|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
dziewczyny ze szkoły rodzenia zachwalały, więc pewnie działa
. U nas kolek nie ma więc nie sprawdzałam.
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Cytat:
ja tez sie dokladam wiec jak cos piszta do mnie Cytat:
u nas dzien leniwy spedzony na tarasie mała tez wkońcu pokimała na dworku
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką chustę masz? Ja koniecznie muszę nabyć, bo mały wprost nienawidzi wózka. Mam przychodnię ze 100m od domu, to żeby już nie słuchać płaczu, nosiłam go tam w foteliku samochodowym. I myślę, że chusta uratuje nas, ale nie wiem, na co się zdecydować.
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ktore chca cos podeslac trolli i drcron, wyslijcie mi choc pustego maila na adres mrowak@yahoo.com, bo nie moge sie polapac kto deklarowal akces, a wiadomosc stad nie chce mi sie wyslac do kilku osob jednoczesnie. Podesle linka z pomyslem, ale jutro bo dzisiaj bylam z mala sama do 20 prawie i padam na pysk.
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że te tkane są najlepsze, małą noszę z przodu.
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-08 o 23:09 |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
lindsey zajrze!!!obiecuje!!!pewni e ze sie dolacz i najszczersze gratulacje kochana!!!
|
|
#817 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak w biegu, bo normalnie dzień dzisiaj zalatany
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy hipopotama A z tymi kosmetykami też sądzę że przesada, ale wolałam się upewnić ![]() Cytat:
Ciebie i Michasia ![]() Kubuś dzisiaj był spokojniejszy niż ostatnio i nie miał kolki ![]() Uciekam spać bo trochę późno ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Wysłane
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie mamusie
Ja dzisiaj w miarę wyspana. Ale miałam cudny pomysł. Mały zawsze, ale to zawsze rano od momentu jak się obudzi więc w okolicach godziny 5, marudzi, a to cyc, a to nowa pielucha, a to znowu cyc, a to smok, a to rączki, i tak mi do 9 zleci, i po kilku godzinach normalnie padam. A tutaj pod leżaczek wsunełam mu poduszkę taka masująco podgrzewającą. Cud, normalnie z minutkę mu zajęło zaśnięcie, i wyłączyłam, i dalej śpi ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- herbatkę dla mam karmiących to polecam Bio-Stilltee firmy babydream z Rossmanna. Jest w saszetkach, coś ala bocianek, kosztuje 5,99 i leży przy herbatkach dla dzieci. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Ten artykuł o wysypkach ![]() Ja mojego synka tego starszego raz do roku odrobaczam, tak na wszelki wypadek(przedszkolak), a wcześniej miał przez 2 mc kaszel, i jako że ma astme oskrzelową to na sterydach był, a tu nic nie przechodziło, i pani pumnolog dała mu leki na odrobaczenie i przeszło. Ale to lekarka sama radziła, że jak u dziecka wysypka niewiadomego pochodzenia czy taki suchy kaszel, to najpierw odrobaczyć, a potem reszta leków. Grzybicę tez przechodził po antybiotykoterapi jak miał pół roku, a wcześniej mi mówili że ma skazę białkową(pediatra)
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
jescze raz podaje do siebie mail dla chetnych do prezetnow mrowak@yahoo.com
mam info od aneczki, pl-madzi i ferrou. kto jeszcze??? darusia chyba Ty sie dewklarowalas-zapodaj maila pod ten adres.dzieki
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na moja działa jeszcze ten odgłos nagrany odkurzacza kiedys któas podała link i teraz jest niezastapiony i oszczedny : http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak juz wyslalam!!!
a ja nie wiem moje kochane czy to za sprawa kolki ktora dalaby nam dzien odpoczynku czy czego, mala jadla i sama zasypiala w lozeczku zadnego kwikniecia zadnego placzu nic!!!! Daj Boziu wiecej takich dni i nocy!!! Moze SS zaczal dzialac, nie wiem ale to byla najcudowniejsza noc od 2 tygodni ponad.
|
|
#822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj byłam na pogotowiu to pani powiedziala, zebym czasem nie mierzyla w pupie, ze lepiej w pachwince. Cytat:
Cytat:
![]() A ja już jestem wykończona tymi kupkami Werci. Byłam juz u trzech lekarzy i każdy tylko daje jakieś leki. Dopiero wczoraj babeczka dała na wszelki wypadek skierowanie do szpitala gdyby się pogorszyło. A ja już teraz sama nie wiem jaka kupka jest normalna a jaka nie W nocy zrobila jedną taką (wg.mnie) wodnistą, rano za to chyba taką normalną. I już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Leki jej daję ale ile się przy tym namęczę?Kontaktuję się cały czas z drcron i ona bidula leży sama odłączona od swiata, nie każą jej używać kompa ani komórki. Potwierdzono ze to rotawirus, niczym jej nie leczą tylko każą dostawiać do cycka zeby się nie odwodniła. Poza tym musi przebierac małą w rękawiczkach i co chwila myć ręce. A A ja spytalam pani doktor czy moze powinnam zrobić badanie kupki na co ona, że nie ma potrzeby. Oni tak wszystko lekceważą a ja placzę po każdej kupce. Chciałabym zeby nie zrobiła choć przez 5 godzin...Chyba zwariuję!! Boje się, ze coś przeoczę ale wszyscy mowią ze jest ok. Sprawdzaja czy nie jest odwodniona i niby jest wszystko w porzadku. Ja już byłam u 3 lekarzy a mój tz mowi, ze ja sama je wmawiam wszystkie choroby i do tych moich wizyt u lekarzy podchodzi sceptycznie. Juz sama nie wiem co robić. Ufac tym lekarzom?? No chyba trzech różnych się nie myli co?? Ale patrząc na sytuację Drcrona... Już sama nie wiem...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-05-09 o 11:33 |
|||
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Aj ale mam nerwa na Tż zabrał się przed chwilką i poszedł na lotnisko z wiatrówki z kolegą postrzelać, a o 12 ma przyjechać jego matka
No już nie mówiąc o karpatce co w piekarniku siedzi niech no on się spóźni![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A tak wogle to czemu wy dzieciom tak czesto temp. mierzycie? Ja mojemu raz jeden mierzyłam bo taki cieplejszy mi się zdawał. Pediatra wam kazał, czy jak.
|
|
#824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybraliśmy się z Małą w podróż - 100 km w jedną stronę. Moja mama wyjechała kilka dni temu do babci na wieś i tam zachorowała. Trafiła do szpitala z zapaleniem żył. Chciałam bardzo do mamy pojechać, więc nie było wyjścia. Zapakowalismy Olę i zabraliśmy cały majdan potrzebnych rzeczy. Mała w jedną stronę prawie cały czas spała. Kiedy dojechalismy do celu okazało się, że się usrała od pasa do pleców (a taką miała ładną sukienusię...). Zazwyczaj każda kupa była poprzedzona płaczem, stękaniem, a tu - niespodzianka. Nawet nie widzieliśmy kiedy. Noramalnie cud-miód dziecko. Tak to ja chcę już zawsze I jakoś ze spaniem w ciągu dnia tez było lżej - bo wcześniej, zanim zaczęłam jej dawać SS, potrafiła wybudzić się ze snu krzykiem bo chciało się jej pryknąć. Teraz - po prostu pryka i już ![]() p.s. jak to można zachwycać się prykami i kupkami ![]() Miłego dnia
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak śmiesznie bo jak mu wyłączę i sie po jakimś czasie budzi to ja lece do kabelka żeby mu na nowo włączyć, takie wrażenie jakbym miała dziecko na kabel uciszane
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny i dziękuje za gratulacje
Nadrobic was nie mam szans-lapka otwieram od święta-jak mała zasypia to i ja się kłade,dzisiaj jest mąż to mam luzik ![]() Wiem,że coś się dzieje z dziecmi troli i drcrona,ale nie doczytałam co-w każdym razie trzymam mocno kciuki by wszystko było dobrze. Ja karmie cyckiem i muszę małej ściągac do butli i tak je na zmiane,bo mam taka nadprodukcje mleka,że chodzę jak krowa non stop po zalewana-dzięki bogu za laktator. gusinek kochana,ale żeśmy się zgrały;D Pozdrawiam i mam nadzięje częściej tu wpadac ![]() A dziewczyny jeszcze się nieskromnie pochwale-brzuszka prawie już nie mam-nie wiedziałam,że można tak szybko się go pozbyc i waga jakprzed ciąża<hura> Dzisiaj dojadą do mnie SS i wszyscy mi mówią,żeby dawac zapobiegawczo i nie wiem co robic-zacząc dawac czy czekac aż zaczną się problemy???
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-05-09 o 11:55 |
|
|
|
#828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Termofory fajne są też proszkowe nagrzewa sie w mikrofali tylko drogie cholerniki Cytat:
co do odrobaczania to ja ostatnio byłam w szoku kolezanki synek leczony był na alergie i astme a okazało się że ma gliste ludzką . podłapał pewno gdzieś w przedszkolu albo na wycieczce do agroturystycznego gosporarstwa . a jak się robi takie odrobaczenia? jakieś leki się daje czy co ? Cytat:
mała dziś śpi po 15 min i najlepiej na rękach eehh dobrze że w miare nie płacze i że z nią na poduszcze do karmienia można pisać na kompie dobre i to he he ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Nocka mineła spokojnie nasz sunuś ma już unormowany tryb wstaje średnio co 3 godziny w nocy natomiast o 1 i 5 potem po 8 rano wiec śpimy sobie dość fajnie mój małż ju zod niej świra dostaje ![]() ~~~~~~~~Słuchajcie macie napewno już kupione i uzywacie bujaczków leżaczków możecie mi coś poleciś jestem w kropce nie wiem który kupic czy z wibracjami melodyjkami nie wiem prosze o opinie ~~~~~~~~~~ KOMUNIKAT Zwracam się z prośba do mam chłopców chciałabym odkupić ciuszki od r.68 w zwyż Jakbyście miały coś na zbyciu i chciały mi odsprzedać byłabym bardzo wdzięczna ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- anakazar mi zostało jakies 3 kg opona na brzuchu wygladam jak michelin hehehe ania p i ja próbuję tak siedzieć z Maciusiem przy kompie ale się nie do bo jak tylko siądę to się zaczyna i w sumie nic z tego nie wychodzi hihihi
|
#830 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
za figurę i wagę z przed ciąży, jak się karmi piersią to szybko się chudnie, wiem bo przetestowałam na sobie teraz jak karmię sztucznym jest trudniej o zachowanie tej wagi![]() aneczka szybko się u was plan dnia dało wprowadzić u nas też tak było ale Lence coś odwaliło i teraz rządzi po swojemu, nie mogę jej uśpić po kąpieli w łóżeczku tak się drze![]()
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dostalam juz kilka maili z Wasza checia dolaczenia sie do prezencikow- umowmy sie tak, ze czekam na jeszcze jakies chetne osoby powqiedzmy dzis do 20.00 OK? Potem wysle Wam wszystkim linka z pomyslem, a Wy dacie znac co sadzicie. Oczywiscie jednoczesnie licze tez na Wasze pomysly, bo co duzo glow to nie jedna
![]() jeszcze raz na wszelki: mrowak@yahoo.com
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że młodemu nie odwali j ak Lence masakra ale byłby numer mam nadzieję że Lenie wszytsko szybko wroci do normy Co do figury to mam ścisłą dietę bo też nie karmię piersią i waga stała ! W sumie w ciąży przytyłam 17 kg po porodzie i powikłaniach zeszło 11kg potem Maciuś w szpitalu schudłam 2 kg od 4 dni jestem na diecie zszedł 1kg i zostały 3 kg Tylko przedemną jeszcze wiecej do zrzucenia postanowiłam wziąść się za siebie i zrzucić jeszcze około 15 kg wiec życzcie mi powodzenia bo będzie trzeba ![]()
|
|
#833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
planu dniai życzę powosdzenia w zrzucaniu zbędnych kg, przyznaję, że 15kg to spore wyzwanie
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomośc od drcron. Pyta co u was i waszych smyków i kaze Was mocno pozdrowić. Więc pozdrawiam
![]() Jej Julka teraz dostała zaparcia, więc poszło w druga stronę. I dostała jakiejś wysypki, lekarze nie wiedzą co to jest. Nasza bidulka...
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
Darusia to Ty do nas tak dawno nie zaglądałaś, że nie wiedziałaś że urodziłam ![]() ![]() Mam pytanko... Karmię piersią i zastanawiam się czy mogę: cynamon, białą czekoladę (czytałam, że część z was je tylko nie wiem czy karmicie piersią czy butelką)
|
#837 | |||
|
Rozeznanie
|
Jasne, że napiszę, na razie czekam na przesyłkę
Jak tylko wypróbuję, to dam znać.Cytat:
Wiesz tam była dołączona instrukcja wiązania, ale ja blondina i tak wolę youtube, bo tam krok po kroku , zrobię pauzę w razie czego :0 I widzę, że i tak większość opiera się na jednym wiązaniu. Taka kieszonka i na krzyż. Tu fajnie chłopak poazuje jak to robić: http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0 Tylko on z tego robi kołyskę, a jak tak na kangurka moją wkładam i nóżki na żabkę o tak dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=yKXq6...eature=related Ten krzyż można też robić na kieszonce, a nie pod spodem. Tak jak tu: http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja na chustomanii masz dużo pomysłów ![]() Ja początkująca i tylko na tym na razie bazuję. Teraz mała śpi w chuście a ja mogę popisać do Was A moja namiętnie słucha suszarki z tej strony co któraś tu już podawała: babysleepnoise.com/download.html Cytat:
Cytat:
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-09 o 16:40 |
|||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie mam do oddania Witaminę K firmy VitisPharma VITAK (krople wyciskane z kapsułki) niestety mi się nie przydadzą
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-05-09 o 17:00 |
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do temp ja tez mierzylam mojej raz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- zapomnialam wam napisac ze w gazecie "Mam dziecko" jest płyta 20 pioseneczek fasolek a gazeta 5,90 kosztuje
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
hey dziewczyny...
trolla...wspolczuje i trzymam kciuki by bylo ok... ![]() ja od wczoraj mam goracze...nie jestem chora....nic mnie nie boli...a goraczka w porywach do 39,4 stopni... rano bylo u nas pogotowie...i stwierdzili ze to moze przez zastoj w piersi....tylko ze to byl minimalny zastoj...bo mala grudka od spodu piersi i od razu sie jej pozbylam jak pojechali...a goraczka nadal sie utrzymuje teraz tak do okolo 38 stopni nie wiem co jest grane.... boje sie ze moze calego lozyska nie urodzilam i tam sie jakis stan zapalny robi juz sama nie wiem...caly dzien w lozku przelezalam bo nie mam sily sie nawet podniesc....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

. U nas kolek nie ma więc nie sprawdzałam.

), Aixa... To może się za mną wstawią

W nocy zrobila jedną taką (wg.mnie) wodnistą, rano za to chyba taką normalną. I już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Leki jej daję ale ile się przy tym namęczę?
Już sama nie wiem...
No już nie mówiąc o karpatce co w piekarniku siedzi