|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
wiecie co, nie wiem jak Wy, ale ja zauwazylam u siebie cos niepokojacego: jak mam chwile wolna to co robie? czytam forum nasze czyli o dzieciach, jak ide na spacer to co zabieram dla "relaksu"? ksiazke lub gazete o dzieciach, jak z kims gadam "o *******ach" to o czym? o dzieciach. Chyba musze jakos wyjsc z tego kregu, bo na dluzsza mete to chyba niezbyt dobre jest. Moze zaczne od jakiejs gazety niedzieciowej, bo np.twoj styl to ja jeszcze z marca czytam czy ktos wie JAK DLUGO mozna podawac Infacol? i jeszcze jedno: JAK aplikowac czopek w razie czego, bo ja sie boje, ze przez moja nieudolnosc bedzie to przykra operacja (sobie to co innego ale takiej maludzie?) madziwnia, no moze bo w dzien sie wiecej wierci, rusza, przemieszcza i kupa lawiej wychodzi niz noca?
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
moja steka strasznie jakbys traktor odpalala! masakra jakas.....
nie potrafie zrozumiec czemu te biedne maluszki musza cierpiec niczemu nie zawinily! kurrr....juz czasami wymiękam, tz padniety nie bede go budzic wrocil przed 3 z pracy i jeszcze mala nakarmil, przewinal, ponosil, ululal i dopiero sie polozyl. Czasami tak mnie wkurza ta jego praca, ja tez wymagam chyba za duzo czasami od niego i on nie daje rady biedny ale przez te kolke wcale nie spie wiecej od niego a musze funkcjonowac ,aaa zreszta dzisiaj chyba dzien na narzekanie mam wiec sie zamykam bo jak zaczne to zawale tym narzekaniem ze 3 strony;p ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- mnie pediatra powiedziala jak nam radzila infacol zeby zobaczyc :jesli dziala wykorzystac buteleczke i odstawic, zbaczyc reakcje jesli nadal bedzie potrzebny wrocic. Ja tez mam czopki -viburcol-tesciowa jej 2 razy aplikowala ja sie boje a czasami by sie przydal
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A INFACOL moja była szefowa do roczku uzywała prawie non stop tak mały miał kolki niemiłosierne ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- mamusie własnie sie dowiedziałam że nie mozna za czesto wkładac termometru do pupki bo to może sie skonczyc powazymi problemami w przyszł9ości u dziecka i nie bedzie samo kupy robiło bo do termometru sie przyzwyczai... mierzenie temperatury codziennie tez nie wchodzi w gre! Jak nie widzicie takiej potrzeby np. dziecko nie jest gorace nie mierzyć!
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla -współczuję z całego serca.
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAPRAWDE PRZYDATNY ARTYKUŁ PLECAM przeczytałam cały i tez jestem w szoku!! A przewaznie sa alergie i AZS!! Boziu jacy lekarze sa beznadziejni i leniwi!!!
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jestem w szoku, bardzo przydatny tekst.
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Trolla nie jestem w stanie wyobrazić sobie nawet co musisz czuć wiedz że jesteśmy z tobą
nie poddawaj się walcz rówież o prawa pacjęta Drcron trzymam kciuki żeby Julka szybko wyzdrowiała mam nadzieję że nie będą to żadne rotawirusy
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
o qrcze :O jestem w szoku po tym artykule
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie ja tez to mama i raz juz bysmy podali, ale zdrefilam bo nie wiem jak madziwnia, z tymi gazetami to chyba resztki rozsadku mi podpowiadaja sluchajcie, tak mnie tknelo cos w tej sekundzie... moze bysmy zrobily naszym dziewczynom trolli i drcronikowi jakis drobny prezent? Cokolwiek, tak dla nich albo dla maluszkow? bo one tak strasznie duzo musza przejsc teraz, a szczegolnie trolla. Nie wiem- jakas minimalna zrzutka, poprosic o adres, podeslac... cokolwiek, nie wiem. Jakos mnie tak ruszylo wlasnie... IZUMI GDZIEŚ TY?????
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o termometrach i ja tez jak mala sie meczyla mowilam ze wytrzymam to ze termometr szkodzi ale czasami naprawde nam pomagal, potem przerzucilam sie na czopki gliecrynowe (pol dawalam) i teraz juz od miesiaca nie uzylam nic (choc nawet wtedy czesto uzywalam pomocy) i moja mala robi codziennie kupki czasami nawet dwa razy dziennie wiec sie wsio unormowalo
![]() a my dzis konczymy 3 miesiace ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
JAK NAJBARDZIEJ ZA !!!!! Super pomysl |
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ja tez jestem za... działaj w tym kierunku a potem podaj nr konta...
DZIEWCZYNY DOSTAŁAM OD KOLEZANKI REPRYMENDE i mnie to troche przeraziło akle dobrze!! " Madzia to teraz mala mi spi wiec pisze wybacz moja reakcje ale po tym co ci napisze zrozumiesz moze dlaczego AZ TAK zareagowalam To ze wsadzanie termometru do pupy rozleniwia kiszke to pikus !!! Jesli zrobisz to nie tak jak trzeba , jesli dzeicko ci zie poruszy agresywnie mozesz naruszy kiszke co prowadzi do zrostow a to z kolei moze doprowadzic do zmian w udrozniniu kiszeczki . To z kolei prowadzi do tego ze duza ilosc kupy zostaje w srodku i zakaza organizm efektem moze byc powazna choroba a nawet smierc dziecka Nie strasze Mojego meza siostra ( swietej pamieci) zmarla wlasnie od takich praktyk i to stosowanych przez pielegniarki Jesli juz musisz odpowietrzac w jakikolwiek sposob to masuj brzuszek dokladnie tak jak masuje sie przy kolkach ( na necie sa nawet filmiki ) albo kup w aptece rurtke do odpowietzrania , nie wiem czy w Polsce takie sa jesli nie a chcesz to ci kupie taka i wysle Moja mala taka miala i przy gazach bardzo nam pomagala . Nie wiem czy pamietasz kiedys pogotowie do niej wzywalam bo robila mi ssie sina od krzyku , lekarz wtedy dal mi taka rureczke TAKZE RECE PRECZ OD TERMOMETRA"
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
trolla ... nawet nie wiem co napisać. Łzy się cisną do oczu i serce pęka... Pamiętaj ze Wiki to duża i silna dziewczynka i na pewno wszystko dobrze się skończy!! Trzymamy kciuki i wierzymy że już wkrótce będziecie w domku we trójkę - życzę Wam tego z całego serca
madziwnia faktycznie to przerażające z tym termometrem ... Mój na szczęście (odpukać!) robi kupkę "biegle" więc nie mam problemu, ale dobrze że piszesz takie rzeczy ![]() Ryczeć mi się chce... jakie życie jest niesprawiedliwe ... ![]() aneczkaaa szalenie się cieszę że Maciuś już w domku Jaki On śliczny, normalnie cukiereczek ![]() Właśnie Izumi łer ar ju?? Mloda też się mało odzywa ... Duża zdrówka dla naszej Juleczki!! Drcron bądź dzielna
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-05-08 o 12:06 |
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. a co do tych kosmetyków to uważam że to przesada i to duża Cytat:
co do czopków to mozna pupe kremem zeby łatwij było wsadzic. termometra nie stosowałam ale kiedys słyszałam ze nie wolno za czesto
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-05-08 o 13:21 |
|||
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
Trolla brak mi słów, jak czytam o tym szpitalu....
Drcron Ty też masz teraz ciężko... Bidulki Darusia, biedna ta Twoja Gabusia z tymi kolkami aneczkaa super, że już jesteście z Maciusiem razem śliczny jest Twój synek i jakie ma poczucie humoru! Wszystkie ciotki wizazowe nabrał, że ma 3 nóżki hi,hi,hi. Słodziak! Będziesz Ty te panny gonić niedługo, oj będziesz... A moja dziś pięęęknie przespała całą noc, tylko jedno karmienie i nad ranem o 6 drugie. Bez marudzenia. Tak , to ja mogę Mam zamiar wypróbować jeszcze takie coś na kolki : http://www.allegro.pl/item1018375011...asafetida.html to jest taka przyprawa indyjska i ją się (szczyptę) rozrabia w wodzie i smaruje dziecku brzuszek, ponoć po 10-15 min dziecko zasypia. Sposób ten opisuje w swojej książce dr. Agrawal . No, zobaczymy czy to pomoże ![]() Ponoć są efekty: http://forum.styl.fm/kolki.t81051.75.htm |
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
madziwnia świeta racja!! mama mi opowiadała że jakieś tam dalekie ciotki w mojej rodzinie dziecku tak rozregulowały termometrem tyłek, że potem bez stymulacji nie umiał się załatwiać
ja w ogóle termometra do tyłka nie używam, nawet do mierzenia temperatury. moja tez stękała trochę jak bąki puszczała, teraz daję jej sab simplex ale w mniejszej dawce i rzadziej niż się zaleca i bąki puszcza non stop i nawet nie mruknie przy tym mrowak ja sie piszę!!!!!!!! u nas wielkie sprzątanie, dom zdajemy w środę i wszyscy biegamy ze szmatami, odkurzaczami i do tego pakujemy się w międzyczasie, a paszportu nadal nie ma
|
#800 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj kupiłam Dziecko na VI, jest tam opisany masaż na bolący brzuszek. Gazeta z filmem 5 zł.
Trolla Jak mi dzisiaj Antoś pozwoli to idę Majowe za Ciebie. Obiecuję. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-05-08 o 16:52 |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to pomyslcie co by tu dziewczynom sprawic zeby je na duchu podniesc.
I musze Wam coś napisać... wróciłysmy z prawie 3 godzinnego spaceru, idziemy przebierac pieluche, lezymy sobie i... przyszedl bąk, drugi, trzeci- śmierdzi niemiłosiernie, a potem jakiś dziwny dzwięk, mysle KUPA? eeeee.... niemożliwe. Otwieram pieluchę a tam...szklanka musztardy Mało tego: potem było UWAGA 6 dogrywek. Gabryśka patrzyła na mnie wzrokiem "mama, ja jeszcze robię..." i bez zajakniecia, na spokojnie srutala tak sobie po ok.2 łyzeczki tej "musztardy" Sorry za wizualizację a ja nie nadarzałam z podkładaniem pieluch zeby to polapac i nie miec dziecka w musztardzie po uszy, tym bardziej ze sama jestem i pod kranem jej nie umyje, bo mam mala umywalke wiec zasuwalam z chusteczkami. A jak już nawet plecki umylam i wydobylam czysta pieluche to mi sie zesikala-kosmos normalnie.Czyli wychodzi na to, ze pani specjalistka od laktacji miala racje mowiac, ze mam sie nie martwic jesli dziecko zachowuje sie normalnie i ma miekki brzuszek i cieszyc, ze mniej pieluch zejdzie. Wniosek: moja Gabryśka bedzie srutac z przerwami ok 10-6 dni i juz. Czyli nastepna kupa gdzies w okolicach 14-go
|
#802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mocno trzymam kciuki za twoją kruszynkę i za całą waszą trójkę. Będzie dobrze
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ja tez jestem za! prosze mnie nie omijac w zadnym wypadku!!!
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem kurna czy to normalne, ale logicznie myśląc to jak dziecko tyle czasu kupy nie robi to raczej nie bedzie to tak wodnista kupa, ale zagęszczona <przepraszam za szczegółowość > u nas też obyło sie bez wysiłku a nawet na cichacza, bo nie wiedziałam kiedy... tylko zapach poczułam
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym tak! zazdroszcze!
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - ja też. Ale może na privie to załatwiajmy.
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, mogę się przyłączyć na legalu? Tak Was podczytuję od lutego/marca... Miałam być mamusią majową (tp 16.05) i byłam na wątku mamuś majowo-czerwcowych ale jakoś się tam nie mogłam odnaleźć i zaczęłam regularnie Was podczytywać... Pewnie coś podświadomie przeczuwałam bo urodziłam Michasia 22.04
![]() Znam z innych wątków kilka z Was - Asiulek, Darusia (może byś tak do nas zajrzała czasem ), Aixa... To może się za mną wstawią Trzymam kciuki za dzieciaczki Troli i Drconka... Ja każdego dnia się boję, że Michasiowi coś się stanie i nie wyobrażam sobie patrzeć bezradnie na jego cierpienie... Dużo siły dziewczyny... Darusia współczuję kolek... Mam nadzieję, że nas ominą, w razie co już dawno poprosiłam przyjaciółkę o kupno SS z niemiec i za parę dni ma mi podrzucić bo właśnie przyjechała... A to mój dwutygodniowy Michaś
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
witaj "podrzucona" mamuśko
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że to ta sama. Ciekawe czy pomaga.lindsley witamy na legalu ![]() Mrowak gratulacje dla Gabi za kupkę , dba mała o bodżet domowy i oszczędza na pieluchach ![]() A ja dzisiaj zachustowałam moją Hanię i dziecko mi padło natychmiast i ja mogłam wszystko sobie zrobić, i kręgosłup nie bolał. To jest super! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-08 o 20:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

NAPRAWDE PRZYDATNY ARTYKUŁ PLECAM przeczytałam cały i tez jestem w szoku!! A przewaznie sa alergie i AZS!! Boziu jacy lekarze sa beznadziejni i leniwi!!!
nie poddawaj się 

ach ja ja go kocham 

a tu słyszę że nie mogę... I niby coś takiego mówił pediatra... Ale to chyba jakaś bzdura... bo przecież w ciąży można... Normalnie aż mnie głowa boli od tego wszystkiego...

nie wiem kurna czy to normalne, ale logicznie myśląc to jak dziecko tyle czasu kupy nie robi to raczej nie bedzie to tak wodnista kupa, ale zagęszczona <przepraszam za szczegółowość
), Aixa... To może się za mną wstawią