"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 20:27   #811
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

dziewczyny ze szkoły rodzenia zachwalały, więc pewnie działa. U nas kolek nie ma więc nie sprawdzałam.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 20:40   #812
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Mam zamiar wypróbować jeszcze takie coś na kolki :
http://www.allegro.pl/item1018375011...asafetida.html

to jest taka przyprawa indyjska i ją się (szczyptę) rozrabia w wodzie i smaruje dziecku brzuszek, ponoć po 10-15 min dziecko zasypia. Sposób ten opisuje w swojej książce dr. Agrawal . No, zobaczymy czy to pomoże
Ponoć są efekty:
http://forum.styl.fm/kolki.t81051.75.htm
ale cudo ta przyprawa napisz potem czy to działa koniecznie .

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to pomyslcie co by tu dziewczynom sprawic zeby je na duchu podniesc.

. Wniosek: moja Gabryśka bedzie srutac z przerwami ok 10-6 dni i juz. Czyli nastepna kupa gdzies w okolicach 14-go
he he przygotuj sie na tego 14go
ja tez sie dokladam wiec jak cos piszta do mnie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Witam, mogę się przyłączyć na legalu? Tak Was podczytuję od lutego/marca... Miałam być mamusią majową (tp 16.05) i byłam na wątku mamuś majowo-czerwcowych ale jakoś się tam nie mogłam odnaleźć i zaczęłam regularnie Was podczytywać... Pewnie coś podświadomie przeczuwałam bo urodziłam Michasia 22.04
Znam z innych wątków kilka z Was - Asiulek, Darusia (może byś tak do nas zajrzała czasem), Aixa... To może się za mną wstawią
Trzymam kciuki za dzieciaczki Troli i Drconka... Ja każdego dnia się boję, że Michasiowi coś się stanie i nie wyobrażam sobie patrzeć bezradnie na jego cierpienie... Dużo siły dziewczyny...
Darusia współczuję kolek... Mam nadzieję, że nas ominą, w razie co już dawno poprosiłam przyjaciółkę o kupno SS z niemiec i za parę dni ma mi podrzucić bo właśnie przyjechała...
A to mój dwutygodniowy Michaś
witamy nowa kolezanke

u nas dzien leniwy spedzony na tarasie mała tez wkońcu pokimała na dworku
Stary 2010-05-08, 22:15   #813
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj zachustowałam moją Hanię i dziecko mi padło natychmiast i ja mogłam wszystko sobie zrobić, i kręgosłup nie bolał. To jest super!
A jaką chustę masz? Ja koniecznie muszę nabyć, bo mały wprost nienawidzi wózka. Mam przychodnię ze 100m od domu, to żeby już nie słuchać płaczu, nosiłam go tam w foteliku samochodowym. I myślę, że chusta uratuje nas, ale nie wiem, na co się zdecydować.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:19   #814
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, ktore chca cos podeslac trolli i drcron, wyslijcie mi choc pustego maila na adres mrowak@yahoo.com, bo nie moge sie polapac kto deklarowal akces, a wiadomosc stad nie chce mi sie wyslac do kilku osob jednoczesnie. Podesle linka z pomyslem, ale jutro bo dzisiaj bylam z mala sama do 20 prawie i padam na pysk.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 22:41   #815
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A jaką chustę masz? Ja koniecznie muszę nabyć, bo mały wprost nienawidzi wózka. Mam przychodnię ze 100m od domu, to żeby już nie słuchać płaczu, nosiłam go tam w foteliku samochodowym. I myślę, że chusta uratuje nas, ale nie wiem, na co się zdecydować.
Ja mam pożyczoną, tkaną (skośno-krzyżowo, czy jakoś tam), bo chciałam zobaczyć, czy Hania wogóle to polubi. Po pierwszym włożeniu trochę marudziła, musiała się przyzwyczaić, ale potem już odleciała Myślę, że te tkane są najlepsze, małą noszę z przodu.

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-05-08 o 23:09
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 23:29   #816
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

lindsey zajrze!!!obiecuje!!!pewni e ze sie dolacz i najszczersze gratulacje kochana!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 00:33   #817
Ferrou
Zakorzenienie

Ja tak w biegu, bo normalnie dzień dzisiaj zalatany

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja przeszperałam trochę net w poszukiwaniu informacji o wysypkach, polecam przeczytać to:

http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html

dało mi to trochę do myślenia, bo tak na prawdę to może być wszystko i niekoniecznie czynniki zewnętrzne, niestety pediatrzy czasem olewają skazując tym samym matkę i dziecko na cierpienia
o kurcze, niezłe info... objawy pasują do tych opisów. Napewno przeprowadzimy badania pod tym kątem. Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam, że sypana lepsza.
Kupiłam zestaw: kawa+herbata na allegro, nigdzie indziej nie znalazłam:
http://www.allegro.pl/item978628299_..._laktacje.html
dostawa kurierem.
Mnie to się zdaje, że nie chodzi o problem małej ilości mleka w piersiach- bo czasem po karmieniu uda mi się wydoić z 50-60 ml ( w nocy- jeśli mała przesypia karmienie ok. 120ml). Tylko o to, że dziecko chce, żeby leciało szybciej i łatwiej się ssało. Dlatego ja staram się podawać to swoje odciągniętę strzykawką, co by się do butli nie przyzwyczaiła.

Ja kupiłam czeski Sab Simplex w aptece internetowej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
Trochę się czeka- zamówiłam 26 kwietnia, dostałam 4 maja. Mam nadzieję, że w razie kolki jednak pomoże...
Dziewczyny, uważajcie z tymi strzykawkami. Syropki podawałam za ich pomocą i pewnego dnia Kubuś odchylił główkę do przodu.. końcówka strzykawki "walnęła" o jego podniebienie. Na szczęście nic się nie stało ale on płakał, bo w końcu coś tam bolało a ja razem z nim, że czegoś takiego nie przewidziałam. Od tamtej pory wszelkie leki podaję plastikową łyżeczką.

Cytat:

sluchajcie, tak mnie tknelo cos w tej sekundzie... moze bysmy zrobily naszym dziewczynom trolli i drcronikowi jakis drobny prezent? Cokolwiek, tak dla nich albo dla maluszkow? bo one tak strasznie duzo musza przejsc teraz, a szczegolnie trolla. Nie wiem- jakas minimalna zrzutka, poprosic o adres, podeslac... cokolwiek, nie wiem. Jakos mnie tak ruszylo wlasnie...
Świetny pomysł, jestem za

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia po ilu to działa. a może jeszcze spróbuj termofor. wlej gorącą wode na to jakiś ręcznik grubszy. połuż na tym małą na brzuszku . oczywiście uważnie nie jakiś wrzątek.

Mój lezaczek ma raczki .
a co do tych kosmetyków to uważam że to przesada i to duża

Można kupić np w aptece już termofory "opakowane" w zabawkę pluszową My mamy hipopotama A z tymi kosmetykami też sądzę że przesada, ale wolałam się upewnić

Cytat:
Witam, mogę się przyłączyć na legalu? Tak Was podczytuję od lutego/marca... Miałam być mamusią majową (tp 16.05) i byłam na wątku mamuś majowo-czerwcowych ale jakoś się tam nie mogłam odnaleźć i zaczęłam regularnie Was podczytywać... Pewnie coś podświadomie przeczuwałam bo urodziłam Michasia 22.04
Znam z innych wątków kilka z Was - Asiulek, Darusia (może byś tak do nas zajrzała czasem), Aixa... To może się za mną wstawią
Trzymam kciuki za dzieciaczki Troli i Drconka... Ja każdego dnia się boję, że Michasiowi coś się stanie i nie wyobrażam sobie patrzeć bezradnie na jego cierpienie... Dużo siły dziewczyny...
Darusia współczuję kolek... Mam nadzieję, że nas ominą, w razie co już dawno poprosiłam przyjaciółkę o kupno SS z niemiec i za parę dni ma mi podrzucić bo właśnie przyjechała...
Witamy, witamy Ciebie i Michasia

Kubuś dzisiaj był spokojniejszy niż ostatnio i nie miał kolki troszkę się prężył przy robieniu kup ale nie tak jak wcześniej, nie płakał przy tym. Może w końcu mu się polepszy

Uciekam spać bo trochę późno

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
dziewczyny, ktore chca cos podeslac trolli i drcron, wyslijcie mi choc pustego maila na adres mrowak@yahoo.com, bo nie moge sie polapac kto deklarowal akces, a wiadomosc stad nie chce mi sie wyslac do kilku osob jednoczesnie. Podesle linka z pomyslem, ale jutro bo dzisiaj bylam z mala sama do 20 prawie i padam na pysk.

Wysłane
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 07:50   #818
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam Wszystkie mamusie
Ja dzisiaj w miarę wyspana.
Ale miałam cudny pomysł. Mały zawsze, ale to zawsze rano od momentu jak się obudzi więc w okolicach godziny 5, marudzi, a to cyc, a to nowa pielucha, a to znowu cyc, a to smok, a to rączki, i tak mi do 9 zleci, i po kilku godzinach normalnie padam. A tutaj pod leżaczek wsunełam mu poduszkę taka masująco podgrzewającą. Cud, normalnie z minutkę mu zajęło zaśnięcie, i wyłączyłam, i dalej śpibez cyca, smoka i rączek, ale jestem szczęśliwa. Może to jakis pomysł dla mam dzieci z kolkami

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

herbatkę dla mam karmiących to polecam Bio-Stilltee firmy babydream z Rossmanna. Jest w saszetkach, coś ala bocianek, kosztuje 5,99 i leży przy herbatkach dla dzieci.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Ten artykuł o wysypkach
Ja mojego synka tego starszego raz do roku odrobaczam, tak na wszelki wypadek(przedszkolak), a wcześniej miał przez 2 mc kaszel, i jako że ma astme oskrzelową to na sterydach był, a tu nic nie przechodziło, i pani pumnolog dała mu leki na odrobaczenie i przeszło. Ale to lekarka sama radziła, że jak u dziecka wysypka niewiadomego pochodzenia czy taki suchy kaszel, to najpierw odrobaczyć, a potem reszta leków.
Grzybicę tez przechodził po antybiotykoterapi jak miał pół roku, a wcześniej mi mówili że ma skazę białkową(pediatra)

Stary 2010-05-09, 10:14   #819
mrowak
Zakorzenienie

jescze raz podaje do siebie mail dla chetnych do prezetnow mrowak@yahoo.com

mam info od aneczki, pl-madzi i ferrou. kto jeszcze???
darusia chyba Ty sie dewklarowalas-zapodaj maila pod ten adres.dzieki
Stary 2010-05-09, 10:39   #820
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

A ja dzisiaj zachustowałam moją Hanię i dziecko mi padło natychmiast i ja mogłam wszystko sobie zrobić, i kręgosłup nie bolał. To jest super!
mam taka chyste Nati 4,5 m jesli mozesz podaj mi jaks stronke z któej łandie jest instruktaz wiazania dla takiego maluszka jak moja
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ale miałam cudny pomysł. Mały zawsze, ale to zawsze rano od momentu jak się obudzi więc w okolicach godziny 5, marudzi, a to cyc, a to nowa pielucha, a to znowu cyc, a to smok, a to rączki, i tak mi do 9 zleci, i po kilku godzinach normalnie padam. A tutaj pod leżaczek wsunełam mu poduszkę taka masująco podgrzewającą. Cud, normalnie z minutkę mu zajęło zaśnięcie, i wyłączyłam, i dalej śpibez cyca, smoka i rączek, ale jestem szczęśliwa. Może to jakis pomysł dla mam dzieci z kolkami
kochana włsnie wibracje ponoc przy kolkach pomagaja.. ja mam lezaczecz z fischer pricea który włąsniewibruje itoostro wkładam ja tam czasami i jak jest wyspana to lezy cihcutko grzecznie jak nie to podrazu zasypia.

A na moja działa jeszcze ten odgłos nagrany odkurzacza kiedys któas podała link i teraz jest niezastapiony i oszczedny :
http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 10:46   #821
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mrowak juz wyslalam!!!

a ja nie wiem moje kochane czy to za sprawa kolki ktora dalaby nam dzien odpoczynku czy czego, mala jadla i sama zasypiala w lozeczku zadnego kwikniecia zadnego placzu nic!!!! Daj Boziu wiecej takich dni i nocy!!! Moze SS zaczal dzialac, nie wiem ale to byla najcudowniejsza noc od 2 tygodni ponad.
A.Camus
Stary 2010-05-09, 11:31   #822
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Darusia baobabek.. i ja sie łacze ale kupe mam bo uzyłam termometru w dupke!

DIEWCZYNY POMZCIE bo ja sie nie znam chyba .. buuuuu w dzien kupy sa a w nocy juz drugą z rzędu sie prezu i steka zmieniam pieluche a tam tylko pryk jeden kupki .. dizs sie męczyła o 3 w nocy i o 6. I o 6 włozyłam jej termometr w dupkę lekko go przechyliłam i kupa wylatywała ale wodnista bardzo .
brzuszek lekki i baki puszczała całą noc duze a kupy zrobić nie mogła?
I pod co to podpiąc? zatwardzenie? to by baków nie było rozwolnienie to by samo leciało? JUZ NIE WIEM?
U mnie tak bylo jak wlaśnie zmierzyłam temperaturę mojej Werci. Też zaczęła srolić tak wodniscie a wręcz pianą. No i od tego się zaczeło, że teraz ma to rozwolnienie... tylko, że ja jej kilka razy zmierzyłam ta temperaturę. Chyba przesadzilam...
A wczoraj byłam na pogotowiu to pani powiedziala, zebym czasem nie mierzyla w pupie, ze lepiej w pachwince.

Cytat:
mrowak dobrze że sama doszłas tdo takiego wniosku z odrzuceniem gazet itp..

A INFACOL moja była szefowa do roczku uzywała prawie non stop tak mały miał kolki niemiłosierne

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

mamusie własnie sie dowiedziałam że nie mozna za czesto wkładac termometru do pupki bo to może sie skonczyc powazymi problemami w przyszł9ości u dziecka i nie bedzie samo kupy robiło bo do termometru sie przyzwyczai...
mierzenie temperatury codziennie tez nie wchodzi w gre! Jak nie widzicie takiej potrzeby np. dziecko nie jest gorace nie mierzyć!
Ja już nie będe tego robić... oj nie... tym bardziej, ze mam traume, wciąż widzę jak wylatuje ta strzelająca kupa
Cytat:
Witamy kochana w naszym gronie

A ja już jestem wykończona tymi kupkami Werci. Byłam juz u trzech lekarzy i każdy tylko daje jakieś leki. Dopiero wczoraj babeczka dała na wszelki wypadek skierowanie do szpitala gdyby się pogorszyło. A ja już teraz sama nie wiem jaka kupka jest normalna a jaka nie W nocy zrobila jedną taką (wg.mnie) wodnistą, rano za to chyba taką normalną. I już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Leki jej daję ale ile się przy tym namęczę?
Kontaktuję się cały czas z drcron i ona bidula leży sama odłączona od swiata, nie każą jej używać kompa ani komórki. Potwierdzono ze to rotawirus, niczym jej nie leczą tylko każą dostawiać do cycka zeby się nie odwodniła. Poza tym musi przebierac małą w rękawiczkach i co chwila myć ręce. A
A ja spytalam pani doktor czy moze powinnam zrobić badanie kupki na co ona, że nie ma potrzeby. Oni tak wszystko lekceważą a ja placzę po każdej kupce. Chciałabym zeby nie zrobiła choć przez 5 godzin...Chyba zwariuję!!
Boje się, ze coś przeoczę ale wszyscy mowią ze jest ok. Sprawdzaja czy nie jest odwodniona i niby jest wszystko w porzadku. Ja już byłam u 3 lekarzy a mój tz mowi, ze ja sama je wmawiam wszystkie choroby i do tych moich wizyt u lekarzy podchodzi sceptycznie. Juz sama nie wiem co robić. Ufac tym lekarzom?? No chyba trzech różnych się nie myli co?? Ale patrząc na sytuację Drcrona... Już sama nie wiem... Przepraszam za moje zale ale ja już po prostu wysadam. do tego mala zrobila sie jakas marudna. nauczyła się plakac i wszystko wypłakuje... ech...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:33
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:35   #823
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aj ale mam nerwa na Tż zabrał się przed chwilką i poszedł na lotnisko z wiatrówki z kolegą postrzelać, a o 12 ma przyjechać jego matka, i do mnie jeszcze z tekstem że wczoraj chciałam iść na rolki a dzisiaj komplikator mi się włączył. Ale to czysta kalkulacja jakbym poszła z nimi 11.20 to na piechotę z wózeczkiem mam jakies 20 min w jedną stronę, to też bym sobie pojeździłaNo już nie mówiąc o karpatce co w piekarniku siedziniech no on się spóźni

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak wogle to czemu wy dzieciom tak czesto temp. mierzycie?
Ja mojemu raz jeden mierzyłam bo taki cieplejszy mi się zdawał. Pediatra wam kazał, czy jak.

Stary 2010-05-09, 11:35   #824
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mrowak juz wyslalam!!!

a ja nie wiem moje kochane czy to za sprawa kolki ktora dalaby nam dzien odpoczynku czy czego, mala jadla i sama zasypiala w lozeczku zadnego kwikniecia zadnego placzu nic!!!! Daj Boziu wiecej takich dni i nocy!!! Moze SS zaczal dzialać, nie wiem ale to byla najcudowniejsza noc od 2 tygodni ponad.
U nas wczorajszy dzień też jakby lepszy od wcześniejszych. I tak sobie myślę, że to dzięki Sab Simplex.
Wybraliśmy się z Małą w podróż - 100 km w jedną stronę. Moja mama wyjechała kilka dni temu do babci na wieś i tam zachorowała. Trafiła do szpitala z zapaleniem żył. Chciałam bardzo do mamy pojechać, więc nie było wyjścia. Zapakowalismy Olę i zabraliśmy cały majdan potrzebnych rzeczy. Mała w jedną stronę prawie cały czas spała. Kiedy dojechalismy do celu okazało się, że się usrała od pasa do pleców (a taką miała ładną sukienusię...). Zazwyczaj każda kupa była poprzedzona płaczem, stękaniem, a tu - niespodzianka. Nawet nie widzieliśmy kiedy. Noramalnie cud-miód dziecko. Tak to ja chcę już zawsze I jakoś ze spaniem w ciągu dnia tez było lżej - bo wcześniej, zanim zaczęłam jej dawać SS, potrafiła wybudzić się ze snu krzykiem bo chciało się jej pryknąć. Teraz - po prostu pryka i już

p.s. jak to można zachwycać się prykami i kupkami

Miłego dnia

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:38   #825
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Lindsley Tak sobie właśnie myślałam że powinnaś się przyłączyć bo ty przecież mamusia kwietniowa jesteś

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 11:39   #826
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
mam taka chyste Nati 4,5 m jesli mozesz podaj mi jaks stronke z któej łandie jest instruktaz wiazania dla takiego maluszka jak moja

kochana włsnie wibracje ponoc przy kolkach pomagaja.. ja mam lezaczecz z fischer pricea który włąsniewibruje itoostro wkładam ja tam czasami i jak jest wyspana to lezy cihcutko grzecznie jak nie to podrazu zasypia.

A na moja działa jeszcze ten odgłos nagrany odkurzacza kiedys któas podała link i teraz jest niezastapiony i oszczedny :
ja też mam na później fischera. Ale chodzi o to że jak młodego na rączkach uśpię, i go odkładam to się budzi, chyba różnica temp. podłoża, a to podusia podgrzewana, do tego wibra i mu pasuje. Tak śmiesznie bo jak mu wyłączę i sie po jakimś czasie budzi to ja lece do kabelka żeby mu na nowo włączyć, takie wrażenie jakbym miała dziecko na kabel uciszane

Stary 2010-05-09, 11:51   #827
anakazar
Zakorzenienie

Witam dziewczyny i dziękuje za gratulacje

Nadrobic was nie mam szans-lapka otwieram od święta-jak mała zasypia to i ja się kłade,dzisiaj jest mąż to mam luzik
Wiem,że coś się dzieje z dziecmi troli i drcrona,ale nie doczytałam co-w każdym razie trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze.

Ja karmie cyckiem i muszę małej ściągac do butli i tak je na zmiane,bo mam taka nadprodukcje mleka,że chodzę jak krowa non stop po zalewana-dzięki bogu za laktator.

gusinek kochana,ale żeśmy się zgrały;D
Pozdrawiam i mam nadzięje częściej tu wpadac

A dziewczyny jeszcze się nieskromnie pochwale-brzuszka prawie już nie mam-nie wiedziałam,że można tak szybko się go pozbyc i waga jakprzed ciąża<hura>

Dzisiaj dojadą do mnie SS i wszyscy mi mówią,żeby dawac zapobiegawczo i nie wiem co robic-zacząc dawac czy czekac aż zaczną się problemy???

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-05-09 o 11:55
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:11   #828
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
wysłałam meila

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, uważajcie z tymi strzykawkami. Syropki podawałam za ich pomocą i pewnego dnia Kubuś odchylił główkę do przodu.. końcówka strzykawki "walnęła" o jego podniebienie. Na szczęście nic się nie stało ale on płakał, bo w końcu coś tam bolało a ja razem z nim, że czegoś takiego nie przewidziałam. Od tamtej pory wszelkie leki podaję plastikową łyżeczką.
Można kupić np w aptece już termofory "opakowane" w zabawkę pluszową My mamy hipopotama A z tymi kosmetykami też sądzę że przesada, ale wolałam się upewnić
Dziecku ze strzykawki daje się po palcu a nie wkłada ją do buzi . w kazdym razie tak się powinno wyciskasz jakby na palec i dziecko ssa z palca .
Termofory fajne są też proszkowe nagrzewa sie w mikrofali tylko drogie cholerniki

Cytat:
Ten artykuł o wysypkach
Ja mojego synka tego starszego raz do roku odrobaczam, tak na wszelki wypadek(przedszkolak), a wcześniej miał przez 2 mc kaszel, i jako że ma astme oskrzelową to na sterydach był, a tu nic nie przechodziło, i pani pumnolog dała mu leki na odrobaczenie i przeszło. Ale to lekarka sama radziła, że jak u dziecka wysypka niewiadomego pochodzenia czy taki suchy kaszel, to najpierw odrobaczyć, a potem reszta leków.
Grzybicę tez przechodził po antybiotykoterapi jak miał pół roku, a wcześniej mi mówili że ma skazę białkową(pediatra)
s

co do odrobaczania to ja ostatnio byłam w szoku kolezanki synek leczony był na alergie i astme a okazało się że ma gliste ludzką . podłapał pewno gdzieś w przedszkolu albo na wycieczce do agroturystycznego gosporarstwa . a jak się robi takie odrobaczenia? jakieś leki się daje czy co ?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
U mnie tak bylo jak wlaśnie zmierzyłam temperaturę mojej Werci. Też zaczęła srolić tak wodniscie a wręcz pianą. No i od tego się zaczeło, że teraz ma to rozwolnienie... tylko, że ja jej kilka razy zmierzyłam ta temperaturę. Chyba przesadzilam...
A wczoraj byłam na pogotowiu to pani powiedziala, zebym czasem nie mierzyla w pupie, ze lepiej w pachwince.

Ja już nie będe tego robić... oj nie... tym bardziej, ze mam traume, wciąż widzę jak wylatuje ta strzelająca kupa

A ja już jestem wykończona tymi kupkami Werci. Byłam juz u trzech lekarzy i każdy tylko daje jakieś leki. Dopiero wczoraj babeczka dała na wszelki wypadek skierowanie do szpitala gdyby się pogorszyło. A ja już teraz sama nie wiem jaka kupka jest normalna a jaka nie W nocy zrobila jedną taką (wg.mnie) wodnistą, rano za to chyba taką normalną. I już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Leki jej daję ale ile się przy tym namęczę?
Kontaktuję się cały czas z drcron i ona bidula leży sama odłączona od swiata, nie każą jej używać kompa ani komórki. Potwierdzono ze to rotawirus, niczym jej nie leczą tylko każą dostawiać do cycka zeby się nie odwodniła. Poza tym musi przebierac małą w rękawiczkach i co chwila myć ręce. A
A ja spytalam pani doktor czy moze powinnam zrobić badanie kupki na co ona, że nie ma potrzeby. Oni tak wszystko lekceważą a ja placzę po każdej kupce. Chciałabym zeby nie zrobiła choć przez 5 godzin...Chyba zwariuję!!
Boje się, ze coś przeoczę ale wszyscy mowią ze jest ok. Sprawdzaja czy nie jest odwodniona i niby jest wszystko w porzadku. Ja już byłam u 3 lekarzy a mój tz mowi, ze ja sama je wmawiam wszystkie choroby i do tych moich wizyt u lekarzy podchodzi sceptycznie. Juz sama nie wiem co robić. Ufac tym lekarzom?? No chyba trzech różnych się nie myli co?? Ale patrząc na sytuację Drcrona... Już sama nie wiem... Przepraszam za moje zale ale ja już po prostu wysadam. do tego mala zrobila sie jakas marudna. nauczyła się plakac i wszystko wypłakuje... ech...
Asiulek - nie pogniewaj się ale myślę że przesadzasz . moja też robi czesto wodniste kupy może rzadziej niż twoja ale jedno dziecko robi częściej inne rzadziej . dzieci na butli robią bardziej gęste kupy może zrób testa daj modyfikowane i zobacz jaką zrobi . gdyby dziecko było odwodnione to miałoby zapadnięte ciemiaczko zwracaj na to uwagę . daj małej czas wsio się ułoży . obserwuj uważnie ale nie panikuj . a rota się niczym nie leczy bo na to nie ma leków . można tylko nawadniać i dac ew. elektrolity

mała dziś śpi po 15 min i najlepiej na rękach eehh dobrze że w miare nie płacze i że z nią na poduszcze do karmienia można pisać na kompie dobre i to he he

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dzisiaj dojadą do mnie SS i wszyscy mi mówią,żeby dawac zapobiegawczo i nie wiem co robic-zacząc dawac czy czekac aż zaczną się problemy???
nie dawać zapobiegawczo bo to bez sensu
Stary 2010-05-09, 12:19   #829
aneczkkaa
Zakorzenienie

hejka

Nocka mineła spokojnie nasz sunuś ma już unormowany tryb wstaje średnio co 3 godziny w nocy natomiast o 1 i 5 potem po 8 rano wiec śpimy sobie dość fajnie Za to rano po 8 wstaje do jedzenia i nie śpi juz jakieś 2 godzinki wiec się bawimy śpiewamy mu itp. rzeczy hehe bardzo lubi jak puszczam mu muzykę klasyczną dla dzieci mój małż ju zod niej świra dostaje a m nie się podoba

~~~~~~~~Słuchajcie macie napewno już kupione i uzywacie bujaczków leżaczków możecie mi coś poleciś jestem w kropce nie wiem który kupic czy z wibracjami melodyjkami nie wiem prosze o opinie ~~~~~~~~~~

KOMUNIKAT

Zwracam się z prośba do mam chłopców chciałabym odkupić ciuszki od r.68 w zwyż Jakbyście miały coś na zbyciu i chciały mi odsprzedać byłabym bardzo wdzięczna Potrzebuje w sumie wszystkiego mam nadzieje że któraś z Was będzie w stanie nan pomóc .
Na sam koniec dodam że w gre wchodzi tylko odkupienie !!! kontakt ankaozga@interia.pl

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

anakazar mi zostało jakies 3 kg opona na brzuchu wygladam jak michelin hehehe

ania p i ja próbuję tak siedzieć z Maciusiem przy kompie ale się nie do bo jak tylko siądę to się zaczyna i w sumie nic z tego nie wychodzi hihihi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 12:34   #830
aixa
Rozeznanie

Cytat:
jescze raz podaje do siebie mail dla chetnych do prezetnow mrowak@yahoo.com

mam info od aneczki, pl-madzi i ferrou. kto jeszcze???
darusia chyba Ty sie dewklarowalas-zapodaj maila pod ten adres.dzieki
wysłane

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Asia normalnie wykończysz się kobietko widzę, że kupki Werci spędzają ci sen z powiek. Zareagowałabym pewnie identycznie jak ty w takiej sytuacji. Tylko tak sobie myśle, że jeśli byłaś u 3 różnych lekarzy to jakakolwiek pomyłka czy niedopatrzenie z ich strony jest mało prawdopodobne. A żaden nie zaproponował zrobienia malutkiej badań??? Gdyby wyniki były dobre to by cię uspokoiło a jeśli złe to zwróciłoby uwagę lekarzy, że jest jakiś problem u malutkiej. Ach... nie dziwię się że wariujesz od tego. Trzymam kciuki za Wercię i zdrówka jej życzę

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny i dziękuje za gratulacje

ja bym nie dawała zapobiegawczo, po co faszerować dziecko jak nie ma takiej potrzeby
za figurę i wagę z przed ciąży, jak się karmi piersią to szybko się chudnie, wiem bo przetestowałam na sobie teraz jak karmię sztucznym jest trudniej o zachowanie tej wagi

aneczka
szybko się u was plan dnia dało wprowadzić, od niedawna jesteście w domu a tu już ustalone godziny karmienia i spania u nas też tak było ale Lence coś odwaliło i teraz rządzi po swojemu, nie mogę jej uśpić po kąpieli w łóżeczku tak się drze no i ląduje na rączkach

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-05-09, 13:14   #831
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, dostalam juz kilka maili z Wasza checia dolaczenia sie do prezencikow- umowmy sie tak, ze czekam na jeszcze jakies chetne osoby powqiedzmy dzis do 20.00 OK? Potem wysle Wam wszystkim linka z pomyslem, a Wy dacie znac co sadzicie. Oczywiscie jednoczesnie licze tez na Wasze pomysly, bo co duzo glow to nie jedna
jeszcze raz na wszelki: mrowak@yahoo.com
Stary 2010-05-09, 13:36   #832
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
ja bym nie dawała zapobiegawczo, po co faszerować dziecko jak nie ma takiej potrzeby
za figurę i wagę z przed ciąży, jak się karmi piersią to szybko się chudnie, wiem bo przetestowałam na sobie teraz jak karmię sztucznym jest trudniej o zachowanie tej wagi

aneczka szybko się u was plan dnia dało wprowadzić, od niedawna jesteście w domu a tu już ustalone godziny karmienia i spania u nas też tak było ale Lence coś odwaliło i teraz rządzi po swojemu, nie mogę jej uśpić po kąpieli w łóżeczku tak się drze no i ląduje na rączkach
Maciej sam dał nam to do zrozumienia w sumie tak było w szpitalu teraz praktykujemy to w domu Mam nadzieję że młodemu nie odwali j ak Lence masakra ale byłby numer mam nadzieję że Lenie wszytsko szybko wroci do normy

Co do figury to mam ścisłą dietę bo też nie karmię piersią i waga stała ! W sumie w ciąży przytyłam 17 kg po porodzie i powikłaniach zeszło 11kg potem Maciuś w szpitalu schudłam 2 kg od 4 dni jestem na diecie zszedł 1kg i zostały 3 kg Tylko przedemną jeszcze wiecej do zrzucenia postanowiłam wziąść się za siebie i zrzucić jeszcze około 15 kg wiec życzcie mi powodzenia bo będzie trzeba
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-09, 13:44   #833
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Maciej sam dał nam to do zrozumienia w sumie tak było w szpitalu teraz praktykujemy to w domu Mam nadzieję że młodemu nie odwali j ak Lence masakra ale byłby numer mam nadzieję że Lenie wszytsko szybko wroci do normy

Co do figury to mam ścisłą dietę bo też nie karmię piersią i waga stała ! W sumie w ciąży przytyłam 17 kg po porodzie i powikłaniach zeszło 11kg potem Maciuś w szpitalu schudłam 2 kg od 4 dni jestem na diecie zszedł 1kg i zostały 3 kg Tylko przedemną jeszcze wiecej do zrzucenia postanowiłam wziąść się za siebie i zrzucić jeszcze około 15 kg wiec życzcie mi powodzenia bo będzie trzeba
też mam nadzieję że Lenka powróci do "naszego" planu dnia
i życzę powosdzenia w zrzucaniu zbędnych kg, przyznaję, że 15kg to spore wyzwanie

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-05-09, 15:08   #834
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dostałam wiadomośc od drcron. Pyta co u was i waszych smyków i kaze Was mocno pozdrowić. Więc pozdrawiam

Jej Julka teraz dostała zaparcia, więc poszło w druga stronę. I dostała jakiejś wysypki, lekarze nie wiedzą co to jest. Nasza bidulka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 15:51   #835
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
wysłałam meila

Dziecku ze strzykawki daje się po palcu a nie wkłada ją do buzi . w kazdym razie tak się powinno wyciskasz jakby na palec i dziecko ssa z palca .
Termofory fajne są też proszkowe nagrzewa sie w mikrofali tylko drogie cholerniki

s

co do odrobaczania to ja ostatnio byłam w szoku kolezanki synek leczony był na alergie i astme a okazało się że ma gliste ludzką . podłapał pewno gdzieś w przedszkolu albo na wycieczce do agroturystycznego gosporarstwa . a jak się robi takie odrobaczenia? jakieś leki się daje czy co ?

Asiulek - nie pogniewaj się ale myślę że przesadzasz . moja też robi czesto wodniste kupy może rzadziej niż twoja ale jedno dziecko robi częściej inne rzadziej . dzieci na butli robią bardziej gęste kupy może zrób testa daj modyfikowane i zobacz jaką zrobi . gdyby dziecko było odwodnione to miałoby zapadnięte ciemiaczko zwracaj na to uwagę . daj małej czas wsio się ułoży . obserwuj uważnie ale nie panikuj . a rota się niczym nie leczy bo na to nie ma leków . można tylko nawadniać i dac ew. elektrolity

mała dziś śpi po 15 min i najlepiej na rękach eehh dobrze że w miare nie płacze i że z nią na poduszcze do karmienia można pisać na kompie dobre i to he he

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

nie dawać zapobiegawczo bo to bez sensu
taki płyn na odrobaczanie jest. recepta od rodzinnego. jedna łyżeczka rano, i potem po 2 tyg. jeszcze raz. chyba około 4 zł kosztuje. zawsze na wiosne odrobaczam zeby ku pamieci. boję się żeby z przedszkola nie przyniósł

Stary 2010-05-09, 16:01   #836
lindsley
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przyjęcie
Darusia to Ty do nas tak dawno nie zaglądałaś, że nie wiedziałaś że urodziłam

Mam pytanko... Karmię piersią i zastanawiam się czy mogę: cynamon, białą czekoladę (czytałam, że część z was je tylko nie wiem czy karmicie piersią czy butelką)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 16:26   #837
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
ale cudo ta przyprawa napisz potem czy to działa koniecznie .
Jasne, że napiszę, na razie czekam na przesyłkę Jak tylko wypróbuję, to dam znać.

Cytat:

Wiesz tam była dołączona instrukcja wiązania, ale ja blondina i tak wolę youtube, bo tam krok po kroku , zrobię pauzę w razie czego :0 I widzę, że i tak większość opiera się na jednym wiązaniu. Taka kieszonka i na krzyż.

Tu fajnie chłopak poazuje jak to robić:

http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0
Tylko on z tego robi kołyskę, a jak tak na kangurka moją wkładam i nóżki na żabkę
o tak dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=yKXq6...eature=related

Ten krzyż można też robić na kieszonce, a nie pod spodem.
Tak jak tu:

http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja

na chustomanii masz dużo pomysłów

Ja początkująca i tylko na tym na razie bazuję. Teraz mała śpi w chuście a ja mogę popisać do Was

A moja namiętnie słucha suszarki z tej strony co któraś tu już podawała:

babysleepnoise.com/download.html

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja nie wiem moje kochane czy to za sprawa kolki ktora dalaby nam dzien odpoczynku czy czego, mala jadla i sama zasypiala w lozeczku zadnego kwikniecia zadnego placzu nic!!!! Daj Boziu wiecej takich dni i nocy!!! Moze SS zaczal dzialac, nie wiem ale to byla najcudowniejsza noc od 2 tygodni ponad.
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
U nas wczorajszy dzień też jakby lepszy od wcześniejszych. I tak sobie myślę, że to dzięki Sab Simplex.
Wybraliśmy się z Małą w podróż - 100 km w jedną stronę. Moja mama wyjechała kilka dni temu do babci na wieś i tam zachorowała. Trafiła do szpitala z zapaleniem żył. Chciałam bardzo do mamy pojechać, więc nie było wyjścia. Zapakowalismy Olę i zabraliśmy cały majdan potrzebnych rzeczy. Mała w jedną stronę prawie cały czas spała. Kiedy dojechalismy do celu okazało się, że się usrała od pasa do pleców (a taką miała ładną sukienusię...). Zazwyczaj każda kupa była poprzedzona płaczem, stękaniem, a tu - niespodzianka. Nawet nie widzieliśmy kiedy. Noramalnie cud-miód dziecko. Tak to ja chcę już zawsze I jakoś ze spaniem w ciągu dnia tez było lżej - bo wcześniej, zanim zaczęłam jej dawać SS, potrafiła wybudzić się ze snu krzykiem bo chciało się jej pryknąć. Teraz - po prostu pryka i już

p.s. jak to można zachwycać się prykami i kupkami

Miłego dnia
GRATULACJE!! Oby te kolki już nie wróciły! Ten SS jednak dobry jest. Cieszę się dziewczyny, że Wasze maleństwa już nie cierpią

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-05-09 o 16:40
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 17:04   #838
aneczkkaa
Zakorzenienie

Słuchajcie mam do oddania Witaminę K firmy VitisPharma VITAK (krople wyciskane z kapsułki) niestety mi się nie przydadzą a Wam napewno są nowe i szkoda żeby się zmarnowały.
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-09 o 17:00
Stary 2010-05-09, 18:25   #839
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aj ale mam nerwa na Tż zabrał się przed chwilką i poszedł na lotnisko z wiatrówki z kolegą postrzelać, a o 12 ma przyjechać jego matka, i do mnie jeszcze z tekstem że wczoraj chciałam iść na rolki a dzisiaj komplikator mi się włączył. Ale to czysta kalkulacja jakbym poszła z nimi 11.20 to na piechotę z wózeczkiem mam jakies 20 min w jedną stronę, to też bym sobie pojeździłaNo już nie mówiąc o karpatce co w piekarniku siedziniech no on się spóźni

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A tak wogle to czemu wy dzieciom tak czesto temp. mierzycie?
Ja mojemu raz jeden mierzyłam bo taki cieplejszy mi się zdawał. Pediatra wam kazał, czy jak.
u nas na razie bomba, mala je spi i sie patrzy, zadnego placzu, kupka dzis bez stekania-bozeeeee jak sie ciesze!!!!!!!!

a co do temp ja tez mierzylam mojej raz

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie
Darusia to Ty do nas tak dawno nie zaglądałaś, że nie wiedziałaś że urodziłam

Mam pytanko... Karmię piersią i zastanawiam się czy mogę: cynamon, białą czekoladę (czytałam, że część z was je tylko nie wiem czy karmicie piersią czy butelką)
no nie mialam pojecia!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

zapomnialam wam napisac ze w gazecie "Mam dziecko" jest płyta 20 pioseneczek fasolek a gazeta 5,90 kosztuje
A.Camus
Stary 2010-05-09, 18:46   #840
mloda1989
Zakorzenienie

hey dziewczyny...

trolla...wspolczuje i trzymam kciuki by bylo ok...

ja od wczoraj mam goracze...nie jestem chora....nic mnie nie boli...a goraczka w porywach do 39,4 stopni... rano bylo u nas pogotowie...i stwierdzili ze to moze przez zastoj w piersi....tylko ze to byl minimalny zastoj...bo mala grudka od spodu piersi i od razu sie jej pozbylam jak pojechali...a goraczka nadal sie utrzymuje teraz tak do okolo 38 stopni nie wiem co jest grane.... boje sie ze moze calego lozyska nie urodzilam i tam sie jakis stan zapalny robi juz sama nie wiem...caly dzien w lozku przelezalam bo nie mam sily sie nawet podniesc....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości