Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 17:11   #1321
Lilllith
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

ha! znalazlam Cie ! Emilkaa92 jak Ci orto chce ta 3 do luku wsadzic? ... mam identycznie prawie no :P mam asymietrie jeszcze ogromna z tego powodu :P wieksza niz ty :P i 2 jest bardziej do srodka schowana :P no ale... jak Ci orto zamierza tego ząbka wcisnac?? bez rwania niczego...

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1271961395

i gdzie leczysz zabki?

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:26   #1322
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belineaa Pokaż wiadomość
ja mam kosmetyczny;D

i wrzucam zdjęcia...nie bywam tu często ale zdjęciami się pochwalę. góra 10 miesięcy i bylam w szoku bo na wizycie orto powiedzial ze zblizamy sie do konca..a planoo było 1,5 roku;p dół jeszcze do ustawienia..ale kwestia samego zgryzu juz jest zakonczona teraz takie typowo kosmetyczne..typu dociąganie poszczegolnych zębow o te milimetry;D Moze po roku zdejme górę;D łapcie zdjęcia.

aaa i kocham różowe gumki;D dopieor po wizycie więc góra jeszcze nie przebarwiona
asymetrię masz dosyć dużą. wadę chyba miałaś niewielką skoro niedługo kończysz.
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:34   #1323
belineaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
asymetrię masz dosyć dużą. wadę chyba miałaś niewielką skoro niedługo kończysz.
nie jest dziwnym ze mam asymetrie, skoro mam mam tylko 3 siekacze z przodu na dole;p

a wadę..hmm..moim zdaniem spora..ale głownie przednie zęby dlatego sie szybciutko ułożyły;p
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:47   #1324
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
nie jest dziwnym ze mam asymetrie, skoro mam mam tylko 3 siekacze z przodu na dole;p

a wadę..hmm..moim zdaniem spora..ale głownie przednie zęby dlatego sie szybciutko ułożyły;p
a faktycznie. co się stało że tym razem zębów nie liczyłam a czemu tylko jedną jedynkę straciłaś?
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:51   #1325
belineaa
BAN stały

tak wyszlo...hhehehe;D długa historia już kilka razy poruszana na tym i poprzednich wątkach;D alternatywa wyrywania czterech czwórek! ;p małe górne dwójki..duże stłoczenie na dole...najlepsza opcja nie cofająca szczęki itd;p oczywiscie sprawa bardzo indywidualna.
Stary 2010-05-06, 18:06   #1326
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Hehe, wyobrazam sobie, ze zaczela od "Prosze Pani!".
Od czasu, gdy nosze wyciagi, zeby caly czas mi sie ruszaja (nawet slysze, jak "pykaja" mi przy dotykaniu dolnych i gornych zebow) i ani na chwile nie przestaja bolec.

Dzis tak sie zlozylo, ze przez caly dzien chodzilam bez wyciagow. Jakie to dziwne uczucie! Mialam wrazenie, ze moja szczeka jest teraz niekontrolowana, otwiera sie zbyt szeroko a za chwile w ogole odpadnie (wiecie, cos w stylu szyi kobiet z plemienia Paduang po zdjeciu obrozy).
haha tym razem nie " W CZYM problem?!"
tylko nie przyznawaj sie, ze nie nosilas, bo potem bedzie.. prosze pani...
Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Mam szare gumki,jeszcze nie odważyłam się szaleć z kolorami.
Jutro mam wizytę kontrolną,chyba poproszę o różowe albo niebieskie.
Białe mi lekarka odradzała na samym początku.Powiedziała,że nieestetycznie wyglądają.
niebieskie sa bardzo ladne, jednak na tyle problematyczne, ze w przypadku zebow niebiałych podkreślają ich żołty kolor, sama sie troche wkopalam wybierajac blekitne na ostatniej wizycie natomiast rozowe sa jak najbardziej ok

belineaa, super zabki i to w tak krotkim czasie

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-05-06 o 18:09
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:10   #1327
Paulaa1994
Raczkowanie

Aparat mam już dwa tygodnie, i nie zauważam żadnych zmian, prócz zrobienia się szpary między 2 a 3 . Ale zawsze to coś przynajmniej widzę, że działa, tylko że mnie jeszcze nigdy zęby od aparatu nie bolały.
Paulaa1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:25   #1328
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
ale co się jej odbarwia - gumki czy zamki czy jedno i drugie?
Mi narzeka że zamki jej kolory łapią, buraki, carry itp

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Zadrutowana Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Do tej pory tylko śledziłam Wasz wątek, ale się nie odzywałam. Teraz jednak mam pewien problem i liczę na to, że któraś z Was też to przechodziła i mi coś doradzi. Od dwóch miesięcy mam aparat na obu łukach. Jakiś czas temu zaczęłam sobie odgryzać zamki z tylnych dolnych zębów podczas snu. Teraz już wiem, że robię to nieświadomie mocno zaciskając zęby. Miałam nadzieję, że to samo przejdzie, ale wydaje mi się że jest tylko gorzej. Takie objawy pojawiły się dopiero po założeniu aparatu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Mówiłam o tym ortodoncie i powiedział, że będziemy to obserwować. Ale ja i tak się martwię... Może u którejś z Was też pojawiły się takie objawy po założeniu apartu?
Ojejej to straszną siła naciskasz na klamry, oby Ci się zęby nie pokruszyły...skoro klej nie trzyma!!! Powiedź coś orto albo skonsultuj z innym koniecznie!!!

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
ja mam kosmetyczny;D

i wrzucam zdjęcia...nie bywam tu często ale zdjęciami się pochwalę. góra 10 miesięcy i bylam w szoku bo na wizycie orto powiedzial ze zblizamy sie do konca..a planoo było 1,5 roku;p dół jeszcze do ustawienia..ale kwestia samego zgryzu juz jest zakonczona teraz takie typowo kosmetyczne..typu dociąganie poszczegolnych zębow o te milimetry;D Moze po roku zdejme górę;D łapcie zdjęcia.

aaa i kocham różowe gumki;D dopieor po wizycie więc góra jeszcze nie przebarwiona
ŚLICZNY NAPRAWDĘ gratuluje i zazdroszczę! bombka duzo zapłaciłaś za takie cudeńko?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:33   #1329
belineaa
BAN stały

góra 2400 dół 1800 !jak na Wrocław to taka przystepna cena ale jak da mnie wizyty dosc drogie 120 jedna + czasem jeszcze coś ...np przeklejanie zamkow. Ostatnio mi się odkleiły dwa podczas gryzienia 3Bita (niestety góra) i poszło po 100 za jeden nowy zamek;/ dodatkowo miałam jeszcze ławy kompozytowe na podwyzszenie zgryzu za 200 (dwa razy poprawiane). jakiś doklejany guzik do przysunięcia czwórki za 100. Takie pierdoły..ale sie zbiera.. Jak narazie koszt całkowity to jakies 6 tys..a dół jeszcze z pół roku conajmniej ponoszę.
Stary 2010-05-06, 19:46   #1330
Sparta
Wtajemniczenie

Ulala no ja zapłaciłam za górę i dól 4 tysiące. Na wizyty wydaje 150zł, sporadycznie 100zł. Ale jestem bardzo zadowolona mimo kosztów, bo nigdy <odpukać> nic mi się nie odkleiło przy jedzeniu czy w jakiejś innej sytuacji

Stary 2010-05-06, 20:06   #1331
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Mi narzeka że zamki jej kolory łapią, buraki, carry itp
Ale ma kryształowe?? Bo jeśli tak to mi też łapią kolor... jak barszczyk pod przezroczystymi skrzydełkami się zatrzyma. Wystarczy umyć zęby, ba, przepłukać nawet a czasami językiem tylko popracować czy napić się czegoś i znika.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:38   #1332
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulaa1994 Pokaż wiadomość
Ale zawsze to coś przynajmniej widzę, że działa, tylko że mnie jeszcze nigdy zęby od aparatu nie bolały.
Piękny kolor gumek.
Nie muszą boleć, żeby działało. Chociaż faktycznie ból dodaje smaczku całemu leczeniu
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:39   #1333
dwi071
Doncia

Ja ma kryształ, czy inny kompozyt przeźroczysty - jak zwał tak zwał, jem i piję wszystko: barszczyk, czerwone winko, buraczki w każdej postaci, szpinak - też farbuje, a aparacik jaśniutki, bez przebarwień. Czasami po kawie mam wrażenie że się beżowy robi, ale po wypłukaniu wodą znów jest kryształ.
Stary 2010-05-06, 20:44   #1334
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to ja Cię rozumiem. Kalosze się wykruszyły mocno, sama młodzież, te same pytania, pytania z FAQ...

Kurcze, aż mnie kusi żeby znów wprowadzić rządy twardej ręki
W końcu podobno jestem pierwsza pyskata tutaj
Tu nawet nie chodzi o to, że nie ma kaloszy. Ruch w osobach był zawsze. Tylko, że ten wątek miał to do siebie, że nie było na nim chamskich uwag. Miałyśmy taką wielką komunę. Owa komuna funkcjonowała kiedy dołączałam do aparatek (czyli 1,5 roku temu) i fajnie by było gdyby nie było tych zgrzytów. A kiedy wchodzi się w tornado, które jednym niefortunnym zdaniem się podkręca to czar wątku aparatowego pryska. Mam nadzieję, że było to tylko chwilowe pryśnięcie
Stary 2010-05-06, 20:50   #1335
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, tutaj jest link do tego artykułu o jakiejś Poznańskiej orto.
właśnie wpadłam, żeby to wkleić, ale mnie ubiegłaś
a ja tak chciałam zabłysnąć
i wszyscy zlali temat, a ja jak to czytałam, to przeżyłam załamkę (w 90% nad lekarzami, ale w 10% nad ludźmi, którzy do baby trafili pomimo takiej opinii! mnie 2-3 złe komentarze odstraszyły od kilku orto!)

poza tym co to za zgrzyty jakieś 2 strony temu? ja wiem, że tu każdy broni swojego złoma jak niepodległości, ale peace kobitki peace

ktoś tu usilnie szuka kogoś z m.in kosmetycznym. ja mam. nie szafir czy tam kryształ ino jakiś plastik fajny tylko większe zamki, więc wygląda jak poprzyklejany do zębów ryż-niby nie widać a odstaje dziadostwo
tak na dobrą sprawę mogę się założyć, że mimo niechęci do metalowego, gdybyś go założyła, po jakimś czasie szczerzyłabyś się jak my wszystkie ręka do góry, kto się wstydzi zadrutowanego uśmiechu? myślę, że zdecydowana mniejszość

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:09   #1336
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Tu nawet nie chodzi o to, że nie ma kaloszy. Ruch w osobach był zawsze. Tylko, że ten wątek miał to do siebie, że nie było na nim chamskich uwag. Miałyśmy taką wielką komunę. Owa komuna funkcjonowała kiedy dołączałam do aparatek (czyli 1,5 roku temu) i fajnie by było gdyby nie było tych zgrzytów. A kiedy wchodzi się w tornado, które jednym niefortunnym zdaniem się podkręca to czar wątku aparatowego pryska. Mam nadzieję, że było to tylko chwilowe pryśnięcie

Eee, chyba przesadzasz, nie było chamskich uwag, tylko bitwa o czystą logikę, której nie powstydziłby się Hegel.
Stary 2010-05-06, 21:22   #1337
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Eee, chyba przesadzasz, nie było chamskich uwag, tylko bitwa o czystą logikę, której nie powstydziłby się Hegel.
Dla mnie logika istnieje jedna. Matematyczna. Na grunt filozofii nie schodzę, bo się na niej nie znam. Nie lubię bezsensowenego bicia piany. Gdyby to były boje "o coś" to OK, a na moje niewdrożone ostatnimi czasy oko, boje były "przeciw czemuś", a to już tak ładnie nie pachnie..
Stary 2010-05-06, 21:30   #1338
201604190949
Konto usunięte

Przyznawać się kto ma kosmetyczny?
Ja już się wcześniej przyznałam
Kryształ. A wygląda on tak, o.
Stary 2010-05-06, 21:50   #1339
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Dla mnie logika istnieje jedna. Matematyczna. Na grunt filozofii nie schodzę, bo się na niej nie znam. Nie lubię bezsensowenego bicia piany. Gdyby to były boje "o coś" to OK, a na moje niewdrożone ostatnimi czasy oko, boje były "przeciw czemuś", a to już tak ładnie nie pachnie..
Eee, dobra, bitwa to było za mocne słowo, tak samo jak nieadekwatne są stwierdzenia: bicie biany, bój o coś, bój przeciw czemuś. Delektuję się logicznym rozumowaniem i zostawię to dla siebie.

Cytat:
A twardsze rzeczy jesz? Zwracasz na to uwagę? Czy po prostu jesz co chcesz ze zdroworozsądkowym pominięciem np. orzechów? Ja nawet przy metalu, który w moim wypadku ma być wytrzymalszy, mam pietra przed fistachami. Zjadłoby się...
Stary 2010-05-06, 21:58   #1340
Lousie
Raczkowanie

ooo dziekuje Ci bardzo
no, masz już sliczne, rowne ząbki !
bardzo szybko
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:00   #1341
milutek
Wtajemniczenie

ja też się przyznałam już wcześniej, też kryształek. śliczny, zupełnie przeźroczysty. narcyz

ja wcinam pistacje, orzeszki ziemne w skopupkach paprykowych i chipsy bananowe. za bardzo je lubię, żeby z nich rezygnować. ale stracha mam, zwlaszcza jak jem chipsy bananowe, bo są mega twarde. ale nic na szczęście sobie nie uszkodzilam.
Stary 2010-05-06, 22:35   #1342
alutka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
i wszyscy zlali temat, a ja jak to czytałam, to przeżyłam załamkę (w 90% nad lekarzami, ale w 10% nad ludźmi, którzy do baby trafili pomimo takiej opinii! mnie 2-3 złe komentarze odstraszyły od kilku orto!)
brak słów na temat tego co się bezkarnie dzieję w świecie lekarzy .....
alutka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:39   #1343
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
ja, ja, ja, jaaaaaa!!!
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:05   #1344
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
ja też się przyznałam już wcześniej, też kryształek. śliczny, zupełnie przeźroczysty. narcyz

ja wcinam pistacje, orzeszki ziemne w skopupkach paprykowych i chipsy bananowe. za bardzo je lubię, żeby z nich rezygnować. ale stracha mam, zwlaszcza jak jem chipsy bananowe, bo są mega twarde. ale nic na szczęście sobie nie uszkodzilam.
masz może zdjęcia?
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:40   #1345
yourenglish
Raczkowanie

Milutek ma zdjecie w swym podpisie.

Cytat:
Napisane przez dzidka Pokaż wiadomość
haha tym razem nie " W CZYM problem?!" tylko nie przyznawaj sie, ze nie nosilas, bo potem bedzie.. prosze pani...
Dobre! Bede milczec jak partyzant poza tym oczekuje pochwaly za porzadnie odrobione zadanie domowe - wyciagi nosze i zmieniam czesciej, niz mi kazano a poza tym nie bylo obowiazku nosic ich po prawej stronie, a ja nosze caly czas. Duma mnie rozpiera

A tak serio to zeby po tym wczorajszym nienoszeniu wyciagow bola strasznie. Troche schizuje, bo te zeby, ktore sa polaczone wyciagami bola bez przerwy a dolne sie ruszaja!!! Nie od dzis wiem, ze tak bywa. Ale czasem mysle, ze jak kiedys rozdziawie za szeroko paszcze o tak , to zab mi sie wysmyknie i zawiesi sie na wyciagu.

Wenja, az wierzyc sie nie chce, ze to juz!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 02:05   #1346
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
A twardsze rzeczy jesz? Zwracasz na to uwagę? Czy po prostu jesz co chcesz ze zdroworozsądkowym pominięciem np. orzechów? Ja nawet przy metalu, który w moim wypadku ma być wytrzymalszy, mam pietra przed fistachami. Zjadłoby się...
Właśnie wcinam ziemne Gryze tic-tac'i, nim2, lizaka ostatnio...
Jedyne co notorycznie uszkadzam to łańcuszki. Za mocno szoruję zęby i je przerywam.

Jedyne co odpuściłam to otwieranie butelek zębami. Teraz wręczam chłopu, koleżankom, obcym ludziom

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:
Właśnie wcinam ziemne Gryze tic-tac'i, nim2, lizaka ostatnio...
Jedyne co notorycznie uszkadzam to łańcuszki. Za mocno szoruję zęby i je przerywam.
Stary 2010-05-07, 05:40   #1347
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

poza tym co to za zgrzyty jakieś 2 strony temu? ja wiem, że tu każdy broni swojego złoma jak niepodległości, ale peace kobitki peace

ktoś tu usilnie szuka kogoś z m.in kosmetycznym. ja mam. nie szafir czy tam kryształ ino jakiś plastik fajny tylko większe zamki, więc wygląda jak poprzyklejany do zębów ryż-niby nie widać a odstaje dziadostwo
tak na dobrą sprawę mogę się założyć, że mimo niechęci do metalowego, gdybyś go założyła, po jakimś czasie szczerzyłabyś się jak my wszystkie ręka do góry, kto się wstydzi zadrutowanego uśmiechu? myślę, że zdecydowana mniejszość

ja się nie wstydzę... a w szkole uśmiecham się tak --->

Cytat:
Eee, dobra, bitwa to było za mocne słowo, tak samo jak nieadekwatne są stwierdzenia: bicie biany, bój o coś, bój przeciw czemuś. Delektuję się logicznym rozumowaniem i zostawię to dla siebie.

ja ostatnio zjadłam paczkę orzeszków ziemnych 400 g i teraz zaczynam drugą 400 g i od prawie 10 miesięcy nic mi nie odpadło

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 07:55   #1348
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Jedyne co odpuściłam to otwieranie butelek zębami. Teraz wręczam chłopu, koleżankom, obcym ludziom

już to widzę. idę sobie ulicą, a tu laska podchodzi "pani mi otworzy piwo zębami, bo ja nie daję rady!" zaczęłabym się rozglądać za kamerą i kimś, kto tylko czeka, żeby krzyknąć "mamy cię!"

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 08:23   #1349
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość

Wenja, az wierzyc sie nie chce, ze to juz!
ja tez tyle wam tu marudzilam i marudzilam a wizyta juz za kilka dni raptem za 3 pojade i sie zawiode bo bedzie mi chciala polowe zebow wyrwac i uciekne

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:33   #1350
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ma kryształowe?? Bo jeśli tak to mi też łapią kolor... jak barszczyk pod przezroczystymi skrzydełkami się zatrzyma. Wystarczy umyć zęby, ba, przepłukać nawet a czasami językiem tylko popracować czy napić się czegoś i znika.
OJ kochana tego się nie dopytałam ale pewnie jest tak jak mówisz łapie jej kolor i jak przepłuka jest oki

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A jak jest z żuciem gumy u Was kochanie. Bo ja bym strasznie chciała ale się boję hehehe i nie jem jabłek bo ma wrażenie że zostawię na nim moje zęby hehe

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
OJ kochana tego się nie dopytałam ale pewnie jest tak jak mówisz łapie jej kolor i jak przepłuka jest oki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości