|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() *** Dziewczynki, idziemy jutro z Kubaskiem na drugą dawkę szczepienia na pneumokoki, trzymajcie kciuki, proszę
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wydawalo mi sie ze najlepsze efekty to dieta+cwiczenia
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak się mądrzę a pewnie jak Zuzka by tak lamentowała bardzo to bym Jej nie zostawiła. Dziś po prostu nie widziałam innego wyjścia bo miałam wrażenie, że sam mój widok Ją wnerwia. Wyszłam bo chciałam zobaczyć jaka będzie Jej reakcja. Zaciśnięte i żeby Kubaska nie bolało.Ile płacisz za jedną dawkę? 300? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Na tej nie można wykonywać intensywnych ćwiczeń. Marsz tak ale na pewno nie bieganie. |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, Małż się śmieje ze mnie, że miękka jestem i daję się Kubaskowi podpuszczać . Ale jak On płacze, to Mu łzy jak grochy lecą, za chwilę ma mokre te swoje śliczne rzęski itp. itd. ![]()
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Idę już ![]() Dobrej nocki Svi od wczoraj nie było. |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też idę, miałam ciężki dzień. Dobranoc
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zauważyłam, że jak mój Tomuś się przewrócił (kacnął tylko na pupę) i patrzyłam na niego i reagowałam to zaczynał płakać, a jak nie patrzyłam to bawił się dalej ![]() Cytat:
![]() ---------- unholy, bardzo współczuję oparzenia - oby się szybko goiło ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- któraś pytała o wrażenia z pchacza/autka Fisher Price - otóż Tomasz szaleje - biega za nim, ledwo nadążamy za nim siedzieć nie chce, na razie woli pchać śmieszny jest - jak nie ma piosenki to biegnie jak naciśnie coś i zaczyna grać Tomuś staje i tańczy fajne jest to, że dziecko przez naciskanie guziczków uruchamia te piosenki, a nie grają na okrągło ogólnie bardzo fajne tylko szkoda, że nie ma skrętnych kół
|
|
|
#1390 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Ważne, że je, a i do grudek się niedługo przyzwyczai Cytat:
Fajnie, tak spotkać się po latach ![]() Cytat:
![]() Włozyłam na 10 min pod strumień lodowatej wody. Pamietam to ze szkolenia bhp (zaraz po tym szkoleniu w pracy miałam ten "wypadek przy pracy" z herbatą..., a potem Pan prowadzący te szkolenia na wszystkich kolejnych, podawał mój przykład właśnie mówiąc o wypadkach ...)Gorąca para też nie fajna sprawa... Cytat:
Brawa dla Laurki ![]() ![]() Jeszcze nie myślałam, ale pewnie rodzinnie w domku. No może z moją rodziną grilla u moich rodziców zrobimy. Zobaczy się ![]() ![]() Cytat:
Ja też idę. Właśnie myślę co dzisiaj zjeść ![]() jabłko, serek wiejski, a może jabłko i serek...
|
|
#1391 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Daj znac, jak wrócicie Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam między tym, który Ty kupiłaś, a tym, który ja miałam dla Bartusia. Tego"mojego" używanego jest więcej, a tego Twojego tylko 1 znalazłam w sobotę. Nie chce mi się za nowy płacić ponad 200 zł. Hej ![]() Dzięki Dziewczyny Jest czerwona między palcami i na nich, ale już duuużo mniej piecze. Na noc smarowałam jeszcze miodem, do tego maść i jest lepiej. Do lekarza nie idę, bo miałam to samo tylko bardziej i jedynym zaleceniem była wspomniana maść, więc ja ją mam i nie będę traciła na nich czasu. Właśnie zjadłam serek wiejski z rzodkiewką jako posiłek białkowo-węgl., chyba zjem jeszcze, bo jestem głodna, a nie o to w tej diecie chodzi ![]() Dzisiaj Małża mam w domu (ostatni dzień urlopu tygodniowego dla tatusiów), wysypia się po nocnej nauce. A niech mu będzie ![]() Idę położyć Antosia ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Aha, mam pytanie odnośnie ONZ.. Czy mogę pić inkę z mlekiem, kawę z mlekiem lub bawarkę?
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wpadłam się tylko przywitać, bo na 9.30 mamy szczepienie. Buziaki
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dlaczego ciężki? Cytat:
Cytat:
Ja węglowodanowy-bialkowy zostawiam na obiad bo wtedy można jakieś mięsko z warzywami i wtedy bardziej się najadam. Unholy i jedz chleb bo nie dasz rady bez (jak nie masz owsianego to jakikolwiek, np.orkiszowy). Kawę piłam przez całą dietę z cukrem i mlekiem. Niby można każdy napój, który ma nie więcej niż 25kcal na 250ml ale na to nie patrzyłam. Oprócz kawy piłam wodę i herbatkę zieloną ![]() Dzień dobry ![]() Lecę na razie robić drugie śniadanko Zuzi
|
||
|
|
|
#1394 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykły obiad: pomidorówkę,na drugie:ziemniaczki,schabo wy i mizeria-smakowało ![]() ![]() Cytat:
dla Zuzki za nową umiejętność.O zgrozo... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czekoladka mała była i jeszcze byście chciały,żeby się dzielił ![]() Cytat:
dla Antosia,tylko patrzeć jak wyruszy w światCytat:
aby wszystko się udało.
|
|||||||
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co - nie ma chyba różnicy miedzy tym samochodzikiem i tym co Ty miałam poza designem ja też uważam, ze nie jest wart tych 250 zł - zaraz będzie poobijany i koła zdarte i będzie wyglądał jak każdy używany... jak ie zależy Ci na designie to bierz lwa Cytat:
|
|
|
#1396 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Miramej jeszcze przed ssczepieniem jest więc kciuki trzymam Olu oby ręka szybko się wygoiła co do fochów naszych dzieci to Amelka za bardzo nie wymusza. jak z tatusiem chodzi i pokój oglada to chce to czy tamto z półki i mąż daje najczęściej ale też zwracam mu uwagę żeby wszystiego nie dawał co chce bo się przyzwyczai że tatuś wszystko da i potem będzie płacz. ogólnie to grzeczna jest. zaczęła otwierać szuflady ostatnio i kilka rzay jej powiedziałam że nie można i zamykałam i od tamtej pory na razie nie otworzyła ani razu. także nie mogę narzekać co do roczku to my w weekend przed 20 jedziemy do męża rodziców bo oni akurat mają 30 rocznicę ślubu i w niedzielę imprezka msza i za Amelkę od razu i u nich taki roczek w gronie rodzinnym a jak wrócimy do domu to konkretnie 20 zrobimy taki dla siebie chciałabym pójść na jakąś dietkę - razem z mężem, ale za bardzo nie wiem na jaką w moim przypadku nabiału nie jem, piersią karmie to zostaje racjonalne i zdrowe odżywianie i ćwiczenia chyba... ostatnio mi przybyło i zamiast 67 to waga pokazuje 69 a mąż to już nie powiem - brzuszko mu urosło i waży 103 kg także stwierdzilismy ze bierzemy sie za siebie póki co uciekam bo Amelka po mnie łazi i za bluzke zaglada
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Unholy czytam, że piszecie o chodzikach. Znajoma ma taki pchacz fisher price, ma właśnie lwa ale trochę innego niż P4w i Zuzka testowała go. Jest bardzo stabilny i chętnie sama bym taki kupiła ale my już mamy ![]() Miramej jeszcze raz zaciskam
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ale mam zaległości, niby czytałam przez weekend ale jakoś tak pobieżnie Wybaczcie więc jak o czymś zapomnę.Miramej, trzymam mocno kciuki za szczepienie Unholly, twoje chłopaki pierwsza klasa a Antoś w misce to już w ogóle Współczuje oparzenia biedactwo...Oby szybko ból przeszedł i blizny nie zostały.P4w Tomuś z pchaczem mnie rozbroił chciałabym to zobaczyć Sweet, bardzo się cieszę, ze u was już lepiej Cass, Kubuś Gorgulku, Unholly trzymam kciuki za dietkowanie ![]() Katarzynko, jeżeli chodzi o zachowanie naszych maluchów to zgadzam się z p4w, im częściej podczas takich akcji ulegniemy tym będą one przybierały na sile i częstotliwości. Mogę to powiedzieć tyle ile wiem z doświadczenia i wiadomości które gdzieś tam mi się o uszy obijały... Dziecko powinno widzieć że jego lament nie robi na nas większego wrażenia i broń Boże nie należy mu ulegać, próbować zainteresować czymś innym, względnie dać się wypłakać. Sama nie wiem, może i dobrze mi się pisze bo mała aż takich scen nie urządza, chociaż płakać potrafi ale mam wrażenie że procentuje moja postawa od samego początku. Kiedyś już pisałam, że jej płacz, który miałby cokolwiek wymuszać nigdy na mnie nie zadziałał, dosłownie ani razu jej się nie ugięłam (na pewien czas zaczynała płakać kiedy się ją odkładało po noszeniu, nie reagowałam, zabawiałam w inny sposób chociaż czasem łzy się lały, potem oczywiście i w innych sytuacjach tego próbowała...na ten jej płacz nabierała się tylko moja mama i mimo moich usilnych próśb spełniała zachcianki, efekt na dzień dzisiejszy jest taki, ze kiedy babcia nie ma już sił nosić 9 kg bąbla i sadza ją to mała uderza w płacz, nie robi tak nikomu innemu tylko mojej mamie ) Możecie uznać że bez serca jestem, sama nie wiem ale powiem szczerze że taki płacz ze złości nie robi na mnie wrażenia, wiem że małej nie jest źle, nic ją nie boli a lejące się łzy to tylko i wyłącznie jej próba manipulacji Może fakt, ze podczas tego płaczu bardzo uważnie mnie obserwuje , czeka na moją reakcję upewnia mnie że to tylko to.No to się wymądrzyłam ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Mayaho, oby słoneczko jak najszybciej u Ciebie zaświeciło Morska, kupiłam małej chrupki bez soli, dorwałam w tesco o takie Marcelku kochany, spóźnione życzenia ode mnie i od
Martysi, rośnij zdrowo i śpij pięknie ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-10 o 09:36 |
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Napisałam w klubie co miałam napisać. Wybaczcie, ale nie nadrobie tego co napisałyście... Biorę sie za pracę. Odezwe sie później
|
|
|
|
#1400 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jako,że wczoraj mnie nie było:spóźnione życzenia przesyłam Marcelkowi-rośnij zdrowo kochany maluszku Bosko sie Antoś kąpie Widzę że armatura łazienkowa pasuje mu jak i mojemu Bartoszowi ![]() Cytat:
Święta racja.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zdrówko Bartusia i gratulujemy ząbków |
|||||
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy miała już taki, więc chyba nie trzeba jej namawiać ![]() Cytat:
ja przez pierwsze tygodnie życia Tomaszka poza brzuszkiem byłam nieżywa, bo on ciągle spał przy cycu i nie pozwalał się odkładać - ja nie spałam, nie jadłam, nie myłam się... gdyby nie mąż i mama to nie wiem jakbym to przeżyła - nikt nie był szczęśliwy przez to, ze ulegałam takiego maleńkiemu terroryście ![]() potem się otrząsnęłam z letargu poporodowego i od razu było lepiej - teraz stosuję się do metody takiej jak Ty - obserwuję, słucham płaczu i nie reaguję na taki płacz "wołający" - jak nie ma reakcji na proszenie, zabieram go i zajmuję czymś innym, jak nie chce jeść i wrzeszczy, pręży się to nie je (szybciej podaję następny posiłek), jak zabiorę go od kurków z gazem to staram się czymś innym zająć i jak pisałam nie zwracam uwagi na jakieś klapnięcia na pupę - potem obserwuję takie sceny (ostatnio u mojej rodzinki) - dziecko kacnęło na pupę i patrzy, a rodzice biegną z jazgotem rozpaczy jakby się stała jakaś tragedia i po chwili dziecko też już płacze rozpaczliwie, bo mysli, ze faktycznie coś się stało i biedne dziecko nie wie już kiedy płakać a kiedy i nie i zaczyna płakać "na wszelki wypadek"
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-05-10 o 09:35 |
||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Padam z samego rana. Oliwka mnie wykonczy. nie nadążam za nią, nie usiedzi w miejscu to dziecko moje. Jeszcze 10 nie ma a ja już nie mam siły. demoluje mi cały dom. Wasze dzieciaczki tez tak mają? czy siedzą w miejscu i się bawią? |
|
|
|
#1403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Werci.Cytat:
![]() aby szybko się goiłoCytat:
krzyczy niemiłosernie,a przecież nie zostawię go w prawie zimnej wodzie .Później potrafi długo po swojemu się żalić i pyskować![]() Cytat:
mocno zaciśnięte![]() ![]() Anula jak mama się czuje? Tuli dawno nie było ![]() Cześć dzieweczki Uff,nadrobiłam ![]() Nic więcej nie napiszę,bo dziecię już nie daje Zrywamy się na spacerek,bo pięknie dzisiaj u nas![]() Postaram się później zajrzeć Miłego dnia |
||||
|
|
|
#1404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję w porządku, dostaje środki przeciwbólowe i zastrzyki w brzuch ale nie narzeka, wstaje sama wczoraj już mogła zjeść lekki posiłek, generalnie porusza się jak kobieta po cesarce ale z każdym dniem jest lepiej
|
|
#1405 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Muszę poszukać, bo u mnie to tylko chlebki zwyklaki. Wypiłam inkę, a na wieczór bawarkę wypiję. W ciągu dnia może być woda, ważne, żebym z ran i wieczorem coś mojego chlupnęła ![]() Smacznego ![]() Cytat:
Ja miałam tego: http://www.allegro.pl/item1029411639..._taniutko.html bo lew to jeszcze jest taki: http://www.allegro.pl/item1003108716...k_jezdzik.html ale tego chyba nie chcę. W tym Twoim są bajery od strony pchacza, kluczyk, klakson, a w tym moim nie ma. Jak to Tomusiowi się podoba? Cytat:
Trzymaj, trzymaj, zebym dotrwała całe 9 dni tej diety Też mamy takie chrupki Cytat:
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, są guziczki, klakson i kierunkowskaz i jak się coś ruszy to samochodzik zaczyna grać - Tomuś bardzo to lubi i majstruje tam
|
|
|
#1407 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
chociaż wszędzie wchodzi ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia i spacerku Cytat:
), operację miała?To w takim razie, żeby szybko doszła do siebie ![]() Poszłam położyć Antosia, sama wślizgnęłam się do Małż i pospaliśmy razem 30min, potem Antoś się obudził, ale trochę go przytuliłam, pociumkał cycy i razem z nim zasnęłam jeszcze na prawi godzinkę ![]() Trochę się wyspałam .Korzystam z pogody i wieszam pranie, wstawiam następne itp. Robota pełną parą ![]() Jak zwykle o 13 po Bartusia i spacerek. Ciekawe jak tam w szkole po takiej długiej przerwie. Ja już nie mogę doczekać się wakacji. Mam trochę dosyć tego rannego wstawania o 6.15. Antoś niby tez wcześnie wstaje, ale przynajmniej mogę jeszcze poleżeć, a nie zrywać się i szykować Bartka. Jeszcze tylko trochę ponad miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Intensywnie będę szukała, może znajdę w fajnej cenie ![]() A jeżeli mogę zapytać, ile Ty zapłaciłaś za używany?
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Unholy ciesze sie ze reka mniej boli a ja jestem zla, wsciekla i nie wiem co jeszcze ![]() mielismy jechac na 12.00 do kosciola na ta komunie to malz musi jechac do pracy bo kasa im nawalila i do naprawy zawiezc nie dosc ze wczoraj nie bylismy to jeszcze dzis......... a malz jest chrzestnym czasem ta jego robota mnie wykancza bo nic sobie zaplanowac nie mozna
|
#1409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda gadać
![]() Cytat:
Cytat:
, postaram się wykorzystać Wasze rady Mam pytanie do Anuli - próbować zainteresować czymś innym czy nie? Bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** My po szczepieniu, Kubuś przepłakał całą wizytę, chyba dobrze wiedział, po co pani Go bada , ale po wkłuciu szybko się uspokoił. Mierzy 73 cm i waży 8390 g , miałam nadzieję, że będzie ważył więcej, no ale jest taki ruchliwy ostatnio, że nie będę narzekać ![]() Następne nasze planowe szczepienie to Priorix we wrześniu, muszę przemyśleć, czy odkładać, czy zaszczepieć w terminie. No i pani doktor zaprasza nas na wizytę co 6 tygodni, kontrolnie ![]() Dziękujemy wszystkim Ciociom za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- A, Unholy cieszę się, że z ręką już lepiej
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi, może chociaż na koniec zdążycie? czy już w ogóle nie pojedziecie? Unholy moja Oliwka to wstaje przy wszystkich meblach ściąga wszystkie obrusy, łapie za szklanki, piloty, no nic nie może stać na stolikach. Ostatnio nawet książki na półce ją interesują. Szafek na szczęście już nie otworzy, bo założyłam zabezpieczenia. Ostatnio dorwała wodę termalną w sprayu i waliła nią w drzwi balkonowe, mysłałam, że szybę zbije mi, rozrabiaka jedna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

. Ale jak On płacze, to Mu łzy jak grochy lecą, za chwilę ma mokre te swoje śliczne rzęski itp. itd. 

Ile lat mieli ci chłopcy, gdy tak się zachowywali?
wylałaś sobie na dłoń czy rękę?
oby sie szybko wygoilo , bo rączki przeciez do wszystkiego są potrzebne.

nabiału nie jem, piersią karmie to zostaje racjonalne i zdrowe odżywianie i ćwiczenia chyba... ostatnio mi przybyło i zamiast 67 to waga pokazuje 69
a mąż to już nie powiem - brzuszko mu urosło i waży 103 kg
także stwierdzilismy ze bierzemy sie za siebie 

, postaram się wykorzystać Wasze rady