|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
hd mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z ty cewnikiem. moj maz mial operacje na poczatku kwietnia a do teraz nie wydobrzal po zle zalozonym cewniku
ale tak jak pisze to przez ludzki blad a nie sam cewnik
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() a teraz musze ostro zakuwac bo jutro nieszczesna anatomia a ja nic nie umiem
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-07 o 09:52 |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w pracy są 32 osoby - to kto mi wypłaci ZUS czy pracodawca. Głupieje. Ma ktoś może lika do strony z dokładnym opisem jak to jest liczone ???
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-07 o 10:28 |
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola ZUS wyplaca w momencie, gdy firma zatrudnia mniej niż 20 pracownikow
![]() wiec w twoim przypadku wyplacac ci bedzie firma
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta - dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Muszę się tylko nastawić, że coś mi zamontują |
||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam w necie, mleko nie pojawia się od skurczy, ale od tego, że nie ma łożyska w organizmie i pojawia się standardowo, tak około dobę po porodzie. A laktator medela mini elektric właśnie zamówiłam Moja koleżanka niedawno urodziła przez CC i tak mi to opisała: "Hanie dali mi pierwszy raz do karmienia zaraz po cc, potem spedzilam dobe na pooperacyjnej, a Hania w tym czasie walczyla na noworodkowym - dokarmiali ja wtedy kieliszkiem. Pokarm pojawil sie na druga dobe, wtedy juz bylam na noworodkowym i dostalam Hanie juz na zawsze. Takze nie bylo zmiłuj, 24h po cc trzeba juz bylo zajac sie dzidziolkiem. " a Cewnika też się strasznie bałam, ale on jest zakładany po znieczuleniu i podobno nic nie czuć. Za to ból jest po porodzie CC i bez tabletek przeciwbólowych się podobno nie da. No i jeszcze ten ból w cyckach, ale to każda ma - po porodzie SN tak samo. ![]() Grunt to dobre nastawienie ![]() A ze smutnych rzeczy - oczy mi "poleciały" o 1 dioptrie. Lekarka powiedziała, że może się polepszy po porodzie, ale może jeszcze się pogorszyć. |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia dziewczynki. Lecę do pracy
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się go zakłada
|
|
|
|
|
#2020 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dzielą właśnie na 30 i najdziwniejsze jest to, że zawsze miałam wypłate 945 z groszami a teraz żeby dostać tyle bym musiała mieć zwolnienie na 31 dni ( 962.86 zł ) bo już 30 dni to 931.80 zł a wiadomo, że nie dostaje takich długich zwolnień tylko góra 27- 28 dni zależy jak w miesiącu wypada ;/ ale tak jak dziewczyny pisały to chyba tylko w firmach ponizej 20 pracowników, jeśli jest powyżej to firma wypłaca normalnie . czyli jednym słowem zus nas robi w ..... no heh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i żeby było ładnie widać a nie tylko dupke ![]() Cytat:
hahahahah taaaak body za 50 zł taaaak to sa normalne cenyyyy taaaaak no może jakbym zarabiała z 5 tysięcy ale to nawet wtedy bym tyle nie dała hehehe porozmawiałabym chętnie z takim panem bo chyba troszke nie zna realiów skoro mówi, że ceny takie same Cytat:
jutro mam mapke konturową ze świata hahah już to widze, że się naucze
|
|||||
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale mam dzisiaj power normalnie już bym sobie okna pomyła bo są tak zapaskudzone że szok ale mój TŻ by mnie chyba zjadł jak bym tak sama beż niego bo on ostatnio jakiś nadopiekuńczy się zrobiłdzidziadziumdzia trzymam kciuki i napewno będzie dobrze. aniaa22 będzie ok. Ja w pierwszej ciąży też tak miałam i od początku 7 miesiąca już byłam na fenoterolu. Najadłam się strachu bo synuś się pchał na ten świat i nawet dostawałam zastrzyki na szybszy rozwój pułc ( w 8miesiącu) ale leżałam i łykałam tablety i urodziłam tylko 6 dni przed terminem. Więc głowa do góry będzie dobrze . A fakt jest że po tym fenoterolu to kołatanie serca i trzęsące ręcę ale czego się nie robi dla kruszynki w brzusiu
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
hd dzięki
nie jest to moje ulubione zajęcie...Cytat:
a ta nauka to massssakra... |
|
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
No ściana drugi raz pomalowana i wygląda znacznie lepiej niż wczoraj. Zaraz idę drugą malować też drugi raz ale to już lekka robota, bo większość pędzelkiem bo wokół okna i nie można tak wałkiem swobodnie jeździć.
Jak dobrze, że jest taka pogoda i nie pada. Obawiałam się, że będę musiała malować w zimnie ale jest bardzo przyjemnie, ani parno, ani duszno, tak w sam raz
|
#2025 |
|
BAN stały
|
hej u mnie bez zmian, caly cza leze.... kota mozna dostac... jak liczyc pobyt w szpitalu i lezenie w domu to ponad n2,5 tyg... ale czego nie robi sie dla malenstwa, nie wiem ie bede jeszcze musiała lezec.... biore leki.
Dzisiaj 27 tc Gdzies za tydzien wizyta. |
|
|
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dziś czekam na tel ze sklepu bo łóżeczko odebrać muszę...zamawiłam bo białe chciałam z szufladą , a nie było takich na miejscu...... a jak już po nie pojadę to zakupię jeszcze pare pierdułeczek ![]() z listy kolejne pozycje wykreśleremont trwa u mnie 3 tydzień, ale w poniedziałek już można będzie malować...jak będzie po--zrobię fotki... |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak cieplo to i okno mozna otworzyc i wietrzyc ![]() ja sie zbieram na zakupy z mezem. chce wszystkie potrzebne rzeczy kupic na te 2 dni zebym sama nie musiala wychodzic juz nigdzie (ewentualnie tylko z psem) |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam za dwa tygodnie wizyte zobaczymy co bedzie |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uważaj na siebie!
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Raczkowanie
|
karolcia, wiolek dziękuję dziewczyny. muszę się tylko dowiedziec ile moja firma zatrudnia dokładnie ludzi. A jeśli powiedzmy będzie tych 20 to wypłaty mam normalne jak na L4 w terminie tak?
Cytat:
z mieszkaniem lipa. znowu kazał dzwonić po weekendzie. dzwoniłam też do takiej kobitki co miała zwolnic mieszkanie ale również mam zadzwonić w poniedziałek. Mama mi tam jakieś w Bytomiu stara się załatwić, ale to takie na krótki okres czasu, bo to jakaś babcia trzyma swojej wnuczce aż wydorośleje i będzie się chciała wprowadzić.Także na razie jedna wielka niewiadoma ![]() EDIT: Zuziunia bidulo nasza! musisz pocierpieć, w dobrej mierze to wszystko. Są efekty twojego poświęcenia bo dzidziol siedzi dalej w środku trzymaj się kochana
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-05-07 o 12:01 |
|
|
|
|
#2032 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚĆ MAMUSIE
Miałam wczoraj pisac do was ale juz nie maiła sił. Byliśmy wreszcie na 3D jesteśmy zachwyceni wkońcu wiemy na 100% że bedziemy mieć córcie. Wczoraj byłam taka heppy bo lekarz powiedział ze niema sie czym martwic ze jest wszystko wporzadku, ze jest tylko troche za dużo płynu owodniowego wiec pytałam sie czy to powazne, powiedział zeby obserwowac brzuszek czy nie jest całyczas twardy i nie boli non stop i ze główka moze byc wieksza - ze to po tausiu tak jak stópki -nawet sie smialismy a dzis zaczełam szperac w necie i bardzo sie zmartwiłam tym co przeczytałam o płynie owodniowym że moze byc wielowodzie lub małowodzie i natknełam sie na taką wypowiedz cytuje: " W 9 miesiącu ciąży dowiedziałam się, że mam wielowodzie.Trafiłam do szpitala, trzymali mnie tam 2 tyg. bez badań do terminu porodu. poród miałam wywołany,córka urodziła się zdrowa,tylko miała żółtaczkę z powodu konliktu krwi grupy A i 0.Po 6 miesiącach okazało się, że córka ma duże niedotlenienie i jest dzieckiem niepełnosprawnym. Nikt mi do tej pory nie powiedział z jakiej przyczyny.Ciąża przebiegała ok., poród też, więc co to może być? Czy to przez wielowodzie? Nikt nie chce mi pomóc.Lekarze mówią, że tak bywa, ale czy napewno?" bardzo sie martwie może coś wiecie na ten temat więcej o ponad mormę płynach owodniowych???? ![]()
|
#2034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj was troszke podczytywałam ale nie nadrobiłam wszystkiego z tego co pamiętam dwie mamusie mają jakieś problemy - trzymajcie sie dziewczyny , trzymam kciuki za wasze maleństwa.
Sama nie wiem co mam myśleć teraz, poszukam jeszcze w necie czegoś na ten temat. mam nadzieje ze lekarz nie kłamał że jest dobrze.
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
W majowo czerwcowych kolejna rozpakowana.
A my coraz bliżej.........
http://www.suwaczki.com/tickers/860ianli82cylfil.png http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563 Edytowane przez madziorek026 Czas edycji: 2010-05-07 o 12:15 |
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uczyć się Już południe, o 18:00 wizyta to nie zostaje dużo czasu biorąc pod uwagę obowiązki domowe a chyba nie zamierzasz po nocach się uczyć?![]() Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
zuziunia
siala zmobilizowałaś mnie..musze wyłączyć kompa bo nic z tej mojej nauki nie bedzie ... wikimi nie czytaj takich rzeczy kurcze za mało wód źle za dużo źle
|
|
|
|
#2039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo u mnie jest tak że są niby 2 firmy ale tak naprawdę to jest jedna (uciekają od podatków czy ch.uj wie czego) i nie wiem ile osób zatrudnia ta firma do której ja należę. Bo w sumie jest ok 49 ale ile z tych 49 jest zatrudnionych tam gdzie ja, to już się muszę dowiedzieć. Dzisiaj mi kumpela sprawdzi na liście.
|
|
#2040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja kolezanka lezy od poczatku piatego miesiąca teraz ma termin i juz ją szlag trafia więc wiem co czujesz![]() Cytat:
Mi np gin moja bała się że mam za mało wód i wysłała mnie dalej na lepszy sprzęt i trafiłam do dobrej kliniki połozniczej we Wrocławiu i okazało się że rzeczywiście mam mało wód alemieszczę się w normie moje Afi to 7, ostatnio miałam troszke mniej ale w normie , najlepiej miec niby 8-10 więc nie martw się na zapas bo ja też sie naczytałam przed badaniami o małowodziu i masakra się zeschizowałam plusem jest to że w tej klinice robia 3d i 19 maja jade juz na 3 usg sie naoglądam mojej kruszynki A tak poza tym to witajcie U mnie sliczna pogoda nie za ciepło ale słoneczko jest chmury też ale jest fajnie, byłam na wizycie u mojej gin , 29 tydzień 5 kilo na plus 62 kilo juz ważę Troszkę coś z szyjka jest, jest zamknieta ale gin mi mówiła że tak jak by ledwo lwdwo mam duzo leżeć no i pic pic i pić , dzidzia tętno wzorowe a ja masakra niskie ciscienie ![]() roche sie martwie bo od dwoch dni mało sie rusza szkrab, mowilam gin ale nic nie powiedziala ze zle cos bo tetno dobre , usg mi ma zrobic za 3 tyg na wizycie. Dzis na obiad mam fasolke po bretońsku juz sie w sumie zrobiła juz i slinka cieknie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

ale tak jak pisze to przez ludzki blad a nie sam cewnik

się go zakłada 
żeby było ładnie widać a nie tylko dupke
. A fakt jest że po tym fenoterolu to kołatanie serca i trzęsące ręcę ale czego się nie robi dla kruszynki w brzusiu

Uczyć się ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo u mnie jest tak że są niby 2 firmy ale tak naprawdę to jest jedna (uciekają od podatków czy ch.uj wie czego) i nie wiem ile osób zatrudnia ta firma do której ja należę. Bo w sumie jest ok 49 ale ile z tych 49 jest zatrudnionych tam gdzie ja, to już się muszę dowiedzieć. Dzisiaj mi kumpela sprawdzi na liście.