|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cytat:
[QUOTE=dziewczyneczka89;19 050227] bylam w Hiszpanii na Costa del Sol ładne widoczki , W Turcji tez slyszalam ze jest fajnie ![]() QUOTE] Jak dla mnie Egipt przebił wszystko chociaz była bardzo sceptyczna i nie chciała na początki za nic do Egiptu, a byłam też w Hiszpani, Turcji i Tunezji... rafy koralowe mnie zauroczyły... tylko w Australi piekniejsze, ale to jak na razie marzenie....ale kiedyś kto wie.. Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cytat:
Powodzenia
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
kurrr...
zapominałam służbowego telefonu z pracy, a od 22:00 zaczynam dyżur...muszę po niego iść...a tak mi się nie chce. Nie bardzo daleko, ale i tak |
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 rozdział: ratownicy: charakterystyka zawodu, warunki pracy, różnice w danych krajach + można tu wspomnieć o psychologu pomagającym ratownikom - jaki wymiar godzin w danym kraju obowiązuje 2 rozdział: wypalenie zawodowe: co to jest, etapy powstawania (czyli najpierw cały podrozdział o stresie), przyczyny, skutki później konkretnie o wypaleniu zawodowym u ratowników i na koniec rola psychologa w zapobieganiu wypaleniu zawodowemu ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19060323] Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem Cytat:
Ale na pewno wstęp się pisze na końcu
|
||
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przeczytałam, że na kieliszki ale nie wiedziałam o co chodzi. Teraz już rozumiem A te obraczki będziesz zawiązywała na nóżkach czy będą jakoś nakładane?
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
na gumce takiej specjalnej do biżu. Więc się nałoży- a po wszystkim przydadzą się jako pierścienie do serwetek np.
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do mgr to tez u mnie blada dupcia. Jedne studia skończyłam, ale jeszcze bez dyplomu i nie wiadomo po co je robiłam, chociaż fajowe bardzo tylko że i tak pracy nie mogę znaleźć i się w ogóle zastanawiam czy skończyć mgr - a już prawie rok przekładam ale inż mam więc spoko. Natomiast studiuję teraz logistykę super kierunek, i ten kierunek chętnie pociągnę do mgr, chociaż zobaczymy czy za 1,5 roku będzie mi się chciało iść na mgr
...od kilku miesięcy ----> Edytowane przez Remmi Czas edycji: 2010-05-05 o 21:57 |
|
|
|
|
#2738 |
|
BAN stały
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19060323]
Nasze wesele zaczęło się od Poloneza. Potem goście zostali już na parkiecie i był pierwszy taniec. Mieliśmy wodzireje i raczej nietypowe wesele dzięki temu, jak mówiliśmy to ludzie sceptycznie podchodzili a potem byli zachwycenia, że na takim fajnym to jeszcze się nie bawili.[/QUOTE] Aha.No powiem/napisze ci że ciekawie tak rozpocząc wesele-polonezem ![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19060323] Złożyłam już papiery o dowód i prawko i co? wypisałam wniosek ze starym nazwiskiem
|
|
|
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to tak wlasciwie radosci i przerazenia tak po polowie
![]() Bo to MISH-owiec byl, oni z natury inni sa |
|
|
|
#2740 |
|
Konto usunięte
|
A do mnie stres jeszcze nie dociera... Chyba, że podświadomie i przez to ostatnio mam strasznie słabe pazurki i włosy...
Jutro od rana mam koło z ochrony środowiska - oj, to będzie rzeźna... A poprawka będzie w czwartek po ślubie, więc również będzie wesoło... A potem mykam do okulisty i proszę o żebym dostała pozwolenie na założenie soczewek na ślub (i nie tylko na ślub...) Jeszcze mnie zaczynają drażnić niektóre osoby u mnie w grupie od projektów, bo się doprosić nie mogę, żebyśmy się podzielili pracą... Na szczęście mam jednego kolegę, z którym robię dwa projekty i uzgodniliśmy, że on robi jeden, a ja w drugim jego część, żeby się nie rozdrabniać |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo jutro o 6.30 pobudka
![]() Dzieciaki ze szkoły, w której mam praktyki robią przedstawienie dla gości z zagranicy A mój wielbiciel będzie tańczył (zapomniałam Wam ostatnio napisać, że go na lekcji pochwaliłam, że jest grzeczny, a on na to "Ja zawsze jak pani u nas jest to jestem grzeczny" Chciałabym mieć takiego synka |
|
|
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma na cos narzekac to do TZa biedny moj TZcik... szczegolnie, ze ostatnio chyba zaczela wchodzic w okres menopauzy... strasznie czepliwa sie zrobila. TZ juz zaciera raczki na wyprowadzke z domu Cytat:
) ma wyrywanie osemki i w piatek bedzie mial z tej okazji L4, wiec akurat bysmy sobie na spokojnie podjechali ![]() ale do spisywania protokolu to mi sie w ogole nie spieszy bo sie to laczy z pierwsza spowiedzia przedslubna... brrrr ![]() dziewczyny, a jak bierzemy slub w obcej parafii (ani nie mojej ani nie TZa) to trzeba w trzech parafiach na zapowiedzi dawac ![]() Cytat:
wszystkich ich dobrze znam i ogolnie sa fajnymi ludzmi, nie tylko jako wspolpracownicy, ale tez jako znajomi, wiec nie mogloby ich u nas zabraknac ![]() nawet beda u nas osoby, ktore TZ poznal w swoich poprzednich pracach, a ktore zostaly poprostu dobrymi znajomymi juz bez powiazan zawodowych ![]() mnie tez to niedlugo czeka ![]() Cytat:
![]() [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19060323] Jak dla mnie Egipt przebił wszystko chociaz była bardzo sceptyczna i nie chciała na początki za nic do Egiptu, a byłam też w Hiszpani, Turcji i Tunezji... rafy koralowe mnie zauroczyły... tylko w Australi piekniejsze, ale to jak na razie marzenie....ale kiedyś kto wie.. [/QUOTE] ooo wrocilas ![]() tez bylam zauroczona ta rafa na Ras Um Sid ![]() wciaga snurkowani/nurkowanie, prawda? nas z TZem strasznie wciagnelo ![]() wlasnie niedlugo trzeba sie bedzie skontaktowac z jakas baza nurkowa tam na miejscu i zapowiedziec sie na kurs ![]() a my wlasnie wrocilismy z naszego przyszlego mieszkanka jutro jest wywozka gratow wiekszych gabarytow, wiec dzis trzeba bylo conieco zniesc pod smietnik mamy juz powieszone nowe zyrandole, zlozony stolik i takie tam drobnostki teraz musimy sie porozgladac za jakas fajna pralka i zaprosic hydraulika zeby nam wszystko pieknie popodpinal, bo tam wczesniej nie bylo zmywarki, a do kuchni wstawiamy tez pralke, wiec troche sprzetu trzeba podlaczyc...padam z nog ![]() jeszcze dzis odebralismy zawieszki no wodke strasznie mi sie podobaja - beda idealnie pasowac do kolorystyki na sali zamowilismy 30 zawieszek z 10 roznymi wierszykami (jeden wierszyk na 3 zawieszkach )tak wygladaja: Załącznik 3084460 Załącznik 3084461 Załącznik 3084462 a jutro mielismy isc na juwenaliowy koncert Kultu (plenerowy), ale chyba ze wzgledu na pogode sobie darujemy. w sumie juz nie raz bylismy na Kulcie, wiec jakos przezyjemy ![]() szkoda, ze ten maj taki kaprawy, bo fajne Juwenalia sa... tyle ze same koncerty plenerowe... a tu przyszlo nam zyc w krainie deszczowcow
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-05-05 o 23:46 |
||||
|
|
|
#2743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ty tak normalnie czy tylko w sprawach ślubnych tak sie zachowujesz?:P ![]() Cytat:
![]() Lain tylko do 2 kościołów- parafii panstwa młodych
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2010-05-05 o 23:51 |
|||
|
|
|
#2744 |
|
BAN stały
|
Marta,uroczy ten dzieciaczek.
Napatrz się,napatrz na niego,to może wam taki fajny synek wyjdzie.Tzn bez patrzenia tez fajny synek,czy tez córa Wam fajna wyjdzie.
|
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
ja idę spać bo po 5 trzeba wstać normalnie do pracy...oby nikt nie dzwonił znowu w nocy. Pacjenci czasem nie mają poczucia czasu. Dobranoc dziewczynki.
|
|
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrobiłam 5 stron albumu i razem z TŻ 2/3 ściany oberwaliśmy z tapety. TŻ kupił taki płyn co to niby tapeta lepiej schodzi i chyba rzeczywiście trochę działa, choć rewelacji nie ma ![]() Jutro powtórka z rozrywki czyli pół dnia zdzieram tapetę, pół robię albumy a wieczorem ciąg dalszy zrywania tapety ( TŻ musi przestawić meble z drugiej strony ) . W sumie to nawet mi się chce to wszystko robić, w albumy się wprawiłam i nawet wena przychodzi, a jak myślę sobie że już niedługo będziemy sobie mieszkać z TŻ w tym pokoju co remontujemy to aż mi się chce zciągać tą tapetę ![]() Idę spać bo jutro kolejny trudny dzień... oby obudzić się bez zakwasów po dzisiejszym
|
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólczuję teściowej... Już teraz nieźle sobie z Tobą pogrywa, ale widzę, że się nie dajesz! Moi teściowie mówią, ze muszą ze mną porozmawiać nt zapowiedzi, bo z TŻ się nie da. a ja już mówilam, ze nie ma pośpiechu, że pójdziemy już z wszystkimi dokumentami, może w przyszłym tygodniu. dziś jest 3 m-ce i 2 dni to nie mogę wcześniej brać dokumentów, bo są ważne 3 m-ce. Przecież nie muszą zapowiedzi byś równo 3 m-ce przed prawda? Cytat:
Cytat:
masakra! My zamawialiśmy salę i zespół na 2 lata wcześniej i to mi się wydawało grubą przesadą, a co dopiero 4 lata! Można mieć wtedy kilku partnerów/narzeczonych ![]() A my dziś sie strasznie pokłóciliśmy z TŻtem, naprawdę, dawno tak miedzy nami nie było.. poszło o winietki, on jest absolutnie na nie i powiedział, kto mi pranie mózgu zrobił, że je chcę, jak gadaliśmy o tym z pół roku temu, że nie bierzemy To już nie mogę mieć własnego zdania? ![]() dziś też proszę Was o kliki w banerek
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-05-06 o 00:50 |
|||
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
Aas, a czy to nie twoja sukienka http://www.youtube.com/watch?v=Pe2ubCeWpvM wydaje mi sie, ze twoja na dole nie miala tego wyciecia z tiulem, ale badyl podobny.
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-05-06 o 01:45 |
|
|
|
#2750 |
|
BAN stały
|
luska,no załatwianie sali na 2 lata przed to jest max,ale 4
jak dla mnie to nie pojete. A co do kłotni,eh te winietki. Będzie dobrze,dogadacie się. Kliknełam
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
witka z rana
![]() ale mi się che spać no masakra Tz ma dzisiaj wolne i tak strasznie nie chciało mi się wychodzić z łózka jak on sobie smacznie spal ale i tak o 10 min przeciąglam swoje leżenie ![]() U W A G A dziś mam studniówkę poczułam ze coś mi brzuszek ścisło
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2010-05-06 o 07:16 |
|
|
|
#2752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz tylko 100 dni A ja miałam fajny dzień wczoraj, byłam u swojego fryzjera, podciął mi grzywkę i twierdzi, że już wie jak mnie uczesze 15 maja na ślub koleżanki Stwierdził że ma wizje Kobieta mówiła, że jakiejś parze też te zaproszenia się spodobały i ona sama stwierdza, że coraz bardziej jej się podobają, bo nie miała swoich faworytów A wieczorem byliśmy na pierwszej lekcji tańca. Bardzo nam się podobało, szło nam całkiem nieźle, TŻ taki kozak a jak przyszło co do czego to nie było już tak kolorowo Myślę, że spokojnie damy radę z walcem. A i przyznam że mnie wczoraj mięsnie nóg jednak bolały.nie chcą mi się załączniki ładować, więc później wkleję fotki zaproszeń
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
No włacha... wczoraj u mnie tak ładnie było, a dziś znów szarówka
![]() Fajnie, że Was rozbawiłam. Chociaż ja przyznam szczerze miałam wczoraj doła wielkości rowu mariańskiego (ale ja nawet jak mam doła to głupieje ;-p) i jeszcze mnie trochę trzyma. Cytat:
Ale na razie się nie staramy ![]() Cytat:
za studniówkęMi się też nie chciało wstać, więc celowo zaspałam na pierwszą lekcję No ale na drugą muszę się jakoś wygramolić. Będę popołudniu. Miłego dnia |
||
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś zaspałam do pracy
ale wyszykowałam się ekspresowo i byłam o 7:40. Musze zostać przez to 40 min dłużej... straszna dziś pogoda, ale Tż wraca jutro raniutko!! o 5:00 chyba, jak zdąży z lotniska się szybko na pkp przedostać. Muszę mu na rano przygotować coś do przebrania, kanapki: żeby tylko wpadł, umył się, zjadł i na 8:00 do pracy- a jak wróci będzie odsypiał. A w niedzielę może pojedziemy do Ikea po te dekoracje na salę. Tż nie lubi zakupów, ale powiedział, że nie chce żebym nosiła ciężkie rzeczy. Wczoraj obejrzałam do końca serial Paradox- świetny! w Polsce chyba nie znany. dziś 56 i 93 dni !!!
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-05-06 o 08:50 |
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłe ejst takie coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc PMki, melduje ze mam wybrana suknie i cala reszte
Wklejam tez fotki biżuterii
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć, jakoś spać dzisiaj nie mogłam, późno się położyłam i wcześnie wstałam
![]() Cytat:
to już jutro tylko dwie cyferkiCytat:
a co do tańców, to mnie chyba z początku bolały łydki po pierwszych dwóch zajęciach a później juz luzik ![]() Cytat:
bardzo ładna suknia |
|||
|
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a fryzurka jaka? |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładna suknia, delikatna ale ma coś w sobie. Biżu mi się podobacertina też tak myślę, że z biegiem czasu mięśnie powinny już przestać boleć Mnie bolą uda A co do zaproszeń, pierwsze wręczymy 16 maja
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-05-06 o 09:30 |
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i fajnie, ale przygotuj się rozdawanie zaproszeń wcale nie jest takim fajnym zajęciem... przynajmniej dla mnie... albo się siedzi i nie chcą Cię wypuścić, albo się wpada na chwilkę i leci dalej. My cały weekend majowy rozdawaliśmy, do tego ja wczoraj wysłałam pocztą 10 zaproszeń do rodziny i znajomych zza granicy i z drugiego końca Polski, z mojej strony zostało 10 zaproszeń do wręczenia ( w tym jedno do wysłania ) a od strony TŻ niestety jeszcze dużo bo 35, chociaż część da pewnie dam w pracy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

ładne widoczki , W Turcji tez slyszalam ze jest fajnie 

Cała zastawa i obrus będzie biały. Ja na serwetkach zawiążę bordowe kokardy, będzie na środku stał czerwony wazon i wokoło niego świece czerwone i w innych jego odcieniach. I czerwono- srebrne koraliki na kieliszku. Wydaje mi się, że to ładne tanim kosztem. Mam tez 7 parapetów- obstawię je miskami z wodą, kulkami szklanymi (czerwonymi i przeźroczystymi) i umieszczę pływające świeczki a po obu stronach świece. Parapety są duże, a okna półokrągłe- będzie ładnie
A te obraczki będziesz zawiązywała na nóżkach czy będą jakoś nakładane?
Albo mogłam w ogóle na te studia nie iść... Nie wiem po co mi ten tytuł mgr, skoro jak to powiedział pewien mądry człowiek, Ferdynand Kiepski "dla ludzi z moim wykształceniem nie ma pracy"
ale inż mam więc spoko. Natomiast studiuję teraz logistykę

- oj, to będzie rzeźna... A poprawka będzie w czwartek po ślubie, więc również będzie wesoło... A potem mykam do okulisty i proszę o
żebym dostała pozwolenie na założenie soczewek na ślub (i nie tylko na ślub...) 

biedny moj TZcik... szczegolnie, ze ostatnio chyba zaczela wchodzic w okres menopauzy... strasznie czepliwa sie zrobila. TZ juz zaciera raczki na wyprowadzke z domu
bo sie to laczy z pierwsza spowiedzia przedslubna... brrrr 

No i jeszcze wymysliła że jej marzeniem to od zawsze było żeby tam jakiś ksiądz z rodziny dalekiej udzielał nam ślubu - no spoko tylko czego nigdy o tym nie mówiła, tylko na 2,5 m-ca przed ślubem. No i nic jej nie obchodzi to że my nie chcemy gościa z orkiestry grającego u Młodego i Młodej na błogosławieństwie, bo ona chce i jej się to podoba. Normalnie miałam ochotę coś jej zrobić w sobotę...
masakra! My zamawialiśmy salę i zespół na 2 lata wcześniej i to mi się wydawało grubą przesadą, a co dopiero 4 lata! Można mieć wtedy kilku partnerów/narzeczonych