Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 12:33   #2041
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
W majowo czerwcowych kolejna rozpakowana.
A my coraz bliżej.........
To niech u nas tylko lipiec sie zacznie Juz nie moge sie doczekac
wikimi prosze Cie nie czytaj takich rzeczy w necie bo tylko sie zestresujesz i nas nastraszysz. Zaufaj lekarzowi i nie nakrecaj sie!
marta Super pomysl meza!
papeteria do nauki i to raz Trzymam kciuki za wizyte
Carmena szkoda ,ze nie udalo sie z tym mieszkaniem. Nie trac nadziei i szukaj dalej musi sie cos znalesc
hd najwazniejsze pozytywnie sie nastawic

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:35   #2042
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
a czemu musisz lezec? bo ja nic nie wiem..
wczoraj bylam na wizycie i okazalo sie ze maly sie pcha na swiat. skurcze mialam od 3 dni no i mam rozwarcie na palec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:41   #2043
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Ja też będę miała CC i się z tego cieszę (pierwsze było SN i nigdy więcej).
Z tego co czytałam w necie, mleko nie pojawia się od skurczy, ale od tego, że nie ma łożyska w organizmie i pojawia się standardowo, tak około dobę po porodzie. A laktator medela mini elektric właśnie zamówiłam - wszystkie koleżanki strasznie polecają.

Moja koleżanka niedawno urodziła przez CC i tak mi to opisała:
"Hanie dali mi pierwszy raz do karmienia zaraz po cc, potem spedzilam dobe na pooperacyjnej, a Hania w tym czasie walczyla na noworodkowym - dokarmiali ja wtedy kieliszkiem.
Pokarm pojawil sie na druga dobe, wtedy juz bylam na noworodkowym i dostalam Hanie juz na zawsze. Takze nie bylo zmiłuj, 24h po cc trzeba juz bylo zajac sie dzidziolkiem.
"

a Cewnika też się strasznie bałam, ale on jest zakładany po znieczuleniu i podobno nic nie czuć.

Za to ból jest po porodzie CC i bez tabletek przeciwbólowych się podobno nie da.
No i jeszcze ten ból w cyckach, ale to każda ma - po porodzie SN tak samo. Pamiętam, że przy Mateuszu wyłam z bólu jak mi się te kanaliki przetykały i był nawał pokarmu, nie miałam kremu do brodawek, a jak mamę wysłałam po nakładki na sutki, to mi kupiła, ale kurde jakieś badziewiaste z grubej gumy i nic się z nimi nie dało zrobić. Teraz mam osłonki silikonowe, purelan i laktator zamówione, dam radę
Grunt to dobre nastawienie

A ze smutnych rzeczy - oczy mi "poleciały" o 1 dioptrie. Lekarka powiedziała, że może się polepszy po porodzie, ale może jeszcze się pogorszyć.
położna mi powiedziała abym zabrała laktator. Jesli będzie problem z pokarmem to pomoże ściąganie.

Właśnie - muszę iść do okulisty! Ciekawe co z moim wzrokiem ?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
hej u mnie bez zmian, caly cza leze.... kota mozna dostac... jak liczyc pobyt w szpitalu i lezenie w domu to ponad n2,5 tyg... ale czego nie robi sie dla malenstwa, nie wiem ie bede jeszcze musiała lezec.... biore leki.
Dzisiaj 27 tc

Gdzies za tydzien wizyta.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
ZAKAZ CZYTANIA ART. TYLKO NAKAZ LEKARZA SŁUCHANIA!!!!!
popieram!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:42   #2044
Carmena_
Raczkowanie

eleono no to odpoczywaj i pij, pij pij no i dobrze że wszystko w porządku

żabka
staram się nie tracić, ale ciężko. poczekam do poniedziałku może wtedy coś się wyjaśni. takie szukanie jest naprawdę męczące :/ chodzi mi głównie o tą pewność- żebym już wiedziała jak to mam rozplanować...czy przygotować się że dziecko po porodzie będzie mieszkało u babci jeszcze czy jednak w nowym mieszkaniu, czy myśleć jak ustawić pokój u moich rodziców czy kombinować skąd wziąć kasę na remont żeby zdążyc przed narodzinami. ehhhh....

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:43   #2045
hd2005
Zakorzenienie

Wyszłam z domu o 10 i dopiero wróciłam.
Tempo emerytki

Kupiłam kilka ciuszków dla małego, byłam w kościele i ogólnie spacerowałam. Za dwie godzinki wyskoczę z psiakiem

A teraz siadam do pisania pracy Basia mnie zainspirowała

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:49   #2046
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

ELEONOREMIO a jesli u mnie jest 21 afi ? przyjamniej tak pamietam z tego wyniu co mi dał lekarz, musze sprawdzic dokładnie jak bede w domku.

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:49   #2047
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wyszłam z domu o 10 i dopiero wróciłam.
Tempo emerytki

Kupiłam kilka ciuszków dla małego, byłam w kościele i ogólnie spacerowałam. Za dwie godzinki wyskoczę z psiakiem

A teraz siadam do pisania pracy Basia mnie zainspirowała
order masz odemnie....za pracę
powodzenia
i się cewnikiem nie przejmuj to tylko na chwilkę,a potem go nie będzie...i już
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:54   #2048
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
ELEONOREMIO a jesli u mnie jest 21 afi ? przyjamniej tak pamietam z tego wyniu co mi dał lekarz, musze sprawdzic dokładnie jak bede w domku.
A kiedy masz wizytę u swojej gin prowadzącego, bo na pewno jej pokażesz wyniki z tego usg , to ona pewnie tez ci powie co i jak ? Ale nie martw się jak ci tamten lekarz nic szczególnego nie powiedział to będzie dobrze na pewno
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 13:04   #2049
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wkońcu jestem Wieki mnie tutaj nie było, ale nie wchodziłam na wizaż by nie odrywać się od pisania i wogóle. Napisałam cała magisterkę, mam ją wykończoną, dzisiaj jadę zawieźć ją do sprawdzenia promotorowi, przy okazji napisałam dwie prace zaliczeniowe też w tym czsie.... wiadomo jeszcze jak to jest z jednym dzieckiem, mężem i domem na głowie, nie można poświęcić się całkowicie pracy i wogóle. W dodatku jeszcze baba w ciąży ostatnio Klara nie pozwala mi za długo przed komputerem siedzieć, muszę co chwilę się kłaść, bo coś wypchała mi pod moje żebra i ból taki jak za długo siedzę, że szkoda gadać...

Poza tym zaczął się u mnie 7 miesiąc... leci czas, nie powiem, że nie.

Byłam też w środę u lekarza, kolejna wizyta 2 czerwca i będę mieć ostatnie bodajże USG. Poza tym wszystko w porządku. Wyniki mam bardzo dobre, jedynie lekarka mówi, że mam więcej pić, to się zaczęłam śmiać, że jak będę więcej pić to już wogóle z wc nie wyjdę. Waga w sumie w miarę się trzyma, więc nie jest źle. No i co najważniejsze, od czasu jak puścił ucisk z krzyża, tak i ciśnienie mam w normie, zgagi codziennie nie mam... lepiej się czuje.

Co tam u Was? W takim większym skrócie kobiety? Bo nie dam rady nadrobić.
Super, ze udalo ci sie napisac prace

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
karolcia, wiolek dziękuję dziewczyny. muszę się tylko dowiedziec ile moja firma zatrudnia dokładnie ludzi. A jeśli powiedzmy będzie tych 20 to wypłaty mam normalne jak na L4 w terminie tak?

Tak dostaniesz wyplate w tak jak wszyscy od pracodawcy

Wrocilam z zakupow i labolatorium, byly tam 2 dziewczyny ktore robily glukoze, jedna wypila to jak wode, 2 wdusila cytryne i ciezko jej szlo ale dala rade
zjadlam sobie sniadanko buleczke z ogorkiem malosolnym i banana
Na obiad dzis rybka
Pogoda do bani
Kupilam sobie dzis portfel....
Mala sie wierci jak szalona to dobrze

HD - ja tez mam niby miec CC, ale sie okaze co i jak...pozyjemy zobaczymy...napewno nie bedzie tak zle, wazne by malenstwo bylo zdrowiutkie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-07 o 13:05
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 13:10   #2050
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
a masz taką czapeczkę z gazety??

ja dziś czekam na tel ze sklepu bo łóżeczko odebrać muszę...zamawiłam bo białe chciałam z szufladą , a nie było takich na miejscu......
a jak już po nie pojadę to zakupię jeszcze pare pierdułeczek z listy kolejne pozycje wykreśle
remont trwa u mnie 3 tydzień, ale w poniedziałek już można będzie malować...jak będzie po--zrobię fotki...
Nie mam takiej czapeczki
Za to wczoraj zanurzyłam włosy w puszcze z farbą... Miałam piękne zielone pasemko
Też mi się ostatnio spodobało białe łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to ladnie ci idzie a jak cieplo to i okno mozna otworzyc i wietrzyc

ja sie zbieram na zakupy z mezem. chce wszystkie potrzebne rzeczy kupic na te 2 dni zebym sama nie musiala wychodzic juz nigdzie (ewentualnie tylko z psem)
Chyba się rozruszałam i coraz łatwiej i szybciej to idzie. A okno i drzwi balkonowe mam otwarte cały czas żeby ładnie schło i się wietrzyło.

Cytat:
karolcia, wiolek dziękuję dziewczyny. muszę się tylko dowiedziec ile moja firma zatrudnia dokładnie ludzi. A jeśli powiedzmy będzie tych 20 to wypłaty mam normalne jak na L4 w terminie tak?

masz świetnego męża!!!!

z mieszkaniem lipa. znowu kazał dzwonić po weekendzie. dzwoniłam też do takiej kobitki co miała zwolnic mieszkanie ale również mam zadzwonić w poniedziałek. Mama mi tam jakieś w Bytomiu stara się załatwić, ale to takie na krótki okres czasu, bo to jakaś babcia trzyma swojej wnuczce aż wydorośleje i będzie się chciała wprowadzić.Także na razie jedna wielka niewiadoma

EDIT:

Zuziunia bidulo nasza! musisz pocierpieć, w dobrej mierze to wszystko. Są efekty twojego poświęcenia bo dzidziol siedzi dalej w środku trzymaj się kochana
Niestety z mieszkaniami u nas jest bardzo ciężko. Nawet takimi do wynajęcia. Jak już jest coś fajnego to do remontu, a wiadomo, że w nie swoje to tak trochę bez sensu pakować pieniądze.
Ja przynajmniej wiem, że mieszkanie, w którym mieszkam jest własnością moich rodziców i to co zainwestuję w remont przyczynia się do wzrostu wartości i atrakcyjności mieszkania.

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
wczoraj was troszke podczytywałam ale nie nadrobiłam wszystkiego z tego co pamiętam dwie mamusie mają jakieś problemy - trzymajcie sie dziewczyny , trzymam kciuki za wasze maleństwa.
Sama nie wiem co mam myśleć teraz, poszukam jeszcze w necie czegoś na ten temat. mam nadzieje ze lekarz nie kłamał że jest dobrze.
Wikimi musisz myśleć pozytywnie. Jeśli normy są tylko lekko przekroczone to myślę, że nie ma co panikować tylko poczekać na wizytę u prowadzącego ginekologa.
I nie czytaj tego co w necie piszą.

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
W majowo czerwcowych kolejna rozpakowana.
A my coraz bliżej.........
Nie straszcie mnie!!

Ale zgłodniałam!!!!!!!
Stary 2010-05-07, 13:13   #2051
żabka19
Raczkowanie

Czy wasze dzidzie tez tak czesto maja czkwawke? Bo moj maly ma przynajmniej raz dziennie ,nie wiem czy to normalne .Ostatnio mial tak ok.15-17 tyg.

Ja zaraz lece z pieskiem ,potem troche na miasto zobacze czy sa jakies nowe promocje ciuszkow

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 13:25   #2052
muminek88
Zadomowienie

dziudzidziumgdzia i ania 22 uwazajcie na siebie i malenstwa, ja sie tez najadlam stracha ale juz lepiej
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja kupilam wlasnie bo na urlop jedziemy do polski i lozeczka samolotem ze soba nie wezme i pomyslalam ze taki 2 miesieczny bobasek moze w wozku spac w gondoli przez urlop , jak myslicie??

ja tez mam lenia ale nalezy sie
moze bo moj spal do 3 msc az sie w szpitalu nauczylw lozeczku

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Znowu schodzimy na tematy qpy...
ja się zastanawiam nad tym, czy w domu nie zakładać dziecku jednak pieluszek tetrowych, a tylko jak będę gdzieś wychodzić zakładać jednorazowe...
Muszę to przekalkulować pod kątem finansowyn, bo to jednak dodatkowa eksploatacja pralki, proszek, prasowanie, czas... może się okazać, że na dobrych chęciach się skończy...
ja uzywalam tych pieluch i wydaje mi sie ze wcale to nie takie kosztowne uzywac tetry..b.ylam zadowolona i teraz tez bede pierwsze 8 tyg uzywac!!A dzidzia jak siusia to jest tego tak malo ze czasem starczy tylko jedna wyciagnac pieluszke bo lepiej dawac dwie.Ja dawalam dwie miedzy nogi a trojkatem owijalam bo u nas w szpitalu kazali pieluchwac i tak nas nauczyli

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

mam takie głupie pytanie
jak się ubiera dziecko w tetre to jak zrobi kupe to co ? to się ją z tej pieluchy strąca ( nie wiem do kibelka ? ) i przepiera ręcznie i dopiero do pralki ?
czy jakoś inaczej to "się robi" heheh
ja pocielam stara poszewke, przescieradlo i wkladalam to do tetry i wywalalam jak byla kupka wiec mialam idealnie czyste pieluszki bez zadnych plam

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mam podobny bujaczek i mate
Fajniusie

A krem do pupy kupilam sudokrem duzy
pozniej jakiis krem na sloneczko
ale pamietaj sudokrem nie na codzien tylko na zmiany bo dzidzie przywyczaisz

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad zestawem bambiono na początek (oliwka, mydełko, płyn do kąpieli, szampon) czytałam sporo pozytywnych opinii
A jak już o chemii mowa to jakiś proszek macie już wybrany?? Ja się zastanawiam nad lovelą ale chyba jedna z droższych?? sama nie wiem?? może przejadę się jeszcze gdzieś do selgrosa?? zaczyna mnie to pomalutku przerażać... i już mnie głowa od czytania boli
ja mam lovelę a kosmetyki z bubchen

Cytat:
znalazlam juz posciele na allegro i jutro zamawiamy przy okazji flanelowe pieluszki sie zalapia i przescieradla i rozki kupuje 2 rozki. jeden z usztywnieniem a drugi bez. niestety te co mi sie podobaja sa na rzep ale jesli beda sie rozpinac to wszyje tasiemke do wiazania

wyjdzie 320 zl za:
wypelnienie poduszki
wypelnienie koldry
przescieradlo bawelniane z gumka
ochraniacz do lozeczka x2
poszewka na poduszke x2
poszewka na koldre x2
przewijak
rozek x2
pieluszki flanelowe x4
przescieradlo frotte x2

myslicie ze to duzo?
ja z materacem,wkladkilaktacyj ne 60 szt, rożek, 6 przescieradel, 4 poszewki na posciel i 1 do wozka dalam 360 zł a material nie jest zły

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Tak mi tez gin powiedzial, ze lekkie moge zjesc sniadanko, ale mimo wszystko poszlam na czczo, 50g da sie spokojnie zniesc glukozy to 75g jest masakryczne!!
wspolczuje wam tych przejsc z glukozą bo moja byla pychaaaaaaaa
Cytat:
a nie mówiłam że zaczniesz sie pakować

a w ogóle to mnie ta kość łonowa coraz bardziej boli czuję ją już teraz jak chodzę, wstaję czy cokolwiek innego robię ;/ rzekomo to normalne :/
a ja jeszcze nie mam wszystkiego, o torbie nawet nie mysle ale to druga dzidzia wiec moze dlatego tak nie panikuje :P Prac chce pod koniec czerwca

matko mnie tez tak kosci bolą ,spac nie idzie:/
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
c...dobrze ,że na alkohol nie mam jakiś strasznych smaków w ciąży.
Potem po pół piwa bedziemy na bance
ja sie smieje ze nawet jak piwo w kieliszku bede pic to sie spije po jednym bo najpierw 9 msc 1 ciaza, 8 msc cyc,2 msc przerwy kiedy nic nie zdazylam sie napic ,teraz 2 ciaza potem cyc wiec nie wiem kiedy cos szkosztuje :P

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja sie smaruje narazie 2x dziennie codziennie ale gin mnie ostatnio pocieszyl ze jego zonie dopiero po porodzie wyszly
no mi mimo smarowania 2 tyg przed porodem:/

Wogole to wczoraj nie napisalam wam..była u diabetyka i musze sie kluc przed jedzeniem czegokolwiek i godzine po...juz mmnie palce bolą:/ mam to do piatku i jak bedzie źle to dostane insuline ale wszystko mi w normie wychodzi wiec mam dobre mysli...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 13:35   #2053
Xawmeli
Rozeznanie

muminek--gdzie kupowałaś pościel??
Stary 2010-05-07, 13:42   #2054
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie1 Rano nie miałam neta no i teraz mam pare minut przed pracą na nadrobienie. Nareszcie wyszło słoneczko

Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
ale suuupoer pożyczysz męża na trochę? może mój by się czegoś nauczył...

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Papeteria nie chcę Cię martwić... ale różnie w życiu bywa... Ja rodziłam miesiąc przed terminem, totalnie nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji... odeszły mi wody i od tego poszło już szybcikiem więc lepiej być przygotowanym, na wszelki wypadek... ja planuje w czerwcu już torbę spakować, mimo, że termin mam na sierpień...

Marta, masz pomysłowego męża oj i to bardzo
jezuuuu nie strasz tak... bo zaczynam panikować
ps. ale pogoniłaś z tą magisterką gratuluję takiej mobilizacji

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!!!
Hd ja mialam cewnik jak mi usuwali haluksy. Mialam znieczulenie w kregoslup. Cewnik zalozyli mi chyba juz na sali operacyjnej po zabiegu. Nic nie czulam, bo znieczulenie jeszcze dzialalo. Wiec jeden bol mialam z glowy.
Jak go wyciagali to po prostu nastawilam sie, ze m oze zabolec. Nie bylo tak zle. Uwierz mi. Powiem Ci tak - wolalabym, cewnik niz bol glowy.

Moze ktoras z Was oglada dzis Pytanie na sniedanie. Byla mowa o ubrankach antyalergicznych z bawelny organicznej. Czyli takiej ktora rosnie dluzej niz ta nieorganiczna itd. Pan z firmy produkujacej te oto ubranka podawal same zalety, wlacznie z cena. O ktorej mowil,ze nie rozni sie od cen ubranek z bawelny nieorganicznej. Wiec weszlam na ich strone i skamienialam. Zobaczcie same.
http://www.monpetitbebe.pl/kategoria_glowna,270
ło matko jakie ceny i takie niespecjalnie piękne..

Cytat:
hej u mnie bez zmian, caly cza leze.... kota mozna dostac... jak liczyc pobyt w szpitalu i lezenie w domu to ponad n2,5 tyg... ale czego nie robi sie dla malenstwa, nie wiem ie bede jeszcze musiała lezec.... biore leki.
Dzisiaj 27 tc

Gdzies za tydzien wizyta.
jej biedactwo... ja bym chyba kota dostała, jak bym miała tak leżeć... no ale czego się nie robi dla dobra dzidzi

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Czy wasze dzidzie tez tak czesto maja czkwawke? Bo moj maly ma przynajmniej raz dziennie ,nie wiem czy to normalne .Ostatnio mial tak ok.15-17 tyg.

Ja zaraz lece z pieskiem ,potem troche na miasto zobacze czy sa jakies nowe promocje ciuszkow
Mój mały ma czkawki codziennie, po kilka razy... rzadko kiedy zdarzy się dzień z jedną czkawką, a jeszcze rzadziej bez... jestem w 32tygodniu i trwa to od paru tygodni już. Myślę, że maluszki teraz coraz częściej ćwiczą mięśnie oddechowe i to stąd te czkawki, przygotowują się do wyjścia

Papeteria - czekamy na zdjęcia z 3d i wytrwałości w nauce życzę a mogę spytać co studiujesz, że masz takie fajne przedmioty? ja na studiach uwielbiałam anatomię, embriologię, fizjologię... ech stare dobre czasy...

Wikimi - nie przejmuj się tak bardzo tymi wodami, jak lekarz mówi, że ok to ja bym mu wierzyła i dziewczyny mają rację - masz szlaban na czytanie strasznych artykułów na necie

A tak wogóle to nawet się nie przywitałam.... więc - Dzień Dobry Mamusie!!

I znowu mam pytanie do Was. Tym razem do szczęśliwych posiadaczek wózka Bertini x4, albo wogóle Bertini (bo wiem, że takie są), czy on jest fajnym wózkiem i jak się go prowadzi, czy do fotelika Recaro potrzeba jeszcze adapter czy wpina się wprost w stelaż? No i czy warto zapłacić tą cenę za ten konkretnie wózek?
Stary 2010-05-07, 13:50   #2055
Xawmeli
Rozeznanie

jaszczka--opyla się jak nie wiem co
wpisa się fotelik klik i już http://tosia.pl/ tu wiadomości jak wejdziesz na wózki i bertinini właśnie ładnie opisany co i jak
Stary 2010-05-07, 13:54   #2056
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

I znowu mam pytanie do Was. Tym razem do szczęśliwych posiadaczek wózka Bertini x4, albo wogóle Bertini (bo wiem, że takie są), czy on jest fajnym wózkiem i jak się go prowadzi, czy do fotelika Recaro potrzeba jeszcze adapter czy wpina się wprost w stelaż? No i czy warto zapłacić tą cenę za ten konkretnie wózek?
ja mam x4. czy wart? hmm okaze sie w praniu ja jestem zadowolona. jesli jestes nastawiona ze bedzie sie prowadzil tak jak wozek ze skretnymi kolami to to jest raczej wozek ze sztywnymi kolami a te skretne osie daja lekkie ulatwienie przy skrecaniu. nie bedzie za bardzo jak dzidzi bujac bo wozek jest sztywny dosyc. no coz dla mnie warto jak narazie ale wiadomo ze wszystko wyjdzie jak juz dzidzia bedzie w nim jezdzic
do fotelika recaro potzrebne sa adaptery
Stary 2010-05-07, 13:56   #2057
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pokaże wam moją sypialnie
sama malowałam dzisiaj 2 razy
bo jak tż wczoroaj pomalowął raz to porobił takie zacieki, że dzisiaj musiałąm zamiast 1 warstwe to jeszcze kolejną. malarz z niego nie będzie
aaa i na zdj kolor wygląda brzydko ;/
ale ogolnie bardzo mi się podoba to jest jakby taki fiolet wpadający w róż na tych zdj wogóle tego nie widać;/

a i teraz mi pościel w lużeczku nie pasuje no ale trudno
jest boska!!

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tak, tak, czytałam je chyba wszystkie
Na foteliku mi aż tak bardzo nie zalezy by bóg wie ile za niego dawać. A jeśli już mam za niego płacić to wolę by miał wszystko (porządną budkę i okrycie na nóżki). Co do atestów to chyba nie ma się co nimi kierować widząc ile z tym problemu i jak to wygląda - jedne nie mają wcale, inne mają tylko na tkaniny, niektóre przeszły symulacje wypadków i żeby wybrać taki idealny to trzeba by wydać na niego z 700zł a nie stać mnie niestety....
ja patrzylam na atesty wypadkow bo my duzo pl-de jezdzimy i chcialam zeby byl naprawde bezpieczny i wygodny i kupilismy za 70 zł uwzywany ktory kosztuje ok 900 zł

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj było fajnie. Mówiliśmy o okresie połogu.

Na początku poprosiłam położną o to aby mówiła jak wygląda sytuacja w przypadku CC (jeśli się różni od sytuacji naturalnego porodu). Jestem jedyną osoba w grupie, która ma planowaną CC. Tych różnic jest sporo na każdym etapie.

Na ostatnim mówiliśmy o żywieniu i jest jasne, że przy planowanej CC nie będę miała naturalnej laktacji (bo nie ma skurczy). Muszę zabrać laktator do szpitala i po CC za jego pomocą wywołać laktację

Nie przeraża mnie poród ani igły, znieczulenia itd
ale CEWNIK?????????????? Jakoś o tym nie pomyślałam... Wczoraj położna uświadomiła mi, że podczas CC założą mi cewnik i będę z nim przed 1-2 doby. Leżenie plackiem 2 doby... Maluszek tylko na karmienia Ach ta CC ... nic fajnego...

Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że mi tam coś zamontują ... Bleeee CEWNIK...

Dzisiaj będą brokuły[/B]. Nie wiem jeszcze co z nimi zrobię... Musze zobaczyć co kryje lodówka
nie wiem czy to zalezy od osoby ale ja po cc norm alnie karmilam, pierwszy raz malego dostalam po obudzeniu sie po cc i byl przystawiony ale nie chcial pic a potem juz normalnie, w 3 dobie mialam nawal pokarmu a karmilam 8 msc

cewnika nie mialam, dostawalam pierwszą dobe kiedy nie wolno wstawac basen a 24 godz po kazali isc do wc i sie samej myc...

brokuly...ja czasem gotuje w wodzie chwile a potem robie jak kotlety...

Cytat:
hd mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z ty cewnikiem. moj maz mial operacje na poczatku kwietnia a do teraz nie wydobrzal po zle zalozonym cewniku ale tak jak pisze to przez ludzki blad a nie sam cewnik
u mezczyzn jest to bardziej skomplikowane i niebezpieczne

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Za to ból jest po porodzie CC i bez tabletek przeciwbólowych się podobno nie da. ...
ja dalam, bolec bolalo,ale bole parte byly gorsze

Cytat:
otem troche na miasto zobacze czy sa jakies nowe promocje ciuszkow
w pierwszej maly mial ciagle tak a teraz jeszcze sie nie doczekalam
Cytat:
muminek--gdzie kupowałaś pościel??
a allegro u berwis i ewami27
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:02   #2058
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jest boska!!

ja patrzylam na atesty wypadkow bo my duzo pl-de jezdzimy i chcialam zeby byl naprawde bezpieczny i wygodny i kupilismy za 70 zł uwzywany ktory kosztuje ok 900 zł
Ooo to super okazja się trafiła
Ja nie miałam cierpliwości do szukania :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:02   #2059
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
ja mam x4. czy wart? hmm okaze sie w praniu ja jestem zadowolona. jesli jestes nastawiona ze bedzie sie prowadzil tak jak wozek ze skretnymi kolami to to jest raczej wozek ze sztywnymi kolami a te skretne osie daja lekkie ulatwienie przy skrecaniu. nie bedzie za bardzo jak dzidzi bujac bo wozek jest sztywny dosyc. no coz dla mnie warto jak narazie ale wiadomo ze wszystko wyjdzie jak juz dzidzia bedzie w nim jezdzic
do fotelika recaro potzrebne sa adaptery
jak się czujesz??a i jeśli chodzi o skurcze jakie miałaś--rzadkie one były czy częste...??
Stary 2010-05-07, 14:03   #2060
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Siala_Bala bardzi ładny ten twój brzuni a kg wogóle nie widać!!!
hd2005 ja też sobie nie wyobrażam miec założony cewnik
bassienkaw gratuluję napisania pracy wkońcu masz to za sobą i dobrze, ze po wizycie wszystko wporządku
papeteria czekamy na info po wizycie ja zwłaszcza na wagę dzidzi bo tygodniami jesteśmy koło siebie, też zostałam zinspirowana przez Basię i zaczyna wszystko pomału prać i kompletować do szpitala.
wikimi koniec czytania takich artykułów
żabka19 moja mała też ma często czkawkę czasami dwa, trzy razy dziennie a czasami wogóle ale zazwyczaj ją ma, aż M się pyta czy to normalne

A tak to wogóle dzień dobry mamusie, ja dziś od rana po urzędach biegała, najpierw geodeta potem gazownia, energetyk, wodociągi i urząd miasta oczywiście nigdzie gdzie były kolejki mnie nikt nie raczył przepuśći ale były krzesełak to chociaż sobie siedziałam. We wtorek SR już nie mogę się doczekać, a za dwa tyg. gin.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:07   #2061
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
wczoraj bylam na wizycie i okazalo sie ze maly sie pcha na swiat. skurcze mialam od 3 dni no i mam rozwarcie na palec
To lez kochana, nie napinaj brzuszka
niech mały siedzi, gdzie naszym dzieciaczkom bedzie lepiej jak u mamusi w brzuszku...

ja na skurcze dostałam Cordafen i kroplówki z nospą.. i 2 zastrzyki na rozwój płuc

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-05-07 o 14:11
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:07   #2062
Xawmeli
Rozeznanie

muminek--już patrzę co tam dają...
Stary 2010-05-07, 14:08   #2063
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Zaraz wstawie pranie, rybka rozmrozona, zaraz do piekarnika, ziemniaki musze obrac i surtowke z kiszonej kapustki zrobic
Pogoda masakra...tylko spac...wlasnie sie zdrzemnelam 30minutek

Powiem wam ze dobrze ze jestem na zwolnienu bo bym chyba nie dala rady juz pracowa...co raz ciezej i mecze sie szybko...a tak sobie odpoczywam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:13   #2064
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
ja tam jeszcze nigdy tego nie odczułam, więc nawet nie wiem jakie to uczucie

dowiedziałam się że u mnie w firmie są zatrudnione 22 osoby, czyli gorzej jak zwolni 3 osoby :/
teraz wcinam gołąbki, nad którymi wczoraj tyle sterczałam

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:15   #2065
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
jak się czujesz??a i jeśli chodzi o skurcze jakie miałaś--rzadkie one były czy częste...??
a tak sobie sie czuje. brzuch mnie pobolewa i rece lataja po tych lekach jak zulicy jakiejs skurcze mialam roznie. raczej nie byly bardzo czesto. tylko we wtorek mialam czesto i jak zaczelam zapisywac to wyszlo ze mam co 5-6 minut a potem juz znowu byly zadziej. no i nie bolaly zupelnie tylko macica mi sie stawiala. gin zanim mnie zbadala powiedziala ze moze tak byc i wszystko moze byc ok ale jak mnie zaczela badac to okazalo sie ze mam rozwarcie i cos tam jeszcze mowila ze mam tam wszystko spulchnione i ze maly juz sie pcha

Cytat:
To lez kochana, nie napinaj brzuszka
niech mały siedzi, gdzie naszym dzieciaczkom bedzie lepiej jak u mamusi w brzuszku...

ja na skurcze dostałam Cordafen i kroplówki z nospą..
ja dostalam nospe forte i fenoterol na skurcze i isoptin na kolatania serca. a jesli nie pomoze to mam jechac na szpital pod kroplowke

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
ja tam jeszcze nigdy tego nie odczułam, więc nawet nie wiem jakie to uczucie
ja dopiero chyba 2 tyg temu pierwszy raz poczulam czkawke malego i od tamtej pory mial moze z 2-3 razy
Stary 2010-05-07, 14:19   #2066
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
a tak sobie sie czuje. brzuch mnie pobolewa i rece lataja po tych lekach jak zulicy jakiejs skurcze mialam roznie. raczej nie byly bardzo czesto. tylko we wtorek mialam czesto i jak zaczelam zapisywac to wyszlo ze mam co 5-6 minut a potem juz znowu byly zadziej. no i nie bolaly zupelnie tylko macica mi sie stawiala. gin zanim mnie zbadala powiedziala ze moze tak byc i wszystko moze byc ok ale jak mnie zaczela badac to okazalo sie ze mam rozwarcie i cos tam jeszcze mowila ze mam tam wszystko spulchnione i ze maly juz sie pcha

ja dostalam nospe forte i fenoterol na skorcze i isoptin na kolatania serca. a jesli nie pomoze to mam jechac na szpital pod kroplowke

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

ja dopiero chyba 2 tyg temu pierwszy raz poczulam czkawke malego i od tamtej pory mial moze z 2-3 razy
biedulka ..........a byłam tydzień temu na wizycie i alles gutes majonez mówił lekarz, a w sobotę i niedzielę to skurcze mnie złapały, że szok........od tamtego czasu ich nie ma,ale widzę iż trzeba zacząć uważać na siebie bardziej już........
Stary 2010-05-07, 14:20   #2067
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kolejna rozpakowana mamusia majowo - czerwcowa, urodziła w 36 tyg.!

Ogólnie jest ich już 18

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-07 o 14:21
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:20   #2068
Zuziunia
BAN stały

Cytat:

ja dostalam nospe forte i fenoterol na skurcze i isoptin na kolatania serca. a jesli nie pomoze to mam jechac na szpital pod kroplowke

ale lez leż... i bedzie dobrze...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 14:28   #2069
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

Ogólnie jest ich już 18
Umrę na zawał od tych wieści.
Ja będę bronić pracy magisterskiej gdzieś w 34-35 tygodniu więc kto wie...
Stary 2010-05-07, 14:30   #2070
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:

Ogólnie jest ich już 18
hehhehe widzę właśnie........co chwilka sms jakiś lub wiadomość o narodzinach---fajnie tam mają........
jeszcze troszkę i u NAS podobnie się zacznie.......
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości