te dekoracje na salę. Tż nie lubi zakupów, ale powiedział, że nie chce żebym nosiła ciężkie rzeczy.
Wczoraj obejrzałam do końca serial Paradox- świetny! w Polsce chyba nie znany.
dziś 56 i 93 dni !!!

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-05-06 o 08:50
Stary 2010-05-06, 09:10   #2755
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj suknię i doszła biżuteria ślubna

A jutro piwko przedślubne z ludźmi z pracy TŻ W ogóle zapomniałam się Wam pochwalić, że u nich się wytworzyła taka tradycja, że przekazuje się tablice ślubne rejestracyjne z napisem Młoda Para - takie zwykłe bez udziwnień, metalowe. No i przyszła nasza kolej (jako trzecia para chyba) i potem my będziemy przekazywać
fdajna tradycja Miłe ejst takie coś
Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej
jak ten czas leci.. zostało 16 dni
dzisiaj mamy spotkanie z oprkiestra, powoli coś się rusza w kierunku przygotowań
wow!!!! Nooooo kcohana aż mnie w żołądku ścisnęło na te Twoje dziś 15 dni
Cytat:
Właśnie przeglądałam/oglądałam zawieszki.Noi kupimy je od tego samego sprzedawcy, od którego kupiliśmy zaproszenia.
bardzo ładne zawieszki
Cytat:
witka z rana

U
W
A
G
A

Stary 2010-05-06, 09:16   #2756
caprica6
Wtajemniczenie

Czesc PMki, melduje ze mam wybrana suknie i cala reszte Myslalam ze bede najlepiej wygladac w empire ale wygrala ta oto widoczna ponizej Wklejam tez fotki biżuterii

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:22   #2757
certina4
Wtajemniczenie

cześć, jakoś spać dzisiaj nie mogłam, późno się położyłam i wcześnie wstałam
Cytat:
witka z rana

U
W
A
G
A

to już jutro tylko dwie cyferki

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
JZadzwoniła kobieta z drukarni i mamy już nasze zaproszenia Właśnie tak się cieszyłam. W ogóle to jak już miałam je w dłoniach, to jakoś tak w sercu ciepło mi się zrobiło Kobieta mówiła, że jakiejś parze też te zaproszenia się spodobały i ona sama stwierdza, że coraz bardziej jej się podobają, bo nie miała swoich faworytów A wieczorem byliśmy na pierwszej lekcji tańca. Bardzo nam się podobało, szło nam całkiem nieźle, TŻ taki kozak a jak przyszło co do czego to nie było już tak kolorowo Ale słoń mu na ucho nie nadepnął i instruktorka jest dobrej myśli, twierdzi, że to tylko kwestia wyćwiczenia. Ja załapałam szybko więc będziemy sobie w domu ćwiczyć też Myślę, że spokojnie damy radę z walcem. A i przyznam że mnie wczoraj mięsnie nóg jednak bolały.
nie chcą mi się załączniki ładować, więc później wkleję fotki zaproszeń
no to już zaraz możecie zaczynać zapraszać a co do tańców, to mnie chyba z początku bolały łydki po pierwszych dwóch zajęciach a później juz luzik

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc PMki, melduje ze mam wybrana suknie i cala reszte Myslalam ze bede najlepiej wygladac w empire ale wygrala ta oto widoczna ponizej Wklejam tez fotki biżuterii

bardzo ładna suknia mierzyłam podobną, tylko ecru i to przy biuście myło złote i pięknie to wyglądało

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-05-06, 09:24   #2758
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Pięknie będziesz wyglądała
a fryzurka jaka?
Stary 2010-05-06, 09:28   #2759
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
super gratuluję Bardzo ładna suknia, delikatna ale ma coś w sobie. Biżu mi się podoba
certina też tak myślę, że z biegiem czasu mięśnie powinny już przestać boleć Mnie bolą uda A co do zaproszeń, pierwsze wręczymy 16 maja

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-05-06 o 09:30
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:34   #2760
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
super gratuluję Bardzo ładna suknia, delikatna ale ma coś w sobie. Biżu mi się podoba
certina też tak myślę, że z biegiem czasu mięśnie powinny już przestać boleć Mnie bolą uda A co do zaproszeń, pierwsze wręczymy 16 maja

No i fajnie, ale przygotuj się rozdawanie zaproszeń wcale nie jest takim fajnym zajęciem... przynajmniej dla mnie... albo się siedzi i nie chcą Cię wypuścić, albo się wpada na chwilkę i leci dalej. My cały weekend majowy rozdawaliśmy, do tego ja wczoraj wysłałam pocztą 10 zaproszeń do rodziny i znajomych zza granicy i z drugiego końca Polski, z mojej strony zostało 10 zaproszeń do wręczenia ( w tym jedno do wysłania ) a od strony TŻ niestety jeszcze dużo bo 35, chociaż część da pewnie dam w pracy.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości