Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 18:21   #2371
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Nie jesteś jedyna. Ja też wszystko na ostatnią chwilę- to znaczy jeśli o szkołę chodzi to zawsze tak robiłam i zawsze na tym dobrze wychodziłam.
Licencjata napisałam w weekend majowy, a oddać już gotowe prace musieliśmy do 30 maja.
Teraz jestem troszkę uziemiona bo nie mam jednego narzędzia do interpretacji wyników badań. W necie tego nie ma- wiele godzin spędziłam na szukaniu tego. Czeka mnie wycieczka do Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej a i tak nie wiem czy mi to udostępnią...
no wlasnie, inaczej by czlowiek postepowal jakby sie na tym przejechal a mi sie to tez jeszcze tfu tfu nie zdarzylo
no i ogolnie nie chce mi sie bo w wiekszosci moje mysli pochlania teraz dziecko. no ale zeby nie zmarnowac trzech lat trzeba sie wziasc w garsc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 18:42   #2372
belunia1985
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie, inaczej by czlowiek postepowal jakby sie na tym przejechal a mi sie to tez jeszcze tfu tfu nie zdarzylo
no i ogolnie nie chce mi sie bo w wiekszosci moje mysli pochlania teraz dziecko. no ale zeby nie zmarnowac trzech lat trzeba sie wziasc w garsc
dziewczyny, skąd ja to znam... ja przed porodem (w najlepszym przypadku za 7 tygodni) musze napisać mgr. po drodze czeka nas jeszcze wykonczenie mieszkania i przeprowadzka, pomijając juz fakt że mam problem z szyjka, która sie skraca i grozi mi wczesniejszy poród. ale mnie nic nie jest w stanie zmusis do pisania. narazie mam 5 stron, wszystkie potrzebne materiały w necie w postaci ustaw, bo to praca z prawa rolnego. wydawać by sie mogło że naprawde z niczym nie powinnam miec problemu, praca ma być na 50-60 stron. a ja co? a ja nic nie robie codziennie postanawiam i obiecuje sobie rano ze bede pisac po 5 stron dziennie, i na tym sie konczy, na obiecankach. a z kazdym dniem jest gorzej bo jestem na siebie coraz bardziej zla ze nie pisze, coraz bardziej wkurzona. ja juz nie wiem co mam zrobic, chyba ktos musiałby mnie zdzielic po głowie tak porządnie. ja tez z tych co to wszystko robia na ostatnia chwilę. licencjat tez pisalam na ostatnia chwilę, tyle ze tamta praca była trudniejsza (paradoks), miala 100 stron, napisalam ja w miesiąc. POMOCY!! niech mnie ktos kopnie!!
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 18:51   #2373
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja tez nic nie czuje, zadnych skorczy nic ani twardnienia, ale od kilku dni moze 3 doslownie zaczynam czuc bole jak podczas miesiaczki takie jak na poczatku ciazy.

DZIEWCZYNY MOJA PRZYJACIOLKA NAJLEPSZA JEST W 6 tyg. CIAZY jestem taka szczesliwa!!!!!!!!!!!!!! az sie poplakalam ze szczescia, a tak sie zarzekala, ze nie chce jeszcze dziecka
ja teraz tez nie czuje zadnych boli.. pare tygodni temu przez 2 dni zle sie czulam ale to z mojej winy bo poszalalam w ogrodzie caly dzien (nic ciezkiego, ale duzo schylania sie :/)

gratulacje dla kolezanki! mam nadzieje, ze ona rownie szczesliwa co TY
bedziesz miala komu przekazywac miniaturowe ciuszki bo potem wzrost maluszkow szybko sie wyrowna

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, ja też niczego takiego nie odczuwam
A już 31 tydzień ciąży trwa.
siala Ty juz 31.. ale ten czas leci!!! dla mnie ta 30 jest magiczna jakas - potem to juz prawie JUZ <boisie>

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej Kochane!
ja wczoraj bylam w babicach w hurtowni i polecam serdecznie-mozna spokojnie powybierac i poogladac. i sluchajcie zakochalam sie w lozeczku http://www.allegro.pl/item998649787_...d_bellamy.html byloby dla mnie idealne, ale troche przydrogie i damy sobie spokoj
poza tym ogladalam tez jeszcze raz moj wozek tako jumper i pierwszy raz widzialam na zywo fotelik i powiem Wam ze wygladal troche tandetnie i byl strasznie plastykowy i sztywny, ale znalazlam rozwiazanie-wkładki do fotelików i już nie martwię się, że dzidzi będzie niewygodnie
dzis moj tz w szkole-tez robi podyplomowke-ja sama siedze i z nudów posprzatalam balkon, a ze balkon jest naprawde spory, to niezle sie spracowalam-wode zmienialam z milion razy, ale w koncu jest czysty!!! na obiadek zrobilam sobie mlode ziemniaczki i bigosik z mlodej kapusty a teraz zabieram się za prasowanie rzeczy mojej malutkiej ps.: pierwszy raz zalozylam koszulke mojego tz bo moje wszystkie sie obsuwaja z brzucha, a ta jest extra wygodna
lozeczko przepiekne!!! ale ta cena zabija...
pokaz swoj brzucho, pokaz!! dawno chyba juz nie pokazywalas

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
raczej prawidłowo czujesz
nam położna mówiła że pierwsze porody najczesciej zaczynaja sie w nocy ze oksytocyna lubi ciepło, cicho i ciemno i wtedy właśnie skurcze etc.... żadne mycie okien tylko cisza i spokój
o mamo teraz sie bede bala spac

Cytat:
a ja zaczelam pisac licencjat... mam juz trzy strony : strone tytulowa, oswiadczenie i spis tresci
dobry spis tresci to podstawa! bo juz masz pomysl na prace i punkt po punkcie realizujesz
jak to dobrze, ze ja juz mam moje prace za soba hehe

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Nie było mnie w domu od początku maja i zaczynam Was nadrabiać. Przeczytałam tylko o Ani22. Kochana leż i odpoczywaj, a na pewno wszystko będzie dobrze. Musi być!
Ja miałam wczoraj wizytę. Wszystko ok u małej, waży już 960 gr. Mam tylko strasznie wysoki poziom żelaza (norma do 160 a ja 255) . Przestaję brać Feminatal i mam tylko nadzieję, że tyle żelaza nie zaszkodzi dziecku .
Wstawiam Wam pierwsza fotkę mojego brzuszka, którą zrobił mi maż dzisiaj w parku na spacerze z psem
Aaa i jestem już 10 kg na plusie. A myślałam, że zmieszczę się w planowe 12-14 przez całą ciążę...
sliczny brzusio! a tych 10 kilo wogole nie widac
serio te ciazowe kilogramy jakos inaczej idą - bo ja mam ponad 12+ a tez nie uwazam, ze bardzo to po mnie widac
no brzuszkowo ofkors widac ale po reszcie nie

Cytat:
Tak, mi się podoba Tako Jumper X
Oooo, to widzę postępy. Ja mam prawie 40 stron magisterki :P
Liczę, że ze stroną tytułową, spisem treści, wykazami załączników, tabel, wykresów, rysunków i bibliografią dobrnę do 100str.
Jeszcze mi została cholerna analiza wyników badań... wykresy, tabele to PIKUŚ ale te opisy do nich muszą być w miarę mądre... a z tym ostatnio u mnie ciężko...

Na dziś skończyłam malowanie. Jutro ostatnią ścianę pomaluję drugi raz i zrobię poprawki ostatnie i będzie finito.
co do Tako to pojeździjcie sobie po sklepie Tako i innymi (np x-landerem) zobaczycie roznice w wygodzie prowadzenia

dobrze ze na raty rozkladasz malowanie, mam nadzieje, ze sie tam nie przemeczasz!!

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ale sie wkurz.... chyba pierwszy raz tak mocno od początku ciąży
Kupiłam jakiś czas temu mojemu M karnet na basen na UW.
Zapłaciłam 95 zł za normalny karnet. Baba w kasie gadała, gadała, gadała ... potem udawała, że nie musi mi wydać 5 zł reszty z 100 zł ...

Dzisiaj M sprawdzał w jakich godzinach jest otwarty i okazało się, że mamy karnet A (za 60 zł) i jest przeznaczony dla emerytów i studentów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Wku... się strasznie bo baba mnie oszukała. Pamiętam małpę
boszzz co za babsztyl!!!!!!!!!!!
na szczescie los jest sprawiedliwy - na bank bedzie miala myszy w domu! nie wolno denerwowac ciezarnej
ale tak powaznie - co teraz zrobicie? dala Ci jeszcze jakis paragon do tego kanetu?

Cytat:
to normalne, ze sie skupiamy na maluszkach - ale wiadomo, zw trzeba miec tez jakies 'swoje' zycie tez zeby miec odskocznie

a ja dzis sama zrobilam sobie krzywde :/ jeszcze przed ciążą miałam problemy z żołądkiem - ale jakos odpukać całą ciąże to ustało (fakt staram sie jeść lekkostrawnie) a dzis pozwoliłam sobie na wielkiego smażonego kotleta z karkówki i zle sie czuje... troche spałam teraz wstalam, ledwo sie ruszam echh

ogladam Kuchenne rewolucje z Magdą Gessler.. denerwuje mnie ta baba
chyba wezme psiaka i pospaceruje chwile, u nas ladna pogoda jest moze dobrze mi spacerek zrobi
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 18:54   #2374
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, ja tez sie obawiam, jak sobie dam rade z opieka nad dwojka dzieci, a te ktore maja szczekajace psy, ogladalyscie Marley and Me? Lubie ten film, dzieki niemu ciesze sie, ze moj pies nie jest najgorsza wariatka na swiecie. Wczoraj jeszcze go obejrzelismy i sobie wyobrazam to szalenstwo jak sie polozy dzieci spac i zaraz pies zacznie szczekac! Jak Amelka byla malutka i spala w salonie w ciagu dnia to pies szczekal, ja na psa krzyczalam a dziecie kochane moje spalo, ale potem sie troszke odmienilo. ciekawe jak to bedzie teraz.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 18:55   #2375
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Właśnie, gdyby człowiek się na tym zawiódł to może inaczej by postępował.
Najgorsze jest to, że moja promotorka przyczepia się nawet do głupich przecinków i stawia je w tak dziwnych miejscach, że potem te zdania nie mają sensu... no ale z doktorem się nie dyskutuje.
Poza tym nie pisałam Wam ale w trakcie moich studiów uzupełniających już raz straciłam promotorkę... Zmarło się pani profesor, która akceptowała wszystko i wszystkim stawiała 5 i każdy na 5 się u niej obronił, a teraz nic tylko

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny, skąd ja to znam... ja przed porodem (w najlepszym przypadku za 7 tygodni) musze napisać mgr. po drodze czeka nas jeszcze wykonczenie mieszkania i przeprowadzka, pomijając juz fakt że mam problem z szyjka, która sie skraca i grozi mi wczesniejszy poród. ale mnie nic nie jest w stanie zmusis do pisania. narazie mam 5 stron, wszystkie potrzebne materiały w necie w postaci ustaw, bo to praca z prawa rolnego. wydawać by sie mogło że naprawde z niczym nie powinnam miec problemu, praca ma być na 50-60 stron. a ja co? a ja nic nie robie codziennie postanawiam i obiecuje sobie rano ze bede pisac po 5 stron dziennie, i na tym sie konczy, na obiecankach. a z kazdym dniem jest gorzej bo jestem na siebie coraz bardziej zla ze nie pisze, coraz bardziej wkurzona. ja juz nie wiem co mam zrobic, chyba ktos musiałby mnie zdzielic po głowie tak porządnie. ja tez z tych co to wszystko robia na ostatnia chwilę. licencjat tez pisalam na ostatnia chwilę, tyle ze tamta praca była trudniejsza (paradoks), miala 100 stron, napisalam ja w miesiąc. POMOCY!! niech mnie ktos kopnie!!
Nie będę Cię poganiać, bo sama nie mam motywacji.
Mogę jedynie...
Stary 2010-05-08, 18:57   #2376
belunia1985
Raczkowanie

Mogę jedynie... [/QUOTE]

Lazurka, nawet nie wiesz jak ja bym chciała żeby to zadziałało!! bij, bij ile wlezie, może cos poskutkuje, mimo, ze to wirtualne baty...
Stary 2010-05-08, 18:59   #2377
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Mogę jedynie...
Lazurka, nawet nie wiesz jak ja bym chciała żeby to zadziałało!! bij, bij ile wlezie, może cos poskutkuje, mimo, ze to wirtualne baty...[/QUOTE]

To proszę:
:bac ik:
Stary 2010-05-08, 19:00   #2378
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Lazurka, nawet nie wiesz jak ja bym chciała żeby to zadziałało!! bij, bij ile wlezie, może cos poskutkuje, mimo, ze to wirtualne baty...
To proszę:
:bac ik:[/QUOTE]

ała ała ała
Stary 2010-05-08, 19:01   #2379
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja mam,ale bez fotelika,bo mi się właśnie niezbyt porządny i bezpieczny wydawał,więc fotelik kupiliśmy porządniejszy,a wózek 2 w 1.
ale kupowaliscie tez adapter zeby byla mozliwosc wpiecia tego fotelika do wozka? jak Wam wyszlo cenowo?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:04   #2380
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam pierwsza fotkę mojego brzuszka, którą zrobił mi maż dzisiaj w parku na spacerze z psem
Aaa i jestem już 10 kg na plusie. A myślałam, że zmieszczę się w planowe 12-14 przez całą ciążę...
Fajnie wygladasz i ladny brzusio maly, gdzie to w Toruniu czy u nas?
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ale sie wkurz.... chyba pierwszy raz tak mocno od początku ciąży
Kupiłam jakiś czas temu mojemu M karnet na basen na UW.
Zapłaciłam 95 zł za normalny karnet. Baba w kasie gadała, gadała, gadała ... potem udawała, że nie musi mi wydać 5 zł reszty z 100 zł ...

Dzisiaj M sprawdzał w jakich godzinach jest otwarty i okazało się, że mamy karnet A (za 60 zł) i jest przeznaczony dla emerytów i studentów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Wku... się strasznie bo baba mnie oszukała. Pamiętam małpę
Matko jaka przechera, masz kwit, ze zaplacilas wiecej?Mam nadzieje, ze odzyskasz kase.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:11   #2381
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
j
pokaz swoj brzucho, pokaz!! dawno chyba juz nie pokazywalas

co do Tako to pojeździjcie sobie po sklepie Tako i innymi (np x-landerem) zobaczycie roznice w wygodzie prowadzenia

a ja dzis sama zrobilam sobie krzywde :/ jeszcze przed ciążą miałam problemy z żołądkiem - ale jakos odpukać całą ciąże to ustało (fakt staram sie jeść lekkostrawnie) a dzis pozwoliłam sobie na wielkiego smażonego kotleta z karkówki i zle sie czuje... troche spałam teraz wstalam, ledwo sie ruszam echh

ogladam Kuchenne rewolucje z Magdą Gessler.. denerwuje mnie ta baba
chyba wezme psiaka i pospaceruje chwile, u nas ladna pogoda jest moze dobrze mi spacerek zrobi
brzuchol wywalalam jakos niedawno, ale wkleję Wam coś fajnego-z tej sesji, ktora ostatnio sobie robilam-z kolezanka, ktora jes 2 mies za mnazgadnijcie który to mój brzuchol

powiedz co sadzisz o tako? ze gorzej sie prowadzi niz np xlander? bo nie wiem w koncubo ja jezdzilam i wydaje sie w porzadku, ale moze czegos nie zauwazylam?

leż kochana i odpoczywaj po tym kotlecie ja dzis pierwszy raz od nie wiem kiedy rano mialam zwrot...niezycze

m.gessler tez mnie denerwuje strasznie, ale mimo wszystko ogladam ten program
Stary 2010-05-08, 19:16   #2382
Alguien
Zadomowienie

Czesc babeczki
Myslalam, ze w sobote to bedzie tu troche spokojniej, a tu otwieram wizaz, a znow tyle nowych stron
zabka dobrze mowisz, ze tych czesci to bedzie z VIII lekko

niezawsze
swietna wiadomosc o przyjaciolce! nie ma to jak dzielic swoje radosci z bliskimi osobami

vette swietny brzuszek, wreszcie widac, ze rosnie i pepek niedo odstaje A poza tym nie widze zmian w Twojej figurze

justynacz super wygladasz i nie widac nigdzie tych 10 kg

papeteria gratki za egz

hd to co teraz z tym karnetem? co zamierzasz?

Pisalyscie o pomocy przy opiece nad dzieckiem. Ja mysle, ze czesci z nas to nie chodzi nawet o fizyczna pomoc, ale o wsparcie psychiczne. Duzo latwiej jest, jak ma sie rodzine czy bliskich w poblizu, bo nawet w jakiejs awaryjnej sytuacji - jest sie do kogo zwrocic. Najgorzej to mieszkac za granica i nie miec zupelnie nikogo No ale badzmy dobrej mysli Na pewno wszystkie sobie poradzimy. I tak mamy duzo ulatwione zycie dzieki pieluchom, podgrzewaczom, laktatorom i dziesiatka innych cudow

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

agravka Ty jestes po prawej stronie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:18   #2383
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Fajnie wygladasz i ladny brzusio maly, gdzie to w Toruniu czy u nas?
Fajnie, że brzuszek się podoba
W Toruniu, mam tu fajny park obok domu, gdzie mój pies szaleje

Hd, co Ci się za babsztyl trafił! Wściekłabym się! Da się to jakoś załatwić?

Dziewczyny, ze mnie gospodyni jak z koziej xxx trąba: nie wiem czy mam prac ubranka wszystkie razem? Chodzi mi o kolory- mam głównie różowe, białe i błękitne. A proszek? Do białego czy kolorów... Już na tym etapie się gubię, co będzie później
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:19   #2384
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Zgadnijcie co jem??

Nie zgadniecie.

Jajeczniczkę ze swojskich jajek. Jest taka żółta, że aż razi po oczach.
Stary 2010-05-08, 19:26   #2385
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny ale pedzicie, zaniedlugo to jedna czesc watku bedzie na 2 dni bo coraz wiecej dziewczyn przybywa ktore nie chodza do pracy i nie maja co robic z wolnym czasem

agravka ja tez mysle ze Twoj to ten po prawej.

lazurowa ja tez chce jajecznice ze swojskich jajek
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:26   #2386
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
brzuchol wywalalam jakos niedawno, ale wkleję Wam coś fajnego-z tej sesji, ktora ostatnio sobie robilam-z kolezanka, ktora jes 2 mies za mnazgadnijcie który to mój brzuchol
po prawej twoj brzuszek

Cytat:
Zgadnijcie co jem??

Nie zgadniecie.

Jajeczniczkę ze swojskich jajek. Jest taka żółta, że aż razi po oczach.
mam w lodowce 60 swojskich jajek a tu moje dziecie sie buntuje od 2 miesiecy i co zjem jajecznice to wiec juz nawet nie robie bo nie ma sensu
ja kupnych jajek wogole nie jadam. brzydze sie ich (jak i wielu innych rzeczy) o moim jedzeniu a raczej nie jedzeniu to by ksiazke mozna napisac.

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-08 o 19:28
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:27   #2387
papeteria
Zakorzenienie

ogarneła mnie jakaś panika ...przymierzam się do zakupu pieluch, fridy, rzeczy do szpitala juz wybieram na all...mały mnie kopie a do mnie pomału dociera , że do tp porodu zostało mi 64dni
cały czas mam wrażenie, że za wcześnie na takie zakupy poprawcie mnie

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-08 o 19:28
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:28   #2388
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

hd to co teraz z tym karnetem? co zamierzasz?

Pisalyscie o pomocy przy opiece nad dzieckiem. Ja mysle, ze czesci z nas to nie chodzi nawet o fizyczna pomoc, ale o wsparcie psychiczne. Duzo latwiej jest, jak ma sie rodzine czy bliskich w poblizu, bo nawet w jakiejs awaryjnej sytuacji - jest sie do kogo zwrocic. Najgorzej to mieszkac za granica i nie miec zupelnie nikogo No ale badzmy dobrej mysli Na pewno wszystkie sobie poradzimy. I tak mamy duzo ulatwione zycie dzieki pieluchom, podgrzewaczom, laktatorom i dziesiatka innych cudow

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

agravka Ty jestes po prawej stronie
hd właśnie, co zrobisz? mam nadzieję, że pokłócisz się , jak na ciężarną przystało?)))
Alguien masz rację-damy radę z tymi dzieciakami:PPPPPa skąd wiedziałaś, żę jestem po prawiej?po moim spieprzonym brzuchu?
Stary 2010-05-08, 19:30   #2389
papeteria
Zakorzenienie

agravka bluzka w paski ale zgadłam bo pamiętam bluzkę...yyyy chyba
alguien dzięki
pilotka strach się bać ....spać i gasić światło

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-08 o 19:34
Stary 2010-05-08, 19:31   #2390
olakola
Zadomowienie

Siala_Bala - tak dla "pocieszenia" co do bóli porodowych - jeszcze jest załamanie psychiczne po porodzie i ból w piersiach. Jak przychodzi nawał pokarmu, kanaliki się przetykają (uczucie jakby ci igły przetykali przez brodawki) a maleństwo nie jest w stanie tego mleczka wyciągnąć... Damy Radę !!!

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Widzę, że teamty opieki, ja też właściwie jestem sama, moja mama pojechała do Włoch do pracy zarabiać na swoje długi (chociaż mówi, że jak się mała urodzi to przyjedzie na dwa tyg.), teściowa nie pracuję ale ona sama powiedziała, że nie będzie się wtrącać, bo nie wie jak teraz się opiekuje takimi dziećmi, teść może się wtrącać i się będzie denerwował, że nikt go nie słucha ale on i tak ma przestażały pogląd na wszystko, M pracuje od rana do wieczora, chociaż powiedział, że jak mała się urodzi to się to zmieni - zobaczymy, pozostaje moja sisotra ale on do pracy chodzi, na wakacje zapowiedziała się moja siostrzenic 14 letnia, że przyjedzie i będzie i pomagała - a ona mnuie się słycha więc to jest plus, poza tym jakby było wokoło mnie dużo ludzi to każdy by swoje mądrości wywodział a ja bym się tylko wkurzała.
Misiulka1 - ja mam podobnie, jak wokoło jest dużo ludzi i się "mądrują" to mam dość i wolę, żeby sobie dali spokój...

itakasia - trzymam kciuki za prace męża

Xawmeli - zajefajne te adidaski

ania22 - ja też chcę kupić Vizir Sensitive; a swoją drogą jak kupiłam nowe kocyki to też je prać????
Myślałam, że tylko ubranka. No a pościel? pierzecie pościel i prześcieradełka ? Bo pieluszki to wiem, że trzeba wyprać i wyprasować.
Kurcze, boję się, że po praniu ten kocyk nie będzie już taki milusi.
A co ze śpiworkiem - też prać ???

vette - ja miałam połówkowe w 22tyg i wtedy mały miał 480dag

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ja z kolei juz sie tak nie boje. Moja kuzynka miala tydzien temu CC.
Nie czula nawet znieczulenia w plecy. 2 dni po porodzie wyszla z malym ze szpitala. Wszystko przebieglo planowo i prawie bezbolowo

Jestem dobrej mysli
uwielbiam czytać to co napisałaś. Właśnie na taki poród liczę.

bajka1807 - speedi to wózeczek z bardzo dobrymi opiniami, będziesz zadowolona. W necie marudkają tylko na to, że spacerówka nie przekładana i że nie ma pozycji zupełnie siedzącej, tylko lekko pochylona, ale to chyba nie jest takie istotne.
Ja go rozważałam, ale TZ kategorycznie powiedział NIE trójkołowcom, więc niestety musiałam skreślić z listy.

justynacz80 - zmieścisz się w planowaną wagę! Powiem ci, że mi strasznie apetyt przeszedł na początku 30 tyg, na nic nie mam ochoty, nie jestem głodna. Chyba dzidziak przycisnął żołądek i się jeść nie chce.

Alguien - absolutnie się zgadzam, po porodzie jest potrzebne bardziej wsparcie psychiczne niż pomoc fizyczna, a wszystkie "babcie dobra rada" ... , ach, Damy Radę !

marta_d1 - widziałam tą pościel "Dinusie" w sklepie - wg mnie dobra jakość a pościel wyglądała ślicznie (Mój TŻ skrytykował, że pstrokata, ale jego zadowolić ...)

entertele i Siala_Bala - ja tak samo, nie mam żadnych skurczy braxtona-hiksa ani bóli czy kłucia "na dole"

anoxa - nie denerwuj się głupimi babami , ja przytyłam DOKŁADNIE tyle samo co Ty idziemy łeb w łeb (albo brzuch w brzuch); wcale nie czuję, że to za dużo, dla mnie to waga zgodna z planem

agravka - śliczne to łóżeczko, w sumie to chyba komody nie trzeba kupować, bo wygląda na pojemne, może warto ?
Dzięki za pomysł - od jutra noszę koszulki mojego TŻ, bo w moje się nie mieszczę
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:32   #2391
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale pedzicie, zaniedlugo to jedna czesc watku bedzie na 2 dni bo coraz wiecej dziewczyn przybywa ktore nie chodza do pracy i nie maja co robic z wolnym czasem

agravka ja tez mysle ze Twoj to ten po prawej.

lazurowa ja tez chce jajecznice ze swojskich jajek
Powiem tylko, że była pyszna
I tak mi się skojarzyło, że każda z Was ma przynajmniej "dwa swojskie jajka" a ja mogę się tylko pocieszyć tymi kurzymi

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
po prawej twoj brzuszek

mam w lodowce 60 swojskich jajek a tu moje dziecie sie buntuje od 2 miesiecy i co zjem jajecznice to wiec juz nawet nie robie bo nie ma sensu
ja kupnych jajek wogole nie jadam. brzydze sie ich (jak i wielu innych rzeczy) o moim jedzeniu a raczej nie jedzeniu to by ksiazke mozna napisac.
Mam nadzieję, że moje dziecko dobrze przyswoi jajecznicę.
Ja za to nie mogę smażonego mięsa, bo boli mnie po nim żołądek.
Stary 2010-05-08, 19:32   #2392
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
agravka bluzka w paski ale zgadłam bo pamiętam bluzkę...yyyy chyba
tez mnie to naprowadzilo
Stary 2010-05-08, 19:34   #2393
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
ogarneła mnie jakaś panika ...przymierzam się do zakupu pieluch, fridy, rzeczy do szpitala juz wybieram na all...mały mnie kopie a do mnie pomału dociera , że do tp porodu zostało mi 64dni
Ja się dołączam do prośby... U mnie 60 dni do dnia "zero"... i jakoś się nie mogę sprężyć żeby pokupować resztę rzeczy :/ a torba do szpitala, nie dość że nie spakowana, to jeszcze wogóle jej nie mam
Stary 2010-05-08, 19:35   #2394
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ania22 - ja też chcę kupić Vizir Sensitive; a swoją drogą jak kupiłam nowe kocyki to też je prać????
Myślałam, że tylko ubranka. No a pościel? pierzecie pościel i prześcieradełka ? Bo pieluszki to wiem, że trzeba wyprać i wyprasować.
Kurcze, boję się, że po praniu ten kocyk nie będzie już taki milusi.
A co ze śpiworkiem - też prać ???
ja piore wszystko. nie wiadomo co sie z tym dzialo zanim trafilo do naszej komody. kocyk taki milusi dzis pralam i dalej jest taki

ja tez chcialam na spokojnie wszystko kupic i nagle sie okazalo ze moge nie zdazyc bo maly chce wychodzic no i teraz na dodatek jestem uwieziona w domu wiec zostaje mi internet

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-08 o 19:37
Stary 2010-05-08, 19:38   #2395
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, a co jak urodzisz 3 tyg przed planowanym terminem, albo tfu tfu tfu będziesz musiała leżeć w szpitalu? A co jak przesyłka będzie szła do Ciebie 2 tygodnie ? Według mnie, to idealny termin na zakupy.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
ja piore wszystko. nie wiadomo co sie z tym dzialo zanim trafilo do naszej komody. kocyk taki milusi dzis pralam i dalej jest taki
to ja chyba go ręcznie wypiorę, zawsze to pranie ręczne mniej niszczy ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:39   #2396
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tylko, że była pyszna
I tak mi się skojarzyło, że każda z Was ma przynajmniej "dwa swojskie jajka" a ja mogę się tylko pocieszyć tymi kurzymi
ta tylko już zapomniałam jak te swojskie wyglądają to z kurzymi ostatnio mam częstszy kontakt

Stary 2010-05-08, 19:39   #2397
bajka1807
Zakorzenienie

tak sie zastanawiam jak ja w ogole mam pisac ten licencjat skoro dom w ktorym przebywam zamieszkuja wariaci .... to jakas masakra, lubie dzieci ale kurcze bachorow siostry mojego meza wrecz nienawidze! stwierdzilam ze ewidentnie maja cos nie tak z garem, ja rozumiem gdyby oboje mieli po 2-4 lata i drac sie w nieboglosy bawily sie w ten sposob.... ale mlody ma 3 lata a jego siostra 11!! a ona w tym momencie zachowuje sie gorzej od niego piszcza, krzycza, wyzywaja sie, bija... czy takie zachowanie jest normalne? normalnie mam ochote uciec z domu jak matka podrzuca ich na weekend do dziadkow - swoja droga, co z nich za rodzice ze w wiekszosci czasu sa pod opieka dziadkow. rozumiem ze pracuja, ale nawet jak maja wolne to zamiast spedzac z nimi czas to je podrzucaja do tesciow... i przez to sa tacy rozwydrzeni. finito moje dziecko nie trafi pod opieke moich tesciow dluzej jak 2-3 godziny 2 razy w miesiacu, a najchetniej to w ogole bym ich odciela :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:40   #2398
żabka19
Raczkowanie

W "kuchennych rewolucjach" byla restauracja ,ktora znajduje sie na moim osiedlu jakies 3 minutki od mojego bloku

papeteria gratuluje zdania egzaminu! I niestety musze Cie uswiadomic ,ze porod juz niedlugo :p choc ja tez jakos nie moge sobie zdac z tego sprawy.
agravka tez mysle ,ze twoj brzuszek po prawej ,choc niewiele wiekszy
niezawsze super z ta przyjaciolka

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 19:43   #2399
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
tez mnie to naprowadzilo

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Ja się dołączam do prośby... U mnie 60 dni do dnia "zero"... i jakoś się nie mogę sprężyć żeby pokupować resztę rzeczy :/ a torba do szpitala, nie dość że nie spakowana, to jeszcze wogóle jej nie mam
ja też nie mam
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Kochana, a co jak urodzisz 3 tyg przed planowanym terminem, albo tfu tfu tfu będziesz musiała leżeć w szpitalu? A co jak przesyłka będzie szła do Ciebie 2 tygodnie ? Według mnie, to idealny termin na zakupy.
lece na zakupy
żabka ...no nie dociera to do mnie

Stary 2010-05-08, 19:45   #2400
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ta tylko już zapomniałam jak te swojskie wyglądają to z kurzymi ostatnio mam częstszy kontakt
Ja chyba do końca życia będę miała do czynienia tylko z kurzymi

Cytat:
tak sie zastanawiam jak ja w ogole mam pisac ten licencjat skoro dom w ktorym przebywam zamieszkuja wariaci .... to jakas masakra, lubie dzieci ale kurcze bachorow siostry mojego meza wrecz nienawidze! stwierdzilam ze ewidentnie maja cos nie tak z garem, ja rozumiem gdyby oboje mieli po 2-4 lata i drac sie w nieboglosy bawily sie w ten sposob.... ale mlody ma 3 lata a jego siostra 11!! a ona w tym momencie zachowuje sie gorzej od niego piszcza, krzycza, wyzywaja sie, bija... czy takie zachowanie jest normalne? normalnie mam ochote uciec z domu jak matka podrzuca ich na weekend do dziadkow - swoja droga, co z nich za rodzice ze w wiekszosci czasu sa pod opieka dziadkow. rozumiem ze pracuja, ale nawet jak maja wolne to zamiast spedzac z nimi czas to je podrzucaja do tesciow... i przez to sa tacy rozwydrzeni. finito moje dziecko nie trafi pod opieke moich tesciow dluzej jak 2-3 godziny 2 razy w miesiacu, a najchetniej to w ogole bym ich odciela :/
Współczuję Ci.
Ja bardzo lubię dzieci i w ogóle ale w ciąży strasznie drażnią mnie takie krzyki, piski itp.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości