Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-09, 22:29   #1381
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mamy pokój łączony z kuchnią. Ona została na dywanie, ja poszłam do kuchni ale tak stanęłam za wyspą kuchenną, że mnie nie widziała.
Chwilę posiedziała i sama przyszła, złapała mnie za nogawkę, więc wzięłam Ją na ręce i było już dobrze
Aha, rozumiem

Dziewczynki, idziemy jutro z Kubaskiem na drugą dawkę szczepienia na pneumokoki, trzymajcie kciuki, proszę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:30   #1382
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mi tez ostatnio troszke przybylo -musze podietkowac

ale masz motywacje
No mam
Miałam biegać ale teraz nie będę na tej diecie mogła więc znów odłożyłam to w czasie.

Zamówiłam w końcu hula hop i zastanawiałam się co tak długo a okazało się, że przelewu nie zrobiłam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:32   #1383
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Aha, rozumiem

Dziewczynki, idziemy jutro z Kubaskiem na drugą dawkę szczepienia na pneumokoki, trzymajcie kciuki, proszę

Cytat:
No mam
Miałam biegać ale teraz nie będę na tej diecie mogła więc znów odłożyłam to w czasie.

Zamówiłam w końcu hula hop i zastanawiałam się co tak długo a okazało się, że przelewu nie zrobiłam
a czemu nie mozna cwiczyc na ONZ??
wydawalo mi sie ze najlepsze efekty to dieta+cwiczenia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-09, 22:36   #1384
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, rozumiem

Ja tak się mądrzę a pewnie jak Zuzka by tak lamentowała bardzo to bym Jej nie zostawiła. Dziś po prostu nie widziałam innego wyjścia bo miałam wrażenie, że sam mój widok Ją wnerwia. Wyszłam bo chciałam zobaczyć jaka będzie Jej reakcja.

Zaciśnięte i żeby Kubaska nie bolało.
Ile płacisz za jedną dawkę? 300?

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

a czemu nie mozna cwiczyc na ONZ??
wydawalo mi sie ze najlepsze efekty to dieta+cwiczenia
Na tej nie można wykonywać intensywnych ćwiczeń. Marsz tak ale na pewno nie bieganie.
Stary 2010-05-09, 22:40   #1385
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Na tej nie można wykonywać intensywnych ćwiczeń. Marsz tak ale na pewno nie bieganie.
rozumiem

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-09, 22:45   #1386
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe

Cytat:

Cytat:

Ja tak się mądrzę a pewnie jak Zuzka by tak lamentowała bardzo to bym Jej nie zostawiła. Dziś po prostu nie widziałam innego wyjścia bo miałam wrażenie, że sam mój widok Ją wnerwia. Wyszłam bo chciałam zobaczyć jaka będzie Jej reakcja.

Zaciśnięte i żeby Kubaska nie bolało.
Ile płacisz za jedną dawkę? 300?
Ja też już się "odważyłam" sprawdzać w różnych sytuacjach "co by było gdyby" , Małż się śmieje ze mnie, że miękka jestem i daję się Kubaskowi podpuszczać . Ale jak On płacze, to Mu łzy jak grochy lecą, za chwilę ma mokre te swoje śliczne rzęski itp. itd.

, 280

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-09, 23:01   #1387
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem

Cytat:
Ja też już się "odważyłam" sprawdzać w różnych sytuacjach "co by było gdyby" , Małż się śmieje ze mnie, że miękka jestem i daję się Kubaskowi podpuszczać . Ale jak On płacze, to Mu łzy jak grochy lecą, za chwilę ma mokre te swoje śliczne rzęski itp. itd.

, 280
My też czasem się śmiejemy, bo też czasem ulegniemy. Małż ze mnie a ja z niego

Idę już
Dobrej nocki

Svi od wczoraj nie było.
Stary 2010-05-09, 23:05   #1388
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My też czasem się śmiejemy, bo też czasem ulegniemy. Małż ze mnie a ja z niego
Czuję się pocieszona

Też idę, miałam ciężki dzień.

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-09, 23:30   #1389
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję , ja kiedyś oparzyłam sobie nadgarstek parą, bolało jak diabli i długo się goiło . Pójdziesz do lekarza?

Cieszę się, że Bartusiowi wrócił apetyt , jak zupełnie wróci do formy, to znowu nauczysz Go jeść niezmiksowane dania . Buziaki dla Malutka

Kuba aż tak nie płacze, zwykle uda się zająć Go czymś innym. Nie wiem co Ci poradzić, a może to przejściowe?

Staram się robić tak, jak Ty - mówić do skutku, a jak widzę, że nie działa zabieram do skutku.

Czy nasze dzieci nie są za małe na takie coś? Ile lat mieli ci chłopcy, gdy tak się zachowywali?
ja myślę, że nie będzie takich drastycznych scen jak się od początku reaguje na takie zachowania - potem już trudniej wyeliminować

ja też zauważyłam, że jak mój Tomuś się przewrócił (kacnął tylko na pupę) i patrzyłam na niego i reagowałam to zaczynał płakać, a jak nie patrzyłam to bawił się dalej

Cytat:
Aha, rozumiem

trzymamy

----------
unholy, bardzo współczuję oparzenia - oby się szybko goiło

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

któraś pytała o wrażenia z pchacza/autka Fisher Price - otóż Tomasz szaleje - biega za nim, ledwo nadążamy za nim
siedzieć nie chce, na razie woli pchać
śmieszny jest - jak nie ma piosenki to biegnie jak naciśnie coś i zaczyna grać Tomuś staje i tańczy

fajne jest to, że dziecko przez naciskanie guziczków uruchamia te piosenki, a nie grają na okrągło

ogólnie bardzo fajne tylko szkoda, że nie ma skrętnych kół

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 07:40   #1390
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

ojej wyobrazam sobie ten bol bo sama kiedys sie sparzylam
mam nadzieje ze szybko sie wygoi

a mnie cos glowa pobolewa
Wercia teraz zasnela wiec po kapieli jej sie spac nie bedzie chcialo

nie wiem czy isc cwiczyc.....jakos mi sie niechce, no ale moze sie zmobilizuje

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuje

Dzisiaj bardzo ładnie wszystko zjadł, wręcz się dopominał krzykiem o kolejną łyżeczkę.Ale odkąd zachorował nie chce widzieć niezmiksowanego jedzenia.Wczoraj zrobiłam mu rosołek z makaronem, zmiksowałam, ale niezbyt dokładnie, poczuł makaron na języku, zaczął nim machać, więc szybko zdjęłam makaron z języka, ale on i tak zwymiotował..
myślałam, że zacznie już jeść takie nie całkiem zmiksowane, ale przez tą chorobę mu się odmieniło
no nic będę próbować za jakiś czas, aż wydobrzeje

Unholy, kurcze to nieciekawie wylałaś sobie na dłoń czy rękę?
w każdym razie na pewno okropny to ból, bepanthen też jest chyba na oparzenia czy mi się coś pokręciło?pójdziesz z tym do lekarza?trzymam żeby nie bolało!

Ważne, że je, a i do grudek się niedługo przyzwyczai

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Unholy oj bidulko, wpółczuje poparzenia, sama wiem jak to boli. Mam nadzieje ze szybko się zagoi i nie bedzie blizny.

My juz w domku, sporo dzisiaj na dworze byslismy bo pogoda fajna, spotkałam dzisiaj znajomą z którą chyba z 6 lat się nie odzywałysmy. Urodziła córeczkę 3 miesiące temu, jakos tak pogadałysmy i moze nasze stosunki się poprawią, wszystko na to wskazuje.

Ide po meza i jedziemy do tesciów na chwile.

Fajnie, tak spotkać się po latach

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Gdyby byla opcja rozmowy, to juz wogole nie mialybysmy na nic czasu
Biedna ty , wspolczuje bardzo, wiem jaki to bol. Wlozylas chociaz od razu reke do lodowatej wody, najlepiej z kostkami wody? Ja tak zawwsze trzymam minimum 15 minut nawet do godziny (z przerwami) i naprawde pomaga. Niestety tez mam sklonnosc do takich wypadkow, z tym, ze ja czesciej oparze sie goraca para.
Hehe, chyba masz rację

Włozyłam na 10 min pod strumień lodowatej wody. Pamietam to ze szkolenia bhp (zaraz po tym szkoleniu w pracy miałam ten "wypadek przy pracy" z herbatą..., a potem Pan prowadzący te szkolenia na wszystkich kolejnych, podawał mój przykład właśnie mówiąc o wypadkach ...)

Gorąca para też nie fajna sprawa...

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Ostatnio placze tez po kapieli, bo za krotko we wodzie siedzi...To dzis dorzucialm jej zabawek-kaczke,krokodyla,kolko,pi leczke i z 15min sie bawila a i tak byl placz przez cale ubieranie,kometyke i odlozona do lozka jeszcze "fisiowała"

a Laura w 70% już poprawnie raczkuje...ufffff

ojjj gapciu oby sie szybko wygoilo , bo rączki przeciez do wszystkiego są potrzebne.

"Mój snus" jest extra!!!

Odnośnie roczku, jakie macie plany, moze macie juz menu?
Antoś też płacze jak mu się coś zabierze, a najbardziej jak się go wyjmuje z wanienki po kąpieli...potrafi straszną histerię urządzić...

Brawa dla Laurki

Jeszcze nie myślałam, ale pewnie rodzinnie w domku. No może z moją rodziną grilla u moich rodziców zrobimy. Zobaczy się

Cytat:

Wierzę, że boli i to bardzo. Oby szybko się wygoiło

Unholy od jutra idę na ONZ Zakupy dziś zrobione. Muszę sprawdzić co jutro można jeść

Ja też idę. Właśnie myślę co dzisiaj zjeść
jabłko, serek wiejski, a może jabłko i serek...
Stary 2010-05-10, 08:06   #1391
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Aha, rozumiem

Oczywiście trzymamy
Daj znac, jak wrócicie

Cytat:
No mam

Też tak miałam z borderem do tapet dzieci. Aż dostałam inf o sporze z Allegro

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja myślę, że nie będzie takich drastycznych scen jak się od początku reaguje na takie zachowania - potem już trudniej wyeliminować

ja też zauważyłam, że jak mój Tomuś się przewrócił (kacnął tylko na pupę) i patrzyłam na niego i reagowałam to zaczynał płakać, a jak nie patrzyłam to bawił się dalej

trzymamy

----------
unholy, bardzo współczuję oparzenia - oby się szybko goiło

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

któraś pytała o wrażenia z pchacza/autka Fisher Price - otóż Tomasz szaleje - biega za nim, ledwo nadążamy za nim
siedzieć nie chce, na razie woli pchać
śmieszny jest - jak nie ma piosenki to biegnie jak naciśnie coś i zaczyna grać Tomuś staje i tańczy

fajne jest to, że dziecko przez naciskanie guziczków uruchamia te piosenki, a nie grają na okrągło

ogólnie bardzo fajne tylko szkoda, że nie ma skrętnych kół

Ja właśnie się zastanawiam między tym, który Ty kupiłaś, a tym, który ja miałam dla Bartusia. Tego"mojego" używanego jest więcej, a tego Twojego tylko 1 znalazłam w sobotę. Nie chce mi się za nowy płacić ponad 200 zł.

Hej
Dzięki Dziewczyny , ręka ma się lepiej.
Jest czerwona między palcami i na nich, ale już duuużo mniej piecze. Na noc smarowałam jeszcze miodem, do tego maść i jest lepiej.
Do lekarza nie idę, bo miałam to samo tylko bardziej i jedynym zaleceniem była wspomniana maść, więc ja ją mam i nie będę traciła na nich czasu.

Właśnie zjadłam serek wiejski z rzodkiewką jako posiłek białkowo-węgl., chyba zjem jeszcze, bo jestem głodna, a nie o to w tej diecie chodzi

Dzisiaj Małża mam w domu (ostatni dzień urlopu tygodniowego dla tatusiów), wysypia się po nocnej nauce. A niech mu będzie

Idę położyć Antosia

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Aha, mam pytanie odnośnie ONZ..

Czy mogę pić inkę z mlekiem, kawę z mlekiem lub bawarkę?
Stary 2010-05-10, 08:38   #1392
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam się tylko przywitać, bo na 9.30 mamy szczepienie.

Buziaki

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-10, 08:52   #1393
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się pocieszona

Też idę, miałam ciężki dzień.

Dobranoc

Dlaczego ciężki?

Cytat:
Też tak uważam.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Hej
Jest czerwona między palcami i na nich, ale już duuużo mniej piecze. Na noc smarowałam jeszcze miodem, do tego maść i jest lepiej.
Do lekarza nie idę, bo miałam to samo tylko bardziej i jedynym zaleceniem była wspomniana maść, więc ja ją mam i nie będę traciła na nich czasu.

Właśnie zjadłam serek wiejski z rzodkiewką jako posiłek białkowo-węgl., chyba zjem jeszcze, bo jestem głodna, a nie o to w tej diecie chodzi
...

Cieszę się, że z ręką lepiej

Ja węglowodanowy-bialkowy zostawiam na obiad bo wtedy można jakieś mięsko z warzywami i wtedy bardziej się najadam.
Unholy i jedz chleb bo nie dasz rady bez (jak nie masz owsianego to jakikolwiek, np.orkiszowy).

Kawę piłam przez całą dietę z cukrem i mlekiem.
Niby można każdy napój, który ma nie więcej niż 25kcal na 250ml ale na to nie patrzyłam. Oprócz kawy piłam wodę i herbatkę zieloną

Dzień dobry
Lecę na razie robić drugie śniadanko Zuzi
Stary 2010-05-10, 09:01   #1394
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
uwazam ze nasze bobasy sa juz na tyle duze ze jak im bedzie niewygodnie to same zmienia pozycje przez sen.Nie obawiaj sie.Naprawde

Ale suuuper mąż.
Co ugotowal?

.
No właśnie boję się nie całkiem bezpodstawnieBartosz potrafi na śpiocha przekręcić się na brzuch i nie zawsze łepetkę przekręci na bok.Dlatego mam stracha.

Zwykły obiad: pomidorówkę,na drugie:ziemniaczki,schabo wy i mizeria-smakowało,no i nie musiałam przy garach spać

Cytat:
dla Małża

Cytat:
Ja też Kubę przekręciłam na plecy

dla Męża

Cytat:
Witam

Przepraszam, że nie pocytuję.

Cały dzień poza domem. Rano spacer, później obiadek u mamy, wieczorkiem do znajomych i wróciliśmy dopiero na 20.

Zuzka nauczyła się wchodzić sama u mamy na kanapę U nas jeszcze nie potrafi bo trochę Jej za wysoko.

Dziewczyny byłam u tych znajomych, mają bliźniaki. I po wizycie... nawet nie wiem jak to napisać
Wychowywane bezstresowo. Mają prawie dwa lata. Robią w pieluchę, nie wołają w ogóle, nawet jeśli zrobią kupę to chodzą do tej pory aż mama poczuje. Nie jedzą same, mama kawałki wsadza do buzi sama. Piją z butelki i to mama butelkę trzyma. Nie potrafią się w ogóle bawić Rzucają zabawkami po ścianach albo wchodzą do pojemnika z zabawkami i skaczą po nich. Wszystkie zabawki połamane. Nie wspomnę jak wyglądają meble (mają jakieś 2-3 lata). Zuzię odpychali jak np. chciała wieżę z klocków przewrócić i mama się śmiała. Siedzą ciągle przed tv (cały czas jest włączony). W ogóle nie reagują na polecenia :zostaw, nie rusz, nie rób tego.
Jeśli coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę.

Nie wiem, może ja za dużo wymagam od dzieci. Mam małą styczność z dziećmi ale w porównaniu do nich, moja Zuzia to anioł I mam nadzieję, że aniołkiem zostanie

Zuzia była bardzo zadowolona. Ciągle za chłopcem chodziła I ładnie się bawiła
dla Zuzki za nową umiejętność.

O zgrozo...

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach, kiecka na wesele kupiona (NY), buty tez, a przy okazji w orsayu kupilam sobie soidniczke i bluzecxzke, ..... ale jakos nie umiem sie cieszyc.... aa szkoda gadacmykam nie bede wam tu truc.... ;(
Tutaj bez fotek nie przechodzi

mam nadzieję że nie stało się nic poważnego

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam pracowity dzien, domek błyszczy
O 11 miałam pierwsza w życiu jazde samochodem i to juz po miescie
Instruktor nie narzekał czyli nie było tak zle Okazało sie, ze chodzilismy razem do jednego liceum no i było o czym rozmawiac podczas jazdy. (a jazda dla mnie jak narazie trudna, miesza mi sie wszystko
Przyjdzie czas,że wszystko stanie się prostsze i mieszać się nie będzie

Cytat:
W duchu sobie przysiegala: moje takie nie bedzie...
Jak urodzila syna, a ten podrósł to sama na wlasnej skorze doswiadczyla jak to jest jak dziecko nie slucha.
Mimo kar,próśb a nawet gróźb.Chyba taki ciezki okres mial-bunt dwulatka, ktory dosc szybko mu sie zaczal + pojawienie sie rodzenstwa.Z reszta nie raz wam pisalam jaki to z niego urwis.
A co mi tam...dorzuce wam anegdotke z piątku
Szwagier wraca z mlodym z przedszkola z grobowa mina.Od progu wola "wstyd, wiecej cie nie bede odbieral prosze idz opowiedz mamie co zrobiles"
A młody zjadł pania czekolade ktora sobie na stoliku do plotek wylozyly. Całą
Pani drąży, dlaczego tak zrobil a on "bo nie mam w domu czekoladek"

Czekoladka mała była i jeszcze byście chciały,żeby się dzielił

Cytat:
A ja Wam się nie pochwaliłam
1. Antoś zaczyna wstawać z kucków bez trzymania i podpierania się o np.meble. Tak po prostu na środku pokoju siedzi , potem kuca i wstaje. potrafi postać tak dłuższą chwilkę. Kroczków jeszcze nie robi.
2. Nauczył się ciumkać z niekapka (to pisałam Miramej). Wprawdzie za bardzo nie ma ochoty z tego korzystać, ale opanował odruch ssania czegoś innego niż sutek
dla Antosia,tylko patrzeć jak wyruszy w świat

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ani taki ani taki. Jest tubylcem docelowo bedzie mial jednak... 3
Polskiego nie oplacalo mi sie zalatwiac, bo za drogo to wychodzi. Samolot ode mnie do Londynu kosztuje tyle samo, co do PL, amusielibysmy leciec w trojke, do tego trzebaby byloby doliczyc jakis hotel... to prawie jak wakacje w PL. Zalatwie to teraz, ja bede w PL. A portugalski jak bedziemy w Portugalii
Ogromnie tesknie za rodzina, jestesmy z soba naprawde blisko i ciezko mi byc tak daleko od nich. Z mama rozmawiam przynajmiej 2-3 razy w tygodniu . Praktycznie jeszcze finansowo sie nie odkulam po przejsciach zeszlorocznych i tak srednio mnie stac na wyjazdy, ale do mamy to wiadomo...
Cala nasza trojka leci , musze zobaczyc jak dam sobie rade zaliczyc przesiadke, oczekiwanie na kolejnym lotnisku na kolejny samolot... itp itd Tym razem mam szczescie, bo lecimy w piatek i zostajemy na noc u mojej psiapsiolki, ktora mieszka pod Londynem. Uwielbiam ja, a tak nalegala, aby u nich zostac zamiast w hotelu, ze z przyjemnoscia uleglam namowom. W sobote rano mamy samolot do Polski . W Polandii zostajemy 10 dni, niestety małż nie ma tyle urlopu co ja , a w sierpniu musimy odwiedzic jego rodzine na Maderze, bo juz dluuuuugo tam nie bylismy, a oni jeszcze Antosia nawet nie widzieli (znaczy sie tylko przez skype'a mieli okazje ).
Moi rodzice nie moga sie doczekac, to ich pierwszy dlugo wyczekiwany wnuk . Ostatnio jak go widzieli to byl taki maciupki . Bedziemy tam tez swietowac 1 urodzinki Antosia
Cieszę się,że możecie przylecieć do Polski,odwiedzić najbliższą rodzinęChoć to tylko 10 dni,no ale przynajmniej się zobaczycie,porozmawiacie tak na żywo,zawsze to coś
aby wszystko się udało.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:05   #1395
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie się zastanawiam między tym, który Ty kupiłaś, a tym, który ja miałam dla Bartusia. Tego"mojego" używanego jest więcej, a tego Twojego tylko 1 znalazłam w sobotę. Nie chce mi się za nowy płacić ponad 200 zł.

Hej

Dzisiaj Małża mam w domu (ostatni dzień urlopu tygodniowego dla tatusiów), wysypia się po nocnej nauce. A niech mu będzie

Idę położyć Antosia

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

dobrze, ze z ręką lepiej

wiesz co - nie ma chyba różnicy miedzy tym samochodzikiem i tym co Ty miałam poza designem
ja też uważam, ze nie jest wart tych 250 zł - zaraz będzie poobijany i koła zdarte i będzie wyglądał jak każdy używany...

jak ie zależy Ci na designie to bierz lwa

Cytat:
Cześć

Wpadłam się tylko przywitać, bo na 9.30 mamy szczepienie.

Buziaki
trzymamy kciuki, zeby szybko i bezboleśnie poszło

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-10, 09:08   #1396
skierka1981
BAN stały

hej mamusie u nas nocka ok, Amelka grzecznie spała i budziła się 2 x. a wstała o 8.
Miramej jeszcze przed ssczepieniem jest więc kciuki trzymam
Olu oby ręka szybko się wygoiła

co do fochów naszych dzieci to Amelka za bardzo nie wymusza. jak z tatusiem chodzi i pokój oglada to chce to czy tamto z półki i mąż daje najczęściej ale też zwracam mu uwagę żeby wszystiego nie dawał co chce bo się przyzwyczai że tatuś wszystko da i potem będzie płacz. ogólnie to grzeczna jest. zaczęła otwierać szuflady ostatnio i kilka rzay jej powiedziałam że nie można i zamykałam i od tamtej pory na razie nie otworzyła ani razu. także nie mogę narzekać

co do roczku to my w weekend przed 20 jedziemy do męża rodziców bo oni akurat mają 30 rocznicę ślubu i w niedzielę imprezka msza i za Amelkę od razu i u nich taki roczek w gronie rodzinnym a jak wrócimy do domu to konkretnie 20 zrobimy taki dla siebie

chciałabym pójść na jakąś dietkę - razem z mężem, ale za bardzo nie wiem na jaką w moim przypadku nabiału nie jem, piersią karmie to zostaje racjonalne i zdrowe odżywianie i ćwiczenia chyba... ostatnio mi przybyło i zamiast 67 to waga pokazuje 69 a mąż to już nie powiem - brzuszko mu urosło i waży 103 kg także stwierdzilismy ze bierzemy sie za siebie

póki co uciekam bo Amelka po mnie łazi i za bluzke zaglada
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:15   #1397
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Zwykły obiad: pomidorówkę,na drugie:ziemniaczki,schabo wy i mizeria-smakowało,no i nie musiałam przy garach spać
...

dla Zuzki za nową umiejętność.

O zgrozo...
Mi też by taki smakował na pewno. Postarał się mąż

Unholy czytam, że piszecie o chodzikach. Znajoma ma taki pchacz fisher price, ma właśnie lwa ale trochę innego niż P4w i Zuzka testowała go. Jest bardzo stabilny i chętnie sama bym taki kupiła ale my już mamy

Miramej jeszcze raz zaciskam
Stary 2010-05-10, 09:20   #1398
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

ale mam zaległości, niby czytałam przez weekend ale jakoś tak pobieżnie Wybaczcie więc jak o czymś zapomnę.

Miramej, trzymam mocno kciuki za szczepienie

Unholly, twoje chłopaki pierwsza klasa a Antoś w misce to już w ogóle Współczuje oparzenia biedactwo...Oby szybko ból przeszedł i blizny nie zostały.

P4w Tomuś z pchaczem mnie rozbroił chciałabym to zobaczyć

Sweet, bardzo się cieszę, ze u was już lepiej

Cass, Kubuś

Gorgulku, Unholly trzymam kciuki za dietkowanie

Katarzynko, jeżeli chodzi o zachowanie naszych maluchów to zgadzam się z p4w, im częściej podczas takich akcji ulegniemy tym będą one przybierały na sile i częstotliwości. Mogę to powiedzieć tyle ile wiem z doświadczenia i wiadomości które gdzieś tam mi się o uszy obijały... Dziecko powinno widzieć że jego lament nie robi na nas większego wrażenia i broń Boże nie należy mu ulegać, próbować zainteresować czymś innym, względnie dać się wypłakać.
Sama nie wiem, może i dobrze mi się pisze bo mała aż takich scen nie urządza, chociaż płakać potrafi ale mam wrażenie że procentuje moja postawa od samego początku. Kiedyś już pisałam, że jej płacz, który miałby cokolwiek wymuszać nigdy na mnie nie zadziałał, dosłownie ani razu jej się nie ugięłam (na pewien czas zaczynała płakać kiedy się ją odkładało po noszeniu, nie reagowałam, zabawiałam w inny sposób chociaż czasem łzy się lały, potem oczywiście i w innych sytuacjach tego próbowała...na ten jej płacz nabierała się tylko moja mama i mimo moich usilnych próśb spełniała zachcianki, efekt na dzień dzisiejszy jest taki, ze kiedy babcia nie ma już sił nosić 9 kg bąbla i sadza ją to mała uderza w płacz, nie robi tak nikomu innemu tylko mojej mamie )
Możecie uznać że bez serca jestem, sama nie wiem ale powiem szczerze że taki płacz ze złości nie robi na mnie wrażenia, wiem że małej nie jest źle, nic ją nie boli a lejące się łzy to tylko i wyłącznie jej próba manipulacji Może fakt, ze podczas tego płaczu bardzo uważnie mnie obserwuje , czeka na moją reakcję upewnia mnie że to tylko to.
No to się wymądrzyłam

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
No właśnie boję się nie całkiem bezpodstawnieBartosz potrafi na śpiocha przekręcić się na brzuch i nie zawsze łepetkę przekręci na bok.Dlatego mam stracha.

.
a Bartuś śpi z poduszką?

Mayaho, oby słoneczko jak najszybciej u Ciebie zaświeciło odzywaj się kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę, smęcenie czasem pomaga

Morska, kupiłam małej chrupki bez soli, dorwałam w tesco o takie

Marcelku kochany, spóźnione życzenia ode mnie i od
Martysi, rośnij zdrowo i śpij pięknie

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-05-10 o 09:36
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:21   #1399
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cześć
Napisałam w klubie co miałam napisać.

Wybaczcie, ale nie nadrobie tego co napisałyście... Biorę sie za pracę.
Odezwe sie później
Stary 2010-05-10, 09:23   #1400
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
W większości na siedząco. Czasami nad ranem się z nim kładę u nas w łóżku. Ale staram się jednak na siedząco w pokoju dzieci, żeby odłożyć go później do jego łóżeczka.
Nie przebudza się, ciumka śpioszek i śpi dalej
Podziwiam,że do tej pory karmisz na siedząco ja długo karmiłam na siedząco ale w dzień,a w nocy na leżąco-teraz już raczej tylko na leżąco

Jako,że wczoraj mnie nie było:spóźnione życzenia przesyłam Marcelkowi-rośnij zdrowo kochany maluszku

Cytat:

A tu kąpiel Antosia na działce w miseczce

Bosko sie Antoś kąpie
Widzę że armatura łazienkowa pasuje mu jak i mojemu Bartoszowi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Spoko Jurajska z resztą też jest przeznaczona dla dzieci, tylko nie pamiętam czy już dla niemowląt, czy dopiero od 1. roku

Drzewo będzie A dom... Ale wiesz, dom to ludzie, a nie mury, więc już go mamy (by Miramej)
Kobieto,Ty to wszystko wiesz

Święta racja.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka

Udało mi sie nagrac filmik na prosbe Gorgulka
Przepraszam, ze obraz jest odworcony ale ciapa ze mnie i tak w pionie nagrywałam Nastepnym razem sie poprawie

FILM
Super Kubuś już śtupie

Cytat:
Słodziutko braciszkowie wyglądają

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Witam

Nie odzywam się, ale czytam w miarę na bieżąco.
Bartuś dopiero od dzisiaj wrócił do siebie (też w miarę), bardzo go te biegunki wymęczyły, biedny schudł ponad pół kilo bo od czasu kiedy tu pisałam i się 'pochwaliłam' że ma apetyt, potem nie chciał tknąć niczego Boże ile ja się napłakałam z nim..nie chciałabym tego drugi raz przeżywać.Pojechaliśmy jeszcze raz do lekarza, kazał odstawić lek i o dziwo po odstawieniu jest lepiej
Od wczoraj wrócił mu apetyt (odpukać w niemalowane), więc i ja lepiej się już czuje.
Prosze, trzymajcie kciuki, żeby szybko Mały wyzdrowiał
Podobno może trwać to jeszcze kilka dni, robi jeszcze luźniejsze kupki, ale nie jest to już sama woda.

Aha!Mamy już 4 ząbki i dwie górne dwójki już są na przebiciu.Trochę marudzi, ale i tak jest kochany
za zdrówko Bartusia i gratulujemy ząbków

Stary 2010-05-10, 09:34   #1401
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Unholy czytam, że piszecie o chodzikach. Znajoma ma taki pchacz fisher price, ma właśnie lwa ale trochę innego niż P4w i Zuzka testowała go. Jest bardzo stabilny i chętnie sama bym taki kupiła ale my już mamy

tak, ten pchacz jest fajnie wyważony i nie kręcą się za szybko te kółeczka, czego się obawiałam
Unholy miała już taki, więc chyba nie trzeba jej namawiać

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ale mam zaległości, niby czytałam przez weekend ale jakoś tak pobieżnie Wybaczcie więc jak o czymś zapomnę.

Unholly, twoje chłopaki pierwsza klasa a Antoś w misce to już w ogóle Współczuje oparzenia biedactwo...Oby szybko ból przeszedł i blizny nie zostały.

P4w Tomuś z pchaczem mnie rozbroił chciałabym to zobaczyć

Sweet, bardzo się cieszę, ze u was już lepiej

Cass, Kubuś

Katarzynko, jeżeli chodzi o zachowanie naszych maluchów to zgadzam się z p4w, im częściej podczas takich akcji ulegniemy tym będą one przybierały na sile i częstotliwości. Mogę to powiedzieć tyle ile wiem z doświadczenia i wiadomości które gdzieś tam mi się o uszy obijały... Dziecko powinno widzieć że jego lament nie robi na nas większego wrażenia i broń Boże nie należy mu ulegać, próbować zainteresować czymś innym, względnie dać się wypłakać.
Sama nie wiem, może i dobrze mi się pisze bo mała aż takich scen nie urządza, chociaż płakać potrafi ale mam wrażenie że procentuje moja postawa od samego początku. Kiedyś już pisałam, że jej płacz, który miałby cokolwiek wymuszać nigdy na mnie nie zadziałał, dosłownie ani razu jej się nie ugięłam (na pewien czas zaczynała płakać kiedy się ją odkładało po noszeniu, nie reagowałam, zabawiałam w inny sposób chociaż czasem łzy się lały, potem oczywiście i w innych sytuacjach tego próbowała...na ten jej płacz nabierała się tylko moja mama i mimo moich usilnych próśb spełniała zachcianki, efekt na dzień dzisiejszy jest taki, ze kiedy babcia nie ma już sił nosić 9 kg bąbla i sadza ją to mała uderza w płacz, nie robi tak nikomu innemu tylko mojej mamie )
Możecie uznać że bez serca jestem, sama nie wiem ale powiem szczerze że taki płacz ze złości nie robi na mnie wrażenia, wiem że małej nie jest źle, nic ją nie boli a lejące się łzy to tylko i wyłącznie jej próba manipulacji Może fakt, ze podczas tego płaczu bardzo uważnie mnie obserwuje , czeka na moją reakcję upewnia mnie że to tylko to.
No to się wymądrzyłam

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

a Bartuś śpi z poduszką?

Mayaho, oby słoneczko jak najszybciej u Ciebie zaświeciło odzywaj się kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę, smęcenie czasem pomaga

zgadzam się z każdym Twoim słowem
ja przez pierwsze tygodnie życia Tomaszka poza brzuszkiem byłam nieżywa, bo on ciągle spał przy cycu i nie pozwalał się odkładać - ja nie spałam, nie jadłam, nie myłam się... gdyby nie mąż i mama to nie wiem jakbym to przeżyła - nikt nie był szczęśliwy przez to, ze ulegałam takiego maleńkiemu terroryście
potem się otrząsnęłam z letargu poporodowego i od razu było lepiej - teraz stosuję się do metody takiej jak Ty - obserwuję, słucham płaczu i nie reaguję na taki płacz "wołający" - jak nie ma reakcji na proszenie, zabieram go i zajmuję czymś innym, jak nie chce jeść i wrzeszczy, pręży się to nie je (szybciej podaję następny posiłek), jak zabiorę go od kurków z gazem to staram się czymś innym zająć i jak pisałam nie zwracam uwagi na jakieś klapnięcia na pupę - potem obserwuję takie sceny (ostatnio u mojej rodzinki) - dziecko kacnęło na pupę i patrzy, a rodzice biegną z jazgotem rozpaczy jakby się stała jakaś tragedia i po chwili dziecko też już płacze rozpaczliwie, bo mysli, ze faktycznie coś się stało

i biedne dziecko nie wie już kiedy płakać a kiedy i nie i zaczyna płakać "na wszelki wypadek"

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-05-10 o 09:35
Stary 2010-05-10, 09:43   #1402
Wojtusia
Zakorzenienie

Witajcie
Padam z samego rana. Oliwka mnie wykonczy. nie nadążam za nią, nie usiedzi w miejscu to dziecko moje. Jeszcze 10 nie ma a ja już nie mam siły. demoluje mi cały dom. Wasze dzieciaczki tez tak mają? czy siedzą w miejscu i się bawią?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 09:49   #1403
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Weronika nareszcie zaczela pelzac do przodu
dzwiga dupke i na kolankach ale podciaga sie raczkami i potem odpycha nogami- tak smiesznie, mysle za zakuma jak ma raczkowac
dla Werci.

Cytat:

Dzisiaj Antosiowi dałam ogórkowej+mięsko z króliczka. (Teściową kiedyś prosiłam i mi jednego załatwiła od sąsiada z działki). Gotowałam nóżkę osobno i chciałam w garnku ją złamać bo się nie mieściła. I tak kombinowałam, że wrzątek z garnka wylałam na lewą dłoń.
Mam całą poparzoną i potwornie mnie boli...
Posmarowałam Dermazinem i zrobiłam opatrunek z gazy i bandaża....
Dobrze, że miałam tą maść w domu, bo inaczej to chyba w ogóle bym z bólu się ....Tak przynajmniej trochę łagodzi...
Już miałam kiedyś poparzoną dłoń, tyle, że prawą.
11 dnia w nowej pracy robiłam sobie herbatę w kuchence i wychodząc wpadł na mnie jakiś chłopak. Cały wrzątek wylałam sobie na rękę. Goiło się 2 miesiące, ale na szczęście blizny nie ma.
A teraz znowu muszę cierpieć - bo ból jest okropny
Kochana współczuję oparzenie bardzo boli
aby szybko się goiło

Cytat:
Ostatnio placze tez po kapieli, bo za krotko we wodzie siedzi...To dzis dorzucialm jej zabawek-kaczke,krokodyla,kolko,pi leczke i z 15min sie bawila a i tak byl placz przez cale ubieranie,kometyke i odlozona do lozka jeszcze "fisiowała"

?
Bartosz przy wyciąganiu z kąpieli,też robi scenki-żeby nie powiedzieć sceny krzyczy niemiłosernie,a przecież nie zostawię go w prawie zimnej wodzie.Później potrafi długo po swojemu się żalić i pyskować

Cytat:
Aha, rozumiem

mocno zaciśnięte

Cytat:
raz na ileś,by wypadało

Cytat:
a Bartuś śpi z poduszką?

Śpi na takiej płaskiej.Próbowałam bez podusi,ale przez sen też potrafi buzię wetknąć w materac i śpi dalej

Anula jak mama się czuje?

Tuli dawno nie było

Cześć dzieweczki
Uff,nadrobiłam
Nic więcej nie napiszę,bo dziecię już nie dajeZrywamy się na spacerek,bo pięknie dzisiaj u nas
Postaram się później zajrzeć

Miłego dnia

Stary 2010-05-10, 09:56   #1404
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Śpi na takiej płaskiej.Próbowałam bez podusi,ale przez sen też potrafi buzię wetknąć w materac i śpi dalej

Anula jak mama się czuje?
bez poduszki ryzyko zawsze jest mniejsze moim zdaniem

dziękuję w porządku, dostaje środki przeciwbólowe i zastrzyki w brzuch ale nie narzeka, wstaje sama wczoraj już mogła zjeść lekki posiłek, generalnie porusza się jak kobieta po cesarce ale z każdym dniem jest lepiej

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-10, 10:47   #1405
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Cieszę się, że z ręką lepiej

Ja węglowodanowy-bialkowy zostawiam na obiad bo wtedy można jakieś mięsko z warzywami i wtedy bardziej się najadam.
Unholy i jedz chleb bo nie dasz rady bez (jak nie masz owsianego to jakikolwiek, np.orkiszowy).

Kawę piłam przez całą dietę z cukrem i mlekiem.
Niby można każdy napój, który ma nie więcej niż 25kcal na 250ml ale na to nie patrzyłam. Oprócz kawy piłam wodę i herbatkę zieloną

Dzień dobry
Lecę na razie robić drugie śniadanko Zuzi

Muszę poszukać, bo u mnie to tylko chlebki zwyklaki.

Wypiłam inkę, a na wieczór bawarkę wypiję. W ciągu dnia może być woda, ważne, żebym z ran i wieczorem coś mojego chlupnęła

Smacznego

Cytat:
dobrze, ze z ręką lepiej

wiesz co - nie ma chyba różnicy miedzy tym samochodzikiem i tym co Ty miałam poza designem
ja też uważam, ze nie jest wart tych 250 zł - zaraz będzie poobijany i koła zdarte i będzie wyglądał jak każdy używany...

jak ie zależy Ci na designie to bierz lwa

Ja miałam tego:
http://www.allegro.pl/item1029411639..._taniutko.html
bo lew to jeszcze jest taki:
http://www.allegro.pl/item1003108716...k_jezdzik.html
ale tego chyba nie chcę.

W tym Twoim są bajery od strony pchacza, kluczyk, klakson, a w tym moim nie ma. Jak to Tomusiowi się podoba?

Cytat:
Dzień dobry

Marcelku kochany, spóźnione życzenia ode mnie i od
Martysi, rośnij zdrowo i śpij pięknie

Trzymaj, trzymaj, zebym dotrwała całe 9 dni tej diety

Też mamy takie chrupki

Cytat:

Bosko sie Antoś kąpie
Widzę że armatura łazienkowa pasuje mu jak i mojemu Bartoszowi

Słodziutko braciszkowie wyglądają
Stary 2010-05-10, 10:51   #1406
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam tego:
http://www.allegro.pl/item1029411639..._taniutko.html
bo lew to jeszcze jest taki:
http://www.allegro.pl/item1003108716...k_jezdzik.html
ale tego chyba nie chcę.

W tym Twoim są bajery od strony pchacza, kluczyk, klakson, a w tym moim nie ma. Jak to Tomusiowi się podoba?

no miałam na myśli to słoneczko - pomerdało mi się
tak, są guziczki, klakson i kierunkowskaz i jak się coś ruszy to samochodzik zaczyna grać - Tomuś bardzo to lubi i majstruje tam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-05-10, 10:58   #1407
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Witajcie
Padam z samego rana. Oliwka mnie wykonczy. nie nadążam za nią, nie usiedzi w miejscu to dziecko moje. Jeszcze 10 nie ma a ja już nie mam siły. demoluje mi cały dom. Wasze dzieciaczki tez tak mają? czy siedzą w miejscu i się bawią?
Antoś w jednym miejscu nie siedzi, ale mieszkania jeszcze nie demoluje chociaż wszędzie wchodzi

Cytat:

Tuli dawno nie było

Cześć dzieweczki
Uff,nadrobiłam
Nic więcej nie napiszę,bo dziecię już nie dajeZrywamy się na spacerek,bo pięknie dzisiaj u nas
Postaram się później zajrzeć

Miłego dnia
No nie było
Miłego dnia i spacerku

Cytat:
bez poduszki ryzyko zawsze jest mniejsze moim zdaniem

dziękuję w porządku, dostaje środki przeciwbólowe i zastrzyki w brzuch ale nie narzeka, wstaje sama wczoraj już mogła zjeść lekki posiłek, generalnie porusza się jak kobieta po cesarce ale z każdym dniem jest lepiej
Nie nadrabiałam i nie wiem, co z Twoją Mamą (chociaż coś mi świta tu i ówdzie ), operację miała?
To w takim razie, żeby szybko doszła do siebie

Poszłam położyć Antosia, sama wślizgnęłam się do Małż i pospaliśmy razem 30min, potem Antoś się obudził, ale trochę go przytuliłam, pociumkał cycy i razem z nim zasnęłam jeszcze na prawi godzinkę
Trochę się wyspałam .

Korzystam z pogody i wieszam pranie, wstawiam następne itp. Robota pełną parą

Jak zwykle o 13 po Bartusia i spacerek. Ciekawe jak tam w szkole po takiej długiej przerwie.
Ja już nie mogę doczekać się wakacji. Mam trochę dosyć tego rannego wstawania o 6.15. Antoś niby tez wcześnie wstaje, ale przynajmniej mogę jeszcze poleżeć, a nie zrywać się i szykować Bartka. Jeszcze tylko trochę ponad miesiąc

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
no miałam na myśli to słoneczko - pomerdało mi się
tak, są guziczki, klakson i kierunkowskaz i jak się coś ruszy to samochodzik zaczyna grać - Tomuś bardzo to lubi i majstruje tam
A no właśnie, to jest na plus. Bo w tym moim to tylko od frontu piłeczki, kosz i muzyczka.
Intensywnie będę szukała, może znajdę w fajnej cenie
A jeżeli mogę zapytać, ile Ty zapłaciłaś za używany?
Stary 2010-05-10, 11:53   #1408
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

Unholy ciesze sie ze reka mniej boli

a ja jestem zla, wsciekla i nie wiem co jeszcze
mielismy jechac na 12.00 do kosciola na ta komunie to malz musi jechac do pracy bo kasa im nawalila i do naprawy zawiezc
nie dosc ze wczoraj nie bylismy to jeszcze dzis......... a malz jest chrzestnym
czasem ta jego robota mnie wykancza bo nic sobie zaplanowac nie mozna

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-10, 12:07   #1409
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego ciężki?
Szkoda gadać

Cytat:

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej jeszcze przed ssczepieniem jest więc kciuki trzymam

Cytat:

Cytat:
(...)

Cytat:
No to się wymądrzyłam
Cytat:
zgadzam się z każdym Twoim słowem
ja przez pierwsze tygodnie życia Tomaszka poza brzuszkiem byłam nieżywa, bo on ciągle spał przy cycu i nie pozwalał się odkładać - ja nie spałam, nie jadłam, nie myłam się... gdyby nie mąż i mama to nie wiem jakbym to przeżyła - nikt nie był szczęśliwy przez to, ze ulegałam takiego maleńkiemu terroryście
potem się otrząsnęłam z letargu poporodowego i od razu było lepiej - teraz stosuję się do metody takiej jak Ty - obserwuję, słucham płaczu i nie reaguję na taki płacz "wołający" - jak nie ma reakcji na proszenie, zabieram go i zajmuję czymś innym, jak nie chce jeść i wrzeszczy, pręży się to nie je (szybciej podaję następny posiłek), jak zabiorę go od kurków z gazem to staram się czymś innym zająć i jak pisałam nie zwracam uwagi na jakieś klapnięcia na pupę - potem obserwuję takie sceny (ostatnio u mojej rodzinki) - dziecko kacnęło na pupę i patrzy, a rodzice biegną z jazgotem rozpaczy jakby się stała jakaś tragedia i po chwili dziecko też już płacze rozpaczliwie, bo mysli, ze faktycznie coś się stało
Dziewczyny, Anula, p4w dziękuję za to, co napisałyście , postaram się wykorzystać Wasze rady
Mam pytanie do Anuli - próbować zainteresować czymś innym czy nie? Bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Podziwiam,że do tej pory karmisz na siedząco ja długo karmiłam na siedząco ale w dzień,a w nocy na leżąco-teraz już raczej tylko na leżąco
W końcu znalazł się jeszcze ktoś, kto karmi na leżąco

Cytat:
Witajcie
Kuba rzadko w jednym miejscu dłużej zabawi

Cytat:
mocno zaciśnięte

Cytat:
Super wiadomości

My po szczepieniu, Kubuś przepłakał całą wizytę, chyba dobrze wiedział, po co pani Go bada , ale po wkłuciu szybko się uspokoił. Mierzy 73 cm i waży 8390 g , miałam nadzieję, że będzie ważył więcej, no ale jest taki ruchliwy ostatnio, że nie będę narzekać
Następne nasze planowe szczepienie to Priorix we wrześniu, muszę przemyśleć, czy odkładać, czy zaszczepieć w terminie.
No i pani doktor zaprasza nas na wizytę co 6 tygodni, kontrolnie

Dziękujemy wszystkim Ciociom za kciuki

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

A, Unholy cieszę się, że z ręką już lepiej

H. MacLeod

.
Stary 2010-05-10, 12:14   #1410
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
czesc

Unholy ciesze sie ze reka mniej boli

a ja jestem zla, wsciekla i nie wiem co jeszcze
mielismy jechac na 12.00 do kosciola na ta komunie to malz musi jechac do pracy bo kasa im nawalila i do naprawy zawiezc
nie dosc ze wczoraj nie bylismy to jeszcze dzis......... a malz jest chrzestnym
czasem ta jego robota mnie wykancza bo nic sobie zaplanowac nie mozna
wiem co czujesz, mój mąż tez czesto tak miał, ze musiał dłuzej zostać w pracy ( dłuzej nie o poł godziny ale o 2-3),albo wczesniej pojechac, albo w wolną sobotę musi coś załatwić. tez mnie to denerwowało, ale nic nie mogłam na to poradzić.
przykro mi, może chociaż na koniec zdążycie? czy już w ogóle nie pojedziecie?

Unholy moja Oliwka to wstaje przy wszystkich meblach ściąga wszystkie obrusy, łapie za szklanki, piloty, no nic nie może stać na stolikach. Ostatnio nawet książki na półce ją interesują. Szafek na szczęście już nie otworzy, bo założyłam zabezpieczenia. Ostatnio dorwała wodę termalną w sprayu i waliła nią w drzwi balkonowe, mysłałam, że szybę zbije mi, rozrabiaka jedna.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości