|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze cz. IX
Cytat:
na wyprzedaży takie piękne rzeczy znaleźć to cud, u mnie niemożliwe, a tak poza tym to ładne ciuszki |
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również zmotywowałaś. Dziś idę na lumpki
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
spódniczka- jest dłuższa, ale do tej dlugości chcę ją skrocić- 2zł
kobaltowe buciki- Hogl- 5 zł kurteczka jeansowa- Esprit- 20zł Edytowane przez Soph Czas edycji: 2010-05-08 o 11:39 |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
nie mam zdjęć, ale przynajmniej się pochwale tuniką z h&m szaro-fioletową oraz bluzką do biegania, specjalnie o rozmiar większa sportowa.
kobity, jak wy to znajdujecie! ja siedzę w lumpie czasem godzine i wynajdę kilka rzeczy dosyć fajnych, ale te wasze to cuda!
|
#4297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak obiecałam kiedyś tam wstawiam kolejne zdobycze.
A więc: 1. sztruksowe spodnie George, 5 zł. Były jeszcze z "poprzedniej epoki" bo miały rozszerzane nogawki ale Dzielny Pan Krawiec sobie świetnie z tym poradził![]() 2. białe spodnie na lato Sayoo Jeans czy jakoś tak 19 zł. Trochę drogo ale musiałam je mieć.3. zbliżenie na kieszeń, która to między innymi była powodem ich zakupu ![]() 4. różowa w paseczki Next, 16 zł. Się wzięłam i zakochałam. 5. biała w delikatną łączkę. Papaya, 13 zł. Na żywo śliczna. Dzieciaki w przedszkolu w którym pracuję mówili na mnie Pani Wiosna 6. zbliżenie na łączkę 7. koronkowa bluzeczka Principles, również 13 zł. Cudowna wręcz na żywo. 8. Koronki w zbliżeniu. Niestety kiepski ze mnie fotograf no ale coś tam widać .A w poniedziałek w moim ukochanym lumpku całkowita letnia wymiana towaru. Już zacieram rączki. To chyba naprawdę uzależnienie. |
|
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupuje tylko stroje i bielizne kiedy widze, ze byla malo uzywana i normalnie piore w pralce tak jak wszystkie ciuszki.
![]() Bylam na lowach, znalazlam kilka fajnych rzeczy. Zdjecia pozniej, jak znajde aparat
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
malinowydzem dzięki za odpowiedź
ja właśnie kupiłam strój który wygląda na mało używany jest na prawdę piękny i żal było mi go nie wziąć, już go zdążyłam wyprać, mam nadzieje, że się przemogę i go ubiorę w te wakacje |
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klikam Ci codziennie, bo też jestem w KSK
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piore normalnie w pralce i kupuje tylko bielizne ktora jest czysta i widac ,ze nie jest bardzo mocno uzywana
|
|
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez MarTynx Czas edycji: 2010-05-08 o 15:55 |
|
|
|
|
#4304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4305 |
|
Kokon pro
|
ja kupuje bielizne albo nowa, albo nienoszaca sladow uzytkowania, zapieram w mydle antybakteryjnym, a pozniej normalnie piore w pralce, robie tak pare dobrych lat, nic mi nie jest ani nikomu z rodziny, wg mnie nie ma co przesadzac, bo przeciez te ubrania tez sa dezynfekowane zanim trafia do lumpa
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
hmm ja głównie kupuję koszulki, spódniczki, kamizelki, marynarki
![]() 2 razy skusiłam się na buty. najbardziej lubię kupować torebki , do bielizny jakoś nie pomyślałam zajrzeć
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny, rano naogladalam sie waszych zdobyczy i okolo 10 postanowilam sie wybrac do lumpka ktory jest w sumei daleko ode mnie ale sa rzeczy za zlotowke fakt ze nie sa modne, ale warto czasami cos wyszperac.. Juz mi sie banan pojawil na twarzy. Poszlam tam i co? Zamkniete
No a wasze zdobycze powalaja ale ceny czasami tez
|
#4308 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz jeśli o mnie chodzi to wolę dać te 15-20 złotych za bluzkę bo wtedy jest większa szansa żeby wyglądała na praktycznie nową.
No a niestety w mojej okolicy w tych tańszych lumpeksach trzeba się baaaaaardzo porządnie naszukać żeby znaleźć coś sensownego. N i wówczas trzeba jeszcze wygrać walkę z tłumem napierających babć W tym moim ukochanym lumpku może jest i drożej niż gdzieś indziej ale przynajmniej tego tłumu handlar nie ma bo one to potrafią mnie skutecznie do szperania zniechęcić. A jak dam za lepszą bluzkę te 15-20 zł to i tak jestem zadowolona bo w regularnej sprzedaży dałabym za gorszy kawałek szmaty o wiele więcej. A tak i wilk syty i owca cała ![]() Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. |
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Kobiety, a skąd właściwie biorą te lumpeksy ciuchy?
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna, czy wszystkie, ale ogólnie to sprowadzają, najczęściej z Niemiec albo Anglii. Na allegro można spotkać takie aukcje, np. http://allegro.pl/item1025780671_odz...t_5_zl_kg.html
A skąd biorą je ci, którzy wystawiają, to już nie wiem
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Aha, no cóż wiem że wiele jest takich handlowców co przywożą te ciuchy, ale cholera ich wie skąd oni to biorą
czasem trafia się na istne szmatki,a czasem na oryginalne prawie nie używane.
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że są takie hurtownie.
Przyjeżdżają całe tiry używanych ciuchów, a właściciele sklepów jada tam po worki. Biorą je z reguły w ciemno Czasami właściciele tych magazynów pozwalają otworzyć jeden worek by zobaczyć czy dobry towar.
|
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was..
Cudne rzeczy "wyhaczacie"... zazdroszczę...oto kilka moich najnowszych z ubiegłego tygodnia.... ![]() 1. Zielony BikBok ( świetny materiał) 2. Sportowa krótka bluza 3. Sukieneczka na lato z oderwanymi metkami kupiona na wagę za 1,50( co ciekawe identyczna była na wycenie z metką i kosztowała 25 zł) ![]() 4. Szare rury 5. Tshirt VeroModa 6. Groszkowy bezrękawnik Marie Philippe 7.Błękitna dzianinowa sukieneczka ( bez firmy) 8. Sweterek od Dhoroty P. 9. Malinowa bokserka Bik Bok 10. Rustykalna tuniczka Atmosphere
razem od 30 lipca 2003 zaręczeni 30 lipca 2009 zaślubieni 30 lipca 2011 http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2011_07_30_101_1.png Edytowane przez malenkaMi Czas edycji: 2010-05-09 o 09:41 |
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
cd.
11. Jedwabna tunika we wzory Vero Moda 12. Bokserka w kropy freespirit 13. Cudne spodnie do spania George 14. Polo dla mamy
razem od 30 lipca 2003 zaręczeni 30 lipca 2009 zaślubieni 30 lipca 2011 http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2011_07_30_101_1.png Edytowane przez malenkaMi Czas edycji: 2010-05-09 o 09:45 |
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
Malenkami spodnie do spania i rurki
![]() ja kupilam świetne ogrodniczki -z krótkimi spodenkami ,są w takie paski pionowe z h&m ![]() i taką torebką z lańcuchem zamiast paska ... a no i sweterek z vero mody,zdjęcia może jeszcze dzisiaj wieczorem
ODWYK KOSMETYCZNY,mam: próbki: bylo18,jest 5 dąże do 0 kolorowe: bylo27,jest 28 dąże do 15 pielęgnacja: bylo54,jest 46 dąże do 35 Wkręcam się w mineraly ![]() WYMIANA : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411397 |
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
kurczę laski, tak bardzo chciałabym sobie jakieś spodnie kupić w lumpie bo wy takie świetne macie..
te rurki powalają szare ![]() u mnie w lympie byłam wczoraj to nic ciekawego z spodni, buty nawet fajne lecz za małe
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno spróbuję, też mam zamiar wyprać mój strój jeszcze kilka razy mimo że nie nosi żadnych śladów użytkowania, a gotować raczej bym się bała w końcu to nie bawełna, a jakiś sztuczny materiał więc na pewno jest to ryzykowne, jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Mój chłopak zawsze mówi mi, że te ciuchy w lumpach to po trupach, haha.
Myślę, że to zależy, cześć pewnie jest z jakiś komisów, gdzie ludzie oddają stare rzeczy, a część to na pewno jakieś końcówki kolekcji, bo nie wierzę, żeby ktoś oddał do takiego komisu nieużywaną, z metką rzecz pochodzącą często z poprzedniej kolekcji, bo przecież takie rzeczy zdarzało mi się znaleźć. |
|
|
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja wam zazdroszczę tych ciuchów! W moim mieście jest w sumie jeden porządny lumpeks, gdzie naprawdę czasem można znaleźć coś fajnego i taniego, ale to też nie zawsze, chociaż parę groszy tam wydałam
![]() Nigdy mi się nie udało kupić w lumpeksie żadnych butów ani spodni. A wy macie taaaakie fajne Może za kilka miesięcy, jak się wybiorę na studia to częściej będę wynajdować takie rzeczy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

i w ogóle
jeżeli pytanie zadałam w niewłaściwym wątku to przepraszam, ale wiem że naprawdę wiele dziewczyn śledzi ten temat i tym samym mogę liczyć na szybką i sprawdzoną informację 

19 zł. Trochę drogo ale musiałam je mieć.