|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
|
|
|
|
#1622 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Na pewno wszystko bedzie dobrze, a Ty umilaj sobie czas tu z nami ![]() Cytat:
I tak samo zdecydujemy sie ostatecznie, jak zobaczymy coreczke. Swoja droga bardzo fajnie, ze wracaja takie imiona, zamiast tych spolszczonych zagranicznych cudactw
|
||
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
No chyba ze sie okaze ze jednak go puszczą... |
||
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz pewnie zauważyłyście musi sie wcisnąć na każde zdjęcie |
|
|
|
|
#1626 | ||||
|
Zadomowienie
|
kociamborek, carmena, zabka, niezawsze, papeteria
Cytat:
Ostatnio obserwowalam quinny buzza 4 za 1800 prawie nowke z fotelikiem maxi cosi... i tak czekam na kolejna taka okazje cenowa. W ogole nie byl zniszczony w porownaniu do reszty uzywanych buzz z all. Mam nadzieje, ze cos upoluje do lipca ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedys nawet kasjerka wywolala mnie z konca kolejki w sklepie i kazala podejsc do kasy omijajac 8 OSOB....myslalam, ze mnie zlinczuja...ale tylko zmierzyli mnie wzrokiem, a kasjerka baaaardzo glosno: "JESZCZE SIE CZASY NIE ZMIENILY, DO CHOLERY, pani w ciazy pierwsza" ![]() Cytat:
no chyba, ze chcesz niespodzianke...ja z moja wytrzymalam 6 miesiacy, pozniej ciekawosc zwyciezyla
|
||||
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Odpisalam tej babce tak:
"Ale przeciez jeżeli pomyłka zaszła ze strony sprzedawcy to przecież on się zobowiązuje ją naprawić. -wymienić towar, zapłacic za koszt wysyłki za zwrot błędnego+ pokryć przesyłke dobrego, tzn klient nie płaci nic, ale dostaje dobry produkt. " Pewnie znow cos wymysli. Przynajmniej powinno byc tak ze ja sobie zostawie ten czarny-i go komus dam, zamowie nowy i za niego zaplace ale przesylke pokryja oni-chociaz tyle. |
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że część dziewczyn ma już komplet Dzisiaj wieczorem spakuję torbę do szpitala
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja dzidzia po prostu NIE CHCE się pokazać, nawet na 3/4d zakryła się nóżkami Może jutro jej się odmieni
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny! a ja dzisiaj mam wolne ale tak latam z jednego miejsca na drugie. najpierw popralismy ubranka dla malego
teraz jedziemy do znajomych bo maja taka chustawke do oddania bo ich synek juz z niej wyrosl i pare innych rzeczy a pozniej wizyta u lekarza. za to wczoraj zrobilismy ostatnie zakupy dla synusia pieluchy huggies prawie 200 sztuk, ciekawe na ile starcza... i moge powiedziec ze juz MAMY WSZYSTKO!!!! teraz musze sie zajac rzeczami dla siebie hehewidze ze u was zakupy ida pelna para, sliczne ubranka, posciele, wozki itp, niestety nie pamietam juz kto co kupil ale wszystko jest przesliczne!!!!!!!! |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basia tez ma wszystko |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1634 | |||
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam
anoxa alguien, karolcia, papeteria przesliczne brzuszki Cytat:
Jak dla mnie imie powinno spelniac 3 kryteria: 1/powinno pasowac do nazwiska, czyli w naszym przypadku powinno byc krotkie i skromne bo nazwisko mamy dosc nowatorskie i dluzsze 2/powinno byc tradycyjne i miec "jakies glebsze znaczenie", 3/ "zadne cuda techniki z ameryki" nie wchodza w rachube , moja cala rodzina mieszka w usa , wiec mamy dostatek nadii, nathanoof, eugenoof i innych...Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie do nich dobrnelam, dziekuje Suuuuuper wozek! i jaka cena
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-05 o 17:25 |
|||
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o siusianiu nie mówiła Zakładając 10 x 30 dni to mamy 300 szt. |
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiście, tak jak mówisz- musi pasować do nazwiska. Dlatego moje dziecko będzie miało bez R, bo dla mnie imię z r i nazwisko z r jakoś tak twarrrrdo brzmi ![]() Mój gin w sumie też się śmiał, że dziewczynka, bo tylko dziewczyny są takie uparte ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Kurczę, chyba muszę zacząć je kupować
|
||
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
ojej ile znowu napisałyście...
Vette - gratuluję dziewczynki!! w zeszły weekend poznałam Czeszkę o imieniu Jana i powiem szczerze, że właśnie potem sobie myślałam że to fajne imię jest ![]() Papeteria - śliczności!! ![]() A my się dziś przejechaliśmy... Łukasza brat miał dziś samolot do Polski, dziś są jego urodziny, rodzice i narzeczona czekają w domu z żarciem i tortem - a jemu lot odwołali
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anoxa proste, ze wolalabym zaplacic niz isc do szpitala na 1 dzien, ale milo ze strony Twojej lekarki, ze dala Ci alternatywe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak Was czytam i czytam i dochodze do wniosku, ze powinnam juz zaczac kompletowac wyprawke.
Jedyne czym moge sie pochwalic to troszke ciuchow ciazowych i mase ciuchow dla malenstwa. Nic wiecej nie mam ;/ Aaaaa no i kupilismy komode na te wszystkie ciuchy, sliniaczki, skarpetki Cytat:
i chyba cos w tym jest ...heh dopisuja humorki naszym ginom ![]() Cytat:
Ciesze sie, ze Ci sie podoba |
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja muszę odejść od komputera, bo normalnie w głowie mi się już kręci :/
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hd a pieluchy juz masz? Bo nam tylko tego brakuje Dla siebie juz tez mam wszystkie rzeczy ![]() Od szwagierki dostalam teraz laktator elektryczny Medela, sterylizator i nosidelko dla dziecka Baby Bjorn. I tam jest napisane, ze mozna juz noworodka w nim nosic! Zobaczymy w praktyce... |
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Basia - jestes gotowa
![]() My wrocilismy ze spacwerku, jak chodze to mnie tak ciagnie w brzuszku...och...nio ale troszke ruchu musi byc, teraz jem sobie owocki ![]() Ja mam nadzieje ze moje wybrane imie bedzie pasowac do corci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-05 o 17:56 |
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Jakiegoś lenia mam
Mialam dziś odkurzyć a mi się nie chce.Miałam tez prasować ![]() Jedyny plus jest taki, że mam dobry humor
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nalezy sie
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
ja lecę do szkoły rodzenia, będę za jakieś 2 godzinki
![]() mam cichą nadzieję, że będzie mniej niż 3 strony do nadrabiania jak wrócę ![]() a potem będę się "torturować" pastą cukrową - heh mam nogi jak sarenka - nie takie zgrabne, ale takie włochate już wołają o depilację
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Znowu schodzimy na tematy qpy...
ja się zastanawiam nad tym, czy w domu nie zakładać dziecku jednak pieluszek tetrowych, a tylko jak będę gdzieś wychodzić zakładać jednorazowe... Muszę to przekalkulować pod kątem finansowyn, bo to jednak dodatkowa eksploatacja pralki, proszek, prasowanie, czas... może się okazać, że na dobrych chęciach się skończy...
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo to super sie udalo
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
kashha jak anuszka napisała ile się zużywa to też zaczęłam o tym myślec
tyle że dodajmy że najbardziej opłaca się wtedy prac ręcznie bo za prąd i wodę też nie wydolisz wówczas ja już po wizycie. z dzidzią ok. za to ja mam coś z nerką nie tak, przepisał mi tam jakieś leki i dał L4 na 3tyg. do 25 maja, więc wykosztuję się na tych wizytach.
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie slysze jak moja mama rozmawia na skypie ze swoim 12-letnim wnukiem o intymnych sprawach
Moja mama ma bardzo dobre kontakty z wnusiami i oni z nią o wszystkim rozmawiają.No i właśnie się spierają, że on ma już dziewczynę a mama mu wpiera, że jest za mlody na dziewczyny, ze to pewnie tylko koleżanka ![]() Rozmawiają o całowaniu, że on by chciał się pocałować itd. No i że się zakochał... Normalnie śmiech mnie ogarnia jaki z niego już chłopak- jemu sie wydaje, że jest dorosły a mama nie może zrozumieć, że już jej wnuk ma dziewczynę
|
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
ola w takim razie masz świetną mamę i babcię dla Twojego dzieciątka
![]() a poza tym sama pamiętam jak miałam 12 lat i czułam się taka dorosła i odpowiedzialna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

, ale przyznam ze nie lubie trójkołowych
ale to wiadomo kazdy ma inny gust
Oby tylko bezpiecznie do nas wrocil.

a szparagi biale uwielbiam je a jak je obierasz? bo je trzeba obrac troszke jak marchewke zaczynajac jakies 2cm od glowki ja obieram taka skrobaczka jak do innych warzyw do gotowania daje troszke soli i cukru i sa pycha wlasnie niedawno jadlam 

tyle że dodajmy że najbardziej opłaca się wtedy prac ręcznie bo za prąd i wodę też nie wydolisz wówczas