|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Butter dzięki, kurcze nie wiem czy się zdecyduje - kasza! brrr
i tu nie są podane ilości - czy to znaczy, że jak mam napisane np. warzywa to mogę ile chcę i jakie chcę?
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmieniając temat, przyszła właśnie Emilka do mnie i nie wiem sama co sądzić- niby tak ale bez szału ale pewnie zosstawię ją , pasek mogę przełożyć na skos więc ok, chociaż jestem rozczarowana, że nie zrobili regulacji paska, przecież to podstawa !!! ![]() Miśku masz złote dodatki w niej , bo ja złote . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kaszy też nie lubię, ale na prawdę jak ją doprawisz, to jest ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kaszę bardzo lubię, ale tylko ja w rodzinie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak złote. Na szczęście nie są one jakoś mega świecące, więc nie wyglądają aż tak tandetnie, ja tam się spodziewałam czegoś lepszego. Ta torebka funkcjonalnie nie jest dobrze rozwiązana. No i jeszcze to, że się rysuje łapami po zamku, trzymając ją za te krótkie rączki, to też jest źle pomyślane. Rozumiem, że chodziło o to, żeby ją zagiąć i nie zaczepiać skórą i zamek, ale jej materiał jest sztywny i ciężko ją tak zgiąć, żeby było ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem ale w sklepach rozglądałam się i nigdzie nie ma extra torebek, kiedyś to w H&M czy Re kupowałam, teraz wszystko na jedno kopyto jest. W Stradim patrzyłam, ceny kosmos ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Tak sobie myślę, że Hania powinna dzisiaj wracać z wyjazdu, może jutro już wpadnie i przywiezie nam trochę słońca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
miłego popołudnia, spadam do domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Novo w takim razie trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Typowo ślubne buty są bleee mi się coś takiego podoba, ale ja jeszcze mam czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Butter tez poproszę dietę ![]()
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Gosiu, dietka wysłana
![]() Buty bardzo mi się podobają, tylko ja potrzebuję ecru. Co to za firma? Gdzie znalazłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dori mam do Ciebie prośbę... Wiem, że zajmujesz się, ogólnie rzecz ujmując, wyposażeniem kuchni oraz że szukałaś czegoś dla siebie. Co uważasz o lakierowanym mdfie, czekoladowy brąz i jaki blat do tego? Orientujesz się czy jest ładny lakierowany brąz? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja uważam, że mdf lakierowany jest super ale pod warunkiem, że na połysk , tzn. takie jest moje zdanie oczywiście. Nie wiem jak z brązem, bo nigdzie nie widziałam strictle brązu w połysku, jakbym decydowała się na brąz ciemny to chyba jednak wołałabym fornir -cenowo podobnie się to kształtuje . Ja w każdym razie wchodzę w lakierowany ecru, w Mediolanie na targach meblowych wszystkie kuchnie w tym roku były białe lub ecru więc tendencja jasnych mebli nadal się utrzymuje, ale oczywiście tego nie biorę pod uwagę tylko moje upodobania, bo przecież kuchnię robi się na jakieś 10 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie bo wydaje mi sie ze Asiuk jest na diecie Dukana?(jesli sie myle to przepraszam). jak sie po niej czujesz, robisz jakies badania? tak pytam bo to w moim srodowisku dosc kontrowersyjna dieta, ostatnio duzo o niej mowimy, a raczej o jej wadach. mamy dylemat czy brac kredyt ![]()
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Mango zasadza jest taka, że blat ma być kontrastowo zestawiony z frontami więc u mnie wypada, że raczej ciemny- a u Ciebie jasny .
Jasne blaty są fajne i praktyczne bardzo, a ciemne to horror i tu mam problem, jaki blat zrobić, najlepiej kamień ale kamień znowu jest bardzo drogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie poznam argumenty przeciwko. Moja rodzina (oprócz taty) przeszła na tą dietę bez zbytniego zainteresowania jej (ewidentnymi) wadami, a mi już słów brakuje. Zresztą moja mama wpadła niedawno w jakiś koszmar psychiczny chyba odnośnie odchudzania. Ciągle coś wymyśla, mimo, że w ogóle nie jest tłusta. Przeszła na Dukana, schudła 3 kilo i dalej jej mało. Co do kredytu, lepiej nie brać, ale niestety takie czasy, że ciężko bez kredytu o cokolwiek - dom, samochód |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na duza kwote chcecie?? na ile lat?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Badań nie robiłam, aż do wczoraj. Chciałam się ogólnie przebadać. Schudłam 8,5 kg, chciałam jeszcze 1,5 kg, ale bez względu na wynik chcę już przejść na następną fazę. TŻ też jest na tej diecie, zresztą moja siostra i jej mąż również - wszyscy czują się raczej dobrze, ale to indywidualna sprawa. Efekty są rewelacyjne, ale trzeba mieć świadomość, że to jednak restrykcyjna dieta i może zaszkodzić. Cytat:
![]() ![]() Dziś piątek! ![]() Wczoraj TŻ był na piwie z kumplami, bo dziś wziął sobie wolne. Wrócił w nocy (spałam już). Wieczorami smażę placki otrębowe na następny dzień, tym razem mi się nie chciało i wiedziałam, że rano będę musiała to zrobić. Gdy wstałam, okazało się, że T. w środku nocy usmażył te placki i zostawił karteczkę "dla mojej Asi" ![]() Muszę sobie kupić, być może w lumpku, jakieś ciuchy na "po domu" - uznaliśmy z T., że nie chcemy biegać w domu w rozciągniętych dresach. Zresztą seks w łóżeczku, w którym ściągamy z siebie grzeczne piżamki, też nam się znudził ![]() Musiałabym mieć po domu jakieś legginsy, tunikę i fajniejsze papcie. Wiem, że o tych ostatnich jakiś czas temu była mowa, ale nie rozglądałam się za nimi i nawet nie wiem, gdzie można kupić nie za drogie i fajne "bambosze" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi o kredyt to nawet jeśli weźmiemy (ok 50 tys) to starczy na dokończenie instalacji i grubsze wykończenie salonu,kuchni łazienki. no może jeszcze ocieplimy dom. pewnie trzeba by było wsiąść na min 5 lat. jest opcja, że wzięłaby go osoba z naszej rodziny na siebie- jest pracownicą banku więc wiadomo, niższe oprocentowanie. i teraz dylemat brać a później spłacać ratę z myślą że za te pieniądze można by wykańczać dalej zamiast stać w miejscu ![]()
![]() |
#3172 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuchnia niestety jeszcze nie do mojego domu, ale muszę trochę pomóc. Mnie bardzo podoba się lakierowany czarny połysk mdf z fajnym połączeniem. Właśnie nurtuje mnie to, że nigdzie nie widziałam brązowego mdf i boję się jaki może być efekt, niestety mamie fornir się za bardzo nie podoba i tu jest problem;/ CO do blatu to chodziło mi o materiał, bo o kontraście to wiem ![]() Sądziłam, że właśnie tym się zajmujesz ![]() Ceny granitu czy konglomeratu są baaardzo wysokie , ale efeft naprawdę piękny. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow, duzo schudłas. w jakim czasie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym na tej diecie nie mogą być osoby, które mają problemy z nerkami a czasem nie wiemy sami, że takie problermy mamy- moje kamyki nerkowe, które mnie zaatakowały nagle i dowiedziałam się, że coś takiego stanowi mój problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też boję się kredytu. Plusem jest to, że moi rodzice odłożyli dla mnie bardzo dużo pieniędzy (jestem w szoku), ale to i tak zapewne nie starczy na remont naszego przyszłego domu - ma ponad 100 lat i licho wie, co w nim siedzi. Trzeba będzie wziąć konstruktora i dokładnie sprawdzić, co trzeba zrobić - znam przypadek, że samo wzmacnianie fundamentów kosztowało 80 tys. (z tym że to jest wyższy budynek i robiliśmy nadbudowę). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z blatami jest kiepsko albo kamień albo konglomerat albo pozostają te zwykłe blaty ....albo stalowe ale to też cena kosmos i niepraktyczne są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Hmm, zaczęłam dietę ok. połowy lutego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
Asiuk ja nie wierzę, że jak się wyjdzie z tej diety zupłenie i będzie żywiło normalnie to nie będzie JO-JO
![]() Wychodzenie z tej diety, jak to szumnie nazywane jest w Dukanie trwa więcej niż sama dieta - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego już nie chcę i zdecydowanie nie mam zamiaru do tego wracać. W III fazie warzywa je się codziennie bez ograniczenia, owoce - jedną porcję dziennie, chleb - pełnoziarnisty, 2 kromki dziennie, dwa razy w tygodniu można pozwolić sobie na ryż, makaron czy nawet ziemniaki i dwa razy w tygodniu można sobie zafundować obiad full wypas, nawet pizzę i lody na deser (jak ktoś lubi). Do tego pozostają chude, zdrowe mięsa indyka i kurczaka, wszystkie ryby, dochodzi w tej fazie pieczeń wieprzowa i jagnięcina. Codziennie - dużo płynów (2 l) i otręby owsiane. Dodaję oliwę do sałatek, mimo, że nie można. Nauczyłam się zabielać zupy odrobiną mąki kukurydzianej (jest dopuszczalna w diecie) i bieluchem. Jeden dzień w tygodniu pozostaje typowo białkowy (i tak do obiadu zawsze mam jakieś warzywa, nie patrzę na to restrykcyjnie). Takie "wychodzenie z diety" mi bardzo odpowiada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odżywiam się zdrowo więc nie ma mowy o zabielaniu zupy i takich tam innych, dlatego z mojego punktu widzenia ta dieta jest bezsensowna zupełnie. Napisałaś Z tego co opisujesz to III faza to faza już na całe życie i tylko wtedy ma sens, bo inaczej daję sobie głowę uciąć że kg wrócą i może nawet ze zdwojoną siłą ![]() Z podkreślonych dzień typowo białkowy jesy BEZSENSOWNY TOTALNIE. Dlaczego na tej diecie nie można zdrowych tłuszczy też pojąć nie mogę - to podstawa zdrowe4j diety. Dwa razy w tygodniu makaron czy nawet ziemniaki- według tabeli żywieniowej węglowodany są mimo wszystko niezbędne do życia - więc uważam, że codziennie jak zjemy małą kulkę ryżu czy 2 ziemniaki to nie mamy prawa przytyć na dobrej diecie. Poza tym czytałam, że na tej diecie chudnąc spala się mięśnie nie tłuszcz, właśnie ze względu na zbytnie napakowanie diety tym białkiem. Dla mnie istotne nie tylko czy chudnę ale żebym spalała tłuszcz a nie mięsnie ![]() O ! CZEŚĆ HANIA, tak myślałam że będziesz dzisiaj ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-05-07 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.