|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
![]()
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Meana1 odchodzi się od czegoś takiego że baadynka np z niebieskimi oczkami nie powinna się malować na niebiesko tylko na jakiś inny
![]() ![]() ![]() ![]()
#4533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim za rady
![]() Oto odziedziczona po mamie bransoletka. Szkoda ze nie mam do niej naszyjnika albo chociaż zawieszki z takim kamykiem. Może ktoś z was wie co to może być za kamyk? Weźcie poprawkę na to że to cacko ma prawie 40 lat ![]() Więc byłoby naprawdę coś starego ![]()
#4535 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie też 2 i 3 najfajniejszy. Moja koleżanka też jest ruda a do tego uwielbia kolor zielony i nawet na ślubie miała wstążkę w sukni zieloną i biżuterię też zieleń wyglądało to bardzo fajnie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sama również chcę ubrać swoją salę bo i tak na kościół i resztę wydaję 1000zł więc jeszcze sala to pewnie z drugie 1000- a jak dlamnie to stanowczo za dużo! Moja sala jest ładna sama w sobie (przynajmniej mi się podoba) więc zamierzam kupić dodatkowo organzę co by trochę stoły przybrać, jakieś świece, serwetki no i najważniejsze kwiaty! Sama chcę zrobić bukiety więc nie wiecie gdzie można tanio zakupić kwiaty i jakieś liście ozdobne?? Myślałam o liliach- nie wiecie jaki jest koszt takich kwiatów?? Powiedzcie mi jeszcze proszę coś o tej giełdzie kwiatowej bo wiem, że taka istnieje ale nic więcej..gdzie w jakich godzinach, jaki jest tam asortyment, drogo tanio? Sorki, że się tak rozpisałam wybaczcie ![]()
![]() |
#4536 | |||||
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić co dziś upolowałam. Śliczną koroneczkę do zaproszeń ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
A jaki kolor pończoszków sobie kupujecie? Biały? Ja chyba się zdecyduje na jakieś jasne beże bo ta biel mnie przeraża - jak dziewczynka do komunii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorek panna lub naturale ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I co do pończoch to tez muszę się znów zgodzić z czarną-kawką firma venezia robi piękne pończochy samonośne juz od wiele lat tylko te kupuje ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-05-07 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Super te ponczoszki, chyba sama sie skusze na takie
![]() Mam pytanie z innej beczkie - gdzie polecacie zrobic panienski zastanawiamy sie ze starsza i same nie wiemy a juz najwyzszy czas sie zainteresowac tym?? ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Super te ponczoszki, chyba sama sie skusze na takie ![]() Mam pytanie z innej beczkie - gdzie polecacie zrobic panienski zastanawiamy sie ze starsza i same nie wiemy a juz najwyzszy czas sie zainteresowac tym?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wieczorach panienskich byłam w kilku miejscach: siodme niebo efekt motyla (teraz luwr) uv nieobiektywnie powiem ze chyba najlepiej było w efekcie ale to raczej zasługa ilości procentów ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja byłam kiedyś na wieczorze panieńskim w Wesołej kawce
![]() ![]()
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
pończoszki fajniusie
![]() moja siostra zapisana jest do Ani Tusień na fryzurę. I teraz nie wiem gdzie ją zapisać na makijaż - czy do Marty Żońcy czy do salonu gdzie przyjmuje pani Ania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że miejsce nie ma znaczenia liczą się osoby w nim uczesticzące i dobra zabawa oraz ten klimat jak to napisałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
helo.giełda z owocami warzywami jest na Rolnej. ja tam kupowałam wszystkie warzywa i owoce z listy zrobionej zprzez kucharkę.to było wygodne bo raz podjechałam i wszystko było kupione. a że kupowałam sporo to sprzedawcy troche zjeżdzali z ceny jeszcze, więc myślę , ze tam warto. chyba jest czynna codziennie, ale musisz zapytać na kiedy kucharce produkty potrzebne. moja gotowała od czwartku. Sa tam też napoje gazowwane , ale to kupowałam w makro bo tam była wtedy jakaś promocja soków itp.Więc tego nie wiem gdzie taniej. wklep sobie w google Giełda Rolna kielce i powiinno Ci coś wyskoczyć o godzinach otwarcia. kucharka wszystko dokładnie pisze więc nie ma się co martwić. Co do kwiatów to nie wiem.ale mogę sie dowiedzieć od kumpeli ,ona tam kupowała. ja miałam dekoratorkę i teraz kumpeli pomagałam chodzić po kwiaciarniach i faktycznie jest drogo.więc Cię rozumiem.ale powiem Ci ,ze czasami można się przeliczyć co do sił do tego wszystkiego.Nie chcę Cię rzecz jasna straszyć,ale mam kumpelę plastyczkę , która sama sobie chciała zrobić bukiety i dekorację. ja jej trochę pomagałam, ale nie poszło nam rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a potem druga kumpela miała esele i okazało się ze wcale nie wyszło jej drożej strojenie przez profesjonalna dekoratorkę.babka miała kupę materiałow , bramkę z kwiatów. kurtynę swietlna i mase bajerów. ladne szkło( WAZONY ,SWIECZNIKI) i to wszystko za 500 zł.a my narobiłysmy sie jak głupie , I WCALE YANIEJ NIE WYSZŁO. aha. i powiem Ci jeszcze że ostatnio łaziłam z ta kumpelą co teraz będzie mieć wesele i przypadkiem na sali spotkałyśmy dekoratorki i podobało nam się , więc kumpela z nią się odrazu umówiła. i okazuje isę ze wcale nie jest tak drogo. a fajnie to wygladało. i kwity też nie takie drogie. ale zapytam kumpelę o tą giełde kwiatową jak chcesz sie tym jednak sama zając . gdzie to jest itp. i ci napiszę na priva. przypomnij mi ok.? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
hej . a możesz dać mi namiary na tą dekoratorkę , którą z kumpelą zamówiłyście? dzięki z gory.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Hej sylwkowa giełda rolna faktycznie wychodzi tanio. ja też taam kupuję. a co do kwiatów i dekoracji to chyba jednak trzeba mierzyć siły na zamiary. też myslałam zeby sama się tym zająć , ale powiem ci że drogo wychodzi. bo w hurtowniach nie chcą sprzedawać detalicznie , a nawet jak się ktoś zgodzi to liczy ci podwójnie. ta organza na stoly wychodzi drogo. chciłam kupić ,to 9 m -rolka kosztuje w detalu 12 zł.policzyłam na stoły to mi potrzeba ok150-180m. zeby to ytak fajnie pofałdować.a jak pytałm dekoratorkę to mi policzy 50 -60 zł za wypozyczenie. więc róznica kolosalna. tak samo materiały na sufit itp.to ile kasiory trzeba w to władować samemu.. masakra. a potem co z tym zrobić? pytałas o kwiaty zywe. na giełdzie nie sprzedają wcale tak tanio jak dla kwiaciarek ( bo one biorą dużo i pewnie stale). a pozatym to przyczaiłam ze ladne kwiatki to mają na samochodzie (pewnie dla kwiaciarek , bbo widziałam , ze je tam wpuszczają) , a normalny ludz to wybiera z tego co on wystawi. niektóre to widać było , ze takie stare te kwiotki, ze zaraz zdechną. także ja się wycofuję z akcji giełda. nie znam się na tym , kupię i jeszce mi padną przed weselem.i kasa w błoto. pozatym moja dekoratorka ma piękne szkło- takie kielichy wielkie wysokie i w nich mi zrobi kompozycje z róz. za 50 zł taki kielich gigant. a będe miała ich 6. powiedziała ze spokojninje starczy , a salę mam wielka. między nimi na stołach będą jeszcze swieczniki więc powiedziała ,ze będzie ok. musze tylko swieczki kupic. a nawe dogadałam ze ona mi w hurcie kupi.takze wyjdzie mi to na bank taniej niz ja bym sobie robiła, bo na głupią organzę musiałabym wydać ok 180 zł. a kwiatki?..stresować się ,ze mi padną? bo to trzeba w zimnie trzymać do wesela. w piwnicy czy cos.a ja nie mam.okrozpisałam się jak głupia. ale już trochę się orientowałam więc może ci to pomoże. a. , i bukiet mi robi za 120 zl.taniocha w porównaniu z kwiaciarniami. ok .powodzenia. jakby co pytaj na privie, cos moze jeszcze mi przyjdzie do głowy powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile płacicie mniej więcej za dekoracje sal weselnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
14.08.2010 żonka.. ![]() Edytowane przez mroweczka21 Czas edycji: 2010-05-08 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Raczkowanie
|
mroweczka21 a kiedy Wy macie ślub? koniec sierpnia?
Dziewuszki płacicie za dzieci na weselu? Nam powiedziała właścicielka że za dzieci w wieku 3-7 lat płacimy połowę czyli 72,50 zł a za starsza całość czyli 145 zł. Nie wydaje mi się żeby 8 - 9 letnie dziecko tyle zjadło no ale cóż ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Jeszcze jedno pytanie - nie wiecie gdzie kupić żelowe nakładki na obcasy bo francole strasznie mi się ślizgają :9 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4554 | |
Raczkowanie
|
Ja płacę do 100zł za bukiet w ozdobnym wysokim wazonie, zależy na jakie kwiaty się zdecyduję.
Będę mieć 10 takich bukietów, bo 10 stolików + dekoracja stołu PM około 150zł. Do tego płacę po 10 zł za białe pokrowce na krzesła. Dekoracje typu świece organza itd. mieszczą się już w tych 100zł na stolik. Ale ogólnie moja sala nie wymaga dużych dekoracjim mam wesle w Dworku w Masłowie ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Z tego co się orientuję to ja płacę całość za dzieci. A propos dzieci to w ogóle zapraszacie gości z dziećmi? I jak myślicie, jeśli mam znajomych z 2-letnim dzieckiem to powinnam zaprosić ich z tym maluchem?Sama nie wiem, ale wg mnie wesele to nie jest impreza dla takich małych dzieci, jak ja miałam kilka lat to nie chodziłam na wesela ![]() ![]()
http://s2.suwaczek.com/20100724570214.png ....już żona... ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/200111242438.png ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100724620113.html ![]() Edytowane przez kleome84 Czas edycji: 2010-05-08 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My prosimy z dziećmi, ale w sumie mamy tylko dwóch 5latków, jedną 9latkę i jednego 11latka, więc nie będzie dużo tych dzieci ![]()
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym moja znajoma dostała ostatnio zaproszenie na wesele od jakiegoś kuzyna właśnie bez dziecka i powiedziała że w sumie to poczuła się urażona bo jej rodzina to przecież nie tylko mąż ale i dziecko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
hej hej ważne ------------> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...70&postcount=7
bardzo nie lubię takich sytuacji
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Z tym zapraszaniem dzieci to faktycznie jest problem, chociaż fajnie to wygląda jak w trakcie wesela parę takich brzdąców sobie tańczy, czy biega po sali
![]() Gosza ma rację, że nie wypada zaprosić bez dzieci, jeśli to jest bliska rodzina, chociaż wiadomo, że koszty są nieadekwatne do tego, co takie dziecko może zjeść, no ale trudno, trzeba się z tym liczyć.
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
hej jenny79
pyatłas o dekoratorkę.ja płacę ok 50 zł za kompozycje w kielichach takich 60 cm wysokie na stoły. jeszcze mam zdecydować czy to będą róze czy jakas mieszanka. bo to też cena od tego zależy. to co widziałam było za 60 zl i było super , więc chyba się na ta opcje zdecyduję , choć poczatkowo chciałam za 50 zł troche mniejsze. kompozycja prze Mlodą Para(taka niska długa) 120 zł. widełki są od 100 zł w gorę. wiązanka dla mnie 120 zł. taka kopula z róz. swiadkowa 80 zł.butonierki po dyszce. bukiety dla rodziców biorę za 60 zł. mają być fajne w tej cenie.ale pewnie są rózne ceny. i to chyba tyle z zywych kwiatkow. ja mam w remizie weselicho , więc robi mi ta dekoratorka cała dekoracje matermiałową( sufit , miejsce za mną i TŻ -kurtyna materiałowa z podświetleniem), ta falbana na nasz stół.Pod kinkietami takie rożki ratanowe ,bramka ze sztucznych kwiatków, girlanda nad wejściem ze sztucznych kwiatów, kule ze sztucznych kwiatków, przystrojenie wiejskiego stołu, swieczniki, 4 pokrowce.to wszystko za 600 zł. może ci to w czymś pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
Udało mi się wreszcie skontaktować z drugą PM-ką. No i trochę klops bo ona chce mieć alejkę ze sztucznych kwiatów
![]() Szkoda że wcześniej się ze mną nie skontaktowała, choć namiary na nas mieli.
W poszukiwaniu ciekawych miejsc: www.podroze-ep.blogspot.com ![]() Edytowane przez ewelinap5 Czas edycji: 2010-05-08 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.