"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 08:25   #781
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Drcron - trzymaj się, oby Julcia szybko wyzdrowiała... matko...i czym są nasze kolki, zaparcia, brak apetytu w porównaniu do waszych cierpień
dokladnie to samo pomyslalam...

wiecie co, nie wiem jak Wy, ale ja zauwazylam u siebie cos niepokojacego: jak mam chwile wolna to co robie? czytam forum nasze czyli o dzieciach, jak ide na spacer to co zabieram dla "relaksu"? ksiazke lub gazete o dzieciach, jak z kims gadam "o *******ach" to o czym? o dzieciach. Chyba musze jakos wyjsc z tego kregu, bo na dluzsza mete to chyba niezbyt dobre jest. Moze zaczne od jakiejs gazety niedzieciowej, bo np.twoj styl to ja jeszcze z marca czytam

czy ktos wie JAK DLUGO mozna podawac Infacol?

i jeszcze jedno: JAK aplikowac czopek w razie czego, bo ja sie boje, ze przez moja nieudolnosc bedzie to przykra operacja (sobie to co innego ale takiej maludzie?)

madziwnia, no moze bo w dzien sie wiecej wierci, rusza, przemieszcza i kupa lawiej wychodzi niz noca?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:27   #782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

moja steka strasznie jakbys traktor odpalala! masakra jakas.....
nie potrafie zrozumiec czemu te biedne maluszki musza cierpiec niczemu nie zawinily!
kurrr....juz czasami wymiękam, tz padniety nie bede go budzic wrocil przed 3 z pracy i jeszcze mala nakarmil, przewinal, ponosil, ululal i dopiero sie polozyl.
Czasami tak mnie wkurza ta jego praca, ja tez wymagam chyba za duzo czasami od niego i on nie daje rady biedny ale przez te kolke wcale nie spie wiecej od niego a musze funkcjonowac ,aaa zreszta dzisiaj chyba dzien na narzekanie mam wiec sie zamykam bo jak zaczne to zawale tym narzekaniem ze 3 strony;p

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

mnie pediatra powiedziala jak nam radzila infacol zeby zobaczyc :jesli dziala wykorzystac buteleczke i odstawic, zbaczyc reakcje jesli nadal bedzie potrzebny wrocic.

Ja tez mam czopki -viburcol-tesciowa jej 2 razy aplikowala ja sie boje a czasami by sie przydal
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:38   #783
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

i jeszcze jedno: JAK aplikowac czopek w razie czego, bo ja sie boje, ze przez moja nieudolnosc bedzie to przykra operacja (sobie to co innego ale takiej maludzie?)

madziwnia, no moze bo w dzien sie wiecej wierci, rusza, przemieszcza i kupa lawiej wychodzi niz noca?
mrowak dobrze że sama doszłas tdo takiego wniosku z odrzuceniem gazet itp..

A INFACOL moja była szefowa do roczku uzywała prawie non stop tak mały miał kolki niemiłosierne

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

mamusie własnie sie dowiedziałam że nie mozna za czesto wkładac termometru do pupki bo to może sie skonczyc powazymi problemami w przyszł9ości u dziecka i nie bedzie samo kupy robiło bo do termometru sie przyzwyczai...
mierzenie temperatury codziennie tez nie wchodzi w gre! Jak nie widzicie takiej potrzeby np. dziecko nie jest gorace nie mierzyć!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:39   #784
megi-megi
Zakorzenienie

Trolla -współczuję z całego serca.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:05   #785
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ja przeszperałam trochę net w poszukiwaniu informacji o wysypkach, polecam przeczytać to:

http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html

dało mi to trochę do myślenia, bo tak na prawdę to może być wszystko i niekoniecznie czynniki zewnętrzne, niestety pediatrzy czasem olewają skazując tym samym matkę i dziecko na cierpienia
NAPRAWDE PRZYDATNY ARTYKUŁ PLECAM przeczytałam cały i tez jestem w szoku!! A przewaznie sa alergie i AZS!! Boziu jacy lekarze sa beznadziejni i leniwi!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-08, 09:24   #786
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez jestem w szoku, bardzo przydatny tekst.
A.Camus
Stary 2010-05-08, 10:07   #787
aneczkkaa
Zakorzenienie

Trolla nie jestem w stanie wyobrazić sobie nawet co musisz czuć wiedz że jesteśmy z tobą masz nasze wsparcie jeśli będziesz czegoś potrzebowac daj znać nie poddawaj się walcz rówież o prawa pacjęta

Drcron trzymam kciuki żeby Julka szybko wyzdrowiała mam nadzieję że nie będą to żadne rotawirusy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:07   #788
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
nie mam sił was nadrabiać
moja mała dalej leży w szpitalu. przeniesli ją z sali noworodków w inkubatorach na sale z łóżeczkami. Na pierwszej sali co chwila nas wyrzucali, bo gorąco, bo nas za duzo, bo badania itd.Najlepiej zeby przyjsc co 2 godziny nakarmic, przewinac i spadać. Teraz jestesmy na sali gdzie krzywo patrza na matke która nie zostaje z dzieckiem. I tak od środy jestem non stop w szpitalu. DRAMAT. Spimy na lezakach bo materacy nie można mieć, około 7 rano trzeba te lezaki zebrać i cały dzień siedzisz na twardym krzesle. I na nim np karmisz. No kochane proszę sobie usiaść na taboreciku w kuchni i nakarmic swoje malenstwa............. nawet butelką, 10 razy dziennie.
Dla rodziców toaleta pietro niżej, łzienka w innej częsci szpitala- dobrze ze mam niedaleko do domu i jezdze wieczorem sie kąpac jak mąż wpada do małej. Pielgniarki niemiłe i opryskliwe, ciężko o jakaś fajna. Niektóre są łaskawe coś zrobić. Każdy chce rządzić, nawet sprzataczka :/
Nie wolno miec swojego czajnika a o wrzatek na herbate cięzko. to yakie małe przykłady do nakreślnia sytuacji.
Generalnie po 3 dniach nie wiem jak się nazywam. Wiem ze dzis piatek bo wreszcie mógł mnie zmienić TZ na noc bo nie idzie do pracy w sb. Dziewczyna która siedzi już 2 tygodnie wyglada jak zombi. Ja, nie mając wprawy i sił boję się ze zrobie cos małej zajmując się nią. Za wanienke robi emaliowany zlew w kształcie powiedzmy wanienki z kurkiem który b.mocno przecieka bo nie jest od tego.
Wyjście z tego obozu przetrwania mielismy juz planowane na tamten wtorek, dziś, jutro i najnowasza wersja poniedzieli czyli blizej niesprecyzowany termin- zobaczymy

znalazłam znajomego znajomego który porozmawiał ze mną szczerze a zna sie na rzeczy - operacja wiąze sie z wielkim ryzykiem ze mała umrze, jeśli nie bedzie zagrozenia życia nikt mi raczej jej wykonania nie zaproponuje
cała nadzieja w tym ze jakoś to serce bedzie działać i najwyzej bedzie trzeba robić tylko zabiegi powiedzmy wspomagające

wszystkie niewygody wynagradza mi moja dziecina, jej uśmieszki i wlepione we mnie ślepka kocham ją tak strasznie, że nie wyobrażam sobie co bedzie gdy coś sie stanie. Tż powiedziałam ze jeśli ona odejdzie do aniołków ma mnie pilnowac bo nie wiem czy sobie czegoś nie zrobie...

Nikomu nie życze tego co sie nam dzieje. Dziś mała kończy 2 tygodnie a leze sama w łóżku w pustym domu, A powinnam leżeć kolo meża a miedzy nami malutka
Pozdrawiam wszystkie mamy te szczęśliwe i te ze smutkami.....
Bardzo współczuję , wszystkiego dobrego wam życzę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:08   #789
klaudusk_a
Zakorzenienie

o qrcze :O jestem w szoku po tym artykule

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:13   #790
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Co do kolek to myślałam że mój tez je ma, i uważałam co jem straszliwie. No i od kilku dni spokój, jakby się skończyły. No ale słabeusz ze mnie w postanowieniach i zrobiłam sobie dzień luzu od diet antykolkowych(tylko bez jedzenia kapustnych ,fasolowych, i pożarsko smażonych)i co , i cisza. Żadnego płaczu. Więc drugi dzień to samo, i pomidorów się objadłam i czekoladę zjadłam mleczną, i mango, i jabłka ze skórkami, i co i nic.
I taka głupota jak ryczy to zmieniam mu pieluchę, poprzytulam pogłaszczę, i trochę z nim pogadam, no i częściej smokiem uraczam, i mam spokój ach ja ja go kocham
Koleżanka z apteki na kolki poleca Infacol, i mówiła że nie radzi wody koperkowej bo mało skuteczna. A w sieci aptek co ona pracuje wycofali ze sprzedaży Plantex bo akurat to chciałam zakupić na wszelki wypadek. Już się nie pytałam dlaczego bo kolejka ludzi za mną nerwa miała że rozmawiamy
Mój synek po plantexie wymiotował nie ulewał ale wymiotował
Stary 2010-05-08, 10:18   #791
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Ja tez mam czopki -viburcol-tesciowa jej 2 razy aplikowala ja sie boje a czasami by sie przydal

no wlasnie ja tez to mama i raz juz bysmy podali, ale zdrefilam bo nie wiem jak

madziwnia, z tymi gazetami to chyba resztki rozsadku mi podpowiadaja

sluchajcie, tak mnie tknelo cos w tej sekundzie... moze bysmy zrobily naszym dziewczynom trolli i drcronikowi jakis drobny prezent? Cokolwiek, tak dla nich albo dla maluszkow? bo one tak strasznie duzo musza przejsc teraz, a szczegolnie trolla. Nie wiem- jakas minimalna zrzutka, poprosic o adres, podeslac... cokolwiek, nie wiem. Jakos mnie tak ruszylo wlasnie...

IZUMI GDZIEŚ TY?????

Stary 2010-05-08, 10:24   #792
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co, nie wiem jak Wy, ale ja zauwazylam u siebie cos niepokojacego: jak mam chwile wolna to co robie? czytam forum nasze czyli o dzieciach, jak ide na spacer to co zabieram dla "relaksu"? ksiazke lub gazete o dzieciach, jak z kims gadam "o *******ach" to o czym? o dzieciach. Chyba musze jakos wyjsc z tego kregu, bo na dluzsza mete to chyba niezbyt dobre jest. Moze zaczne od jakiejs gazety niedzieciowej, bo np.twoj styl to ja jeszcze z marca czytam

Czopek bardzo łatwo wchodzi nie bój się nie zrobisz dziecku krzywdy
Stary 2010-05-08, 11:02   #793
Asiuulka89
Zakorzenienie

Piszecie o termometrach i ja tez jak mala sie meczyla mowilam ze wytrzymam to ze termometr szkodzi ale czasami naprawde nam pomagal, potem przerzucilam sie na czopki gliecrynowe (pol dawalam) i teraz juz od miesiaca nie uzylam nic (choc nawet wtedy czesto uzywalam pomocy) i moja mala robi codziennie kupki czasami nawet dwa razy dziennie wiec sie wsio unormowalo jak to sie mowi niestety treba wszystko przeczekac bo u takich maluszkow wszystko sie ksztaltuje dopiero

a my dzis konczymy 3 miesiace

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
no wlasnie ja tez to mama i raz juz bysmy podali, ale zdrefilam bo nie wiem jak

madziwnia, z tymi gazetami to chyba resztki rozsadku mi podpowiadaja

sluchajcie, tak mnie tknelo cos w tej sekundzie... moze bysmy zrobily naszym dziewczynom trolli i drcronikowi jakis drobny prezent? Cokolwiek, tak dla nich albo dla maluszkow? bo one tak strasznie duzo musza przejsc teraz, a szczegolnie trolla. Nie wiem- jakas minimalna zrzutka, poprosic o adres, podeslac... cokolwiek, nie wiem. Jakos mnie tak ruszylo wlasnie...

IZUMI GDZIEŚ TY?????

JAK NAJBARDZIEJ ZA
!!!!! Super pomysl
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:40   #794
madziwnia
Zakorzenienie

mrowak ja tez jestem za... działaj w tym kierunku a potem podaj nr konta...

DZIEWCZYNY DOSTAŁAM OD KOLEZANKI REPRYMENDE i mnie to troche przeraziło akle dobrze!!
" Madzia to teraz mala mi spi wiec pisze wybacz moja reakcje ale po tym co ci napisze zrozumiesz moze dlaczego AZ TAK zareagowalam
To ze wsadzanie termometru do pupy rozleniwia kiszke to pikus !!!
Jesli zrobisz to nie tak jak trzeba , jesli dzeicko ci zie poruszy agresywnie mozesz naruszy kiszke co prowadzi do zrostow a to z kolei moze doprowadzic do zmian w udrozniniu kiszeczki . To z kolei prowadzi do tego ze duza ilosc kupy zostaje w srodku i zakaza organizm efektem moze byc powazna choroba a nawet smierc dziecka
Nie strasze
Mojego meza siostra ( swietej pamieci) zmarla wlasnie od takich praktyk i to stosowanych przez pielegniarki
Jesli juz musisz odpowietrzac w jakikolwiek sposob to masuj brzuszek dokladnie tak jak masuje sie przy kolkach ( na necie sa nawet filmiki ) albo kup w aptece rurtke do odpowietzrania , nie wiem czy w Polsce takie sa jesli nie a chcesz to ci kupie taka i wysle
Moja mala taka miala i przy gazach bardzo nam pomagala . Nie wiem czy pamietasz kiedys pogotowie do niej wzywalam bo robila mi ssie sina od krzyku , lekarz wtedy dal mi taka rureczke
TAKZE RECE PRECZ OD TERMOMETRA"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-08, 12:04   #795
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

trolla ... nawet nie wiem co napisać. Łzy się cisną do oczu i serce pęka... Pamiętaj ze Wiki to duża i silna dziewczynka i na pewno wszystko dobrze się skończy!! Trzymamy kciuki i wierzymy że już wkrótce będziecie w domku we trójkę - życzę Wam tego z całego serca

madziwnia
faktycznie to przerażające z tym termometrem ... Mój na szczęście (odpukać!) robi kupkę "biegle" więc nie mam problemu, ale dobrze że piszesz takie rzeczy

Ryczeć mi się chce... jakie życie jest niesprawiedliwe ...

aneczkaaa szalenie się cieszę że Maciuś już w domku Jaki On śliczny, normalnie cukiereczek

Właśnie Izumi łer ar ju?? Mloda też się mało odzywa ...

Duża zdrówka dla naszej Juleczki!! Drcron bądź dzielna

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:06
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:12   #796
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Czopki jak ja mojemu starszakowi podawałam to najczęściej chwilę w dłoni ogrzewałam, żeby mniej wyczówalny przez dziecko był, i troszeczkę zaczynał się rozpuszczać to wtedy łatwiej "wchodził".po podaniu chwilkę pośladki razem przytrzymywałam żeby nie wypadł.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:18   #797
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Musisz byc kochana dobrej mysli!!!Nawet nie potrafie sobie wyobrazic przez co przechodzisz skoro ja placze jak moje dziecko z bolu krzyczy.
Zyczymy wam POWROTU DO ZDROWKA!!!! Badz silna kochana, nie daj sie!!!!! Bedzie dobrze-MUSI BYC!!!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Dzieki za info-milo ze pamitasz o nas-kolkowych.

Ja wczoraj po poludniu dalam sab-kurde juz nie moge patrzec jak sie meczy, a krzyczy, steka-po jakim czasie moze byc widoczna jakas poprawa?Mialam taka wielka nadzieje ze bedzie lepiej a nie jest na razie A jeszcze min ok 2 miesiecy przed nami tego placzu-ja *******ca dostane,nie moge sluchac tego, serce mi peka.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

ja kupuje zawsze po 10 takich 5 litrowych baniakow, przegotowuje awsze ,gotuje 5 minutek obojetnie jaka by ta woda nie byla, jednak maluszki sa duzo mniej odporne niz my .

Moja mala po meczarniach usnela-ciekawe na jak dlugo10,15,20 minu? masakra , chciaz wyglada ten sen na dosc twardy wiec moze bedzie spala....oby
nie mam pojęcia po ilu to działa. a może jeszcze spróbuj termofor. wlej gorącą wode na to jakiś ręcznik grubszy. połuż na tym małą na brzuszku . oczywiście uważnie nie jakiś wrzątek.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
niestety nie ma rączki do przenoszenia, ale można złapać za oparcia i przenieść

Ale przystojaniak

A My znowu męczyliśmy się cały dzień z wzdęciami, kolkami czy co tam Mały miał. Znowu kwik, ryk, płacz... ja już wymiękam, psychicznie wysiadam, nie wiem o robić i jak jemu ulżyć... W ogóle zostałam nastraszona, że ta wysypka co ją ma, może być od moich kosmetyków, że niby jakieś substancje uczulające mogą przedostać się do mleka. To prawda? Ktoś słyszał coś? To co, mam się szarym mydłem myć i zero kosmetyków? Bez sensu to, bo wcześniej używałam i wszystko było ok, nic nie zmieniałam, nawet głupiego żelu pod prysznic. Chciałam sobie jutro farbnąć włoski, bo już mam ostre odrosty a tu słyszę że nie mogę... I niby coś takiego mówił pediatra... Ale to chyba jakaś bzdura... bo przecież w ciąży można... Normalnie aż mnie głowa boli od tego wszystkiego...
Mój lezaczek ma raczki .
a co do tych kosmetyków to uważam że to przesada i to duża

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj zjadłam kebaba z czerwoną kapustą, z białą kapustą, cebulą i łagodnym sosem czosnkowym....chciałam już ałkiem zrezygnować z mojego mleka, po tym jak przez dwa dni udoiłam za cały dzień tylko 35 ml....no a teraz musiałam odciągnąć i udoiłam aż 125ml....i wylałam, bo pewnie w tym mleku już jest to wszysto co zjadłam w kebabie???powiedzcie mi kiedy mogę spokojnie już małemu podać moje mleko??jak minie doba czy jak??
ps. właśnie od 5 rano oczekujemy na kupę i jak na razie - cisza ehhh
Trolla - strasznie Ci współczuję...popłakałam się wczoraj jak czytałam Twojego posta i tż mi zabrał laptopa....teraz dopiero poszedł do pracy i go odzyskałam...nie próbuję sobie nawet wyobrazić co musisz czuć mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy
Drcron - trzymaj się, oby Julcia szybko wyzdrowiała... matko...i czym są nasze kolki, zaparcia, brak apetytu w porównaniu do waszych cierpień
jak chodziłam za Szymka z laskami cycowymi na picie .. to czekały dobe i oczywiście ściagały mleczko ale to alkohol siedzi we krwi a tak pewie krócej

co do czopków to mozna pupe kremem zeby łatwij było wsadzic.
termometra nie stosowałam ale kiedys słyszałam ze nie wolno za czesto

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-05-08 o 13:21
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 13:52   #798
fasolka73
Rozeznanie

Trolla brak mi słów, jak czytam o tym szpitalu.... Nieludzkie traktowanie, normalnie... Współczuję bardzo tego co przechodzisz, nawet nie wyobrażam sobie jak ciężko Ci musi teraz być... Jesteś dzielna i mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Drcron Ty też masz teraz ciężko... Bidulki Ale ważne w tym wszystkim to, że Julka jest pod dobrą opieką i już dużo wiadomo co jej jest. Wracajcie do nas , kochane!!!!

Darusia, biedna ta Twoja Gabusia z tymi kolkami Ale może ss zadziała, tylko trzeba czasu... Potem to już trzeba bardzo systematycznie dawać te leki, przynajmniej do 3 mies. Oby kolki poszły precz!!

aneczkaa super, że już jesteście z Maciusiem razem
śliczny jest Twój synek i jakie ma poczucie humoru! Wszystkie ciotki wizazowe nabrał, że ma 3 nóżki hi,hi,hi. Słodziak! Będziesz Ty te panny gonić niedługo, oj będziesz...

A moja dziś pięęęknie przespała całą noc, tylko jedno karmienie i nad ranem o 6 drugie. Bez marudzenia. Tak , to ja mogę

Mam zamiar wypróbować jeszcze takie coś na kolki :
http://www.allegro.pl/item1018375011...asafetida.html

to jest taka przyprawa indyjska i ją się (szczyptę) rozrabia w wodzie i smaruje dziecku brzuszek, ponoć po 10-15 min dziecko zasypia. Sposób ten opisuje w swojej książce dr. Agrawal . No, zobaczymy czy to pomoże
Ponoć są efekty:
http://forum.styl.fm/kolki.t81051.75.htm
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 15:36   #799
minka26
Wtajemniczenie

madziwnia świeta racja!! mama mi opowiadała że jakieś tam dalekie ciotki w mojej rodzinie dziecku tak rozregulowały termometrem tyłek, że potem bez stymulacji nie umiał się załatwiać ja w ogóle termometra do tyłka nie używam, nawet do mierzenia temperatury. moja tez stękała trochę jak bąki puszczała, teraz daję jej sab simplex ale w mniejszej dawce i rzadziej niż się zaleca i bąki puszcza non stop i nawet nie mruknie przy tym

mrowak ja sie piszę!!!!!!!!

u nas wielkie sprzątanie, dom zdajemy w środę i wszyscy biegamy ze szmatami, odkurzaczami i do tego pakujemy się w międzyczasie, a paszportu nadal nie ma
Stary 2010-05-08, 16:45   #800
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dzisiaj kupiłam Dziecko na VI, jest tam opisany masaż na bolący brzuszek. Gazeta z filmem 5 zł.

Trolla
Jak mi dzisiaj Antoś pozwoli to idę Majowe za Ciebie. Obiecuję.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-05-08 o 16:52
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:07   #801
mrowak
Zakorzenienie

Dziewczyny, to pomyslcie co by tu dziewczynom sprawic zeby je na duchu podniesc.

I musze Wam coś napisać... wróciłysmy z prawie 3 godzinnego spaceru, idziemy przebierac pieluche, lezymy sobie i... przyszedl bąk, drugi, trzeci- śmierdzi niemiłosiernie, a potem jakiś dziwny dzwięk, mysle KUPA? eeeee.... niemożliwe. Otwieram pieluchę a tam...szklanka musztardy taki kolor i taka konsystencja MAM NADZIEJĘ, ZE TO DOBRZE!?
Mało tego: potem było UWAGA 6 dogrywek. Gabryśka patrzyła na mnie wzrokiem "mama, ja jeszcze robię..." i bez zajakniecia, na spokojnie srutala tak sobie po ok.2 łyzeczki tej "musztardy" Sorry za wizualizację a ja nie nadarzałam z podkładaniem pieluch zeby to polapac i nie miec dziecka w musztardzie po uszy, tym bardziej ze sama jestem i pod kranem jej nie umyje, bo mam mala umywalke wiec zasuwalam z chusteczkami. A jak już nawet plecki umylam i wydobylam czysta pieluche to mi sie zesikala-kosmos normalnie.
Czyli wychodzi na to, ze pani specjalistka od laktacji miala racje mowiac, ze mam sie nie martwic jesli dziecko zachowuje sie normalnie i ma miekki brzuszek i cieszyc, ze mniej pieluch zejdzie. Wniosek: moja Gabryśka bedzie srutac z przerwami ok 10-6 dni i juz. Czyli nastepna kupa gdzies w okolicach 14-go
Stary 2010-05-08, 17:29   #802
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
nie mam sił was nadrabiać
moja mała dalej leży w szpitalu. przeniesli ją z sali noworodków w inkubatorach na sale z łóżeczkami. Na pierwszej sali co chwila nas wyrzucali, bo gorąco, bo nas za duzo, bo badania itd.Najlepiej zeby przyjsc co 2 godziny nakarmic, przewinac i spadać. Teraz jestesmy na sali gdzie krzywo patrza na matke która nie zostaje z dzieckiem. I tak od środy jestem non stop w szpitalu. DRAMAT. Spimy na lezakach bo materacy nie można mieć, około 7 rano trzeba te lezaki zebrać i cały dzień siedzisz na twardym krzesle. I na nim np karmisz. No kochane proszę sobie usiaść na taboreciku w kuchni i nakarmic swoje malenstwa............. nawet butelką, 10 razy dziennie.
Dla rodziców toaleta pietro niżej, łzienka w innej częsci szpitala- dobrze ze mam niedaleko do domu i jezdze wieczorem sie kąpac jak mąż wpada do małej. Pielgniarki niemiłe i opryskliwe, ciężko o jakaś fajna. Niektóre są łaskawe coś zrobić. Każdy chce rządzić, nawet sprzataczka :/
Nie wolno miec swojego czajnika a o wrzatek na herbate cięzko. to yakie małe przykłady do nakreślnia sytuacji.
Generalnie po 3 dniach nie wiem jak się nazywam. Wiem ze dzis piatek bo wreszcie mógł mnie zmienić TZ na noc bo nie idzie do pracy w sb. Dziewczyna która siedzi już 2 tygodnie wyglada jak zombi. Ja, nie mając wprawy i sił boję się ze zrobie cos małej zajmując się nią. Za wanienke robi emaliowany zlew w kształcie powiedzmy wanienki z kurkiem który b.mocno przecieka bo nie jest od tego.
Wyjście z tego obozu przetrwania mielismy juz planowane na tamten wtorek, dziś, jutro i najnowasza wersja poniedzieli czyli blizej niesprecyzowany termin- zobaczymy

znalazłam znajomego znajomego który porozmawiał ze mną szczerze a zna sie na rzeczy - operacja wiąze sie z wielkim ryzykiem ze mała umrze, jeśli nie bedzie zagrozenia życia nikt mi raczej jej wykonania nie zaproponuje
cała nadzieja w tym ze jakoś to serce bedzie działać i najwyzej bedzie trzeba robić tylko zabiegi powiedzmy wspomagające

wszystkie niewygody wynagradza mi moja dziecina, jej uśmieszki i wlepione we mnie ślepka kocham ją tak strasznie, że nie wyobrażam sobie co bedzie gdy coś sie stanie. Tż powiedziałam ze jeśli ona odejdzie do aniołków ma mnie pilnowac bo nie wiem czy sobie czegoś nie zrobie...

Nikomu nie życze tego co sie nam dzieje. Dziś mała kończy 2 tygodnie a leze sama w łóżku w pustym domu, A powinnam leżeć kolo meża a miedzy nami malutka
Pozdrawiam wszystkie mamy te szczęśliwe i te ze smutkami.....
Trolla wywołałaś u mnie gęsią skórkę tym postem. Nie wspomnę, że właśnie ryczę jak bóbr mocno trzymam kciuki za twoją kruszynkę i za całą waszą trójkę. Będzie dobrze musi być!!!

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 17:54   #803
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mrowak ja tez jestem za! prosze mnie nie omijac w zadnym wypadku!!!
A.Camus
Stary 2010-05-08, 18:45   #804
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, to pomyslcie co by tu dziewczynom sprawic zeby je na duchu podniesc.

I musze Wam coś napisać... wróciłysmy z prawie 3 godzinnego spaceru, idziemy przebierac pieluche, lezymy sobie i... przyszedl bąk, drugi, trzeci- śmierdzi niemiłosiernie, a potem jakiś dziwny dzwięk, mysle KUPA? eeeee.... niemożliwe. Otwieram pieluchę a tam...szklanka musztardy taki kolor i taka konsystencja MAM NADZIEJĘ, ZE TO DOBRZE!?
Mało tego: potem było UWAGA 6 dogrywek. Gabryśka patrzyła na mnie wzrokiem "mama, ja jeszcze robię..." i bez zajakniecia, na spokojnie srutala tak sobie po ok.2 łyzeczki tej "musztardy" Sorry za wizualizację a ja nie nadarzałam z podkładaniem pieluch zeby to polapac i nie miec dziecka w musztardzie po uszy, tym bardziej ze sama jestem i pod kranem jej nie umyje, bo mam mala umywalke wiec zasuwalam z chusteczkami. A jak już nawet plecki umylam i wydobylam czysta pieluche to mi sie zesikala-kosmos normalnie.
Czyli wychodzi na to, ze pani specjalistka od laktacji miala racje mowiac, ze mam sie nie martwic jesli dziecko zachowuje sie normalnie i ma miekki brzuszek i cieszyc, ze mniej pieluch zejdzie. Wniosek: moja Gabryśka bedzie srutac z przerwami ok 10-6 dni i juz. Czyli nastepna kupa gdzies w okolicach 14-go
mrowak własnie tu wpadłam zapytać o kupę Gabrysi, bo my też dziś po 5 dobach kupę mamy kolor musztardowy, ale konsystencją przypomina bardziej kisiel nie wiem kurna czy to normalne, ale logicznie myśląc to jak dziecko tyle czasu kupy nie robi to raczej nie bedzie to tak wodnista kupa, ale zagęszczona <przepraszam za szczegółowość > u nas też obyło sie bez wysiłku a nawet na cichacza, bo nie wiedziałam kiedy... tylko zapach poczułam
Stary 2010-05-08, 18:54   #805
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chcialabym tak! zazdroszcze!
A.Camus
Stary 2010-05-08, 18:55   #806
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowak - ja też. Ale może na privie to załatwiajmy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:37   #807
lindsley
Zakorzenienie

Witam, mogę się przyłączyć na legalu? Tak Was podczytuję od lutego/marca... Miałam być mamusią majową (tp 16.05) i byłam na wątku mamuś majowo-czerwcowych ale jakoś się tam nie mogłam odnaleźć i zaczęłam regularnie Was podczytywać... Pewnie coś podświadomie przeczuwałam bo urodziłam Michasia 22.04
Znam z innych wątków kilka z Was - Asiulek, Darusia (może byś tak do nas zajrzała czasem), Aixa... To może się za mną wstawią
Trzymam kciuki za dzieciaczki Troli i Drconka... Ja każdego dnia się boję, że Michasiowi coś się stanie i nie wyobrażam sobie patrzeć bezradnie na jego cierpienie... Dużo siły dziewczyny...
Darusia współczuję kolek... Mam nadzieję, że nas ominą, w razie co już dawno poprosiłam przyjaciółkę o kupno SS z niemiec i za parę dni ma mi podrzucić bo właśnie przyjechała...
A to mój dwutygodniowy Michaś

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:40   #808
mrowak
Zakorzenienie

witaj "podrzucona" mamuśko
Stary 2010-05-08, 20:08   #809
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Trolla brak mi słów, jak czytam o tym szpitalu.... Nieludzkie traktowanie, normalnie... Współczuję bardzo tego co przechodzisz, nawet nie wyobrażam sobie jak ciężko Ci musi teraz być... Jesteś dzielna i mam nadzieję, że wszystko się ułoży.

Drcron Ty też masz teraz ciężko... Bidulki Ale ważne w tym wszystkim to, że Julka jest pod dobrą opieką i już dużo wiadomo co jej jest. Wracajcie do nas , kochane!!!!

Darusia, biedna ta Twoja Gabusia z tymi kolkami Ale może ss zadziała, tylko trzeba czasu... Potem to już trzeba bardzo systematycznie dawać te leki, przynajmniej do 3 mies. Oby kolki poszły precz!!

aneczkaa super, że już jesteście z Maciusiem razem
śliczny jest Twój synek i jakie ma poczucie humoru! Wszystkie ciotki wizazowe nabrał, że ma 3 nóżki hi,hi,hi. Słodziak! Będziesz Ty te panny gonić niedługo, oj będziesz...

A moja dziś pięęęknie przespała całą noc, tylko jedno karmienie i nad ranem o 6 drugie. Bez marudzenia. Tak , to ja mogę

Mam zamiar wypróbować jeszcze takie coś na kolki :
http://www.allegro.pl/item1018375011...asafetida.html

to jest taka przyprawa indyjska i ją się (szczyptę) rozrabia w wodzie i smaruje dziecku brzuszek, ponoć po 10-15 min dziecko zasypia. Sposób ten opisuje w swojej książce dr. Agrawal . No, zobaczymy czy to pomoże
Ponoć są efekty:
http://forum.styl.fm/kolki.t81051.75.htm
O tej przyprawie już kiedyś pisałam, że to bardzo skuteczny sposób na mdłości u kobiet w ciąży i u dzieci z kolkami. Robi się papkę z tej przyprawy i odrobiny wody i smaruje się pępek. U dzieci z niezagojonym pępkiem to okolice pępka. Przyprawa dostępna w zielarskich, przynajmniej ja w takim kupowałam. Działa po około 15 min. Dodawać też można do grochówek, bigosów, itp cięzkostrawnych potraw. Polecali na szkole rodzenia na którą uczęszczałam. Jak która z Was nie będzie mogła tego dostac to mogę przesłać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 20:23   #810
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
O tej przyprawie już kiedyś pisałam, że to bardzo skuteczny sposób na mdłości u kobiet w ciąży i u dzieci z kolkami. Robi się papkę z tej przyprawy i odrobiny wody i smaruje się pępek. U dzieci z niezagojonym pępkiem to okolice pępka. Przyprawa dostępna w zielarskich, przynajmniej ja w takim kupowałam. Działa po około 15 min. Dodawać też można do grochówek, bigosów, itp cięzkostrawnych potraw. Polecali na szkole rodzenia na którą uczęszczałam. Jak która z Was nie będzie mogła tego dostac to mogę przesłać
Madzia, dzięki za info, faktycznie pisałaś coś kiedyś o jakiejś przyprawie , a propos tych mdłości, jak byłyśmy jeszcze w ciąży Nie wiedziałam, że to ta sama. Ciekawe czy pomaga.

lindsley witamy na legalu

Mrowak gratulacje dla Gabi za kupkę , dba mała o bodżet domowy i oszczędza na pieluchach

A ja dzisiaj zachustowałam moją Hanię i dziecko mi padło natychmiast i ja mogłam wszystko sobie zrobić, i kręgosłup nie bolał. To jest super!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-05-08 o 20:27
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości